hanka78 22.01.16, 23:01 znacie jakiegoś zdeklarowanego prawicowca, którego lubicie, poważacie? Ja tak mam z Janem Wróblem. Prawie nigdy nie przekonuje mnie to, co mówi, ale mówi w sposób tak kulturalny i sympatyczny, że zwyczajnie lubię gościa... To całkowity wyjątek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_siochi Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 22.01.16, 23:46 Mam. Ale nie rozmawiamy o polityce, wiec nie wiem,czy to sie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 22.01.16, 23:51 Obecny burmistrz mojego miasta, nomen omen John Tory Przyzwoity czlowiek choc troche nudny i o prawicowych pogladach Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 00:06 No i nie jest to polska, jedyna w swoim rodzaju - prawica... Ostatnio słyszałam starszą Francuzkę, która miała odgadnąć co to za kraj w Europie, w którym nocą uchwala się ustawy, trwa zamieszanie wokół TK itd.. itd... a ona na to: "od razu wiedziałam, ze to Polska, słucham katolickiego radia, kiedyś Polska była bardzo demokratyczna, a teraz dzieją się tam straszne rzeczy" W Europie Zachodniej i Usa prawica i prawicowcy są zupełnie inni, bardziej znośni... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 00:09 mia_siochi napisała: > Mam. Ale nie rozmawiamy o polityce, wiec nie wiem,czy to sie liczy dawaj go Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 00:42 no ja tego konkretnego pana akceptuję, bo coś nas życiorysowo łączy. nie zawsze się zgadzam, lub często sie nie zgadzam, ale dowcipu i inteligencji mu nie mozna odmówić. w 100% zgadzam sie z jego jedną opinią, ze zamiana liceów na 3-letnie to była katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 01:09 Chyba każda myśląca kobieta ma poglądy lewicowe, chyba ze mysli za nią mąż, utrzymuje ją czy choćby po prostu jest, jako dowód na to, ze jest coś warta. Jednak lewica ostatnio bardzo się skompromitowała w związku z uchodźcami, dlatego kobiety szukają czegoś innego. Mnie tez ostatnio zaimponował pewien pan, który od 15 lat w sieci głosi to samo, ale dopiero teraz zaczęłam to rozumieć. Niestety ten pan ma takie samo zdanie o kobietach jak przeciętny Muzułmanin, bo jest przeciętnym Polakiem. I co teraz, drogie Bravo Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 07:59 Chyba nie jazda kobieta musi miec poglądy lewicowe Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 24.01.16, 10:04 Przecież napisała, że każda MYŚLĄCA. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 09:25 "Chyba każda myśląca kobieta ma poglądy lewicowe" Luuudzie.....-i wychodząc z taka tezą mamy gotową kulturalna rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 09:48 Ja bym to jednak zwęziła. Myśląca kobieta nie posiada poglądów skrajnie pracowicowych (skrajnie prawicowych, tj. baby do garów, kobiety są GUPIE, kierują się hormonami itp - coś jak Madzia Żuraw). Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 09:54 Bo KAZDA skrajnosc jest błędem Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 09:35 'Chyba każda myśląca kobieta ma poglądy lewicowe, chyba ze mysli za nią mąż, utrzymuje ją czy choćby po prostu jest, jako dowód na to, ze jest coś warta.' Cudny przykład lewicowej tolerancji. Masz prawicowe poglądy to goopia jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 14:56 Nie gadaj głupot, że przeciętny Polak na temat kobiet jak przeciętny muzułmanin. Przeciętny Polak myślę nigdy nie uderzyłby kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_leonia Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 15:16 wheels.of.steel napisał: > > . Przeciętny Polak myślę nigdy nie uderzyłby kobiety. stosunek kk do ofiar przemocy domowej temu przeczy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 24.01.16, 08:53 wheels.of.steel 23.01.16, 14:56 Nie gadaj głupot, że przeciętny Polak na temat kobiet jak przeciętny muzułmanin. Przeciętny Polak myślę nigdy nie uderzyłby kobiety. to kobiety leją tylko ci nad przeciętni ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 01:32 lubie słuchac rozmow p. Nałęcza z p. Urbańskim. Chociaz sa jakby z innej bajki to potrafia rozmawiać i spierać w sposób tak kulturalny, ze aż miło się słucha. Często są razem zapraszani do tv. Jednak okazuje się, wystarczy osobista kultura i słuchacz nie pluje ze złości i nie szuka na gwałt pilota żeby przełączyć kanał, że mozna "pięknie się różnić". Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 09:01 hanka78 22.01.16, 23:01 znacie jakiegoś zdeklarowanego prawicowca, którego lubicie, poważacie? ja znam, obecny burmistrz mojego miasta ,to mój dobry kolega juz ze 30 lat uczciwy fajny facet doskonale sprawdzał się jako dyrektor gimnazjum oraz rady powiatowy z ramienia PIS Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 14:29 Pierwszy z Brzegu, heh, wygląda dość tak Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 09:18 Mam wielu znajomych o poglądach prawicowych, których lubiłam na długo przed nagłośnieniem sprawy z "uchodźcami". Oddzielam poglądy polityczne od człowieka. Jak wiem, że ktoś jest z prawej opcji to po prostu rozmawiam z nim na inne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 14:12 lauren6 napisała: >Ja wiem, że ktoś jest z prawej opcji to po prostu rozmawiam z nim na inne tematy >robię tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 13:06 Przez 5 lat studiów przyjaźniłam się z prawicowym politykiem, ale na te tematy nie rozmawialiśmy, więc nie znałam jego poglądów. Aż do czasu, kiedy w jego obecności rzuciłam jakąś złośliwą uwagę na temat "małpy w czerwonym" i zostałam zj.bana jak bura s.ka, że jak śmiem obrażać Lecha i jaki strasznie zły jest Tusk. Przy czym nigdy nie wypowiadałam się na temat Tuska i wtedy nie głosowałam na PO, więc sytuacja ta nauczyła mnie dwóch rzeczy: że prawicowcy widzą tylko czarno-biało i żeby nie poruszać ze znajomymi tematów politycznych. Kontakt z kolegą oczywiście został ucięty jak nożem. Prawicowe poglądy ma też większość rodziny męża, ale na szczęście nie czują się w obowiązku edukować świata. Tylko teściu lubi się podroczyć, ale przejmuję się tym i nawet go lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 13:08 *nie przejmuję Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 22:52 smoczy_plomien napisała: > więc sytuacja ta nauczyła mnie dwóch rzeczy: że prawicowcy widzą tylko czar > no-biało Widzenie na czrno-biało jest ponoć cechą ludzi niedojrzałych (dzieci). Ale to by jeszcze nie był problem, gorsze że im się wydaje, że białe jest czarne a czarne białe.... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 23:50 > sytuacja ta nauczyła mnie dwóch rzeczy: że prawicowcy widzą tylko czarno-biało Skrajni lewicowcy tak samo. Jedni i drudzy to dla mnie oszołomstwo, z którym lepiej nie wdawać się w polityczne dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 14:33 są tacy prawicowcy, których cenię za wiedzę merytoryczną, doświadczenie w wykonywanych przez nich zawodach. Z życia towarzyskiego (mojego) eliminuje ich wychodzące z nich raczej szybciej niż wolniej życzenie urządzenia życia wszystkim innym (w tym mnie) zgodnie z ich, oczywiście jedynie słusznymi, poglądami. Więc jak tu ich lubić? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_leonia Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 15:22 akurat wrobla nie cenie, ogladalam go pare razy w pragramie szulim gdy plotkowali o prasie kobiecej, idealnie do siebie pasuja, obydwoje maja lekkie poczucie wyzszosci do reszty swiata ze szczegolnym uwzgledniem kobiet ale mialam kiedys kolege o bardzo prawicowych pogladach i dyskusje z nim wspominalm bardzo dobrze, rzeczowo, milo z szacunkiem dla 2 osoby, pamietam ze wtedy wlasnie mu sie urodzila mu sie coreczka i byl doscy zaskoczony jak faktycznie wyglada polityka prorodzinna w pl, wiec moze po prostu to byl moment w ktorym jego poglady zaczynaly ewoluowac Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 22:45 pani_leonia napisała: > akurat wrobla nie cenie, ogladalam go pare razy w pragramie szulim gdy plotkowa > li o prasie kobiecej, idealnie do siebie pasuja, obydwoje maja lekkie poczucie > wyzszosci do reszty swiata ze szczegolnym uwzgledniem kobiet > ja go tak nie odbieram, widuje dosyć często w "dwie prawdy" z Kurkiewiczem, i wydaje mi się że gość nie idzie w zaparte, potrafi się o krok cofnąć > ale mialam kiedys kolege o bardzo prawicowych pogladach i dyskusje z nim wspomi > nalm bardzo dobrze, rzeczowo, milo z szacunkiem dla 2 osoby, pamietam ze wtedy > wlasnie mu sie urodzila mu sie coreczka i byl doscy zaskoczony jak faktycznie w > yglada polityka prorodzinna w pl, wiec moze po prostu to byl moment w ktorym je > go poglady zaczynaly ewoluowac Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 23.01.16, 23:35 Ja tak mam z Janem Wróblem. Prawie nigdy nie przekonuje mnie to, co mówi, ale mówi w sposób tak kulturalny i sympatyczny, że zwyczajnie lubię gościa... ' Oczywiście - w życiu prywatnym znam, szanuję, a nawet lubię niektórych prawicowców. Nie cenię natomiast Jana Wróbla - był bardzo złym dyrektorem szkoły, do której chodził mój syn. Zresztą, żaden z niego prawicowiec, ale może różnie rozumiemy "prawicowość". Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Do osób o pogladach od od centrum na lewo: 24.01.16, 10:43 nigdy nie postrzegałam Wróbla jako prawicowca. Odpowiedz Link Zgłoś