lieu 21.01.17, 21:07 ta stylizacja? moim zdanie szykownie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:12 No nareszcie!!! Czekałam na ten wątek i czekałam Na polsacie powiedzieli, że sporo projektantów postanowiło zbojkotować panią Traump, bo im pan mąż nie odpowiada. Chyba szybko zmienią zdanie Mnie się podoba. A już suknia, w której tańczyła z Donaldem była przecudna. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:13 Wygląda ładnie. O bojkocie również słyszałam, w sumie się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:16 Chic. Co to za facet obok? Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:19 Stylizacja doskonala do okazji. Klasa. Ale tylko stylizacja bo ona wyglada nienaturalnie, a o szanownym pomaranczowo żółtym małżonku to się nie wypowiem Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:27 leann32 napisał(a): > Stylizacja doskonala do okazji. Klasa. Ale tylko stylizacja bo ona wyglada nien > aturalnie, a o szanownym pomaranczowo żółtym małżonku to się nie wypowiem Jak wiadomo, chłop wyglądać nie musi, wyglądać musi baba. bi.gazeta.pl/im/7/11140/z11140637O.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:36 Ona wygląda jak figura woskowa, nic w niej życia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:41 a tobie by się chciało zyc jak bys miała trumpa bzykac ? pewnie myslala biedulka ze dziad szybko wykituje a tu klops Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:52 A wiesz nie pomyślałam o tym ale potrzepało mnie na samo wyobrażenie, że coś z nim. A fuj 😨 Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 20:25 I jeszcze prezydent, to lekarzy bedzie mial tak dobrych, ze go nawet zza światów wytargają z powrotem jak zajdzie potrzeba Nie, a tak serio nie trzeba byc specjalista od mowy ciala zeby widziec ze ją od niego odrzuca. Wspolczuje jej serdecznie, nawet jak ma jakas nie wiem osobowosc, dobre serce, cokolwiek to przeciez jakis fizyczny kontakt muszą mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: First Lady - jak wam się podobała 23.01.17, 03:34 > I jeszcze prezydent, to lekarzy bedzie mial tak dobrych, ze go nawet zza światów wytargają z powrotem jak zajdzie potrzeba smile no to nie wiadomo, bo nawet własna partia za nim nie szaleje, może się chłopinie przypadkiem zejść z przyczyn całkowicie naturalnych niczym arcybiskupowi Wesołowskiemu i Pence z bólem serca przejmie obowiązki pomarańczowego Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: First Lady - jak wam się podobała 23.01.17, 08:05 No ale wiedziała z kim się wiąże i jakie będzie miała "obowiązki" kasa...kasa...kasa Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:04 Za dużo się ostrzykała. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:36 Tak sobie z Elsą mi się kojarzy...wszystko w jednym kolorze dennie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:54 Elsa to bardziej Ivanka. Nawet fryz podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:38 To jest bardzo atrakcyjna kobieta, ładna z twarzy, zgrabna. Nie będzie jej trudno wyglądać dobrze, o ile bardzo się o to nie postara. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:40 Ona mnie nie powala. Znaczy Melania. Stylizacja ok ale bez szału. Jest jakaś plastikowa. Więcej życia jest w Ivance Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:42 Koło lady toto nigdy nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:46 Jest bardzo atrakcyjną kobietą i ładnie się ubiera, ale nic dziwnego, tylko z takimi obleśny Trump się prowadza. P.S kiedyś czytałam artykuł, w którym było napisane, że Trump bardzo żałował rozwodu z Ivaną i do tej pory się jej radzi w istotnych kwestiach, bo to oprócz urody całkiem niegłupia babka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:01 kota_marcowa napisała: >bo to oprócz > urody całkiem niegłupia babka jest. Ivana? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:58 No podobno. Po rozwodzie interesy porozkręcała i całkiem dobrze sobie radzi. Teraz ci nie znajdę, bo dawno czytałam, ale podobno to ona złożyła pozew, on nie chciał się rozwodzić, a po rozwodzie są w dobrych stosunkach i faworyzuje tamte dzieci, a Ivany się radzi. Na ile to prawda, to pewnie tylko oni wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:16 kota_marcowa napisała: > Na ile to prawda, to pewnie tylko oni wiedzą. chodziło mi raczej o jej wątpliwą urodę... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: First Lady - jak wam się podobała 23.01.17, 07:09 Bo Ivana to już pani pod 70tkę, ostrzykana botoksem. Melanie też tak skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:53 Świetne wdzianko. Podoba mi się bardziej niż ta jej biała suknia, bo tam uważam, że ta asymetryczna falbana robi jej coś dziwnego ze świetną sylwetką. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 21:58 piękna i elegancka Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:01 jak dla mnie za dużo błękitu....ale może być. Natomiast coś nie tak było z kremową suknią w której tańczyla z trumpem... brzydko sie szwy układały na pośladkach i udach, były widoczne z kilometra o tu dobrze widać www.pudelek.tv/video/Pierwszy-taniec-prezydenta-Donalda-Trumpa-i-Melanii-Trump-14709/ jak dla mnie na takiej imprezie wtopa straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:03 No, właśnie. Wszyscy pieją nad tą suknią, a mnie się też wydaje, że coś jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
yaguarete Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 23:27 Tak, niebieska stylizacja zdecydowanie bardziej korzystna. A ten taniec? Zero chemii miedzy nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 23:32 To taniec? Koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:24 Co w tym tancu bylo oblesnego? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 10:18 Trump. No jest oblesny. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 10:34 www.indy100.com/article/difference-barack-obama-donald-trump-two-videos-playback-7538906 Drugi ekranik na stronie. Szkoda kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 12:39 Niemożliwe. Jakby ktoś reżyserował. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 12:42 Niestety możliwe. Reżyserami byli Obama i Trump. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 13:23 Tu ktoś udostępnił link do zdjęć, ale wśrod nich jest też filmik, cała scena powitania, warta uwaznego obejrzenia. www.usatoday.com/story/life/entertainthis/2017/01/20/melania-trump-inauguration-day-fashion-ralph-lauren/96825864/ Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 13:27 Różnica w stosunku do żony obu panów jest aż nadto widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 13:52 Może to interes a nie małżeństwo jak u naszej pary rezydenckiej. Tam też chemii brak. Odpowiedz Link Zgłoś
pole_koniczyny Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 15:23 >Różnica w stosunku do żony obu panów jest aż nadto widoczna. Dokładnie. Świetne video. Powinno się je pokazywać młodym dziewczynom, żeby wyciągnęły wnioski. Stosunek twojego męża do ciebie zawsze będzie odzwierciedleniem jego stosunku do kobiet w ogóle. A decydując się na rolę "trophy wife" musisz zaakceptować fakt, że nie będziesz dla niego równorzędną partnerką, choć oczywiście możesz wieść bardzo szczęśliwe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 15:37 Ja mysle ze jej wcale nie jest z nim zle. Modelka nie jest sie cale zycie, tylko jakis czas wiec malezenstwo z bilionerem do tego starym bylo calkiem dobrym posunieciem. Malzenstwo z milosci wcale nie gwarantuje dobrego traktowania ani swietnego zwiazku i nie ludzmy sie, wsrod mniej zamoznych tez jest wielu seksistow. A Melania stala sie obywatelka amerykanska w 2006 roku - 10 lat pozniej First Lady ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:25 >>>nie ludzmy sie, wsrod mniej zamoznych tez jest wielu seksistow. Naprawdę? Były jakieś badania? Bo ja to widzę zupelnie inaczej - że wiążąc sie z męzczyzną dużo zamożniejszym czy majacym wladzę, albo jedno i drugie, kobieta strasznie ryzykuje - popatrz chocby na księżną Monaco czy ex Putinową. I na Melanię też. Oczywiscie można trafic na przyzwoitego bogacza, ktory traktuje żonę podmiotowo - ale ostatnio myślę, że to naprawdę rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:38 Heca dobrze napisała, dla Trampa to zona trofeum. Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:43 Nanga prosze cie,takich facetow znajdziesz wszedzie, w kazdej grupie spolecznej, wcale nie ma ich tak malo. Do nalzenstwa nikt jej nie zmuszal, glupia tez zapewne nie jest, mlodka nie byla gdy za Donalda wychodzila, zycie znala i wiedziala co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:57 No ale też i obywatelstwa nie miała, Tramp gwarantował spokojne zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 17:03 Miala stala rezydenture w 2001 r wiec i tak by dostala. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 17:48 kupna żona i tyle, wszyscy wiedzą że gdyby nie majątek, nie spojrzałaby na niego Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 18:15 No o dobrze, nie ona to bylaby inna. W czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:15 Na obrazku ładnie, ale jak szła, to strasznie się ciągnęło pod pachami i marszczyło na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:18 Wcale mi się nie podoba,do pięt nie dorasta żonie ustępującego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:20 ale piszesz o stylizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:17 mamablue napisała: > Wcale mi się nie podoba,do pięt nie dorasta żonie ustępującego prezydenta chyba odwrotnie Obama jest sympatyczna i naturalna ale urodą nie grzeszy Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 10:14 A co jest warta uroda pozbawiona uroku i naturalności? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:46 nangaparbat3 napisała: > A co jest warta uroda pozbawiona uroku i naturalności? uroda to uroda, wdzięk i naturalność to inna sprawa. Obama tez nie bardzo miała styl jesli chodzi o ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: First Lady - jak wam się podobała 23.01.17, 03:40 > A co jest warta uroda pozbawiona uroku i naturalności? A to zależy kto ocenia i według jakich kryteriów. Dla trumpa ta uroda byla więcej warta od niejednej laski pełnej uroku i naturalności. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: First Lady - jak wam się podobała 26.01.17, 10:38 dokladnie. Kazda potwora ma swojego amatora. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:29 Suknia obłędna, ale Mela dramatyczna, taki tani plastik. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:46 Zlosliwie skomentuje, ze Melanie chyba nigdy w zyciu nie byla tak zakryta, Az nawet szyi,kolan i dloni nie pokazala. A byly jeszcze niedawno takie czasy gdzie nie tylko szyje czy dlonie, ale i cycki i myszke i pupke z luboscia pokazywala a nawet sie pozwalala pomacac czy filmik erotyczny nakrecic, byle kasa plynela. 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:45 Góra za ciężka w stosunku do dołu. I jeszcze sprawia na mnie wrażenie osoby chorej. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 22:53 Na mnie sprawia wrazenie niedopieszczonej, niekochanej kobiety. Ma smutne oczy,nie ma szczerych emocji, tylko teatr. Ma taki zaciety martwy wyraz twarzy, tak jakby 24 godziny na dobe myslala: "OK, mizogeniczny zidiocialy staruchu, moze i nie mam od lat dobrego seksu, moze i mnie nie szanujesz, ale ja i tak sie zawezme i ciebie przezyje. A jak juz umrzesz to z twoimi pieniedzmi dopiero sobie pozyje." Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 13:55 Jak Ivana, która po rozwodzie znalazla sobie młodego przystojniaczka w typie wloskim, czyli odwrotnosc Trumpa Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 14:05 Tyle ze na krotko, chyba nie wierzyla, ze wiele lat mlodszy mezczyzna sie nia zainteresuje dla niej a nie majatku, zwlaszcza ze Ivana wg mnie pieknoscia nie byla a zestarzala sie nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 14:41 Oni się od wielu lat schodzą i rozchodzą, jak wyguglalam. Pan ma 40kilka lat, wygląda całkiem całkiem, Ivana niedługo będzie chyba miała 70, zgodzę się, że pieknoscia nigdy nie byla. To musi być miłość ekhm . Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 23:12 Tak jak nie darzę sympatia tej Pani, tak uważam, że jej stylizacje są całkiem spoko. Na zalinkowanym zdjęciu wygląda bardzo szykownie i porównano ten styl do stylu Jackie Kennedy. Suknia z tańca z Donaldem również powalająca. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 23:27 Tańca nie widziałam, a na tej fotce jest czegoś za dużo... Może te rękawiczki? Trochę, jakby była w pokrowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:26 Przecież do żakietu z rekawem 3/4 az sie prosi o dlugie skorzane rekawiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:40 Fuuu. Wygląda to razem, jakby się ktoś od zlewu oderwał i nie zdążył zdjąć rękawiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: First Lady - jak wam się podobała 26.01.17, 10:42 bez przesady kobieta jest przeppiekna i wyglada pieknie. Ile z nas taka ma figure w wieku 46 lat? A juz to jakiego ma meza i czy go kocha czy jego pieniedze to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Suknia 21.01.17, 23:38 Przefajnowana ta suknia. Claire nosi lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Suknia 22.01.17, 09:08 Ależ oni obydwoje są nienaturalni. Melania jakby całą twarz miała z plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Suknia 22.01.17, 09:26 Ona jest napieta, bo potwornie zestresowana. A on, bo obstrzykany i po operacjach plastycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Suknia 22.01.17, 11:42 Wydaje mi się, ze obydwoje są po operacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Suknia 22.01.17, 12:28 Tak, i chyba maja tego samego chirurga plastycznego co niestety widać Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 23:37 Za dużo niebieskiego. Może krótkie rękawiczki bylyby lepsze? Ona - piekna, ale robi smutne wrażenie. Na taniec nie moglam patrzeć, między nimi jest cos strasznego. Ivanka super, widac że dziewczyna z jajami, i przepieknie ma upiete wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 03:33 nangaparbat3 napisała: > Ona - piekna, ale robi smutne wrażenie. Na taniec nie moglam patrzeć, > między nimi jest cos strasznego. +1 Wciąż mi się podczas tego tańca wydawało, że on pchał się z ... buzią do niej, a ona się odchylała. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 14:35 > Wciąż mi się podczas tego tańca wydawało, że on pchał się z ... buzią do niej, > a ona się odchylała. Chociażby nawet na tym zdjęciu widać: e1.pudelek.tv.sds.o2.pl/17a0a0351414f18043822300a3bc6e248eec7201 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:28 Można by z tego tańca zrobic reklame halitominu. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: First Lady - jak wam się podobała 23.01.17, 01:13 musiałem sprawdzić... ale rzeczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: First Lady - jak wam się podobała 26.01.17, 10:44 >Ivanka super, widac że dziewczyna z jajami, nie trudno miec jaj majac caly byt zabezpieczony od momentu urodzin bedac ukochana coreczka milionera. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: First Lady - jak wam się podobała 21.01.17, 23:44 Niby pierwsza dama, a nie da (nie może?) paru kroków sama zrobić? W ogóle o co chodzi tym USA, że kobieta zawsze się musi kogoś trzymać? O tym, że na własnym ślubie jest się przekazywaną od ojca mężowi już nawet nie myślę (ani o tym, że u nas popularne się to robi). Odpowiedz Link Zgłoś
azja-o-d-kuchni Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 00:41 Zwyczaj oddawania panny przez ojca to kawalerowi to podobno polscy emigranci do Stanów przywieźli. Tak przynajmniej twierdzi podręcznik do geografii mojego dziecka ( klasa 9 kurs ip edycja ilinois). Jeśli chodzi o panią Trump to w pierwszej stylizacji wyglądała fajnie. Sukienkę projetował Ralph Laurent www.usatoday.com/story/life/entertainthis/2017/01/20/melania-trump-inauguration-day-fashion-ralph-lauren/96825864/ Niestety biała suknia zrobiła z jej figurą coś dziwnego. Zgrabna kobieta, a wygladała jak zawinięta w bibułę. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 00:53 Pizzę pewnie Włosi do USA przywieźli, ale czy to, co się tam sprzedaje ma cokolwiek wspólnego z pizzą? I czy muszą otwierać Pizza Hut w Neapolu? A neapolitańczycy tam łazić? Odpowiedz Link Zgłoś
azja-o-d-kuchni Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 01:04 Jeśli się postarasz to zjesz w Stanach pizzę równie dobrą jak w Neapolu. Najeżdzisz się kilknaście mil i zapłacisz więcej niż w pizza hut, ale smak będziesz pamietać tydzień Jeśli chodzi o temat główny to nie widzę problemu z ograniczeniami wynikajacymi z bycia pierwszą damą. Wszystko reguluje protokół dyplomatyczny i ten amerykański jakoś mocno nie odbiega od europejskiego. Wiele zachowań wynika z bezpieczeństwa lub kultury ( prezent dawany odchodzącej damie) Zaręczam Cię, że samotnie żyjące kobiety po 20, 30 czy 40 na nikim nie robią wrażenia podobnie jaki kobiety żyjące w parze damsko-męskiej i damsko-damskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 01:15 "Zwyczaj oddawania panny przez ojca to kawalerowi to podobno polscy emigranci do Stanów przywieźli" Że przepraszam co? Przecież to anglosaski zwyczaj, u nas para idzie do ślubu razem. Może coś się komuś pomerdało z błogosławieństwem przedślubnym? Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 03:55 Tak jest, w polskiej tradycji pan młody i panna młoda idą razem. To całe podchodzenie z ojcem do ołtarza i oddawanie córki panu młodemu to czysto anglosaska tradycja. O dziwo obecna też w UK, pewnie polscy imigranci przywieźli w 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
azja-o-d-kuchni Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 05:33 Ja tej książki od geografii nie pisałam, ale moją babcię do ołtarza prowadził jej ojciec w roku 1919 na mazowieckiej wsi . Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:02 Ciekawe, nigdy się z czymś takim nie spotkałam, w opisach także. Że zwyczaj anglosaski, to jest dość oczywiste - to tam funkcjonuje formułka "Who gives this woman to be married to this man?". Musi być zatem ten ktoś, kto oddaje . W podręczniku jest po prostu błąd, zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:17 Ja szlam z tatą. To byl najpiekniejszy moment ceremonii. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:12 Dlaczego najpiękniejszy? Byłaś jakoś szczególnie z ojcem związana, a za mąż szłaś bez specjalnej miłości? Bo tylko coś takiego mi się nasuwa, jeśli ktoś za "najpiękniejszy moment" uważa podejście z ojcem do ołtarza. Przysięga małżeńska już była mniej piękna? Wymiana obrączek? To jest niestety zwyczaj a) traktujący kobietę jako niesamodzielną (przechodzi spod opieki ojca pod opieką męża), b) deprecjonujący matkę, c) obcy kulturowo (no, może zdarzały się wyjątki). W polskiej kulturze para była już razem od chwili błogosławieństwa przez rodziców (zwyczaj niestety już pomału zanikający). To był moment "wyjścia" ze swojej rodziny. Potem już razem szli/jechali do kościoła, razem podchodzili do ołtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:34 Takie symboliczne pozegnanie z byciem dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:55 A mama? Bo w sumie byłoby dla mnie do rpzyjecia, ze obje narzeczeni sa prowadzeni przez oboje swoich rodziców. To by symbolizowalo przejscie od dzieciństwa do doroslosci. Ale tylko panna mloda prowadzona tylko przez ojca - brrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 13:42 No właśnie, mamusia już nieważna . Grunt, żeby jak na filmach było. Najśmieszniejsze, gdy takie "prowadzenie do ołtarza" odbywa się u pary, która od lat mieszka razem . Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 14:00 nangaparbat3 napisała: > A mama? > Bo w sumie byłoby dla mnie do rpzyjecia, ze obje narzeczeni sa prowadzeni przez > oboje swoich rodziców. To by symbolizowalo przejscie od dzieciństwa do doroslo > sci. Ale tylko panna mloda prowadzona tylko przez ojca - brrrrrr... > Nie chodzilo (kiedys) o przechodzenie z dziecinstwa a o oddawanie corki w zamian za konkretne korzysci materialne, panna miala cene a ojciec byl glowa rodziny i tak zona jak i dzieci (corki zwlaszcza) nalezaly do niego. Zona nalezala do meza, a wiec corka przechodzila z pod wladzy ojca pod wladze meza, wszystko co kobieta miala stawalo sie wlasnoscia meza. Tak bylo w Anglii kiedys. Tradycja pozostala, choc od dawna nie ma juz price for giving away daughter to czesto kobiety wybieraja odprowadzanie przez ojca ale tez wiele kobiet wybiera forme matki i ojca lub ida same. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 13:39 "Takie symboliczne pozegnanie z byciem dzieckiem" Hmm, miałaś 16 lat, gdy wychodziłaś za mąż? Najważniejsze w tym wszystkim było, że stajesz się dorosła? Dziwne. Moim zdaniem po prostu bezrefleksyjnie skopiowałaś zwyczaje z amerykańskich filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 15:33 Pożegnanie z byciem dzieckiem miałoby sens, gdybyś ślub brała jako osiemnastolatka, ale to chyba dzisiaj rzadkość. Ja w dniu ślubu miałam 28 lat, więc dzieckiem dawno nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:39 U mnie błogosławieństwa nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:06 Zwyczaj oddawania panny przez ojca to kawalerowi to podobno polscy emigranci do Stanów przywieźli. Tak przynajmniej twierdzi podręcznik do geografii mojego dziecka Do Anglii też ? Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:04 "Niby pierwsza dama, a nie da (nie może?) paru kroków sama zrobić?" pewnie może i umie, bo do chodzenia na obcasach przyzwyczajona, taki zwyczaj w sumie chyba całkiem ok. zawsze to chroni przed upadkiem, a upadek w takiej chwili byłby boleśnie komentowany. osobiście wolę chodzić za rękę, czy pod rękę, jak muszę w obcasach przejść po marmurach. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 01:17 Za dużo niebieskiego i ten kołnierz trochę jakby coś miał zasłaniać. Ale ogólnie OK, pewnie przynajmniej ciepło jej było . Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 04:04 Oj wy krytykantki, widać za mało widziałyście. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 11:56 Niedobrze mi sie zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:30 A to nie córka? Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:45 A co on takiegi robi? Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 16:32 bo stary oblech obmacuje wlasna corke Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 22:25 Przecież wszystkim wiadomo jaki Donald ma stosunek do kobiet. Po coś były dziś protesty w Stanach i nie tylko... Żałosny, stary oblech.... Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: First Lady - jak wam się podobała 23.01.17, 23:38 Oni tak mają - to Ivanka jako dziecko: Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 24.01.17, 08:39 Czegos nie rozumiem - przeciez ematki nie raz pisaly ze chodza w domu nago, ich mezowie takze a nagi maz w lazience przytulajacy naga nastioetnia corke w lazience na dzien dobry to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: First Lady - jak wam się podobała 24.01.17, 09:03 Która "ematka" to pisała ? Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: First Lady - jak wam się podobała 24.01.17, 13:25 O ile nie uważam, żeby we wrzuconych przeze mnie zdjęciach było coś bardzo zdrożnego, o tyle wiem, że w amerykańskich serwisach plotkarskich mówi się, że Donald Ivankę traktuje nie do końca jak córkę. Są to poważne zarzuty i chyba nigdzie nie potwierdzone, jednak są. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: First Lady - jak wam się podobała 26.01.17, 10:45 >przeciez ematki nie raz pisaly ze chodza w domu nago, ich mezowie takze a nagi maz w lazience > przytulajacy naga nastioetnia corke w lazience na dzien dobry to norma. jesus....serio? kto? Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:14 Pieknie. Inspiracja Jackie Kennedy mogla wyjsc groteskowo przy ogolnym wizerunku medialnym Meli, ale tu widac autentyczność i klasę. W zaden sposób nie można nazwać tego "podróbką" Jackie. Jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: First Lady - jak wam się podobała 22.01.17, 09:14 Melania - piekna kobieta, outfit - doskonaly na te okazje. Donald i Melania wizualnie do siebie nie pasuja,to oczywiste. Donald i Ivana - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: First Lady - jak wam się podobała 26.01.17, 10:46 bo sa podobni z racji puli genetycznej) Odpowiedz Link Zgłoś