Dodaj do ulubionych

Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen

11.03.16, 18:31
Media"mniejpoważne" trąbią ostatnio o sukcesie pani prowadzącej tego bloga www.facebook.com/Vivi.Oli.BabyFashionBlog/ . Dziecko mam 2,5 letnie, potrzeby wchodzenia na blogi nie mam, ale jak spojrzałam na zdjęcia, tekstów nie czytałam, to stwierdzam, że może to i ładne, ale jakieś takie nie moje. Dzieci wydają mi się sztuczne, prawie tak jak brwi tej pani. Piszę to przez pryzmat swojego synka, ubranego estetycznie, ale głównie wygodnie, w dodatku niepokazywanego nawet na prywatnym Fb. Ale kontrakt z Kardasziankami jest, więc może to fajnie, że ktoś od nas został zauważony? Znacie tego bloga?Odwiedzacie? Inspiruje was?
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 18:54
      Nie odwiedzam blogów rodzicielskich. Są sztuczne, przestylizowane, infantylne.
      Poza tym panie prowadzące blogi chyba nie mają żadnej aktywności zawodowej?
      • black_magic_women Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:10
        A aktywnością zawodową nie jest prowadzenie bloga? Wiele pewnie o tym marzy. Ja bym się bała, że spieniężam swoje dziecko uncertain
      • kandyzowana3x Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:11
        w przypadku tej pani to chyba jednak działalność zawodowa, przynosząca nieźle zyski.
    • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:12
      Nieciekawe. Stylizacje okreslilabym jako "ruskie" promocja...?
      • black_magic_women Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:20
        Błagam, że ja promuję?! W wolnych chwilach zaglądam na pudelki i ...fb. Doroty Wróblewskiej, dla plotek.Takie guilty pleasure.
        • przystanek_tramwajowy Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:23
          Kolejne "Makóweczki"? Bleeee! I dlaczego ta pani sobie tak twarz szpachluje? Ma dzioby po ospie czy co?
        • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:39
          Nie ty tylko wiesz zaczyna sie od tych mediow typu pudelbktore cos tam wspomna pitem zaprasza sie do telewizji i wszyscy gadaja... Jest za to kilka fajnych polskich firm odziezowo butowych znanych na swiecie i one naprawde maja pod wzgleden dezajnu i pomyslu rzeczy nic nie odstajace od topowych niszowek
      • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:28
        Noo, pod Rosjan to raczej Dolce&Gabbana robi.
        U ww. są ubrania włoskie, hiszpańskie (Zara), francuskie.
        • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:40
          Nuda innymi slowy i masowka a gust ruski
          • przystanek_tramwajowy Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:48
            Zajrzałam. Nie rozumiem, jak można Blogiem Roku zrobić wynurzenia pani, która ma problemy z ogarnięciem zasad gramatyki i interpunkcji.
            • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:51
              To akurat prawda, ale cóż, pani nie startuje w kategorii "język polski".
              • lady-z-gaga Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:22
                A w jakiej kategorii startuje? "pustak nie znający porządnie języka ojczystego"?
                Blog to wpisy. Nie można oddzielić formy od tresci, tak, jak nie można miec na zdjęciach tłustych włosow i ogryzionych paznokci.
                • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:28
                  Videoblog (vlog) - film i autor filmu (bodaj). Akurat tam język jej niepotrzebny.
                  • lady-z-gaga Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:42
                    Język jest potrzebny każdemu i wszędzie, z wyjątkiem ćwierćinteligentów tongue_out
                    • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:43
                      Obawiam się jednak, że ja na znajomości języka nie zarobię tyle, co hydraulik czy ta blogerka.
                      Niestety sad
                    • lady-z-gaga Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:48
                      A, nie wiedziałam wczesniej, że to jest dla Ciebie tak osobisty wątek, bo nie patrzę na sygnaturki. Zdziwiłam się nieco, co Ty możesz mieć wspólnego z tematem, że tak bronisz osobliwego pomysłu na życie i na macierzyństwo, jakim są podobne blogi smile
                      • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 00:00
                        Nie tyle osobisty, ile o znajomym temacie.
                        I - jakby niektórzy sądzili - wcale nie patrzę bezkrytycznie na autorkę. Znam jej mocne i słabe strony. O słabych (oprócz ortografii, która rzuca się w oczy) nie będę się rozpisywać, natomiast mocne strony kobieta ma: samotna matka dwojga bliźniaków, kochająca fotografię i robiąca całkiem niezłe zdjęcia zaczęła prowadzić bloga i szybko odnosić sukcesy. To nie jest wcale łatwe ani proste, bo blogów jest masa, znane są nieliczne. Dodatkowo jest szczęśliwa, bo robi to, co lubi, czyli fotografuje i filmuje. Fajnie jest móc utrzymywać rodzinę z pracy, którą się lubi. Jakby nie miała talentu i farta, to mogłaby robić tysiące zdjęć swoim dzieciom i nic by nie osiągnęła.
                        • lady-z-gaga Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:06
                          >Fajnie jest móc utrzymywać rodzinę z pracy, którą się lubi. Jakby nie miała talentu i farta, to mogłaby robić tysiące zdjęć swoim dzieciom i nic by nie osiągnęła.

Z tym polemizować nie zamierzam smile chodzi mi tylko o zachowanie umiaru w ocenach - a odniosłam wrażenie, że z wielkim przekonaniem bronisz tezy o "wybitności" tego bloga. Tymczasem ani finansowy sukces, ani tym bardziej opinia Kardashianek nie oznaczają, że jest on (blog smile lepszy od tysięcy innych. Po prostu tej pani się pofarciło, udało jej się przebić, a przeciętnemu czytelnikowi wolno wobec tego fenomenu wyrazić swój sceptycyzm, nieprawdaż ? smile
                          • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 14:08
                            lady-z-gaga napisała:

odniosłam wrażenie, że z wielkim przekonaniem bronisz tezy o "wybitności" tego bloga. Tymczasem ani finansowy sukces, ani tym bardziej opinia Kardashianek nie oznaczają, że jest on (blog smile lepszy od tysięcy innych. Po prostu tej pani się pofarciło, udało jej się przebić, a przeciętnemu czytelnikowi wolno wobec tego fenomenu wyrazić swój sceptycyzm, nieprawdaż ? smile

Pewnie, zawsze można mieć odrębne zdanie.
                            Nie uważam, że blog jest jakiś wybitny, polszczyzna istotnie mnie odrzuca, ale uważam, że jej blog wyróżnia się. Co do Kardashianek, mam mieszane uczucia, bo z jednej strony to pustaki tragiczne, z drugiej jednak są znane, a jeśli ktoś wybiera akurat taką blogerkę, to znaczy, że jakoś zaistniała w środowisku modowym.
                            Blogów typowo dziecięcych są masy, ale mam wrażenie, że typowo modowo - dziecięcych już mniej.
                            Lubię przejrzeć ubranka, które pokazuje w stylizacjach, bo tu akurat mamy podobny gust z córką i wnuczką. O modzie dziecięcej kobieta wie sporo, inne rzeczy mnie nie interesują. A ponieważ córka lubi pogadać o ciuchach, więc jestem na bieżąco smile
                          • babcia.stefa Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 16:37
                            Gdyby mnie jakaś Kardaszjanka wyróżniła z dowolnego powodu, powiesiłabym się ze wstydu na lejcach w stajni.
          • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:49
            Na jakiej podstawie tak sądzisz? Wejdź na kilka wpisów, skorzystaj z linków, obejrzyj sklepy, sprawdź ceny. Z pewnością cała Europa ma "ruski gust", a najbardziej Włosi, przodujący w modzie dziecięcej. D&G ta pani też ma w zasobach dziecięcych szaf, więc na upartego możemy przyznać, że masówką jest wszystko, czego nie szyje Twoja osobista krawcowa z Twojego osobistego projektu.
            Nuda? Być może. Nikt tu nikogo nie zmusza do interesowania się modą dziecięcą ani żadną inną. Faktycznie, t-shirty i jeansy z Lidla wystarczą aby ubrać dziecko, ba! Lidl może ubrać całą rodzinę. Aaaa, jeszcze są szmateksy. Da się żyć bez mody, blogerek, szafiarek, tak jak bez designerów itd. Co kto lubi.
            • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:00
              tak tak moda szafiarki i blogerzy czyli masowa orginalnosc dla wszystkich to samo. Nuda.
            • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:05
              O prosze jak sie nie mylilam big_grinDD
              "W swojej pracy odnosi niemałe sukcesy. - Pracuję z takimi markami jak: Il Gufo, Monnalisa, Quis Quis, Jacadi Paris, GOCCO, MAA czy z największymi butikami z moda dziecięcą, takimi jak Childrensalon. Pokazywałam też Dolce&Gabbana, Armani Junior, Kenzo ? zdradza."
            • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:18
              Tak tak wszyscy wiemy jest zara wlosi a ponizej duza czarna dziura pod ktora nie ma nic tylko szmaty i lidl. Znamy twoje zdanie wielokrotnie sie dzielilas big_grin
    • mamma_2012 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:22
      Nigdy nie zrozumiem o co chodzi z blogami dziecięcymi i parentingowymi. Nie potrzebowałam nigdy porad jakiejś "mamuśki" w sprawie uzgodnienia koloru i kształtu kupy, żeby współgrał z pieluchą i nie rozumiem dlaczego ludzie proszą mnie o adres bloga, jeśli moje dziecko jest w gładkiej koszulce i jeansach.
    • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:22
      Znacie, odwiedzacie.
    • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:36
      Do blogów nigdy mnie nie ciągnęło ..W ostatnich czasach nawet większość z fejsa wywaliłam bo mnie okrutnie drażnią. Mam tylko te o sporcie i zdrowym odżywianiu.
      • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:50
        Jeśli miałabym poświecić kilka godzin żeby ubrać dzieci zabrać w śnieg z jakimś fotelem do jakiegoś lasu i robić im setki zdjęć z których pięć nadawałoby się do pokazania to ja podziękowałam. Muszą być jednak z tego pieniądze że co niektórym rodzinom wsio jaką krzywdę dzieciom robią. Dzieci bardzo przeciętne zdjęcia też.
    • miss_fahrenheit Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:51
      Pani ma rzeczywiście dość intensywny makijaż, łagodnie rzecz ujmując, ale dzieci ubrane w większości świetnie i z klasą. Podoba mi się.
    • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 19:56
      Gratuluje jej,ze sie wybila.I b.sie ciesze,ze ubiera dzieci tak jak jabig_grin
      • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:10
        Czyli w jedną parę butów w sezonie? big_grinDD
        • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:16
          Nie widze w tym nic dziwnego.Para butow bez problemu starcza na te 3miesiace.
          • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:20
            I jednymi butami oblecisz wszystkie stylizacje? Zwłaszcza, że pisałaś, iż twój syn nosi adidasy. Rzeczywiście jak u Vivi i Oli. wink Nie że się czepiam - po prostu zapadła mi twoja wypowiedź w pamięć i nieco zgrzyta z tym, co napisałaś teraz.
            • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:53
              Oczywiscie,ze tak.Buty kupuje tak,by pasowaly do rzeczy.
              • klamkas Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:56
                I naprawdę da się tak, żeby jedne buty obskoczyły wszystkie okazje? Od wesela, po zabijackie parki linowe dla kilkulatków? I przez urodziny koleżanek? I nobliwe imieniny ciotek/babć? I wypad do parku? I w góry? I na rower?
                • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:09
                  Buty sezonowe to takie,które nosi sie w danym sezonie.
                  Np.zima nosi sie kozaki i tych kozakow dziecko ma 1 pare a nie 10.
                  Na serio twoje dziecko na urodziny u kolezanki ma specjalne buty?big_grin
                  1.zadnych wesel (to nie miejsce dla dzieci)
                  2.parki linowe(adidasy)
                  3.urodziny kolegow na kregielni,wypouyczone buty
                  3.zadnych nobliwych urodzin siebie nas nie swietuje na szczescie
                  4.Park adidasy
                  5.rower adidasy
                  6.gory( nie bywamy)
                  • klamkas Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:20
                    Czyli starcza wam jedna para butów, bo nie bywacie ;p.

Kurcze - w Polsce aktualnie taka zima, że kozaki nie starczają, bo przez jej większość są niepotrzebne, ale jednak raz na x dni się przydają. Jakoś tych jednych butów pasujących do wszystkiego i do pogody nie widzę.
                    • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:28
                      Moje zime w crocksach przechodzilo. Do wszystkiego pasowaly czarne uniwersalnie.
                      • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 00:10
                        To wszystko kwestia potrzeb i o ile rozumiem jedna parę butów zimą (choć one dziecko ma kilka par), tak nie rozumiem jednej pary wiosną czy latem. Młody ma 2-3 pary sandałów, tenisowki, adidasy, botki, mokasyny, deseryt boots. Serio nie wyobrażam sobie chodzenia codziennie w tych samych butach - czy to upał czy ulewa.
                        • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 08:13
                          Moje chodzilo - ze skapstwa przyznam sie bo ceny butow dzieciecych mnie rozwalaja. Da sie! big_grin ale maluchowi oczywiscie latwiej. W sumie nawet nie wiem jak to sie udawalo...
                          • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:41
                            Drogie są, to prawda. Większość staram się kupować na promocjach, ale są takie buty, które muszę mieć - teraz, natychmiast i kupuje je nawet wtedy, gdy mają mało rozsądną cenę. ?? Nigdy bym też nie uwierzyła, że będę kupowała dziecku więcej butów niż sobie. Wczoraj wieczorem kupiłam mu kolejne. ??

Ale ja je sprzedaję, wiec z tych z promocji odzyskuję 100% wkładu, a z innymi to już różnie bywa. ??

I wciąż upieram się, że adidasy z siatki do stylizacji z bloga Vivi i Oli pasują jak pięść do oka i ze nie jest możliwe wyglądać dobrze w takich butach do każdego zestawu ubrań.
                            • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:44
                              Czemu pokazują się znaki zapytania zamiast buziek?
                  • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 00:01
                    Edel, piszesz ze twój syn ubiera się tak jak te dzieci a ja pamiętam twoje wypowiedzi o 4 parach butów rocznie (i syna kochającego buty i pragnącego dostać je na gwiazdkę) - przy czym są to adidasy, latem adidasy z siatki. Come on - gdzie adidasy z siatki do takich stylizacji?!
                    • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 08:31
                      4parach butow sezonowych.Te buty,które on chcial dostac na gwiazdke to byly buty do pilki noznej.Wypasione,sygnowane nazwiskiem i nie byly to buty sezonowe.Kapcie,buty na imprezy,buty do sportu to nie sa buty sezonowe dla mnie.
                      Mój syn ma w szafie Versace.Czesto rzeczy,które ja kupuje pojawiaja sie w tv,np w serialach.
                      • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:37
                        Ale jakie znaczenie ma marka butów, gdy są to wciąż adidasy z siatki?
                        • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:40
                          Ja tam swietnie widze ze dziecko moze marzyc na gwiazde o korkach do galy. Moj ojciec gra i milosc jaka otacza te buty jest rozczulajaca. Pamietam ze kiedys rozwazalam mu wlasnie sprezentowanie parki najkow na gwiazdkw ale cena mnie rozwalila smile
                          • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:43
                            No pewnie, że może marzyć o wypasionych korkach, tym bardziej że harata w gałę. ??

Ale 4 pary butów rocznie dla dziecka? Come on....
                            • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 14:17
                              Gdzies ty wyczytala,ze moje dziecko posiada 4pary butow na rok? Rozumiem,ze szpilki to dla ciebie buty sezonowe?
                              • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 15:38
                                O np. tu:

"Nadal nie zmienia to faktu,ze kupuje po 1parze na sezon"

Lub tu:

"Owszem.Moje dziecko ma jedna pare na sezon.Zima,wiosna,lato,jesien.4pary w sumie.Mozna nosic buty z wiosny w lato.Problem rozwiazany."

A tu masz podobieństwo między dzieciakami Vivi i Oli a Twoim synem:

Dla chlopaka ponure?vingino,benneton,th,mexx,nike maja mnostwo kolorowych rzeczy.Syn na w szafie roz,niebieski,pomarancz,neon zielony,zolty,do tego neon zolte buty.Moj absolutny hit na to lato,koszulka polo w nasyconym kolorze,najlepiej z cyfra na plecach,do tego dzinsowe spodenki do polowy kolana i sportowe buty albo kolorowa koszulka np w zolto zielono niebieskie paski so tego spodnie rurki w soczystym ciemnym niebieskim i zolte trampki lub koszulka szara so tego bermudy z wzorem z Hawaii plus kolorowe japonki."

I żeby nie było, że się czepiam - twój synek jest naprawdę fajnie ubrany, tylko podobieństwo między nim a tymi dzieciakami jest takie, jak między nimi a moim synem. wink))
                        • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 14:15
                          Widze,ze ciebie te adidasy z siatki b.zafascynowaly.Chyba jasnym jest,ze zaklada je do okreslonych strojow a nie do wszystkiego
                          • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 15:40
                            Zafascynowały jako jedyna para obuwia na sezon letni. A skoro jedyna, to noszona do wszystkiego. Pytanie - pasująca czy tylko tak ci się wydaje. wink

P.S. Tak, nudzi mi się, dziecko wybyło w góry a ja siedzę samotnie w hotelu, bo mnie głowa boli. wink
                            • kura17 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 10:22
                              > Zafascynowały jako jedyna para obuwia na sezon letni. A skoro jedyna, to noszon
                              > a do wszystkiego. Pytanie - pasująca czy tylko tak ci się wydaje. wink

kurcze, to ja sie przyznam, ze moje dzieci maja w zasadzie po jednej parze butow na sezon.
                              i pewnie do wszystkiego nie pasuja, ale na razie nikogo to jeszcze nie razi.
                              no w lecie maja jakies lekkie pelne buty + sandaly, ale bywaja lata, gdy nosza tylko jeden rodzaj, duzo tez chodzimy boso na wakacjach (jezdzimy nad morze, ja wtedy buty wkladam tylko "do miasta", lubie chodzic na bosaka).

w zimie maja "zimowce" i buty przejsciowe z jesieni, ktore potem nosza wiasna wink
                              na szczescie u nas zimy nie sa mrozne, nie ma potrzeby bardzo grubych butow, wiec jedna para spokojnie "obejda" od wrzesnia do marca.
                              owszem, czasem moga nie pasowac zbyt dobrze, ale rak nie zalamujemy.

na wypasione imprezy chodzimy na tyle rzadko, ze wtedy kupuje buty na konkretna impreze.
                              starszy 2 lata temu mial komunie, to dostal "trumniaki", rok wczesniej byl slub i wesele mojej kuzynki, tez dostali po parze eleganckich butow.
                              nastepna okazja - komunia mlodszego za rok wink

no bloga modowego nie zaloze, ale jesli ludzie lubia - na zdrowie!
                              a juz jesli odnosza sukcesy miedzynarodowe - bardzo fajnie, ze pasja moze przynosci korzysci materialne, choc akurat ta konkretna pasja to zupelnie nie moja bajka.
                              a pani niech sie dalej wiedzie! smile
                              • agni71 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 12:18
                                Ja wydaje mi się, nie szaleję z liczba butów dla dzieci, ale spokojnie wychodzi mi co najmniej po 8 par na łebka na rok.
                                • kura17 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 12:57
                                  > Ja wydaje mi się, nie szaleję z liczba butów dla dzieci, ale spokojnie wychodzi
                                  > mi co najmniej po 8 par na łebka na rok.

ja wierze, ze moze wyjsc.
                                  mozna jednak z ok. 4-5 parami tez sobie poradzic (jesli miedy wiosna/jesienia lub jesienia/wiosna nie wyrpsna) smile
                                  na co to ma ochote.
                                  i tez uwazam, ze 8 par na rok to nie jest szalenstwo.
                                  • agni71 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 13:04
                                    4-5 trochę mało, zobacz: buty zimowe, półbuty wiosenne, sandały, klapki, kalosze, do tego dla dziecka szkolnego buty sportowe i buty do chodzenia po szkole. Jak ktoś chodzi na wycieczki, to trekkingi. Przydałyby się też tenisówki lub trampki, na porę kiedy za ciepło na półbuty skórzane i za zimno na sandały. Dziewczynom przydają się baleriny, choćby na szkolne imprezy. To już 10 par, zakładając, że na każdą okoliczność mamy po jednej parze, bo są osoby, które np. zimówki i sandały kupuja po dwie pary - elegantsze i bardziej sportowe.
                                    Ja w pewnym momencie sobie odpuściłam, nie tylko ze względu na koszt, ale przede wszystkim miejsce do przechowywania. A i tak mam butów w domu ogólnie bardzo dużo uncertain
                                    Inna sprawa, że jak przeglądam starsze zdjęcia i widzę te moje dzieciaki tak fajnie ubrane, wszystko do wszystkiego pasuje, nawet skarpetki z tej samej kolekcji co bluzeczka, to uważam, że uroczo to wygląda smile
                                    • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 13:41
                                      Jerzu niebieski a moje ma tenisowki i crocsy :p a gdyby mogl chodzilby boso sad
                                      • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 13:44
                                        Co gorsza ja aktywnie tez uzywam jedna pare big_grinDD
                              • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 15:33
                                To pewnie chłopców masz bo z dziewczynką to tak nie da rady.
                                Moja ma ponad 10 par butów i jak jedne się niszczą według potrzeby kupujemy nowe podobne.
                                Musi mieć buty do szkoły, na deszcz złą pogodę, na różne imprezy i uroczystości. Do eleganckiej sukienki adidasów jej nie włożę.
                                Ma
                                -dwie pary adidasów jak jedne piorę to chodzi w drugich
                                -dwie pary kozaków
                                -pantofelki (czerwone,czarne,srebrne)
                                -czarne skórzane oficerki
                                -dwie pary w stylu trampek na rzepy
                                Uważam że to tak w sam raz.
                                • kura17 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 13.03.16, 15:50
                                  no chlopaczorow mam smile

i rzeczywiscie nie policzylam butow do szkoly (kapcie do przebrania i sportowe do wewnatrz i na zewnatrz).

kaloszy juz nie nosza od lat.
                                  buty maja jedne, czy pogoda ladna, czy brzydka.
                                  gdzies tam jest jedna para na zmiane, jakies trampki, czy cos, ale bardzo rzadko urzywane.
                                  nie maja eleganckich butow, chyba, ze jest impreza, to kupuje na ta okazje i kazda kolejna, a ktora pasuja wink

kozakow nie potrzeba, zimy malo zimowe tutaj.

nie zaprzeczam, ze mozna miec duzo wiecej butow (ja mam!) i ze u dziewczyn z definicji bedzie wiecej, bo sportowymi nie obleci wszystkiego.
                                  tylko podkreslam, ze sie da z mala iloscia butow i nie jest to jakis koszmar wink
    • nenia1 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 20:57
      Nie znajduję w takich blogach nic ciekawego, nudzi mnie fiksacja na ciuchach.
      • simply_z Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:04
        nudziarstwo.
    • lusitania2 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:08
      teraz już tak.
      Obejrzałam dwie strony i używaćwink go więcej nie zamierzam.
    • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:08
      Polska mentalnosc gora.

Kobieta osiagnela cos,stala sie znana za woda,a wszyscy zamiast jej gratulowac jezdza po niej jak po burej suce.
      • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:19
        A gdzie oprócz wywodów autorki (która prawdopodobnie jest właścicielką bloga) piszę że ta pani osiągnęła sukces. Takich blogów dzieci; ciuszków, wnętrz jest od groma ludziom dawno się znudziło oglądanie tej sztuczności. Biedne dzieci.
        • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:26
          Nie,zadnego sukcesu nie osiagnela,to,ze jest ambasadorka marki Kardashianek na ta czesc Europy to jest wielkie nic tongue_out
          Jestem ciekawa co ty takiego osiagnelastongue_out
          • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:53
            Nie dla wszystkich to jest sukces być ambasadorką marki kilku głupkowatych bogatych dziewczyn. One same pewnie mają ją gdzieś tam w szerokich tyłkach ( zwłaszcza jedna z nich) która z braku pomysłów goła robi sobie zdjęcia, co jeszcze...wymyśli, jej się spytaj jaki ma pomysł na życie (oprócz prowokacji) nie mnie. Menadżer sławnej rodzinki szuka darmowej reklamy ot zagadka rozwiązana...
            Ja osobiście nigdy się nie starałam w życiu o coś wyjątkowego, mam to czego chcę jestem szczęśliwa. Córkę mam piękną, ubieram ładnie ...

• black_magic_women Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:58
              "Ja osobiście nigdy się nie starałam w życiu o coś wyjątkowego, mam to czego chcę jestem szczęśliwa"

Piękne zdanie. Chciałabym się pod nim podpisać.
              • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:15
                Taa szczegolnie w odniesieniu do reszty okraszonej pogarda
            • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:10
              Czyli ogólnie to g...masz.
              • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:28
                Mam na tyle wystarczająco/ i w głowie że na dziecku nie muszę zarabiać.
                • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:44
                  Nie wiem czy jest to zarabianie na dziecku. Dzieciak postoi chwile matka trzasnie fotki a pracy przed nia jeszcze naprawde sporo. A dzieciak ma zabawki i swiety spokoj. Kazdy orze jak moze.
                  • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:07
                    Najbardziej przekonujący argument to - Kazdy orze jak moze.
                    Niestety.
                • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:56
                  "Zarabia na dziecku"co za durne okreslenie.
                  Twoje dziecko sie po prostu nie nadaje,a ty ubierasz je tak jak 99%luda w Pl.
                  • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:10
                    Z tobą gadka to jak z taką babą ze wsi - nie ma sensu swoje wie ...
        • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:56
          W zeszłym roku wygrała konkurs na blogera roku. W tym roku jest nominowana do wygranej w dwóch kategoriach. Mało?
          To jest praca. Oprócz prowadzenia bloga, ogarniania fejsa, istagrama i snapchata kobieta kręci fajne, amatorskie filmiki, uczestniczy w pokazach mody dziecięcej we Włoszech, organizowała jakiś pokaz w Warszawie. To samo, co zwykle robi się w świecie mody, tylko dla dzieci.
          Moda nie zaczyna się od pełnoletności. To wszystko funkcjonuje od niemowlaka. Można nie lubić, nie interesować się, ale trzeba być naiwnym myśląc, że nie istnieje.
          Albo uważać, że to nie praca.
          I komu się znudziło oglądanie "sztuczności"? Mów za siebie. Dla jednego sztuczność, dla drugiego normalka.
          • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:17
            Jak takie pozowane zdjęcia mogą być normalką. Rozumiem że masz córkę prowadzącą bloga i pewnie dla was ta pani to wyrocznia która osiągnęła sukces bo została uznana przez projektantów mody. Ja się zgadzam cykanie zdjęć i ta cała otoczka to mnóstwo pracy ....dlatego dokładnie dla swoich dzieci takiego życia bym nie chciała, wolę żyć skromniej i trzymać dziecko z dala od fotografów, kamer, zarabiać na jej życie nie ODWROTNIE.
            • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:29
              Oj, nigdy nie wiesz, czy Twoja córka w przyszłości nie zostanie szafiarką, modelką, aktorką lub po prostu celebrytką. Może będzie marzyła o światłach i kamerach? Może będzie miała pretensje i powie: "Mamo, czemu ty nie prowadziłaś mojego bloga, inne dzieci mają?" Może nie będzie chciała żyć skromnie?
              Każdy ma swój sposób na życie i każdy należy zaakceptować, jeżeli jest zgodny z prawem.

Nie galopujmy się w osądach, odróżniajmy prawdę od manipulacji i opinii. Panią znam od kilku lat z bloga; wyrocznią nie jest, ale ubranka, zdjęcia i filmiki mi się podobają.
              • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:44
                Tak zapewne tak powie big_grinDD
              • kkalipso Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:52
                Z wszystkim się zgadzam, naprawdę. Ale, i wy blogerki przyznajcie że to "sztuczny" świat, a dzieci wcale nie chcą chodzić w tych stylizacjach na co dzień, to są tylko zdjęcia. Tak chodzą ubrane tylko do sesji na bloga. Tak będzie po równo. Cena reklamy.
                • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:57
                  Jak tam akurat swiecie wierze ze one tak chodza. Serio myslisz ze maja "gorsze" rzeczy w szafie? Matka cyka zdjecia jak jej sie fajna stylizacja zrobila i tyle w reszte dni nie co nie znaczy ze w inne dni dziecko niestylowe bylo big_grin W koncu to nie BigBrother
                • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:09
                  Nie mogę się do niczego takiego przyznawać, bo nasza chce i chodzi.

Sądząc po stanie sprzedawanych przez panią KP niektórych ubranek, jej dzieci chodzą w tym wszystkim również po domu, nie mówiąc o poniewieraniu się na dworze i w przedszkolu.
                • miss_fahrenheit Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:25
                  Ale dlaczego miałyby tak nie chodzić codziennie? Świetne ubrania - dla mnie i zapewne nie tylko. Co w tym dziwnego, że dziecko chodzi tak ubrane? Bo inne dzieci tak nie chodzą? Każdy ma inny gust przecież.
            • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:59
              Twoje dziecko nigdy nie pozowalo do zdjecia?wow
              Przeciez ty nie zarabiasz na zycie swojego dziecka tylko robi to mazbig_grin
          • pade Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:18
            Ale dla kogo ona to robi?
            Bo rzuciło mi się w oczy, że nie odpowiada na maile itd?
          • yennefer.00 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:11
            Może się podobać, może nie, ale strasznie niefajne jest takie dyskredytowanie czyjejś pracy, co na tym forum jest nagminne niestety.
        • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:10
          Rzecz raczej prosta KK szukalo promocji w tej czesci swiata w pl wyboru za duzego w blogach dzieciecych nie ma. Najwiekszym przegranym sa tu Makowki ktore pewnie tez by chcialy wystapic w sesji i popromowac moze troche zarobic i rozslawic sie w swiecie a tu nic... Starsze dzieci tutaj troche wiec moze bardziej pasuja.
    • eve-lynn Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:27
      Fajne zdjęcia ale blog nie dla mnie. Młodszą ubieram wygodnie czyli body (a odkąd siedzi to chetniej bluzkę) i - uwaga... uwaga... - rajstopy.
      Starsza ma swój przedszkolakowy gust i musi być Anna i Elsa i Twilight Sparkle i różowy i koronki i cekiny, motylki i takie tam - a ja mam litość na sobą i pozwalam jej zakładać co chce ingerujac jedynie jeśli na -10 chce założyć sukienkę plażową.

Jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś jest w stanie tak dziecko ubrać na chwile, do zdjęć. Ale jeśli dziecko tak chodzi na co dzień to wydaje mi się ze coś jest nie tak albo z rodzicem (czyli terroryzuje dziecko i nie liczy się z jego zdaniem) albo dzieckiem (nie mającym własnego zdania i upodobań). Bo w przedszkolaka z takim gustem nie uwierzę.
      • edelstein Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:32
        A ja uwierze,bo mam taki egzemplarz w domu.
      • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 21:59
        Dziecko (takie male jeszcze) chodzi w tym co ma w szafie. I jest mu wygodnie w tym co ma w szafie. O ile nie jest to z poliestru ze zacznie go gryzc albo swedziec bedzie chodzic w worku po ziemniakach albo sukience z tiulu.
        Jedno tylko nie moge uwierzyc ze ktos sam w siebie w tym kapeluszu ale mam egzemplarz "nie przyspawane wiec zdejme" sa takie dzieci co i czapke zniosa.
        Mnie konkretnie sie nie podoba bo lubie dzieci w strojach dzieciecych a nie przebrane za doroslych - cale zycie beda miec zeby tak chodzic.
      • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:19
        Ale przedszkolak chyba zakłada to, co kupią mu rodzice? I jeśli rodzice kupują ubrania w danej stylistyce, to z czym dziecko ma grymasić? Mój się nie krzywi i póki co temat ciuchów w ogóle go nie interesuje, ale ma dopiero 4 lata, więc może mu się zmieni. wink
        • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:22
          No dokladnie. Ewentualnie woli spodnie w wieloryby i puffiny od tych w paski.
          • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:31
            Dokładnie. Mój aktualnie nie życzy sobie koszul i bluzek z guzikami. Spoooko, niedługo mu minie. Ale nie mówi mi - dzisiaj modnie z Zara, jutro Jacadi, pojutrze Mayoral, a w czwartek sportowa elegancja od RL.
            Wg mnie mój dzieciak ubrany jest superowo i na każdym kroku spotykają nas komplementy, ale on jest ubrany a nie przebrany. ;-/ I zwyczajnie nie lubię takich nachalnych nawiązań do dawnych czasów, nie w szczególe tylko w ogóle. Blee.
        • eve-lynn Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 07:41
          Tak - ale przedszkolak potrafi powiedzieć "mamo kup mi sukienkę z Elsą bo wszyscy takie mają" - i owszem, można odmówić ale po co sie znecac nad dzieckiem. Taki wiek ze chcą to samo inni. Na indywidualność przyjdzie czas. Chociaż patrzącna ten wszystkie majkely korsy to nie wiem.
          Poza tym ja tam moja na zakupy zabieram wiec widzi "co się nosi"
          • eve-lynn Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 07:43
            Poza tym - serio - moja dżinsów nie założy i juz. I nie ma znaczenia ze ma w szafie wiec co ma grymasic - nie i juz. OK - mogłabym ją zmusić, do wszystkiego da się zmusić - ale po co
            • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 11:04
              A moja wnuczka nie założy żadnej sukienki, nie znosi motywów księżniczkowych, tiuli, rajstopek, różu. Chodzi w dżinsach i różnych spodenkach, w domu zawsze w czapce z daszkiem i z mysim ogonem na gumce big_grin
              Z postaci z bajek może być myszka Miki, Tom i Jerry, piraci albo potwory.
          • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:54
            Patrzysz przez pryzmat swojego przedszkolaka, ale są takie jak mój - ubrania mu zwisają i powiewają, a postaci z bajek nie podniecają, bo za wyjątkiem Krainy Lodu ogląda to, co jest stare i nie nęci z każdej strony w sklepie. Takie ułatwienie sobie wymyśliłam.
            • eve-lynn Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 15:22
              Patrze przez pryzmat wszystkich przedszkolaków które znam smile i nie ma akurat znaczenia czy dziecko chce sukienki czy dżinsy. Gdyby moja chciala.dżinsy i bluzkę z potworami to bym jej w sukienki nie wciskala odwrotnie.
              I nie tylko o bajki chodzi bo wczoraj zakupiliśmy nowa sukienkę - zupełnie z niczym nie związana - bo Rebeka taka ma wink
    • thank_you Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:15
      Znamy, ale nie odwiedzamy, bo te stylizacje rozmijają się z naszym gustem.
      Na pewno wielki szacun, bo była samodzielną mamą. smile
    • woman_in_love pani makijaż mrocznyi ciężki,szkoda więc że dzieci 11.03.16, 22:26
      nie są wystylizowane na Monster High lub emo2016.
      By ładnie się komponowało i zrobiło furorę.
    • kalina_lin Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 22:49
      Nie odwiedzamy, nie czujemy potrzeby. Przy pierwszym dziecku przez chwilę (na szczęscie krótką) miałam fazę na "stylizowanie go". Teraz jak widzę zdjęcia, to się pod nosem uśmiecham. Obecnie wolę jak dzieci są ubrane jak dzieci, a nie jak staruszkowie. A wycierać tyłkiem zjeżdżalnie może nawet w dżinsach z lidla, zwisa mi to.
    • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:12
      Szczerze?te dzieci nawet ładne nie Sa,stylizacje dosc ciekawe,pani wyszpachlowana do granic absurdu ale nie o niej mowa.zazdrościć nie mam czego bo taki argument sie zazwyczaj pojawia przy każdej krytycznej opinii,ambicji blogerskich nie posiadam a moja corka jest na tyle piękna ze moze ubrać cokolwiek ,i wyglada super,wole tez topowe dziecięce agencje mody jako wyrocznie niz kardaszianki.dziekuje za uwagę.
      • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:13
        Ubrać cokolwiek? Szczotkę na kiju?
        • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:22
          Mamusia blogerka dostaje wścieku macicy ? XD tak,szczotkę na kiju a właściwie kij wyjety z designerskiego tyłka ,z metka D&G.slyszala kiedy ze ładnemu we wszystkim ładnie?to radzę zapamietać ,bo sie sprawdza w życiu.najwiecej stroją dzieci mamuśki albo brzydali albo przeciętniaków ,jakos trzeba sie podbudować .,ale to tak na marginesie XD
          • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:26
            otoz to. Zalamujac w duchu rece wciskamy nasze przecietne brzydactwa w ladne ubranka zeby jakos uszly w tloku big_grinDD
            • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:29
              Eeee tam ..wszystkie tu przepiękne przeciez ^^ tylko chronią prywatność lepiej niz Brad Pitt wiec trudno zweryfikować xddd
          • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:32
            Polonistka zauważa błąd językowy mamusi pięknej córki big_grin big_grin big_grin
            • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:36
              Ach błysnęło riposta ..cięta niczym przysłowiowa wujka Staszka ..XD długo myślałaś? Nawet setka emotikonek pasujących bardziej do gimbazy niz pani w średnim wieku nie zmieni faktu ze posiadam piękna córkę 😊😊😊😘😘😘 dalej to juz tylko bitwa na zdjecia ,co nie?Xddd
          • miss_fahrenheit Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:33
            Te dzieci są akurat śliczne. Takoż dziewuszka z bloga, który w stopce miała Niennte. A nawet gdyby nie były, to cóż z tego? Nie można ładnie się ubrać będąc nieładnym? Co ty sobie podbudowujesz pisząc w ten sposób?
            • niennte Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:37
              Braki w edukacji i kulturze, sądząc po odpowiedziach.
              • rhysmeyers22 niennte 11.03.16, 23:45
                Chyba masz jakis problem z przyjmowaniem krytycznych opinii.moze sie ogarnij bo pisanie o ubieraniu w kij od szczotki i twoje nerwowe odpowiedzi nie świadczą o tobie najlepiej,widac wyraźnie ze szukasz poklasku a każda negatywna opinie starasz sie odeprzeć w agresywny sposób.nie wiesz nic o mojej edukacji,daruj sobie personalne wycieczki bo sie pogrążasz.moze zrewiduj atrakcyjność swojego dziecka w jakiejś dobrej agencji modelek ,polecam z autopsji XD
            • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:39
              Dla ciebie moga byc śliczne.ja widuje naprawde piękne dlatego mnie bawisz.i nie rozumiem o co to rzucanie sie?wyrazilam opinie i zaraz jakies frustratki jak muchy do miodu sie zleca szukać guza i okazji do jatki.niczego nie musze sobie podbudowywac zwłaszcza na forum ematka wiec moze poszukaj lepszego argumentu.
              • miss_fahrenheit Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 11.03.16, 23:55
                Wierzę, że widujesz ładne/piękne według ciebie dzieci. Cieszy mnie to. Tak, dla mnie te dzieci są śliczne, dla ciebie nie muszą. Kwestia gustu.

Jeśli dobrze rozumiem wyrażenie "rzucanie się" w tym kontekście, to nie mam pojęcia dlaczego się "rzucasz" na zwróconą uwagę. Ja przecież również wyraziłam swoją opinię.

Nie twierdzę też, że sobie coś podbudowujesz. To ty twierdzisz, że inni tak robią. Ja tylko grzecznie pytam. Pytanie nie jest twierdzeniem, a już z całą pewnością nie może być argumentem.
                • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 00:11
                  Nie według mnie,nie staraj sie spłycać tematu droga miss Fahrenheit ,nie tedy droga. Piękne wedlug profesjonalistów z dobrych dziecięcych agencji modelek.majacych to szczęście widywać bardzo często bardzo wiele interesujących ,przepięknych twarzy.i wybierać pośród nich te najlepsze bądź najbardziej rokujące .mam nadzieje ze czujesz i rozumiesz cała sobą ta subtelna różnice XD oczywiscie masz prawo do swojej opinii któż odważyłby sie odbierać ci to prawo ,zdajesz sobie chyba jednak sprawe ile ta opinia jest ogolnie rzecz biorąc warta.
                  Widzisz ,nie mam wbrew pozorom w sobie zazdrości ani zawisci,moze wlasnie dlatego ze wiem co znaczy miec piękne dziecko .ale wybacz jesli chodzi o lekcje z polit poprawności to chyba nigdy jej do końca nie odrobię ..XD
                  Ach,to nieszczęsne rzucanie sie..widzisz wyraziłas swoja opinie w sposób umiarkowanie spokojny jak na moj gust,😀dlatego tez rzuciłam sie na ciebie XD
                  Co jeszcze?nie stwierdziłam ze ty twierdzisz ze sobie cokolwiek podbudowuje XD odpowiedziałam na zadane pytanie (wszak ty tylko grzecznie zapytałaś 😀😀😀wink
                  • miss_fahrenheit Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 00:26
                    Tak - zdaję sobie sprawę z tego, że moja opinia jest subiektywna, dokładnie tak samo jak twoja. Opinia z definicji jest czymś subiektywnym. Tak samo, jak kanony urody - opierane są na subiektywnych opiniach. To nie jest spłycanie tematu.

Nie rozumiem cię, o ile dobrze pamiętam, masz faktycznie śliczne dziecko. Zostało docenione przez agencję modeli - gratuluję. W czym tkwi problem, aby zrozumieć, że istnieją także inne ładne dzieci? Jedne są docenione przez agencję modeli, drugie są bohaterami blogów, jeszcze inne - nic takiego nie robią, po prostu są, bo rodzice mają inne plany na ich dzieciństwo.
                    • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 01:02
                      Ale dokładnie o to chodzi -zarówno moja opinia jak i twoja Sa tyle same warte w tej kwestii.to znaczy Sa odzwierciedleniem naszego gustu natomiast nie maja nic wspólnego z profesjonalna obiektywna opinia na temat atrakcyjności.jako ze współpracuje z pewna dobrze znana agencja modelek widze pewne rzeczy w sposób troche odmienny od przeciętnego.pozatym jestem osoba ktora ma ta cudowna cechę jaka jest dystans do samej siebie i swojego dziecka,mimo,wszystko .nie przyszłoby mi do głowy wpadać w ekstazę bo ktoś na forum albo w sklepie pochwali moje dziecko.bylam ciekawa naprawde profesjonalnej opinii,wysłałam własnoręcznie robione zdjecia do Nowego Jorku i voila.
                      Co do kanonów piękna i subiektywnych opinii-wytarty frazes tak z grubsza.agata buzek Vs jessica alba powiedzmy.o co sie założysz ze znakomita większość uzna ta druga za piekna niemal na 100%?istnieje pewien rodzaj uniwersalnego piekna ,wysoka szczupła ,duży jędrny biust mały nos pełne usta duze oczy ect ect ,możesz oczywiscie te składniki mieszać,zawsze znajda sie tez amatorzy tzw trudnej urody albo otylych kobiet ,de gustibus i tak dalej.jesli chodzi o dzieci te kanony Sa naprawde jeszcze prostsze ze tak ujmę.
                      Ogolnie to o nic mi nie chodzi-rozpętała sie pogadanka i mini burza bo napisałam ze dzieci z bloga nie Sa ładne.weszlam na stronę obejrzałam i co mam powiedzieć??spontanicznie mi sie napisało ,moze cierpie na deficyt kultury osobistej XD ale tak mysle.stylizacje nie Sa zle pozatym.
                      A to ze wokół jest wiele pięknych dzieci wiem nie od dzis,spotykam takie na codzien i potrafię otworzyć usta ze zdumienia jak bardzo potrafią byc zachwycające.nie mam problemu z przyznaniem tego ,mam problem z tym ze pojęcie piekna zdewaluowało sie kompletnie w dzisiejszych czasach.
                      • miss_fahrenheit Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 01:41
                        Ależ agencje modeli/-ek zatrudniają modeli wychodząc naprzeciw gustom właśnie masowego odbiorcy. Podobnie z blogiem - w tym przypadku już profesjonalnym, nagradzanym i z sukcesami także poza granicami Polski - masowy odbiorca decyduje, co jest piękne, co się podoba.

Kanony piękna zmieniały się. Nie zawsze ideałem była "wysoka i szczupła" (chciałabym, żeby tak było wink ), także duży jędrny biust nie zawsze święcił triumfy (zresztą, skoro piszesz o agencjach modelek - obecnie ideałem piękna jest mały biust), "mały nos pełne usta duze oczy" - to już częściej (choć nie wiem czy to dobrze - te atrybuty miały/mają nawiązywać do dziecięcości, niewinności, a w niektórych epokach poszli dalej -przypisując ideałowi kobiety infantylność). Granica między obiektywnym pięknem (choć niektórzy znawcy twierdzą, że czegoś takiego nie ma, ja wierzę, że jest, a jedynie sądzę, że trudno to poznać,) a subiektywnym odczuciem piękna jest dość płynna.

Zgadzam się natomiast z tym, że pojęcie piękna dewaluuje się, choć, znów, nie jest to cecha wyłącznie naszych czasów.
                        • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 08:20
                          Nie sadze zeby ktorykolwiek czytelnik bloga przejmowal sie czy dzieci sa brzydkie czy ladne. Caly czas jest to samo dziecko wiec czlowiek sie przyzwyczaja. Patrzy sie na otoczke dziecko w tym wszystkim - dla mnie przynajmniej- jest totalnie niewidoczne dlatego zawsze mnie smieszy to zalamywanie rak ze zostanie rozpoznane big_grinDD
                        • rhysmeyers22 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 09:31
                          Agencje mody schlebiają masowym gustom?te najbardziej topowe nie sadze.stawiaja raczej na oryginalność szeroko pojęta i większość takich modelek nie znajduje uznania np w oczach mężczyzn.rozroznij zreszta fotomodelke i modelkę wybiegowa.
                          Coz jesli mowimy o obecnych trendach to małe biusty i anoreksja Sa raczej w odwrocie,na rzecz kobiecego wyglądu.to o czym mówisz było trendy kiedyś owszem.
                          No wlasnie wszelkie dyskusje na temat gustu wyglądu i ideałów piekna zazwyczaj kończą sie fiaskiem bo tak jak piszesz granica jest bardzo płynna.
    • blanus2202 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 00:13
      A ja uważam, że skoro jest szczęśliwa to niech to robi... Spełniona zawodowo i prywatnie. Ja bym chciała Tak przeżyć swoje życie. Tzn. nie dokładnie jak ona tylko w taki sposób...
    • aga_sama Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 00:43
      A niech się kobiecie wiedzie, super że się jej udało. Zdjęcia mają swój styl, nie jest to podrabiany przez nieszczęsne makóweczki i inne polki skandynawski klimat. Stylizacje: kwestia gustu, mój syn by mnie wyśmiał wink ach i zazdroszczę jej tych ubrań wink nie Marek, ale tkanin i krojów. Jakbym miała kasę.... A tak nie mam, pani gratuluję,
    • zwariowana_wariatka Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 01:21
      wszystko spoko, tylko dlaczego te biedne dzieci nazywają się Vivienne i Olivier? uncertain ojej
      • aniani7 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:51
        Może to dzieci Michała Wiśniewskiegosmile
    • piepe Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 01:23
      A to jest blog modowy? Bo zdjęcia są ostro dawkowane i na piątym planie, chyba ze coś mnie ominęło i ten link FB to nie jest link do bloga modowego.
    • phantomka Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 01:42
      Nie przekonuje mnie taka twórczość. Po pierwsze można się realizować, ale własnym kosztem, czasem, pracą. Włączanie dzieci w to zajęcie, jest egoistyczne. Niejednokrotnie czytałam/słuchałam wypowiedzi blogerów, że jest to ciężka praca. Ja w to wierzę. To nie jest tak, że dziecko ubiera się normalnie, wychodzi na dwór, mama pstryka mu 3 zdjęcia i finito. To jest z reguły masa przygotowań i dziesiątki zdjęć.
      A już chłopiec przebierany za dżolera jakoś mnie odrzuca.
      • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 08:22
        No wlasnie ja tez znajduje stylizacje chlopca problematyczne - nienaturalne na maksa. Ktore dziecko tak chodzi miedzy ludzi? Bo na herbatke do babci czy wycieczke do lansiarskiego sklepu to moze...
    • heca7 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 08:33
      Weszłam na bloga ale nic mnie nie zachwyciło. Chyba mam dzieci za duże wink Poza tym nigdy nie chciały się ubierać w ten sposób. Żadne szaliki owiniete wokół szyi jak kryzy , czapki i wełniane płaszcze.
      Może byloby to wow! Gdyby inna marka zaproponowała jej współpracę. Ale Kim Kardashian !? Ta babka od seks taśmy i wstawiania nagich fotek do internetu !?
      • angelika.to.ja Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 19:54
        Omg przecież ubiera sie do zdjęć za które to jest KASA a prywatnie zapewne elsa i inne wiec spokojnie...
    • liz.corps Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 08:57
      Vivi i Oli, fashion, Kardashianki, wielki świat!
    • przystanek_tramwajowy Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:52
      A ja wolałabym, żeby Blogiem Roku został blog, gdzie dzieci nie są wyłącznie wieszakami na trendy-srendy ubranka, a autorka bloga potrafi formułować prawidłowo zdania. Naprawdę nie ma takich blogów?
      • babcia.stefa Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 17:03
        >a autorka bloga potrafi formułować prawidłowo zdania.

I nie kończy co drugiego zdania emotikoną jak gimbaza.
    • aniani7 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 10:59
      Dzieci urocze, pani wygląda jak Cruella de Mon. Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego typu blogów i szybciej siebie wystawiłabym na publiczny widok (a nienawidzę tego szczerze) niż dzieci.
      • ichi51e Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 11:28
        Pani siebie tez wystawia - pewnie sama ma marzenia niespelnione bo przy pkazji siebie wklada gdzie moze. Fajnieby bylo gdyby z czasem dorosly blog zrobila ale wiadomo to trudniej kasa mniejsza i o sponsoring trudniej - zwlaszcza przy takim stylu. Nie Cruella de Mon tylko Morticia z Adams Family
        • aniani7 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 11:37
          A przypuszczam, że całkiem przyjemna dla oka kobieta ukrywa się pod tą toną makijażu. Nałożyłaby połowę mniej i byłoby na kogo popatrzeć.
        • aniani7 Re: Sukces polskiego bloga dziecięcego- fenomen 12.03.16, 11:39
          Przyjrzałam się jeszcze razsmile Dla mnie to Cruella.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka