lillaj 04.08.15, 17:02 chcę sobie kupić. Napiszcie czy znacie takie, których zapach mogłybyście określić jako dziwny, niepokojący, trudny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagbe Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:07 "Perles" de Lalique Najtrudniejszy zapach, z jakim miałam kontakt. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:45 Używam ich, są faktycznie mało oklepane i lekko nietypowe, ale ta "trudność" i dziwność to moim zdaniem typowa marketingowa legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 14:00 No pacz pani - to ja się z nimi nie zgrałam. Miałam próbkę, ale otoczenie twierdziło, że śmierdzę zbutwiałym drewnem A w opiniach czytałam same achy i ochy... Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 14:05 dagbe napisała: > otoczenie twierdziło, że śmierdzę zbutwiałym drewnem Paczulka? Muszę w takim sprawdzić, bo ich nie znam. Przy mnie kiedyś koleżanka wąchała powietrze "co tu wali tak ziemią z kwiatków????". Używam od dawna olejku paczulowego, bo uwielbiam. Po koleżance wcale nie przestałam używać Bo tak właśnie paczula pachnie - wilgotną ziemią i dusznym sierpniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:10 AXE moga niepokoic (nie zapachem) Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:12 Znam całą masę takich perfum, które mają dziwny, niepokojący i trudny do zniesienia zapach - najgorzej, jak na ulicy przejdzie obok mnie taka wypachniona Dama, a za nią snuje się ten cholerny smród perfum jeszcze przez paręnaście metrów. Po co chcesz tak śmierdzieć?? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:59 Jak dla Ciebie dziwne i niepokojące = smród starej baby to bardzo ale to bardzo Ci współczuję gustu i dotychczasowych przeżyć olfaktorycznych. W temacie - Perły i Le Baiser du Dragon Lalique, Narciso Rodriguez - ten nowy w białej buteleczce, Bottega Veneta klasyczna i Eau Legere, YSL Belle D'Opium (i klasyczne w sumie też), Agent Provocateur L'agent, Estee Lauder Sensuous Noir, Bulgari Jasmin Noir, Angel Schlesser Oriental Edition II Odpowiedz Link Zgłoś
maj.ka.wa Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:31 Niektóre zapachy Toma Forda, np. Sahara albo Black Orchid. Na pewno zaniepokoją otoczenie . Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:32 Dziwne - dla mnie Bottega Veneta. Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 17:52 Roma Laury Biagotti obecnie Narciso, Narciso Rodriguez Angel od lat Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 18:03 Neroli Yves Rocher, Angel, Lolita Lempnicka Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:42 Męska Roma jest obłędna Odpowiedz Link Zgłoś
vivaluna Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 18:12 Dior - Addict, Hypnotic Poison Chanel - Coco Noir, Allure Sensuelle Victor&Rolf - Bonbon Estee Lauder - Youth Dew (także w wersji Tom Ford i inne), Sensuous Guerlain - Shalimar Tom Ford - większość YvesSaintLaurent - Opium (wszystkie wersje), Manifesto Givenchy - Angel ou Demon, Organza Indecence Thierry Mugler - Angel, Alien Cartier - Must Calvin Clain - Obsession (klasyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:08 Lolita Lempicky Flower Bomb Victor & Rolf Jakbyś chciała - mam do sprzedania 75 ml wody perfumowanej Thierry Mugler Innocent - dostałam, a jakoś mi nie podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1212 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:12 Sun Moon Stars .Karl Lagerfeld Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:20 eau de merveilles hermesa Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:46 Dzięki. Z wymienionych miałam tylko Perles de Lalique i Obsession. O to właśnie mi chodziło, to teraz mam w czym wybierać Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:59 Tylko czytalam o perfumach z nutami zapachu ropy naftowej, spalin. Moja kolezanka uzywa perfum z nutami zapachu smoły ( ja tej smoły nie wyczuwam)- perfumy pachną przyjemnie , niepowtarzalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 00:08 Miałam te perfumy: Comme de garcons - Garage. Najbardziej niepokojące i dziwne są dla mnie jednak inne zapachy tej marki - Kyoto ( z serii Incense) i Sugi ( z Monocle). Ale to już niepokój level hard a nie jak przy proponowanych wyżej misiaczkach Diorów i innych Muglerów. A najpiękniejszy niepokój to Zagorsk (też Comme des Garcons). Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:49 O te są takie, przedziwne. Ale niektórym się podobają: I jeszcze Kenzo ma takie perfumy, właściwie co drugie Kenzo są dziwne i niepokojące. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:55 I jeszcze te, dziwne bardzo: Ale po co kupować coś dziwnego i niepokojącego? Nie lepiej kupić zapach, który sprawia przyjemność, koi zmysły, dobrze nastraja? Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 20:06 barbibarbi napisała: > Ale po co kupować coś dziwnego i niepokojącego? Nie lepiej kupić zapach, który > sprawia przyjemność, koi zmysły, dobrze nastraja? No właśnie takie ładne i kojące bardzo szybko mi się nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 20:17 No może i tak. Ja pamiętam do dziś najdziwniejszy zapach życia, nie wiem jaki bo męski, pachniał nim zawsze pewien kolega (20 lat temu) i to był zapach cmentarnej krypty, chłodu, pleśni, mchu, aż mnie dreszcze przechodziły. Niestety nie był to dreszcz rozkoszy. Jakby ten kolega nagle stwierdził, że jest nieboszczykiem i sobie wstał z grobu na kilka godzin na randkę, to bym uwierzyła Odpowiedz Link Zgłoś
maj.ka.wa Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 20:32 OT - Masz też tak z facetami ? Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 20:45 maj.ka.wa napisała: > OT - Masz też tak z facetami ? Kiedyś miałam. Wyrosłam Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 21:44 Dziwne ?? Jedne z moich najulubieńszych, od lat Bardzo też lubię Angel TM, SMS Lagerfelda, i Shalimar. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 19:56 Mój ukochany Black Cashmir Donny Karan, strasznie ciężko go teraz dostać. Zapach starego kościoła, dymu, wędzonych śliwek i czegoś zwierzęcego... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 20:47 sprawdz Diptique, maja mnostwo dziwnych i niepokojacych zapachow Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 21:26 Diptyque - tak, chyba tego właśnie szukam. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 09:13 Diptyque? Dziwnych? Mamy inną definicję dziwności, dla mnie Diptyque to lekkie, łatwe i przyjemne codzienne perfumy (Vetyverio, Ofresia, Eau de Lierre, Tam Dao). Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 21:01 Kupiłam sobie ostatnio na bezcłowym ...perfumy Calvin Klein Eternity. Perfumuję się, pachną mi, za chwilę śmierdzą i tak nie mogę się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: perfumy - dziwne, niepokojące 04.08.15, 21:04 wszystkie na bazie oud. duzo arabskich jest innych - ja ostatnio się pskikam- Arabian Oud Mukhalat Shahrazad, Arabian Oud Groob Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 09:32 Dokladnie - wszystkie z nutka oudu budza komentarze "alez ty dziwnie pachniesz...". Przetestuj sobie kilka zapachow Montale (moj ulubiony to Dark Aoud), moze spodoba Ci sie tez Lorenzo Villoresi (Patchouli tez jest tak obierane przez otoczenie). Polecam wizyte w Quality albo Galilu - tam na pewno poleca Ci jakies "dziwne" pachnidlo. Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 09:59 Dziewczyny dziękuję. Bardzo mi pomogłyście. Wiem gdzie i czego szukać Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 09:06 Givenchy Very irresistible 'electric rose'- bardzo niepokojące zwłaszcza w pierwszym momencie gdy się nimi pryskasz, bardzo je lubię kiedy mam bojowy nastrój i wszystko i wszyscy mnie wkurzają, wtdy nie mam ochoty na słodkie perfumy tylko właśnie takie dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 12:25 Womanity TM - słony zapach. Skin Trussardi - pachnie skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: perfumy - dziwne, niepokojące 05.08.15, 13:02 no i zapomniałam o escentric molecule 01- dziwny zapach czasami czuję piasek innym razem powietrze po burzy Odpowiedz Link Zgłoś