pade 29.10.15, 13:28 ampułki, serum, maskę, cokolwiek, co nada włosom rozjaśnianym blask z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzikka Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 13:34 moja koleżanka miała problem po rozjaśnieniu. Włosy były matowe i przesuszone. Wiem, ze w końcu w jakimś sklepie dla fryzjerów kupiła maskę do włosów z łożysk zwierzęcych. Nie wiem jak się nazywała ale po niej miała cudne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 13:41 Próbowałaś Bio Vax? Mnie robi dobrze, zwłąszcza na końcówki, ale ja używam z henną, do włosów ciemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 17:18 Mam ich maskę z keratyną i jedwabiem. Robi mi włosy jak spod rynny Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 22:59 No bo proteiny nie wszystkim robią dobrze... ciesz się ze jak spod rynny, anie, że sztywną szczotę jak u mnie Ale Biovax ma sporo tych masek, np. niezła jest cynamonowa. Nie powinna przeciążyć a bardzo ładnie nawilża. Możesz też spróbować maski maski/kuracji arganowej BongoSpa, wysoko w składzie olej arganowy i dużo wyciągów ziołowych. Nie powinna zrobić przyklapu, a też bardzo ładnie kondycjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 23:06 to bingoSpa można kupić gdzieś stacjonarnie czy tylko wysyłkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 21:25 Bywa w hipermarketach, na pewno w Auchan i Real, i pewnie można pytać w małych osiedlowych drogeriach typu mydło i powidło Z tej firmy chwalą jeszcze masę z glinką i 5 alg, ale tych nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 08:25 Akurat dla mnie to BingoSpa to jakaś masakra. Lubię odżywkę Syoss do włosów farbowanych. Jedyna po której mogę rozczesać włosy. Biała butelka z czerwonym napisem. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Polećcie odżywkę 01.11.15, 00:21 Czemu masakra? U mnie to zdecydowanie najlepsza maska, jaką miałam Może olej arganowy Ci nie słuzy, jest wysoko w składzie, a wbrew opiniom jednak nie każdemu odpowiada No i dużo ziół, też nie wszystkie włosy lubią te roślinne wyciągi. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 10:59 Cóż, chciałam dobrze ja za rzeczami z jedwabiem tez nie przepadam. Może spróbuj innego smaku, mają tego wiele odmian. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 13:51 Johna Friedy Sheer blond serdecznie odradzam. Przynajmniej na dłuższą metę. Stosowałam dwa lata z przerwami na lato, czyli w zasadzie dwa sezony, tak od listopada do maja. Strasznie mi popaliło włosy, koszmarnie. Kolor ładny, ale włosy mi rozpuściło. Mokre przy czesaniu ciągnęły się jak guma, w życiu czegoś takiego nie widziałam. Jak się ma krótkie i często ścina to, co się rozciągnęło, to ok, ale przy długich to niech cię ręka boska broni. Dopiero potem poczytałam opinie i chyba wszystkie dziewczyny, które używały jej dłużej miały takie doświadczenia. A pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 19:50 Dopiero potem poczytałam opin > ie i chyba wszystkie dziewczyny, które używały jej dłużej miały takie doświadcz > enia. A pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. chyba nie wszystkie, bo ja nie mam takich doświadczeń. Nic mi nie popaliło, no bez jaj. Może masz cienkie i delikatne włosy, stąd ten dziwny efekt? Ja mam długie i grube i zupełnie nie wiem o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 08:32 Sanrio, jak masz grube włosy, to może nic nie będzie. Ale poczytaj opinie na wizażu. Po początkowych wielu dobrych przy całej serii pojawia się coraz więcej złych opinii. Ta seria po prostu bardzo niszczy włosy. Ja mam z natury jasne, delikatne, miękkie, gęste ale cienkie włosy. Takie, które latem bardzo szybko się rozjaśniają. Chciałam to rozjaśnienie zostawić sobie też na zimę. Dopiero w drugim roku popaliło włosy, oczywiście najbardziej tam, gdzie były najczęściej rozjaśniane. Też miałam długie. Musiałam niestety ściąć. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 08:48 niesamowite, aż się wierzyć nie chce. A która seria, bo jest kilka? Może ta Go Blonder? Tam faktycznie jest efekt rozjaśniania, ale czytałam skład i nie mam pojęcia co w nim aż tak niszczy włosy. Ja używam tych serii Sheer Blonde na przemian, raz podstawowy, raz Go Blonder, raz Color Renew - może stąd brak skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 09:50 Włosy się rozciągają i rwą także od przebiałkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 11:53 czyli co to znaczy? Za dużo smarowania odżywkami proteinowymi czy za dużo białka w diecie? Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Polećcie odżywkę 01.11.15, 00:19 Chodzi raczej o przeproteinowanie w kosmetykach. Choć dotąd wiedziałam, że objawia się to raczej szorstkością i nagłą zwiększoną łamliwością włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Polećcie odżywkę 01.11.15, 13:39 Nie no, mam nadzieję, że dietą nie można sobie doprowadzić włosów do takiego stanu, że kruszą się w palcach Chodzi o nadmiar kosmetyków. Nawet niby niezawodne żółtko z oliwą może zaszkodzić. Tutaj opis z pierwszego lepszego bloga 'włosowego': Jeśli mimo pielęgnacji włosów ich stan się znacznie pogorszył, stały się szorstkie, matowe i puszące może to świadczyć o przeproteinowaniu. Jeśli dojdzie do tego, trzeba szybko zacząć działać, by nie musiało się to skończyć radykalnym cięciem włosów. Co to jest przeproteinowanie? Przeproteinowanie to inaczej przekarmienie włosów proteinami. W pielęgnacji najważniejsza jest równowaga pomiędzy emolientami (czyli olejami) humektantami (nawilżaczami) a proteinami. Proteiny to naturalny budulec włosów, jednak w nadmiarze może przynieść dużo szkód. Przeproteinowane włosy stają się bardzo szorstkie, suche i łamliwe co prowadzi do tego ze włosy szybko się niszczą i rozdwajają. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 14:31 Na szybko - olaplex (wszystkie 3 fazy) albo komplet kosmetyków kerastase. Na porządnie to uuuuu, kochana... Blogi włosomaniackie się kłaniają, niestety. A najważniejsza według mnie jest zasada osłaniania rozjaśnianych partii, czyli nakładasz np. Olej przed myciem, potem myjesz, odżywiasz i jeszcze patrzysz, czy nie pokryć czymś dodatkowo końców. I do tego uważasz, żeby nie przekarmić włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 14:35 Mary, a dałabyś link to jakiś sprawdzonych blogów? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 14:46 Cała zaraza na włosowych blogach zawsze zaczyna się od Anwen i choć ona ma włosy farbowane na ciemne kolory (i do tego kompletnie nie podoba mi się to, co ma na głowie), a ja mam włosy rozjaśniane i kompletnie inny gust, to jednak pomysły na pielęgnację zawsze mam od niej. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 23:22 Farbowane ma na ciemno, ale niedawno znudził jej się czarny, więc żeby sobie zafundować bardzo ciemny brąz rozjaśniła, czy tam odbarwiła włosy i został jej po tym snopek zniszczonego siana, z którym jednak sobie poradziła Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 15:16 Ja anwen zawsze polecam, bo po odkryciu jej bloga udało mi się pierwszy raz w życiu zapuścić włosy dłuższe niż do ramion. Mam włosy trudne w obsłudze i dopiero olejowanie, regularne maski, mycie odżywką pomogły mi je okiełznać. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 16:40 iuscogens napisał: > Ja anwen zawsze polecam, bo po odkryciu jej bloga udało mi się pierwszy raz w ż > yciu zapuścić włosy dłuższe niż do ramion. Mam włosy trudne w obsłudze i dopier > o olejowanie, regularne maski, mycie odżywką pomogły mi je okiełznać. No wlasnie ja sie bardzo rozczarowalam, napjierw blog o wlosach, potem nagle jaks dobrowianka czy inna firma jej wyslala kilka zgrzewek mineralnej i ona te wode "pila"na blogu przez kilka tygodni i "piekniala", potem byl depilator IPL ( o ktorym wszyscy wiedza ze nie dziala, no ale u niej dzialal i przynosil wspaniale efekty) po czym jeszcze cos tam innego, tak ze ja stwierdzilam ze mnie to przerasta. Wydala tez podobno ksiazke, kupilas ja? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 16:54 Nie kupiłam i nie zamierzam. Za to kupiłam pod wpływem bloga suszarko-lokówkę Rowenty i jestem bardzo zadowolona, kolejna rzecz, która pomaga mi ogarnąć moją szopę Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 10:43 mary_lu napisała: > Cała zaraza na włosowych blogach zawsze zaczyna się od Anwen i choć ona ma w > łosy farbowane na ciemne kolory (i do tego kompletnie nie podoba mi się to, co > ma na głowie), To prawda, te jej wlosy sa straaaaaaszne. Kiedys zagladalam na ten blog ( wlosy miala jeszcze normalne i wygladajace zdrowo), ale od kiedy zaczela tak prostacko reklamowac wode mineralna, depilatory i inne niestworzone rzeczy to juz unikam, bo nie ma pewnosci czy za to co poleca nie dostala kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 17:15 Ja nie mam siana Mam ciemne włosy z rozjaśnionymi pasmami. I te pasma mi się nie podobają, bo nie błyszczą. Są matowe i się plączą. Ale ogólnie włosy wyglądają na zadbane. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 14:43 Co prawda nie mam włosów rozjaśnianych, ale farbowane z tendencją do puszenia się, strzępienia i łamania. I ostatnio "posmakowała" im tania odżywka p.t. Marion, Nature Therapy, Ocet Z Malin & Koktajl Owocowy, 60 sekundowa maseczka do włosów. Bardzo ładnie wygładza włosy i nadaje blask. Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 14:53 REVLON UNIQ ONE SUPER ODŻYWKA W SPRAY MASKA 150ml -mój hit od jakiegoś roku.Poleciła mi go fryzjerka i wielbię ten produkt.A teraz najlepsze:ostatnio odwiedziła mnie przyjaciółka z Wawy i pokazała cudowny specyfik do włosów...hehehe czyli u nas na prowincji nie jesteśmy tacy zacofani.Spróbuj naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 14:54 Na czas sobotniego sprzątania nakładam sobie maseczkę ze zmieszanej maski (mam kallos) + łyżeczka nafty kosmetycznej z dodatkiem rycyny + łyżka oleju lnianego. Upinam włosy i tak sobie sprzątam, nikomu drzwi nie otwieram Włosy po takiej masce są cudne, lśniące, sypkie, jest efekt wow Podobno dobrze jest też dobrze dodać żółtko i parę kropli soku z cytryny Żadna inna maska nie zrobiła tak dobrze na moje włosy jak ta Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 06:21 Po takiej masce z olejem myjesz wlosy szamponem? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 08:39 Tak, dwa razy wystarczy, potem odżywka na kilka minut i spłukuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 14:51 Podobnie jak ktoś powyżej zaproponuję, żebyś może zajrzała na któryś z włosomaniackich blogów. Ogólne zasady najlepiej u Anwen, a fajny blog o włosach to blondhaircare. Warto poczytać, tylko uważaj bo włosomaniactwo wciąga Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 17:17 Wiem Dlatego Was pytam, bo nie mogę wsiąknąć. Czasu brak. Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 08:46 ja nie miałam czasu na rozkminianie miliona blogów ale przypadkiem wpadłam na opinię o olejku amla do ciemnych włosów (jest też do jasnych) i polecam. Miałam zniszczone włosy samodzielnym rozjaśnianiem amla uratowała mi włosy Odpowiedz Link Zgłoś
melisaa4 Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 17:24 Polecam olejowanie włosów. W zależności jak wysoko porowate masz włosy. Możesz sprawdzić w google. Ja mam raczej średnioporowate z tendencją do wysoko. Po kąpieli wcieram olejek macadamia kilka kropli i mam miękkie, błyszczace włosy. Dla mnie cud miód i orzeszki a naprawdę wiele odzywek próbowałam. Możesz spróbować. Albo troszke olejku dodawać do szamponu. Jak masz włosy niskoporowate to bodajze olejek kokosowy ale musisz sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
melisaa4 Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 22:23 Tutaj bo akurat sklep mam pod nosemwww.ufranciszka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 11:54 kupiłam dziś pierwsze olejowanie, zobaczę czy lepszy od kokosowego dla moich włosów Odpowiedz Link Zgłoś
mign-onne Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 22:15 Redken-rewelacja albo seria Kerastase. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 22:21 Regularne olejowanie - po miesiącu powinnaś zauważyć efekty. Maska Matrix - do kupienia na allegro (kosztuje ok.80 zł jest wydajna). A na koniec, uwaga, na drugi i trzeci dzień po umyciu lakier nadający połysk. Tylko z umiarem. Warto pamiętać, że jasne włosy nie odbijają tak światła jak ciemne. Więc zawsze będą mniej błyszczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Polećcie odżywkę 29.10.15, 23:31 A jeśli chodzi o samo nadawanie blasku, to Nivea miała taki fajny spray... nabłyszczacz, żadna odżywka. Diamong Gloss czy cuś. Silikon silikon silikonem popycha, ale doraźnie można stosować, bo włosy rzeczywiście błyszczały jak wściekłe. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 07:15 Ja z dużą ilością jasnych pasemek od lat, stosuję od jakiegoś czasu pół godziny przed umyciem mieszankę -łyżka maski absolut repair(loreal) + łyżka olejku elvital-6 olejków(loreal). Nakładam przed umyciem na zwilżone włosy z przewagą na końcówki. Potem zmywam dwukrotnie. Można taniej -olejki (różne) są po ok 5-7zł w sklepie Natura. Mnie kosmetyki fryzjerskie z loreala bardzo służą na rozjaśnione włosy,(maskę stosuję od lat) więc z nich zrobiłam mieszankę i jak najbardziej się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 07:57 John Masters Organic - Citrus & Neroli. Ew. maska z avocado (biała tuba). Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 08:49 Mam wlosy dlugie i farbowane dosc czesto, rzadko pocinam. Z odzywek to chyba najlepsza jest Gliss Kur Oil Repair - maska, chociaz odzywka tez dobra. Jednak osobiscie przerzucilam sie na olej arganowy i faktycznie jest duzo lepiej. Maseczka z oleju rycynowego, zoltka i soku z cytryny tez niezla. Jasne wlosy mozesz plukac naparem z rumianku. No i kiedys byla taka rewelacyjna maska z Avon, mialam jedno opakowanie i nie mam zielonego pojecia czy jeszcze sprzedaja bo to z 10 lat juz minelo. Zdaje sie, ze byla z oliwa z oliwek czy z oliwkowej serii. Pamietam jednak, ze kolezance, ktora zrobila sobie trwala i wygladala jakby miala stog siana na glowie, bardzo pomogla. Doslownie, jej wlosy sie nie skrecily, tylko lekko pofalowaly i staly we wszystkich kierunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Polećcie odżywkę 30.10.15, 09:07 Witam Na włosy rozjaśniane najlepszą "odżywką rozjaśniającą" jest photoshop;-P Też mam rozjaśniane. Błyszczą, jak mi mój brat robi zdjęcia i odpowiednio je później obrobi;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
awesome810 doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 30.10.15, 18:03 masek Kallos? do wyboru, do koloru, tanie jak barszcz, któraś ci będzie odpowiadać (na godzinkę pod czepek i pod czapkę) Odpowiedz Link Zgłoś
angiz Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 30.10.15, 18:31 oglądałam je kiedyś w sklepie ale wydawały mi się jakieś podejrzanie tanie . twierdzisz, że dobre są? ja od pół roku używam tej i jest genialna i bardzo wydajna www.lorealparis.pl/pielegnacja-wlosow/pielegnacja-wlosow-dla-kobiet/total-repair-extreme/reconstruting-mask.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 19:26 No tanie ale działają Ja bardzo lubię maskę Omega, bananowa też jest fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 30.10.15, 23:50 właśnie obejrzałam ale wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 10:03 Znakomite są. Używałam bananowej, teraz mam z algami (do spółki z dzieckiem; dzięki tej maseczce uniknęłyśmy drastycznych rozwiązań). Maseczka z miodem (żółtko, oliwa - może być olej rycynowy, może być odrobina soku z cytryny - wsio rawno, byle by był miód; zmywać odżywką). Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 15:13 Ja polecam Kallosa zielonego (z keratyną). W ogóle bardzo lubię Kallosy, bo są tanie i duże. Mam dość długie, bardzo gęste i grube włosy i opcję "łyżeczkę" odzywki i "5 kropli" oleju to mogłabym zastosować na grzywkę, gdybym ją miała. Co mi po drogiej odzywce w standardowej pojemności jak po 4 razach jej nie ma?? A Kallosy są długo Oprócz Kallosów to Biovaxy, Pottersy (odzywka do mycia), lubię też taką dużą maskę 8 w 1 z Biedronki (z keratyną i olejem arganowym), Natural vital i Equilibra z aloesem. Ostatnio kupiłam też wygładzającą Sylveco i na razie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 10:04 Pewnie dlatego, że tanie - po wątku o podkładzie wstyd ;p Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 19:13 Ja chętnie wypróbowuje różne produkty do włosów, również tanie, ale Kallos to dla mnie kit. Mam co prawda nie maskę, a odżywkę, więc może maski są lepsze. Odżywka jaśminowa w wielkiej butli stoi i czeka i chyba doczeka się przeterminowania i wyrzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 20:50 > Kallos to dla mnie kit. Mam co prawda nie maskę, a odżywkę, więc może maski są lepsze. Wprawdzie mam co innego, ale kit Tak, odżywki zwykle są lżejsze i na moich włosach na przykład nie dają żadnego efektu poza łatwiejszym rozczesywaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 23:48 > Wprawdzie mam co innego, ale kit ale tej samej marki A odżywki (nie maski) innych marek są lepsze od Kallos. Oczywiście, nie mogę wykluczyć, że odżywki mają do kitu, a maski genialne, ale wydaje mi sie to mało prawdopodobne Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 01.11.15, 00:14 Wydaje mi się, że nieprawdopodobne jest aby dany kosmetyk u wszystkich działał tak samo, a jednak maski Kallos są raczej chwalone. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: doprawdy, nik ci nie polecił tak popularnych 31.10.15, 20:47 Kallosy są faje, ale nie są w czołówce masek jeśli chodzi o skuteczność. Uwielbiam je za zapach i zawsze mam ze 2 (choć, szczerze, tych wyciągów algowych, bananowych, kakaowych w nich tyle co kot napłakał), ale one są raczej do stuningowania jakimiś dodatkami, a autorka chyba nie chce się paprać w takie rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 09:56 Mnie ostatnio zafascynowały efekty po proszku Shikakai ( użyłam produktu firmy Hesh). Odpowiedz Link Zgłoś
feromona Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 19:50 Włosy jak z reklamy mam tylko po jednym produkcie, po ampułkach zielonych cementowych kerastase. Nic im jeszcze nie dorównało. Nr 2 to biowax olejowy w saszetce brązowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 23:16 oo, chyba mam ten biovax o tych kapsułkach też dużo dobrego slyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Polećcie odżywkę 31.10.15, 23:31 Ten biovax jest fajny, ale jeśli zauważysz oznaki zsianowacenia włosów po nim, to raczej nie stosuj. Olej kokosowy może zrobić cuda na włosach, a może też zrobić z nich snopek Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Polećcie odżywkę 01.11.15, 15:57 Robię maseczki z czystej amli, używam olei do włosów (jadalnych, albo innych polecanych na blogach), myje szamponami bez silikonów, parabenów itp i używam też takich odżywek. Dodatkowo zaczęłam farbować henną włosy - ale nie wiem jak długo to przetrwam bo praktycznie po 2 tygodniach mi się wypłukuje, dopiero 2 razy farbowałam ale za to w odstępach co 3 tygodnie, za chwilę będzie już 3 i sama sobie zrobię mieszankę farby. A i mam wax w użyciu od x lat. Odpowiedz Link Zgłoś
agatkakul Re: Polećcie odżywkę 03.02.16, 15:04 Polecam przetestować kosmetyki naturalne - Africa Organics. Ja używam olejku regenerującego i efekt jest rewelacyjny, zwłaszcza jeśli chodzi o końce - są w dużo lepszej kondycji i nie puszą się, do tego włosy są rzeczywiście dużo bardziej błyszczące. Kupuję zazwyczaj na Biomanii www.biomania.pl/naturanle-kosetyki-do-wlosowm/18615-africa-organics-marula-olejek-regenerujacy-i-wygladzajacy-do-wlosow-50ml.html i nigdy nie zdarzylo się, zeby z produktami było coś nie tak. Polecam - efekt lśniących i zdrowszych włosów gwarantowany i to na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
magia799 Re: Polećcie odżywkę 07.12.16, 11:26 Ja polecam Wax Pilomaxu. Mają wiele różnych produktów do jasnych włosów. Bardzo ładnie je nawilżają, i włosy wyglądają zupełnie inaczej. Stosuję tez oleje, mam suche włosy więc po myciu, one też nabłyszczają i dodają delikatności i życia. Odpowiedz Link Zgłoś