04.01.16, 00:17
Jejuśku jak sie wynudzilismy...

Ale spojlerowac nie będę big_grin
Obserwuj wątek
    • malwa51 Re: Fistaszki 04.01.16, 00:59
      E no, nie badz prosiak. suspicious Dawaj szczegoly, bo dziecko chce isc!
      • bachula_gr Re: Fistaszki 04.01.16, 07:10
        Ja ledwo przez trailer przebrnelam.....
      • mia_siochi Re: Fistaszki 04.01.16, 07:37
        Nie No żart z tym spoilerem wink ale serio, przypomniałam sobie dlaczego zawsze tych komiksów nie trawilam. Końcówkę ledwo wysiedzielismy. Jak sie zaczęły napisy to przez sale przebiegło westchnienie ulgi big_grin mój syn lubi takie szmiry wiec dał radę, syn znajomych w połowie wymiękł wink
    • hermenegilda_zenia Re: Fistaszki 04.01.16, 10:32
      No tak brak napieprzanek, strzelanin, czy miliardów bodźców na milisekundę dyskwalifikuje ten film. To jest kreskówka dla najmłodszych dzieci i jak dla mnie właśnie to, że się "nic nie dzieje" jest atutem. Sympatyczna historyjka, po której dzieciak nie będzie miał koszmarów. Byliśmy w kilkanaście osób - większość dzieci ogląda bardzo mało telewizji, więc nie jest "zepsuta" bajkami jakich pełno np. na Cartoon Network czy innych kablówkach i pewnie dlatego większości się bardzo podobało.
      • mia_siochi Re: Fistaszki 04.01.16, 16:06
        A myślisz z kim byłam. W małym dzieckiem właśnie. Z synem, który genialne "w głowie sie nie mieści" obejrzał 6 razy. Który z "sawa-wielki bohater" wyszedł z zachwytem, a "dobrego dinozaura" obejrzymy pewnie jeszcze kilka razy.
        Fistaszki sa nudne.
      • morgen_stern Re: Fistaszki 04.01.16, 16:11
        Nie wiem, czy to dobry trop. Nigdy nie lubiłam żadnych strzelanek, nie wychowywałam się na Cartoon Network, a na Reksiu i dla mnie jako dzieciaka i nastolatki Fistaszki były potwornie nudne. Mam na myśli komiks.
      • kawka74 Re: Fistaszki 04.01.16, 16:50
        Obejrzałam kilka odcinków kreskówki i - jak dla mnie - to nie jest film dla najmłodszych dzieci. Przy niektórych dowcipach zastanawiałam się, czy w ogóle to jest film dla dzieci.
        Możliwe, że film pełnometrażowy jest inny, ale urok fistaszków w dużej mierze polegał na tym, że to są krótkie anegdotki, akurat na dwie, trzy minuty. Nie wiem, czy zrobienie z tego długiej historii było najlepszym pomysłem.
    • elle-hivernale Re: Fistaszki 04.01.16, 10:53
      Gorsze niż "Złodzieje fistaszków" nomen omen nie może być. No nie może. Straszne. Straszna animacja, fabuła, dubbing. Mam nadzieję, że wszystkie taśmy z tym czymś ulegną samozapłonowi.
      • mia_siochi Re: Fistaszki 04.01.16, 16:07
        Haha. My chodzimy na wszystkie premiery, natomiast w tym wydarzeniu odmówiłam współpracy. Cos tak czułam ze to szmira nad szmirami wink
        • elle-hivernale Re: Fistaszki 04.01.16, 16:11
          Zostawiłam dziecku dowolność w wyborze. Jemu się podobało, my z chłopem do dziś się otrząsamy z obrzydzeniem na wspomnienie.
          • elle-hivernale Re: Fistaszki 04.01.16, 16:18
            Jedyna dobra rzecz, która z tego wynikła to taka, że po powrocie z kina można było kiwać się pod prysznicem albo szybko obejrzeć coś innego. Wypożyczyliśmy Strażników Marzeń i spłynęło ukojenie smile
            • mia_siochi Re: Fistaszki 04.01.16, 16:32
              Haha big_grin
              Dokładnie tak to sobie wyobrażałam wink
      • morgen_stern Re: Fistaszki 04.01.16, 16:09
        Widzieliśmy zapowiedź "Złodziei" w kinie. Spojrzeliśmy potem na siebie i zgodnie stwierdziliśmy, że to musi być niezłe g...
    • morgen_stern Re: Fistaszki 04.01.16, 16:08
      To ten okropnie nudny i nieśmieszny komiks, którego nie cierpiałam jako dziecko? wink
      • mia_siochi Re: Fistaszki 04.01.16, 16:14
        Ja sobie w trakcie o tym przypomniałam big_grin

Ps. Nie mowię, ze film głupi. On ma przesłanie, drugie dno pewnie jakieś, bla bla.
        Ale nudny jest.
        Pierwszy raz widziałam, jak ludzie szybko wychodzą nieczekając czy w trakcie napisów nie trafi sie jakiś smaczek big_grin
        • ola_dom Re: Fistaszki 04.01.16, 16:36
          mia_siochi napisała:

> Ps. Nie mowię, ze film głupi. On ma przesłanie, drugie dno pewnie jakieś, bla bla.
          > Ale nudny jest.

Raczej nie wybiorę się na wersję kinową, ale jak przeleciałam niedawno trochę odcinków telewizyjnych (półtorej minuty każdy), to kilka razy zaniosłam się śmiechem i to szczerze.
          I to chyba nie jest dla "najmłodszych" dzieci, całkiem egzystencjalne problemy tam napotkałam, niezrozumiałe dla kilkulatków wink
          Ale nie wiem, co jest w filmie. A komiksu chyba nie miałam w rękach.
    • eliszka25 Re: Fistaszki 04.01.16, 17:09
      bylam z 6-latkiem, bo bardzo chcial. jemu sie podobalo, przynajmniej tak twierdzi, choc moim zdaniem glownego watku w ogole nie skumal. moim zdaniem film jest hmm, trudny, powiezialabym. watek zdecydowanie dla dzieci starszych, niz kilkulatki. dla mojego 6-latka watek pierwszej milosci, proby zaimponowania dziewczynie itd., to jeszcze kompletny kosmos. natomiast dla doroslych i starszych dzieciakow fabula jest zbyt nudna i flakowata. nie powiem, ze nudzilam sie jak mops, az tak zle nie bylo, ale zalowalam, ze maly nie dal sie namowic na dobrego dinozaura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka