Dodaj do ulubionych

Hańba polska

07.03.17, 19:56
I nie, to nie zaczęło się wraz z rządami PiS, to tylko się rozpowszechniło i stało jawne.

"Bóg jeden wie, ilu ofiarom tortur, prześladowań i wojen odmówiliśmy i odmawiamy nawet wjazdu na teren Polski. W mojej pamięci pozostały szczególnie dwa przypadki osób, które wpuściliśmy, by je odesłać z powrotem do piekła: inguskiej 11-latki, której brat zginął w zamachu terrorystycznym, deportowaliśmy ją wraz z rodziną, nie czekając nawet na wszczepienie implantu, który pozwalałby jej słyszeć (operacja miała być za darmo, słuch utraciła podczas wojny) i Wietnamczyka, który ze strachu przed ubecją komunistycznego kraju wbił sobie nóż w brzuch, owinięto go bandażem i wsadzono do samolotu do Hanoi."

www.facebook.com/notes/kajetan-autorowicz/ha%C5%84ba-polska/305717673195633
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 19:58
      Nie, to hańba białego człowieka.
      • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 20:00
        Niemcy sie spisali.
        • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:02
          Tak? A znasz historie odrzuconych wniosków o wizę?
          • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 20:04
            znam, oczywiscie ze znam, joa. ale widze jak to u mnie wyglada, jak nawet wyglada na granicy i wyglada jednak o niebo gorzej. wiec dla mnie w jakims sensie Niemcy a zwlaszcza Merkel egzamin zdaly. Ale zdaly tez oczywiscie i Wlochy i Grecja, tak po ludzku.
            • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:11
              Historia "hańby" jest dłuższa niż ostatni kryzys migracyjny - nie mam na myśli całej najnowszej (od XX w.) historii, tylko ostatnie 10-20 lat.

Polecam wywiad z Paulem Bloomem z wyborczej, m.in o manipulacji polityków:

wyborcza.pl/magazyn/7,124059,21448972,wypalenie-zawodowe-manipulacje-politykow-kleski.html
              • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 20:14
                przeczytam. oczywiscie ze jest dluzsza, ale ta ostatnia byla znamienna bo nagle kraje europejskie nie mialy sie tak dobrze jak by chcialy, i caly humanitaryzm zniknal u niektorych jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki.
                • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:20
                  Nie, to się działo cały czas, ale nie mówiło się o tym. Warto przeczytać ten wywiad.
        • kolter-r Re: Hańba polska 08.03.17, 18:44
          nathasha napisała:

> Niemcy sie spisali.

mowa o tych Niemcach którzy w przeciwieństwie Polaków, nie brali udziału w rozpieprzaniu państwowości Iraku ?
      • paszczakowna1 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:36
        >Nie, to hańba białego człowieka.

Nie, to hańba Polski. Inni też mają za uszami, oczywiście, ale my wyjatkowo źle traktujemy uchodźców, a do tego poziom ksenofobii (mierzony sondażami) jest potwornie wysoki. Nie rozmywaj.
        • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 20:40
          joa nie rozmywa. panstwa zachodnie w wielu przypadkach zareagowaly bo tak trzeba bylo, wcale niezgodnie z "odczuciami spolecznymi". sadzisz ze Francuzi sa mniej ksenofobiczni niz Polacy? to skad sie biora zamachy akurat we francji? skad tak zla integracja muzulmanow w 3! pokoleniu? oni sie musza z tym zmierzyc i my musimy sie zmierzyc z nasza ksenofobia, ale overall jest to klęska bialego czlowieka
        • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:59
          Nie, nie mamy wyjątkowo.
        • asmarabis Re: Hańba polska 07.03.17, 21:09
          No wiec pytam kiedy demonstracje i protesty ?
          To hańba jesli zostaniesz w domu
          • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 21:14
            don't make a fool of yourself
        • kaz_nodzieja Re: Hańba polska 08.03.17, 09:28
          Podasz jakieś dane? Np. porównanie liczby pobić na tle rasistowskim w Niemczech (albo liczbę podpaleń ośrodków) z liczbą pobić w Polsce lub liczbą podpaleń ośrodków? Może być inny kraj niż Niemcy np. Szwecja, Francja, co Ci tam łatwiej wyszukać.
          • olena.s Re: Hańba polska 08.03.17, 09:40
            Porównuj odsetkowo, a nie w liczbach bezwzględnych. Znaczy ja wiem, ze jestes propagandzistą a z obiektywizmu korzystasz wyjątkowo oszczędnie, ale jednakowoż.
            • kaz_nodzieja Re: Hańba polska 08.03.17, 10:29
              Nie mam nic przeciwko temu aby osoba, która w tym wątku pisała o wyjątkowo dużych atakach rasistowskich akurat w Polsce podała dane z uwzględnienie odsetek.
              Czekam zatem na te dane.
    • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 19:58
      nie moge przeczytac bo moje "pikajace serduszko" mi nie pozwala. ale hańba jest swietnym okresleniem.
    • tiszantul [...] 07.03.17, 20:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • tiszantul Re: Hańba polska 07.03.17, 20:03
        jeśli są na forum jacyś nowocześni Belgowie, to serdecznie przepraszam ich za użycie słowa "Murzyn". Chodziło mi o Afrykanów.
        • berber_rock Re: Hańba polska 07.03.17, 20:10
          Chcialam jedynie zauwazyc, ze Kongo bylo PRYWATNA posialoscia krola i przecietny Belg mial malo do powiedzenia na temat tego, co sie tam dzieje. Z wytakiem oczywiscie tych, ktorzy postanowili w tym intratnym procederze uczestniczyc - ale jak pokazuja ostatnie wydarzenia: wuje sie znajda w kazdym narodzie (zreszta Belgowie to nie narod).
          Za to popatrz sobie jesze na dane, ilu Kongijczyko i Ruandczykow Belgowie przyjeli do siebie i dali im obywatelstwo w zamian za to ze ich krol sobie tak poczynal.
          • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:12
            A ilu oglądali w brukselskim ZOO jeszcze w latach 60.
            • berber_rock Re: Hańba polska 07.03.17, 20:14
              To nie bylo ZOO jeno wystawa EXPO po ktorej zostaly te fantastyczne szpetne kulki.
              • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:16
                Ach, no to faktycznie nic się nie stało big_grin
                • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:18
                  Takie to małe human zoo

https://rasoolurrahmah.files.wordpress.com/2015/03/84076-image_thumb23.png
        • tiszantul Re: Hańba polska 07.03.17, 20:12
          apropos skasowania mojego wpisu - czy na forum jest zakaz wspominania o BELGIJSKIM ludobójstwie w Kongu, które pochłonęło od 5 do 15 mln ofiar? Czy może jest zapis na tradycyjne określenie mieszkańca Afryki?
          rozumiem wysiłki forum ematka na niwie inżynierii dusz, jednak belgijskie ludobójstwo jest faktem historycznym, jest nawet w lewackiej wikipedii, i kasowanie postów nie uratuje żadnej jego ofiary. 5 do 15 milionów. Kto by się w Afryce doliczył.
          • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 20:13
            jak ci sie nie podoba to idz na prawicowe forum,czy wy w ogole nie jestescie przekleci za korzystanie z infrastruktury Michnika? spowiadales/as sie z tego?
          • krejzimama Re: Hańba polska 07.03.17, 20:14
            Odpowiedzią pisdzielców na syf jaki robią ich wybrańcy jest "bo peło żarło łośmiorniczki" w 2014.
            Odpowiedzią tiszantula jest powrót do tragicznej historii z początku XX wieku.
            • kolter-r Re: Hańba polska 08.03.17, 18:50
              krejzimama napisał:

> Odpowiedzią pisdzielców na syf jaki robią ich wybrańcy jest "bo peło żarło łośmiorniczki" w 2014.Odpowiedzią tiszantula jest powrót do tragicznej historii z początku XX wieku.

szkoda że nie wspomina przy okazji I soboru laterańskiego, z nawoływaniem tam do mordowania niewiernych smile
          • tiszantul Re: Hańba polska 07.03.17, 20:17
            czy może chodziło o ofertę w sprawie Żydów, jaką Hitler złożył Zachodowi, a Zachód nie był zainteresowany? faktycznie takie rzeczy trzeba natychmiast kasować
            • kaz_nodzieja Re: Hańba polska 08.03.17, 09:29
              Powiesz coś więcej o tej ofercie?
          • black_halo Re: Hańba polska 07.03.17, 21:18
            LOL, przeciez ta historia jest wybielana nawet w Belgii. ze dwa lata temu jak byl otwarty palac krolewski w wakacje to zrobili tez wystawe na temat, krola Alberta. Krol te traktowal Kongo jako prywatny folwark ale wystawcom nie przeszkadzalo to wcale zeby go odpowiednio wybielic, na wystawie byla nawet taka plansza, ktora miala ludziom udowodnic, ze nawet jesli krol korzystal z pracy malych dzieci to wprowadzil jakies tam regulacje.

Belgowie czesto nie znaja albo nie przyznaja sie do wlasnej historii. Nikt od Belgow nie wymaga kajania sie za ludobojstwo w Rwandzie, ktore bylo w duzej mierze wynikiem wprowadzenia juz w latach 30tych kart identyfikacyjnych dla Hutu i Tutsi.
          • kolter-r Re: Hańba polska 08.03.17, 18:47
            tiszantul napisała:

>jednak belgijskie ludobójstwo jest faktem historycznym, jest nawet w lewackiej wikipedii, i kasowanie postów nie uratuje żadnej jego ofiary. 5 do 15 milionów. Kto by się w Afryce doliczył.

zaraz, zaraz w interesie lewaków jest tuszowanie zbrodni katolików belgijskich ??
    • triss_merigold6 Re: Hańba polska 07.03.17, 20:05
      Geee... co za bełkot.
    • asmarabis Re: Hańba polska 07.03.17, 20:28
      Na kiedy jest planowana demonstracja w tej sprawie i czy juz trwa okupacja przejścia granicznego ?
      • nathasha Re: Hańba polska 07.03.17, 20:34
        idz do watku o tym jak sie zyje w szwajcarii i nam opowiedz.
    • fadilla Re: Hańba polska 07.03.17, 20:48
      Widzę pedagogika wstydu w rozkwicie.
      • sumire Re: Hańba polska 08.03.17, 07:04
        Wstyd to nie jest negatywne uczucie, a dumnym nie ma być z czego.
        • fadilla Re: Hańba polska 08.03.17, 09:23
          Coś jak kosciółkowa "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina". Stworzyliście sobie nową religię na podobnym schemacie.
          • sumire Re: Hańba polska 08.03.17, 09:25
            Kto "wy"?
            • kaz_nodzieja Re: Hańba polska 08.03.17, 09:30
              Druga strona. Wcale nie lepsza od prawicy.
          • olena.s Re: Hańba polska 08.03.17, 09:41
            Religia może dotyczyć przeszości. Tu mowa jest o teraźniejszości, która można zmienić poprzez zmiany procedur, standartów, prawa, praktyki.
    • menodo Re: Hańba polska 07.03.17, 22:24
      Szacun, że podkreśliłaś, że to się nie zaczęło za rządów PIS, bo tak się składa, że akurat mam "ciapatą" synową ( w sensie- spoza UE, ona sama tak o sobie mówi wink ) i wiele razy odwiedzałam ten okropny urząd ds. cudzoziemców w Warszawie, którego kultura organizacyjna przypomina mi posterunek MO z czasów komuny.
      I to nie jest tak, że pracują tam ludzie nagle zatrudnieni przez PIS - oni funkcjonują tam od dawna i działają w oparciu o przepisy, które też już dawno temu zostały ustalone.
      Straszne rzeczy słyszałam o tym urzędzie nawet od znajomych, którzy są obywatelami UE i załatwiają tam jakieś formalności - no zgroza uncertain
      • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 22:26
        Jak mówi mój znajomy - urzędy imigracyjne to oddzielny naród.
        • menodo Re: Hańba polska 07.03.17, 22:57
          Zgadzam się, ale ten polski Urząd w Warszawie jest naprawdę wyjątkowo ohydny już na poziomie portierni uncertain
          • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 23:12
            Byłam w kilku, uwierz mi....
      • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 22:29
        Na Długiej byliście? smile
        • menodo Re: Hańba polska 07.03.17, 23:09
          To do mnie?
          Co na Długiej?
          • joa66 Re: Hańba polska 07.03.17, 23:14
            Czy byliście w urzędzie na Długiej smile

Moje ostatnie spotkanie wyglądało tak. " Do godz. 15.00 nie będzie prądu, więc nikogo nie obsługujemy. A o 15.00 zamykamy" big_grin
            • menodo Re: Hańba polska 08.03.17, 17:10
              Nie, nie na Długiej, ten urząd działa teraz na Marszałkowskiej - ale zmiana siedziby raczej nie zmieniła wiele w kulturze organizacyjnej tej instytucji uncertain
              • joa66 Re: Hańba polska 08.03.17, 18:41
                Kiedyś na Marszałkowskiej było tylko dla obywateli UE. Tak czy owak, specyficzna instytucja.
    • iziula1 Re: Hańba polska 08.03.17, 18:13

Po przeczytaniu całego wątku można dojść do wniosku,że skoro Belgowie byli tacy be na początku XX wieku a Niemcy zabijali Żydów pod czas II wojny światowej nasze obecne okrucieństwo wobec uchodźców ( vide Brześć ) jest usprawiedliwione. tongue_out
      Obojętność i odwracanie głowy też jest hańbą.

Powiem krótko: Niemcy wykazali się większym altruizmem niż my , Polacy, naród nad narodami, krzewiciele wiary i Boga którego mamy zawsze na sztandarach. Tak, laicki zachód zdał egzamin z człowieczeństwa. My nie.
      • joa66 Re: Hańba polska 08.03.17, 18:42
        Jesteś pewna? To, że rasizm na zachodzie to historia? OK.
        • joa66 Re: Hańba polska 08.03.17, 18:42
          p.s. swoją drogą ciekawe dlaczego nikt nie pyta zainteresowanych.
      • kaz_nodzieja Re: Hańba polska 09.03.17, 09:12
        Zdaje się to w Niemczech regularnie płoną ośrodki dla owych uchodżców. Widać zatem co naprawdę sądzą (w odróżnieniu od polityków za to odpowiedzialnych) zwykli obywatele Niemiec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka