Dodaj do ulubionych

wzrost dziecka

• brokje Re: wzrost dziecka 21.10.15, 14:36
      zawsze moze byc libero, nawet jesli nie urosnie! smile
    • asia_i_p Re: wzrost dziecka 21.10.15, 14:55
      Dużo już nie urośnie - gdzieś znalazłam informację, że od pierwszej miesiączki dziewczynki rosną jeszcze około 8 cm, czyli celowałaby w twój wzrost. Gdzie indziej, że w momencie miesiączki dziewczynka ma około 95% docelowego wzrostu - to by dawało 161 cm.
      Nie mieszałabym hormonem wzrostu w równowadze hormonalnej młodego organizmu. Zwłaszcza, że takie radykalne działanie mogłoby córkę utwierdzić, że jak nie siatkówka, to świat się zawali.

Co do siatkówki - ja się nie znam, ale najniższe grające na pozycji libero mają trochę powyżej 160 cm wzrostu. Pytanie do fachowca, ile jest szans przebicia się dla zawodniczki tego wzrostu, ile trzeba szczęścia, jak dobrym trzeba być. Pogadaj z jej trenerem.

Jeżeli się okaże, że siatkówka raczej nie, to pomóż jej przebrnąć przez to rozczarowanie. Każdy z nas takie na drodze zawodowej przerabia, tylko nie każdy tak wcześnie. Ale to wcześnie oprócz złych stron (większa wrażliwość), ma i dobre (większa elastyczność).
    • agaja5b Re: wzrost dziecka 21.10.15, 15:02
      Widziasz, jak ja miałam 11 lat to tez marzyłam że modelką będęwink ale życie i geny zweryfikowały moje plany, bo wzrost odzidziczyłam po rodzicach, moja matka ma 160, ojciec 172, więc i mnie przypadło w udziale 160. Terapii hormonem z takiego powodu nikt nie będzie zlecał, bo wzrost twojego dziecka jest jak najbardziej normalny. Oczywiście może jeszcze troche urosnąć ale na pewno nie 20 cm.
      • agaja5b Re: wzrost dziecka 21.10.15, 15:05
        Dodam, że terapia hormonem w momencie rozpoczęcia dojrzewania płciowego jest bezcelowa i w normalnym leczeniu właśnie wtedy się ją kończy. Informacje mam od lekarza endokrynologa, który opiekuje się moją córką przyjmującą ten hormon.
    • hermenegilda_zenia Re: wzrost dziecka 21.10.15, 15:20
      Podaj od razu sterydy dla bydła, po co się rozmieniać na drobne jakimiś hormonami.
      A co do "kariery" sportowej to pomimo podłego wzrostu córka może zostać siatkarką, tyle że jedyna pozycja jaka wchodzi w grę to rozgrywająca i tyle w temacie.
    • malowanka06 Re: wzrost dziecka 21.10.15, 16:59
      na hormon refundowany nie masz co liczyć ani nawet marzyć, ten nierefundowany w cholerę drogi
    • malwa51 Re: wzrost dziecka 21.10.15, 19:46
      Eno, nie przesadzaj z hormonami... (?!) Dostalam miesiaczke chyba w 10 r z, wzrostu mialam wtedy mniej wiecej tyle co twoja corka. Obecnie mam ca 180 cm.
      • miniofilka Re: wzrost dziecka 21.10.15, 20:01
        Tylko ze te 158 cm wzrostu to juz po uregulowaniu miesiączki, w czasie pierwszej miesiączki pól roku wczesniej Asia miała 152/153cm. Od tego czasu nie rosla nic, co mnie dziwi, bo ma bardzo długie nogi i krotki tułów. No i rozmiar buta 38-39 ( ja 37-38).
    • volta2 Re: wzrost dziecka 21.10.15, 21:05
      jedenastoletnia siatkarka z klasy mojego syna to ma obecnie 170 wzrostu i jest wyższa od mojego syna o 2 cm.
      i takież ma koleżanki w drużynie.

polecam kupno wieluuu dawek tego hormonusmile
      • miniofilka Re: wzrost dziecka 22.10.15, 07:52
        A czy zawsze jest ten skok wzrostowy? Bo przesledzilam jeszcze raz etapy wzrostu Asi i okazuje się, ze ona tego skoku wzrostowego nie miała, bo w jej życiu juz tak było, że w jednym roku rosla mniej, w innym więcej. Najniżej to byla na 65 centylu, zawsze jako dziecko byla przeciętnie o ok. 5-6cm wyzsza od dzieci przeciętnego wzrostu w jej klasie, grupie przedszkolnej. Czyli tzw. duży sredniak😊
        • 0ldjoanna Re: wzrost dziecka 22.10.15, 08:15
          Nie zawsze występuje wyraźny skok wzrostowy, ja np. nie miałam takiego, choć też czekałam i miałam nadzieję sad
          • marianna_ch Re: wzrost dziecka 22.10.15, 09:15
            W mojej rodzinie matka o wzroscie 156cm i ojciec 169cm maja trzech synow 180,184,185
            I odwotnie rodzice 175 i 182 maja syna o wzroscie 173
            Takze czasem wzrost rodzicow nijak sie ma do wzrostu dzieci
    • wegatka Re: wzrost dziecka 22.10.15, 09:22
      W moim przypadku tak właśnie było, jak mówi higienistka. Zaczęłam miesiączkować w wieku 12 lat, mając 157 cm wzrostu i tak mi już zostało.
      • miniofilka Re: wzrost dziecka 22.10.15, 13:16
        Wy to wcześnie dostawalyscie swoje menarche. Ja miałam 13,5 roku gdy pierwszy raz miesiączkowałam wtedy miałam 153cm wzrostu ( tyle samo co Asia) ale miesiączki długo mi się regulowaly i swój wzrost docelowy osiagnelam chyba ok. 20 lat. Długo mialam wzrost 155 i juz myślałam ze tak mi zostanie.
        • kulawa.stonka Re: wzrost dziecka 23.10.15, 22:30
          Daj dziecku żyć...
          Ja podobnie jak Ty, dość późno dostałam okres - byłam w 7 klasie (w grudniu - na miesiąc przed 14 urodzinami).
          Trenowałam siatkówkę, byłam chuda jak patyk - ważyłam jakieś 45 kg przy 165 cm. Od tego czasu urosłam jeszcze do 172 cm.
          Moi rodzice są niewysocy 165 i 169.
          Ja 172, siostra 180, brat 185.
    • agnzimka Re: wzrost dziecka 23.10.15, 21:22
      od pierwszej miesiączki urosłam 10 cm, dane prawie jak Twojej córki smile teraz mam 165 cm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka