01.01.16, 17:59
Dziewczęta, które kręcą, gdzie kupić porządne hula hoop w dobrej cenie (czyli max 79,99 zł ;P)?
Chcę gładkie, może być w całości, ale odpowiednio ciężkie.
Może wiecie kiedy w Lidlu było w poprzednich latach?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Hula hoop 01.01.16, 18:02
      OT strasznie obija uncertain ale zabawa przednia
    • anika772 Re: Hula hoop 02.01.16, 16:54
      Nie mam doświadczenia w gładkich, użytkuję te z wypustkami, ale przypuszczam że w dobrym sklepie sportowym Ci doradzą. A może istnieją jakieś profesjonalne?
      • mynia_pynia Re: Hula hoop 02.01.16, 17:25
        No są profesjonalne ale w cenie bardziej 150 zł. a to drugie tyle co chce zapłacić.
        • anika772 Re: Hula hoop 04.01.16, 15:28
          Potraktuj to jak inwestycję i kup porządne. Powiedz sobie, że nie stać Cię na badziewie.
    • sonia-3 Re: Hula hoop 02.01.16, 17:09
      Decathlon.
    • lady-z-gaga Re: Hula hoop 02.01.16, 17:24
      Jesli chcesz porządne (czyli zwykle, gładkie, ale dość ciężkie, nie jakiś badziew z wypustkami), to pytaj u profesjonalistek.
    • peonka Re: Hula hoop 03.01.16, 00:22
      Zainspirowałas mnie. Nie umiem kręcić, ale chce się nauczyć. Wyczytałam, że musi mieć co najmniej 38" dla początkujących. Im większe tym łatwiej kręcić. Profesjonalne hoopistki używają gładkich, bez wypustek, jak widzę.
    • mikams75 Re: Hula hoop 03.01.16, 00:47
      takie?
      www.tchibo.pl/obrecz-do-fitnessu-p400078466.html

ja mam z allegro, tez mniej wiecej w tej cenie, nie ma takich typowych wypustek tylko takie jakby lagodne wzniesienia od wewnetrznej strony
      • sonia-3 Re: Hula hoop 03.01.16, 15:47
        Ta z Tchibo jest bardzo fajna. Ciężkai konkretna. Ma taką moja siostra.
        • mynia_pynia Re: Hula hoop 03.01.16, 22:51
          Tylko średnica jakaś taka mała, pinoć dla poczatkujacych w okolicy 100cm winno być. Ale rzieji za namiar zaraz pojde do kompa poogladac bo przez tel. słabo.
          • peonka Re: Hula hoop 03.01.16, 23:38
            A nie wolisz zamówić u fachowca? Tu znalazlam na przyklad allegro.pl/sportowe-profesjonalne-hula-hop-hoop-na-wymiar-i5876920767.html
            Ja wlasnie czekam na swoje z ebay, zamowilam 41 cali, czyli 105 cm, bo jestem bardzo lewa do kręcenia smile powinno przyjść do końca tygodnia.
            • mynia_pynia Re: Hula hoop 04.01.16, 09:00
              Tak chciałam zrobić ale w komentarzach do aukcji przeczytałam że nie jest ciężkie, że taśmy się odklejają i że to zwykłe plastikowe dla dzieci tylko kolorowo poobklejane, więc jakość przestałam płać chęcią posiadania takiego. Te ponoć są lżejsze niż na stronie podają - też w komentarzach do aukcji wyczytałam.
              Ja chce ciężkie bo będę kręciła tylko jednym a nie trzydziestoma wink.
              • amett Re: Hula hoop 04.01.16, 10:26
                Podczytuję temat, bo hula hop pasjonuję się już od wielu lat i postanowiłam dorzucić swoje trzy grosze.

Moim zdaniem nie opłaca się kupować ręcznie robionych hula z Allegro, chyba że mają wyjątkowo ładne wzory albo oklejone są taśmą gaffer, ewentualnie inną przyczepną. W innym wypadku lepiej jest zrobić koło samodzielnie - wystarczy wyprawa do sklepu z instalacjami sanitarnymi. Wtedy możesz dopasować pod siebie i ciężar, i rozmiar, i wygląd, a koszt znacznie mniejszy. Dodatkowo oklejenie koła dla mamy może być fajną zabawą dla dzieciaków.

Nie przesadzałabym jednak za bardzo z ciężarem ze względu na kręgosłup. Poza tym, z lekkim kołem jest znacznie więcej zabawy, ciężkim tego nie zrobisz. smile
                • kobalt_e Re: Hula hoop 04.01.16, 14:18
                  A jakaś instrukcja? smile Widziałaś coś w internecie?
                  • lady-z-gaga Re: Hula hoop 04.01.16, 15:22
                    Akademia Hula Hop Agaty Piesiewicz jest na youtubie. To chyba najlepsza polska performerka w tej dziedzinie.
                    W pierwszej częsci mówi o doborze odpowiedniego kółka, aczkolwiek kabaretowa oprawa tej lekcji jest wkurzająca smile ale jak ktoś przebrnie, to dowie się wszystkiego, co potrzebne smile
                    • lady-z-gaga link 04.01.16, 15:22
                      www.youtube.com/watch?v=ynKMygiC3i0
                  • amett Re: Hula hoop 04.01.16, 17:22
                    Zrobienie hula hop jest naprawdę proste. Instrukcję ogólną możesz przeczytać na przykład tutaj: http://hulanie.com/jak-zrobic-wlasne-hula-hoop/. Ze swojej strony mogę polecić niebieską rurę PE 20 lub 25mm, zależnie czy wolisz koło lżejsze, czy cięższe.

Jeśli wolisz hula hop cięższe, kupujesz odpowiednią ilość rury 25mm (przyjmuje się, że dla początkujących dobrym punktem wyjścia jest koło sięgające do pępka - mierzysz odległość i mnożysz to razy pi) i do tego ok. 8cm rury 20mm, żeby móc je połączyć.

Żeby łatwiej było połączyć oba końce, możesz zanurzyć je na chwilę we wrzątku. Jeśli nadal ciężko, użyj młotka. wink Złączkę dla bezpieczeństwa możesz posmarować klejem albo na koniec połączyć wszystko drutem, chociaż moje hula są nie do zdarcia i bez tego. Miejsce łączenia zabezpiecz porządnie taśmą.

Jeśli chcesz koło jeszcze cięższe, możesz okleić je kilka razy taśmą izolacyjną (chociaż uprzedzam, że ona łatwo się niszczy), ilość warstw dowolna. Dekoracja hula to już nieograniczone pole do popisu, ale polecam na koniec dać też pasek taśmy materiałowej (chociażby zwykły plaster z apteki), żeby koło było bardziej przyczepne.

Również polecam kurs, o którym wspomniała lady-z-gaga, hula hop to świetna zabawa i naprawdę wkręca!
                    • lady-z-gaga Re: Hula hoop 04.01.16, 17:34
                      myslałam, że chodziło o instrukcję do kręcenia smile
                      • kobalt_e Re: Hula hoop 04.01.16, 18:23
                        Wszystko się przyda tongue_out Dzięki dziewczyny. Mam wielką ochotę na aktywność fizyczną, bo się okropnie zasiedziałam, ale ze względu na pracę i osobistego dwulatka mam czas około 21. Hula Hoop będzie super- ciche i bez wychodzenia smile
                        • mikams75 Re: Hula hoop 04.01.16, 21:24
                          czy ciche to nie wiem... szczegolnie na poczatku jak ci bedzie spadac. Ja nie mam dywanow i nie mialam sumienia walic sasiadom po glowie wieczorem moim ciezkim hulahop wink
                          • kobalt_e Re: Hula hoop 04.01.16, 22:48
                            Dywan mam i jak się nauczę, to będzie cicho 😊
    • memphis90 Re: Hula hoop 03.01.16, 21:05
      Ja mam z decathlonu, kosztowało coś koło 79.99 wink Gładkie, ciężkie (kilogramowe albo półtora, nie pamiętam teraz), dobrze się kręci.
    • kobalt_e Re: Hula hoop 04.01.16, 14:17
      No muszę zapytać - i jakie macie efekty? Rzeczywiście można się "bezboleśnie" pozbyć boczków w warunkach domowych? Szukam właśnie jakiejś takiej aktywności, którą można podjąć w każdej chwili i dlatego nie można się tłumaczyć, że nie było czasu/siły/ wstaw swoją wymówkę smile
      • anika772 Re: Hula hoop 04.01.16, 15:22
        Można, ale niezupełnie "bezboleśnie", początki są trudne. Mówię o takim z wypustkami masującymi. Jest niezwykle łatwe w kręceniu, ciężkie, szerokie, nie ma mowy żeby spadło, jednak może człowieka posiniaczyć na początku. Potem już zero problemów, nie wiem, skóra się przyzwyczaja? Teraz kręcę po 30 minut w każdą stronę, staram się mieć złączone stopy (większy wysiłek) i po tej godzinie jestem spocona i zmęczona.
    • mamand Re: Hula hoop 04.01.16, 14:27
      polecam koło w piankowej osłonce z decathlonu - nie robi takich strasznych siniaków jak plastikowe i z wypustkami, a jest całkiem ciężkie
    • lady-z-gaga kto z Warszawy 04.01.16, 15:13
      we Free Art Fusion na Miedzianej jest kurs dla początkujących (wtorek g.19)- można sobie pójść na probę chocby na jedne zajęcia, bez własnego kółka - są na miejscu
      przy okazji przekonacie się, jakie kółko Wam potrzebne wymiary, waga itp
    • mynia_pynia Re: Hula hoop 04.01.16, 21:48
      Znając swoje szczęście to jakbym sama miala sobie hula hop zrobić to by wyszło kwadratowe he, he. Poczekam jeszcze z tydzień może w lidlu bedzie a jak nie to w decatlonie zamowie, na razie nie narzekam na brak ruchu. Ide robić pompki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka