Dodaj do ulubionych

Szampon dla faceta bez SLS

13.09.16, 11:06
Konkubin mi sie wydelikacil i poszukuje meskiego szamponu bez SLS. Jak dotad probowal 3 moich Altery z Rossmana, ale podobno niedomywaja mu glowy i szuka cos lepszego.
Moze ktos cos polecic?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:13
      A musi być męski? Ja myję tylko bez sls bo mi się łupież robi. Aktualnie mam biovax ale myłam też tołpą i było ok, choć jednak biovax lepiej domywa w moim odczuciu.
      • zazou1980 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:53
        Nie, nie musi smile wczoraj w akcie desperacji chcial kupic johnson's baby, ale tez ma sls-y.
        Wlasnie od zwyklych szamponow robi mu sie lupiez i jakies czerwone placki na glowie, teraz leczy sie nizoralem, ale potem chce przejsc na cos normalnego. Zaraz ide do galmoku, to polukam ten biovax i tolpe. thx
        • saszanasza Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 15:12
          zazou1980 napisała:

> Nie, nie musi smile wczoraj w akcie desperacji chcial kupic johnson's baby, ale te
          > z ma sls-y.
          > Wlasnie od zwyklych szamponow robi mu sie lupiez i jakies czerwone placki na gl
          > owie, teraz leczy sie nizoralem, ale potem chce przejsc na cos normalnego. Zara
          > z ide do galmoku, to polukam ten biovax i tolpe. thx
          >

Akurat nizoral dla osób z łupieżem o wrażliwej skórze to poroniony pomysł. Mój syn również dostaje łupieżu po normalnych szamponach (jak się zapomni) Akurat na taki łupież kupuję mu ten szampon: www.vichy.pl/produkty-do-pielegnacji-włosow/szampon-przeciwłupiezowy-do-skory-wrazliwej-dercos/p2942.aspx
          Normalnie na co dzień używa szamponów mlodszej siostrywink
      • konsta-is-me Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:53
        Skoro bez SLS nie domywa, znaczy powinien używać normalnego.
        Co za dziwactwo z tym pomysłem?
        Ma wyjątkowo suche-,krecone-lamliwe-nierozczesywalne włosy?
        I długie?
        Babydream z Rossmana
        Jak nie, niech nie cuduje.
        Szampony bez SLS -ow w sumie tylko do takich się nadają.
        • niu13 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 13:07
          On może mieć łojotokowe zapalenie skóry głowy, w takim wypadku nizoralem tylko pogarsza sprawę, bo nizoral silną chemię na grzyby zawiera, co przy zap. skóry daje efekt tragiczny. Mój wyleczył takie placki i podrażnienia szamponem Biały Jeleń dla mężczyzn
    • hallbera.jarlakappi Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 12:58
      ja kupuje fito
    • danaide Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 13:16
      Oilan dla dzieci. Jak będzie źle, to może choć w drugim myciu?
    • turzyca Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 13:18
      Fitomed ma cala serie bez SLSow. I jeszcze jest petal organics, latwo dostepne. Ale lojalnie ostrzegam, ze to wlasnie problem z szamponami bez SLSow, ja mam te same odczucia. No i moze byc tak, ze jak ma nadmierny lojotok, to niezmywanie tego loju pogorszy tylko sprawe, bo skora sie kompetnie zatka. A zbyt agresywne wywola nadproduckje tluszczu. Trzeba zmyc tluszcz i nawilzyc skore.
      Masz troche lektury: lojotokowaglowa.blogspot.com/
    • lianis Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 14:25
      Moj uzywa optima australian tee tree deep cleansing. Zadowolony
    • agni71 Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 14:30
      W jakim sensie nie domywają? Że włosy się szybko przetłuszczają? Jesli tak, to polecam the body shop Rainforest balancing.
    • saszanasza Re: Szampon dla faceta bez SLS 13.09.16, 15:22
      Do mycia wlosów polecam jeszcze ten: www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabiegów-pielęgnacyjnych/Kerium/KERIUM-SZAMPON-EKSTREMALNIE-DELIKATNY-p4074.aspx
      Chociaż nie wiem, czy ma sls czy nie, ale jeśli twoj mąż ma wrażliwą skórę głowy,mto ten powinien być ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka