Dodaj do ulubionych

marynata do kurczaka

17.02.17, 14:24
Dajcie jakiś fajny przepis na marynatę do kurczaka. Zawsze posypuję ziołami jakie mi wpadną w rękę, papryką, pieprzem ziołowym, dodaję ocet balsamiczny, sos sojowy i oliwę, wychodzi dobre, ale mam ochotę na coś nowego. Podzielicie się swoim przepisem na niezawodnego kurczaka?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: marynata do kurczaka 17.02.17, 14:27
      jogurt z czosnkiem
      • eilian Re: marynata do kurczaka 17.02.17, 14:42
        A tak, też dobre, ale ja akurat na bezmlecznej diecie teraz jestem. Niemniej dziękismile
    • issa-a Re: marynata do kurczaka 17.02.17, 15:33
      ale jakiego kurczaka? do pieczenia?
      ja mam marynatę, dobra do pieczonego kurczaka, ktorego zresztą piekę w częściach, podudzia, udka, piersi - części w róznych konfiguracjach.
      - natrzeć solą, oprószyć słodką papryką, chili (z tym ostorożnie oczywiście), pieprzem, rozmarynem i przyprawą "suszone pomidory z czosnkiem" (kamisa tylko widziałam). Skropić sokiem z cytryny, oliwą i wstawic do lodówki na co najmniej pół godziny.
      U mnie zwykle marynują się całą noc albo nawet kilka.
      Wychodza lekko pikantne.
    • kali_pso Re: marynata do kurczaka 17.02.17, 15:35
      Gruboziarnista musztarda francuska, miód, sok z połowy pomarańczy, starta skórki i sok z limonki, ocet balsamiczny i posiekany szczypior
      • niu13 Re: marynata do kurczaka 17.02.17, 15:45
        O, to fajne. Podasz proporcje miodu do musztardy? Dzi ęki
        • kali_pso Re: marynata do kurczaka 17.02.17, 20:12
          1 łyżka miodu na 2-3 musztardy. Polecam smile- ja ją dodaję również do dorsza...pycha
    • sabek81 Re: marynata do kurczaka 17.02.17, 16:33
      musztarda, ziola, miód, skórka otarta z cytryny plus sok z niej, czosnek, sol, pieprz, troche oleju rzepakowego i oleju z pestek sezamu, smacznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka