Dodaj do ulubionych

jazda na rowerze zimą

02.08.16, 11:05
jeździ któraś z was? mam na myśli prawdziwą zimę, ze śniegiem i temp. do -10/15, ale i łagodniejsze wersje też.
podzielicie się doświadczeniem? bardzo się zimą niszczy rower?
Obserwuj wątek
    • oqoq74 Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:12
      Jeździłam zimą. Rower jak rower, ani mnie, ani kolegom nic się nie zniszczyło.
      Grunt to odpowiedni ubiór. Także ochrona na twarz. I można jeździć.
    • mid.week Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:26
      Zdarza mi się. Nie codziennie, do pracy, ale rekreacyjnie. Trzeba pamiętać o ubraniu bo przez wiatr jest jeszcze zimniej. Czapka, rękawice, krem na twarz. Rower przeżył, nic mu nie jest.
    • eve-lynn Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:35
      Mam w planie jezdzic codziennie, do pracy. Ubrac sie umiem i mam dobre ubrania sportowe.
      Co mnie najbardziej zmartwilo to wlasnie info, ze po zimie rower jest zmasakrowany.
      Ale jak mowicie ze nie, to ok.
      • oqoq74 Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:40
        W jakim sensie zmasakrowany?
        • eve-lynn Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 12:12
          ha, właśnie znalazłam artykuł.
          w takim sensie zmasakrowany: polskanarowery.sport.pl/msrowery/56,105126,8754090,sprzet,,3.html

• ira_08 Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:39
      Tak.
      Nie.
      Ale ja mam zwykły, tani, miejski, za 300 zł. Więc nawet jeśli, to nie szkoda mi go specjalnie.
      • eve-lynn Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 12:14
        no właśnie ja sobie kupiłam teraz wypaśnego elektryka (bo mieszkam w górach i bez takiego wspomagania nie ma mowy, żebym jeździła) i trochę mi go szkoda.
        pójdę jeszcze do serwisu pogadać o przygotowaniu do zimy. do tego opony (albo przynajmniej jedną) z kolcami musiałabym kupić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka