Dodaj do ulubionych

Zegarek z GPS dla dziecka

16.09.16, 22:45
Czy ktoras ma smart zegarek z GPS dla dziecka zamiast telefonu?

Sa jakies rzetelne juz godne polecenia zegarki tego typu i w miare dobre te zegarki?
Obserwuj wątek
    • napolnoc Re: Zegarek z GPS dla dziecka 16.09.16, 23:38
      Mamy taki, używamy regularnie, sprawdza sie. Corka lat 6 wychodzi zazwyczaj w towarzystwie brata lat 4, mieszkamy w spokojnej dzielnicy domków jednorodzinnych.
      Przede wszystkim, dzwoni do mnie jak dramatycznie chce zmienic kierunek spaceru, typu przenieść sie z jednego płaca zabaw, na drugi, albo jak chce isc do koleżanki, by ja zaprosić do wspólnej zabawy na dworze.
      Z zegarka moze zadzwonić do mnie i do meza. Mam apke w telefonie, widze gdzie jest. Zegarek ma jeszcze milion innych funkcji, ale nie używamy.
      Kupiłam, bo chodziło mi głownie o kontrole, czy nie wychodzi poza dozwolony rejon plus, ze moge ja zawołać do domu, bo np obiad czy basen.
      Kupiłam chińskie badziewie w necie, na próbę, niedrogie, działa, wiec na razie nie szukam lepszego zamiennika.
      Pierwszych kilka dni corka szpanowala wsród koleżanek i wydzwaniała do mnie z każda pierdoła, ale potem jej przeszło, dzwoni tylko w ważnych sprawach, np ze ktos dokucza im, albo, z pytaniem, czy mogą isc na inny płac zabaw.
      Do zegarka potrzebna jest sim karta i trzeba ja doładowywać, ale jak na razie koszt jest minimalny, a spokoj bezcenny.
      Dzieci wczesniej wychodziły na zewnatrz z minutnikiem kuchennym, chodziło o to, by srednio co 20 min meldowany sie w domu, ale poruszając sie na rowerach, w tym czasie potrafiły znacznie oddalić sie od domu. Wiec zegarek lepiej sie sprawdza, bo jestem w stanie lepiej kontrolować rejon, po jakim sie poruszają.
      • princesswhitewolf Re: Zegarek z GPS dla dziecka 16.09.16, 23:50
        no ale ja pytam o marke a nie jak toto dziala. Przecie ja mam wlasny tylko bez GPS dla doroslych, Pebble.

Chodzi mi o to czy marke jakos polecicie co sie sprawdza i bateria nie zdycha, Wklej co to za chinskie badziewie skoro dziala. Chinskie nie chinskie jak dziala to dobrze

• napolnoc Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 00:03
          Ten model www.amazon.co.uk/ask/questions/asin/B01G72VST6/5/ref=ask_ql_psf_ql_hza
          • princesswhitewolf Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 00:24
            dzieki wielkie. Jak dziala i bateria trzyma to super!!
        • napolnoc Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 00:07
          Sorry, ale w poście startowym nie było wzmianki, ze wiesz cokolwiek o tej pie...e, dlatego sie rozpisałam.
          • claudel6 Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 02:11
            też o takim myślę.
            • nieproszonygosc Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 08:51
              a my mamy LG KizOn - też polecam. Na zegarku jest jeden, jedyny guzik bez żadnego wyświetlacza więc zegarek sam w sobie nie jest atrakcyjny do zabawy dla dzieci. Po naciśnięciu guzika dzieciak łączy się ze mną, gdy ja nie odbieram to przełącza automatycznie na męża. Jeśli to my do niego dzwonimy, to nawet jeśli nie odbiera to telefon odbiera się sam po 11 sekundach i słychać co dzieciak robi. Na moim telefonie mam apkę, dzięki której mogę go namierzyć i pokazuje mi lokalizację w google maps. Mamy go juz drugi rok i bateria trzyma dwa, trzy dni po naładowaniu.
              • noemi29 Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 09:07
                A ten kizon to działa na dużą odległość? Np jestem w pracy na jednym końcu miasta, a dziecko na drugim? Bo na stronie producenta to wygląda tak, że dziecko znika miedzy połkami w markecie i wtedy je rodzic namierza.
                • ichi51e Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 09:15
                  Jak ma telefon to znaczy ze dziala jak tel - tam gdzie ma zasieg
              • tak_to_nowy_nick Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 05:25
                > nawet jeśli nie
                > odbiera to telefon odbiera się sam po 11 sekundach i słychać co dzieciak robi.
                > Na moim telefonie mam apkę, dzięki której mogę go namierzyć

A ma już tę nową funkcję, która działa tak, że jak naciśniesz specjalny przycisk to zegarek wygłasza komunikat "Wracaj do domu! Wracaj do domu!" i jeśli zarejestruje, że dziecko porusza się w innym kierunku niż zaprogramowany, to regularnie razi go prądem? tongue_out

Plusem tego rozwiązania jest zniżka na model małżeński, czyli suplementarny zegarek dla synowej. Działa jak opisano powyżej, tylko wygłasza komunikat "Obiad u teściowej! Obiad u teściowej!" big_grin
          • jak_matrioszka Re: Zegarek z GPS dla dziecka 19.09.16, 21:16
            Dla mnie, i pewnie jeszcze kilku innych forumek, mozesz sie jeszcze troche rozpisac smile
            Tak zupelnie od zera, jak komus kto o tym pierwszy raz slyszy/czyta:
            - kupuje zegarek i co? karte sim jak do telefonu, czy jakas specjalna?
            - czy to dziala jak telefon, czyli ma podobny zasieg?
            - bateria sie jakos laduje, czyli jest ladowarka w zestawie?
            - cos o co nie umiem zapytac, a powinnam wiedziec zeby calosc dzialala?
            • ichi51e Re: Zegarek z GPS dla dziecka 19.09.16, 21:31
              Kupujesz juz z karta i telefonem zaleznie od modelu mozesz wymienic lub nie.
              Dziala jak telefon zasiwg ma zalezny od sieci
              Oczywiscie ze jest ladowarka jak inaczej?
              Placi sie operatorowi oplate miesieczna wiec nie jest to wydatek na raz
              • ichi51e Re: Zegarek z GPS dla dziecka 19.09.16, 21:32
                A mam zegarek z tel i powiem ze jakosc polaczenia nie jest jakas super ekstra i bomba zwlaszcza jak sie zegarek trzyma z daleka od twarzy.
              • jak_matrioszka Re: Zegarek z GPS dla dziecka 19.09.16, 21:35
                To karta nie moze byc na karte, tylko na abonament, skoro oplata miesieczna?
              • pulower8 Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 03:19
                ichi51e napisała:

> Kupujesz juz z karta i telefonem zaleznie od modelu mozesz wymienic lub nie.

Są takie zegarki które potrzebują smartfona w pobliżu żeby działać (topowe smartwatche z Apple lub Samsunga) do których potrzebujesz telefonu z Apple albo Samsunga oraz umowy z operatorem żeby koszt (niemały!) tego zegarka i smartfona rozłożyć w czasie.

Są też tańsze zegarki innych firm które mają wejście na kartę sim i swój moduł gps i działają bez smartfona i na dodatek można do nich włożyć każdą kartę sim, także tą z oferty na kartę.

• ichi51e Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 06:07
                  Apple watch teraz tez ma gps wbudowany. Wczesniejszy model po prostu byl do czego innego nie do lokalizacji dzieci
                  • princesswhitewolf Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 10:15
                    >Apple watch teraz tez ma gps wbudowany. Wczesniejszy model po prostu byl do czego innego >nie do lokalizacji dzieci

czy osob starszych

Tylko te dla dzieci rowniez sa w stylu ( wyglad) podobajacym sie dzieciorom. Nie podlaczaja sie bluetooth do smartphone a sledzenie odbywa sie przy pomocy GPS i mapy w necie.

No i maja funkcje ze mozesz "podsluchiwac" dziecko bez jego klikania guzika odbioru. Czyli dziecko nie wie ze sluchasz.

Wytyczasz tez granice na mapie ( szkola i wokol domu czy cosik) i jesli polezie gdzies dalej to ci smartphone dzwoni.

dziecko ma tez funkcje SOS- dzwonienia do mamy
                • edelstein Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 09:40
                  Bez przesady,smartfon i zegarek nie sa tak drogie by ladowac sie w abonament,ktory wychodzi drozej.
                  • princesswhitewolf Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 10:10
                    w UK poza abonamentami sa karty telefoniczne "pay as you go". Jak raz naladujesz pieniadze tam jakies to mozesz dzwonic az do wyczerpania. Miesiac, pol roku, rok - zalezy od ciebie jak szybko zuzywasz. Nie ma przymusu comiesiecznego doladowywania i co wplacisz nie wsiaka po miesiacu jesli nie zuzyjesz.

Poza tym abonamenty tu nie sa tak drogie. W okazjach mozna miec 500 min i iles tam txt i web za 5 funciakow na miesiac.
                • princesswhitewolf Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 10:12
                  no tak ale to jest cos innego. Ja mam Pebble Time ktory funkcja Push pokazuje mi wszystkie emaile i smsy tudziez telefony na mojego smartphone.

Te o jakich tu mowa to urzadzenie niezalezne z funkcja GPS co by to dzieciora namierzyc. Jak rowniez, daja ci znak na smartphona jak dziecior wyjdzie z ustalonych przez ciebie granic na mapie.
            • pulower8 Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 03:38
              jak_matrioszka napisała:

> Dla mnie, i pewnie jeszcze kilku innych forumek, mozesz sie jeszcze troche rozp
              > isac smile
              > Tak zupelnie od zera, jak komus kto o tym pierwszy raz slyszy/czyta:
              > - kupuje zegarek i co? karte sim jak do telefonu, czy jakas specjalna?
              Musisz kupić zegarek z wejściem na kartę sim. Karta sim jak do telefonu, chociaż może być w formacie nano sim (czyli po prostu mniejsza niż microsim) Da się takie kupić, w ostateczności można zwykłą kartę przyciąć.

> - czy to dziala jak telefon, czyli ma podobny zasieg?
              Tak, powinien mieć podobny zasięg.

> - bateria sie jakos laduje, czyli jest ladowarka w zestawie?
              Ładowarka w zestawie powinna być albo przynajmniej kabelek microusb do usb.

> - cos o co nie umiem zapytac, a powinnam wiedziec zeby calosc dzialala?

Testowalam zegarki rożnych dziwnych chińskich firm i dzwonienie działało i gps też działał.
      • isa_bella1 Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 08:59
        Wiesz ze łiesz prawo zostawiając 6 latkę i 4 latka bez opieki?
        • isa_bella1 Re: Zegarek z GPS dla dziecka 17.09.16, 09:00
          Łamiesz miało być...
        • edelstein Re: Zegarek z GPS dla dziecka 19.09.16, 21:21
          No i?
        • zuleyka.z.talgaru Re: Zegarek z GPS dla dziecka 19.09.16, 21:24
          Wiesz, że łamiesz prawo wychodząc bez kagańca?
        • mid.week Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 08:53
          Podasz ten paragraf który łamiemy zostawiając dzieci same?
          • napolnoc Re: Zegarek z GPS dla dziecka 20.09.16, 23:46
            Ten model, co kupiłam, jest na zwykła karte pre paidowa, zakupiona w sklepie, ma nr, przez net doładowywać moge, ma zasięg jak komórka, czyli, wiadomo, dobry w okolicy domu, ładowarka była dołączona, krotki kabel z usb wtyczka. Po paru tygodniach użytkowania, jedynie musze zwracać uwage, czy zegarek jest włączony, bo jak jest nieaktywny, nie wiem, jak to zegarek rozpoznaje, chyba za pomocą gps, to sie automatycznie wyłącza, by baterii nie uzywac.
            • makoc Re: Zegarek z GPS dla dziecka 21.09.16, 09:08
              a czy miałaś problem z ustawieniem tego zegarka, zainstalowaniem apki itp.? może jakies wskazówki cenne masz? kupiliśmy taki sam i nie udało nam się go ustawic tak, zeby syn mógł do nas zadzwonic. My do niego tylko mogliśmy. Nie umiemy też uruchomić lokalizowania GPS. Może to kwestia systemu, bo używamy iOS. No i po tygodniu uderzył w coś ręką i szybka pękła, także nie jest niezniszczalny wink
          • ewkadrzewka Re: Zegarek z GPS dla dziecka 21.09.16, 02:58
            Prawo o ruchu drogowym Art. 43. 1. Dziecko w wieku do 7 lat może korzystać z drogi tylko pod opieką osoby, która osiągnęła wiek co najmniej 10 lat. Nie dotyczy to strefy zamieszkania.
    • 25gosiaczek Re: Zegarek z GPS dla dziecka 19.12.17, 16:02
      No tylko problem jak to drogi zegarek to ktoś może dziecku chcieć ukraść, to jest niestety problem z tymi zegarkami, że nawet chińczyk wygląda na drogi
    • greaterme Re: Zegarek z GPS dla dziecka 27.03.18, 18:41
      Nie miałem styczności z tymi zegarkami bo nie mam jeszcze dzieci ale rodzicom poszukującym informacji na temat tego gadżetu zamieszczam artykuł, który pojawił się na irregionalnych www.iregionalni.pl/wiadomosci-ze-swiata/idealny-zegarek-dla-dziecka/. Mam nadzieję, że przydatne.
    • stolikowa Re: Zegarek z GPS dla dziecka 27.03.18, 20:37
      Mój mąż kupił taki zegarek za 200 płn. Super sprawa, może z niego zadzwonić do nas a my do niej...wodoszczelny.mało tego raz nam się zgubiła na wczasach i dzięki zegarkowi moment i znaleźliśmy córi. Fajna rzecz, polecam. Praktykujemy na wycieczkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka