aurinko Re: niefarbowane włosy 07.01.17, 23:03 Ja nie mam farbowanych. Kiedyś owszem, farbowalam, robilam balejaze, mialam trzy-cztery kolory, ale od kilku lat wyłącznie naturalne. Mam ciemnobrazowy kolor włosów, mój fryzjer mi odradza farbowanie, twierdzi że mam ladny swój kolor. Siwych póki co brak, mam nadzieję że odziedziczyłam po mamie i babci późne siwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:30 Takich fryzjerów to na lekarstwo, moi wręcz przeciwnie namawiają, bo to dla nich świetny zarobek. A jak słyszę że nowoczesne farby nie niszczą włosów to mi się nóż w kieszeni otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: niefarbowane włosy 07.01.17, 23:21 Nie farbuje. Choc nie lubie naturalnego koloru, bo to kolor brudnej cytryny. Jesli uzyje olejkow zmienia sie w ciemnozloty. Wobec czego co kilka dni slysze ,ze farbuje "bo przeciez wczesniej mialam inny kolor". Odpowiedz Link Zgłoś
aperol.spritz Re: niefarbowane włosy 07.01.17, 23:30 Ja mam niefarbowane, ciemny blond. Kolor podobno ładny, kiedyś mialam jaśniejsze włosy, ale po ciążach ściemniały. Póki co nie nam tez siwych włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: niefarbowane włosy 07.01.17, 23:40 Ja. Mam bardzo ładny naturalny odcień jasnego blondu. Otoczenie - rodzina, znajomi- tradycyjnie reagują oburzeniem na każdą wzmiankę o tym, że chciałabym coś zmienić "no jak to, przecież masz taki piękny kolor". Siwych nie widać, chociaż sześćdziesiątka na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: niefarbowane włosy 07.01.17, 23:45 na jasnym blondzie siwe raczej nie rzucają się w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 13:05 To prawda, ale zależy, ile ich jest najważniejsze, że nie siwieję pasmami, pewnie dlatego nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:21 Eee Ty jesteś starsza od mojej matki? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 13:03 Niewykluczone, Zuleyko jesli Twoja mama ma 56 lub mniej, to jestem starsza Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 21:39 W tym roku będzie miec 53 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 00:06 Ja nie farbuje. Nie mam jeszcze siwych, wlosy mam ciemne i o jednolitym odcieniu, geste, wiec po co mam je farbowac? Zreszta nie lubie zapachu farby i wlosow po zmianie koloru, bo sa wtedy takie suchawe i dziwne, a nie normalnie miekkie i delikatne w dotyku . Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 13:08 Ojej to zmień fryzjera, teraz włosy po farbowaniu sa jak najbadziej miękkie i lśniące, ale to trzeba dobrych - droższych - farb używać Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 16:05 Jest jeszcze punkt drugi- zapach. No nie cierpie zapachu farb do wlosow, czuje ten zapach jeszcze wiele dni po farbowaniu i myciu wlosow, nie mowiac o wytrzymywaniu tego u fryzjera. Na koniec akurat swoje wlosy bardzo lubia, sa czescia mojej osobowosci i nie czuje w tej chwili potrzeby jakiejs zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 00:11 ja nie farbuje a mam juz troche siwych wlosow. Kiedys farbowalam, pozniej przestalam, pare lat temu podkusilo mnie chyba po raz ostatni, bo farbowanie nie wyszlo i odechcialo mi sie zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 00:27 Jestem bardzo jasna naturalna blondynka, wiec nie farbuje. Jak na razie nie mam siwych, a jak będę miała to ma szczęście sporo czasu minie zanim będą widoczne- mam naprawdę baaardzo jasne włosy Odpowiedz Link Zgłoś
rysiowa85 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 00:48 nie farbuję, koloryzuję pianka. Mam siwe włosy i na szczęście je zabarwia. Nie farbuję bo szybko robiłyby mi sie odrosty, a koloryzacja pianką schodzi stopniowo pod wpływem mycia i łatwiej się ja robi. Chciałam nie farbowac bo sobie wmówłam sobie, że przecież siwe tez moga byc super, kobieta z charakterem itp. !@#$% prawda. Siwe włosy dodawały mi lat (mam delikatną urodę to zwykle ludzie odejmują mi parę lat, a z siwymi wyglądałam na 5 lat starszą niż w rzeczywistości) Nie mam ochoty wyglądać na starszą niż moja metryka. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 01:11 znałam kiedyś dojrzałą kobietę, farbowaną blondynkę. Wyjechala do córki do (chyba) Norwegii i po powrocie stwierdziła, że tam kobiety w ogole nie farbuja włosów, że tylko naturalnie, jakieś eko itp itd i w ogole farbowanie nie jest na czasie. Przestała farbować. Cała głowa siwa. Przybyło jej co najmniej 10 lat. No, ja wolę jednak farbować. Tez chętnie bym tego nie robila bo to jednak męczące jest, szczególnie dla włosów ciemnych i szybko rosnących. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:19 Ja nie farbuję. Mam piekny rudy kolor naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:26 Ja mam! Przerabiałam już wiele kolorów, aż doszłam do wniosku że mój naturalny najładniejszy i najbardziej do mnie pasuje. Poza tym wszystkie farby niszczą włosy bardziej lub mniej. Czasem tylko przed większą imprezą użyję zmywalnego po kilku myciach szamponu koloryzującego. Włosy bez farb są zdrowe, piękne i lśniące tylko trzeba o nie dbać! Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 15:17 Owszem jak nie są siwe. W momencie kiedy siwieją stają się szorstkie, sztywne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:37 nigdy nie farbowałam... Jestem naturalna jasną blondynką...teraz mi trochę ściemniały ale cały czas mam bardzo ładny kolor, siwych brak.... (chwilka przed 40) Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:37 Ja nie farbuję od dłuższego czasu. W młodości robiłam różne głupstwa i kolory, kojarzą mi się z beznadziejnymi odrostami, potem lata balejażu, aż zafarbowałam na jednolity kolor zblizony do naturalnego. Ale po miesiącu odrosty i kolejne farbowanie. Po trzech rundach dostałam megauczulenia i musialam coś wykombinować. Zafarbowałam się czystą henną i to byl strzał w dziesiątkę, włosy były piękne, a odrosty nie raziły mnie. Potem wystarczyło juz robić mniej kłopotliwe glossy henną niż regularnie farbować. Teraz od dłuższego czasu mam naturalny kolor, nie mam siwych włosów. Jeśli się pojawią chyba będę znów używać henny. Dodam, że moja starsza siostra ma podobną historię, razem rezygnowałyśmy z balejażu, ma 50 lat, nie farbuje, nie ma siwych włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
charlielatka Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:39 ja przez jakiś czas nie farbowałam. według mnie wyglądałam jak "szara myszka" i źle się z tym czułam. tak więc farbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 09:54 20 lat farbowalam wlosy az pewnego dnia powiedzialam basta. Nie farbuje. Mam swoj ladny sredni blond. Dosc duzo siwych ale farbowac nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 10:05 Ja farbuje tylko dlatego że mam trochę siwych, inaczej nie miałabym powodu. Nie jestem w stanie chodzić z siwymi Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 11:53 Jestem jasna blondynka, wiec nie farbuje. Nawet mialam kilka razy w zyciu taka sytuacje, ze panie pytaly sie mnie na ulicy jaka farbe uzywam, bo im sie kolor podobal. 😁 Na razie nie mam siwych wlosow, u moich rodzicow (mama jasna blondynka, ojciec brunet) widze, ze juz maja tak 20% siwych wlosow (u mamy mniej widac,bo blondynka), ale moi rodzice sa po 60. roku zycia. Stwierdzilam, ze jesli siwe wlosy pojawia mi sie w wiekszej ilosci przed 60-tka to zaczne farbowac, tylko nie wiem na jaki kolor? Ale jesli dopiero po 60-tce bedzie masowy wysyp siwych wlosow, to chyba sobie zostawie te siwe. Wlosy bez farbowania sa ladniejsze, miekkie, geste, lsniace. Widze to porownujac moje wlosy do wlosow kolezanek farbujacych od 20 lat. 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 13:42 Moja mama farbuje na blond od 55 lat i ma piękne, grube włosy ale takich osób nie ma dużo. Ja farbuję od ponad 10 lat bo nienawidzę siwych i włosy są w stanie naprawdę niezłym Ale nie lubię też farbowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 11:51 Dopisuję się do listy dziwolągów Farbowałam dawno temu, przed dziećmi, później po pierwszym porodzie tylko chną. Po kolejnych włosy słabły i wypadały, więc stwierdziłam, że farbowanie im nie posłuży. Jakiś czas temu rozważałam chnę dla odświeżenia koloru, ale jakoś nie miałam jak wybrać się na poszukiwania koloru Ostatnio fryzjerka sugerowała jakieś refleksy na rozweselenie... rozważam... Mam ciemne, nie siwieją (jeszcze). Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 11:57 Po eksperymentach z rozjaśnianiem ufarbowałam włosy na maksymalnie zbliżony do naturalnego, żeby odrosty były jak najmniej widoczne. Teraz planuję już dalej nie farbować, tylko podcinać końcówki i czekać, aż będę miała wyłącznie naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 13:08 Jeśli co chwila ktoś głośno i wprost wyraża zdziwienie, że tego nie robisz, to może pora żeby zawoalowane przesłanie dotarło... Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 13:13 Oczywiście, człowiek powinien żyć pod dyktando przesłań otoczenia i dostosowywać do tego kolor na łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: niefarbowane włosy 09.01.17, 18:02 Nie, ale skoro tę akurat panią najwyraźniej bardzo emocjonuje że otoczenie coś o jej fryzurze mówi, to będzie dla niej z korzyścią. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 15:59 Ja przed 40. Nigdy w zyciu jeszcze nie farbowałam włosów. Jak zaczną siwieć to będzie mój pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 16:21 Może i jestem dziwolągiem, ale nie farbuję Mój kolor to blond, mam też już parę siwych. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 16:30 Ja farbuję - bo muszę.Siwe są widoczne ( mam czarne włosy). Lat - prawie ( we wtorek urodziny !) 43.Mam to w genach (tę chęć ukrycia siwych )-moja mama też zawsze farbowała siwe włosy.Siwe przebłyski są bardzo widoczne na czarnych włosach ( blondynki mają lepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 17:10 Moje włosy nadal dziewicze, nigdy nie farbowane, bo nie było takiej potrzeby.Uwielbiam swój naturalny kolor. Niestety- to się wkrótce zmieni. Na przedziałku pojawiły się siwe (mam ponad 40 lat) i pierwsze wyrywałam, ale odrastają takie krótkie, sztywne, białe - źle to wygląda. Na wiosnę pójdę do fryzjera. I już płaczę Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 18:06 la_mujer75 napisała: Na przedziałku p > ojawiły się siwe (mam ponad 40 lat) i pierwsze wyrywałam, ale odrastają takie k > rótkie, sztywne, białe - źle to wygląda. Na wiosnę pójdę do fryzjera. I już pła > czę Też mam takie centymetrowe dziwne siwe włosy na czubku głowy. Ciężko je pokryć farbą Pierwsze siwe miałam w wieku 33 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 17:34 Nie farbuje od lat jestem mysia blondynka. Nie mam siwych włosów, rodzice póxno zaczęli siwiec i licze że też tak będe miała. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 17:55 Ja farbuję. Zaczęłam od rudych, przeszłam w blond, potem ciemne, potem wiele lat blond, a potem kilkukolorowe z blondem w tle oczywiście W zeszłym roku dałam się namówić córce na zupełnie inny kolor i miałam czerwone, a z czasem kolor zamienił się w różowy. Teraz wracam do swoich, czyli regularnie ścinam i czekam na swoje włosy. Widzę, niestety, że coraz więcej siwych mi rośnie, więc jak już osiągnę własne włosy, to zapewne znowu je zafarbuję i będzie to blond Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 17:57 Aaa..! Przypomniało mi się, że dziś widziałam faceta, takiego ok. 60 r.ż., z brzuszkiem piwnym i brodą.. ufarbawaną na niebiesko! Super wyglądał Chyba jeszcze pomyślę nad tym blondem.. Może na niebiesko albo fioletowo? No nie wiem. Zastanowię się Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 17:55 Nie farbowałam bardzo długo - i ciagle bym nie farbowała, gdyby nie to, ze spora liczba siwych włosów nie wyglada jednak dobrze przy moim naturalnym kolorze i w moim wieku Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 18:15 Ja nie farbuje. Mam sredni/ ciemny braz (typ jesien), ladnie nasycony, bez siwych. Jak sie pojawia to zaczne farbowac. Odpowiedz Link Zgłoś