Dodaj do ulubionych

To fotomontaż, prawda?

10.09.15, 20:21
www.facebook.com/FundacjaFeminoteka/photos/a.10151352392630226.830904.358209110225/10156130291040226/?type=1&theater
Chcę wierzyć, że to złośliwy fotomontaż, bo niemożliwe żeby feministki, w końcu kształcone kobiety, tak chętnie i bez kłopotliwych pytań, witały tysiące wyznawców kultury w której kobieta jest mniej warta od kozy.
Obserwuj wątek
    • kurdesz35 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:26
      triss_merigold6 napisała:
      To fotomontaż, prawda?

Nie. Dlaczego uważasz że to jest fotomontaż?
      https://fbcdn-photos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/t31.0-0/p640x640/11952686_10156130291040226_777442113941517869_o.jpg
    • kkalipso Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:28
      Darmowa reklama np. chociaż kto wie .....ciekawe czy oprócz tego coś więcej mają zamiar zrobić.
      • v-mummy Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:57
        Tak, maja. Na profilu Agnieszki Graff jest sporo na ten temat. Poza tym pracują z fundacja Ocalenie:

www.kongreskobiet.pl/pl-PL/news/show/kobiety_z_kongresu_-_uchodzczyniom

Informacje o dramatycznym losie uchodźców przybywających do Europy z krajów północnej Afryki i Bliskiego Wschodu są dla nas ? kobiet Kongresu ? głęboko poruszające. Zdumiewa nas i oburza obojętność, wręcz wrogość wobec nich, której jest dziś w Polsce tak wiele. Nie mamy wielkiego wpływu na decyzje polityków i nastroje społeczne, ale możemy zrobić dla tych ludzi coś konkretnego.

Uchodźcy i osoby w procedurze azylowej, którym pomaga Fundacja Ocalenie, pochodzą głównie z Czeczenii i Inguszetii, ale również z Gruzji, Ukrainy, Afganistanu, Iraku, Syrii, Somalii. Ponad połowa z nich to kobiety, dzieci i młodzież.

• lauren6 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:41
      Oj tam, może panie feministki lubą egzotykę. Młode byczki i nie trzeba lecieć do Egiptu. O gustach się nie dyskutuje.
      • mama303 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:52
        lauren6 napisała:

> Oj tam, może panie feministki lubą egzotykę. Młode byczki i nie trzeba lecieć d
        > o Egiptu. O gustach się nie dyskutuje.

jak można być takim cynicznym? .... Ludzie ogarnijcie się. Jak można sobie żartować z ludzkich dramatów?
        • lauren6 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:20
          To był sarkazm, ale nie spodziewam się po tobie byś to uchwycila.

Dzięki rządom feministek kochających imigrantów Szwecja ma obecnie współczynnik gwałtów porownywalny z krajami trzeciego świata. Jeżeli polskie feministki tęsknią za czymś takim w Polsce to podejrzewam, że muszą być wielbicielkami ostrego seksu ze śniadymi, bo innego logicznego wytlumaczenia takiej postawy nie widzę.
          • misterni Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 00:38
            Ależ właśnie uchwycila. Określiła twoją wypowiedź jako cyniczna.
            • lauren6 Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 07:51
              Szkoda, że nie dostrzegacie jak cyniczne są feministki, które w imię poprawności politycznej, wspierają nielegalny przemyt ludzi. Myślicie, że te kobiety miały coś do powiedzenia, gdy pan i władca pakował je z dziećmi na ponton nie dając im nawet kapoków? Na to przymykaja oczy, bo łatwiej klepac frazesy i wyłączyć myślenie.
          • rosapulchra-0 Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 00:56
            Zaraz wyjdzie na to, że to feministki są wszystkiemu winne.
            • lauren6 Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 07:31
              Feministki niech się zajmują sprawami, które dotyczą feminizmu, a nie osmieszaja zabierając głos w sprawach, których najwyżej nie rozumieją. Zero refleksji, wystarczy, że środowiska prawicowe są przeciw, to one będą za.

Nie po raz pierwszy polski feminizm się osmieszył i pokazał, że poprawne politycznie panie mają w odwłoku los kobiet. Mam na myśli również imigrantki ciagane przez mężów przez pół świata.

• rosapulchra-0 Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 07:35
                No to w końcu jak to jest? Imigrantki ciągane przez pół świata przez swoich mężów czy biedne kobiety, których mężowie zostawili je na pastwę barbarzyńców?
                I tak źle i tak niedobrze.
              • sumire Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 07:57
                Ale dlaczego? Skoro ematki nagle zbiorczo stały się ekspertami w dziedzinie nauk politycznych, czemu feministki nie mogą zabrać głosu w sprawie, której nie rozumieją?... ☺ Nie odbierajmy innym prawa do tego, co sami robimy...
    • katnip Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:45
      Mnie już nic nie zdziwi w temacie.
      Mam sporo znajomych na fejsie, którzy uwielbiają dzielić się swoimi poglądami. I było:
      - Je suis Charlie
      - zdjęcia profilowe na tęczowo
      - sprzeciw wobec finansowania religii w szkole (podpisany, of kors), religia to bzdura, religia to zło (oczywiście chodziło tylko o kościół w Polsce)
      - ogólne oburzenie na biskupa Wesołowskiego
      - potworne oburzenie na wyrok w sprawie gwałtu na tłumaczce

A teraz na tapecie są uchodźcy. Dzień w dzień. I właśnie nikt nie jest nielegalny, witamy wszystkich, oni też chcą mieć dobrze itd. I zero, absolutne zero powiązania z tym co wcześniej głosili.
      • krejzimama Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:51
        > - sprzeciw wobec finansowania religii w szkole, religia to
        > bzdura, religia to zło
        Mądrzy ludzie.

> - ogólne oburzenie na biskupa Wesołowskiego
        A co? Mieli mu współczuć? Pogłaskać?
        • katnip Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:56
          Ależ ja się z tym zgadzam, jak najbardziej. I właśnie dlatego oczekuję choćby odrobiny dystansu do sprawy imigrantów, którzy mogą reprezentować to wszystko, z czym do tej pory owi znajomi walczyli.
          • krejzimama Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:00
            A ok. Źle zinterpretowałam Twój post. Przepraszam.
    • kropkacom Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:49
      Triss, ja wiem, ze w tobie jest dużo strachu. Siedzisz na tej Pradze w ogrodzonym bloku.... Nie przeginaj. Co wspólnego ma poparcie dla tego aby kobieta znaczyła mniej (jak to określasz) niż koza do pokazania na FB tego co napisały? Jakimi ścieżkami podążą twój mózg obecnie?
      • oli-321 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:06
        kropkacom napisała:
        > Triss, ja wiem, ze w tobie jest dużo strachu.

To chyba nie tak. Raczej ten deseń:
        "Ja nie wierzę już, że Wy się ich boicie. Wy po prostu chcecie leczyć swoje kompleksy. I dzisiejsza sytuacja świetnie się do tego nadaje co? Siedzicie sobie na dupie, wylewacie tylko szlam na fejsie, ale czujecie się lepsi, co? Lepsi od tych brudasów na dworcach, od tego „robactwa”, w końcu jestem od kogoś fajniejszy, bo, och, ach, ze mnie taki twardziel i prawdziwy obrońca true europejskiej cywilizacji, i oczywiście ciągła wojna na fejsie, krucjata prawdziwa o prawdziwe wartości, tacy cool jesteście… i gó... Was obchodzi co się tam, wcale nie tak daleko od nas, dzieje, jaka potworna krzywda tam jest. Nie, Wy chcecie być tylko lepsi i pluć i gardzić tymi, którzy muszą uciekać… Tak naprawdę nie chcecie im pomóc nie dlatego, że obchodzi Was Polska czy Europa. Nie, Wy po prostu nie chcecie stracić tej okazji do bycia lepszymi, i do wrzucenia statusu o tym…"
        Dawid Wildstein, Facebook
        • katnip Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:14
          UNHCR twierdzi, że aż 75% uchodźców stanowią mężczyźni, 12% kobiety, a 13% dzieci. Potwierdzają to dane Eurostatu, z których wynika, że odsetek mężczyzn wśród Syryjczyków ubiegających się o azyl wynosi 85% (licząc również chłopców).

Może coś w ten deseń?
          • oli-321 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:30
            katnip napisała:

> UNHCR twierdzi, że aż 75% uchodźców stanowią mężczyźni, 12% kobiety, a 13% dzie
            > ci.

No i? Czy jakaś płeć i wiek wykluczają bycie uchodźcą?
          • owmordke Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:39
            Katnip, czy mozesz podac zrodlo tych danych? Probowalam sama znalezc ale na razie bezskutecznie. Znalazlam to co ponizej ale tu proporcja jest 50% kobiet, 50% mezczyzn.
            data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php
            • klamkas Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:59
              Bo nie ma co liczyć na rzetelne dane. Ten kto podaje i "liczy" liczy tak, żeby wyszło na jego.
              • katnip Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:16
                UNHCR liczy tak, żeby wyszło na jego?
                data.unhcr.org/mediterranean/regional.html
                Przepraszam bardzo, te 75 % to było z polskich mediów. Ogółem jest to 72% mężczyzn, 15% dzieci, 13% kobiet. Zastanawia mnie jeszcze, do ilu lat dziecko jest dzieckiem. Czy siedemnastolatek to też dziecko?
                • owmordke Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 01:03
                  Dzieki. Ciekawe z czego wynika ta proporcja.
                  • anorektycznazdzira Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 07:09
                    Z tego, na kogo "warto" wydać pieniądze potrzebne na przemytników, a na kogo nie warto.
                    To są duze sumy, kasę jak widać jakąś mają, ale zapewne nie ile dusza zapragnie, więc beneficjentów wybiera się po ważności tongue_out
        • srubokretka Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 00:33
          Dawid Wildstein oczywiscie te slowa skierowal do swych braci z Izraela.
    • marzeka1 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 20:49
      To jest takie radosne sobie pięknoduchostwo i tyle, z realem nie ma nic wspólnego.
      To z kolei dobra i sensowna pomoc konkretnej rodzinie
      Podobnym pięknoduchostwem jest pani Olejnik, która przypięła sobie plakietkę "uchodźcy mile widzialni" i pewnie pójdzie w W-wie 12 września na demonstrację pt. jaki był na tej plakietce.
      To z kolei procedury, które mają tym kierować.

• pade Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:07
        Olejnik chyba odbiło. Słuchać jej nie mogę.
    • rosapulchra-0 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:13
      A podobno w ogóle nie używasz FB..
      • lauren6 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:22
        A co to ma wspólnego z tematem? Do znajomych cie nie chciała dodać, że jej fb wypominasz?
        • rosapulchra-0 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 21:51
          Nie do ciebie napisałam.
          • triss_merigold6 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:15
            Rosa, może nie ogarniasz, ale uświadomię Cię, że nie muszę mieć konta na fb żeby móc czytać otwarte profile instytucji czy osób. Bez konta nie mogę komentować ani lajkować, ale akurat bez tego mogę się obejść.
            • rosapulchra-0 Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 00:53
              Prywatne profile również zdarzało się ci się komentować.
    • klamkas Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:01
      W sensie, że lepiej, żeby te kobiety zginęły razem z dziećmi, żyły w stanie ciągłego zagrożenia, niż żeby były "kozami" w Europie?
      • migona Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:17
        streszczam całość:
        głupie pipy feministki niby walczą o prawa kobiet, ale chcą sprowadzić do nas młodych śniadych byczków, żeby traktowali nasze polskie kobiety jak traktują niepolskie kobiety, czyt. jak kozy."
        Pewnie marzy im się ostry seks ze śniadymi, a w Szwecji gwałtów jest tyle co w krajach trzeciego świata!!!!"
        oraz "jak można być przeciwko religii i pozytywnie pisać o przyjęciu uchodźców"

• triss_merigold6 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:21
          Ściślej rzecz biorąc, jak można być przeciwko religii i zachęcać do przyjazdu wyznawców systemu religijnego w którym z definicji podejście do kobiet jest potworne i nie wyrażać słowa obawy.
          • migona Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:26
            wiesz, trochę się nawet z tobą zgodzę - myślę sobie że oficjalne przedstawicielki feminizmu na Polskę, powinny zdecydowanie częściej i bardziej wyraźnie mówić o tym jak islam (ale też kultura arabska, bo to nie to samo) robi kobietom kuku. Fakt, że w naszym klimacie kuku robi nam częściej umiłowany KK, to jednak jest to troszkę bardziej ucywilizowane kuku.
          • oli-321 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:33
            triss_merigold6 napisała:

> Ściślej rzecz biorąc, jak można być przeciwko religii i zachęcać do przyjazdu w
            > yznawców systemu religijnego w którym z definicji podejście do kobiet jest potw
            > orne i nie wyrażać słowa obawy.

No przecież piszą wyraźnie, niebiesko na białym:
            "Uważamy, że naszym moralnym obowiązkiem jest pomóc ludziom uciekającym przed wojną i prześladowaniami, bez względu na ich rasę, narodowość czy wyznanie (...) Przeciwstawiamy się ksenofobii, rasizmowi i powielaniu krzywdzących mitów na temat innych kultur i wyznań."
            • lauren6 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:59
              "Powielaniu mitów ".

Mhm.
          • klamkas Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:39
            Można być przeciwko religii, a za życiem (zabrzmiało jak rodem z wątku o in vitro ;p).

Po co dzisiaj wyrażać obawy? Wszyscy je mamy, propagowanie ich nie pomoże ani nam, ani uchodźcom, którzy w mniejszej lub większej liczbie i tak się u nas pokażą. Wzmaganie strachu zaszkodzi i nam i im.
            • migona Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:49
              em, mnie to bardziej ogólnie chodziło. Teraz to i tak nic by to nie dało (w sensie że ktoś by się poczuł usatysfakcjonowany tym, że feministki więcej o kobietach w islamie mówią) z resztą trochę nie ten moment. No bo jak "hej uchodźcy welcome, a teraz przedstawiamy szybki cykl "dyskryminacja kobiet w kulturze arabskiej. Legitymizujący wpływ islamu. Interwencje i działania. Aplikacje i badania"
              • klamkas Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:53
                Ale ja do triss, nie do ciebie (drzewko).
                • migona Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:55
                  a to sorry big_grin
            • araceli Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 08:00
              klamkas napisała:
              > Po co dzisiaj wyrażać obawy?

Żeby jutro nie obudzić się z ręką w nocniku.
    • zwariowana_wariatka Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 22:47
      dla mnie to dramat. nie wiem już komu odbiło, czy mi, czy im big_grin z KK walczą, ale islam zapraszają big_grin kosmos
      • hiacynta333 Re: To fotomontaż, prawda? 10.09.15, 23:36
        Mam w znajomych jedną zdeklarowaną feministkę, współorganizatorkę kongresu kobiet i też jestem lekko zdziwiona jej entuzjastycznym podejściem do imigrantów. Nawet zapowiedziała, że tych wszystkich nieprzychylnych będzie usuwać ze znajomych.
    • tomank12345 Re: To fotomontaż, prawda? 11.09.15, 07:34
      To. Doczytaj co o miejscu kobiet pisał np św
      pawel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka