Dodaj do ulubionych

takietam z frontu multi-kulti

12.08.15, 11:49
pikio.pl/wlochy-imigranci-zbiorowo-zgwalcili-szefowa-placowki-imigracyjnej/
mainstremowe media ani się o sprawie nie zająknęły, choć rzecz stała się 2 tygodnie temu.
parawany nad bałtykiem ważniejsze...
Obserwuj wątek
    • dzikka Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 11:56
      No jak tak można straszyć jak mamy ich przygarnąć? parawany to taki fajny temat, wesoły, na rodaków można ponarzekać.

ja swoje zdanie nie raz wyraziłam na tym forum. I nie dziwie się Węgrom, że się grodzą.
      • jesienna.nuta Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 12:02
        Na szalupy bandytów - i odesłać ich tam, skąd przyszli.
        • jowita771 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 13:47
          Jestem za.
    • marzeka1 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 12:00
      Pamiętam długaśną rozmowę na ematce zakończoną potem nawalanką słowną, gdy była mowa o pomocy chrześcijanom z Syrii, którzy mieli (i niektórzy już są) przyjechać do Polski, że te, które to popierają są takie paskudne baby, że tak mocno dzielą tych ludzi, że wybierają tylko chrześcijan, a mnie poruszyło takie zachowanie i takie skrzywdzenie kobiety, która tymi muzułmanami się opiekowała i pomagała.
      Dlatego nie dziwię się, że pomoc jest dla chrześcijańskich Syryjczyków- to jest pomoc konkretnym ludziom, ale mniej strachu przy tym.
      • marychna31 tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 13:16
        W przeciwieństwie do przedstawicieli innych religii czy też ateistów?
        • f.lamer Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 13:26
          sęk w tym że większość muzułmanów - w przeciwieństwie do przedstawicieli innych religii czy też ateistów ( ;P ) - wyżej stawia prawo religijne od prawa kraju na terenie którego przebywa.
          a w świetle szariatu nie trzeba specjalnie przejmować się losem innowierców
          • marychna31 Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 14:15
            Ci, którzy uciekają z Afryki, uciekają właśnie przed takimi religijnymi ekstremistami, jakich opisujesz.
            A w Polsce, żeby znaleźć religijnych fanatyków, stawiających prawo religijne ponad prawem kraju (czy tez z racji przynależności do KK, w ogóle stawiających się ponad prawem jakimkolwiek), wcale nie musimy przyjmować żadnych imigrantów. Pod dostatkiem mamy takich fanatyków katolickich. Uważasz, ze masowo gwałcący dzieci arcybiskup Wesołowski, latami kryty przez cały aparat watykański (również na terenie Rzeczpospolitej) i teraz chroniony w watykańskich luksusach bardzo się przejmuje prawem zakazującym pedofilii? A myślisz, ze byłby tak chroniony i bezkarny, gdyby nie był katolickim funkcjonariuszem kościelnym?

Żadna religia i żaden kolor skóry nie ma monopolu na przestępców.
            • f.lamer Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 14:29
              mylisz pojęcia. szariat ponad prawem narodowym to nie jest w islamie ekstremizm. to powszechny priorytet. i to jest właśnie problem.

w sprawie wesołowskiego postępowanie się toczy. z tego co się orientuję przestępstwa seksualne są przez KK potępiane i żaden hierarcha pedofilii nie usprawiedliwia.
              swoista omerta co do hierarchów to zupełnie inna sprawa

żadna religia nie ma monopolu na przestępców. ale jest jedna która mówi że przestępstwa dokonywane na niewiernych można łatwo usprawiedliwić. zgadnij która to?

• marychna31 Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 14:40

> mylisz pojęcia. szariat ponad prawem narodowym to nie jest w islamie ekstremizm
                > . to powszechny priorytet. i to jest właśnie problem.

Nie czuję się specjalistka od islamu ale czy muzułmanie zamieszkujący Polskę od stuleci (Tatarzy krymscy) stanowią jakieś zagrożenie? A przecież z Afryki, przed prześladowaniami nie uciekają islamscy fundamentaliści tylko ci, którym oni zagrażają - homoseksualiści, osoby innych wyznań, etc.

> w sprawie wesołowskiego postępowanie się toczy.
                Nie. Zostało zawieszone bo arcybiskup (dla zamydlenia oczu rzekomo wykluczony ze stanu kapłańskiego. Jak wykluczony to co robi pod ochroną watykańska zamiast przed dominikańskim sądem??) bardzo przeżywał i ciśnienie mu się podniosło....

> żadna religia nie ma monopolu na przestępców. ale jest jedna która mówi że prze
                > stępstwa dokonywane na niewiernych można łatwo usprawiedliwić.
                Katolicyzm, ze swoimi wojnami krzyżowymi i inkwizycyjnymi stosami?
                • dzikka Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 15:00
                  Jest, brawo, czekałam na wyprawy krzyżowe.

Kobieto, teraz mamy XXI wiek, to dla islamistów nic się nie zmieniło, dżihad, dżizije, a co za tym idzie gwałt na niewiernej czy obcowanie z małoletnią, wykorzystywanie systemów socjalnych to ciągle ich normy zachowania, które skutecznie chcą wprowadzać na całym świecie.

O twojej ignorancji świadczy też odwoływanie się do Tatarów polskich. Poczytaj trochę książek i wtedy się wypowiadaj w pewnych kwestiach.
                  • marychna31 prosze bardzo 12.08.15, 18:42
                    poczytaj sobie o muzułmanach mieszkających w Polsce:
                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,18525886,boicie-sie-nas-zyjemy-z-wami-od-lat-lodzcy-syryjczycy.html#ixzz3iblytWIw
                    Nikogo nie gwałca w przeciwieństwie do arcybiskupa wesołowskiego.
                • araceli Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 15:02
                  marychna31 napisała:
                  > Katolicyzm, ze swoimi wojnami krzyżowymi i inkwizycyjnymi stosami?

Aaa.. i z tego powodu a XXI wieku mamy pozwolić na powtórkę ze stony islamistów. Kolejny przykład genialnej logiki big_grin
                • joa66 Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 15:07
                  " A przecież z Afryki, przed prześladowaniami nie uciekają islamscy fundamentaliści tylko ci, którym oni zagrażają "

Napiszę to kolejny raz: Nikt nie wie kto ucieka z Afryki , z którego kraju i z jakiego powodu. Wśród uciekinierów/imigrantów są przedstawiciele wszystkich grup - prawdziwych uciekinierów z terenów gdzie toczy się wojna, prześladowanych, ale także tych, którzy chcą łatwiejszego życia, z chęcią do pracy lub chęcią do zasiłków , gotowych do zaakceptowania prawa i zwyczajów kraju przyjmującego i tych, którzy to prawo chcą olewac lub burzyc. Oraz terrorystów.

Problemem jest całkowity brak kontroli nad tym, kto przyjeżdża , legalnie lub nie.

Nikt o zdrowych zmysłach nie jest przeciwko przyjmowaniu faktycznych uciekinierów z terenów gdzie toczy się wojna lub gdzie są prześladowani (jeżeli te osoby chcą szanowac prawo i zwyczaje kraju przyjmującego). Nikt.
                  • d.o.s.i.a Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 15:29
                    " A przecież z Afryki, przed prześladowaniami nie uciekają islamscy fundamental
                    > iści tylko ci, którym oni zagrażają "
                    >
                    > Napiszę to kolejny raz: Nikt nie wie kto ucieka z Afryki , z którego kraju i z
                    > jakiego powodu.

Zwłaszcza ze sam ISS sie chwali ze w łodziach z uciekinierami przemyca się bojowników ISS. Naprawde trzeba być naiwnym żeby sądzić ze tam sami prześladowani.
                  • pitahaya1 Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 15:47
                    joa66 napisała:

> Problemem jest całkowity brak kontroli nad tym, kto przyjeżdża , legalnie lub n
                    > ie.

Szkoda, że niewiele osób to dostrzega.
                    Brak kontroli, samowolka, "gubienie" dokumentów. Ludzie!! Jakieś ja.ja czy co? Zapakować i odesłać.

>
                    > Nikt o zdrowych zmysłach nie jest przeciwko przyjmowaniu faktycznych uciekinier
                    > ów z terenów gdzie toczy się wojna lub gdzie są prześladowani (jeżeli te osoby
                    > chcą szanowac prawo i zwyczaje kraju przyjmującego). Nikt.

Dokładnie.
                    • joa66 Re: tzn. chrześcijanie nie gwałcą? 12.08.15, 16:11
                      Ale problem polega też na tym (i winne są temu obie strony konfliktu), że ci, ktorzy faktycznie są za kontrolą imigracji, kontrolą całego procesu i przeciwdziałaniem problemom, które znamy (a nie przeciwko przyjmowaniu uchodźców) dostają gębę rasisty, który by potopił wszystkich muzułmanów, bo muzułumanie to zuo.

I powtórzę - obie strony są winne, wystarczy poczytać różne wypowiedzi.
      • burina Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 06:58
        W tym tygodniu słuchałam na stronie tok.fm wywiadu z kimś, kto zajmuje się tymi chrześcijanami z Syrii - parę razy podkreślił, że popełniamy błąd (jako opinia publiczna) sądząc, że są lepsi niż przypadkowo wybrana populacja Syryjczyków. Jest to środowisko fundamentalistyczne, wyuczone biernej agresji i życia w wyizolowaniu społecznym.
        • tuhopa Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:15
          A coz mogli powiedziec innego w tok.fm o chrzescijanach?
    • edelstein Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 12:09
      W Niemczech cyrki.Polskie media nic.
      Rozczulilo mnie,moje miasto wydrukowalo ksiazeczki dla uchodzcow w paru jezykach.Dostaja razem z kasa na start.No i ostatnio widzialam takich uchodzcow z ksiazeczkami ubrana ch w markowe ciuchy,usmiechnietych i zadowolonych.Nie dziwie sie mi za nic nikt kasy nie daje.Przyjezdza coraz to wiecej "uchodzcow ale z krajow gdzie wojny nie ma,ale nie ma tam socjalu.Fajnie im pobudowali nowe mieszkanka,po mogli zalatwic socjal,a dla nas nie ma nic,mosty w rosypce,szkoly wymagaja remontow,ale ni ma bo trzeba dac tamtym.
      Co do wybrykow jeden juz latal z nozem.
      • arwena_11 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 12:37
        w Austrii siedzą w namiotach albo i tego nie mają. Dzisiaj rano pokazywali w jakiś wiadomościach. Może jakby nie mieli za dobrych warunków to by tak chętnie nie przyjeżdżali?
      • ally Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 14:32
        > No i ostatnio widzialam takich uchodzcow z ksia
        > zeczkami ubrana ch w markowe ciuchy,usmiechnietych i zadowolonych.

A gdyby byli w łachmanach i smutni, to by było OK, czy miałabyś im za złe, że są tacy niewdzięczni?
    • krejzimama Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 13:08
      Dudy nie wolno krytykować...
      Arabów też nie...
      Jakie jeszcze są świete krowy?
    • marychna31 u nas nie przejdzie 12.08.15, 13:23
      Dzielne chłopaki z Polskiej Ligi Obrony - Dywizji Warmińsko-Mazurskiej czuwają:
      www.facebook.com/poliszdefens/photos/pcb.673849142751210/673848902751234/?type=1&theater
      www.facebook.com/poliszdefens/photos/pcb.673849142751210/673848569417934/?type=1&theater
      "siedzą se chłopaki na mieście, widzą przechodzącego czarnoskórego, robią mu fotę z odległości pięćdziesięciu metrów i wrzucają na swojego Fejsa z komentarzem "brudno w Olsztynie". Nawet Chince się dostało."
      • marzeka1 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 13:47
        Marychna, a widzisz różnicę? Pokazujesz namiary na jakiś głupoli w każdym obcym widzących "gorszego"- no głupole, ale głupio gadających pewnie nigdzie nie brakuje.

A widzisz różnicę między tymi głupolami a konkretnym "podziękowaniu" w pomoc, opiekę kobiecie, która od 6 miesięcy to robiła: została grupowo zgwałcona, planowali ją zabić. Za co? Za pomaganie takim ludziom jak oni. Młodzi chłopcy z Egiptu. I takie akcje tym bardziej będą wzbudzać strach przed pomocą im. I dlatego jak można by wybrać- to wolą np. w Polsce pomóc syryjskim chrześcijanom, którzy i tak będą przeszkadzać tym zalinkowanym przez Ciebie głupolom, ale otrzymają pomoc i jakoś nikt nie będzie takich scenariuszy układał jak ten, który miał miejsce w Fiugii niedaleko Rzymu.
        • marychna31 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 14:07
          > Marychna, a widzisz różnicę?

Między gwałtem a rasistowskimi głupotami na FB? No oczywiście, że widzę. Tyle, że na przemoc nie ma monopolu żadna religia czy kolor skóry. Nikt nie twierdzi, że w całej masie uchodźców z Afryki nie ma przestępców ale taka teza byłaby równie głupia i wzięta z kosmosu jak teza, że wszyscy uchodźcy to przestępcy albo, że żaden Europejczyk przestępcą nie jest (dowolnego rodzaju przestępcą- gwałcicielem, mordercą czy pedofilem).
          • marzeka1 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 14:14
            A czy zrozumiesz teraz tym większą niechęć, która będzie wynikała z lęku, że takie coś jak tę kobietę może spotkać inne pomagające lub mieszkające tam niedaleko? Bo ja co najwyżej mogę sobie podjechać nie tak daleko znowu do Kruszynian czy Bohoników, gdzie mieszkają polscy Tatarzy i jakoś nie będę miała skojarzeń, ze "o, matko, coś się mi stanie" (byłam tam nie raz, nie dwa), ale tam mieszkając , gdzie wydarzyło się, co wydarzyło- bałabym się. I nie, nie chciałabym pomagać.
            Czasami miejsce, gdzie się mieszka i coś takie się staje, wydobywa z ludzi i strach, i niechęć.
            • marychna31 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 14:19
              > A czy zrozumiesz teraz tym większą niechęć, która będzie wynikała z lęku, że ta
              > kie coś jak tę kobietę może spotkać inne pomagające lub mieszkające tam niedale
              > ko?

A czujesz strach i niechęć przebywając w pobliżu dowolnego kościoła katolickiego, mając świadomość, ze gwałcący masowo dzieci arcybiskup Wesołowski, dzięki temu, że jest księdzem, nigdy nie zostanie ukarany i do końca swych dni będzie się pławił w luksusach a to wszystko udaje mu się od dziesiątków lat dzięki innym funkcjonariuszom kościelnym - od proboszczów do papieży?
              • marzeka1 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 14:29
                Jeśli w kościele zrobiono coś złego, to tak, jest tym to, co zrobił już eks ksiądz pan Wesołowski, ale nie mów mi, że to norma, oczywistość i w pobliżu każdego kościoła katolickiego tak się dzieje (chociaż każda taka rzecz zrobiona i człowiek który to zrobił szkodzi bardziej niż "ci z zewnątrz") .

No ale tym argumentem i przekonaniem właśnie niejako pokazałaś, że w sumie nie ma co się czepiać tych konkretnych "nagradzaczy" za pomoc z miejscowości koło Rzymu, którą otrzymywali być może od włoskiej katoliczki.
                • marychna31 marzeko 12.08.15, 18:56
                  > ądz pan Wesołowski, ale nie mów mi, że to norma, oczywistość

Marzeko, jak myślisz, dlaczego w Watykanie tak sie boją procesu Wesołowskiego arcybiskupa? Tak, tak- arcybiskupa. Przeniesienie do stanu świeckiego to zwykła żałosna hucpa- to wciąż wpływowy, prominentny, opływający w luksusy funkcjonariusz Watykanu. No więc dlaczego? Dlaczego go nie deportują na Dominikanę, żeby miał proces tam, gdzie gwałcił dzieci? Strasznie jestem ciekawa, jaki ty znajdujesz powód.

Jeśli nie masz pomysłu to ja ci podpowiem. BO SIĘ BOJĄ TEGO CO WESOŁOWSKI, NIE MAJĄC JUŻ NIC DO STRACENIA, POWIE PUBLICZNIE O RÓŻNYCH DOSTOJNIKACH KOŚCIELNYCH, z papieżami pewnie włącznie. Ty myślisz, że nikt nie wiedział, co wesołowski przez dziesięciolecia wyprawia? A może wiedzieli wszyscy? czemu więc nikt nic nie zrobił? Jak myślisz dlaczego "nikt pierwszy nie rzucił kamieniem"? I czego się teraz w Watykanie tak boją, ze w sposób ocierający się o śmieszność, robią wszystko, zęby żadnego procesu nie było?

A teraz jeszcze wyjaśnię, dlaczego przy okazji gwałtu w ośrodku dla uchodźców, piszę o wesołowskim. Bo nawet w przypadku tak zdemoralizowanej instytucji jak KK nie ekstrapoluję tego brudu na wszystkich ludzi kościoła. Jak czytam felieton ks. Bonieckiego w TP to nie myślę, ze czytam słowa pedofila ani choćby obrońcy pedofilów.

Nie każdy uchodźca to gwałciciel a muzułmanin to fanatyk religijny.
                  lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,18525886,boicie-sie-nas-zyjemy-z-wami-od-lat-lodzcy-syryjczycy.html#ixzz3iblytWIw
              • araceli Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 14:38
                marychna31 napisała:
                > A czujesz strach i niechęć przebywając w pobliżu dowolnego kościoła katolickieg
                > o, mając świadomość, ze gwałcący masowo dzieci arcybiskup Wesołowski, dzięki te
                > mu, że jest księdzem, nigdy nie zostanie ukarany i do końca swych dni będzie si
                > ę pławił w luksusach a to wszystko udaje mu się od dziesiątków lat dzięki innym
                > funkcjonariuszom kościelnym - od proboszczów do papieży?

Rozczula mnie taka logika: Arcybiskup zgwałcił chłopców więc przyjmijmy muzułmańskich uchodźców, którzy będą masowo gwałcić kobiety. Ty rozumiem pierwsza na ochotniczkę?

Ekstremizm religijny jest zły więc należy go tępić a nie mnożyć. I naprawdę nie widzisz różnicy między życiem w 'katolickiej' Polsce a państwach muzułmańskich? Rili?
                • dzikka Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 15:03
                  jak widać nie widzi i mam nadzieję, że nie poczuje jej na własnej skórze, bo jednak nikomu źle nie życzę.

• pitahaya1 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 15:53
                  araceli napisała:

> Rozczula mnie taka logika: Arcybiskup zgwałcił chłopców więc przyjmijmy muzułma
                  > ńskich uchodźców, którzy będą masowo gwałcić kobiety. Ty rozumiem pierwsza na o
                  > chotniczkę?

Może przyjęła zasadę "niech każdy ma przerąbane". A co!
                • snakelilith Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 17:23
                  araceli napisała:

> Rozczula mnie taka logika: Arcybiskup zgwałcił chłopców więc przyjmijmy muzułma
                  > ńskich uchodźców, którzy będą masowo gwałcić kobiety. Ty rozumiem pierwsza na o
                  > chotniczkę?

A mnie rozczula twój tępy populizm. Aktualnie na świecie jest więcej muzułmanów od chrześcijan. Czy wszyscy muzułmanie gwałcą masowo kobiety? Co przestępstwo przemocy seksualnej do którego dopuściła się jakaś grupa osób ma wspólnego z religią? Koran swoją drogą zaleca wstrzemięźliwość i gwałt jest grzechem.
                  • d.o.s.i.a Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 17:47
                    > od chrześcijan. Czy wszyscy muzułmanie gwałcą masowo kobiety? Co przestępstwo
                    > przemocy seksualnej do którego dopuściła się jakaś grupa osób ma wspólnego z re
                    > ligią?

Nikt tego nie mowi. Mowimy natomiast, ze w ogole sie nie powinno wpuszczac imigrantow innych niz tych ze statusem uchodzca bo potem wychodza takie kwiatkim, ze przyjmuje sie zwyklych chuliganow, ktorzy nie dosc, ze maja nas w dupie to jeszcze im malo I jeszcze na dokladke zgwalca urzedniczke panstwowa.
                    • joa66 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 17:56
                      Mowimy natomiast, ze w ogole sie nie powinno wpuszczac imigrantow innych niz tych ze statusem uchodzca

Problem polega na tym, że o status uchodźcy możesz się starać dopiero po przyjeździe do Europy, nie przed wyjazdem.
                      • d.o.s.i.a Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:12
                        > Problem polega na tym, że o status uchodźcy możesz się starać dopiero po przyje
                        > ździe do Europy, nie przed wyjazdem.

No to ja Ci dam zagadke. Plynie sobie lodka przez morze srodziemne. Na lodzce 500 silnego, zdrowego chlopa, zadnej kobiety. Uchodzcy?
                        • joa66 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:25
                          Ale do czego Ty chcesz mnie przekonać?

Ja mówię o obowiązujących przepisach, które uniemożliwiają staranie się o status uchodźcy przed wyjazdem.
                          • d.o.s.i.a Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:31
                            > Ale do czego Ty chcesz mnie przekonać?
                            >
                            > Ja mówię o obowiązujących przepisach, które uniemożliwiają staranie się o statu
                            > s uchodźcy przed wyjazdem.

Do tego, ze Ci panowie powinni byc na lodce zawroceni, a nie wpuszczeni na lad.
                            • joa66 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:39
                              Ale ja nie o tym pisałam w poscie , który zacytowałaś. O tym problemie pisałam w innym poscie - jak chcesz możesz przeczytać.
                  • araceli Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:27
                    snakelilith napisała:
                    > A mnie rozczula twój tępy populizm. Aktualnie na świecie jest więcej muzułmanów
                    > od chrześcijan. Czy wszyscy muzułmanie gwałcą masowo kobiety? Co przestępstwo
                    > przemocy seksualnej do którego dopuściła się jakaś grupa osób ma wspólnego z re
                    > ligią? Koran swoją drogą zaleca wstrzemięźliwość i gwałt jest grzechem

Och rili pani 'poprawna politycznie'? Wiesz w jaki sposób kobieta w islamie może dochodzić sprawiedliwości po gwałcie będącym ponoć grzechem? Może poczytaj sobie i otwórz oczy. Niestety pewne rzeczy wnikają z religii.
                  • aandzia43 Re: u nas nie przejdzie 15.08.15, 08:55
                    Kobieto, mówisz o religii, której ściśle określone reguły oddają żonę w dyspozycję seksualną męża bez możliwości protestu z jej strony. Więc pojęcie gwałtu małżeńskiegonie nie istnieje, a de facto jest on w razie jakichkolwiek protestów ze strony żony normalną formą pożycia małżeńskiego. Do tego gwałt na innej niż żona kobiecie nie jest przestępstwem przeciwko godności, zdrowiu i życiu tej kobiety, a przestępstwem przeciwko honorowi mężczyzny będącego jej właścicielem. W związku z tym niskim statusem nie człowieka czujacego i godność swoją posiadającego, a instrumentu przepychanek między samcami, gwałt ujawniony obraca się przeciwko.samej zgwałconej nie narażając zazwyczaj sprawców na większe perturbacje (choć gdzieniegdzie jest paragraf o ścinaniu męskich głów za gwałt udowodniony). Wspomnę jeszcze o prawie męża do wykorzystywania seksualnego żony dzieckiem jeszcze będącej. Wiem wiem, nie w samym Koranie, tylko w mądrościach potem spisywanych, ale duża część muzułmanów korzysta ochoczo z tego prawa, a reszta niekoniecznie ostro protestuje.
                • marychna31 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:40
                  Dlaczego zakładasz, ze każdy muzułmanin to ekstremista?
                  Muzułmanie mieszkaja u nas od lat:
                  • araceli Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:48
                    marychna31 napisała:
                    > Dlaczego zakładasz, ze każdy muzułmanin to ekstremista?

Dlaczego łżesz na temat tego co napisałam?
                    • marychna31 Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 18:58
                      "łżesz"??
                      Hamuj się trochę. Jak cię nerwy ponoszą z powodu argumentów to odpuść sobie rozmowę.
                      • araceli Re: u nas nie przejdzie 12.08.15, 19:00
                        Owszem - łżesz. Jeżeli uważaj inaczej podaj linka do mojej wypowiedzi, gdzie tak napisałam. Nie potrafisz? = ŁŻESZ.
                        • marychna31 araceli 12.08.15, 19:32
                          Wyjaśnijmy sobie jedną kwestię. Albo rozmawiasz ze mną normalnie, zakładając moją dobrą wolę we wspólnej rozmowie i w związku z tym darujesz sobie figury stylistyczne typu "łżesz" albo ja sobie w ogóle odpuszczam rozmowę z tobą i z założenia nie traktuję poważnie twoich wpisów - nie wchodzę w polemikę w ogóle.
                          Chcesz być na jednej półce z lipcową, świętej pamięci gazeciarzem czy grudniową i jej milionem pacynek- proszę bardzo, nawet cię namawiać nie będę, jeśli właśnie to chcesz osiągnąć ale zakładam, że możemy jednak normalnie rozmawiać, nawet jeśli w określonych kwestiach mamy zupełnie odmienne zdania. Forum jest dla mnie miłą odskocznią a nie ringiem bokserskim i pewne kwestie lubię mieć jasne.
                          • marychna31 ad rem 12.08.15, 19:39
                            Odniosłam się do tych słów:
                            "Rozczula mnie taka logika: Arcybiskup zgwałcił chłopców więc przyjmijmy muzułmańskich uchodźców, którzy będą masowo gwałcić kobiety. "

Dlaczego uważasz, że jak ktoś jest muzułmańskim uchodźcą to ma w planach gwałcenie kobiet? W ogóle nie rozumiem tej logiki.
                            • araceli Re: ad rem 12.08.15, 19:55
                              marychna31 napisała:
                              > Dlaczego uważasz, że jak ktoś jest muzułmańskim uchodźcą to ma w planach gwałce
                              > nie kobiet? W ogóle nie rozumiem tej logiki.

Ależ to jest absolutnie Twoja logika: Bójcie się kościołów bo księża gwałcą chłopców. A skoro katoliccy księża gwałcą to o co szum, że muzułmańscy uchodźcy gwałcą?

Rozbraja mnie tłumaczenie jednego przestępstwa innym i umniejszanie dramatu bo ktoś inny coś takiego zrobił. I CO Z TEGO?
                              • marychna31 Re: ad rem 12.08.15, 20:06
                                Nie, nie, nie- sama tego nie znoszę- usprawiedliwiania jakiegoś czynu okolicznościami, że inni postępują podobnie. Może to trochę w moich wpisach tak wyglądało, bo muszę dzielić swoje wypowiedzi na części (robie kilka rzeczy na raz) ale już w poście powyżej, do marzeki, napisałam, dlaczego w ogóle przywołałam temat pedofila wesołowskiego.

Po pierwsze dlatego (jak napisałam powyżej), że mimo tego, ze KK uważam za wyjątkowo zdemoralizowaną instytucję (tak systemowo, nie dlatego, że skupia grzesznych ludzi) to nie obarczam jej grzechami wszystkich ludzi kościoła. Wręcz przeciwnie - są tacy, których bardzo cenię.

A druga sprawa, o której jeszcze nie wspomniałam ale, która zawsze przychodzi mi do głowy, przy okazji takich dyskusji, ze śmieszy mnie ten strach przed islamizacja Polski, w momencie gdy Polska jest przygnieciona ciężarem fundamentalizmu katolickiego (i naprawdę ledwo dyszy w każdym możliwym wymiarze- od ekonomicznego, po polityczny). Innymi słowy- nie czas żałować róż, gdy płonie las. Uważam, że zróżnicowanie religijne Polsce wyszłoby tylko na dobre. Taka dominacja jednej religii jest zabójcza (czy to muzułmańskiej, czy katolickiej).
                                • araceli Re: ad rem 12.08.15, 20:17
                                  marychna31 napisała:
                                  > i do głowy, przy okazji takich dyskusji, ze śmieszy mnie ten strach przed islam
                                  > izacja Polski, w momencie gdy Polska jest przygnieciona ciężarem fundamentalizm
                                  > u katolickiego (i naprawdę ledwo dyszy w każdym możliwym wymiarze- od ekonomic
                                  > znego, po polityczny)

A mnie śmieszą ludzie wyprani polityczną poprawnością ludzie stawiający znak równości między 'fundamentalizmem' katolickim i fundamentalizmem islamskim. Naprawdę nie widzisz OGROMNEJ różnicy???

Jestem ateistką i choć panoszenie się KK w Polsce mnie irytuje to żyję w Polsce normalnie - w żadnym wyznaniowym państwie islamskim żyć normalnie bym nie mogła - szczególnie jako kobieta. W 'katolickiej' Polsce przez wiele lat konkubinatu nikt mi złego słowa nie powiedział - w krajach wyznaniowych arabskich można by mnie bez problemu ukamienować za cudzołóstwo (mnie - nie mężczyznę). Wymieniać dalej?
                                  • marychna31 Re: ad rem 14.08.15, 19:25
                                    Różnica najważniejsza między fundamentalizmem katolickim a fundamentalizmem muzułmańskim jest taka, ze pierwszy funkcjonuje obecnie w Polsce a drugi się panoszy w tak zwanym państwie islamskim, czyli bardzo daleko od nas i które żadnego wpływu na moje życie nie ma. Ma za to wpływ na życie ludzi, którzy od niego uciekają. I z tymi ludźmi się solidaryzuję. Dobrze tę potrzebę ucieczki od fundamentalizmu religijnego rozumiem.
                          • araceli Re: araceli 12.08.15, 19:41
                            Zamiast wielkiego nadętego tekstu wystarczyłby cytat na udowodnienie swoich słów. Tyle, że nie da się zacytować czegoś czego nie ma.

Jeżeli powołujesz się na jakąkolwiek kulturę czy powagę dyskusji i 'figury stylistyczne' to po prostu NIE KŁAM na temat innych wypowiedzi bo w ten sposób zmuszasz rozmówcę do udowadniania, że nie jest wielbłądem a z kulturą to nie ma absolutnie NIC wspólnego. To tani i denny chwyt,
                            • marychna31 Re: araceli 12.08.15, 19:46
                              ten "wielki nadęty tekst" to zaledwie kilka słów.
                              Ad rem jest tu:
                              forum.gazeta.pl/forum/w,567,158425193,158429253,ad_rem.html
    • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 13:36
      No ciekawa ta cisza. Mysle, ze ktos pokroju naszych obronczyn multikulti musi odpowiadac za ten ban informacyjny, wszakze o imigrantach zlego slowa mowic nie wolno.
    • triismegistos Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 13:39
      Trrzebaby tych mulltikulti uchodźców przykładnie ukarać. Myślicie, że sądy w naszej niemultlikulti, białej, katolickiej Polsce byłyby wystarczająco kompetentne?
      • migona Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 14:14
        biorąc pod uwagę ile nasze sądy dają kary za gwałt i ile się czeka na wyrok, to wcale nie jestem optymistką...
        • kochanaurwiska13 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 14:51
          Wypierdzielić ich wszystkich z powrotem tam skąd przybyli.
          Jak ktoś w końcu nie pójdzie po rozum do głowy i wszystkie kraje będą takie poprawne politycznie,to niedługo zaleje nas fala emigrantów(kto wie,czy nie terrorystów w większości) i to będzie początek końca Europy..
          W zeszłym roku,czytałam ,że w którymś europejskim kraju,w Niemczech chyba (już nie pamiętam) muzułmanie zażądali zabrania choinki z placu,ponieważ obraża ich uczucia religijne.
          • jagienka75 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 15:04
            A to nie w Belgii było?
          • pitahaya1 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 15:55
            www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/724345,Dunskie-miasteczko-bez-choinki-za-to-z-islamskim-swietem
            W Danii smile
            Niedaleko...
    • ulla_cebulla Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 15:09
      Szefem osrodka byl/jest mezczyzna, zgwalcona osoba 48-letnia recepcjonistka, sprawcy to 3 nieletnich Egipcjan przebywajacych w osrodku. Egipt nie jest krajem objetym wojna. Nie ma w zwiazku z tym konotacji z emigracja na tle politycznym/religijnym. Konflikt nie mial (przynajmniej nic na to nie wskazuje) tla religijnego i najprawdopodobniej wybuchl po klotni z personalem osrodka na temat warunkow pobytowych panujacych w osrodku. Zaczal sie od dewastacji sprzetu i eskalowal pobiciem szefa placowki i gwaltem na recepcjonistce. Sprawcy zostali aresztowani. Wiadomosci o tym pojawily sie we wloskich mediach, na przyklad tutaj:

www.today.it/citta/migranti-stuprano-operatrice-centro-accoglienza-fiuggi.html
      Przypadek najprawdopodobniej nie zostal szeroko naglosniony, bo nie jest atakiem terrorystycznym, ale "zwykla" bandycka rozroba. Czy mlodzi bandyci to muzulmanie? Pewnie tak. Co z tego wynika? Nie wiem.

Ale dla wielbicielek tabloidowych niusow i histerycznych teorii spiskowych mam lepszy temat z wlasnego odrodka:

WSZYSCY POLACY TO TERRORYSCI ISIS!!!!

Oto dowod:
      www.pudelek.pl/artykul/82379/polski_terrorysta-samobojca_panstwa_islamskiego_zabil_11_osob/
      • baltycki Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 18:33
        > WSZYSCY POLACY TO TERRORYSCI ISIS!!!!
        >
        > Oto dowod:
        A jaki to dowod?
        Jaki on Polak?
        Jeszcze by sie o Polaka obrazil (jak niektore panie tu).

"S. urodził się w Miastku (woj. zachodniopomorskie), a do 2005 roku mieszkał w Kamnicy. Następnie wyemigrował do Niemiec, do Getyngi i przyjął niemieckie obywatelstwo. Według specjalistów z CAT ABW, 28-latek przyłączył się do islamistów "pod wpływem szerzonej w internecie propagandy". S. został zwerbowany przez bojowników w Niemczech - twierdzi lokalna gazeta z Getyngi "Goettinger Tageblatt"."
    • jola-kotka Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 15:46
      Tacy sami bandyci jak kazdy naród . Moze tak pomysleć chwile i zastanowić sie. Islam to nie tylko bandyci. W Polsce jest wielu juz byłych wyznawców tej religii którzy nie mogą tam wrócić bo po powrocie wlasnie wykonają na nich karę śmierci. Nie gnoimy ludzi czesto zwykłych pokrzywdzonych tylko dlatego ze maja takie pochodzenie i wygląd. Nalezy walczyć z grupami terrorystycznymi a nie w każdym wyznawcy islamu doszukiwać sie mordercy. Gwałt ok co w nim wyjątkowego ? To ze został dokonany przez Egipcjan a ile takich gwałtów mamy codziennie na całym świecie i nikt sie nimi jakos nie podnieca. Jesteście tacy sami w imię siebie swojego bezpieczeństwa zniszczylybyscie najlepiej wszystkich islamistów, obraziły, zrównały z ziemia. Tylko jeszcze nie macie odwagi wbić noża takiemu na ulicy. Dno.
      • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 15:54
        >>> doszukiwać sie mordercy. Gwałt ok co w nim wyjątkowego ? To ze został dokonany przez Egipcjan a ile takich gwałtów mamy codziennie na całym świecie i nikt sie nimi jakos nie podnieca.

Sek w tym, ze tego gwaltu by nie bylo, gdyby przyjezdni zostali wyslani z powrotem do domu, a nie, jak kaza milosnicy multi-kulti przyjmowani chlebem I sola. I o to chodzi.
        • ally Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 14:34
          > Sek w tym, ze tego gwaltu by nie bylo

Może gwałt by był, ale na Egipcjance w Egipcie. Ale to mało istotne - ważne, by nam nie psuli krajobrazu.
          • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 14:38
            > Może gwałt by był, ale na Egipcjance w Egipcie. Ale to mało istotne - ważne, by
            > nam nie psuli krajobrazu.

Pogielo Cie?
          • f.lamer Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 14:41
            > Może gwałt by był, ale na Egipcjance w Egipcie. Ale to mało istotne

istotne, jak istotne. właściwe jak właściwe
            ale myślałem że należy szanować różnice międzykulturowe i dać egipcjanom możliwość załatwiania swoich spraw na swoim terenie tak jak uznają to za stosowne...
            inaczej traktujemy ich jak naród niższej kategorii który sam sobie z problemami nie poradzi
          • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 14:46
            > Może gwałt by był, ale na Egipcjance w Egipcie. Ale to mało istotne - ważne, by
            > nam nie psuli krajobrazu.

Wnioskujesz abysmy wpuszczali do siebie imigrantow I dawali im nasze kobiety do gwalcenia, aby nie gwalcili tych u siebie?
      • yenna_m Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:12
        Na religię przed wprowadzeniem religii do szkol, chodzilo sie do przykoscielnej salki klasami. Kazda klasa z kazdej szkoly miala wyznaczona godzine i w trakcie tej godziny odbywala sie religia.
        I tak. Uczestniczylam w niej z dzieciakami z mojej klasy.
        • yenna_m Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:13
          Źle mnie podpięło.
    • dyzurny_troll_forum_2 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 15:51
      ulla_cebulla napisał(a):

> Widze ze ematkowy ku-klux-klan jak zwykle na poziomie.

Takie tekściki to mogły chwytać za serduszko może w latach '80. Teraz to nikogo nie wzruszy obawiam się...
      • ulla_cebulla Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 16:29
        Wyglada na to, ze jednak kogos wzruszyl big_grin
        • iskierka3 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 17:11
          Ale nie bycie rasista nie polega na tym, ze sie nie dostrzega nagannych zachowan tylko dlatego, ze osoba jest innego koloru skory czy religii! Brakuje mi sensownego centrum w tej dyskusjiwink bo jest taka polaryzacja - wywalic ich wszystkich, muzulmanie to zlo albo "a katolicy i Polacy ...".
          Jest oczywistym, ze wiekszosc muzulmanow nikomu nie robi krzywdy ale rownie oczywistym jest, ze powinny byc jakies starania o zapewnienie bezpieczenstwa i selekcje uchodzcow. Jak to zrobic w praktyce - nie mam pojecia, ale nie moze byc tak, ze napomkniecie o takiej koniecznosci jest odbierane jako rasizm.
    • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 16:34
      Mój kolega z klasy z SP, Waldek, siedział za gwalt zbiorowy. Bez cienia wątpliwości jest Polakiem polskiego pochodzenia i w szkole na religie katolicką chodzil, do komunii przystąpił.
      Żadni muzulamnie go do gwaltu nie namowili, bo w tamtych czasach było ich w Polsce na lekarstwo albo mniej.
      Już wiem! Musiał go w to wciągnąć jakis komuch.
      Juz dobrze, świat wrócił na swoje tory.
      • maadzik3 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 16:58
        www.frontpagemag.com/point/170934/52-rapes-rome-committed-immigrants-59-milan-40-daniel-greenfield
        widzisz jest różnica między zbrodniarzami, których trochę jest wszędzie i przyzwoleniem na określone zachowanie, które w danej kulturze zbrodnią nie jest a w inne jest. I to jest różnica. Wszędzie popełnia się mordy/ gwałty/ pobicia choc skala jest czasem dramatycznie różna ale nigdzie nie jest to nieobecne. Jednak nie wszędzie zabicie osoby o niższym statusie społecznym (niewiernego/ niedotykalnego/ innej lub określonej narodowości czy o pewnych preferencjach seksualnych), gwałt na kobiecie nie zasłoniętej czy bez męskiej opieki, kobiece obrzezanie czy przymusowe małżeństwo są bezkarne. Ale są miejsca gdzie są (nawet jeżeli prawo mówi co innego jeżeli nikt go nie przestrzega). W Egipcie 99% muzułmanek jest obrzezanych, koptyjki się uprowadza, w Katarze stadiony na mistrzostwa budują niewolnicy głównie z Filipin (zabrane paszporty, pobicia, zamykanie przez pracodawcę, brak zapłaty, ich śmierć i wypadki nikogo nie interesują), w wielu z tych krajów córkę sprzedaje się jak wielbłąda, w Pakistanie (mimo że nielegalnie) często karą dla kogoś w wiosce jest zbiorowy gwałt na (dowolnej) kobiecie z jego rodziny - orzekane przez radę starszych, coraz częściej w tzw. zabójstwach honorowych (których w Europie jest sporo) wykonawcą jest najmłodsze męskie dziecko w rodzinie bo w większości krajów do 12-13 roku ycia nie odpowiada karnie. Co roku kilkaset Brytyjek wydawanych jest przemocą za mąż. Kraje europejskie przymykają na to oczy. Nie szanują własnego prawa, nie ścigają przymusowych małżeństw, UK już oficjalnie akceptuje szariat w sprawach rodzinnych i spadkowych, bigamia jest tolerowana (zasiłki na kolejne żony) itd. itp. Imigracji nikt nie sprawdza. Tym którzy mówią że to jednak nie halo że wszyscy poza muzułmańskimi imigrantami musimy przestrzegać prawa a oni nie - bez konsekwencji (Szwecja w 1980 r. wprowadziła karalność kobiecego obrzezania, wcześniej pewnie możnaby to podciągnąć pod okaleczenie, szacuje się że liczba przypadków to kilka tysięcy rocznie, skazano przez 35 lat 2 osoby); że my za nieprzestrzeganie szariatu gdy jesteśmy tam zostalibyśmy zabici a łamiących prawo imigrantów nawet się nie deportuje, tym którzy wskazują na absurd tego, że terroryści ścigani za ekstremizm w niektórych państwach arabskich (z potężnymi dowodami przeciw nim) nie są poddawani ekstradycji (mogę dać wyroki sądów UK) z uwagi na "ochronę ich praw człowieka" (nie są obywatelami brytyjskimi) okrzykuje się rasistami. Jednocześnie strach rośnie. Bo wiadomo - na państwo liczyć nie można, policja może działać jak ta w UK gdzie długo gang pakistański gwałcił nastolatki bo "stróże prawa" bali się oskarżeń o rasizm. A jak wiadomo że twoje prawa się nie liczą, że pomocy nie otrzymasz, że jesteś w pewnych sytuacjach zdany na siebie to trudno o cień sympatii dla potencjalnych sprawców. Zwłaszcza że wspólnoty ich chronią co oznacza że nawet ci którzy nic złego nie robią bardziej identyfikują się ze sprawcą który jest "ich" niż uważają że stało się coś złego
        • iwoniaw Madzik jak zwykle w punkt 13.08.15, 18:16
          i można się tylko podpisać.
        • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:32
          Dziwną zalinkowalaś statystyke; 59% gwaltow popelniają imigranci, w tym w sumie 15% egipcjanie i Marokańczycy, a co z resztą? Autor tekstu wymienia jeszcze tylko Romów - że gwalcą wyraźnie rzadziej niz Marokańczycy - ale nawet po dodaniu Romów, wciąż brakuje narodowości pozostalych 30% gwalcicieli.
          Co do gangu pakistańskiego - uważam, że miejscowe władze mialy z procederu korzyści, a obawa przed oskarżeniem o rasim to zwyczajna "lame excuse". I mialam okazje obserwowac, jak grupa przypisujaca innej niewłasciwe zachowane, w kontakcie z tą "gorszą" zachowuje sie zgodnie z przypisywaną tej "gorszej" ujemną cechą (Niemcy na których trzeba bylo wciaż czekać z rozpoczeciem zajec orgaizowanych przez Hiszpanow, polscy nauczyciele zawierający zdumiewajace "umowy" z romskimi uczniami, umożliwiajace dzieciakom i nauczycielom obijanie się i otrzymywanie ocen lub pieniedzy za nic).
          To co robią "miedzy sobą" imigranci przez wiele lat nikogo nie interesowalo, może dlatego, że

(musze lecieć, dokoćzę potem, sorki)
      • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 17:15
        Nanga, czy ty nie rozumiesz ze nie chodzi o to kto I kiedy gwalci ale o to, ze tych facetow nie powinno w ogole byc w tym wloskim miasteczku? Ze powinni zostac zawroceni zanim ich stopa stanela na ladzie. Ze ta paranoja, ktora nakazuje przyjac ich wszystkich bez ladu I skladu, jest winna tej sytuacji? A kto jest winny tej paranoji to juz sama powinnas sobie odpowiedziec w zaciszu wlasnego sumienia.
      • iskierka3 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 17:16
        Kolega Wladek siedzial za gwalt bo zgwalcil w kraju, ktorego byl obywatelem i nie ubiegal sie w nim o azyl. Przyjemnych chlopaczkow zas nalezaloby odeslac skad przyjechali z odpowiednia adnotacja by nigdy wiecej statusu uchodzcy w Europie nie dostali.
      • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 18:43
        tak dla porządku: religię wprowadzono do szkół w 1990 r. Jeśli zdążyłaś wspólnie z Waldkiem P. chodzić do podstawówki i w owej podstawówce na religię, musiałabyś ukończyć podstawówkę przynajmniej w 1991 r., czyli byłabyś urodzona w 1976 r. Pisywałaś, że masz dorosłą córkę i że małżeństwo zawarłaś stosunkowo późno. Coś się nie zgadza. Oczywiście Twoje personalia to Twoja sprawa, ale po prostu ta informacja jest mało wiarygodna.

Przy okazji: w mojej szkole podstawowej zdarzyła się próba gwałtu zbiorowego na koleżance z równoległej VII klasy. Na szczęście nauczycielka weszła w odpowiednim momencie i zdążyła zapobiec. Było to w pierwszej połowie lat 70tych i nie mam pojęcia, czy koledzy Grzesiek B. i Janek K. chodzili na religię wtedy, kiedy owej próby gwałtu dokonywali. Jest dość prawdopodobne, że byli ochrzczenie w religii katolickiej, ale wtedy mieli już coś ponad 16 lat (jako wielokrotni drugoroczni, byli chyba w V klasie), a mieście, w którym to się działo, większość dzieci z tzw. rodzin katolickich zaprzestawała chodzić na religię w salkach przyparafialnych po I Komunii, jako, że głównym powodem posyłania dzieci na religię był zamiar urządzenia pijaństwa na umór z okazji I Komunii. Po tym pijaństwie nie było już powodu wysyłać dzieci na religię, więc nie mam pojęcia, czy delikwenci na nią chodzili. Nie mam też pojęcia, czy chodzili kiedykolwiek.

Nie twierdzę, że każdy muzułmanin jest gwałcicielem. Nie ulega jednak wątpliwości, że w większości krajów islamskich znacznie więcej zachowań kobiet uważa się za przyzwolenie na seks, niż w Europie. Ta oraz inne różnice kulturalne sprawiają, że pomoc muzułmańskim uchodźcom jest trudna. Co nie znaczy, że nie należy im pomagać, niemniej należy podobne problemy brać pod uwagę.
        • baltycki Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 19:56
          > ta informacja jest mało wiarygodna.
          Przy Twoim blednym zalozeniu, ze po wojnie religia w szkolach pojawila sie dopiero w 1990r.
          • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 01:49
            była usunięta do końca bodaj na początku lat 60tych, czyli Nanga musiałaby być w I klasie co najmniej np. w 1962 r. czyli urodzić się w 1955, zatem miałaby 60 lat. Chyb jednak tyle też nie ma. No i szkół, w których jeszcze była religia na początku lat 60tych było bardzo mało. Z większości usunięto wcześniej.
            • z_lasu Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 06:21
              Dla mnie w tym kontekście "w szkole" oznacza "w okresie szkoły podstawowej", a nie "w budynku szkoły". Jak ktoś powie, że "w podstawówce bawił się w Indian i budował szałasy" to uznasz, że te szałasy były w budynku szkoły? I dlaczego nanga nie może mieć 60 lat? Pomijając już wywód, że skoro czegoś było mało, to można uznać, że tego nie było wcale big_grin Nawet jeśli taka szkoła byłaby jedna, to przecież ktoś do niej chodził.
              • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:10
                Masz racje. Co prawda brakuje mi jeszcze paru miesięcy, ale niestety tylko paru miesiecy.
                W mojej SP religia byla w salkach katechetycznych, ale świetnie wiedzieliśmy, kto chodzi na religie a kto nie - sprawa byla prościutka, nie chodziły tylko dwie osoby, i Waldek (nie za mądry, ale wyjatkowo spokojny, pogodny mlodzieniec) do nich nie nalezał.
            • baltycki Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 17:41
              > w I klasie co najmniej np. w 1962 r. czyli urodzić się w 1955, zatem miałaby 60 lat..
              A to takie nieprawdopodobne?smile
              (dodaj jeszcze 2-3 lata do i komunii, bo o niej wspomina))
          • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:06
            > Przy Twoim blednym zalozeniu, ze po wojnie religia w szkolach pojawila sie dopi
            > ero w 1990r.

big_grin big_grin big_grin
            Aż tak stara nie jestem.
        • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:04
          Rybko,
          bardzo dobrze wszystko obliczyłaś. lekcje religii rzeczywiście odbywały się w kosciele, a dokladniej w salkach katechetycznych. Zazwyczaj w podobnym skladzie jak w szkole, bo szkoły były rejonowe i to się pokrywalo z parafią. No i w klasie wszyscy wiedzieliśmy, kto chodzi na religie, a kto nie.
          Co do reszty się zgadzam. Jestem bardzo ciekawa, co tam sie własciwie wydarzyło, na czym polegal konflikt między chlopcami a pracownikami ośrodka, jak przebiegal etc. Myślę, ze gwałt nie byl wcale wynikiem międzykulturowego nieporozumienia, ale chęcią ukarania (nie twierdzę absolutnie, ze obiektywnie bylo za co "karać") tej pani lub moze zwiazanego z nią męzczyzny (jesli taki w ogole był). Kojarzy mi się to z gwaltami dokonywanymi przez Serbów na muzulmanskich kobietach.
          • iwoniaw Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 11:03
            CytatMyślę, ze gwałt nie byl wcale wynikiem międzykulturowego nieporozumienia, ale chęcią ukarania (nie twierdzę absolutnie, ze obiektywnie bylo za co "karać") tej pani lub moze zwiazanego z nią męzczyzny (jesli taki w ogole był).

Nikt tu nie pisał o żadnym nieporozumieniu, tylko o poważnym przestępstwie ciężkiego kalibru związanym z przemocą wobec bezbronnej osoby. Sam pomysł, że taka metoda "kary" za cokolwiek ma rację bytu, mógł się zrodzić wyłącznie w umyśle do cna zdegenerowanym. Jeśli owa degeneracja ma jakikolwiek związek z "kulturą" pochodzenia, to tym gorzej dla wszystkich zainteresowanych. Niezależnie od tego, każdy kraj POWINIEN zrobić wszystko, by zapobiegać wpuszczaniu obcych degeneratów na swoje terytorium i obecność jakiegoś promila degeneratów rodzimych w populacji nie ma tu nic do rzeczy.

I nie, nie jestem "bardzo ciekawa, na czym polegał konflikt", gdyż w odróżnieniu od ciebie nie mam skłonności do usprawiedliwiania dowolnego świra/zboczeńca/patologii kosztem ofiary tylko dlatego, że należy on do jakiejś mniejszości.
            • milka_milka Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 11:08
              Zgadzam się w 100%. Problem w tym, że część ludzi myśli, że Ci uchodźcy z wdzięczności będą się zachowywać porządnie. Nie, nie będą i nie można na to zamykać oczu. Żal mi bardzo porządnych ludzi, którzy wśród nich też są, ale niestety to wyjątki.
              • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 15:51
                milka_milka napisała:

> Problem w tym, że część ludzi myśli, że Ci uchodźcy z wdzi
                > ęczności będą się zachowywać porządnie. Nie, nie będą i nie można na to zamykać
                > oczu. Żal mi bardzo porządnych ludzi, którzy wśród nich też są, ale niestety t
                > o wyjątki.
                Rozumiem, że masz dane, że w znakomitej większości osrodków dla uchodźców dochodziło i dochodzi do pobić, gwaltów i usiłowania morderstwa? A te, w których podobnych zdarzeń nie odnotowano, to wyjątki?
                • milka_milka Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 16:52
                  Popatrz na to, co działo się ostatnio w Polsce, rozejrzyj się. Naprawdę uważasz, że to mało.
                  • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 19:31
                    A CO sie ostatnio dzialo w Polsce?
                    Z tego co pamiętam - jakaś świrka wrzucila swinski ryj na teren meczetu.
                    cos jeszcze?
                    • f.lamer Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 19:57
                      nangaparbat3 napisała:
                      > A CO sie ostatnio dzialo w Polsce?

w Polsce jeszcze nie gwałcą.
                      na razie po cichu wprowadzają szariat:
                      youtu.be/AygJ0uvqP30
                    • iwoniaw Nie udawaj głupiej 14.08.15, 19:59
                      Jak można porównywać głupi żart nie zagrażający niczyjemu bezpieczeństwu z przemocą i zastraszaniem Ukraińców i Gruzinów przez islamskich rezydentów ośrodka dla uchodźców?
                      natemat.pl/147259,muzulmanie-nekaja-uchodzcow-z-osrodka-pod-warszawa-film-trafil-do-sieci-urzad-odpowiada-nie-wyolbrzymiajmy
                      • nangaparbat3 Re: Nie udawaj głupiej 14.08.15, 21:04
                        Nie widzialam tego wczesniej, słowo.
                        • iwoniaw No ok, wierzę, że tego nie widziałaś wcześniej. 14.08.15, 22:08
                          Co to zmienia? Czy po lekturze tego artykułu masz więcej zrozumienia dla obaw wyrażanych choćby w tym wątku przez część dyskutantów, z którymi się nie zgadzasz? To przecież nie o to chodzi, żeby likwidować ośrodki dla uchodźców i odmawiać pomocy wszystkim jak leci, tylko m.in. właśnie o to, żeby ludzie, którym chcemy pomóc się odnaleźć po utracie normalnego życia i własnego kraju, nie musieli znosić tego typu szykan ze strony osobników, których należałoby selekcjonować przy wjeździe na teren UE i od razu odsyłać skąd przyszli. Nie wypracujemy żadnych sensownych zasad, wg których możnaby przyznawać azyl/inną pomoc, jeśli każdą wątpliwość czy krytyczną uwagę osoby o twoim sposobie myślenia będą zakrzykiwać jako rasizm, ksenofobię, dyskryminację i brak empatii, niestety.
              • marychna31 milko 14.08.15, 19:47
                > oczu. Żal mi bardzo porządnych ludzi, którzy wśród nich też są, ale niestety t
                > o wyjątki.

a jak ty te wyliczenia przeprowadziłaś?
                • milka_milka Re: milko 14.08.15, 19:58
                  Wyliczeń nie potrzeba. Wystarczy popatrzeć i poczytać, co dzieje się w ośrodkach.
                  • marychna31 Re: milko 14.08.15, 20:19
                    Ale sa statystyki ile jest ośrodków, w jakim procencie z nich dzieje się coś niedobrego, jaki procent imigrantów bierze w tym udział?
                    • f.lamer poczytaj 14.08.15, 20:23
                      www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/34020
                      może warto uczyć się z doświadczeń innych
            • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 16:04
              iwoniaw napisała:

> Nikt tu nie pisał o żadnym nieporozumieniu, tylko o poważnym p
              > rzestępstwie ciężkiego kalibru związanym z przemocą wobec bezbronnej osoby
              .
              O "kulturowym nieporozumieniu" wspomniala (OGÓLNIE) Rybka, pisząc o sygnalach seksualnych i ich rozumieniu w zalezności od kultury. Do tego sie odnioslam.

> Sam pomysł, że taka metoda "kary" za cokolwiek ma rację bytu, mógł się zrodzić
              > wyłącznie w umyśle do cna zdegenerowanym.
              Gwałcenie kobiet "należących" do meżczyzn bedących naszymi przeciwnikami jest bardzo popularne w wielu kulturach, niemalze rytualne zachowanie. Ostatni przyklad to wlasnie Serbowie, przedostatni - żolnierze radzieccy gwalcący Niemki. Naprawde uwazasz, że wszyscy oni byli degeneratami?

Jeśli owa degeneracja ma jakikolwiek
              > związek z "kulturą" pochodzenia, to tym gorzej dla wszystkich zainteresowanych
              J.w.

> . Niezależnie od tego, każdy kraj POWINIEN zrobić wszystko, by zapobiegać wpusz
              > czaniu obcych degeneratów
              Po czym poznać degenerata? Na przyklad kogos, kto na smierc zaglodzi wlasne dziecko?
              Paru Polaków w UK ma troche na sumieniu - mają przed nami wszystkimi zamknąc granice?

na swoje terytorium i obecność jakiegoś promila degen
              > eratów rodzimych w populacji nie ma tu nic do rzeczy.

Skąd wzielaś ten promil?

>
              > I nie, nie jestem "bardzo ciekawa, na czym polegał konflikt", gdyż w odróżnieni
              > u od ciebie nie mam skłonności do usprawiedliwiania dowolnego świra/zboczeńca/p
              > atologii kosztem ofiary tylko dlatego, że należy on do jakiejś mniejszości.
              >

Nie wiem dlaczego utozsamiasz zrozumienie z usprawiedliwieniem. Moze boisz sie, ze nie wszystko jest takie, jak się w pierwszej chwii wydaje? Bo tylko tak mogę sobie tlumaczyc tak wielką niecheć do zrozumienia.
              • iwoniaw Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 16:11
                CytatGwałcenie kobiet "należących" do meżczyzn bedących naszymi przeciwnikami jest b
                > ardzo popularne w wielu kulturach, niemalze rytualne zachowanie. Ostatni przykl
                > ad to wlasnie Serbowie, przedostatni - żolnierze radzieccy gwalcący Niemki. Nap
                > rawde uwazasz, że wszyscy oni byli degeneratami?

Ależ skąd, to kwiat wspomnianych narodów kultywujący to, co w ich kulturach najszlachetniejsze i jeszcze bezinteresownie przekazujący doskonałe geny przodków <facepalm>

CytatSkąd wzielaś ten promil?

??? Ze statystyk mówiących, jaki procent ludności w danym kraju popełnia ciężkie przestępstwa?

Cytat Nie wiem dlaczego utozsamiasz zrozumienie z usprawiedliwieniem. Moze boisz sie,
                > ze nie wszystko jest takie, jak się w pierwszej chwii wydaje?

Tak, na pewno boję się, że się okaże, iż w istocie to pracownica ośrodka gwałciła biednych uchodźców. <double facepalm> Ciekawa sprawa, że nie pierwszy raz masz więcej zrozumienia dla kata niż dla ofiary. Może zatem nas wszystkich oświecisz, cóż takiego niezdegenerowanego i nie zasługującego na potępienie było w zgwałceniu osoby pracującej na rzecz uchodźców przez tychże uchodźców?
                • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 16:22
                  Oczywiście ze gwal zasluguje na potepienie. I surową karę. Nie ma sprzeczności ze zrozumieniem, jak i dlaczego do niego doszlo.
                  • iwoniaw Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 16:29
                    Sądzę, że akurat ze zrozumieniem jak i dlaczego do niego doszło, to nikt tu nie ma problemu, wbrew twoim pełnym wyższości sugestiom, że jesteś jedyną wypowiadającą się w wątku osobą potrafiącą myśleć i wyciągać wnioski.
                    • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 19:34
                      Zdaje się, że rzeczywiście jestem jedyną, albo jedna z bardzo nelicznych osób, ktore nie wiedzą, dlaczego doszlo do tego strasznego wybuchu agresji. Bo ja naprawde nie wiem.
                      rozumiem, ze wg Ciebie oni sa do takich akcji genetycznie lub kulturowo predestynowani?
                      • iwoniaw Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 19:46
                        Wnioskowanie rzeczywiście nie jest twoją najmocniejszą stroną. Nie napisałam (ani NIKT inny, o ile nie przeoczyłam jakiegoś postu) słowa na temat genetycznych uwarunkowań takiego zachowania. O kulturowych też pisałaś głównie ty, w dodatku sugerując, że nad ta różnicą należy się pochylać, a nie niwelować ją jako nie tylko bezwartościową ale wręcz szkodliwą, podczas gdy zdecydowana większość piszących tłumaczy ci jak komu dobremu, że zdecydowane przeciwstawienie się pewnym elementom innych kultur im nie zaszkodzi, a wprost przeciwnie.
                        • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 20:41
                          Nie kłam. Nie piszesz o przeciwstawianiu sie negatywnym elementom innych kultur, ale o niewpuszczaniu niechrzescijańskich uchodźców do Polski.
                          • iwoniaw Teraz to pojechałaś 14.08.15, 20:52
                            W którym konkretnie miejscu napisałam o "niewpuszczaniu niechrześcijańskich uchodźców do Polski"? Otóż nigdzie. I ty jeszcze śmiesz pisać "nie kłam"? Żenada, szkoda z tobą gadać w ogóle.
                            • nangaparbat3 Re: Teraz to pojechałaś 14.08.15, 21:13
                              Przepraszam, rzeczywiście nic takiego explicite nie powiedziałas. Pomylilam Twoje wypowiedzi z innymi.
                      • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 20:02
                        > Zdaje się, że rzeczywiście jestem jedyną, albo jedna z bardzo nelicznych osób,
                        > ktore nie wiedzą, dlaczego doszlo do tego strasznego wybuchu agresji.

I w przypadku każdego gwalciciela zadajesz sobie to pytanie? Bo mnie absolutnie nie obchodzi DLACZEGO doszlo do gwałtu i ktos kto się nad tym zastanawia i dywaguje nad powodem (WTF?) gwaltu powinien porządnie strzelić z baranka w najbliższą ścianę.

Stala sie rzecz bez precedensu - zgwalcona została nie przypadkowa kobieta a urzędniczka panstwowa wykonywujaca swoje obowiązki. Jesli dla ciebie to dzień jak codzien i będziesz teraz analizować POWODY dla których urzędnik państwowy został zgwalcony to chyba cos nie tak z toba jednak.

> rozumiem, ze wg Ciebie oni sa do takich akcji genetycznie lub kulturowo predest
                        > ynowani?

Ja uważam ze to zwykli bandyci, którzy nie powinni byli znalezc sie na terenie kraju. Państwo zawiodlo na calej linii wpuszczajac przestępców seksualnych do kraju choc mogło temu zapobiec nie wpuszczając ich do kraju. Cala ta historia powinna być przestroga ze naiwność i dobre serce nie popłaca a może zakończyć sie dramatem bo wpuszcza sie potencjalnych przestępców bez jakiejkolwiek kontroli. Naiwnością jest sadzenie ze tam da same prześladowane anioly.

W tym przypadku sprawa zakonczyla sie kobkretnym dramatem konkretnej kobiety. W przyszlosci dramatem tysięcy kobiet które padną ofiara napaści seksualnej ze strony mężczyzn przybyłych z innych kultur do naszej bo ze tak się stanie nie ma najmniejszej wątpliwości - vide statystyki przestępstw seksualnych w krajach zachodu.

Twoje dywagacje dlaczego, po co itp. sa kompletnie nie na miejscu.
                        • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 20:48
                          Ja nie snuję zadnych dywagacji, napisalam tylko, ze chciałabym wiedzieć, co sie tam działo.
                          cała reszta to Wasze interpretacje.
                          • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 20:55
                            > Ja nie snuję zadnych dywagacji, napisalam tylko, ze chciałabym wiedzieć, co sie
                            > tam działo.

Grupa nielegalnych imigrantów, o których nic nie wiadomo, a ktora nie powinna być do kraju wpuszczona, zgwalcila urzedniczke panstwowa na służbie. To się tam działo.
                            • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 21:14
                              Czytałam, że trzech wyrostków.
                              • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 21:20
                                Którzy byli nielegalnymi imigrantami, i jak się nieszczęśliwie zlozylo dla urzędniczki, taakze przestępcami seksualnymi.
                    • wtop.ek z innego forum, w punkt 14.08.15, 20:27
                      "Główną przyczyną emigracji Afrykanów i Arabów do Europy jest rozwój technologii. Dzięki internetowi koleś w Pakistanie, Nigerii czy Sudanie wie, że generalnie w krajach gdzie większość stanowią blade twarze standard życia jest dużo wyższy niz w jego kraju. Dzięki Skype'owi dowie się od swojego mieszkającego w Londynie lub Frankfurcie kuzyna, że są tam dziwne obyczaje dzięki którym można dostać za darmo miejsce do mieszkania i pieniądze na życie.

Ś.p. Simon Mol dowiódł, że nawet w Polsce to jest możliwe. No i te białe panienki na każdym kroku."
                  • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 17:38
                    > Oczywiście ze gwal zasluguje na potepienie. I surową karę. Nie ma sprzeczności
                    > ze zrozumieniem, jak i dlaczego do niego doszlo.

A po co my mamy to rozumiec???
                    Tak naprawde sie zapetlilas, bo jesli rzeczywiscie zrozumiemy I wyjdzie nam, ze ktoras tam konkretna kulutra w ten sposob zalatwia niesnaski w urzedach, to wniosek bedzie z tego taki, ze nie powinno sie tej konkretnej kultury wpuszczac do kraju, w ktorym z urzednikami rozmawiamy inaczej. Prawda, ze?
                    • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 19:37
                      d.o.s.i.a napisała:

> A po co my mamy to rozumiec???

O, to jest istota sprawy.
                      Po co rozumieć cokolwiek?
                      Po co rozumieć postepowanie innych ludzi?
                      A nade wszystko: po co rozumieć sama siebie?
                      Nie ma kultury, która w ten sposob zalatwia urzędowe niesnaski, zebys nie wiem jak tego pragnęla, nie ma.
              • milka_milka Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 16:50
                Tak, Nanga, każdy gwałcący kobietę mężczyzna jest degeneratem.
              • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 17:29
                > Nie wiem dlaczego utozsamiasz zrozumienie z usprawiedliwieniem. Moze boisz sie,
                > ze nie wszystko jest takie, jak się w pierwszej chwii wydaje? Bo tylko tak mog
                > ę sobie tlumaczyc tak wielką niecheć do zrozumienia.

Nanga. Do czego Ty dazysz? Do tego abysmy przyznaly Ci racje, ze gwalt zbiorowy na urzedniczce panstwowej to nie bylo to co sie w pierwszej chwili wydawalo? I ze powinnysmy probowac zrozumiec sprawcow, bo byc moze inaczej rozumieli pewne "sygnaly seksualne i ich rozumienie w zalezności od kultury"? O to Ci chodzi?
                Bo jesli tak, to mi sie jednak wlos na glowie jezy na taka glupote, wybacz.
                • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 19:44
                  d.o.s.i.a napisała:

> Nanga. Do czego Ty dazysz? Do tego abysmy przyznaly Ci racje, ze gwalt zbiorowy
                  > na urzedniczce panstwowej to nie bylo to co sie w pierwszej chwili wydawalo? I
                  > ze powinnysmy probowac zrozumiec sprawcow, bo byc moze inaczej rozumieli pewn
                  > e "sygnaly seksualne i ich rozumienie w zalezności od kultury"? O to Ci chodzi?
                  > Bo jesli tak, to mi sie jednak wlos na glowie jezy na taka glupote, wybacz.
                  Mnie też się jezy, że tak to rozumiesz.
                  Gwalt zbiorowy jest straszliwym aktem agresji. Zwrocony przeciw ludziom, ktorzy nam pomagają, tym straszliwszym i tym bardziej niezrozumialym. Chce rozumieć, dlaczego ludzie popełniaja takie straszne rzeczy. O sygnalach pisała Rybka, i po raz trzeci napisze, ze uwazam, że w tamtej sytuacji rozumienie sygnałów nie mialo znaczenia.
                  Natomiast nie mozna na podstawie zbrodni popelnionej przez trzy osoby osądzac milionów.
                  Nie mozna mnie osadzać jako matki, bo jedna dziecko udusila, druga trzymala w beczkach na kapuste, a trzecia zaglodziła. są Polkami i ja jestem Polką, ale nieco jednak inna matką.
                  • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 20:10
                    I rozumiem ze jesli jutro w Twoim mieście pojawia sie tysiące imigrantów, z których CZESC zacznie gwalcic kobiety to ani troche nie będziesz noezadowolona z tego faktu? Pozwolisz swoim córkom chodzić po zmierzchu. A jak ktoras zostanie zgwalcona w pracy to jej powiesz ze trzeba to próbować zrozumieć? I przez myśl ci nie przejdzie ze zaraz, moze jednak nie wpuszczać ich jak popadnie bo NIE WIADOMO kim sa ci ludzie.
                    Problem z Toba Nanga jest taki, ze nie masz wystarczająco empatii albo wyobraźni, albo jednego i drugiego, żeby sobie wyobrazić ze to się dzieje w Twoim miesce, na Twojej ulicy dotyczy Twojej córki. Dla ciebie to jest jakas tam kobieta, noe pierwsza, nie ostatnia, w jakimś odleglym kraju.
                    • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 20:39
                      Po pierwsze odwal się od mojej córki, jak Twoimi dziećmi geby sobie nie wycieram.
                      Po drugie, jak Ci to dobrze zrobi, to tak, nie mam empatii ani wyobraźni.
                      Po trzecie, jak wiadomo nikt u nas nikogo nie gwałci.
                      • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 20:50
                        >> Po trzecie, jak wiadomo nikt u nas nikogo nie gwałci.

Jesli naprawde nie widzisz niebezpieczeństwa wynikającego z naglego przybycia do małego miasta tysięcy ludzi znikad, często bez papierow, to koniec tematu z mojej strony. Proponuje Ci Nanga zatrudnij sie z córkami w tamtym urzędzie, przeprowadzcie sie do tamtego miasta i stamtąd snuj swoje dywagacje.
                      • baltycki Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 21:12
                        > Po pierwsze odwal się od mojej córki,
                        Za czepianie sie dzieci lomot sie nalezy,
                        co dosia wie o corkach?
                        Slepy opowiada Ci o kolorach, a Ty sie denerwujesz.. luzz..
                        • nangaparbat3 Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 21:15
                          Dzieki, masz rację, pójde se po fajki big_grin
                        • d.o.s.i.a Re: Nanga, jaja sobie robisz? 14.08.15, 21:23
                          > Za czepianie sie dzieci lomot sie nalezy,

Prawda, ze podstawienie w miejsce nieznajomej urzędniczki własnej córki zgwalconej przez trzech mężczyzn, nieco zmienia optykę...? Wtedy z pewnością Nanga byłaby orędowniczką wpuszczenia jeszcze paru tysięcy takich... Juz to widzę.
                  • srebrnarybka Re: Nanga, jaja sobie robisz? 15.08.15, 10:07
                    " Nie mozna mnie osadzać jako matki, bo jedna dziecko udusila, druga trzymala w b
                    > eczkach na kapuste, a trzecia zaglodziła. są Polkami i ja jestem Polką, ale nie
                    > co jednak inna matką"

na forum, i w ogóle tzw. postępowa opinia z tego powodu uważa, że rodzina to z góry podejrzane miejsce przemocy i maltretowania dzieci i rodziny naturalne powinny być pod zorganizowanym nadzorem. Dlaczego więc z tej racji, że obyczajowość w krajach muzułmańskich traktuje kobiety dużo gorzej i znacznie więcej zachowań traktuje jako usprawiedliwienie agresji seksualnej nie otoczyć muzułmanów przynajmniej nie zastosować wobec muzułmanów takiej zasady ograniczonego zaufania, jaką podobno (moim zdaniem zresztą niesłusznie) stosuje się do rodzin biologicznych jako takich?
          • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 11:46
            >>> Myślę, ze gwałt nie byl wcale wynikiem międzykulturowego nieporozumienia, ale chęcią ukarania (nie twierdzę absolutnie, ze obiektywnie bylo za co "karać") tej pani lub moze zwiazanego z nią męzczyzny (jesli taki w ogole był). Kojarzy mi się to z gwaltami dokonywanymi przez Serbów na muzulmanskich kobietach.

Hello! Rzecz sie dziala w Europejskim kraju, na zwyklej urzedniczce, a nie w jakims trzecim swiecie ogarnietym wojna.
            • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 16:06
              Tak. wydarzyło się tam coś strasznego. Dobrze byloby wiedziec i rozumieć, co.
              • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:14
                > Tak. wydarzyło się tam coś strasznego. Dobrze byloby wiedziec i rozumieć, co.

Co tu jest ku... do rozumienia???????
                A jak zaczną strzelać do policjantów to tebesziesz snula te dywagacje?
                Takie zachowania nie przynależą do naszej kultury, naszego porządku społecznego. Bez względu na to czy panowie zgwalcili bo byli zwyklymi przestępcami seksualnymi, czy zgwalcili bo tak się robi u nich w kulturze, zgealcili do ku... nędzy urzedniczke panstwowa. I państwo jest ODPOWIEDZIALNE za to kogo wpuszcza na teren swojego kraju. Po cos istnieją dokumenty, granice, prawo, nie sadzisz? A tu się wpuszcza byle kogo nie pytając o nic.
                • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:36
                  Dosia. Tak sie nie robi w ich kulturze. W zadnej kulturze nie atakuje sie ludzi, którzy sa pomocni. Gdyby to byl indywidualny gwalt, to rzeczywiście mozna by mowić o jakims szaleństwie. Zbiorowe jest mniej prawdopodobne. Ale może jest tam jakiś silny przywódca socjopata. Albo ci nastolatkowie (u mnie w szkole mówi sie - też bez sensu, ale sie mówi - na facetów w ich wieku "dzieci") byli z jakiegos powodu potwornie sfrustrowani, na tyle, ze wszelkie hamulce przestały dzialac. Nie mam pojecia, dlaczego stalo sie, co się stalo, ale uwazam, że dobrze byłoby wiedzieć. Podobnie jak chce wiedzieć, czemu syn morduje matkę albo matka morduje dziecko. Jak sie wie, mozna zapobiegać.
                  • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:47
                    > m jakiś silny przywódca socjopata.

Srocjopata. Dzicz przybyla i zgwalcila. Panowie nie pasują do naszej kultury. Out!

Albo ci nastolatkowie (u mnie w szkole mówi
                    > sie - też bez sensu, ale sie mówi - na facetów w ich wieku "dzieci") byli z jak
                    > iegos powodu potwornie sfrustrowani, na tyle, ze wszelkie hamulce przestały dzi
                    > alac.

Jasne ze byli sfrustrowani. Bo natychmiastowo nie dostali mieszkania socjalnego, zasilku, doplaty na panienki. Wpuscmy więcej takich!
                    • kolter tych też wygnaj ... 14.08.15, 22:06
                      d.o.s.i.a napisała:

> > m jakiś silny przywódca socjopata.
                      >
                      > Srocjopata. Dzicz przybyla i zgwalcila. Panowie nie pasują do naszej kultury. Out!

To tych też wygnaj ;

"Wczoraj przed międzynarodowym trybunałem ONZ w Hadze przyznał się, że w 1992 r. w czasie wojny w Bośni wielokrotnie gwałcił i torturował dwie kobiety, które na kilka miesięcy stały się jego niewolnicami. Jedna z nich miała zaledwie 15 lat.
                      Ofiarą takich gwałtów padło od 20 do 50 tys. Bośniaczek, w większości muzułmanek - Serbowie gwałcili je masowo nie bacząc na wiek. Podobne zbrodnie wojenne, choć na mniejszą skalę, mają też na sumieniu pozostałe strony bośniackiego konfliktu: Chorwaci i muzułmanie."
                      • d.o.s.i.a Re: tych też wygnaj ... 14.08.15, 22:32
                        No przeciez mowie ze gwalcicieli nam nie potrzeba.
                        • kolter Re: tych też wygnaj ... 14.08.15, 23:39
                          d.o.s.i.a napisała:

> No przeciez mowie ze gwalcicieli nam nie potrzeba.

zasadniczo widzę ze gwałcicieli ,ale tych islamskich
                          • d.o.s.i.a Re: tych też wygnaj ... 14.08.15, 23:45
                            >
                            > zasadniczo widzę ze gwałcicieli ,ale tych islamskich
                            >
                            >

Twoje słowa? Bo raczej nie moje....
                            • kolter Re: tych też wygnaj ... 15.08.15, 00:02
                              d.o.s.i.a napisała:

> Twoje słowa? Bo raczej nie moje....

wytłuszczony tekst ja zrobiłem

Autor: d.o.s.i.a ☺ 14.08.15, 20:14

"Takie zachowania nie przynależą do naszej kultury, naszego porządku społecznego. Bez względu na to czy panowie zgwalcili bo byli zwyklymi przestępcami seksualnymi, czy zgwalcili bo tak się robi u nich w kulturze, zgealcili do ku... nędzy urzedniczke panstwowa. I państwo jest ODPOWIEDZIALNE za to kogo wpuszcza na teren swojego kraju. Po cos istnieją dokumenty, granice, prawo, nie sadzisz? A tu się wpuszcza byle kogo nie pytając o nic.
                              • d.o.s.i.a Re: tych też wygnaj ... 15.08.15, 02:09
                                > wytłuszczony tekst ja zrobiłem
                                >
                                >
                                > Autor: d.o.s.i.a ☺ 14.08.15, 20:14

>
                                > "Takie zachowania nie przynależą do naszej kultury, naszego porządku spo
                                > łecznego.

W dalszym ciągu czekam na cytat o islamistach... Bo nie próbujesz mi chyba wmówić ze opinia iż gwałcenie kobiet w urzędach nie należy do naszej kultury zawiera jakiejkolwiek słowo o islamistach?
                                • kolter Re: tych też wygnaj ... 15.08.15, 08:49
                                  d.o.s.i.a napisała:

> > wytłuszczony tekst ja zrobiłem
                                  > >
                                  > >
                                  > > Autor: d.o.s.i.a ☺ 14.08.15, 20:14

> >
                                  > > "Takie zachowania nie przynależą do naszej kultury, naszego porzą
                                  > dku spo
                                  > > łecznego.
                                  >
                                  >
                                  > W dalszym ciągu czekam na cytat o islamistach... Bo nie próbujesz mi chyba wmów
                                  > ić ze opinia iż gwałcenie kobiet w urzędach nie należy do naszej kultury zawier
                                  > a jakiejkolwiek słowo o islamistach?

chodzi o ludzi wychowanych w islamie ,a to nie koniecznie islamiści
                                  nie zaprzeczaj ze nie o takich chodzi , bo to żałosne
                        • rosapulchra-0 Re: tych też wygnaj ... 15.08.15, 07:06
                          d.o.s.i.a napisała:

> No przeciez mowie ze gwalcicieli nam nie potrzeba.
                          >
                          >
                          Przecież ty nie mieszkasz w Polsce.
                • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:49
                  d.o.s.i.a napisała:

> > Tak. wydarzyło się tam coś strasznego. Dobrze byloby wiedziec i rozumieć,
                  > co.
                  >
                  > Co tu jest ku... do rozumienia???????
                  > A jak zaczną strzelać do policjantów to tebesziesz snula te dywagacje?
                  > Takie zachowania nie przynależą do naszej kultury, naszego porządku społecznego

no tak opowiedz to Bośniaczkom masowo gwałconym przez (prawosławnych)Serbów i (katolickich)Chorwatów 20 lat temu w centrum tzw chrześcijańskiej europy

> . Bez względu na to czy panowie zgwalcili bo byli zwyklymi przestępcami seksual
                  > nymi, czy zgwalcili bo tak się robi u nich w kulturze, zgealcili do ku... nędzy
                  > urzedniczke panstwowa. I państwo jest ODPOWIEDZIALNE za to kogo wpuszcza na te
                  > ren swojego kraju. Po cos istnieją dokumenty, granice, prawo, nie sadzisz? A tu
                  > się wpuszcza byle kogo nie pytając o nic.

przestań histeryzować , powiedz po prostu ze nie lubisz kolorowych i po co te głupie wstawki o jakiej urzędnicze ??
          • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 02:47
            1. widać mamy różne doświadczenia. Ja byłam w 3 szkołach podstawowych i żadna nie była moją rejonową, Rodzice szukali szkół uważanych za dobre i załatwiali przenosiny, a na religię chodziłam do innych kościołów, niż parafie poszczególnych szkół, zresztą także nie do mojej parafii, bo stamtąd mnie Rodzice zabrali i przenieśli do zaprzyjaźnionych jezuitów, bo im się katechizacja w parafii nie podobała (słusznie zresztą). Miałam więc na religii zupełnie innych kolegów, niże w szkole, a w szkole uchodziłam za niewierzącą smile .
            2. idea karania kobiety za pomocą gwałtu nie jest głęboko osadzona w kulturze europejskiej. Znacznie częściej jednak słyszymy o takich sprawach poza Europą. Gwałty Serbów na Bośniaczkach były zbrodniczą formą ekspresji różnic kulturowych.
            3. Raz jeszcze powtarzam: nie jestem przeciw pomaganiu muzułmanom (oczywiście na miarę naszych możliwości), ale organizując taką pomoc należy brać pod uwagę różnice kulturowe. Być może ze względu na specyficzne traktowanie kobiety w krajach islamskich kobiety w ogóle nie powinny pracować z uchodźcami muzułmańskimi, bo to niepotrzebne narażanie się?
            • milka_milka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 05:44
              Nie, nie. Ja też nie jestem przeciwna pomagania, ale odwrotnie, oraz na wstępie należy mocno i konsekwentnie zaznacza i tego wymagać, że tu obowiązują inne prawa, że jest inna kultura i to nie my mamy się dostosować, ale ci, oczekujący pomocy. I każdy wybryk, każda próba zachowania innego, niż przyjęte w naszej kulturze i prawie, a niosące jakiekolwiek zagrożenie powoduje wdrożenie określonych konsekwencji.
              • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 08:54
                milka_milka napisała:

> Nie, nie. Ja też nie jestem przeciwna pomagania, ale odwrotnie, oraz na wst
                > ępie należy mocno i konsekwentnie zaznacza i tego wymagać, że tu obowiązują in
                > ne prawa, że jest inna kultura i to nie my mamy się dostosować, ale ci, oczekuj
                > ący pomocy. I każdy wybryk, każda próba zachowania innego, niż przyjęte w nasze
                > j kulturze i prawie, a niosące jakiekolwiek zagrożenie powoduje wdrożenie określonych konsekwencji.

jak rozumiem lwa oduczysz w 2 dni zajadania sie mięsem ?? a jak zje jelonka to od razu won do afryki ?
                • milka_milka Re: takietam z frontu multi-kulti 18.08.15, 01:44
                  To nie jest zwierzę, tylko człowiek, który rozumie, co się do niego mówi. I rozumie, że warunkiem pozwolenia na pobyt w Europie jest m.in. przystosowanie się i przestrzeganie obowiązujących tu praw i reguł, bez możliwości przeszczep ana swoich rozwiązań prawnych i kulturowych. Jeśli nie - droga wolna, może wracać do siebie.
            • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 08:52
              srebrnarybka napisała:

Być może ze względu na specyficzne traktowanie kobiety w kraj
              > ach islamskich kobiety w ogóle nie powinny pracować z uchodźcami muzułmańskimi,
              > bo to niepotrzebne narażanie się

jak rozumiem obcy facet ma pracować z kobietami które nie mogą/nie chcą rozmawiać z obcymi facetami ??
              --
              www.youtube.com/watch?v=x6LXp9uWQUk

„Być ateistą to żaden wstyd.Wprost przeciwnie:wyprostowana postawa,która pozwala spoglądać dalej,powinna być powodem do dumy - bo ateizm prawie zawsze świadczy o zdrowej niezależności umysłu..."
              • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 09:57
                to już jednak problem tych kobiet, które przyjechały do kraju, gdzie niekiedy np. lekarz mężczyzna bada kobietę. Zresztą w pewnych sytuacjach udział kobiet można byłoby dopuścić jako ograniczony, np. właśnie lekarka, pod warunkiem, że pozostaje sam na sam wyłącznie z pacjentką, a przedtem, gdy mężczyzna uchodźca doprowadza żonę do lekarki, są przy tym urzędnicy-mężczyźni. Nie ma potrzeby natomiast, by kobiety pracowały w administracji ośrodków dla uchodźców.
                Ale jednak odczucia kobiet-uchodźczyń, które wszak do Europy przyjechały świadomie, są dla mnie mniej ważne, niż bezpieczeństwo europejskich kobiet.
                • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:07
                  srebrnarybka napisała:

> to już jednak problem tych kobiet, które przyjechały do kraju, gdzie niekiedy n
                  > p. lekarz mężczyzna bada kobietę. Zresztą w pewnych sytuacjach udział kobiet mo
                  > żna byłoby dopuścić jako ograniczony, np. właśnie lekarka, pod warunkiem, że po
                  > zostaje sam na sam wyłącznie z pacjentką, a przedtem, gdy mężczyzna uchodźca do
                  > prowadza żonę do lekarki, są przy tym urzędnicy-mężczyźni. Nie ma potrzeby nato
                  > miast, by kobiety pracowały w administracji ośrodków dla uchodźców.
                  > Ale jednak odczucia kobiet-uchodźczyń, które wszak do Europy przyjechały świado
                  > mie, są dla mnie mniej ważne, niż bezpieczeństwo europejskich kobiet.

jak rozumiem , jeden gwałt w kontaktach z milionami uchodźców ma spowodować rewolucje w systemie , żałosne
                  • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:20
                    byłaś kiedyś w jakimkolwiek kraju muzułmańskim? Bo ja byłam, w Syrii mianowicie. Nie zgwałcono mnie i nie twierdzę, że wszyscy Syryjczycy gwałcą każdą kobietę, ale twierdzę, że traktowanie kobiet jest tam zupełnie inne, niż w Europie. Dlatego sądzę, że dla bezpieczeństwa lepiej ograniczyć bezpośredni kontakt kobiet w pracy z muzułmańskimi uchodźcami, bowiem przy nieznajomości ich kultury łatwo o błąd o tragicznych skutkach.
                    To nie znaczy, że muzułmanów należy potępiać. Ale zatrudnienie w administracji na terenie obozu dla uchodźców wyłącznie mężczyzn nie dyskryminuje w żaden sposób muzułmanów, bo przecież oni otrzymają to, co im potrzebne, a kobiet europejskich nie naraża się niepotrzebnie na niebezpieczeństwo.
                    • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:25
                      srebrnarybka napisała:

> byłaś kiedyś w jakimkolwiek kraju muzułmańskim? Bo ja byłam, w Syrii mianowicie
                      > . Nie zgwałcono mnie i nie twierdzę, że wszyscy Syryjczycy gwałcą każdą kobietę
                      > , ale twierdzę, że traktowanie kobiet jest tam zupełnie inne, niż w Europie. Dl
                      > atego sądzę, że dla bezpieczeństwa lepiej ograniczyć bezpośredni kontakt kobiet
                      > w pracy z muzułmańskimi uchodźcami, bowiem przy nieznajomości ich kultury łatw
                      > o o błąd o tragicznych skutkach.

jak rozumiem facet łatwiej przyswaja sobie obyczaje/kulturę imigrantów ??

> To nie znaczy, że muzułmanów należy potępiać. Ale zatrudnienie w administracji
                      > na terenie obozu dla uchodźców wyłącznie mężczyzn nie dyskryminuje w żaden sposób muzułmanów, bo przecież oni otrzymają to, co im potrzebne, a kobiet europejs kich nie naraża się niepotrzebnie na niebezpieczeństwo.

dyskryminuje kobiety muzułmańskie, powoduje ich całkowitą izolację
                      • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:35
                        jak rozumiem facet łatwiej przyswaja sobie obyczaje/kulturę imigrantów ??

Gwałcenie mężczyzn zdarza na świecie znacznie rzadziej, niż gwałcenie kobiet, i mężczyźni na ogół są silniejsi od kobiet, więc łatwiej im się obronić.

dyskryminuje kobiety muzułmańskie, powoduje ich całkowitą izolację

Wcale nie wiem, czy kobiety muzułmańskie z ośrodków pragną nie być izolowane. Przecież przed chwilą napisałaś co innego: że nie wolno im rozmawiać z lekarzem mężczyzną. Dlatego też proponuję rozwiązanie, które umożliwia im pomoc lekarza wtedy, kiedy jest potrzebna. Zapewniamy muzułmańskich uchodźcom bezpieczeństwo, dach nad głową, wikt i opierunek, leczenie. Mamy jeszcze zatrudniać europejskie kobiety w administracji, narażając je na gwałt ze strony muzułmańskich uchodźców, po to, żeby kobiety muzułmanki nie czuły się dyskryminowane?
                        • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:44
                          srebrnarybka napisała:

> jak rozumiem facet łatwiej przyswaja sobie obyczaje/kulturę imigrantów ??
                          >
                          > Gwałcenie mężczyzn zdarza na świecie znacznie rzadziej, niż gwałcenie kobiet, i
                          > mężczyźni na ogół są silniejsi od kobiet, więc łatwiej im się obronić.

jak rozumiem nadal jesteśmy na etapie XII wieku i kobieta nie ma możliwości np elektronicznego wezwania pomocy ??

> dyskryminuje kobiety muzułmańskie, powoduje ich całkowitą izolację
                          >
                          > Wcale nie wiem, czy kobiety muzułmańskie z ośrodków pragną nie być izolowane.

skoro tego pragną to won do siebie ,a kobieta urzędnik/psycholog pomóże sie jej adoptować , nie facet

Przecież przed chwilą napisałaś co innego: że nie wolno im rozmawiać z lekarzem
                          > mężczyzną.

pokaz mi ten ustęp , bo jakoś sobie takiej bzdury nie przypominam żebym cokolwiek o lekarzu pisał ??

Dlatego też proponuję rozwiązanie, które umożliwia im pomoc lekarza
                          > wtedy, kiedy jest potrzebna. Zapewniamy muzułmańskich uchodźcom bezpieczeństwo
                          > , dach nad głową, wikt i opierunek, leczenie. Mamy jeszcze zatrudniać europejsk
                          > ie kobiety w administracji, narażając je na gwałt ze strony muzułmańskich uchodźców, po to, żeby kobiety muzułmanki nie czuły się dyskryminowane?

kolejna do której nie dociera ze z powodu jednego takiego aktu na miliony kontaktów , nie robi się rewolucji w systemie
                          • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 11:05
                            nadal jesteśmy na etapie XII wieku i kobieta nie ma możliwości np
                            > elektronicznego wezwania pomocy ??

Najwyraźniej ta kobieta nie miała.

Wcale nie wiem, czy kobiety muzułmańskie z ośrodków pragną nie być izolow
                            > ane.
                            >
                            > skoro tego pragną to won do siebie ,a kobieta urzędnik/psycholog pomóże sie je
                            > j adoptować , nie facet

Czyli mamy na siłę zmieniać kobiety muzułmańskie? Nie rozumiem. Mamy udawać w ramach multi-kulti, że w kulturze muzułmańskiej nie ma przedmiotowego traktowania kobiet i przyzwolenia na gwałt, bo różnic kulturalnych przecież nie ma, po czym mamy adaptować do kultury europejskiej muzułmanki, które wcale tego nie pragną? I takich rzeczy nie załatwi psycholog warsztatami. Asymilacja wymaga wielu dziesiątków lat praktyki, a nie zajęć adaptacyjnych w ośrodku.

pokaz mi ten ustęp , bo jakoś sobie takiej bzdury nie przypominam żebym cokolwi
                            > ek o lekarzu pisał ??

pisałeś o mężczyźnie w ogóle. Najbardziej istotne może to być w kontakcie z lekarzem, bo recepcjonista nie musi być kobietą. Lekarz określonej specjalności - tak.
                    • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:37
                      a ja mam wątpliwości rybko....może należy od samego początku pokazywać i uczyć, że kobieta może pracować wszędzie, że może miec podwładnych-mężczyzn. Nie powinna być sama na dyzurach, itd, to na pewno.
                      • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:58
                        a ja nie mam wątpliwości. Obawiam się, że nauczenie tego będzie bardzo trudne, więc ZANIM SIĘ nauczy, lepiej nie narażać kobiet.
                        Poza tym ja nie bardzo wierzę w taką inżynierię społeczną. Na skuteczną asymilację trzeba wielu lat. Nie wystarczą krótkie warsztaty jedynie słusznej kultury i poprawności politycznej. Trzeba po prostu przyjąć do wiadomości, że ci ludzie mają głęboko zakorzeniony inny, niż w europejskiej kulturze, stosunek do kobiet i nie stwarzać zbędnych niebezpieczeństw.
                    • olga1305 Re: takietam z frontu multi-kulti 17.08.15, 16:00
                      "zatrudnienie w administracji na terenie obozu dla uchodźców wyłącznie mężczyzn nie dyskryminuje w żaden sposób muzułmanów"
                      takie rozwiazanie to jawna dyskryminacja kobiet (niewazne muzulmanskich, chrzescijanskich czy ateistek)
                    • milka_milka Re: takietam z frontu multi-kulti 18.08.15, 01:47
                      To jest bardzo zła drga, bo już na wstępie daje się sygnał, że ustępuje przed kulturą i obyczajowością muzułmańskich. A to uchodźcy mają się dostosować do nas i naszych reguł, a nie my zastanawiać, jak i co zrobić, żeby ich nie urazić.
                      • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 18.08.15, 08:57
                        czyli dla ideologii mamy narażać europejskie kobiety na niebezpieczeństwo?
                        Uchodźcy "mają się dostosować". Owszem, mają, ale cóż z tego, skoro się nie dostosowali? Ja wolałabym nie zatrudniać się w takim miejscu, a nie liczyć na to, że uchodźcy "mają się dostosować".
                        Podobnie nie chodzę sama po nocy po podejrzanych zaułkach, rozumując, że każdy mężczyzna powinien wiedzieć, że nie znaczy nie. Oczywiście, że powinien, ale jeśli spotkam w odludnym miejscu takiego, który się do tego nie zastosuje, to guzik mi pomoże fakt, że on "powinien był".
                        • olga1305 Re: takietam z frontu multi-kulti 18.08.15, 22:59
                          to troche nietrafione porownanie, bo w osrodkach dla uchodzcow mozna zatrudnic ochroniarzy zeby zapewnic pracownicom (oraz mieszkankom, ktore np. moga byc Jazydkami czy Chrzescijankami) bezpieczenstwo, a nie da sie postawic stroza prawa na kazdym podejrzanym zaulku.
                          • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 19.08.15, 01:55
                            jak widać, w tamtym obozie we Włoszech nie było dostatecznej ochrony.
                            Czy zatrudniłabyś się w takim ośrodku albo czy chciałabyś, żeby tam pracowała Twoja 25letnia córka? B
                            Bo ja bym takiej pracy nie podjęła.
                            • milka_milka Re: takietam z frontu multi-kulti 19.08.15, 07:40
                              To nie jest ta kwestia. Tu chodzi o to, że zatrudniając samych mężczyzn dajesz sygnał, że uwazględniasz ewentualne zachowania, wynikające z odmiennej kultury. A akurat tu nie ma na to miejsca. Tu należy oczekiwać i doprowadzać do bezwzględnego podporządkowania się naszym zasadom.
                              • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 19.08.15, 13:51
                                Jak się nie będzie uwzględniało, to takie sytuacje będą się powtarzały, bo nie da się doprowadzić do bezwzględnego podporządkowania naszym zasadom i tyle.
                                Zgłosisz się do pracy z uchodźcami i poślesz tam 25letnią córkę?
                                • milka_milka Re: takietam z frontu multi-kulti 19.08.15, 13:58
                                  Cóż, bezwzględnie podporządkowanie się powinno być jednym z priorytetowych warunków pobytu. Stawiałabym na silną ochronę pracowników i wymuszenie kontaktów i współpracy z kobietami jako partnerami bądź zwierzchnikami wręcz.
        • yenna_m Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:15
          Na religię przed wprowadzeniem religii do szkol, chodzilo sie do przykoscielnej salki klasami. Kazda klasa z kazdej szkoly miala wyznaczona godzine i w trakcie tej godziny odbywala sie religia. I tak. Uczestniczylam w niej z dzieciakami z mojej klasy.
    • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 17:38
      f.lamer napisał:

> mainstremowe media ani się o sprawie nie zająknęły, choć rzecz stała się 2 tygodnie temu.
      > parawany nad bałtykiem ważniejsze...

ze niby gwałt w wykonaniu wyrostków ma być tematem najważniejszym ,ale dla kogo ??
      • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 17:53
        > ze niby gwałt w wykonaniu wyrostków

Gwalt w wykonaniu wyrostkow? To moze jeszcze raz naswietle sytuacje, bo widze, ze nie dotarlo o co w tym w ogole biega.

Tomaszow Lubelski. Urzedniczka Anna Kolter jak codzien od kilku miesiecy, po odprowadzeniu corki do przedszkola, idzie do pracy do Urzedu do spraw uchodzcow gdzie zajmuje sie przypadkami tysiecy imigrantow, ktorzy wlasnie zostali zakwaterowani do mieszkan socialjnych w poblizu rynku miejskiego. Dzien jak codzien, do czasu gdy trzech niezadowolonych klientow, ktorzy przyszli wyklocac sie, ze w ich tomaszowskim mieszkaniu jest im za ciasno, a pobliskie pijaczki nie daja im spac w nocy, daje w pysk Pani Annie Kolter a nastepnie zbiorowo ja gwalci na biurku jej tomaszowskiego urzedu.Nie ma o co bic piany, tlumaczy szef Annie: to przeciez nie ma znaczenia, ze zgwalcilo Cie trzech nielegalnych imigrantow, my tu im pomagamy, bo to nasz obowiazek, a Ciebie wszakze mogl zgwalcic Waldek P., kolega Nangi. Nie ma co robic rabanu. Jutro zastapi cie Czesia Nangaparbacka I przejmie obsluge imigrantow.

Dotarlo, czy dalej nie?
        • iskierka3 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 19:19
          Dla mnie kluczowe bylyby dwie kwestie - czy tego typu sytuacje sa statystycznie czestsze wsrod osob pomagajacym uchodzcom a pracujacym wsrod innych grup spolecznych oraz jakie konsekwencje wyciagnieto w stosunku do chlopcow.
          • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 19:28
            Chłopców???!!! Dobrze widzę?
          • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 19:31
            Jak często statystycznie słyszysz o urzedniczkach zgwałconych przez kilku petentów w miejscu pracy ?
          • pitahaya1 Re: takietam z frontu multi-kulti 12.08.15, 20:04
            Jeden wyrostek, nawet polski, niewiele zrobi. Banda wyrostków może, choć nie musi, być groźna. Zwłaszcza, gdy któremuś jakiś "mądry" pomysł wpadnie do głowy.

Tak więc małą grupa muzułmanów to wciąż mała grupa. Mała siłą przebicia dla swoich pomysłów.
            Duża grupa, powiększająca się szybko, to większe prawdopodobieństwo, że pojawi się w niej iskierka niebezpieczna.
            Chcesz zaryzykować i na własnej skórze sprawdzić, czy z tej iskierki będzie pożar?
            • yenna_m Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 08:17
              Popieram.
        • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 16:10
          Dotarło: pisz thrillery, przynajmniej zarobisz na wybujalej fantazji .
        • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 18:42
          d.o.s.i.a napisała:

> > ze niby gwałt w wykonaniu wyrostków
          >
          > Gwalt w wykonaniu wyrostkow? To moze jeszcze raz naswietle sytuacje, bo widze,
          > ze nie dotarlo o co w tym w ogole biega.

dotarło , po prostu gdyby została zgwałcona Zośka spod dwójki przez Jaśka spod dwadzieścia trzy , nikogo by to poza Zośką nie interesowało

> Tomaszow Lubelski. Urzedniczka Anna Kolter jak codzien od kilku miesiecy, po od
          > prowadzeniu corki do przedszkola, idzie do pracy do Urzedu do spraw uchodzcow g
          > dzie zajmuje sie przypadkami tysiecy imigrantow, ktorzy wlasnie zostali zakwate
          > rowani do mieszkan socialjnych w poblizu rynku miejskiego. Dzien jak codzien, d
          > o czasu gdy trzech niezadowolonych klientow, ktorzy przyszli wyklocac sie, ze w
          > ich tomaszowskim mieszkaniu jest im za ciasno, a pobliskie pijaczki nie daja i
          > m spac w nocy, daje w pysk Pani Annie Kolter a nastepnie zbiorowo ja gwalci na
          > biurku jej tomaszowskiego urzedu.Nie ma o co bic piany, tlumaczy szef Annie: to
          > przeciez nie ma znaczenia, ze zgwalcilo Cie trzech nielegalnych imigrantow, my
          > tu im pomagamy, bo to nasz obowiazek, a Ciebie wszakze mogl zgwalcic Waldek P.
          > , kolega Nangi. Nie ma co robic rabanu. Jutro zastapi cie Czesia Nangaparbacka
          > I przejmie obsluge imigrantow.

> Dotarlo, czy dalej nie?

tak dotarto nadal robimy z zdesperowanych imigrantów cale zło tego świata a setki co dzień gwałconych nie ma cienia szansy na trafnie ze swoją krzywdą na czołówki wiadomości medialnych ,dlatego podtrzymuje to co napisałem w poprzednim poście , i wcale nie zamierzam jako facet bronic gnoi gwałcicieli
          • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 18:50
            > dotarło , po prostu gdyby została zgwałcona Zośka spod dwójki przez Jaśka spod
            > dwadzieścia trzy , nikogo by to poza Zośką nie interesowało

Tylko, ze to nie byla Zoska, tylko urzedniczka panstwowa, w panstwie w ktorym gwalt na pracowniczce urzedu, w bialy dzien, w godzinach pracy sie do tej pory nie zdarzyl. I zostala zgwalcona nie przez przypadkowego Waldka tylko mezczyzn, ktorzy przedostali sie na teren tego panstwa nielegalnie, udajac uciemiezonych imigrantow I domagajac sie pomocy wszelakiej. A panstwo na to niejako przyzwolilo.
            Rozumiem, ze w zwiazku z imigracja mamy sie przyzwyczajac, ze w polskich urzedach tez niedlugo beda gwalcic?

> tak dotarto nadal robimy z zdesperowanych imigrantów [b]cale zło tego świata[/
            > b] a setki co dzień gwałconych nie ma cienia szansy na trafnie ze swoją krzywd
            > ą na czołówki wiadomości medialnych ,

I dlatego powinnismy przejsc do porzadku dziennego nad gwaltami w naszych urzedach?

> rzednim poście , i wcale nie zamierzam jako facet bronic gnoi gwałcicieli

Przeciez to robisz. Mowiac, ze ten gwalt absolutnie niczym nie roznil sie od jakiegokolwiek innego.
            • marychna31 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 19:35
              ty myślisz, ze do gwałtów gdziekolwiek (w urzędach też) to trzeba importować imigrantów?
              • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:04
                Nie, Dosia mysli, ze w krajach muzulmanskich panuje zwyczaj gwalcenia pomocnych urzędniczek.
                • f.lamer Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:08
                  nie no, obecność imigrantów w krajach zachodnich nie ma żadnego wpływy na statystyki gwałtów
                  • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:43
                    f.lamer napisał:

> nie no, [url=http://www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/34020]obecność
                    > imigrantów w krajach zachodnich nie ma żadnego wpływy na statystyki gwałtów[/u rl]

niejaki Paul Cameron amerykański homofobiczny psycholog ; twierdzi ze lesbijki powodują o 1000% wypadków drogowych wiecej niż kobiety hetero , pewno czerpie z tych samych źródeł
                    • f.lamer Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:19
                      interesujący jest ten mechanizm wyparcia który w imię tolerancji i empatii nie pozwala zauważyć że król jest nagi.
                      • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:41
                        f.lamer napisał:

> interesujący jest ten mechanizm wyparcia który w imię tolerancji i empatii nie
                        > pozwala zauważyć że król jest nagi.

no ta ty byś dzieci, kobiety i starców odsyłał na linie frontu ?
                • iwoniaw Nanga nie wstyd ci? n/t 14.08.15, 20:10

• nangaparbat3 Re:nie n/t 14.08.15, 20:16

• d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:22
                  Nie Nanga. Dosia tak nie myśli wiec badz laskawa nie zmyślać. Dosia myśli ze panowie dopuścili sie czynu który nie jest standardem w kraju europejskim, wnioskuje wiec ze albo sa zwyklymi bandytami albo pochodzą z kraju w ktorym sa odmienne standardy od naszych. Jedno czy drugie - panowie nie powinni zostac wpuszczeni na teren kraju.
                  • nangaparbat3 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:51
                    d.o.s.i.a napisała:

> i albo pochodzą z kraju w ktorym sa odmien
                    > ne standardy od naszych
                    No właśnie.

>
                    >
                    • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:53
                      > No właśnie.

Tak wiec nie powinniśmy ich wpuszczać.

Zdecyduj sie Nanga co postulujesz. Raz piszesz ze takie zachowanie nie ma nic innego z kultura, innym razem ze wynika z kultury.
                • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:27
                  w krajach muzułmańskich panuje przyzwolenie na gwałt w ogóle, gdyż wg szariatu za gwałt karana jest tylko kobieta (śmiercią), a mężczyzna pozostaje bezkarny. Podpisywałam kiedyś petycję w sprawie jakiejś Safiji z Nigerii. Urzędniczek jest znacznie mniej, niż w Europie, bo kobiety znacznie rzadziej pracują zawodowo.
                  No, ale podobno to w Europie panuje tzw. kultura gwałtu i za gwałt obwinia się kobiety, co przejawia się w fakcie, iż doradza się pewne środki ostrożności, które w niektórych wypadkach mogą niebezpieczeństwo gwałtu zmniejszyć. W krajach muzułmańskich kultury gwałtu nie ma zupełnie.
                  Raz jeszcze powtarzam, że muzułmańskim uchodźcom trzeba pomagać, tylko trzeba robić to mądrze. Np. nie widzę potrzeby zatrudniania kobiet przy obsłudze tych imigrantów w bezpośredniej administracji obozów. Można zatrudnić je np. w biurze w centrali przy bezpiecznym przygotowywaniu darów.
                  • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:39
                    srebrnarybka napisała:

> w krajach muzułmańskich panuje przyzwolenie na gwałt w ogóle, gdyż wg szariatu
                    > za gwałt karana jest tylko kobieta (śmiercią), a mężczyzna pozostaje bezkarny.

bzdury opowiadać to możesz .. ale nie na ty forum

www.hidaya.pl/dlaczego-islam/jaka-jest-kara-za-gwalt-w-islamie/
                    > No, ale podobno to w Europie panuje tzw. kultura gwałtu i za gwałt obwinia się
                    > kobiety, co przejawia się w fakcie, iż doradza się pewne środki ostrożności, które w niektórych wypadkach mogą niebezpieczeństwo gwałtu zmniejszyć. W krajach
                    > muzułmańskich kultury gwałtu nie ma zupełnie.
                    > Raz jeszcze powtarzam, że muzułmańskim uchodźcom trzeba pomagać, tylko trzeba robić to mądrze. Np. nie widzę potrzeby zatrudniania kobiet przy obsłudze tych i
                    > migrantów w bezpośredniej administracji obozów. Można zatrudnić je np. w biurze
                    > w centrali przy bezpiecznym przygotowywaniu darów.

jak rozumiem ten lament to wynik jednego gwałtu , w okresie wielu lat pracy kobiet z uchodźcami ??
                    PS.
                    nie chcę przez to umniejszać znaczenia tego przestępstwa
                    • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:53
                      szkoda, że ten facet zapomniał już o paru akcjach Amnesty International w obronie zgwałconych kobiet, którym groziła kara śmierci za cudzołóstwo w państwach muzułmańskich. Jak u Orwella - jak niewygodne, to się zapomina.
                      Dwa: ten facet pisze przecież wyraźnie o różnicach kulturalnych, o których ja wspomninam: o tym, że w krajach muzułmańskich jest mało gwałtów, bo kobiety się tam "odpowiednio ubierają", "nie wychodzą z domu wieczorem" etc. Czyli przyjmuje, że gdyby nie zachowywały tych zwyczajów, gwałtów byłoby więcej. Otóż w Europie nie ma (i chwała Bogu) aż tak restrykcyjnych zachowań wobec kobiet. Gdy w wątku o gwałtach europejskich niektóre dyskutantki, w tym ja, sugerowały, że niebezpiecznie jest samotnej kobiecie chodzić nocą po pustych zaułkach, zakrzyczano nas, że promujemy kulturę gwałtu i obwiniamy kobiety za gwałt. A przecież były to znacznie mniej restrykcyjne środki ostrożności niż te, które są stosowane w kulturze muzułmańskiej. Wynika więc stąd, że teraz kobiety europejskie będą musiały nosić hidżaby i nie poruszać się bez opieki mężczyzn, żeby dostosować się do muzułmańskich uchodźców. O to chodzi?
                      Ja proponuję zresztą rzecz prostszą: niezatrudnianie kobiet na stanowsikach wymagających bezpośrednio kontaktu z muzułmanami, zwłaszcza z grupą. Co innego kobieta w centralnym urzędzie, do której przyprowadzi się jednego muzułmanina na rozmowę, a co innego kobieta w ośrodku, gdzie większość osób to muzułmanie.
            • rosapulchra-0 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:06
              W czym urzędniczka państwowa jest lepsza od Zośki spod dwójki?
              • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:17
                A czym się różni zabójstwo zwykłego obywatela od zabójstwa policjanta?
                • rosapulchra-0 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 20:24
                  No właśnie - czym? Bo ja nie widzę różnicy. Umiera człowiek. Bez względu na stanowisko.
                • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:53
                  d.o.s.i.a napisała:

> A czym się różni zabójstwo zwykłego obywatela od zabójstwa policjanta?

medalem dla wdowy , po policjancie ??
                  • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:29
                    ciepło...
            • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:33
              d.o.s.i.a napisała:

> Rozumiem, ze w zwiazku z imigracja mamy sie przyzwyczajac, ze w polskich urzedach tez niedlugo beda gwalcic?

zrozumiesz jak , dotrze ze 90% z nich chce po prostu normalnie żyć
              no a atak trzech gnoi nie tego nie zmieni ..

> I dlatego powinnismy przejsc do porzadku dziennego nad gwaltami w naszych urzed ach?

surowo ukarać ale nie robić z tego celowo sprawy życia i śmierci biednych chrzescijan gnojonych przez uchodźców z krajów islamskich , nas tez polaków złodziejami nazywano choc ci co to robili sami nimi byli

> Przeciez to robisz. Mowiac, ze ten gwalt absolutnie niczym nie roznil sie od jakiegokolwiek innego.

masz ewidentny problem ze zrozumieniem prostego przekazu , to wynik anty islamskiej fobii ??
              • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:41
                90% z nich chce po prostu normalnie żyć

Dlaczego więc nie znieść wiz tylko pozwalać, żeby tysiące z nich się topiło?

Żeby ich wykorzystywać do poprawienia sobie samopoczucia?
                • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:46
                  joa66 napisała:

> 90% z nich chce po prostu normalnie żyć
                  >
                  > Dlaczego więc nie znieść wiz tylko pozwalać, żeby tysiące z nich się topiło?
                  >
                  > Żeby ich wykorzystywać do poprawienia sobie samopoczucia?

można dać im zboże ,ale lepiej potopić je w oceanach...
                  lepiej zbudować im studnie ,ale jeszcze lepiej przetestować na nich najnowszą broń
                  • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:51
                    Tal jak się spodziewałam - unikanie odpowiedzi.
                    • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:52
                      Łatwiej sierotce dać cukierka niż szukać rozwiązania problemu.
                      • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:56
                        joa66 napisała:

> Łatwiej sierotce dać cukierka niż szukać rozwiązania problemu.

gdyby np USA z 10% dało mniej na zbrojenia a z tego co zaoszczędzono pomoc tam tym ludziom , to problem byłby na pewno mniejszy
                    • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:54
                      joa66 napisała:

> Tal jak się spodziewałam - unikanie odpowiedzi.

no a niby w którym to miejscu ??
                      • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:57
                        kolter, powiedz wprost - czy jesteś za zniesieniem wiż dla obywateli państw afrykanskich?
                        • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 21:58
                          joa66 napisała:

> kolter, powiedz wprost - czy jesteś za zniesieniem wiż dla obywateli państw afrykanskich?

nie za bardzo ,ale należy zrobić tak żeby im tam u siebie kalkulowało się zostać
                          • milka_milka Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:01
                            Ale powiedz, dlaczego inni mają robić tak, żeby im się opłacało? Dlaczego mają ponosić tego koszty?
                            • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:07
                              milka_milka napisała:

> Ale powiedz, dlaczego inni mają robić tak, żeby im się opłacało? Dlaczego mają
                              > ponosić tego koszty?

profilaktyka, mówi ci to coś ??
                          • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:05
                            Bingo.

Tylko, że jeżeli europejska polityka imigracyjna kończy się na "przyjmowaniu" uciekinierów to jest to tylko wstęp do coraz większych problemów - tamtych nie rozwiążemy , za to solidarnie będziemy je mnożyć u siebie.

A dziesiątki tysięcy ofiar szmuglu ludzi to także ofiary tej polityki - ci ludzie wierzyli, że im się uda przepłynąć, a potem to już z górki. Gdyby wiedzieli, że nie zostaną przyjęci, nie wsiadali by na te łódki.

• kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:09
                              joa66 napisała:

> Bingo.
                              >
                              > Tylko, że jeżeli europejska polityka imigracyjna kończy się na "przyjmowaniu"
                              > uciekinierów to jest to tylko wstęp do coraz większych problemów - tamtych nie
                              > rozwiążemy , za to solidarnie będziemy je mnożyć u siebie.
                              >
                              > A dziesiątki tysięcy ofiar szmuglu ludzi to także ofiary tej polityki - ci ludz
                              > ie wierzyli, że im się uda przepłynąć, a potem to już z górki. Gdyby wiedzieli,
                              > że nie zostaną przyjęci, nie wsiadali by na te łódki.

jak rozumiem , osobiście byś odsyłała na wojnę kobiety i dzieci ?? np do Syrii ??>
                              • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:13
                                Nie. Np do obozu uchodźców na terenie jakiegoś państw afrykanskich, z którymi UE mogłaby podpisac umowę i te obozy oraz programy adaptacyjne finansować. Wtedy by się tez okazało kto naprawdę ucieka od wojny.
                                • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:15
                                  BTW podobo Rwanada zaczyna się pięknie rozwijać.
                                  • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:19
                                    joa66 napisała:

> BTW podobo Rwanada zaczyna się pięknie rozwijać.

no na trupach miliona zamordowanych w 3 miesiące
                                    • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:30
                                      Tak, podobnie jak cała Europa i Ameryka. I Azja.

To się nazywa historia.
                                • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:17
                                  joa66 napisała:

> Nie. Np do obozu uchodźców na terenie jakiegoś państw afrykanskich, z którymi U
                                  > E mogłaby podpisac umowę i te obozy oraz programy adaptacyjne finansować. Wtedy
                                  > by się tez okazało kto naprawdę ucieka od wojny.

pomysł niezły ,ale nie wiadomo czy utrzymanie takiego obozu po kosztach jakiegoś kacyka nie byłoby ze 3 razy droższe niz w europie ,gdzie łatwiej np korupcji zapobiegać ...
                                  • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:19
                                    Niekoniecznie. Są kraje mniej lub bardziej skorumpowane. Pomijając już fakt, że nawet skorumpowany kacyk wie ile może maksymalnie dostać.
                                    • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:21
                                      A niezależnie od tego uczciwa polityka gospodarcza wobec Aryki. No, może się trochę rozpędziłam - uczciwsza na razie by wystarczyła.
                                    • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:42
                                      joa66 napisała:

> Niekoniecznie. Są kraje mniej lub bardziej skorumpowane. Pomijając już fakt, że
                                      > nawet skorumpowany kacyk wie ile może maksymalnie dostać.

kacyk trzyma w ręku karty , wie ze moze być bezczelny
                                  • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:06
                                    >>> pomysł niezły ,ale nie wiadomo czy utrzymanie takiego obozu po kosztach jakiegoś kacyka nie byłoby ze 3 razy droższe niz w europie ,gdzie łatwiej np korupcji zapobiegać ...
                                    • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:57
                                      d.o.s.i.a napisała:

>Nie, no lepiej wladowac tysiace imigrantow ludziom na ulice, pod dom, niech tam koczuja w namiotach, albo na stadionie w upale, bo nie ma ich juz gdzie upychac. Niech sie zalatwiaja na ulicy, laza po miescie z nudow. Ogladasz Ty w ogole wiadomosci, wiesz jak to wyglada?

Ja widziałem podobny obóz zna żywo nie w TV
                                • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:36
                                  Dokladnie, niesmialo pragnę tez zauważyć ze w wuelu krajach afrykańskich, do których Ci ludzie zdolali dotrzeć, nie ma wojny. Tym bardziej nie ma wojny w żadnym europejskim kraju wiec może nam Kolter wytlumacczy przed czym uciekają imigranci przeprawiajacy sie przez English Channel?
                                  • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:53
                                    d.o.s.i.a napisała:

> Dokladnie, niesmialo pragnę tez zauważyć ze w wuelu krajach afrykańskich, do których Ci ludzie zdolali dotrzeć, nie ma wojny. Tym bardziej nie ma wojny w żadn ym europejskim kraju wiec może nam Kolter wytlumacczy przed czym uciekają imigranci przeprawiajacy sie przez English Channel?

połowa afryki jest w stanie permanentnego konfliktu, jak nie jakaś rebelia to jakiś islamski kalifat powstaje ,ze 100 milionów ludzi jest pod nieustany obstrzałem.
                                    • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:55

> d.o.s.i.a napisała:
                                      wiec może nam Kolter wytlumacczy przed czym uciekają imigranci przeprawiajacy sie przez English Channel?

połowa afryki jeszcze w latach 50 u.w należała do Wielkiej Brytanii..
                              • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:33
                                A propos Syrii? Myślisz, że to takie proste? Niezaleznie od naszych chęci to Syria nie jest zobowiązana do przyjmowania obywateli Sudanu , Somalii, ludzi bez jakichkolwiek dokumentów? Na jakiej niby podstawie Syria miałaby ich przyjąc?
                                • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:50
                                  joa66 napisała:

> A propos Syrii? Myślisz, że to takie proste? Niezaleznie od naszych chęci to Syria nie jest zobowiązana do przyjmowania obywateli Sudanu , Somalii, ludzi bez
                                  > jakichkolwiek dokumentów? Na jakiej niby podstawie Syria miałaby ich przyjąc?

IS w Syrii nie pyta o dokumenty ,tylko zagląda w rozporki jak nie ma napletka to daje kałacha
                                  • joa66 Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:01
                                    No to sobie pogadalismy....

amen
                                    • rosapulchra-0 Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:32
                                      Jesteś ateistką?
              • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 22:24
                > zrozumiesz jak , dotrze ze 90% z nich chce po prostu normalnie żyć
                > no a atak trzech gnoi nie tego nie zmieni ..
                >

I to oznacza ze mamy wpuszczać wszystkich jak leci? Czy może przydałaby sie jakas, JAKAKOLWIEK, kontrola żeby upewnić sie ze nie wpuszczamy przestępców? Moze pootwierajny granice. Co tam strefa shengen, pójdźmy dalej, zlikwidujmy paszporty, wizy, kontrole graniczne, urzędy imigracyjne. Toć wszystko jedno kto nas gwalci nie?

> surowo ukarać ale nie robić z tego celowo sprawy życia i śmierci biednyc
                > h chrzescijan gnojonych przez uchodźców z krajów islamskich

A kto to mówi? Ja mowie o nielegalnych imigrantach którzy naruszyli cielesność urzędnika państwowego.

> masz ewidentny problem ze zrozumieniem prostego przekazu , to wynik anty islams
                > kiej fobii ??

Wksaz mi JEDNO miejsce w których użyłam słowa "islam", "islamista", "chrześcijanin" albo podobnego.
                • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:48
                  d.o.s.i.a napisała:

> I to oznacza ze mamy wpuszczać wszystkich jak leci?

w czasie II wojny w Oświęcimiu na rampie kolejowej stał lekarz z SS często pijany ,skacowany ,zmarznięty , a przede wszystkim zawsze pan zycia i śmierci ludzi poddanych selekcji ..

> Czy może przydałaby sie jakas, JAKAKOLWIEK, kontrola żeby upewnić sie ze nie wpuszczamy przestępców?

wyczytasz to z ich oczu ??

Moze pootwierajny granice. Co tam strefa shengen, pójdźmy dalej, zlikwidujmy paszporty, wizy, kontrole graniczne, urzędy imigracyjne. Toć wszystko jedno kto nas gw alci nie?

masz juz choć z 13 lat ??

> A kto to mówi? Ja mowie o nielegalnych imigrantach którzy naruszyli cielesność
                  > urzędnika państwowego.

nielegalnymi przestali być po wpisaniu w rejestr obozu ,wtedy byli legalnymi smarkaczami gwałcicielami

> Wksaz mi JEDNO miejsce w których użyłam słowa "islam", "islamista", "chrześcijanin" albo podobnego.

no ale nie walczysz z tym ze w Polsce jest coraz wiecej Ukraińców
                  • d.o.s.i.a Re: takietam z frontu multi-kulti 14.08.15, 23:57
                    Dobra, odpadam. Pokonalas mnie doświadczeniem.
                    • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 00:04
                      d.o.s.i.a napisała:

> Dobra, odpadam. Pokonalas mnie doświadczeniem.

ja po prostu spotkałem w latach 80 u.w kilku Polaków wygnanych przez PRL na zachód z paszportem w jedną stronę, pamietam ich puste spojrzenia i zrezygnowanie w głosie ... to nas różni
          • srebrnarybka Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:11
            "setki co dzień gwałconych nie ma cienia szansy na trafnie ze swoją krzywdą na czołówki wiadomości medialnych "

Czy sądzisz, że dla zgwałconej kobiety najważniejsze jest, by trafiła ze swą krzywdą na czołówki wiadomości medialnych?
            • kolter Re: takietam z frontu multi-kulti 15.08.15, 10:16
              srebrnarybka napisała:

> "setki co dzień gwałconych nie ma cienia szansy na trafnie ze swoją krzywdą na
              > czołówki wiadomości medialnych "

> Czy sądzisz, że dla zgwałconej kobiety najważniejsze jest, by trafiła ze swą krzywdą na czołówki wiadomości medialnych?

jest sporo takich które tego by chciały ,albo jest sporo takich które swoją niechęć do obcych kulturowo tak eksponować
    • wtop.ek z innego forum, w punkt 14.08.15, 20:28
      "Główną przyczyną emigracji Afrykanów do Europy jest rozwój technologii. Dzięki internetowi koleś w Nigerii czy Sudanie wie, że generalnie w krajach gdzie większość stanowią blade twarze standard życia jest dużo wyższy niz w jego kraju. Dzięki Skype'owi dowie się od swojego mieszkającego w Londynie lub Frankfurcie kuzyna, że są tam dziwne obyczaje dzięki którym można dostać za darmo miejsce do mieszkania i pieniądze na życie.

Ś.p. Simon Mol dowiódł, że nawet w Polsce to jest możliwe. No i te białe panienki na każdym kroku."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka