Dodaj do ulubionych

Czy Wasz pies....

19.04.17, 08:53
...zakłada na Was nogę gdy śpicie razem ? Bo moja Melcia tak robi i uważam, że to słodkie. Jest mała i ma krótkie łapki, więc daje radę tylko oprzeć tylną łapkę o moją rękę, bok, plecy czy nogę, ale zawsze stara się to zrobić smile
A kiedy wstaję rano do pracy to otwiera jedno oko, uśmiecha się do mnie i klepie dwa-trzy razy ogonem: "cześć, dzień dobry, miłego dnia" - a potem wczołguje się na moje miejsce pod kołdrą i śpi sobie dalej smile
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 09:05
      Jaki slodziak! Psy są kochane smile
    • kagrami Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 09:15
      Hihi słodkie smile Uważam, że krótkie łapki piesków są urocze wgl smile)
      • aqua48 Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 09:20
        Mój czasami przytrzymywał mnie łapą, ale częściej umieszczał się cały wzdłuż człowieka z mordką na mojej szyi i fufał na mnie ciepłym powietrzem. A rano przychodził do mnie na fotel kiedy piłam kawę na "dosypianie" na człowieku i wtulał się cały.
        • 3-mamuska Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 09:30
          Oj mamy podobnie pies 45 kg wagi duży łapę na taka jak moja dłoń po "obcięciu " palców.
          Zakłada łapę, pysk a najlepiej spał by przytulony do meza placów.
          Rano mąż wstaje to idzie z nim na siku i pożegna sie . Wraca do mnie spi dalej ,ja wstaje szykuje młodych do szkoły to on spi w najlepsze.
          Wracam do lozka na 2 godziny i jak juz sie szykuje do pracy to tez machnie ogonem looknie oczkiem papa i spi dalej.
          Ogólnie przesypia po 6-7 godzin zaczyna byc aktywny około 15, jak jestesmy w domu w tygodniu to wogole obraza jest, bo mu za głośno i widac jaki foch. Chowa sie u dzieci pod łóżkiem bo tam najciszej.
          • default Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 09:41
            3-mamuska napisała:
            > Ogólnie przesypia po 6-7 godzin zaczyna byc aktywny około 15, jak jestesmy w do
            > mu w tygodniu to wogole obraza jest, bo mu za głośno i widac jaki foch. Chowa
            > sie u dzieci pod łóżkiem

Moje się nie chowają, ale po weekendzie są zawsze bardzo zmęczone i zazwyczaj pierwszy dzień "poświąteczny" cały przesypiają, nie domagając się spacerów. Wykończone po nieustannej aktywności od rana do wieczora smile
    • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 10:22
      A mój królik ma tak krótkie łapki, że gdy leży na boczku, nie dosięga nimi do ziemi i tak mu słodko sterczą w powietrzu smile
      A drugi ma długie uczy i zarzuca je do tyłu jak warkocze.
    • default Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 10:47
      Melcia:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/fa/8d0z/VBobBD4ASpDbBJvBbB.jpg

Jak Miś Uszatek smile Prawe ucho wstaje tylko w chwilach największej ekscytacji.
      • wiosennaburza1 Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 10:55
        ślicznasmile
        wyłamię się: mój pies nie śpi z nami w łóżku. jakoś nie mogę się przekonać do tego pomysłu ( od kilkudziesięciu latsmile)
      • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 11:01
        Fajna, lubię kudłate psy smile

A to Kulka i Maciuś, tak wyglądają, gdy się cieszą:
        tiny.pl/g52bt
        • default Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 11:14
          Ale fajne! Jako dziecko miałam świnkę - też tak brykała, jak była we frywolnym nastroju smile
        • stacie_o Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 11:42
          Zona, a ty wiesz, że zalinkowałaś z otwartego profilu i teraz każdy cie zobaczy?
          • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 11:57
            Ojej.
            • stacie_o Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 11:58
              smile
              rozumiem, że nie dbasz. Jak tak, to no problemos i siemandero.
              • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 12:41
                Nie ukrywam się smile

Ale rzeczywiście przecież mogło to być podane nie do końca świadomie, dziękuję.
                • naturella Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 07:53
                  Nawet mam z Tobą dwóch wspólnych znajomych smile
                  • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 08:25
                    Świat to globalna wioska smile
        • sanrio Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 12:36
          zonka, jakie masz długie włosyyyyy!!!
          • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 12:41
            Zapuszczam na perukę.
            • sanrio Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 11:19
              serio?
              • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 11:27
                Serio. Któraś z ematek mnie zainspirowała ze 3 lata temu i hoduję odtąd. Może tej jesieni, może w przyszłym roku ciachnę. Dla hospicjum, czy coś.
                • sanrio Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 19:14
                  wow. No ja hoduję dla próżności. Ale może jak zetnę kiedyś to poproszę o ścięcie całej kitki równo i też oddam, dzięki za inspirację.
                  • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 19:31
                    Kiedyś oddawałam krew, ale odkąd nie mogę, postanowiłam coś w zamian.
                    Dla próżności już się zresztą w życiu nanosiłam długich smile
                    • sanrio Re: Czy Wasz pies.... 24.04.17, 19:17
                      Kochana podaj mi jeszcze raz proszę tytuł książki z powiedzonkami twoich dzieci 🙂
                      • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 24.04.17, 19:30
                        I kto to papla.
                        Tam były cytaty i z Moofkowych, i z Iwlesowego i innych, kilka lub kilkanaście z forum.Rzeczywiscie Zonowych też trochę wink

https://ecsmedia.pl/c/i-kto-to-papla-nietypowy-slownik-jezyka-dzieciecego-b-iext40634482.jpg
                        • sanrio Re: Czy Wasz pies.... 24.04.17, 19:40
                          Dzięki. Hahaha znowu sikam ze śmiechu jak czytam te twoje sygnaturki, boskie są.
        • default Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 14:08
          zona_mi napisała:

> Fajna, lubię kudłate psy smile

Ja lubię dopiero odkąd ją mam smile A to jej siostra Hesia - całkiem gładka:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/fa/8d0z/FN8oBzWbkunwCKyv5B.jpg
          • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 14:31
            Miła, ale jednak co kudłacz, to kudłacz smile
          • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 14:31
            Hesia i Mela big_grin
            • default Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 17:33
              Literacko ! smile
              • zona_mi Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 17:51
                Tak! smile
      • majenkir Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 14:12
        Sliczna ta Twoja Melcia! smile
        • default Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 14:34
          No pewnie wink Ale charakterek ma "wredny" - do obcych, wszyscy oceniają po wyglądzie, że słodziak i chcą pogłaskać, a tu zaskoczenie: pokazuje ząbki i jak ktoś za bardzo łapy wyciąga to dziabie smile
      • magic.marker Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 23:41
        Ale ładne i jakie rózne! Troszkę po kształcie głowy widać, że spokrewnione.
        Hesia wygląda na mniej milusią tongue_out
        • default Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 07:21
          Mamusia była wiejskim, błąkającym się kundlem, oszczeniła się w czyjejś stodole - i u tych ludzi już została, na szczęście. A szczeniaki poszły do nowych domów, każdy z miotu był inny - pewnie miały wielu ojców, skoro mama biegała z cieczką samopas sad
          Hesia i Mela jak były dziećmi:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/fa/8d0z/fctvPOzSPpYWkxGfbX.jpg
          • magic.marker Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 21:04
            Fajnie, że wziełaś dwie smile normalnie nic a nic nie są podobne tutaj
            a Hesia już na tym zdjęciu wygląda na zakapiorka wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 11:18
      nie.
      bo nigdy nie sypiałam z psami. uważam ze to niehigieniczne.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 10:25
        Bardziej higieniczne niż sikanie w publicznych toaletach.
    • sirella Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 11:39
      Zdecydowanie nie, nie sypiam z psami, moje ważą niewiele mniej niż ja, biegają po sporym terenie liżąc kupy i tarzając się w sikach obcych zwierząt więc łóżka do spania to jednak mają swoje oddzielne.
      Za to domagają się głaskania, na spacerach szukają kontaktu bezpośredniego i jeden np gdy robię mu masaż plecków to łapę wtedy trzyma obowiązkowo na moim bucie, albo przytula się mocno plecami gdy gdzieś siedzimy.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 10:26
        A czemu pozwalasz lizać kupy? Dzięki temu Twój pies może się rozchorować....
        • sasanka4321 Re: Czy Wasz pies.... 22.04.17, 18:37
          Uwazasz, ze powinna biegac z nimi i mowic, ze nie wolno? big_grin
          • zuleyka.z.talgaru Re: Czy Wasz pies.... 23.04.17, 21:14
            Trzymać na smyczy, skoro nie nauczyła, że się do pyska na spacerze nic nie bierze smile
            A nauczyć idzie smile
    • solejrolia Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 12:15
      Jeden z moich psów spi z nami, ale stara się spać w nogach i za bardzo nie rozpychać się, bo wtedy ląduje na podłodzetongue_out Ale poniewaz mój mąż wczesniej wstaje niż ja, to psiak natychmiast zajmuje jego miejsce, i żeby to było jak najbliżej mniewink.
      Drugi zaanektował sobie miejsce w przejściu przy sypialni, obok łóżka czasem zasypia, ale zwykle szybko się wynosi na legowisko.
    • alpepe Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 12:24
      Nie śpi u mnie w nocy, ale w dzień, jeśli siedzę na kanapie, ona zawsze stara się ułożyć tak, by była dupka przy dupce. I dziś akurat ja się obudziłam wcześniej, ale generalnie z chwilą, kiedy ja się budzę, ona wstaje się przywitać i trzeba ją głaskać.
    • old.hipster Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 13:04
      Mój starszy pies spał z nami w łóżku kilka lat. Zawsze na kołdrze, najchętniej właził na któreś z nas np. na plecy i chrapał przeokrutnie. Aktualnie ze względu na wiek, zdarza mu się nietrzymanie moczu, więc wspólne spanie odpada.
      Młodszą suczkę uczyliśmy, żeby do łóżka nie wchodziła - z różnym skutkiem. Czasem nad ranem przychodzi na dospanie. Ona z kolei preferuje spanie pod kołdrą z nosem wtulonym w człowieka smile
    • babcia.stefa Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 13:55
      Wbija się między nas i opiera grzbietem o małżonka, a łapami o mnie.
      • aqua48 Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 15:54
        babcia.stefa napisała:

> Wbija się między nas i opiera grzbietem o małżonka, a łapami o mnie.

O, znam to - skutkiem jest - pies na środku łóżka, ludzie na dywanie po obu stronach...
    • vaikiria Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 14:36
      Jak śpi po mojej stronie łóżka to tak. A rano przychodzi uwalić się na poduszkach nad naszymi głowami i wtedy kładzie mi np. łapę na szyi albo łeb na karku.
    • margotka28 Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 15:23
      Starszak (senior) nie śpi w łóżku, chyba nie był zwyczajny (mam go od trzech lat ze schroniska). Młodszak (ona - też adopciak, ale od trzech miesięcy u mnie) próbuje się wpychać na łóżko. Ma swoje obok - nauczyła się w końcu, że to jej i tam ma spać. Chrapie przeokrutnie. Rano jednak bierze rozpęd i się ładuje w łóżku w taki sposób, że musi być przytulona do mojego ciała, obojętnie w jakiej konfiguracji. Czasami próbuje wpełznąć na poduszkę, ale jej nie pozwalam. A odnośnie łapek - nauczyła się przybijać piątkę smile
    • muchy_w_nosie Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 15:58
      Moje słonie śpią w nogach przytulone do mnie. Przy czym drops jak życzy sobie żebym wstała to zaczyna piszczeć a lolka tarabani się po mnie aż do głowy, siada, wzdycha w zamyśle: Mami zaraz się zestram. I to mnie stawia na równe nogi wink
    • konsta-is-me Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 16:02
      Zawsze spia przytulone.
      Najczęściej w nogach, czasem na poduszce nad głową.
    • mama303 Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 16:29
      moja najchętniej powala się na mnie z boku ciałkiem a że jest mała to mi to nie przeszkadza jak mnie tak "przygniecie"
    • magic.marker Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 16:57
      >>...zakłada na Was nogę gdy śpicie razem ?
      Mój kot największy tak robi. Mnie albo kto się tam do niego tuli.
      Przednią zwykle. Mnie podnosi jeszcze tylną, żeby mu brzuch pomasować.
      Drugi się od niego nauczył.
      I jeszcze przytula się czołem. Do innego czoła kociego albo mojej ręki.
      • czarna_kita Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 20:45
        Nasz pies nie sypia w naszych łóżkach ani my w jego.
        • thaures Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 20:53
          Nasz ma specjalny kocyk w naszych nogach. Śpi tak, że dotyka człowieka. I nawet jak przesunie się nogi, to pies przez sen natychmiast podąża za nimi.
    • bei Re: Czy Wasz pies.... 19.04.17, 23:28
      Piekna psinka, a kroliczki przeslodkiesmile
    • zebra51 Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 08:51
      Mam jamnika. Nie da się nie spać z jamnikiem. Gramoli się nocą na wysokie łóżko. Pyskiem robi norę w kołdrze. Wtarabani się do środka i koniecznie musi przytulić się plecami do naszych nóg.
      • peonka Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 09:48
        Identycznie jak nasz jamnior smile też próbowałam go uczyć spac osobno, ech big_grin
    • zuleyka.z.talgaru Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 10:28
      Nasza śpi w klatce a nad ranem przychodzi uwalić się w nogi. Pewnie by chciała koło mnie, ale raz, że jej za gorąco a dwa, że jest duża i się nie mieści smile więc grzecznie leży w nogach. Ale jak ma okazję to kładzie się przy mnie - swoim grzbietem do mojego brzucha a po chwili przekręca się na grzbiet i śpi z łapami do góry smile
      • default Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 11:13
        zuleyka.z.talgaru napisała:

>przekręca się na grzbiet i śpi z łapami
        > do góry smile

O, to tak jak nasza Hesia z moim mężem. On sypia na wznak i ona też, obok niego, na poduszce są koło siebie: duża głowa męża i mały łepek Hesi. A łapy sztywno wyprostowane w górę smile (Hesi, mąż łapy za głową trzyma).
        • zuleyka.z.talgaru Re: Czy Wasz pies.... 20.04.17, 16:30
          Czy Hesię adoptowaliście?
          • default Re: Czy Wasz pies.... 22.04.17, 16:35
            Raczej przygarnelismy. Obie naraz, z jednego miotu bezdomnej suki. Tzn. exbezdomnej, bo od porodu miala juz dom. Oszczenila sie w stodole kuzynki meza, sama tam wlazla, zima byla, zauwazyli to dopiero po paru dniach. No i zostala, a szczeniaki poszly do ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka