Dodaj do ulubionych

Fenomen ciasteczek Oreo

• lola211 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 21:38
      Ich fenomen polega na tym,ze sa czarne.I dobrze sie komponuja z białym- czyli z mlekiem czy sernikiem. O kolor chodzi.
      • iwoniaw Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 21:42
        No wizualnie to może i faktycznie wyglądają. Ale już biorąc pod uwagę opcję jedzenia takiego ciasta to wolę upiec normalny spód z kakao niż to coś dodawać.
      • wioskowy_glupek Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 21:42
        Są smaczne i tyle smile
        • kremka2014 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 21:57
          Są przepyszne. Myślę, że jak ktoś lubi deserową czekoladę to i będzie lubil te ciastka. Ale cena... Bez komentarza...
          • lola211 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 22:05
            Cena? Wczoraj kupilam paczke za jakies 4 zł.Czyli normalnie ile ciastka kosztuja.
            Dla mnie nie sa przepyszne, sa takie sobie.
    • gaga-sie Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 23:14
      Raz spróbowałam, za słodkie i bez smaku. Wolę waniliowe markizy nyskie.
      • burina Re: Fenomen ciasteczek Oreo 02.08.15, 01:18
        A i tak te na rynek europejski (czy tam wschodnioeuropejski) są mniej słodkie niż che amerykański oryginał.
    • buuenos Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 23:38
      Blogeriny lajfstajlowe wypromowaly i maszsad
      • rhysmeyers22 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 23:57
        Niezjadliwe,i mowie to ja ,fan słodyczy numer jeden.lodow o tym smaku nie jadłam,Milke owszem ale te ciastka same w sobie mnie odrzucają.
    • mag1_k Re: Fenomen ciasteczek Oreo 02.08.15, 00:20
      Toż nie o smak ciasteczek się rozchodzi, ale dobrą reklamę, pełną emocji, łapiącą za sercesmile
    • brzydki_bruno Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 10:43
      Zwyczajnie, Amerykanie odkryli na nowo stare ciastka. Coś co u nich zaginęło w mrokach pamięci w innych państwach istniało. W UK kiedy mówiłem, że te ciastka żadne halo w Polsce to nie mogli uwierzyć. A potem to już poleciało i histeria wśród dzieciaków, skoro inne jedzą to wszyscy muszą, w końcu dobre.
      Podobnie Amerykanie mają świra na punkcie truskawek. Oni do dziesięcioleci nie widzieli świeżej truskawki, bo mają jeszcze sprzed czasów II WŚ tendencję do mrożenia wszystkiego. U nas próbowano sprzedawać mrożone truskawki importowane z Chin - nie wyszło.
    • karrioka Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 11:14
      też nie wiem o co chodzi.
      zwykłe, średnio smaczne markizy
    • memphis90 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 12:33
      Biszkopty za 0.99 za paczkę? Chyba 5.99...
      Oreo- kwestia reklamy. IMO jakoś wybitnie smaczne nie są, drogie i zupełnie nie wiem, jak zrobić spód do sernika z ciastek z kremem.
    • ola_dom Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 12:37
      A ktoś wie, czy te nachalne reklamy przekładają się na wysokość sprzedaży w Polsce?
      Bo nie słyszałam o nikim, kto by za nimi przepadał, sama chyba jeszcze miałam okazję ich spróbować przed dietą b/g - o-hy-da - a lubię ciastka i słodycze, zwłaszcza takie ciemne - bo niby czekoladowe.
      Więc może one wkrótce znikną, jako dziadostwo, i zostaną tylko te w lodach i czekoladzie?
      Też mnie ten fenomen zastanawiał.
    • afro.ninja Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 13:08
      Kupilam może dwa razy, to jest niejadalne, ale dla mnie wszystkie sklepowe ciastka sa nie do zjedzenia. Kiedys robiłam sernik na spodzie z pierniczków, takich szwedzkich, dla mnie ten spod był stanowczo za slodki. Wole zrobić kruche ciasto. Ciastka to jedynie z jakiejś dobrej cukierni i tez musza być swieze i z dobrych skladnikow.
    • majenkir Oreo sie odchudzily :) 05.08.15, 13:23
    • mia_siochi Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 19:23
      Ciekawostka:

joemonster.org/art/32867/5_znanych_marek_ktore_odniosly_sukces_dzieki_kopiowaniu_cudzych_pomyslow
    • liliawodna222 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 19:39
      Poważnie są takie popularne? Nie zauważyłam. My nigdy ich nie kupiliśmy, kiedyś zostałam poczęstowana, ale dla mnie były po prostu niesmaczne. Ale fakt, że ja w ogóle nie lubię słodyczy.
    • klubgogo Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 20:16
      Nie kupuję niczego z tłuszczem utwardzonym, syropem g-f i spulchniaczami, więc mnie oreo nie przekonują.
    • edelstein Re: Fenomen ciasteczek Oreo 05.08.15, 20:34
      Mi nie smakuja,zeby nie rzec,ze sa obrzydliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka