Dodaj do ulubionych

Serial tv z lat 80 tych

06.08.16, 21:08
Wszechwiedzace emamy, pomóżcie smile Mojego męża męczy taki poważny problem. W latach 80 tych, lub wczesnych 90 tych w TV w trakcie wakacji lub ferii oglądał serial dla młodzieży. Zagraniczny, anglojezyczny, dzieci zbierały w nim jakieś jajka - kule czerwone i niebieskie. Jak ich nie zebrały to pojawiały się ''złe moce''. Ja kompletnie nic takiego nie kojarzę, ale może któraś z Was. Męczy go to podobno od paru lat i żyć nie daje...
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:14
      Hahaha, pamiętam.
      Czekaj, jak to było... Kiedyś pytałam o to na innych forach big_grin
      One parzyły w łapy te kule.

Zaraz znajdę to forum.
      • cauliflowerpl Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:15
        Łazili po jakichś podwodnych tunelach, ich ścianki miały konsystencję gęstego gluta i te dzieciaki sie przez to przeciskały...

Tajemnice... tajemnice....
        • cauliflowerpl Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:17
          Tajemnice wygasłych wulkanów!!!

www.nostalgia.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=120

To wprawdzie nie mój wpis, ale gdzieś tam wtedy na tym portalu szukałam big_grin
          • salix.s Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:21
            Dozgonne dzięki smilesmile to już mamy rozrywkę na sobotni wieczór smile
          • emigrantkaaa Re: Serial tv z lat 80 tych 07.08.16, 03:05
            > Tajemnice wygasłych wulkanów!!!

Słabo mi... Pamiętam doskonale ten serial (właściwie głównie tytuł, bo fabułę ledwo, ledwo), to był koszmar mojego dzieciństwa. Nigdy w całym swoim życiu nie bałam się tak, jak podczas oglądania tego serialu. Spokojnie mogę powiedzieć, że do dzisiaj pozostało mi coś w rodzaju urazu. Brr.
            • cauliflowerpl Re: Serial tv z lat 80 tych 07.08.16, 07:35
              Ja się nie bałam, ale był dla mnie potwornie obrzydliwy. Wszędzie te gluty.
      • salix.s Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:18
        I te dwa kolory nie mogły się połączyć, bo by jakiś potwór się obudził. Żebyś widziała w jakim napięciu teraz czekamy smilesmile
        • cauliflowerpl Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:20
          Już podałam wyżej big_grin
          Tajemnice wygasłych wulkanów.
          Tu creme de la creme, kwintesencja big_grin
          www.youtube.com/watch?v=SrB4YFzyFD8
          • grave_digger Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:22
            Polskie tłumaczenie nazwy tego serialu błyszczy w porównaniu do angielskiego, muszę przyznać
            • cauliflowerpl Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:24
              Ale za to jest mroczniejsze wink
              Cały serial był mroczny. Że też to w dzień puszczali i to w paśmie dla dzieci i młodzieży...
              • grave_digger Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:33
                Może tani był dla ówczesnej polskiej telewizji do zakupienia. A puszczać chyba coś trzeba było. Wspaniałe czasy smile
                • salix.s Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 22:47
                  Nooo, a gdzie była wtedy misja TVP i rodzice dzieci co to oglądały, ja się pytam ???smile ja tego nie znałam , bo u mnie była kolejka do telewizora i na zmianę na video- Hanna Barbara, Akademia Policyjna i film o blizniaczkach co uatrakcyjniały życie przyszłej żonie tatysmile ale mąż obejrzał z wielkim ufff, że w końcu udało się to namierzyć, dzięki w jego imieniu jeszcze razsmile
                  • cauliflowerpl Re: Serial tv z lat 80 tych 07.08.16, 07:34
                    Nie ma za co wink
    • grave_digger Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 21:16
      Bardzo dobrze pamiętam ten serial.
      Oni byli rodzeństwem. Chłopiec gorzej radził sobie z opanowaniem tych mocy.
    • paszewa Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 22:23
      gęsia skorka?
    • bulzemba Re: Serial tv z lat 80 tych 06.08.16, 23:08
      ale poślizg! Lata 80-90. To było kręcone w na samym początku lat 80 tych!
      • grave_digger Re: Serial tv z lat 80 tych 07.08.16, 10:01
        ale puszczane u nas pod koniec lat 80-tych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka