13.07.16, 14:29
W te wakacje to już przepadło, ale tak mi się marzy na przyszłe. Nie za wysoko, ładne widoki, czyste powietrze, milusi pensjonacik z jedzeniem na miejscu. Trasy spacerowe dla niewprawionych, może wjazd kolejką na jaką górkę? Nie daleko (dla mnie) - czyli na pewno nie Zakopane, nie Bieszczady. Raczej bliżej Szklarskiej, Karpacza, Polanicy, Kudowy itp. itd. Żeby były linie kolejowe albo PKS.
Gdzie? Znacie coś godnego polecenia?
Obserwuj wątek
    • eweliska18 Re: A góry? 13.07.16, 15:57
      Kudowa Zdrój - piękne Góry Stołowe, nocowaliśmy w Willa Lawenda - ale tam tylko śniadania
      Wisła - Beskidy, wyższe od Gór Stołowych, noclegi - Karina, Kamratowo, Stareczka
      Karpacz - Sudety, noclegi Artus , Karkonoski (w tym drugim wspaniałe wyżywienie)
      • lokitty Re: A góry? 13.07.16, 16:02
        Dzięki big_grin.
      • justyna-anna Re: A góry? 13.07.16, 18:45
        Karkonoski szczerze polecam.Położony w górnej części Karpacza blisko szlaków turystycznych i kościółka Wang z pysznym jedzeniem smile
        • justyna-anna Re: A góry? 13.07.16, 18:47
          Znaczy w pensjonacie serwowali pyszne jedzenie a nie w kościółku tongue_out
          • niu13 Re: A góry? 13.07.16, 19:07
            Okolice Kudowy Zdroju- wyjechać należy w górę z Kudowy, koło kaplicy z czaszkami w Czermnej i dalej leży- na samej granicy- wieś Pstrążna. Jest tam skansen i największy w Polsce ośrodek Kalwinów. Uroku tego miejsca nie jestem w stanie opisać. Jest to chyba najpiękniejszy zakątek w Polsce (choć na samym jej końcu) jaki widziałam. Panuje tam nastrój bajkowego odrealnienia i wolności od świata. Cudowna cisza i piękno. Powietrze jest tak czyste, że nieopodal zbudowano maleńkie sanatorium dla dzieci z białaczkami. Góry Stołowe - trochę oddalone- mają tę wielką zaletę, że nie są zawalone ludźmi. Z poprawką na to, że moje wspomnienia dotyczą lat 2000, nie wiem, jak tam jest teraz, ale nie sądzę, żeby wiele się zmieniło. Polecam gorąco!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka