Dodaj do ulubionych

Gwarancja Plus T.U. Warta

16.05.16, 19:14
Miała któraś "przyjemność"?
Nigdy q... Więcej! Wolałabym kupić dziecku nowy telefon, niż czekać 1,5 już miesiąca na jakiekolwiek info o stanie zgłoszonej szkody - tel został zabrany przez ich kuriera do serwisu i słuch o nim zaginął.
Panie wiedzą tylko, że jest w naprawie....
I taka informacje otrzymuje dzień w dzień dzwoniąc do BOK,.
Na reklamację obsługi oraz na pisemną prośbę o info o stanie zgłoszenia - reakcji brak.

NIGDY WIECEJ!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 16.05.16, 19:23
      Jeśli to to ubezpieczenie oferotwane w Media Markt, to mamy, na firmę. Monitor się zepsuł i wtedy zaczęły się schody, bo to nie ja, a mój wspólnik zawarł to ubezpieczenie przy zakupie, doradca mu powiedział, ze naprawa jest door to door i dają sprzęt zastępczy.
      Ja jestem w Niemczech, poszukałam OWU tego cuda i owszem, jak radio Erewań, niby dają, ale po ponad tygodniu, niby door to door, ale coś tam, dość skomplikowane. Monitor był potrzebny w pracy, to sprzęt z wyższej półki, skalibrowany itd. Było niefajnie i długo trwało, ale jak doczytałam OWU, to ubezpieczenie się ładnie ubezpieczyło od odpowiedzialności... W końcu kiedyś naprawiono sprzęt, ale długo to trwało.
      • shell.erka Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 16.05.16, 19:44
        To dokładnie to ubezpieczenie.
        Za przekroczenie 30 dni które mają na załatwienie sprawy, mogę im co najwyżej naliczac odsetki ustawowe, które jak wiadomo są śmieszne.

Door2door moim zdaniem jest dla ich wyłącznego dobra - zakazuje bowiem zawieźć osobiście sprzęt do wybranego / najbliższego / najlepszego serwisu.

Jeden wielki żart.

To był pierwszy i ostatni sprzęt ubezpieczony w ten sposób. Zaraz córka dostanie sprzęt. A syn nowy i w życiu po pierwsze nie kupimy go w media- dla zasady, a już gwarancję plus "reklamujemy" komu się da.
        Trudno się w sumie dziwić, bo to... WARTA.....
        • alpepe Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 17.05.16, 08:08
          Po prostu trzeba czytać te drobne druczki, a ty masz po prostu pecha. My potrzebowaliśmy na cito monitor zastępczy, a tu drobnym druczkiem, że i owszem, ale nie od razu, więc w d. z takim ubezpieczeniem.
          To ubezpieczenie dla kogoś, kto w sumie sprzętu nie potrzebuje do użytku codziennego, a skoro tak, to i takiego ubezpieczenia też nie potrzebuje.
    • aurinko Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 16.05.16, 19:54
      Ja mam laptopa ubezpieczonego w Hestii, zalalam go kawa i bez problemu naprawa zorganizowana, czekalam 3 tygodnie zeby dostac sprzet z powrotem, ale moglam zadzwonic do serwisu i dopytac jak postepy. A sama procedura z Hestia zajela 5 minut przez telefon, na drugi dzien byl kurier po laptopa.
      Nie moga Ci podac do ktorego serwisu pojechal telefon? Nie da sie tam zadzwonic i zapytac? Bo sam ubezpieczyciel to raczej guzik wie w temacie napraw.
      • shell.erka Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 16.05.16, 21:01
        Ależ podali mi najpierw numer telefonu który poprostu nigdy nie jest odbierany. Po 2 tygodniach "nie możemy" podano mi również adres serwisu: SPB w Warszawie, ul. Osmańska 12 - i co mam z tym adresem zrobić, skoro jestem z Poznania? Jedynie doradzić Warszawiakom.

Dzięki. Sprawdzę Hestie.
    • shell.erka Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 16.05.16, 21:30
      I błagam,niech wątek pobedzie jak najdłużej Up, żeby przestrzec jak najwięcej osób.
      • dorcia1234 Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 16.05.16, 21:43
        he he
        laptopa córki naprawiali tak długo, ze aż zniknął z systemu gdzie mogłam monitorować naprawę ( samsung). Już prawie zdecydowaliśmy się na nowego a tu ta dam- przyjechał kurier z paczką. Nie polecam.
        • shell.erka Re: Gwarancja Plus T.U. Warta 16.05.16, 21:48
          Weź nie strasz, a wystąpiłas o te odsetki? Bo ja wystąpie nawet o złotówkę - dla zasady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka