nangaparbat3 19.07.16, 22:51 co by powiedzial Freddy Mercury slysząc, że jego piosenkę graja na konwencji Trumpa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menodo Re: We Are the Champions - Jak myślicie 19.07.16, 23:04 Wyobrażam sobie, ale nie napiszę, co by powiedział, bo obawiam się, że za coś takiego można by dostać bana na ematce Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: We Are the Champions - Jak myślicie 19.07.16, 23:12 W sumie ciekawe, kto obecnie ma prawa do tej piosenki i wydał zgodę na jej użycie w kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Piosenka ma ponad grubo ponad 30 lat 19.07.16, 23:29 Więc może i prawa autorskie się "przedawniły". Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Piosenka ma ponad grubo ponad 30 lat 19.07.16, 23:45 Prawa autorskie się przedawniają 70 lat po śmierci autora. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: We Are the Champions - Jak myślicie 19.07.16, 23:41 No pewnie jakaś rodzina, potwornie obłowiona w hajsiwo. Genialny utwór, ale słyszałam go w wielu miejscach taniej rozrywki typu fontanny w Barcelonie czy muzeum FCB w Madrycie, więc myślę, że sztab Trumpa raczej nie miał tu wielu problemów Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: We Are the Champions - Jak myślicie 19.07.16, 23:48 Sztab Trumpa w ogole nie ma problemów z czerpaniem: The Quint: Melania Trump Rips Off Michelle Obama?s 2008 Speech; Gets Trolled Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: We Are the Champions - Jak myślicie 19.07.16, 23:50 Własciwie doszukuje się jakiegos spisku, podstepu, przecież oni nie mogą byc aż tak glupi. W dodatku porównanie oby pań jest dla Melanii miażdżace - wystraszona kukla, która deklamuje z pamięci cos, czego za bardzo chyba nie rozumie, a na pewno nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 00:04 Też mi się tak wydaje. Albo autor przemowy był koniem trojańskim Demokratów (ale trudno mi uwierzyć, że oni przebili cenowo Trumpa) lub był ideologicznym sabotażystą i chciał ich skompromitować, albo oni sami chcieli odwrócić uwagę mediów od reszty konwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 09:12 Autor tego przemówienia powinien wylecieć z kilkuletnim wilczym biletem w polityce. Za głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 18:54 Czytałam (nie wiem, na ile sprawdzone info), ze tego kawałka nie było w skrypcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 10:17 minor.revisions napisała: > oni sami chcieli odwrócić uwagę mediów od reszty konwencji. To mi się wydaję najbardziej prawdopodobne, bo przecież tam się dziwne rzeczy działy - głosowanie w formie, kto głośniej będzie krzyczał. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 00:14 nangaparbat3 napisała: > porównanie oby pań jest dla Melanii miażdżace - wystraszona kukla, kt > óra deklamuje z pamięci cos, czego za bardzo chyba nie rozumie, a na pewno nie > czuje Well, kto to wie jaka naprawde jest Melania. According to Wiki, TV personality Barbara Walters, impressed with Melania's intelligence when she met her, has said of her: "Maybe because she's so pretty, we don't expect her to be as smart as she is." Co do plagiarism etc. to ja bym przede wszystkim winila specow od kampanii Donalda, do takich sytuacji nie wolno dopuszczac, jakakolwiek nie bylaby First Lady in spe Poza tym pecunia non olet a piesn ujdzie calo ... a tu masz pelne wytlumaczenie dlaczego DT moze sobie grac "champignon" (jak sie zlosliwie nabijaja Quebecois) ile mu sie zywnie podoba: www.forbes.com/sites/melindanewman/2016/07/19/why-queen-cannot-stop-trumps-use-of-we-are-the-champions/#33b77aad4595 Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 00:37 Dziekuje za artykul, nie sądzilam nawet, że o tym piszą. co do Melanii, to oczywiście nie mam pojęcia, jaka ona jest (poza tym ze ladna), natomiast widze, jak sie zachowuje w momencie, kiedy przemawia. I widzę, że nie rozumie, nie jest dla niej ważne, co mówi. Może nie jest ważne w porównaniu z tym, jak jej zalezy, by dobrze wypaść - a może w ogóle nie jest wazne. Tego już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 02:06 Albo właśne o to chodziło: przekonanych i tak nie przekonasz, a gdyby nie "afera" z plagiatem pies z kulawą nogą by nie zauważył, że żona jakieś przemówienie wygłosiła. Plus do tego posnuć domysły, że nie możemy być szowinistami i pani na pewno musi być równie mądra, co jest wystylizowana i na efekty nie trzeba czekać: w przeciętnej wyborczej głowie pozostaje jedynie "ojtam, ojtam". Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 00:34 W dodatku porównanie oby pań jest dla Melanii miażdżace' To zależy Myśłałam o tym i moim zdaniem dla wielu rednecków czy szeroko pojętej "white trash" to jest takie lewackie czepianie się. Nasz Donald jest fajny i nasza Melania też jest fajna - nieprzychylne media ich hejtują, ale my przecież wiemy jakie są media, czas na dobrą zmianę Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 09:36 Może z tą jej inteligencją jest tak jak z rzekomym byciem poliglotką? Ile ona jest w Stanach? Uszy bolą, jak ona ten angielski kaleczy, przydałyby się jej american accent training bo teraz brzmi jak Waldemar Pawlak na jednym wdechu wyrzucający pojedyncze słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 09:56 Albo wlasnie lekki akcent jest potrzebny dla celow marketingowych... Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 10:01 To ja już sensu nie widzę. Bądź przeciw imigrantom, miej żonę imigrantkę i lansuj jej akcent. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 10:07 To zupełnie tak jak bądź w PiS, nap...laj na komuchow i przygarnij pod skrzydła Piotrowicza Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love rozsądni imigranci są za Trumpem, taki paradoks 21.07.16, 00:15 bo ci którzy się wybili wcale nie chcą dodatkowej masy swoich ziomków. Ja tak samo nie chcę więcej Polaków w Irlandii. Bo ogólna zasada jest taka: dodatkowe 2 mln Polaków w Irlandii zrobiłoby przecież syf jak w Polsce i powstałaby syfiasta Polska 2, bo przecież by się nie zasymilowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 10:03 burina napisała: > Albo wlasnie lekki akcent jest potrzebny dla celow marketingowych... Albo efekt Kissingera, świadczący ponoć o sile osobowości . W sumie marketingowo też nie wadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 10:05 Mnie nie chodzi o jej inteligencję - jak słusznie zauwazyla Bi, na ten temat nie da się nic powiedzieć. Zlości mnie (zawsze mnie to złosci, wszystko jedno kto i o czym mowi), że ona recytuje tekst wyuczony na pamięć i to tak, jakby jego treść była jej doskonale obojetna. To sie rzuca w oczy na tle Michelle, i może zresztą chodzi o poziom zdolności aktorskich, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: We Are the Champions - Jak myślicie 19.07.16, 23:24 Mama I've just killed a man... Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 01:34 Dzis pytanie, dzis odpowiedz: www.telegraph.co.uk/news/2016/07/19/rock-band-queen-frustrated-after-trump-campaign-ignores-requests/ Ag Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 01:58 Kocham Freddiego, tak samo jak on kochał hajs. Także domyśl się... Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: We Are the Champions - Jak myślicie 20.07.16, 09:24 Cóż, Amerykanie wyraźnie są w sytuacji: czy dżuma, czy cholera. Nie wiedziałabym, którą chorobę wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś