heet_joe
17.01.16, 12:45
Na razie jest na troje i mały pies, ale może będzie czworo. W naszym mieście mieszkania 60 m kosztują ok. 170 - 180 tyś zł wzwyż. Obecnie mieszkamy na dole u rodziców męża i sam nasz "salon" z aneksem kuchennym to 40 m kw.. Razem użytkujemy ok. 70 m kw powierzchni. Zastanawiamy się nad alternatywą dla mieszkania i domki, których linki zamieszczam poniżej powinny kosztować mniej więcej tyle samo. Tylko czy w takim maleństwie można mieszkać wygodnie? Co jeżeli rodzina się powiększy? Co myślicie?
Opcja 1: tutaj kosztem części tarasu udałoby się uzyskać większy duży pokój, ale z zewnątrz ten dom kompletnie mi się nie podoba, przypomina mi budkę. Mój mąż za to jest nim zachwycony.
z500.pl/projekt/16/Z16,parterowy-dom-z-weranda-caloroczny-lub-letniskowy-takze-w-wersji-murowanej.html
Opcja 2: Podoba mi się najbardziej, bo jest nowoczesny. Tylko, czy damy radę bez pomieszczenia gospodarczego, z malutkimi sypialniami? Minusem jest ogrzewanie tylko elektryczne, nie interesowałam się jeszcze czy jest możliwa opcja kominkowa.
z500.pl/projekt/131/Z139,parterowy-dom-tani-w-budowie-z-trzema-pokojami-takze-na-mala-dzialke/projekt-z-budowa.html#main-data
Opcja 3: O tym na razie nie mamy zdania, ale powiedzmy, że "może być". Chcieliśmy parterowy, bo nie lubimy latać po schodach.
z500.pl/projekt/941/Z39_D,maly-przytulny-dom-z-poddaszem-weranda-od-frontu-przekryty-dachem-dwuspadowym.html
Proszę o opinie, czy jest sens myśleć o takich domkach? Na co zwracać uwagę? O czym pamiętać?