eve-lynn 02.08.16, 11:05 jeździ któraś z was? mam na myśli prawdziwą zimę, ze śniegiem i temp. do -10/15, ale i łagodniejsze wersje też. podzielicie się doświadczeniem? bardzo się zimą niszczy rower? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oqoq74 Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:12 Jeździłam zimą. Rower jak rower, ani mnie, ani kolegom nic się nie zniszczyło. Grunt to odpowiedni ubiór. Także ochrona na twarz. I można jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:26 Zdarza mi się. Nie codziennie, do pracy, ale rekreacyjnie. Trzeba pamiętać o ubraniu bo przez wiatr jest jeszcze zimniej. Czapka, rękawice, krem na twarz. Rower przeżył, nic mu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:35 Mam w planie jezdzic codziennie, do pracy. Ubrac sie umiem i mam dobre ubrania sportowe. Co mnie najbardziej zmartwilo to wlasnie info, ze po zimie rower jest zmasakrowany. Ale jak mowicie ze nie, to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 12:12 ha, właśnie znalazłam artykuł. w takim sensie zmasakrowany: polskanarowery.sport.pl/msrowery/56,105126,8754090,sprzet,,3.html Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 11:39 Tak. Nie. Ale ja mam zwykły, tani, miejski, za 300 zł. Więc nawet jeśli, to nie szkoda mi go specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: jazda na rowerze zimą 02.08.16, 12:14 no właśnie ja sobie kupiłam teraz wypaśnego elektryka (bo mieszkam w górach i bez takiego wspomagania nie ma mowy, żebym jeździła) i trochę mi go szkoda. pójdę jeszcze do serwisu pogadać o przygotowaniu do zimy. do tego opony (albo przynajmniej jedną) z kolcami musiałabym kupić... Odpowiedz Link Zgłoś