lexie007 26.11.16, 22:22 baby potrzebuje kupic zelazko z gerenatorem pary. Przejrzalam wszystkie mozliwe rankingi zelazek i nadal nie wiem. Prosze doradzcie jakie najepsze . Bardziej pcha mnie w strone firmy P. ale juz sama nie wiem. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stillgrey Re: zelazko z generatorem pary 26.11.16, 22:40 Masz na myśli stację parową czy żelazko parowe? Testowałam u sąsiadki stacje parową tefala i żelazko philipsa za 3 stówy i porównywałyśmy z żelazkiem parowym hoffena kupionym w biedronce za 60zł. Wygrało biedronkowe Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: zelazko z generatorem pary 26.11.16, 23:17 Ze stacja parowa wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: zelazko z generatorem pary 26.11.16, 23:34 Te stacje parowe to ciezkie, nieporeczne kloce, ktorych sie nawet nie chce wyjmowac do przeprasowania jednej bluzki, a ja nie prasuje po praniu hurtowo tylko przed wyjsciem to co akurat zakladam. Efekt prasowania tez mnie nie powalil na kolana, ubranie jest mocno wilgotne od pary i potrzebuje dluzszej chwili zeby odparowac. Jeśli prasujesz dłużej to deska przemaka, a specjalne deski do stacji parowych są często tak samo drogie jak same stacje. Przetestuj taka stacje parowa u jakiejs kolezanki zanim kupisz, moim zdaniem nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 00:08 Bzdura musiałas jakąś lipę testować, a nie porządną stację parową. Jedyny mankament to jej wielkość, najlepiej znaleźć dla niej stałe miejsce. Za to prasuje dużo lepiej od zwykłego żelazka, nic nie jest wilgotne, prasowanie kantów i cięższych materiałów to łatwizna. Każdy kto ma to ją sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 10:42 Pochrzaniło mi się z tym tefalem, prasowałam takim philipsem: www.mall.pl/zelazko/philips-gc-8620-02-perfect-care może i to badziew, nie wiem, ale jak dla mnie żelazko za taką kasę powinno prasować samo Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 16:36 Oho, jasne, bzdura bo Ty uważasz inaczej, oraz "Każdy kto ma to sobie chwali" - otóż zapewniam Cię że nie masz patentu na nieomylność. Na przykład mnie też nie pasuje opcja ze stacją parową, wg mnie nijak nie prasuje się tym lepiej niż normalnym żelazkiem, a jest droższe, i zajmuje więcej miejsca. Co kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 09:20 Szukałam dłuuugo, czytałam wszelakie opinie i wyszło, że większość posiadających narzeka na wodę, która kapie z żelazek i na brak regulowania temperatury, bo nie rozprasowuje zagnieceń bawełnianych, czy lnianych. Kupiłam więc z Boscha, bo nie tylko ma "system niekapiący" , ale i kilka wyborów temperatury. Nie wiem, dlaczego tak późno się zdecydowałam na ten zakup-czas prasowania skrócił się o połowę, bo można prasować tylko z jednej strony (np t-shirty). Następny genialny wynalazek po zmywarce i suszarce Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 09:31 Możesz wrzucić link z tym Boschem? Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 10:46 Mi nie kapie z żelazka od stacji, tylko kapalo z deski. Po dłuższym prasowaniu. Więc kupiłam specjalny pokrowiec na deskę i nie kapie. Wyjęcie stacji nie zajmuje więcej czasu, niż wyjęcie żelazka. Tyle, że miejsca na trzymanie tego trzeba mieć więcej. Ale też bez przesady. Trzymam w pudle z Ikei. Takim do regału Billy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 09:39 Proszę: www.bosch-home.pl/produkty/prasowanie/stacje-pary/TDS3831100.html#tab2 Moc 3100 ciśnienie 6,5 bara -naprawdę wyprasuje wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 09:52 Nie wiem czy nie wolałabym takiego bez potrzeby przekręcania kurka przy różnych tkaninach. Będę musiała pomyśleć nad tym , bo już trafia mnie przez to nieustanne dolewanie wody do żelazka i przynoszenie specjalnej wody ze sklepu, a prania robię ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 10:13 aniani7 napisała: > Nie wiem czy nie wolałabym takiego bez potrzeby przekręcania kurka przy różnych > tkaninach. Będę musiała pomyśleć nad tym , bo już trafia mnie przez to nieusta > nne dolewanie wody do żelazka i przynoszenie specjalnej wody ze sklepu, a prani > a robię ogromne. To nie tak, że musisz coś ustawiać/ przekręcać przy prasowaniu. Na ustawieniu podstawowym, które automatycznie się załadowuje jak odpalasz -wyprasujesz wszystko jak leci bez żadnych problemów. Od t-shirta po jeansy. Czyli funkcja podstawowa w boschu jest taka jak w innych ta "jedyna". ...ale jak Ci się trafi pościel/obrus, gdzie są konkretne -utrwalone zagniecenia-masz opcję zmiany na "len" i po kłopocie. Nie korzysta się ze wszystkich ustawień-tak samo jak w pralkach/zmywarkach -ale jest możliwość, że gdyby jednak coś za słabo-dodajesz mocy, w końcu ma 3100W . Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 10:25 O, to świetne, muszę bliżej przyjrzeć się tej stacji, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 10:47 A wodę używam z filtra lodówkowego. Mam z systemem auto calc. Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 13:19 Dziekuje za wszytskie pomocne odp. Mnie najbardziej denerwuje w zelazkach ze te dziurki do nalewania wody maja male, woda leci po bokach i zalewa sie zelazko. I to ze pojemniki na wode maja male i ciagle musze dolewac. Lubie prasowac .😀A to mnie tak denrrwuje Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_a Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 15:46 www.google.pl/search?q=PHILIPS+PERFECTCARE+ELITE+GC9620%2F20+żelazko+systemowe&oq=PHILIPS+PERFECTCARE+ELITE+GC9620%2F20+żelazko+systemowe&aqs=chrome..69i57j69i60l2.2880j0j4&client=ms-android-tmobile-pl&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 16:12 ale nie rozumiem... chcialas sie pochwalic ? co mi po tym ze masz takie zelazko? ja prosilam o opinie . Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_a Re: zelazko z generatorem pary 27.11.16, 22:36 Tak na szybko dałam link . Żelazko wygodne w użytkowaniu , dobrze rozprasowuje zagniecenia, nie wymaga regulacji temperatury prasowania,proste w obsłudze, można używać zwykłej wody z kranu . Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: zelazko z generatorem pary 28.11.16, 23:32 no cóż...mam philipsa PerfectCare Elite tego filoetowego. a i tak prasuje zwykłym. plusy: - lekko się prasuje, bo samo żelazko lekkie, - nie ustawiasz temperatury. nic nie przypalisz, to akurat rewelacyjne jest! - super prasuje, minusy: - trochę za krótki kabel między stacją, a żelazkiem. mimo, że stoi praktycznie przy desce na stole - kabel jest dość sztywny, mnie to akurat denerwuje - stacja parowa zajmuje troche miejsca, ale to można przezyc - przy dłuższym prasowaniu kapie z deski (deska vileda ta szersza, gąbka i pokrowiec oddający ciepło) - wyprasowane rzeczy są lekko wilgotne (akurat tu mam fobię i uwielbiam idealnie suche rzeczy) - najgorsze jest jednak to, że przy prasowaniu czuję się jak w saunie i po prostu to mnie tak odpycha, że wolę zwykłe żelazko na parę. ilość pary jest masakryczna.... więc stacja stoi, nowa praktycznie, z parę razy użyta Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek.ch-ski Re: zelazko z generatorem pary 29.11.16, 08:40 Taka podstawa jest dedykowana pod stację parową: DESKA DO PRASOWANIA GOLIAT EXTREME - LINK DO STRONY WWW Deska z taką podstawką: nie nadaje się pod dużą stację parową. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: zelazko z generatorem pary 29.11.16, 12:15 nie wiem czy to do mnie..... pisząc o laniu się z deski miałam na myśli, to że jak się prasuje, to się leje z tej części co kładzie się ubrania. deska ma siatkę metalową i na tym osadza się para i z czasem, czym wiecej się prasuje to się leje. samą stopę żelazka nie odkłada się bok, bo w przypadku tego żelazka leży ono bezpośrednio na desce, nie przypala się. a jak masz potrzebę odłożyć, to ja odkładam bezpośrednio na stację. Odpowiedz Link Zgłoś