Dodaj do ulubionych

Który wybrać?

07.01.16, 12:08
Dziewczyny, moje koncepcje w kwestii nowego zegarka się zmieniają. ostatecznie wybrałam odpowiadający mi model w dwóch kolorystykach, ale nadal jestem niezdecydowana. Bardziej jednak skłaniam się ku wyborze czarnego. Nazwę firmy usunęłam celowo, bo to raczej bez znaczeniawink
Pomożecie?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/IF5wBaCH9s6ePQanyB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/t7plez7PyXtznbDgDX.jpg
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:13
      czarny
    • fifka02 Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:16
      czarny
    • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:17
      z tych dwóch - czarny
    • best_bej Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:37
      jeśli już to czarny (choć nadal nie w moim guście). biały wygląda jak z cygańskiego wesela.
      • korniz Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:41
        To zależy w jakie kolory się ubierasz.Biały pasowałby do jasnej odzieży.
        • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:49
          Raczej na czarnowink
    • viridiana73 Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:45
      Czarny.
    • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:52
      saszanasza napisała:

Nazwę firmy usunęłam
      > celowo, bo to raczej bez znaczeniawink

certina co? wink
      • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:01
        ematki śledczewink
        • kira02 Re: Który wybrać? 08.01.16, 04:52
          CSI Ematka (e-mum) tongue_out
    • angeika89 Re: Który wybrać? 07.01.16, 12:56
      Oba są fajne, jednak wybrała bym czarny.
    • 1matka-polka Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:04
      Biere oba, lubię kanapki z hajsem.
      • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:14
        To raczej moja "fanaberia życiowa", musi starczyć na co najmniej kilkanaście lat. Chcę chociaż raz mieć coś tylko na wlasny użytek i tylko dla siebie bo zawsze gorę brał mój pragmatyzm i zdrowy rozsądek, czyli prezenty dla mnie slużyły dobru rodzinnemuwink
        • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:19
          skoro to fanaberia na kilkanaście lat, to przemyśl jakiś bardziej neutralny model. Ten jest okropnie krzykliwy.
          No chyba, że ten i żaden inny wink
          • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:25
            Pierwotnie miał być neutralny i bez "złota", hehe. Neutralny już mam, klasyk na skórzanym pasku. W grę wchodził jeszcze taki na bransolecie, ale jak zobaczyłam ten to strasznie się "najarałam". Plus dla mnie wielki, to fakt że ma kauczukową bransoletę. Metal dla mniejest "zimny" a skora się szybko niszczy.
            • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:27
              jest też w wersji srebrnej...
              • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:31
                wiem wlaśnie, ale jakoś w tym zestawieniu podoba mi się najbardziej. mam tylko nadzieję, że na żywo nie okaże się, ze wygląda tandetnie....
                • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:47
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ob/md/jap5/eQe5jMLLss6iG95PsX.jpghttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ob/md/jap5/dKjeTXU1HjDe8RIlXX.jpg

jak dla mnie srebrny wygrywa, ale to kwestia gustu
                  • ola_dom Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:53
                    atena12345 napisała:

> jak dla mnie srebrny wygrywa, ale to kwestia gustu

Zgadzam się, bez porównania.
                  • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:55
                    spróbuję obejrzeć sobie obydwasmile tylko jeszcze nie mam koncepcji gdzie w warszawie jest duźy wybór tych zegarkówuncertain
                  • beliska Re: Który wybrać? 07.01.16, 16:25
                    Dla mnie srebro górą, ale ja nie lubię złota w żadnej postaci i nie noszę nic złotego.
                    Z dwóch wskazanych przez autorkę wybrałabym czerń.
        • 1matka-polka Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:36
          Mnie się kojarzy kiczowato i dresiarsko, z panią ze źle zrobionym kaczym dziobem, w futrze, białych kozakach i biustem na wierzchu, ale może można go jakoś ograć, żeby wyglądał ekskluzywnie...
          • gaskama Re: Który wybrać? 08.01.16, 09:06
            Bez przesady. Taka pani nie kupi Certiny. Certina to raczej niedroga, niezbyt krzykliwa marka. A dobra. Taka stabilna. Pani, która opisałaś, kupi Cartier (jeśli ją stać) lub Calvin Klein lub podobny badziew (jeśli jej nie stać na Cartier).
    • eliszka25 Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:06
      z tych dwoch czarny zdecydowanie lepszy, a firma tez dobra wink
    • olga727 Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:08
      Czarny,bo biały to tak "komunijnie"wygląda. "Osiłkowi w żłoby dano. . . " wink
    • tatrofanka Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:17
      Czarny.
    • yotsukaido Re: Który wybrać? 07.01.16, 13:26
      zdecydowanie czarny
      • bei Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:02
        Czarny
    • anty_nick Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:06
      jako ze jestem zafiksowana od jakis 2 lat na tle bieli, ja wybrałabym białego smile i taki zresztą mam smile
    • sanrio Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:12
      czarny ale weź ten ze srebrem, dużo bardziej elegencki
      • bi_scotti Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:23
        Czarny for sure smile Ale obejrzyj oba (srebrny albo ten pseudo-zloty) wlasnym okiem, nie przez screen - mnie sie ten srebrny wydaje taki "zimny", malo przyjazny - papatrz jak Ci kazdy lezy na rece. Milych zakupow!
    • singut Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:36
      A masz możliwość przymierzyć przed kupnem? czasem przymierzenie na rękę rozwiewa wątpliwości. Ja mam np szczupłe ręce więc nie mogę mieć dużej tarczy bo to źle wygląda.
      Tu na obrazku biały wygląda komunijnie , bardzo dziewczęco, dla pani chodzącej w jasnych sukienkach itd.
      Osobiści polubiłam zegarki na rozciągliwych bransoletkach, przy odpowiednio dobranej długości ładnie leżą i ich zakładanie/zdejmowanie to cała 1 sekundasmile
      Kwestia czy złoty czy srebrny- tez od upodobań zależy i tego co pasuje do twojej kolorystyki /włosy/ubrania/styl.. Więc przymierz i się obejrzyj w lustrze smile

• zielonelato Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:53
      Jesli chodzi o mój gust to ja wolę taką inwestycję - też Certina:
      dolinski.pl/zegarki-certina/zegarki-damskie/ds-first-lady-ceramic/certina-ds-first-lady-ceramic-ref-c014.217.11.011.01.html
      Niekoniecznie taka bransoleta z ceramicznymi elementami, ale ja zegarków na paskach nie lubięsmile
      A w sklepach stacjonarnych szukałaś? Jak już kupić dobrej klasy zegarek (jako inwestycję także) i made in swiss to Roamera automatycznego już za 2, 5 tys w salonie widziałam.
      • sanrio Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:32
        ten jest świetny!
    • asia_i_p Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:54
      Jeżeli nie nosisz się na bardzo jasno, to czarny.
    • kamunyak Re: Który wybrać? 07.01.16, 14:59
      czarny ale ja głównie na czarno sie ubieram.
      Wole ze złotem.
      Natomiast jeśli sama bym kupowała to raczej cos innego, ostatnio zresztą kupuje zegarki z wyświetlaczem.
      Natomiast dostałam w prezencie taki zegarek. Szklo jest z lekka powiększające, jesli spojrzeć pod kątem to mały cyferblat robi się większy (czytelniejszy).
      Nie wiem czy starej babie wypada nosić.
      https://silversrapallo.it/components/com_jshopping/files/img_products/image155.jpg
    • kkalipso Re: Który wybrać? 07.01.16, 15:15
      Biały odpada, czarny z tym złotem też mi się nie widzi. Siostra kupiła sobie taki, granat ze złotem wygląda ślicznie.
      https://lb5.dstatic.pl/images/19477794/I520x520-zegarek-damski-guess-w0571l1-dostawa-gratis-100-dni-na-zwrot-towaru-gwarancja-satysfakcji-otozegarki-granatowy-romantyczny.jpg
      • 1matka-polka Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:07
        O, ten jest piękny.
      • bergamotka77 Re: Który wybrać? 07.01.16, 19:15
        tylko czarny

kkalipso ale super ten granatowy, orientujesz sie moze ile kosztowal?
        • kkalipso Re: Który wybrać? 07.01.16, 19:21
          Tak, bo razem byłyśmy i ja jej powiedziałam że jak coś to tylko ten. Pamiętam że dała 730 zł ...
      • gaskama Re: Który wybrać? 08.01.16, 09:10
        Ale jeśli ktoś chce dobry zegarek, to raczej kupi certinę niż guess. Nie porównywałabym zegarków tych firm.
        • lacitadelle Re: Który wybrać? 08.01.16, 11:49
          > Ale jeśli ktoś chce dobry zegarek, to raczej kupi certinę niż guess. Nie porówn
          > ywałabym zegarków tych firm.

A możesz napisać w prostych słowach, tak żeby laik mający ten zegarek na co dzień używać, zrozumiał, jaka jest różnica i na czym ta "dobroć" polega?
    • zottarella Re: Który wybrać? 07.01.16, 15:33
      Jak już byłabym zmuszona któryś wziąć to chyba czarny.
    • kosmos_pierzasty Re: Który wybrać? 07.01.16, 16:29
      czarny
      • kosmos_pierzasty Re: Który wybrać? 07.01.16, 16:30
        Hehehe smile Przeczytawszy opinie więzłabym.. biały smile
        • kosmos_pierzasty Re: Który wybrać? 07.01.16, 16:30
          wzięłabym
    • mamaemmy Re: Który wybrać? 07.01.16, 16:36
      Ze wszystkich zdjec zegarków w tym watku-najbardziej podoba mi się czarny,ten pierwszy smile
      jaka cena ? Bo nie chce mi się szukać ,a zaciekawił mnie smile
      • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 17:11
        Prawie 3000 zł wink
        • edelstein Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:20
          Starczyloby na 3ogniwa od bransolety Rolexa .Jesli inwestowac to w zegarek,który nie straci na wartosci.
          • edelstein Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:29
            m.rolex.com/de/watches/yacht-master/m116655-0001.html
            www.bachmann-scher.de/cms/upload/uhren/A3383/uhr-aufmacherbild.jpg
            Skrzyzowanie dwoch Rolexow,Certinawink
            • kamunyak Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:54
              > Skrzyzowanie dwoch Rolexow,Certinawink

pierwszy mało kobiecy, dla babo-chłopa.
              Drugi ma bazarowy design (te świecące kamyczki...to jeszcze się nosi?).
              Ale, rozumiem, najważniejsze, że ma napisane "rolex".
              Tylko jak to wyeksponować? żeby inni widzieli.
              • kkalipso Re: Który wybrać? 07.01.16, 21:21
                kamunyak napisała:
                Drugi ma bazarowy design (te świecące kamyczki...to jeszcze się nosi?).

Dlaczego tak mówisz?
                Mam zegarek Folli Follie z takim kamyczkami (kupiłam sobie sama na prezent po urodzeniu córki) i noszę dzień w dzień, nie słyszałam jeszcze że to wstyd a jeśli nawet to co z tego .....ciekawe jakie komentujący noszą?!
            • kira02 Re: Który wybrać? 08.01.16, 05:01
              Mozna kupic zegarek za 30 000, pytanie czy kogos stac i czy chce tyle wydawac na zegarek. Znajony zegarmistrz dostaje do naprawy i takie za 300 000.
          • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:29
            To inwestuj, kto ci broni ?
            • edelstein Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:40
              Zegarek na lata to inwestycja,brania zegarka,który za 10lat nie bedzie nic warty jest glupota.
              • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:46
                Bo ty tak mówisz ?
                • edelstein Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:02
                  Bo taka jest prawda.Wiem,ze sie na tym nie znasz.
                  • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:08
                    Na zegarkach? No nie znam się 😁 grunt, że ty się znasz tongue_out
              • kamunyak Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:27
                > Zegarek na lata to inwestycja,brania zegarka,który za 10lat nie bedzie nic wart
                > y jest glupota.

a kto by inwestował w zegarki?
                no chyba, że ktoś, kogo nie stac na prawdziwa inwestycję...
                Chyba, że masz na mysli inwestycję dla swojego praprapra....wnuka.
                Ale wtedy to cholera wie, czy to się jakoś zwróci.
                • atena12345 Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:43
                  Edel nie potrafi odczytać godziny z cyferblatu, więc funkcja użytkowa zegarka jest dla niej niezrozumiała.
                  • edelstein Re: Który wybrać? 08.01.16, 08:13
                    Ale co szlag trafia,biedulo,nawet zwykla rozmowa o zegarkach ci tak cisnienie podnosi,ze musisz obrazac?
                • edelstein Re: Który wybrać? 08.01.16, 08:11
                  Skoro sie nie znasz to po co sie wypowiqdasz?tak zegarek moze byc inwestycja,w przypadku zegarka z wyzszej polki zegarek po 10latach nie straci na wartosci.
              • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:34
                Ten zegarek to nie lokata kapitału. Jak stać cię na roleksa to sobie go kup. Ja preferuję inne formy lokowania pieniędzy, Uważam, ze ta kwota jest adekwatna do czasu użytkowania, nawet gdyby po tym czasie ten zegarek nie był wart nawet złotówki chętnie zostawię go na pamiątkę. To prezent od męża i dlatego nie jest to istotne ile kosztuje teraz a ile będzie kosztował za kilka/kilkanaście lat.
              • kalina_lin Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:46
                Zegarek służy do pokazywania aktualnej godziny oraz do ozdoby.
              • bi_scotti Re: Który wybrać? 07.01.16, 22:32
                edelstein napisała:

> Zegarek na lata to inwestycja,brania zegarka,który za 10lat nie bedzie nic wart
                > y jest glupota.

Wiesz Edel, roznie bywa. Ja nosze zegarek po mamie. Mama dostala go na pozegnanie od pewnej norweskiej komunistki, z ktora byla w obozie. To jest takie "najtansze, szwajcarskie badziewie sprzed II wojny swiatowej" wink I wciaz dziala, eh ... Podejrzewam, ze ukochany owej komunistki, ktory jej to badziewie sprezentowal wydal na ten zegarek jakies grosze, bo z tego, co wiem groszem nie smierdzial wink A zegarek wciaz chodzi perfect. Wiec ... who knows, who knows ... w co tak naprawde warto inwestowac ... moze w milosc i przyjazn big_grin Dodam, ze dzieki zegarkowi odbylam juz tyle fascynujacych rozmow z ludzmi z calego swiata, ktorym on sie kojarzy z kims tam bliskim/ukochanym, ze owa "inwestycja" wciaz sie splaca jeszcze w opowiesciach. A te sa priceless smile Cheers.
                • kotradykcja Re: Który wybrać? 08.01.16, 07:52
                  Ładnie powiedziane Bi_scotti smile Pozdrowionka smile
                • 1matka-polka Re: Który wybrać? 08.01.16, 10:18
                  Czy to ten zegarek?
                  https://images32.fotosik.pl/268/a5afa3b9f52078ee.jpg
                • angeika89 Re: Który wybrać? 08.01.16, 11:36
                  Lubię Cię czytać Bi-scotti smile
                  Pięknie powiedziane.
        • nuta15 Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:28
          Ten model na co najmniej kilkanaście lat ?
          • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:40
            nuta15 napisała:

> Ten model na co najmniej kilkanaście lat ?

nuta, mam swatcha kupionego chyba ze 12 lat temu. Nadal modny i nadal produkują te modele😉 Nie wykluczam, ze za kilka lat córka będzie go nosić bo jeszcze wpisuje się w młodzieżowy trend.
            • nuta15 Re: Który wybrać? 07.01.16, 21:08
              Sasza, a ja mam ważenie , że ten model to sprawa chwilowej mody. Zdobienia na kopercie i wokół koperty szybko się opatrzą i znudzą.
              • saszanasza Re: Który wybrać? 07.01.16, 23:20
                No wiem, że jest nieco "przestylizowany". Ale mi się podoba, natomiast nie jestem w 100% zdecydowana. Przedwczoraj podobał mi się innywink Muszę koniecznie znaleźć sklep z dość sporym wyborem tych zegarków. Mam znajomego jubilera, ktory z kolei ma towar od dystrybutorów, być może uda się kupić taniej, jak nie ten to inny zegarek. Na razie robię wstępną "forumową selekcję"wink
    • memphis90 Re: Który wybrać? 07.01.16, 18:51
      Czarny. Biały wygląda, niestety, bazarowo- zakładam, że ten konkretny cenę ma wysoką, ale własnie bazary pełne są tego typu byle jakich podróbek.
    • mytoya Re: Który wybrać? 07.01.16, 19:21
      Czarny
      Biały jest bardziej sportowy a ze.zlotem to tak.troxhe nie bardzo biały
      • anilka Re: Który wybrać? 07.01.16, 20:45
        Czarny, chyba że chodzisz głównie na biało. Ale ten czarny też jakiś za bardzo przytłaczający z kolei do jasnego.
        Podoba mi się ten Kalipso. I Rolexy smile
        ale i tak mnie nie stać, na żaden

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka