Dodaj do ulubionych

list do posłów PiS

15.01.17, 03:05
Gdybyście chciały coś zrobić konkretnego - jest akcja wysyłania listów do posłów PiS w sprawie głosowania w Sali Kolumnowej. Znaleźć posła (posłów) PiS z własnego okręgu (jakkolwiek do nich to nie dociera, reprezentuja w Sejmie ogół obywateli), wysłać do nich (e-mailem, pocztą, lub oczywiście najlepiej zanieść osobiście) konkretne zapytania. Wzór jest tutaj: wetransfer.com/downloads/84916e55f18d8b9f0295c3041801c17320170109155643/cc03334cf99a7879dffc14c0e933525620170109155643/1d6f23
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: list do posłów PiS 15.01.17, 03:10
      Super sciema,kolejny blef dla ciemniakow,jak to nam zalezy na opini zwyklych ludzi,haha az prosimy o listy. A odpowiedz bedzie taka prawda jak cala reszta. Kto sie jeszcze na to nabiera to ja nie wiem.
    • krejzimama Re: list do posłów PiS 15.01.17, 08:46
      Jedyne list jakie by do nich dotarły nie sa wykonane z papieru...
      • 1elka26 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 08:52
        Tradycja pisania listów jednak nie ginie. Kiedyś obywatele zatroskani o los państwa pisali pełne oburzenia listy do "Trybuny Ludu" oraz "Żołnierza Wolności", teraz piszą do godnego kontynuatora jedynie słusznej linii - czyli GW.
        Natomiast co bardziej wyrobieni aktywiści z organizacji "obrońców demokracji" piszą listy do posłów. Proponuję przy okazji przesyłać nieopłacone faktury. Niech rządzący ponoszą koszty naszego słusznego protestu.
        • krejzimama Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:02
          Charaszo, charaszo Alosza!
          • sylwus34 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:28
            😊😊😊
        • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:04
          elunia a Ty masz dyzur weekendowy, placa Ci dzis podwojnie za WOSP? Bo taka porcje jadu ktora bedziesz musiala wylac - na to trzeba sil, moze sie nie oslabiaj pisaniem w innych watkach. I pamietaj jak ci juz przeleja pensje oddaj troche Owsiakowi - wierze w Ciebie
          • 1elka26 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:13
            Uczę się od najlepszych!! Przecież nikt tak nie potrafi celnie uderzać jadem jak zaprawieni w obojach obrońcy tego co było.
            przy okazji czytając takie wpisy, od rana mam zapewniony dobry humor. Poprosze więc o następne dogłębne analizy. Chociaz zasmuca mnie bardzo wasz czysto materialistyczny ogląd świata, ale każdy ma swój system wartości jak widać. Dla was, jak widać, wszystko jest do kupienia i wszystko jest na sprzedaż.

• aurinko Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:15
              Przykre, że musisz wchodzić na forum żeby sobie zapewnić dobry humor. Współczuję smutnego życia.
              • 1elka26 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:18
                Dobrego nigdy za wiele smile))
                • aurinko Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:15
                  No jak ktoś ma tak mało w życiu dobrego, to musi pocieszać się trollowaniem na forum smile
            • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:20
              "wszystko jest do kupienia i wszystko jest na sprzedaż." ile kosztuje to zebys przestala pisac takie glupoty?
              • 1elka26 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:27
                Głupoty? Proponuję więc lekturę wywiadu z siostrą pierwszego "obroncy demokracji":

"Podczas rozmowy z Markiem Pyzą oraz Marcinem Wikło („Mój brat szkodzi Polsce”) Marta Wiatr przedstawia nieznane oblicze lidera KOD i ujawnia pewne jego cechy, o których on sam najprawdopodobniej wolałby nie wspominać.

Jego łatwo trzymać za twarz, bo ma dużo za uszami. Jest zadłużony, więc nietrudno nim sterować za pomocą pieniędzy. Gdy będzie grzecznie robił, co trzeba, to mu się spłaci trochę długów. A jeśli nie – wierzyciele będą długi ściągać w trybie pilnym. Jest dla mnie oczywiste, że za KOD stoi jakaś siła. Mateusz sam by tego nie wymyślił

-– czytamy w wywiadzie."

wpolityce.pl/polityka/323361-w-nowym-numerze-tygodnika-wsieci-szczery-wywiad-z-siostra-kijowskiego-moj-brat-szkodzi-polsce-nietrudno-nim-sterowac-za-pomoca-pieniedzy
                • sumire Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:34
                  Jakaś siła. Żydzi, masoni, cykliści i lobby homoseksualne.
                • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:39
                  przeczytam jak Ty przeczytasz ten wywiad [url=https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,21241630,zyjemy-w-bance-bez-szczelin-ambasador-schnepf-opowiada-co.html/url]
                  • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:40
                    Wywiad
                    • leokadia35 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:53
                      Facet znikąd, informatyk. Nagle się pojawił i chce bronić demokracji w Polsce. No ludzie kochani przecież to się kupy nie trzyma. Dajcie już spokój, czas się chyba pogodzić w końcu w wynikiem wyborów
                      • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:56
                        ale leosiu to chyba wy sie nie pogodziliscie z tym ze olaboga w parlamencie jest jeszcze opozycja. bo jak tusk wygral w 2007 roku to przyznam Ci sie nie szlajalam sie po prawicowych forach podkreslajac na prawo i lewo - wygralismy, czas sie z tym pogodzic. mialam to w glebokim powazaniu co o wynikach wyborow sadzi owczesna opozycja. wiec jakis straszny kompleks z was wychodzi. ale nie martw sie - takie rzeczy sie leczy.
                        • leokadia35 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:03
                          Ty w Niemczech siedzisz z tego co pamiętam tak? To siedz tam i nie odzywaj się w tematach które cię nie dotyczą. Ciesz się z dobrobytu jaki daje ci makrela
                          • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:05
                            no to zle pamietasz. I widzisz jak inaczej pojmujemy patriotyzm, dla mnie Polska to zawsze bedzie moja ojczyzna i bedzie mi zalezalo na jej dobru i bede glosowala we wszystkich wyborach a dla ciebie to tylko dojna krowa dla twoich potrzeb i pole do rozpieprzania demokracji.
                          • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:21
                            a tak na marginesie, asmarabis siedzi w niemieckojezycznym kraju - to moze do niej pretensje zglaszaj, choc moze ona nie umie czytac po niemiecku bo jakos ja ta zgnila zachodnia prasa nie przekabacila na demokracje. w kazdym razie siedzi za granica - napisz jej zeby sie nie wtracala.
                            • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:52
                              Jak mozna sie nie wtracac skoro wy biegacie do zachodnich mediow i przekazujecie nieprawdziwe informacje jak bardzo jestescie ucisnieni....i ja ciagle dostaje pytania od miejscowych co sie w tej polsce dzieje.
                              Ciekawe ze nikt nie napisal o iphonie i perfumach kupionych ze skladek na demonstracje, czemu w tej sprawie nikt z was nie polecial z jezorem?
                              • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:30
                                Ja sie nie dziwie ze sie pytaja, mnie tez sie pytaja. Wszyscy zgodnie podkreslaja ze szkoda kraju. Asmus, jak szwajcarskie media zle pokazuja sytuacje to napisz mailika jaka ona jest naprawde, porzadny ubaw zapewnisz redakcjom. W Polsce te nie pisali o udzialach Ammana w firmach to rozumiem tez spisek byl?
                                • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:54
                                  ja nie pisalam wczesniej, niech idzie do tych mediow konfabulant ktory to robi regularnie i tez na ten temat powie
                                  • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:02
                                    a wiesz, jest taka opcja ze oni nie sluchaja nikogo z Polski tylko biora te informacje z depesz i analiz swoich ekspertow - ta da, to dopiero spisek! miedzynarodowy! kurcze, masz nad czym myslec cala niedziele
                        • leokadia35 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:15
                          Prawicowi po wygranej PO nie szlajali się pod sejm, nie organizowali marszów ,nie okupowali sali sejmowej i nie robili cyrków i szopek . Jaki program wyborczy ma dziś nowoczesna, PO? Nikt nie wie. Zamiast pogodzić się z porażka i zacząć pracować nad tym żeby w następnych wyborach mieć jakąś szansę na wygraną , widzimy co robią. Takim postępowaniem daleko nie zajadą. Spalili to. Powiem ci jeszcze że to mój pierwszy raz kiedy oddałam głos na PiS kiedyś głosowam na PO , Palikota. Nie lubiłam PiS że względu na silne związanie z kościołem. Dziś myślę że ten kościół mi krzywdy w życiu nie robi. Nie chodzę po prostu i tyle. Nikt mnie nie prześladuje z tego powodu.
                          • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:18
                            misiu, a mozesz napisac cos od siebie czy jedyna forma wypowiedzi jaka znasz to kopiowanie czegos z portali. no wlasnie czemu nie chodziliscie skoro ta zla PO rzadzila? podpowiem - uwaga, skup sie, moze dlatego ze nie niszczono demokracji?? Ta da... nie dziekuj. a na podstawie tego co mowisz o kosciele to widze ze oglad rzeczywistosci mocno szwankuje. ale spokojnie, jeszcze ta wspaniala formacja, jedna i druga, nadepna ci na odcisk, inaczej bedziesz wtedy spiewala.
                            • leokadia35 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:23
                              Misiu leosiu? Natasiu przecież napisałam że głosowałam na PO .
                              • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:26
                                to moze przeczytaj sobie sama swoja wypowiedz (nielatwe, co?) i pozniej mow kiedy na kogo glosowalas
                                • leokadia35 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:31
                                  Napisałam że pierwszy raz głosowałam na PiS. A ty się mnie pytasz dlaczego nie wylazłam na ulicę jak wygrało PO. Odpowiedz: bo na nich głosowałam
                                  • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:08
                                    to zinterpretuj to pytanie szerzej, czemu wtedy zwolennicy pis nie chodzili?
                              • leokadia35 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:29
                                A ty przestań czerpać wiedzę z niemieckich mediów które wiadomo nie są przychylne temu rządowi. Nie oglądaj propagandy tvn i wyborczej. Ale widzę że już się za bardzo podnieciłaś tą dyskusja i nic do ciebie i tak nie dotrze. Nikt i nic cię nie przekona. Szkoda nerwów na tą forumowa szarpanine, władza się od tego i tak nie zmieni
                                • bistian Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:36
                                  leokadia35 napisał(a):

> A ty przestań czerpać wiedzę z niemieckich mediów które wiadomo nie są przychyl
                                  > ne temu rządowi. Nie oglądaj propagandy tvn i wyborczej.

Widzę, że już są symptomy otoczonej twierdzy? big_grin "Wszyscy przeciw nam"?
                                  Czytałem, w jaki sposób powstają sekty i ekstremiści. Właśnie tak.

Co do pana Kijowskiego i KOD, normalna organizacja*) pozbywa się osób, które się nie sprawdziły i zawiodły. Wybory w KOD w marcu, zobaczymy.

*) Nie dotyczy PiS i prezesa Kaczyńskiego, tam nie ma szansy na zmiany i sensownego lidera, a szkoda
                                  • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:09
                                    a juz bylo tak blisko po kolejnych przegranych wyborach gdy w PiS narastala frustracja i byly podchody by jednak prezesa sie pozbyc. ciekawa jestem czy maja juz plan B gdy naczelnik przejdzie na ekhm ekhm emeryture.
                                • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:10
                                  ale co ma mnie przekonac - ze jest demokracja jak wy nie macie nawet pojecia czym ona jest? i wiesz, z checia bym czerpala wiedze z niemieckich medio ale jeszcze na tyle jezyka nie opanowalam, romanskie wchodza znacznie prosciej. polecam zreszta nauke jezykow - perspektywa widzenia swiata sie rozszerza i horyzonty robia szersze. wyjdz leokadio ze swojej strefy komfortu
                          • sylwus34 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:36
                            A program wyborczy Pis-u właśnie objawia się w pełnej krasie. Demolka wszystkiego, już nawet nie chce mi się wymieniać tego
                            poraz " n-ty".
                            Ale możesz być pewna , że aby wyjść na ulice, na znak protestu, chęci nam nie zabraknie. 😊 i żadne żałosne wpisy trolli nas nie zatrzymają.
                        • purchawkapuknieta Re: list do posłów PiS 15.01.17, 17:06
                          Nie pamiętasz zachowania Tuska po przegranych wyborach (obu big_grin, to był piękny rok)? To przypomnę: Tusk strzelił focha, bo przegrał, bo jako przegrany nie dostał kluczowych resortów, powiedział o Polsce A i B, stwierdził, że w takiej sytuacji POPiSu nie będzie i zniknął. Po długim czasie, (jak wytrzeźwiał), wrócił i nie przebierał w środkach, żeby PiS nie mogło rządzić. Wtedy nastapiła eskalacja nienawisci wobec tępych, moherowych beretów, kartofla i jego brata. Potem był Smoleńsk i Cyba.
                      • krejzimama Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:00
                        Kijowski nie jest facetem znikąd.
                        Razem działaliśmy w akcjach przeciwko przemocy wobec kobiet.
                        Razem działaliśmy przeciwko wpuszczaniu szarlatana Zięby na sale wykładowe uniwersytetów.
                        • albertynaa Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:09
                          big_grin big_grin
                          Kijowski przeciw "przemocy kobiet"? Przemoc ekonomiczna (alimenty) doskonale się w temat wpisuje big_grin big_grin
                          • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:12
                            and...?
                      • bistian Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:13
                        leokadia35 napisał(a):

> Facet znikąd, informatyk. Nagle się pojawił i chce bronić demokracji w Polsce.
                        > No ludzie kochani przecież to się kupy nie trzyma. Dajcie już spokój, czas się
                        > chyba pogodzić w końcu w wynikiem wyborów

Bzdury, żaden facet znikąd. Najpierw pracował przy PZPN, potem stracił pracę i zaczął się bawić w działalność społeczną. Zapytaj choćby Triss, która uczestniczyła w tym jako antagonistka z wrodzoną jej zajadłością. Były też akcje przeciw gwałtom na kobietach, kilka występów w telewizji, udanych, trzeba powiedzieć. Wszystkie akcje wspierały demokrację i były bardzo dalekie od anarchii, więc ta działalność z KOD teraz nie jest dla mnie zaskoczeniem.
                        A KOD to nie pan Kijowski, tylko olbrzymia grupa przeciwników wprowadzania anarchii w kraju przez rząd. Polacy są, jacy są, większość ma coś za uszami. Tak to mówił Piłsudski "Naród wspaniały, tylko ludzie k...y". Pan Kijowski ostro przegiął, ale trzeba przyznać mu rację w tym, co robił bardzo dobrze.
                        • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:16
                          ale jak oni maja to zrozumiec jak dla nich wodz to wodz a bez wodza sa jak dzieci we mgle, dlatego demokracja tak im nie pasuje, bo nic a nic z niej nie rozumieja. na etapie edukacji w podstawowce cos mocno zaszwankowalo. a Pilsudski - prosze, jak pieknie zanalizowal polska rzeczywistosc.
                      • isa_bella1 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:22
                        Lubię to smile
            • bistian Re: list do posłów PiS 15.01.17, 09:54
              1elka26 napisał(a):

> Uczę się od najlepszych!! Przecież nikt tak nie potrafi celnie uderzać jadem ja
              > k zaprawieni w obojach obrońcy tego co było.

W końcu się przyznałaś, że szkoli Cię PiS. big_grin
              PiS to przecież socjaliści z odchyłami w kierunku PRL2, czyli obrońcy tego, co było i co znają najlepiej. Tak wyjaśniłem, gdybyś udawała, że nie rozumiesz.
        • mdro Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:52
          Hehe, nie spodziewałam się, że pistroll tak jawnym tekstem napisze, że pisanie listów do posłów PiS ma równy sens, co pisanie listów do "Trybuny Ludu" big_grin. Gratulacje, elka! Pracuj tak dalej!
          • 1elka26 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:40
            Trudno - trzeba tłumaczyć dosłownie. Nie chodzi o to czy pisanie listów ma sens, tylko o to kto i jest inspiratorem takich akcji i także , bardzo często, autorem takich listów. Niestety, ciągle to są ludzie o tej samej mentalności - obroncy przywilejów i statusu materialnego. Przedtem dobrze usytuowani w rzeczywistości PRL, teraz na mocy porozumienia lewicy postkomunistycznej z solidarnościową, nadal bardzo dobrze trzymający się zdobytych wczesniej przywilejów. Dodatkowo wspomagani przez nowych beneficjentów tych zmian.
            Stąd też zaciekly opór przed zmianami mogącymi naruszyć interesy tych nieformalnych grup. Przedtem bronili "demokracji socjalistycznej" teraz bronią "demokracji liberalnej". Najlepiej przy pomocy aktywistów, ktorych w odpowiednim momencie, mozna wygodnie pozbyć się, wyciagając różne kwity. Zwłaszcza gdy tak jak Kijowski mają sporo "za uszami" jak to określiła jego siostra.

Przy okazji proponuję taki tekst listu. Pasuje wręcz idealnie:
            „Bracia nasi, wołamy do was! Wznosimy ręce nasze do was, za tą wspólną Ojczyzną, która ginie, a którą wy zachować możecie, nie idzie tu o nas tylko, zginiecie i wy, gdy Rzeczpospolita ginąć będzie, pomnijcie, iż gdzie się sadowi tyrania, tam na czas zwlec zgon swój można, ale go nie uniknąć, później czy prędzej wszystko, co tchnie wolnością, pod ciężarem despotyzmu upaść musi”.
            Akt założycielski konfederacji targowickiej idealnie pasuje jako motto współczesnych "obrońców demokracji" - kiedyś oglądali się na Moskwę, teraz na Brukselę.
            • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:43
              list do super expresu juz wyslany ze marszalek kuchcinski zostal nieladnie pokazany?
              • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:51
                A kijowski na fryzjera nie ma ze kolor kitki inny niz przy glowie?
                • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:01
                  tak jak Jared Leto, oraz niejaki Oskar Freysinger, ktory, uwaga, jest poslem i to twojej ulubionej partii - napisz do niego list ze to skandal ze ma dlugie wlosy
                  https://www.tageswoche.ch/images/cache/639x426/crop/images%7Ccms-image-004652457.jpg
                  • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:15
                    kolczykow nie ma wiec nie jest to zupelna tragedia, choc jak dla mnie nie powinni byc dopuszczani do mozliwosci kandydowania
                    • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:18
                      napisz to, naprawde napisz do niego w tej sprawie. i jak by mi sie chcialo to bym wyciagnela co pisalas o tych wlosach (nic nie mowiac o kolczykach) ale az tak interesujaca nie jestes
                      • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:20
                        i o spodniach tez
            • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:43
              elunia, dzis to chyba nie placa w innych watkach jak te o wosp, dowiedz sie dziewczyno bo stukasz w te klawiature za darmo
              • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:53
                a ty caly dzien na forum, dziewczyny marzna pod sejmem, zmienila bys je chociaz na chwile, nie ma u was calkiem sprawiedliwosci????
                • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:57
                  a ty tak caly dzien na forum, poszlabys pod sejm, pokrzyczala jaki prezes jest jeden i najwspanialszy, w obronie partii, nie ma u was calkiem sprawiedliwosci???
              • 1elka26 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:05
                Może coś nowego? bo o tym placeniu to już naprawde nudne robi się. Wiem, ze jest to trudne do zrozumienia, ale naprawdę nie każdy jest do kupienia. Istnieją jeszcze takie pojecia jak poglady, zasady i honor. Wiem, trudne to słowa i nowe - ale pora zaakceptować istnienie takich słów.
                • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:12
                  no dla mnie to tez sie nudne robi ale wole to niz dopuscic mysl ze az tak nie grzeszysz rozumem
                  • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:17
                    Generalnie to osoby popierajace KOD nie grzesza niczym, to jakas patologia nie umiec ogarnac rzeczywistosci
                    • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:21
                      to po co dyskutujesz? nie dyskutuj, idz na prawicowe forum - tam sa tacy jak Ty.
                      • purchawkapuknieta Re: list do posłów PiS 15.01.17, 17:44
                        Dyskusja polega m.in. na wymianie pogladów. Zaakceptuj to. Tzw. prawicowe trolle, putinowskie trolle itp. ratują wam twarz; bez nas byłybyscie tylko kółkiem wzajemnej adoracji spijającej sobie z dziobkow peany o swojej wspaniałosci. To było primo najważniejsze dla was. A secundo, z którego istnienienia nie zdajecie sobie sprawy: pozwalamy wam nie zgnusnieć. Widzisz, nasza cicha protekcja. big_grin
                • mdro Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:54
                  Ty masz poglądy, elka? Ty masz przeklejki, a o honorze i zasadach to może w słowniku czytałeś. Choć i w to wątpię.
            • mdro Re: list do posłów PiS 15.01.17, 15:10
              Bełkot, bełkot, bełkot, mający przykryć idiotyzm poprzedniego wpisu. Grunt, żeby umieścić słowa kluczowe, typu "obrona koryta" i jeszcze "targowica". Polemizować z tym sensu nie ma, bo logiki nie ma w tym żadnej, a odpowiedzi i tak nie przeczytasz, tylko wyprodukujesz następny bełkot. A że PiS woli Moskwę od Brukseli, to doskonale widać, nie musisz o tym tak ciągle pisać.
    • albertynaa Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:06
      KTO konkretnie, imiennie jest inicjatorem tej akcji?
      Ostatnia z 14.01 przez Ciebie paszcza nagłaśniana"obrona demokracji" pod Sejmen poniosła spektakularną klęskę liczebną- kilkadziesiąt osób w tym dzieci z bębenkami przywleczone pod przymusem big_grin
      • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:09
        a kto stoi za PiSem - wedlug ostatnich doniesien rezimowej TV li i jedynie kot prezesa, o pardon, Kot Prezesa
      • paszczakowna1 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:17
        >KTO konkretnie, imiennie jest inicjatorem tej akcji?

Profesor Ludwik Turko, jeśli cie to interesuje. Nazwisko, które prawdopodobnie tobie kompletnie nic nie powie, ale innym może tak.
        • albertynaa Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:26
          Dziękuję za odpowiedź.
          • paszczakowna1 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 14:19
            Proszę.
        • scher Re: list do posłów PiS 16.01.17, 08:29
          paszczakowna1 napisała:

> >KTO konkretnie, imiennie jest inicjatorem tej akcji?
          > Profesor Ludwik Turko

Udecja, jak Frasyniuk, Pinior...
          Kiedyś się ta zagadka historyczna na temat wolty tych ludzi rozwiąże.
          • paszczakowna1 Re: list do posłów PiS 16.01.17, 11:48
            >Udecja, jak Frasyniuk, Pinior...
            >Kiedyś się ta zagadka historyczna na temat wolty tych ludzi rozwiąże.

Plujcie na bohaterów, uświniajcie ich, wyzywajcie, oskarżajcie fałszywie. Tym lepiej pokazujecie waszą ohydę moralną. Dla takich jak ty scher już nie ma ratunku, za bardzo się pogrążyliście w bagnie ale niech wszyscy widzą, kim jesteście. A jesteście obrzydliwi.
            • scher Re: list do posłów PiS 16.01.17, 12:01
              Pinior sam złożył rezygnację z funkcji bohatera.
    • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:19
      paszczakowna1 napisała:

> Gdybyście chciały coś zrobić konkretnego - jest akcja wysyłania listów do posłów PiS w sprawie głosowania w Sali Kolumnowej.

Czy jest tez mozliwosc i szablon listu do Kijowskiego?
      Chcialam sie zapytac jak uzywa mu sie produktow Apple i dlaczego w PAryzu kupowal perfumy ze skladek obywateli a nie w Warszawie ( czy jest taniej czy byly jakies inne powody) oraz kiedy zamierza zmienic swoj styl i zaczac wygladac jak czlowiek?
      • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:20
        ale co asma, pisac nie umiesz, napisz. nawet maila mozesz napisac.
        • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:38
          Ale to tylko mnie interesuje ten Iphone i zakuupy w Paryzu?
          Myslalam ze to w szczegolnosci interesuje ematki ktore na KOD wplacaly?????
          Wiedzialy ze ich kasa pojdzie na Apple i Chanel numer 5?
          • bistian Re: list do posłów PiS 15.01.17, 10:46
            asmarabis napisała:

> Ale to tylko mnie interesuje ten Iphone i zakuupy w Paryzu?

Może nikt, poza Tobą, nie jest księgową w KOD? Zwyczajny brak danych.
            • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:47
              No ale czemu go nie spytacie?
              • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:55
                a jakie to ma znaczenie na co poszly te pieniadze. czy gdyby poszly na wizyte w luwrze albo prenumerate do rzeczy to by cos zmienilo?
              • bistian Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:58
                asmarabis napisała:

> No ale czemu go nie spytacie?

Coś taka nerwowa? smile Wszystko się wyjaśni.
                A powiedz może, dlaczego takie wpisy, jak poniżej wiszą tak długo w internecie?

Fundacja Prasowa Solidarność
                pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Prasowa_%E2%80%9ESolidarno%C5%9B%C4%87%E2%80%9D
                Spółka Srebrna
                pl.wikipedia.org/wiki/Srebrna_(sp%C3%B3%C5%82ka)
                Czy taki spis na forum bankier
                www.bankier.pl/forum/temat_ludzie-i-afery-pisu,4945923.html
                Jakoś PiS nie za bardzo chce ścigać te "pomówienia", wpis wisi już 10 lat. I co? I nic! big_grin
                W KOD się wszystko wyjaśni, spokojnie. Nie będzie to trwało 10 lat i nie będą to na pewno tak duże pieniądze, jak w tamtych linkach.
                • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:22
                  No wlasnie jakas afera nad ktora trzeba troche poglowkowac i zakup perfum za pieniadze odjete sobie od ust przez ematki to dla ciebie jedno i to samo?????????????
                  • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:32
                    Na szczescie ematki nie musza sobie odejmowac od ust zeby wplacac na kod. W przeciwienstwie do wielu obywateli za ktorych ciezko zarobione pieniadze finansuje sie konwoje ochrony dla szregowego posla. Co Ty tak z tymi perfumami BTW? Taki to luksus dla Ciebie?
                    • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:52
                      No wlasnie dla mnie nie, pytanie czy dla Kijowskiego jest -dlaczego on nie moze kupic ze swoich pieniedzy tylko musi z waszych?
                      • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:00
                        ale co Cie interesuja moje pieniadze? czy ja sie interesuje twoim budzetem - na co go przeznaczasz?
                  • baltycki Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:06
                    > No wlasnie jakas afera nad ktora trzeba troche poglowkowac i zakup perfum za pieniadze
                    > odjete sobie od ust przez ematki to dla ciebie jedno i to samo?????????

Na Facebooku popularność zdobywa teraz wpis Macieja Klawikowskiego pierwszego koordynatora KOD-u we Francji.
                    Zachowujemy oryginalną pisownię:
                    Jako pierwszy koordynator i admin #KOD Francja od grudnia 2015, pozniej zalozyciel i poslugujacy w stowarzyszeniu #ADDP jako jego szef - a od czerwca 2015 bezposrednia ofiara groteskowych zarzutow Magdy Kijowskiej, na prosbe mediow - postanowilem opisac pare faktow i upublicznie je. W tym rowniez dzialania i postepowanie obecnych wladz ADDP, przekretow finansowych i wizyt Mateusza i Magdy Kijowskich w Paryzu i we Francji.

Ten post na Facebooku nie jest już dostępny. Post mógł zostać usunięty lub zmienione zostały jego ustawienia prywatności.

(...) Ciekawe co na to sorbonska profesor Agnieszka Grudzinska (wlasnie mnie zbanowala : prawda w oczy kole nawet paryskie Krychy Pawlowicz?), Joanna Lasserre i reszta panius paryskich, ktore serwowaly upadlej Cesarzycy slimaczki i aperitify za nie swoje pieniadze? A ja i tak opublikuje rachunki z perfumerii i markowych sklepow w Paryzu i La Rochelle gdzie pp Kijowscy za kase #KOD "bronili demokracji" kosztem alimentow. Tfu !

Ten post na Facebooku nie jest już dostępny. Post mógł zostać usunięty lub zmienione zostały jego ustawienia prywatności.

"Pan Maciej Klawikowski (Matt von Kaschubei i inne pseudonimy na Fb) zgłosił się do pomocy przy zakładaniu francuskiego oddziału KOD na początku 2016r. Fakt, na początku przysłużył się techniczną wiedzą informatyczną i poświecił czas. (...)
                    W trakcie wyborów do stałego zarządu większość członków zadecydowała, że nie chce być reprezentowana przez Pana Macieja i powierzyli zarząd innym osobom. Od tego czasu Pan Maciej uprawiał stalking wobec co najmniej 5 innych kobiet z KOD Francja. Złożono pisemne skargi wraz z dowodami do Zarządu i po posiedzeniu dyscyplinarnym i głosowaniu został we wrześniu 2016 roku karnie usunięty ze struktur KOD Francja zgodnie ze statutem.(....)
                    Ewa Załuska, członek ADDP

Oficjalne stanowisko KOD Polonia Francja:
                    Z przykrością, niesmakiem i ogromnym zdumieniem przeczytaliśmy w kilku polskich mediach ("Do Rzeczy", pudelek.pl i in.) publikacje inspirowane przez byłego tymczasowego prezesa naszego Stowarzyszenia, Macieja Klawikowskiego, wykluczonego kilka miesięcy temu za obraźliwe i wulgarne wypowiedzi na temat niektórych członków władz KOD-u i naszego Stowarzyszenia.
                    Publikacje te są w całości kłamliwe. Oświadczamy w szczególności, że wszelkie koszty zwiazane z pobytem Magdaleny i Mateusza Kijowskich w Paryżu i w La Rochelle były pokrywane przez organizatorów ze strony francuskiej, a nie z funduszy naszego Stowarzyszenia lub KOD-u. Stwierdzamy stanowczo, że żadne zakupy nie zostały dokonane przy użyciu środków finansowych naszego Stowarzyszenia we Francji.
                    Zalujemy, ze zaden z dziennikarzy nie sprobowal sie porozumiec z naszym stowarzyszeniem, przed podaniem do prasy tak powaznych oskarzen.

Oczekujemy, że media reprodukujące zmyślone informacje M.Klawikowskiego - kierującego się najwyraźniej chęcią zemsty za wykluczenie - zamieszcza niezwłocznie sprostowanie.

asmarabis napisała:

> Pisz z duzej litery jak sie do kogos zwracasz,

Durniu?
                    • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:08
                      gdyby asma miala odrobine oleju w glowie to inne pytania by zadawala, ale perfumy jej oczy zalaly
                      • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:18
                        i iphone 7 mnie kluje w oczy tez , dlaczego mi nie kupujecie takich rzeczy?????
                        • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:24
                          zyjesz w szwajcarii i cie nie stac??? nie zartuj. www.sunrise.ch/fr/clients-prives/checkout/mobile-postpaid.html#/?_k=4kphqy prosze, za 125 frankow miesiecznie, przy najnizszej placy to circa about 8 h pracy.
                          • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:33
                            Ty ZYJESZ a nie mieszkasz?
                            Jestes jakims ginacym gatunkiem a nie czlowiekiem?????
                            • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:36
                              ze co? musisz mi wyjasnic ten zawily proces myslowy ktorym sie posluzylas zeby napisac tego posta.
                              • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:43
                                Nie bede konkurowac z twoja na uczycielka polskiego, skoro ona odniosla taka porazke, nie bede szla ta sama droga, bo to z dala pachnie niepowodzeniem
                                • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:45
                                  nie konkuruj zlotko, zwlaszcza jak nie umiesz napisac poprawnie nauczycielka.
                                  • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:50
                                    ale dlaczego ni powizdziala wam ze poprawnie mowi sie " mieszkasz" a nie "zyjesz"??????
                                    • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:54
                                      moze dlatego ze wiedziala jak korzystac ze slownika sjp.pwn.pl/sjp/zycie;2548395.html
                    • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:17
                      ublikacje inspirowane przez byłego t
                      > ymczasowego prezesa naszego Stowarzyszenia, Macieja Klawikowskiego, wykluczoneg
                      > o kilka miesięcy temu za obraźliwe i wulgarne wypowiedzi na temat niektórych cz
                      > łonków władz KOD-u i naszego Stowarzyszenia.

ciekawe jaki byl powod tych wypowiedzi, facet tak sobie zaczal atakowac zupelnie bez powodu, czy chcial zapobiec nieprawidlowosciom?????
                      nie wiedzialam ze tam sie tak grubo dzialo juz od dawna, jestem w szoku........
                      co to za twor jest ten KOD???????
                    • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:19
                      i widzisz baltycki, po co dyskutowac jak asma nawet czytac ze zrozumieniem nie umie. mowie Ci, perfumy, slowo klucz i dalej juz umysl sie zacial.
                      • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:23
                        Zacial sie juz po Iphonie- przez tydzien zbieralam szczeke z podlogi jak sie wydalo
                        • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:25
                          jezu, gdzie Ty zyjesz w tej szwajcarii? podejrzewam ze na podlasiu
                          • baltycki Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:31
                            > jezu, gdzie Ty zyjesz w tej szwajcarii? podejrzewam ze na podlasiu
                            Tu...
                            https://images2.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/2098/th300/czec-pocztowka-kaszebsko-szwajcarejo-szwajcaria-kaszubska.jpg
                            • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:37
                              nie zalamuj Kaszubow wink
                          • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:35
                            Wy wiecie lepiej gdzie ja mieszkam, po co mnie pytacie?
          • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:13
            a popatrz, poslow pis jakos dlugo nie interesowaly wyjazdy ich kolegow "samochodem" do brukseli i gigantyczne diety ktore pobierali z naszych podatkow - nie ze zbiorek osob ktore popieraja organizacje, ale z podatkow wszystkich obywateli. i nie martw sie, kiedys rozliczymy tez misiewicza - zapewniam cie za na lepsze rzeczy chlopak wydaje z .... tak, takze z naszych podatkow. Cute, right?
            • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:50
              Ale oni tym samochodem jechali na jakies spotkanie, co maja do tego perfumy?
              jaki jest cel nabycia perfum za publiczne pieniadze PRZEZ FACETA??????
              wymien choc jedno uzasadnienie takiego przeznaczenia publicznych pieniedzy?
              • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:54
                ty chyba nie rozrozniasz miedzy publicznymi pieniedzmi a pieniedzmi ze zbiorek - to moze sie zainteresuj z jakich pieniedzy wszyscy oplacamy wspaniale umiejetnosci misiewicza. albo karme dla kota prezesa. i jechali na spotkanie - owszem, samolotem.
                • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 11:57
                  No ale i oni i kaczynski duzo zrobili dla polski, te wydatki nastapily potem, czego dokonal Kijowski ze na starcie "kariery" ze fundnelyscie mu komplet gadgetow Apple i perfumy????
                  • baltycki Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:15
                    "zrobili dla polski"
                    Polski... durniu.
                    • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:20
                      Pisz z duzej litery jak sie do kogos zwracasz, polska nie przeczyta tego i sie nie obrazi a ludzie tak. Ze tez w takim podeszlym wieku trzeba takie rzeczy jak przeddszkolakom tlumaczyc
                      • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 12:59
                        ale serio, co Ty masz z tymi perfumami? zazdroscisz? z pensji nie starcza? bo ciagle tylko perfumy i perfumy. moze jakas zbiorke zorganizuje to sie ludzie zrzuca po 10 frankow - 10 osob i bedziesz mogla sobie kupic cos z Chanel. konkretnie co zrobili hofman, kaminski i rogacki ze to pozwalalo im wyludzac ogromne publiczne pieniadze? rozumiem ze taki tok rozumowania wyjasnia tez fakt ze prezes ma takie zaslugi dla kraju ze moze go ladnie rozpieprzyc?
                        • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:07
                          czyli jak wrzucisz mu do puszki to on moze sobie kupic wsyzstko za to lacznie ze skarpetkami i majtkami????
                          ja nie wiem dlaczego jemu wszystko chcecie sfinansowac a innym nie?
                          co on takiego zrobil ze ma u was takie wzgledy, urody ani czaru nie widze u niego za grosz.....
                          • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:10
                            bo lubie facetow z dlugimi wlosami i w kolorowych spodniach. ja wiem ze tobie podobaja sie ogolone glowy i tepy wyraz twarzy no niestety takich w kodzie nie ma. teraz cie szokuje ze facet majtki nosi. i skarpetki! asma, powiedz ze zyjesz w jakims chalecie wysoko w gorach i pilnujesz krow inaczej nie uwierze.
                            • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:21
                              czy jest rzecz jakas ktorej mu odmowicie zasponsorowac?
                              • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:25
                                jak napiszesz to poprawnie po polsku to ci odpowiem
                      • gat45 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:00
                        asmarabis napisała:

> Pisz z duzej litery jak sie do kogos zwracasz, polska nie przeczyta tego i sie
                        > nie obrazi a ludzie tak. Ze tez w takim podeszlym wieku trzeba takie rzeczy jak
                        > przeddszkolakom tlumaczyc

>
                        Nie. Duża litera wyraża TWÓJ stosunek do osoby/rzeczy/pojęcia. Za jej pomocą dajesz czytającym komunikat o tym, co TY uważasz za godne takiego wyróżnienia.
                        • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:04
                          no wlasnie, dzieki, dziwne ze facet ktory jest najstarszy na tym forum nie wie takich rzeczy...
                          • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:06
                            nie dziekuj asma - wychowywanie cie na ludzi to czyn spoleczny.
                          • pani07 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:06
                            www.youtube.com/watch?v=hPc6JuY6vz4 pokazuje w sumie, o co chodzi.
                          • gat45 Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:18
                            Czyli Polska jako pojęcie ci wisi ?
                            A reguły ortografii ? To też przesądy światło ćmiące ?
                            • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:22
                              nie, ale Baltyckiego probuje czegos nauczyc
                              • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:26
                                teraz ja zbieram szczeke z podlogi ze w ogole na taki pomysl uczenia kogokolwiek czegokolwiek moglas wpasc
                                • asmarabis Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:34
                                  A kto go nauczy inny jak sie nikomu nie udalo przez 70 lat?
                                  • nathasha Re: list do posłów PiS 15.01.17, 13:39
                                    chyba lepiej nie ktos o zerowym krytycznym spojrzeniu na rzeczywistosc
                  • mdro Re: list do posłów PiS 15.01.17, 15:11
                    "No ale i oni i kaczynski duzo zrobili dla polski"

Tzn. KTO zrobił dużo dla Polski? Jacy "oni"?
    • paszczakowna1 Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:07
      Proponowałabym się jednak skupić na kwestii odpowiedzialności posłów PiS za łamanie Konstytucji i procedur sejmowych.
      • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:11
        chyba zartujesz? przeciez tu sa duzo wazniejsze sprawy, perfumy! i to nie za panstwowe pieniadze! *asma, to byla ironia
        • pani07 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:36
          Lubię w wykonaniu Paszczakowej trzepanie tych sloganów "za łamanie Konstytucji i procedur sejmowych.". W sumie Max Kolonko nieźle to pokazał big_grin
          • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:40
            Niezle to nazwal to Bartoszewski. ale co ja bede tutaj prawdziwymi autorytetami szafowac przed kims kto wzoruje sie na Kolonko, perly przed wieprze
            • pani07 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:42
              Uwielbiałam zdanie (do zastosowania w realnym życiu) śp. prof. Bartoszewskiego "Warto być przyzwoitym", nie ukrywam, że gdy w usta je sobie włozył i zaczął powtarzać p. Kijowski, w życiu nie użyję publicznie tego zdania (chociaż jest świetne i mądre).
              I nie, Kolonko to żaden autorytet, ale niećle pokazał mechanizm działania KODu. Paszczakowa i kilka innych pasuje tu w 100% big_grin
              • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:46
                ja nie powiem jakie zdania w swoje usta wkladal kaczynski bo musialabym zrezygnowac ze wszystkich swoich autorytetow.
              • paszczakowna1 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:52
                Skup sie i powiedz mi, co ma wspólnego Kijowski z głosowaniem w Sali Kolumnowej? Że Kijowski to i tamto, a Kolonko to i tamto, i perfumy, i Madera, i brekekes, to głosowania w Sali Kolumnowej były legalne? Bez kompletnie żadnej kontroli?

>Paszczakowa i kilka innych pasuje tu w 100%

Byłabyś łaskawa wyjaśnić, co przez to rozumiesz (i nie przekręcać mojego nicka), czy zaraz uciekniesz w krzaki?
                • scher Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 16.01.17, 08:50
                  paszczakowna1 napisała:

> Skup sie i powiedz mi, co ma wspólnego Kijowski z głosowaniem w Sali Kolumnowej

'Głosowanie w Sali Kolumnowej' to klisza propagandowa wymyślona i medialnie eksploatowana przez właścicieli III RP. A co ma wspólnego Kijowski z właścicielami III RP? To już jest pytanie retoryczne wink
              • paszczakowna1 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 16.01.17, 01:07
                No i jak, rzuciło się głupi tekst i w krzaki?
          • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:48
            A mi jej szkoda, postow natrzepala na emamie, wymarzla sie pod sejmem, wplacila kase i okazalo sie ze cale to zaangazowanie na nic. To znaczy od poczatku bylo wiadomo ze bez sensu to jest ale mogli chocaz zakonczyc swoj byt po cichu a nie w atmosferze najwiekszego skandalu jaki byl kiedykolwiek w Polsce
            • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:56
              a mi szkoda ciebie, wchodzenie na ta ematke, pisanie mozolne, bo wiem ze wysilku to od ciebie musi sporo wymagac, o tym jaki pis wspanialy, i ze perfumy, dlugie wlosy, rurki i tak dalej i wlasciwie tylko wystawiasz sama sobie swiadectwo a te wredne ematki nic nie chca zrozumiec. moze do terlikowskiego bys zajrzala, podyskutowalabys sobie o najnowszych trendach zapachowych
              • leokadia35 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:04
                Nic już natusiu nie pomoże . Bronisz go tak rycersko i zajadle.kijowski zaliczył samozaoranie level master . Miłej niedzieli
                • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:16
                  widze ze jak paczka skopiuje od kogos jakies wyrazenie to pozniej milosnicy pis je totalnie adoptuja. jeszcze zapomnialas cos wspomniec o totalnej opozycji. cos bym napisala o tym bronieniu ale jak ktos nie rozumie spoleczenstwa obywatelskiego to nie bede mu tutaj skomplikowanych rzeczy objasniac, czyz nie, leosiu?
              • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:11
                Zdradzicie w koncu czym pachnie Kijowski czy nie?
                • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:17
                  a list do Oskara juz wyslany? slij kochana slij, i nie zapomnij wspomniec ze te dlugie wlosy swiadcza o tym ze sie nie myje. tylko moze nie pisz ze jestes polka, nie przynos nam juz wiekszego wstydu niz dotad
                  • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:19
                    Myslalam ze to wy sie wstydzicie za swojego guru, no co wy ani troszeczke nie jest wam glupio?
                    • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:22
                      asmusiu zlotko, guru jest jeden i nazywa sie prezes. ewentualnie kot prezesa jak prezes ma gorszy dzien, jeszcze wam tego nie wdrukowali??
                      • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:23
                        Kot mnie nie interesuje, nie ma iphona ani kolczykow
                        • bistian Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 15:50
                          asmarabis napisała:

> Kot mnie nie interesuje, nie ma iphona ani kolczykow

Czy w tej ekipie nie ma nikogo mądrzejszego? sad
      • 1elka26 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 13:57
        Łamanie procedur sejmowych? Proszę bardzo oto przyklad co naprawdę intersowało "totalną opozycję" Ucjwalenie budżetu państwa, o ktorym teraz tak głosno krzyczą, czy urządzanie hucpy politycznej.
        Juz podczas rozpatrywania 1 wniosku mniejszości dotyczącego wysokości kwoty wolnej od podatku, poseł Grabiec oczywiście z PO, w ramach procedury zadawania pytań dotyczacych 1 wniosku mniejszości rozpoczyna łamanie regulaminu Sejmu mowiąc kompletnie nie na temat.

orka2.sejm.gov.pl/StenoInter8.nsf/0/BBD0BCDEC4532500C125808B0071DB52/%24File/33_a_ksiazka.pdf

warto przeczytac str. 58 stenogramu. Jasno widać komu zależało na zachowaniu procedur przy uchwalaniu budżetu, a komu tylko i wyłącznie na eskalowaniu konfliktu.

Mam nadzieję, że ci wszyscy ktorzy doprowadzili do takiej sytuacji, zostana rzeczywiście ukarani. To, co wyprawiała "totalna opozycja" to kpiny zarówno z regulaminu Sejmu jak i Konstytucji.

• nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:02
          elunia, no pisalam ci, nie zaplaca ci literowki za tego posta, a tu posty o wosp czekaja
          • pani07 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:03
            nathasha napisała:

> elunia, no pisalam ci, nie zaplaca ci literowki za tego posta, a tu posty o wos
            > p czekaja
            Jakie to przewisywalne w komentowaniu big_grin
          • leokadia35 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:06
            Idź się wykrzycz pod sejm natuniuniu . Paszczakowa tam stoi i marznie a ty kawkę popijasz przed ekranem
            • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:10
              No wlasnie, jak jej nie wstyd, jak sie ukrywa to chociaz siedzialaby sicho a nie drazni dziwczyny stojace godzinami na mrozie, w KODZIE sa rowni i rowniejsi jak widac.....
              • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:15
                watpie zebym Paszczakowne draznila. i wiem ze jak sie ma ograniczona wizje swiata to wszystko sie dopasowuje to tylko znanych schematow, ale nie wszedzie musi byc tak jak w PiS, naprawde, asma
                • paszczakowna1 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:31
                  Nie drażnisz. smile Ale po co gadasz z asmarabis? Ona i tak nic nie rozumie, paple byle co.
                  • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 15:00
                    Rozumiem jednak ze jak bedziesz chciala przyjsc i powiedziec " popelnilam blad zycia " to nie wahaj sie ani chwili, u mnie bedziesz miec wsparcie
              • paszczakowna1 Pod Sejmem 15.01.17, 14:29
                Pod Sejmem faktycznie trwa (mimo przerwy w obradach, jako że istnieje obawa, że raz zlikwidowanych namiotów nie będzie można podstawić) pikieta Obywateli RP. Nie marznie sie, bo został przeniesiony spod KPRM dobrze ocieplony styropianem duży namiot (naprawdę duży, może robić za świetlicę). Jest też ogrzewanie (co niestety mocno pochłania fundusze, bo z generatora prądu). Zapraszamy, zwłaszcza w godzinach wieczornych. można pogadać z ciekawymi ludźmi. Planowane są też debaty uliczne, w najbliższym czasie na temat edukacji.
                • asmarabis Re: Pod Sejmem 15.01.17, 14:59
                  zeniesi. Jest też ogrzewanie (co n
                  > iestety mocno pochłania fundusze, bo z generatora prądu)

Spoko macie troche kasy zamrozonej w gadzetach Apple, zawsze mozna spieniezyc na allegro jak zima potrzeyma
                  • paszczakowna1 Re: Pod Sejmem 16.01.17, 01:06
                    >Spoko macie troche kasy zamrozonej w gadzetach Apple, zawsze mozna spieniezyc na allegro jak zima potrzeyma

Dziękuję, pieniądze jeszcze są, nie jest najgorzej, ale zawsze możesz coś dorzucić:

www.facebook.com/notes/stowarzyszenie-obywatele-solidarnie-w-akcji/raport-ze-zbi%C3%B3rki-publicznej-komitetu-spo%C5%82ecznego-obywatele-solidarnie-w-akcji-g/684507465072777
                    • scher Re: Pod Sejmem 16.01.17, 08:54
                      paszczakowna1 napisała:

> Dziękuję, pieniądze jeszcze są, nie jest najgorzej

Jak Soros dba, to KOD ma.
            • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:14
              natuniuniu? to sie chyba tak nie zdrabnia leosiu. Kawke pilam rano, teraz to niezdrowe. I o mnie i Paszczakowne nie musisz sie martwic, za to radzilabym sie pomartwic o demokracje w Polsce.
              • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:18
                Ale dlaczego ona jest zawsze pod sejmem a ty nie?
                • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:22
                  a skad wiesz ze ona zawsze a ja nie?
                  • asmarabis Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:24
                    A le razy bylas i kiedy ostatnio?
              • pani07 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:19
                " radzilabym sie pomartwic o demokracje w Polsce."- wiesz co jest nazabawniejsze? Przewidywalność, dokładnie widzialam, że taką konstrukcję słowną zapiszesz big_grin Dobra znikam, za czas jakiś wpadnę na emamę, by zobaczyć ciąg dalszy "martwienia się o demokrację".
                • nathasha Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:23
                  no rzeczywiscie, to jest naprawde najzabawniejsze. a jak juz sie tak usmialas to mozesz teraz spokojnie wlaczyc telewizje rezimowa czy wejsc na portale rezimowe i przeczytac co dokladnie masz myslec. Bonne chance!
                  • pani07 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:28
                    Wiesz, co jest zabawne? Że by wyrobić sobie zdanie na jakiś temat, patrzę i w telewizję publiczną, i TVN24, i Polsat, i w necie, i dopiero teraz widzę omotowanie niektórych emam zamkniętych w TVN-GW-Newsweek. Klapki na oczach. To jak w wywiadzie aktorów w Newsweeku, to zdanie p. Stuhra , że "może my się mylimy i nie wiemy..." i mówi potem, skąd czerpie wiedzę o Polsce/świecie.
                    To ten rodzaj pychy jak w słynnym zdanku p.Adasia Michnika "o cięzarnej zakonnicy", którą "przejechał na przejściu".
                    Do jakiegoś tam zobaczenia na emamie.
                    • mdro Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 15:01
                      Przecież ty nie masz zdania. Masz tylko linki.
              • leokadia35 Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 14:29
                Demokracja w Polsce ma się bardzo dobrze natuniuniuniu . Zmień źródło informacji , pisałam ci już
                • mdro Re: Kijowski nie głosował w Sali Kolumnowej 15.01.17, 15:03
                  Słyszałaś może o takich podstawach demokracji jak trójpodział władzy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka