krejzimama 19.10.15, 09:14 Myślicie już o wakacjach w 2016? Pojawiają się już oferty BP. Chcę mieć rezerwację załatwioną do końca października. Zastanawiam się pomiędzy AI w Turcji albo Bułgarii. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmos_pierzasty Re: Wakacje 2016 19.10.15, 09:18 Zdecydowaliśmy się na Bułgarię. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Wakacje 2016 19.10.15, 09:21 A gdzie? Nam podobają się dwa miejsca. Obzor i Nessebar. Hotele przy plaży, baseny, drinki. Czego więcej trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wakacje 2016 19.10.15, 10:24 Sozopol. Obzor też rozważaliśmy, ale w końcu uznaliśmy, że oferta w Sozopolu fajniejsza. Też hotel przy plaży, pokój z widokiem na morze. Mam nadzieję, że będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: Wakacje 2016 19.10.15, 12:54 Sozopol jest piękny Jak chcecie mieć puste plaże -> autobusem 10 min do Czarnomorca. Najlepsze okolice ! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wakacje 2016 19.10.15, 13:23 Dzięki! Tak puste plaże, to byłoby miłe Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: Wakacje 2016 19.10.15, 13:34 Od Sozopolu do Czarnomorca jest kilka kilometrów - mozna tez się wybrać w rejs stateczkiem. W sierpniu na plażach było bardzo mało osób (w porównaniu np. do słynnych Złotych Piasków). Nie tak daleko jest też Burgas - też na plaży były pustki no i można zobaczyć figury piaskowe. Z tym, że do Burgasu musicie juz kawałek jechać, ale polecam! Uwieeelbiam Bułgarię Miłej zabawy - będziemy wypatrywać ematek na plaży Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wakacje 2016 19.10.15, 15:00 Dzięki za wszystkie wskazówki, skorzystamy na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Wakacje 2016 19.10.15, 21:43 krejzimama napisał: > A gdzie? Nam podobają się dwa miejsca. Obzor i Nessebar. Hotele przy plaży, bas > eny, drinki. Czego więcej trzeba. > nic specjalnego.szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Wakacje 2016 19.10.15, 21:54 Mówisz, że Nessebar be? Z tym, że ja nie oczekują tam greckich zapychających dech widoków, zatoczek, klifów. Jak na razie to numerem jeden w BLG jest Obzor. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Wakacje 2016 20.10.15, 19:56 krejzimama napisał: > Mówisz, że Nessebar be? > Z tym, że ja nie oczekują tam greckich zapychających dech widoków, zatoczek, kl > ifów. > Jak na razie to numerem jeden w BLG jest Obzor. nie, no sam Old Nessebar to i ładny jest, ale to niecały jeden dzień oglądania.Widoki nawet fajne, ale część nowa,że tak powiem tyłka nie urywa. Bułgaria ogólnie nie zrobiła na mnie wrażenia.Tyle, że duży basen w hotelu i 20m do morza,ale sama plaża zasiana fajkami i całościowo wychodzi drogo.po 8 leva za leżak, stolik i parasol.8leva każde osobno.I gwar gorszy od nadbałtyckich miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
scher [...] 19.10.15, 09:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Wakacje 2016 19.10.15, 09:31 Wczoraj pół dnia szukaliśmy połączeń samolotowych i hotelu-i klepnęliśmy na koniec czerwca. Uwielbiam tak wcześnie rezerwować wyjazdy- wtedy mam na co czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wakacje 2016 19.10.15, 14:58 Mam pytanie- ja nie znalazlam na zadnych stronach lotniczych połączen na lato 2016...Mozesz podpowiedziec gdzie szukałas?bezposrednio czy przez posredników typu Fru.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Wakacje 2016 03.11.15, 16:41 wizzair ma na pewno bo kupiłam. większość już powinna mieć Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wakacje 2016 19.10.15, 09:44 Ja też już planuję, chcemy ruszyć pod koniec czerwca, jak tylko skończy się rok szkolny. Kierunek Włochy - tylko jeszcze są wątpliwości, co do miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2016 19.10.15, 10:16 A my nie Bo od prawie miesiąca mamy zarezerwowana Korcule - dwa tygodnie w sierpniu. Nad samym morzem. Jak przyjdzie takie tsunami jak w zeszłym roku było na tej wyspie to nam apartament zaleje. Oby nie; ) Ps: nie zabieramy słoików. Chorwaci też umieją gotować Odpowiedz Link Zgłoś
natalie_rushman Re: Wakacje 2016 19.10.15, 10:23 Znowu nad morze, w to samo miejsce, co zawsze. Lubię tam być, dom wczasowy jest bardzo zadbany, a cena niespecjalnie wygórowana. Plus obiecałam córce krótką wycieczkę na początku wakacji, taka typowo z atrakcjami. Waham się między Legolandem a Heide Parkiem (tyle, że w Soltau to ja nie wsiądę na prawie żadna karuzelę, mam straszne problemy z błędnikiem i od razu mi niedobrze - a na niektóre kolejki samej bym nie puściła, więc pewnie raczej Legoland). Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Wakacje 2016 19.10.15, 10:44 Legoland niemiecki czy ten w Billund? Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Wakacje 2016 19.10.15, 13:19 Czy mozesz polecic osrodek nad morzem? no chyba, ze to tajemnica. moge sie zrewanzowac rozmaitymi namiarami na osrodki blisko morza z bdb cenami, w ktorych bylam, ale chce chociaz odrobine zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Wakacje 2016 19.10.15, 10:49 Kompletnie o tym nie myślę, mam młyn w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wakacje 2016 19.10.15, 13:12 My organizujemy wyjazdy samodzielnie, w przyszłym roku rozważamy dwie opcje, albo Rumunia z Mołdawią, albo Finlandia. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Wakacje 2016 19.10.15, 21:52 Heh, mam dokładnie takie same plany Z tym, że Rumunia jest jednak planem B. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wakacje 2016 20.10.15, 20:01 Ja byłam rok temu w Norwegii i Szwecji, dlatego teraz bardziej rozważamy Rumunię, zresztą kraje takie jak Rumunia zmieniają się szybciej niż Skandynawia, choć i w Skandynawii lodowce topnieją w przerażającym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wakacje 2016 21.10.15, 08:56 O! My byliśmy w Finlandii w minione wakacje, tam to można odpocząć od Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wakacje 2016 21.10.15, 09:54 Wiesz co, ja już w takich miejscach spotykałam Polaków, że nic mnie nie zdziwi. Ale fakt, są miejsca gdzie jest Polaków zdecydowanie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Wakacje 2016 21.10.15, 13:01 Ale fakt, są miejsca gdzie jest Polaków zdecydowanie mniej. festiwal w Lorient Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wakacje 2016 21.10.15, 09:37 Mołdawii polecam. Do Rumunii się wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wakacje 2016 19.10.15, 14:40 ja przeżywam katusze bo od 6 lat jezdzimy w to samo miejsce na Kaszuby- miejsce idealne i zadne go nie pobije.Ale chcemy wreszcie jechac gdzie indziej- i tu jest problem-w Polsce nie widzimy szansy na znalezienie wiekszego cudu od Kaszub( gór nie lubimy, bałtyk odpada, Mazury byly 3 razy i starczy)a zagranica?albo kosmicznie droga a jak samemu to tylko samolot bo dzieciaki okrutnie zle znoszą jazde autem.I wtedy rece mi opadaja, jak mam szukac i lotu i pensjonatu czy kwatery... W Chorwacji bylam 4 razy, na Bulgarie nie namówie męża, Tunezja i Egipt odpada a reszta droga az strach patrzec. No nie mam serca jakos do szukania... A moze znacie jakies cudne miejsca w Polsce?jeziora, lasy, ale takie fest, nie mały lasek.I domki koniecznie a nie domy wczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2016 19.10.15, 14:48 Może Solina? s2.manifo.com/usr/a/a38/8a/manager/0066solina.jpg solinaeldorado.pl/wp-content/uploads/2013/02/domki-solina-05.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Wakacje 2016 19.10.15, 15:59 Podpowiesz, gdzie tak super na Kaszubach? Byliśmy raz, było ok, ale nie tak, żeby wracać - to znaczy właśnie na Kaszuby chętnie, ale nie do tego konkretnego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Wakacje 2016 19.10.15, 16:33 Myśleliśmy i właśnie rezerwujemy wolne. Kuba w lutym (i dwa dni w Kanadzie przy okazji). Grand Canyon i Zion Park w maju. Maine w czerwcu. Gdzieś jeszcze wciśniemy weekend w Chicago. A w grudniu może wypali nam San Francisco i California na tydzień. Oczywiście organizowane samodzielnie. Dużo tego, ale w ciągu ostatnich dwóch lat zaliczyliśmy jedynie kilka niespełna tygodniowych wypadów, więc musimy sobie odbić Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Wakacje 2016 19.10.15, 20:19 W dzikie kraje nie jeżdżę, więc znowu mi Sycylia zostaje bez zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: Wakacje 2016 19.10.15, 21:02 A ja właśnie na Sycylię się wybieram, na jakieś trzy tygodnie, siostrzenica wychodzi tam za mąż i zaprosiła na ślub, wesele i pobyt. Potem planuję wypad do Kanady - też do rodziny. A reszta wakacji to oczywiście Mazury,Mazury, moje ukochane nade wszystko Mazury. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Wakacje 2016 20.10.15, 21:28 My już zaplanowaliśmy. Jestem bardzo podekscytowana. Miała być Turcja. Wybraliśmy fajny hotel z aquaparkiem, ale nie ma go jeszcze w ofertach. Zmieniliśmy plany i zarezerwowaliśmy Karaiby, bo cena niewiele większa. Tak więc jedziemy na Dominikanę. A potem córka jedzie na kolonie z Harrym Potterem do jednego z zamków polskich. Już się nie mogę doczekać wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Wakacje 2016 20.10.15, 21:53 A ja chcę nad polskie morze. Dajcie namiary na to miejsce na Kaszubach. Byliśmy w Łebie w ubiegłym roku i było super. Nie mieszkamy w PL, więc takie polskie wakacje dla mnie i dzieciaków są super. Szukam czegoś niedaleko trójmiasta, a jak nie znajdę to znów pojedziemy do Łeby. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wakacje 2016 21.10.15, 08:06 A mozesz dac namiar na te Dominikane?chyba ze 12 tys od osoby to nie dawaj Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Wakacje 2016 21.10.15, 16:34 W TUI teraz jest promocja. Na naszą 3- kę 2+1 wyszło 14640. Na stronie było drożej, a w biurze wyszło taniej. Wybraliśmy hotel z aquaparkiem, bo liczę na towarzystwo dla córki . Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Wakacje 2016 21.10.15, 09:23 Na pewno Wrocław i na pewno nie Paryż , byłam w tym ostatnim dwa razy w ciagu czterech lat i choć ciągnie mnie do przyjaciółek to chce cos innego zobaczyć. Prawdopdobobnie nie Monachium choć bardzo kocham i jeżdzę co roku ale jak Młoda sie wyniesie stamtąd to będę jeździć tam gdzie ja los rzuci. Ostatnio zaczytuje sie w kryminałach Donny Leon i chyba pojadę do Wenecji choć mam sporo watpliwości co do tego pomysłu. I może wreszcie pojadę na Krete moje marzenie od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Wakacje 2016 21.10.15, 19:15 > Ostatnio zaczytuje sie w kryminałach Donny Leon i chyba pojadę do Wenecji choć > mam sporo watpliwości co do tego pomysłu. A to czemu te watpliwosci? ja wlasnie planuje w przyszlym roku Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wakacje 2016 21.10.15, 09:50 Szczerze mówiąc, po raz pierwszy nie mam pomysłu na wakacje. W te wakacje zrealizowaliśmy marzenie męża i był objazd stanów, od Nowego Yorku przez Las Vegas, San Francisco po LA. Urlop zrobił na nas tak duże wrażenie, że chyba nic tego nie przebije. Nie mam pomysłu po prostu. Na wiosnę będzie jeszcze Tokio. Więc latem może dla odmiany jakaś dziura nad polskim morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wakacje 2016 21.10.15, 09:52 gaskama napisała: > Urlop zrobił na nas tak duże wrażenie, że chyba nic tego n > ie przebije. Po Norwegii mówiłam to samo, w tym roku byłam miesiąc w Hiszpanii i Portugalii i zmieniłam zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Stany 21.10.15, 11:42 Hej, a organizowaliscie wyjazd samodzielnie, czy z biurem? Ja tez wlasnie mysle o Stanach w przyszlym roku i wiem, ze Rainbow ma w ofertach dokladnie taka trase. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Stany 21.10.15, 19:07 My "organizowaliśmy" samodzielnie. Polegało to na tym, że na miejscu wynajęliśmy samochód na 2 miesiące i pojeździliśmy sobie trochę... podobną trasą jak wyżej. Wszystko jest na wyciągnięcie ręki, także nie ma specjalnie co organizować. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Stany 21.10.15, 19:12 Też bym się w biuro nie bawiła. Stany to w miarę cywilizowany kraj, można wszystko samemu zorganizować Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Stany 22.10.15, 13:54 Samodzielnie po części. Znaleźliśmy w stanach agencję, która z założenia miała nam zaproponować trasę i hotele i przeloty wewnętrzne i wynająć auto. Sprawdziła się jednak tak sobie. Hotele, które proponowała były takie sobie (ale tanie), trasę zaproponowali bez sensu, z przejazami po 900 km dziennie. W końcu oni wykupili nam lot wewnętrzny i wynajęli auto. Hoteli szukałam sama, chociaż jeden czy dwa wynajęła nam agencja. Ja sobie nie wyobrażałam zwiedzać w grupie. To wyjście nie dla nas. A i stany są megadrogie. Wydaliśmy kosmiczne pieniądze. Ale było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Wakacje 2016 21.10.15, 19:23 Nie myslimy, bo w przyszle lato raczej nie bede miec zadnych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
bambo225 Re: Wakacje 2016 22.10.15, 13:35 a my do nessebar w połowie czerwca jest pełno ofert z biur już teraz my kupiliśmy w tui na początku września. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wakacje 2016 03.11.15, 14:59 Ja mam już plany na jeden hotel koło Mikołajek. W tym roku tak długo się zastanawiałam gdzie tu jechać, że zostały wolne miejsca tylko na ostatni tydzień sierpnia a chciałam wczesniej. Teraz zastanawiam się gdzie na narty Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Wakacje 2016 05.11.15, 06:48 Tunezja, podobno oferują dodatkowe atrakcje dla turystów z Europy. Gwarantują bombowy lub wystrzałowy urlop (do wyboru). Odpowiedz Link Zgłoś
malchance901 Re: Wakacje 2016 31.03.16, 14:05 U mnie jedyne opcje to Kanary (Gran Canaria albo Teneryfa bo tam jeszcze nie byłam) albo Cypr, bo gdzie indziej albo za zimno w listopadzie, albo za długo się leci i ryzykowalibyśmy przejścia z małą. Nic jeszcze nie mam zarezerwowane więc jeżeli macie jakieś ciekawe miejscówki na późną jesień/wczesną zimę dla rodziny z dwulatką to chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Wakacje 2016 01.06.16, 17:09 najpierw Niemcy, dolina Mozeli i Weinstrasse a potem Francja (Alzacja) Odpowiedz Link Zgłoś