Dodaj do ulubionych

Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary

08.01.17, 11:30
Kupiłam kiedyś w jednej sieciówce trzy ciuchy w tym samym rozmiarze - czyli L. Jeden był na mnie za mały, drugi leżał jak ulał, a trzeci był... za duży. Mogłabym nimi obdzielić 3 osoby w skrajnie różnych rozmiarach. W innej sieciówce zamówiłam dwa kombinezony w takim samym rozmiarze, kroju i cenie (różniły się tylko kolorem). Oba na mnie pasowały, ale jeden był wyraźnie kilka cm szerszy. Skąd w sieciówkach aż takie różnice w rozmiarach?
Obserwuj wątek
    • kira02 Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 12:00
      Pierwszy raz się z czymś takim spotykam - może metka źle wszyta?
    • mynia_pynia Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 14:56
      Mam 3 sukienki o różnym fasonie kupione w ten sam dzień w mohito jedna ma rozmiar 36, druga 38 trzecia 42 wszysykie super leżą wink
      • saszanasza Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 15:20
        mynia_pynia napisała:

> Mam 3 sukienki o różnym fasonie kupione w ten sam dzień w mohito jedna ma rozmi
        > ar 36, druga 38 trzecia 42 wszysykie super leżą wink

Mohito to bije rekordy jeśli chodzi o niespójność rozmiarów. W tym sklepie bluzki w rozm 34 bywają na mnie za duże, a sukienki w rozmiarze 38 za małeuncertain
    • wisniowy_sad Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 15:31
      Ja mam takie doświadczenia z Unisono i H&M, z Mohito mam dwie rzeczy w tym samym rozmiarze i rzeczywiście różnie leżą.
    • b-b1 Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 16:21
      Chodzi o skład tkaniny-przynajmniej w spodniach. Kupuję z Big stara jeden model spodni w różnych kolorach i też zaczynałam od -hurtem- a przymierzam jedne, ale się nacięłam, musiałam wymienić, bo jak się okazało każdy kolor inaczej na mnie leżał-za mały/za duży i koniec końców ten sam model mam w różnych rozmiarach big_grin Sprawdziłam na metce i faktycznie skład tkaniny się różnił-im więcej poliestru(niekoniecznie elastanu)-tym spodnie bardziej miękkie i rozciągliwe i rozmiar trzeba brać mniejszy.
      ...w Mohito dokładnie to samo-nacięłam się teraz na wyprzedaży-przymierzyłam granatowe spodnie i zabrałam drugą parę szarych-dokładnie ten sam model, fason, te same zameczki itd.
      Granatowe są idealne, do szarych nie wejdę(mam nastolatki-już przęjęływink Sprawdziłam-każdy kolor spodni ma inny skład .
      ...czyli jak mniemam sporo firm tak ma.
    • alpepe Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 16:57
      Nie wiem, mam dwie sukienki z esprit, bawełna z lnem, ten sam model i rozmiar, jedna ecru, druga czarna, ołówkowe, czarna lekko ciaśniejsza.
    • lauren6 Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 17:42
      Dla tej samej sieciówki mogą szyć różne firmy i stąd te różnice w rozmiarówce.
      • snakelilith Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 19:14
        Różne firmy, różne szwaczki, materiał przycina się tam przecież maszynami hurtowo i stosami, to co na dole wyjdzie inaczej niż to co na górze. Przecież to sieciówki, wszystko najtańszym kosztem, czemu tu się w ogóle dziwić?
        • lauren6 Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 20:32
          Są sieciówki, które trzymają rozmiar i mogę zamawiać ciuchy bez mierzenia (np. Orsay) i takie, gdzie bez mierzenia zamawiam tylko znane serie ubrań, bo rozmiary mogą się różnić od Sasa do Lasa (Kappahl).
    • taki-sobie-nick Re: Jedna sieciówka, ten sam model, różne wymiary 08.01.17, 20:17
      Zapewne Chińczycy, którzy za ułamek dolara szyją taką rzecz, nie starają się specjalnie, i wcale się im nie dziwię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka