Dodaj do ulubionych

Skalpel Chodakowskiej po CC

30.07.15, 22:17
3 miesiące po. Myślicie, że można próbować?
(nie mam kogo spytać, serio).
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:20
      Ahh, napisałam ohy i ahy na temat Shauna T. i jego T25focus ale potem zauważyłam, że Ty po cc...no i skasowałam. Nie chcę Cię mieć na sumieniu ;P
    • klamkas Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:36
      Można. Jak poczujesz ból czy będzie ci źle to odpuść i skonsultuj się z lekarzem. Oczywiście wszelkie normy zalecają konsultacje z lekarzem zawsze przed rozpoczęciem ćwiczeń, ale przyjmuje się, że przy dobrym samopoczuciu można zacząć ćwiczyć 6 tyg. po naturalnym porodzie i 12 tyg. po CC. Sama wiesz w jakiej byłaś formie przed ciążą i w trakcie (to bardzo ważne) i w jakiej jesteś teraz (lekarz też tylko na tej podstawie poradzi czy ćwiczyć czy nie).
    • katnip Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:39
      Ja bym się wstrzymała z calym treningiem jeszcze jakis czas. Nawet nie bym, tylko sie wstrzymalam, dwa razy. Zaczynalam powoli od czegos latwego i nieforsującego, za kazdym razem patrząc, czy aby cos mnie nie boli i nie czuje dyskomfortu. Poza tym skalpel niby łatwy jest, ale ogólnie trening słaby. Polecam ci fitness blender na youtubie. Są genialni wedlug mnie. Mają i 10 minutowe filmiki, i wypas typu 1000 kalorii. Te 1000 kalorii zrobilam pol roku po cc, bo juz mnie nosiło i było ok. Ale ja się szybko goję i szybko wracam do formy.
      • bufo.bufo Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:43
        Nie no, zagoić to ja się szybko zagoiłam, co do formy, to jeszcze słabo trochę - dzisiaj byłam na półtoragodzinnym spacerze z małym i jednak mnie to zmęczyło. Rozglądam się za treningami powoli, mam też płytę Cindy Crawford taką dla kobiet po porodzie (tam są 3 treningi, z czego jeden 10-minutowy), coś muszę zacząć robić smile
        Ten skalpel jest ostatnio modny, dlatego spytałam smile
        • katnip Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:48
          Czyli nie rzucaj się na skalpel. Ćwiczyłaś coś wczesniej w domu, przed ciążą? Jeśli tak i coś tam już o ćwiczeniach wiesz, to mozesz sobie zrobic skalpel moryfikując niektore cwiczenia. Bo niestety, chodakowska ogólnie nie jest najlepsza jesli chodzi o sprawy techniczne i mozna sobie zrobic krzywdę. Wpisz sobie fitness blender w youtube. To są naprawdę rewelacyjne cwiczenia. Przy chodakowskiej czesto zdychalam, a niekoniecznie byly efekty. Za to przy fitness blender nie zdychalam, ale szybko wrocilam do formy. Chodakowską zaliczalam po pierwszym cc, fitness blender po drugim.
        • klamkas Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:49
          Jeśli masz z kim zostawić dziecię, to może zacznij od szybszych marszów albo jazdy na rowerze na rozruszanie zamiast treningu Chodakowskiej (tak na rozruch wydajności, żebyś nie zemdlała z braku tlenu przy piątym powtórzeniu jej ćwiczeń wink)?
          • bufo.bufo Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:53
            Mam taką możliwość, wyjeżdżam do teściów za kilka dni na cały miesiąc, teściowie palą się do opieki nad małym i mają rower treningowy smile
            • klamkas Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 23:09
              To zacznij spokojnie, na Chodakowską przyjdzie czas smile. A do marszów i rowerów na początek polecam jakiś lekki pilates (na youtube pewnie znajdziesz filmiki) - trochę się rozciągniesz, trochę wzmocnisz.
      • murwa.kac Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 07:24
        katnip napisała:

CytatPoza tym skalpel niby łatwy jest, ale ogólnie trening słaby.

skalpel jest swietny.
        po zadnych cwiczeniach nie mialam tak spektakularnych efektow.
    • olinka20 Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:46
      Lepszy chyba byłby ten program z elementami pilatesu- secret.
      A co do cwiczen po CC, to gdzies mi sie o oko obiło, ze nasze celebrytki to 2 tyg po juz fotki cykają na insta, prosto z siłowni.
      Tak więc masz zaległosci wink ( oczywiscie zartuję).
      • bufo.bufo Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:55
        Wiem, że mam zaległości, jak dotąd robię tylko ćwiczenia izometryczne + spacery...
        • olinka20 Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 08:20
          Obejrzyj sobie ten secret. Powinien ci przypasowac.
          Fajny jest tez ten najnowszy program zpiłką, ale tam jest chyba za duzo brzuchów, nie wiem czy byłoby wskazane po CC.
    • feel_good_inc Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 08:48
      Wciąż nie mogę wyjść z podziwu, jak łatwo w Bolandzie wyhodować celebrytę.

A jak nie masz kogo zapytać, to idź do lekarza, niech obejrzy brzuch i stan powłok. Naprawdę sądzisz, że jakaś ematka lepiej ci doradzi?
      • bufo.bufo Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 08:58
        No właśnie nie mam kiedy pójść już, bo wyjeżdżam lada dzień na miesiąc, a w ciągu tego miesiąca chciałabym już ćwiczyć.
        Może nie być Chodakowska, może być coś innego. Myślę, że zacznę od tego rowerka i spokojnych brzuszków i zobaczę jak mi to wychodzi smile
        • feel_good_inc Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:10
          bufo.bufo napisała:
          > No właśnie nie mam kiedy pójść już, bo wyjeżdżam lada dzień na miesiąc, a w cią
          > gu tego miesiąca chciałabym już ćwiczyć.

Spoko, to zacznij od podnoszenia ciężarów. Polecam rwanie bez asekuracji.
          Serio liczysz na jakąś sensowną radę od losowej ematki, która nie ma pojęcia o twoim stanie?
          • bufo.bufo Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:13
            No na pewno nie liczę na sensowną radę od losowego mężczyzny, który zapodział się na ematce i nie ma pojęcia o stanie po cesarce, natomiast sporo tu ematek po cesarce, z grubsza rozumiejących, o co kaman smile
            • feel_good_inc Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:18
              bufo.bufo napisała:
              > No na pewno nie liczę na sensowną radę od losowego mężczyzny, który zapodział s
              > ię na ematce i nie ma pojęcia o stanie po cesarce, natomiast sporo tu ematek po
              > cesarce, z grubsza rozumiejących, o co kaman smile

To jest kwestia posiadania mózgu, a nie płci, ale powodzenia.
              • bufo.bufo Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:33
                Kto pyta, nie błądzi, a ja mam dość swojego obecnego stanu i chcę go zmienić. Nie musisz trollować akurat w tym wątku, możesz w innych smile
      • olinka20 Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:04
        Fakt, "zagranico" trzeba seks tasme nagrac i juz sie jest celebrytą, u nas wystarczy "poskakac"...
    • 18lipcowa3 Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 09:08
      Urodziłam w grudniu. Zaczęłam w marcu i jeszcze bolało. Tj zaczęło bolec Jak zaczęłam mocne ćwiczenia.
    • lady-z-gaga Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 09:23
      Absolutnie nie, jesli nie jesteś instruktorką fitnessu smile serio, zacznij od czegoś lżejszego, może być dobrze, ale możesz sobie zaszkodzić i co Ci potem pomoże płacz nad własną głupotą? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka