bufo.bufo 30.07.15, 22:17 3 miesiące po. Myślicie, że można próbować? (nie mam kogo spytać, serio). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuleyka.z.talgaru Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:20 Ahh, napisałam ohy i ahy na temat Shauna T. i jego T25focus ale potem zauważyłam, że Ty po cc...no i skasowałam. Nie chcę Cię mieć na sumieniu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:36 Można. Jak poczujesz ból czy będzie ci źle to odpuść i skonsultuj się z lekarzem. Oczywiście wszelkie normy zalecają konsultacje z lekarzem zawsze przed rozpoczęciem ćwiczeń, ale przyjmuje się, że przy dobrym samopoczuciu można zacząć ćwiczyć 6 tyg. po naturalnym porodzie i 12 tyg. po CC. Sama wiesz w jakiej byłaś formie przed ciążą i w trakcie (to bardzo ważne) i w jakiej jesteś teraz (lekarz też tylko na tej podstawie poradzi czy ćwiczyć czy nie). Odpowiedz Link Zgłoś
katnip Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:39 Ja bym się wstrzymała z calym treningiem jeszcze jakis czas. Nawet nie bym, tylko sie wstrzymalam, dwa razy. Zaczynalam powoli od czegos latwego i nieforsującego, za kazdym razem patrząc, czy aby cos mnie nie boli i nie czuje dyskomfortu. Poza tym skalpel niby łatwy jest, ale ogólnie trening słaby. Polecam ci fitness blender na youtubie. Są genialni wedlug mnie. Mają i 10 minutowe filmiki, i wypas typu 1000 kalorii. Te 1000 kalorii zrobilam pol roku po cc, bo juz mnie nosiło i było ok. Ale ja się szybko goję i szybko wracam do formy. Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:43 Nie no, zagoić to ja się szybko zagoiłam, co do formy, to jeszcze słabo trochę - dzisiaj byłam na półtoragodzinnym spacerze z małym i jednak mnie to zmęczyło. Rozglądam się za treningami powoli, mam też płytę Cindy Crawford taką dla kobiet po porodzie (tam są 3 treningi, z czego jeden 10-minutowy), coś muszę zacząć robić Ten skalpel jest ostatnio modny, dlatego spytałam Odpowiedz Link Zgłoś
katnip Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:48 Czyli nie rzucaj się na skalpel. Ćwiczyłaś coś wczesniej w domu, przed ciążą? Jeśli tak i coś tam już o ćwiczeniach wiesz, to mozesz sobie zrobic skalpel moryfikując niektore cwiczenia. Bo niestety, chodakowska ogólnie nie jest najlepsza jesli chodzi o sprawy techniczne i mozna sobie zrobic krzywdę. Wpisz sobie fitness blender w youtube. To są naprawdę rewelacyjne cwiczenia. Przy chodakowskiej czesto zdychalam, a niekoniecznie byly efekty. Za to przy fitness blender nie zdychalam, ale szybko wrocilam do formy. Chodakowską zaliczalam po pierwszym cc, fitness blender po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:49 Jeśli masz z kim zostawić dziecię, to może zacznij od szybszych marszów albo jazdy na rowerze na rozruszanie zamiast treningu Chodakowskiej (tak na rozruch wydajności, żebyś nie zemdlała z braku tlenu przy piątym powtórzeniu jej ćwiczeń )? Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:53 Mam taką możliwość, wyjeżdżam do teściów za kilka dni na cały miesiąc, teściowie palą się do opieki nad małym i mają rower treningowy Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 23:09 To zacznij spokojnie, na Chodakowską przyjdzie czas . A do marszów i rowerów na początek polecam jakiś lekki pilates (na youtube pewnie znajdziesz filmiki) - trochę się rozciągniesz, trochę wzmocnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 07:24 katnip napisała: CytatPoza tym skalpel niby łatwy jest, ale ogólnie trening słaby. skalpel jest swietny. po zadnych cwiczeniach nie mialam tak spektakularnych efektow. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:46 Lepszy chyba byłby ten program z elementami pilatesu- secret. A co do cwiczen po CC, to gdzies mi sie o oko obiło, ze nasze celebrytki to 2 tyg po juz fotki cykają na insta, prosto z siłowni. Tak więc masz zaległosci ( oczywiscie zartuję). Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 30.07.15, 22:55 Wiem, że mam zaległości, jak dotąd robię tylko ćwiczenia izometryczne + spacery... Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 08:20 Obejrzyj sobie ten secret. Powinien ci przypasowac. Fajny jest tez ten najnowszy program zpiłką, ale tam jest chyba za duzo brzuchów, nie wiem czy byłoby wskazane po CC. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 08:48 Wciąż nie mogę wyjść z podziwu, jak łatwo w Bolandzie wyhodować celebrytę. A jak nie masz kogo zapytać, to idź do lekarza, niech obejrzy brzuch i stan powłok. Naprawdę sądzisz, że jakaś ematka lepiej ci doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 08:58 No właśnie nie mam kiedy pójść już, bo wyjeżdżam lada dzień na miesiąc, a w ciągu tego miesiąca chciałabym już ćwiczyć. Może nie być Chodakowska, może być coś innego. Myślę, że zacznę od tego rowerka i spokojnych brzuszków i zobaczę jak mi to wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:10 bufo.bufo napisała: > No właśnie nie mam kiedy pójść już, bo wyjeżdżam lada dzień na miesiąc, a w cią > gu tego miesiąca chciałabym już ćwiczyć. Spoko, to zacznij od podnoszenia ciężarów. Polecam rwanie bez asekuracji. Serio liczysz na jakąś sensowną radę od losowej ematki, która nie ma pojęcia o twoim stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:13 No na pewno nie liczę na sensowną radę od losowego mężczyzny, który zapodział się na ematce i nie ma pojęcia o stanie po cesarce, natomiast sporo tu ematek po cesarce, z grubsza rozumiejących, o co kaman Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:18 bufo.bufo napisała: > No na pewno nie liczę na sensowną radę od losowego mężczyzny, który zapodział s > ię na ematce i nie ma pojęcia o stanie po cesarce, natomiast sporo tu ematek po > cesarce, z grubsza rozumiejących, o co kaman To jest kwestia posiadania mózgu, a nie płci, ale powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:33 Kto pyta, nie błądzi, a ja mam dość swojego obecnego stanu i chcę go zmienić. Nie musisz trollować akurat w tym wątku, możesz w innych Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Wszystko można, ale dlaczego Chodakowska? 31.07.15, 09:04 Fakt, "zagranico" trzeba seks tasme nagrac i juz sie jest celebrytą, u nas wystarczy "poskakac"... Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 09:08 Urodziłam w grudniu. Zaczęłam w marcu i jeszcze bolało. Tj zaczęło bolec Jak zaczęłam mocne ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Skalpel Chodakowskiej po CC 31.07.15, 09:23 Absolutnie nie, jesli nie jesteś instruktorką fitnessu serio, zacznij od czegoś lżejszego, może być dobrze, ale możesz sobie zaszkodzić i co Ci potem pomoże płacz nad własną głupotą? Odpowiedz Link Zgłoś