Dodaj do ulubionych

Nagrywanie rozmów z pracodawcą

14.02.17, 07:14
Powiedzcie mi, czy mam prawo zażądać od pracodawcy/oświadczyć mu,ze zamierzam nagrywać rozmowę, na którą mnie wezwał?
Pracodawca od jakiegoś czasu wprowadza bardzo niefajną atmosferę, wzywając nas na indywidualne rozmowy i próbując wymusić na nas drobne wzajemne donosy za pomocą sugestii i drobnych szantażyków.Zaczynam to odbierać jako mobbing.
Czy mogę, po wejściu do gabinetu powiedzieć mu,że zamierzam nagrywać rozmowę i nagrać ją oczywiście? Albo nie zgodzić się na rozmowę, w momencie , gdy pracodawca stwierdzi,że nie godzi się na nagrywanie?
Z tych rozmów nie są sporządzane żadne notatki/sprawozadania itp.Przynajmniej my o nich nie wiemy-nie podpisujemy nic,że w dniu taki i takim odbyła się rozmowa na temat taki i taki.

Z góry dzięki za info.I miłych Walentynek dla wszystkich życzę.
Obserwuj wątek
    • doula33 Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 07:22
      Skoro ty w tej rozmowie uczestniczysz, możesz ją nagrać i bez uprzedzenia. Nagrywać siebie i rozmówcę każdy może, nie wolno ci jej tylko rozpowszechniać.
      • raczek47 Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 07:32
        mimo wszystko chciałabym jednak pracodawcę uprzedzić o nagrywaniu- co w syt.gdy on nie wyrazi zgody? Mam prawo odmówić rozmowy? A on ma prawo nie wyrazić zgody? Wszystko na terenie służbowym.
        • agniesia331 Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 10:23
          Nie ryzykowalabym powiadamiania o nagrywaniu,to w sumie rownoznaczne z utrata pracy
          • fifiriffi Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 10:38
            i wiedząc że bedzie nagrywany nic ci po tym nagrywaniu. Myslisz,że on bedzie faktycznie mówił to co dotychczas? bedzie sie hamował. To nagrywanie bez sensu wtedy
    • fifiriffi Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 10:30
      po co chcesz mu mówić? Nagrywaj i już
      Miałam takiego jednego.
      Biedactwo, jak odchodziliśmy to miał pretensje,że bidulek nie ma żadnych praw.
      Tylko jak wcześniej on nas w wuja robił to było git.
      • troompka Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 11:00
        ale o co się Tobie raczek rozchodzi?, przeciez donoszenie jest jak najbardziej ok (sarkazm!! vide-moj watek o donosicielstwie).
        • raczek47 Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 14:47
          No właśnie ciekawa jestem jak by ze mną i o czym rozmawiał,wiedząc że nagrywam.
          Bo tak to na pewno będzie chciał wymusić jakiś odnośnik.Ciekawa jestem pomysłu na rozmowę w momencie gdy oznajmiam,że proszę o nagrywanie jej.
          • raczek47 Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 14:48
            Donosik nie odnośnik.
            • wolveryana Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 15:28
              Nagrywaj, ale nie informuj. Swoje rozmowy możesz nagrywać bez informowania o tym kogokolwiek.
              Jeśli uprzedzisz to albo nie będzie wcale rozmowy, albo nie usłyszysz tego o co ci chodzi.
              Poza tym ten, którego chcesz nagrać, może zacząć rozpowiadać, że od dawna wszystkich nagrywasz, ciekawe po co.
              Nie ma znaczenia, że to nieprawda. Znajdą się tacy, którzy uwierzą.
              • raczek47 Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 14.02.17, 16:24
                No tak. O tym nie pomyślałam 😊
    • taki-sobie-nick Re: Nagrywanie rozmów z pracodawcą 15.02.17, 00:19
      I pracodawca, który tak was traktuje, entyzjastycznie zgodzi się na nagrywanie, już to widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka