Dodaj do ulubionych

Piosenki szukam

21.11.16, 00:57
ależ mam zaćmienie,
znany teledysk: starszy facet w płaszczu/garniturze wchodzi do nastrojowego baru, siedzi przy barze i obserwuje młodą kobietę/tańczy, nostalgiczna piosenka o przemijaniu, że on stary na końcówce życia a ona młoda, ..
aaa! kojarzycie?
Obserwuj wątek
    • itka-julitka Re: Piosenki szukam 21.11.16, 09:30
      Nie wiem, niestety pewnie wiele teledysków dzieje się w barze i w wielu występuję młoda kobieta. Ciut więcej szczegółów by się przydało... Ale może chodzi "closing time" leonarda cohena... ?
      • anamatopeja Re: Piosenki szukam 21.11.16, 18:46
        Dzięki za odzew, teledysk ogądałam dawno i zastanawiam się czy był faktycznie taki jak go pamiętam czy coś wyobraźnia więcej dodała
        Wydaje mi się, że była scena że starszy pan (w płaszczu, kapeluszu? albo garniturze był- w każdym razie nie w dresie) wchodzi do baru, i siada przy barze sącząc drinka, obserwuje salę, klimaty takie wieczorno knajpiany półmrok, nostalgia,
        pan śpiewa spokojnie, balladowo, i tańczy? z dużo młodszą dziewczyną która też tam jest albo ją obserwuje jak ona tam tańczy, flirtuje. Piosenka miała coś o przemijaniu, starości, i oczywiście miłości , że pan z panią chciałby ale wie, że on już wiekowy a ona młodziutka więc ich drogi są różne. Na koniec on chyba wychodzi z tego baru w noc
        Takie mi się właśnie klimaty cohenowskie kojarzyły, ale przeszperałam cały yutube i nie znalazłam takiego teledysku, więc już sama nie wiem sad
        • curry1 Re: Piosenki szukam 21.11.16, 19:32
          A "Trudno tak" Krawczyk i Bartosiewicz?
          W sumie to nie do końca jest taki teledysk jak to opisujesz, ale czasem nasza pamięć płata różne figle.
    • mae224 Re: Piosenki szukam 21.11.16, 19:27
      Ale chciaż jaka epoka... lata 80? 90? Nowe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka