Dodaj do ulubionych

prezent dla 16-latki

06.12.16, 08:24
Pewnie takich wątków było już milion, ale mimo to zaryzykuję.

Mam kupić pod choinke prezent dla młodej osoby, nie mojej córki. Koszt - ok. 150-200 zł chcę przeznaczyć. Dziewczyna ma lat 16 i w sumie żadnych konkretnych zainteresowań - po szkole w wolnym czasie spotyka się z przyjaciółmi, chodzi do kina, przesiaduje na facebooku... Na żadne dodatkowe zajęcia nie chodzi. Kiedyś uprawiała sporty, teraz już nie bardzo.

Ubrań, butów nie chcę kupować - bo to najlepiej przymierzyć.

Kosmetyki - też nie bardzo, bo kiedyś miała problemy z cerą i obecnie stosuje jakieś specjalne, nie wiem jakie.

Ksiązki, płyty - nie wiem, co (i czy) czyta ani słucha.

I innych pomysłów na razie nie mam...
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 08:27
      moze jakas fajna torbe albo jakies akcesoria do makijazu?są zestawy pędzli np lub jakies zalotki itp. mozesz tez dac bon do empiku. albo biżuterie
      • itka-julitka Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 08:34
        Ok, ale co oznacza fajna torba dla 16-latki ? jakies konkretne pomysły ?
        • kondolyza Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 08:40
          poszperaj na blogach modiwych. moja nastolatka lubi pewne marki wiec ja wiem w co celowac ale kazdy moze miec inny gust
    • mw144 Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 08:42
      Bon do Empiku lub Rossmana.
    • heca7 Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 08:45
      Bon prezentowy albo do Rossmanna albo do sklepu z ciuchami typu HM. W życiu nie trafisz z kosmetykami lub torbą.
    • mamma_2012 Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 08:46
      Perfumy, świeczka zapachowa, szal, powerbank, kolorowe kosmetyki (cienie w bezpiecznych odcieniach, błyszczyk, zestaw fajnych lakierów), portfel.
      Ubrania czy bieliznę (np. CK) też można rozważyć, ale z opcją zwrotu i bezpieczne fasony.
      • olewka100procent Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 08:51
        Perfumy. portfel, może jakieś fajne lepsze lakiery do paznokci jeśli maluje.
    • lauren6 Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 09:04
      Kup bon do jakiegoś Rossmanna lub Sephory.
    • butch_cassidy Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 09:07
      Przez mamę podobnej osóbki zostałam poratowana radą, że najbardziej sprawdzają się bony...
      • mamma_2012 Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 09:16
        A moja córka była niezadowolona, że dziś dostała, może nie bon, a przelew na konto.
        Wszystko zależy od egzemplarzawink
        • an.16 Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 14:48
          Mój syn byłby najbardziej uszczęśliwiony przelewem na konto!smile Albo biletem na openair'a
        • grazbed Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 15:13
          Wszystko zależy od egzemplarza, to fakt!. Moja 16-latka dostała dziś gotówkę, była bardzo zadowolona. I rzekła: Dzięki Ci Mikołaju, że nie wpadłaś na pomysł kupowania bonów. Do czegokolwiek. To bardzo zawęża pole działania.
          Oczywiście w opisanym przypadku gotówka raczej w grę nie wchodzi ale może bon na jakiś event? Pokoje zagadek? Trampoliny? Kręgle? W ostatni weekend córka była z kolegami na torze cartingowym. Cena niemała ale adrenalina też smile
    • turzyca Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 09:15
      Dobry powerbank albo raczej dwa mniejsze, tansze, troche badziewne ale słitaśne oraz jakies lepsze sluchawki, teraz modne sa takie wielkie. Do tego troche drobiazgow, np. usb stick w fajnym ksztalcie, ze trzy male opakowania rafaello, jakies takie slodkie drobiazgi, minikosmetyczka, washi tape, male slodkie zakreslacze, fajne karteczki samoprzylepne, np. w ksztalcie dymka komiksowego czy slicznie ozdobne.
      Taki idealny prezent wyglada tak, ze jest ladnym pudelkiem (unboxing - wazny trend obecnie, jutubowe kanaly sa zawalone), mozesz do tego dorzucic elegancka kokarde. Po otworzeniu pudelka nie widzisz jeszcze zawartosci, bo przykryta jest papierem jedwabnym. Rozsuwasz te cienka elegancka bibulke i znajdujesz powerbanki i ew. troche drobnych slodyczy, np. jeden ladny piernik, moze umoszczone w gniazdku. Potem podnosisz kolejna warstwe papieru jedwabnego i widzisz glowny prezent czyli sluchawki. Tu jest ta glowna eksplozja radosci. A pod sluchawkami znajduje sie miszmasz typu slodycze i pojedyncze drobiazgi, wlasnie te karteczki, usb sticki itp. To jest strasznie fajne, jak juz masz ten glowny, fantastyczny prezent i jeszcze mozesz grzebac w slodyczach, zeby znalezc inne cudenka.

Do pakowania potrzebujesz wiec ladnego pudelka, dopasowanego kolorystycznie papieru jedwabnego, sianka do prezentow, jako wypelniacza luk i ew. kokardy. To jest drogie, wiec uwzglednij to w planowaniu. Ale dobrej jakosci pudelko zostanie jako skarbczyk, wiec tez sie liczy jako prezent.

Jesli chodzi o kolory to mozesz przewidziec mode - popatrz co Pantone przepowiada jako kolor roku 2017. Ja bym dla nastolatki obstawiala te odcienie niebieskiego, bo jak polecisz hunter green, to jest moim zdaniem za dalekie od obecnej dominanty i teraz nie wywola radosci. Na urodziny w sierpniu bylby jak znalazl.
      • truscaveczka Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 09:33
        Chciałabym dostać taki prezent <3 Jak pięknie wymyślone i opisane!
      • agni71 Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 14:08
        Moja 14-latka byłaby zachwycona smile
        • dzidzia_ch Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 14:37
          Moja 11 latka tez 😀
      • itka-julitka Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 14:35
        Generalnie sama idea zapakowania w taki sposób prezentu, dodania słodyczy, ozdób itp. itd. jest bardzo interesująca i dzięki za pomysł. Myślę, że wykorzystam.

Aczkolwiek dalej brak pomysłu na sedno tego prezentu. Chyba odrzucę takie rzeczy jak powerbanki czy słuchawki - jej rodzice są "gadżeciarzami", sądzę, ze to wsztytsko ma, i to z górnej półki. To w ogóle jest dość zamożna rodzina, mam wrażenie, ze ta 16-latka ma wszytsko czego potrzebuje, tym bardziej trudno mi będzie ją zaskoczyc / uszcześliwić.
        • majenkir Re: prezent dla 16-latki 06.12.16, 14:46
          Jako matka 17-latki napisze, ze tylko i wylacznie bony skepowe. Sephora, H&M, Stradivarius, Zara, czy co tam jeszcze jest W PL popularne. Tu juz trudno sie pomylic. Dajac bon przedluzasz radosc, bo nastolatki przede wszystkim lubia KUPOWAC wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka