zazou1980 13.09.16, 11:06 Konkubin mi sie wydelikacil i poszukuje meskiego szamponu bez SLS. Jak dotad probowal 3 moich Altery z Rossmana, ale podobno niedomywaja mu glowy i szuka cos lepszego. Moze ktos cos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:13 A musi być męski? Ja myję tylko bez sls bo mi się łupież robi. Aktualnie mam biovax ale myłam też tołpą i było ok, choć jednak biovax lepiej domywa w moim odczuciu. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:53 Nie, nie musi wczoraj w akcie desperacji chcial kupic johnson's baby, ale tez ma sls-y. Wlasnie od zwyklych szamponow robi mu sie lupiez i jakies czerwone placki na glowie, teraz leczy sie nizoralem, ale potem chce przejsc na cos normalnego. Zaraz ide do galmoku, to polukam ten biovax i tolpe. thx Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 15:12 zazou1980 napisała: > Nie, nie musi wczoraj w akcie desperacji chcial kupic johnson's baby, ale te > z ma sls-y. > Wlasnie od zwyklych szamponow robi mu sie lupiez i jakies czerwone placki na gl > owie, teraz leczy sie nizoralem, ale potem chce przejsc na cos normalnego. Zara > z ide do galmoku, to polukam ten biovax i tolpe. thx > Akurat nizoral dla osób z łupieżem o wrażliwej skórze to poroniony pomysł. Mój syn również dostaje łupieżu po normalnych szamponach (jak się zapomni) Akurat na taki łupież kupuję mu ten szampon: www.vichy.pl/produkty-do-pielegnacji-włosow/szampon-przeciwłupiezowy-do-skory-wrazliwej-dercos/p2942.aspx Normalnie na co dzień używa szamponów mlodszej siostry Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:53 Skoro bez SLS nie domywa, znaczy powinien używać normalnego. Co za dziwactwo z tym pomysłem? Ma wyjątkowo suche-,krecone-lamliwe-nierozczesywalne włosy? I długie? Babydream z Rossmana Jak nie, niech nie cuduje. Szampony bez SLS -ow w sumie tylko do takich się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 13:07 On może mieć łojotokowe zapalenie skóry głowy, w takim wypadku nizoralem tylko pogarsza sprawę, bo nizoral silną chemię na grzyby zawiera, co przy zap. skóry daje efekt tragiczny. Mój wyleczył takie placki i podrażnienia szamponem Biały Jeleń dla mężczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:58 ja kupuje fito Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 13:16 Oilan dla dzieci. Jak będzie źle, to może choć w drugim myciu? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 13:18 Fitomed ma cala serie bez SLSow. I jeszcze jest petal organics, latwo dostepne. Ale lojalnie ostrzegam, ze to wlasnie problem z szamponami bez SLSow, ja mam te same odczucia. No i moze byc tak, ze jak ma nadmierny lojotok, to niezmywanie tego loju pogorszy tylko sprawe, bo skora sie kompetnie zatka. A zbyt agresywne wywola nadproduckje tluszczu. Trzeba zmyc tluszcz i nawilzyc skore. Masz troche lektury: lojotokowaglowa.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 14:25 Moj uzywa optima australian tee tree deep cleansing. Zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 14:30 W jakim sensie nie domywają? Że włosy się szybko przetłuszczają? Jesli tak, to polecam the body shop Rainforest balancing. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 15:22 Do mycia wlosów polecam jeszcze ten: www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabiegów-pielęgnacyjnych/Kerium/KERIUM-SZAMPON-EKSTREMALNIE-DELIKATNY-p4074.aspx Chociaż nie wiem, czy ma sls czy nie, ale jeśli twoj mąż ma wrażliwą skórę głowy,mto ten powinien być ok. Odpowiedz Link Zgłoś