olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 10:24 W ogóle OT - ponieważ, drogie panie, w tym roku będzie wyjątkowy wysyp kleszczy, a w zasadzie cała Polska jest już niestety zakażona w wysokim procencie - to pilnujcie siebie i dzieci jak źrenicy oka. Mam w otoczeniu dwa przypadki boreliozy - i wierzcie mi, to jest koszmar. Dlatego możecie nie ustalać sobie haseł na opcje "jestem porwana", ale ustalcie tryb postępowania w przypadku pogryzienia. Moim zdaniem najsensowniejsze (choć niesty kosztowne) jest wysłanie usuniętego kleszcza na badanie nosicielstwa i ewentualne natyschmiastowe wdrożenie leczenia, ale być może ktoś ma lepszy plan. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Egipt -smierc Polki 06.05.17, 13:09 Poszlismy do lasu dziecko kleszcza przynioslo w przychodni mi powiedzieli ze badanie nic nie daje zaczepic sie na KZM i profilaktyka odstraszajaca Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Przyklejone przez moderatora - kfugktru23 05.05.17, 13:21 z tego co pisza w mediach to autopsja ma byc przeprowadzona dopiero po sprowadzneiu zwłok do POlski wiec z czego ten raport ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniloraq Re: Przyklejone przez moderatora - kfugktru23 15.05.17, 22:36 Wiadomo, sama sobie była winna... jak twierdzą komentujący. Straszne to. rozkminytiny.pl/samsobiewinnizm-czym-jest-i-czy-warto-wyznawac/ Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 18:09 Aż przykre jaka żenada zrobiła się w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 20:14 To nie do ciebie, thank_you. Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 21:09 Jestescie straszne. Wszystkie z malymi wyjatkami. Nawet tak tragiczna sprawa jak ta nakreca was glownie zeby sobie nawzajem dosrac. Zapalilybyscie swiatelko i pomilczaly chwile. Ale gdzie tam... Magiel must go on! Lepiej poczytajcie jakas ksiazke... Smutne i straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 21:11 Pewnie wytłumaczenie okaże się banalnie proste, jak zwykle w takiej sytuacji. Laska wybrała się sama do egiptowa znanego z seks turystyki, laska, dosyć wyzwolona, jak czytałam z wypocin Rutkowskiego, tańcząca na rurze, na 99% zabalowała zbyt mocno, zapiła albo zaćpała i wyskoczyła przez to okno. Już widzę, jak porywacze wiozą ją najpierw na lotnisko i próbują wsadzić do samolotu, a potem do szpitala, oczywiście cały czas kontaktują się z rodziną. Pewnie zachlała za mocno albo zaćpała i jej odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 21:14 Przez pewien czas ćwiczyłam gimnastykę na rurze. Nie wiedziałam, że to obliguje mnie do bycia wyzwoloną bądź "wyzwoloną" i chlania/ćpania do upadłego. No ale skoro guru Rutkowski rzekł... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 21:15 Kota, daj spokój. Naprawdę, trzeba poczekac kilka tygodni na sekcję i toksykologię. Mogło zdarzyć się milion wersji - zdrowotnych, psychicznych, kryminalnych - rozmaitych. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 21:33 Poczekamy, zobaczymy, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że potencjalni gwałciciele próbowali wsadzić panią do samolotu i szpitala, zamiast cichaczem wywieźć na pustynię, gdzie pies z kulawą noga jej by nie znalazł, oczywiście cały czas kontaktując się z jej rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 22:02 Na prawdę nie wierzysz w to, że ktoś sobie może robić alibi? A sprawę Katarzyny W. znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 22:14 Kota, a gdyby to była twoja znajoma - oczywiście to niemożliwe, bo twój takt i kultura wypowiedzi to wykluczają - też tak byś o niej napisała? W ogóle chciałabyś, żeby jakaś baba pisała o twoim nieznanym jej bliskim lub znajomym, który w niewyjaśnionych okolicznościach zmarł, że pewnie zapił lub zaćpał? Cały ten wątek obnaża tylko, jakie guano płynie w żyłach niektórych zamiast krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Egipt -smierc Polki 06.05.17, 21:35 Napiszę jeszcze raz, bo nie wiem czemu mnie wycięli. Ten wątek jest żenujący. Służy tylko do tego, żeby żerować na tragedii rodziny i żeby sobie nawzajem forumki mogły dowalać. Tylko do tego służy. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 09:07 Taniec na rurze to dziś rodzaj fitnessu jakbyś nie wiedziała. Nie, że tylko dziwki to robią Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 09:17 Dobrze, dobrze... już były nie tak dawno temu poszukiwania zaginionej panienki, rzekomej tancerki na rurze, która w środku nocy przyjechała pod hotel Marriott, bo rzekomo umówiła się ze znajomym a potem znikła. CBDU dziewczyna okazała się wiadomej profesji, a rzekomy zrozpaczony narzeczony - alfonsem. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 09:21 Jak ktoś jest ograniczony, to nie rozróżni "tancerki na rurze", ktora zarabia tym tańcem w knajpie, od osoby uprawiającej tę dysycyplinę sportu tak, jak inni biegi albo jogę. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 10:57 Lady, oczywiscie. Na przyklad Kasia uprawia seks. Prostytutka Malinka tez uprawia seks. Czy to znaczy, ze Kasia tez jest prostytutka? W koncu i Kasia i Malinka uprawiaja ten seks. Coz, sa emamy, ktore tak uwazaja.... XXI wiek mamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 11:41 Ba, skoro Zosię stać na wycieczkę do Egiptu, a ma dopiero 20-kilka wiosen, to znaczy że JAKOŚ te pieniądze zarobiła. Prostytutka jak nic. Zaraz się okaze, że wszystkie jesteśmy prostytutkami. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 09:33 Kiedyś chyba chciano, zeby taniec na rurze był dyscyplina Olimpijska. Btw, nie wiedziałam ze sprawa tej dziewczyny tak się skończyła. Bardziej niż jej profesja (w sumie gdyby panienka zabalowała, głupio by było gdyby szukali jej jako prostytuyki), przerażajace jest to ze w jakimś pustostanie znaleziono resztki jej ciała, a mordercy chyba wciąż nie znaleziono ? czyli po Warszawie grasuje jakiś psychol? Czy wątek jej śmierci tez się rozwiązał? Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 21:31 Też mnie to bawi, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy w Egipcie nie postawili nawet stopy. Co więcej nie są otwarci na argumenty i fakty, bo oni wiedzą lepiej. Rutkowski to taka kolejna mąciwoda, tylko bardziej szkodliwa, bo medialna. No i jak to szło - w co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście chcieli to dowodami obalić?!. I taka moja mała uwaga (może nieproszona), co do reagowania i odpowiadania na każdy komentarz - ja jak widzę, że g#wno się wylewa, to się odsuwam jak najdalej, żeby mnie nie ochlapało. Polecam tę strategię. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 21:35 Akurat w Egipcie byłam kilka razy i to w rożnych kurortach. Odpowiedz Link Zgłoś
budovnicka Re: Egipt -smierc Polki 06.05.17, 22:36 www.wykop.pl/link/3728303/smierc-magdaleny-zuk-nagranie-marcusa-cos-tu-nie-gra/ Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 06.05.17, 22:43 Kolejny domorosły detektyw Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 10:10 Dlaczego jej chłopak miałby mieć coś z tym wspólnego, jeżeli to ona zakupiła wycieczkę jako niespodziankę urodzinową dla niego? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 10:05 Rodzice zmarłej w Egipcie Magdaleny Żuk, za namową Rutkowskiego, przekazują prawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 13:57 Pod artykułem niezawodne komentarze o ciapatych, naszych kobietach i co sobie myślała, jadąc tam sama. Oczywiście w wykonaniu feministów chcących chronić prawa kobiet, naszych jasnowłosych kobiet, przed gwałcicielami. Coś jak pani z twittera, która wolałaby być zgwałcona przez Polaka, niż przez Araba. Rutkowskiego nawet nie komentuje. No i ojciec targujący się z MSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 16:49 Regino, co rozumiesz pod pojeciem "ojciec targujacy sie z MSZ"?!? Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 17:19 Tutaj jest artykuł: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21774837,rodzice-zmarlej-w-egipcie-magdaleny-oskarzaja-przed-kamera.html# Ja rozumiem, że rodzina jest w rozpaczy, więc może i można im wybaczyć gadanie takich rzeczy. Jak i to o słowiance z niebieskimi oczkami, którą ch... (zapewne tambylcy) zniszczyli. Przykro, że dają się wykorzystywać Rutkowskiemu. Szukanie winnego, wyparcie, zapewnianie, że problemów natury psychicznej nie mogło być - szukanie winnych i wypieranie to faza, przez którą chyba trzeba przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 17:42 Regino, skoro rodzice wiedzieli, ze corka nie choruje psychicznie to o tym powiadamiaja. Co ciebie tak dziwi?!? Pragniesz koniecznie,zeby ofiara byla schizofreniczka? Szukanie winnego jest jak najbardziej normalne w takiej sytuacji, tym bardziej, ze akurat w tej sprawie jest wiele niescislosci. Slowa ojca sa i tak de!ikatne - ten czlowiek stracil swoje dziecko, trudno,zeby mial zawsze nerwy na wodzy. Mnie osobiscie wydawal sie czlowiekiem z charakterem,mocnym i godnie znoszacym takie nieszczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 17:51 Przecież napisałam, że rozumiem rozpacz. Przykre tylko, że dają się wykorzystywać w takiej sytuacji temu pożal się boże celebrycie. Rodzice mogli nie wiedzieć, że córka choruje i się leczy, mogła mieć pierwszy atak psychozy, mogła mieć coś dosypane do drinka, mogła zostać skrzywdzona i zastraszona przez osoby trzecie. Tym powinna zająć się policja, ewentualnie prawdziwy detektyw, a nie Rutkowski. I proszę Cię, nie mam pragnień związanych z czyjaś śmiercią, nie tworzyłam żadnych teorii. Zniesmacza mnie, w kontekście tej tragedii, nagonka na lekkomyślne kobiety, które gdzieś się pchają (kojarzy się biegaczka, która biegała po parku, wiec "sama się prosiła"). I na "ciapatych", którzy jako posługacze na wczasach są ok, ale tak w ogóle to dzicz i terroryści. Chociaż w kraju mają tanio, słońce i rozrywki, więc polski pan może korzystać, jednocześnie nie znosząc i pogardzając. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 18:31 Rutkowski ma prawdziwa firme detektywistyczna, gdzie zatrudnia detektywow z licencja. Mamy wolny rynek, wiec rodzice ofiary moga sobie zatrudnic kogo chca. Przypominam, ze to rodzice Magdy zwrocili sie do Rutkowskiego a nie odwrotnie. Widocznie im to pasuje. Policja i prokurator zajmuja sie tez ta sprawa. Smierc wlasnego dziecka to trauma, nie zycze Ci przezycia czegos takiego. Niegodziwoscia jest obserwowanie rodzicow po stracie i krytykowanie kazdego ich slowa. Oczywiscie ty bys po takiej stracie mowila dystyngowanie jak krolowa angielska, ale wyobraz sobie, ze nie kazdy jest w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 19:52 Skąd wiesz, że to rodzice zmarłej się zwrócili z prośbą do Rutkowskiego? A nie odwrotnie? Gdzieś czytałam, że to ona zaproponował im pomoc. PRO BONO. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 23:46 Konferencja prasowa Krzysztofa Rutkowskiego w sprawie śmierci Magdaleny Żuk www.facebook.com/Bogatynia24/?fref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 23:52 rosapulchra-0 napisała: > Skąd wiesz, że to rodzice zmarłej się zwrócili z prośbą do Rutkowskiego? A nie > odwrotnie? Gdzieś czytałam, że to ona zaproponował im pomoc. PRO BONO. Właśnie dziś ojciec Magdy powiedział w wywiadzie, że to on poprosił Rutkowskiego o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 17:19 Wyraziłam się dosyć jasno, więc nie ma sensu, żebym się powtarzała. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:48 Po pierwsze, rodzice mogli najzwyczajniej w świecie nie wiedzieć (nie mieszkali razem, nie widywali się na co dzień), po drugie - rzeczywiście dotąd mogła być zdrowa, to mógł być pierwszy epizod. Nikt nic nie "chciałby" (może poza tym, żeby sprawa się wyjaśniła), po prostu hipoteza z epizodem psychotycznym wcale nie jest taka znowu nieprawdopodobna (ona nie zachowuje się ani jak osoba w szoku, ani po pigułce gwałtu). Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 18:56 Obrzydliwy tekst. Ale dla ludzi w ciężkiej żałobie mam o wiele większy margines tolerancji. A nie wobrazamsobie większej żaoby niż po śmierci dziecka. Za to na zachwaie Rutkowskiego nie mam słów. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:15 oho...Rutek znowu w akcji. Filmiki, pierdoły, byleby mieć odsłony."Tylman gate nr2" a nie bo jeszcze była "waśniewska gate" Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 23:11 Straszna sprawa. Podobno zator... sprawdziłam do rzadziej występujących objawów należą omamy i inne objawy psychiczne, ze nikt dziewczynie nie pomógł... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 07.05.17, 23:35 Dlaczego uważasz, że nikt jej nie pomógł? Przecież była w szpitalu. Sama przeżyłam dwa zatory płucne (pierwszy w wieku 34 lat, drugi w wieku 40 lat) i naprawdę wiem, co się dzieje z osobą, która ma problemy z problemami z oddychaniem, bólem w piersiach, mroczkami przed oczami i zwidami różnego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 19:47 zeżyłam dwa zatory płucne (pierwszy w wieku 34 lat, drugi w wieku 40 lat) Hahahahahahahah Ojp Wytłumaczcie mi czy ten watek jest na poważnie czy to jakaś parodia bo juz sie pogubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 20:11 Lekarze może chcieli jej pomóc, ale nie potrafili. Ona przeżyła jakąś traumę, bała się ich. Oni nie potrafili sobie z nią poradzić, gonili ją, łapali. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 20:19 Śmierć Magdaleny Żuk w Egipcie TVP INFO 08.05.2017 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 01:40 Straszne. Biedna dziewczyna... przed czym lub przed kim uciekała? Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:41 boże, biedna biedna dziewczyna. Co to są za kolesie w cywilu, którzy ją gonią? Wiadomo coś? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:46 Pewnie ochroniarze ze szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 20:42 A ja coraz mniej wierzę w tę jej rzekomą psychozę. A na tym filmie widzę dziewczynę, która walczy o swoje życie i mężczyznę, który ją co najmniej dwukrotnie uderzył w klatkę piersiową, wcześniej ten w kraciastej koszuli coś jej zaaplikował i schował to do tylnej kieszeni. Nie tak zachowują się lekarze. Przesłuchałam też kilkakrotnie tę rozmowę z Markusem, skupiając się wyłącznie na Magdzie i nigdzie nie znalazłam śladów wskazujących na chorobę psychiczną, wręcz przeciwnie ona jest bardzo kontaktowa i stara się przekazać na migi, gestami, ruchem oczu to, czego nie może powiedzieć. Ta dziewczyna musiała przejść straszny koszmar przez te kilka dni przed śmiercią i nikt jej nie pomógł. Gdyby jakaś porządna grupa śledcza przeanalizowała tę taśmę, dostalibyśmy odpowiedź, co się naprawdę stało. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 23:37 Czyli Rutkowski ze swoją profesjonalną firmą detektywistyczną konfabuluje i nagina fakty. Profesjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonagreen3 Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 23:44 Nie wiadomo jeszcze co sie wydarzylo, tak na 100%. Odnosnie Rutkowskiego - kazdy rodzic poruszylby niebo i ziemie, aby wyjasnic co sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 00:01 Słyszałaś z jaką pewnością siebie się wypowiada i co wyprawia na konferencji prasowej (zdjęcie zwłok Magdy w prosektorium np.) i jakie snuje scenariusze? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonagreen3 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 05:18 rosapulchra-0 napisała: > Słyszałaś z jaką pewnością siebie się wypowiada i co wyprawia na konferencji pr > asowej (zdjęcie zwłok Magdy w prosektorium np.) i jakie snuje scenariusze? > Tak, ogladalam i musze przyznac Ci racje, nieeleganckie to jak cholera. Jednakze rodzicow rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 08:08 Poczytajcie o Adamie Bochińskim i Remigiuszu żnińskie, a moze oczy wam sie otworzą i wiecej nie bedziecie wychwalać tego konfabulanta. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 08:10 Remigiusz Minda. Oraz zwróćcie uwagę, ze u A. Bochińskiego był Rutek i Minda, oraz przy Olewniku - wlasnie przez lenistwo Mindy, który nie sprawdzil listu, w którym jeden z porywaczy ujawnil miejsce przetrzymywania Olewnika - ten chłopak zginął. Sprawa sie jednak p-r-z-e-d-a-w-n-i-l-a. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:39 I nie mam niestety żadnych wątpliwości - wszystkich nas przeżyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 11:25 Tzn pomógł jej na tyle że przyleci w trumnie Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Egipt -smierc Polki 08.05.17, 22:49 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21782423,nagranie-ze-szpitala-pokazuje-ze-magdalena-zuk-uciekala-wszystko.html#MT2 podobno zaczęło się już w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 01:22 Nie wiem na ile to prawda ale ten jej facet był" zamieszany " w smierć innej dziewczyny w Karpaczu. To znaczy dziewczyna tez popełniła samobójstwo.i była nafaszerowana narkotykami. Tez ładna blondynka. Poza tym ten tekst nie wyciągaj od niej za duzo bo cały czas nagrywam. Nie siądziecie ze gdyby ona powiedziała co sie stało, to nagranie byłoby dowodem w sprawie? Niby wycieczka była niespodzianka, Hm mógł jej tez powiedzieć ze chciałby z nia tam pojechać , a ona niby zrobiła mu prezent. Wiele razy tak nakierowlam meza na urodzinowa niespodziankę... Nie wiem ale za często oprawca jest najbliższy facet. I dla mnie jest jakis taki za spokojny, taki bez emocji jakby wiedział o przyczynie jej zachowania. Mige sie oczywiście mylić. Ale jakos jego zachowanie mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 11:32 3-mamuska napisała: > Niby wycieczka była niespodzianka, Hm mógł jej tez powiedzieć ze chciałby z nia > tam pojechać , a ona niby zrobiła mu prezent. Wiele razy tak nakierowlam meza > na urodzinowa niespodziankę... Tak samo wczoraj pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 13:58 3-mamuska napisała: > > Poza tym ten tekst nie wyciągaj od niej za duzo bo cały czas nagrywam. Kurcze ja tego nie słyszę... Słysze tylko żeby nie wyciągał od niej.... że chodzi mu o to żeby ten rezydent nie słyszał co Magda mówi żeby nie była jeszcze bardziej zagrożona.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 14:20 Tu jest jedna forumka, która na nagraniu ze szpitala widziała na własne oczy, że ochroniarze, którzy Magdę powstrzymywali przed ucieczką, to ją bili. Dwóch ją trzymało, a trzeci walił w brzuch. Takżętego.. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 06:42 A TVP może pokazywać taki film. To dość drastyczne nagranie, a kobieta celebrytką nie była. Jest chyba prawo do poszanowania godności? W imię czego pokazali to w wiadomościach? Bo ludzie się interesują? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 07:39 W TVP nie pracują już osoby, które szanowałyby godność kogokolwiek. Skoro nadarza się okazja do zaspokojenia chorych apetytów tłuszczy i podratowania lecącej na łeb oglądalności, to czemu nie skorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie.oko Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 07:57 Internet az huczy od plotek i domyslow wiec TV tez chce cos ugrac dla siebie. Prosta regula w biznesie- jest popyt masz towar. Wczoraj byla ta masakryczna historia w TVN Uwaga. Bardzo wspolczuje rodzinie. Wyglada na to, ze pozostali samym sobie. Co innego mnie zastanawia. Magda pojechala z biurem polskim z grupa Polakow. Czy oni tez byli zakwaterowani w tym samym hotelu co ona? Nic nie widzieli, ze cos jest nie halo? Udawali, ze wszystko jest OK? Nie bylo w tej grupie zadnych mezczyzn???? Tak jak biuro Rainbow, z ktorego byla ta wycieczka. Rainbow "gra" na samobojstwo Magdy, wtedy umywaja rece od wszelkiej odpowiedzialnosci: zadnej wyplaty ubezpieczenia, sprowadzenie ciala na koszt rodziny.. Masakra. Gdzie sa sluzby dyplomatyczne? Gdzie polscy sledczy? Prokuratorzy? Siedza na tylku w Jeleniej Gorze ( tam ponoc bedzie prowadzone sledztwo) i zbieraja dowody w sprawie... W Jeleniej Gorze? Zart jakis. Znowu marazm, zdajemy sie na sledczych w Egipcie, ktorzy maja interes, aby zamiec ta brudna i smierdzaca sprawe pod dywan. Pytam sie: Kto w tej chwili jest tam w Egipcie? Jakis reporter z SE... ponoc. I to wszystko. Zalosnym narodem jestesmy. Nie szanujemy sie nawzajem i nas tez nikt nie bedzie szanowal. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 08:26 Niby dlaczego pozostali uczestnicy wycieczki mieliby interesować się stanem zdrowia/psychicznym dorosłej młodej kobiety, która przyjechała sama? Zapłacili za wypoczynek, fakt że pojechała z grupą Polaków nie oznacza, że ktokolwiek z pozostałych uczestników był za nią odpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie.oko Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:27 Obejrzyj sobie ostatni filmik, na ktorym Magda probuje sie wyrwac grupie Arabow, szarpana i ciagana. Gdzie to sie dzieje? Na korytarzu w hotelu? Czy w szpitalu? Za swoje czyny odpowiadasz sama, ale jesli jestes ubezwlasnowolniona przez dragi, to juz za bardzo nie masz pojecia co robisz i co z Toba robia. I nie wyobrazam sobie, ze bedac obok w pokoju hotelowym, radosnie sobie wypoczywam i udaje, ze nic sie nie dzieje. Nie wyobrazam sobie tego. Po prostu. Zwykla ludzka solidarnosc, empatia oraz swiadomosc, ze byc moze w przyszlosci kiedys i ja moge sie znalezc w podobnej sytuacji a inni beda udawac, ze nic sie nie dzieje. Ze jest Ok. Sprawa nie dzieje sie w Kolobrzegu ani w innym Sopocie tylko w kraju oddalonym tysiace km od Polski, w odmiennym kregu kulturowym i obecnie srednio bezpiecznym. Nie zapala Ci sie czerwona lampka w glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:38 No popatrz, a jakoś sąsiedzi ofiar przemocy domowej potrafią doskonale udawać, że nic się nie dzieje. Tu u nas, w Polsce. Naprawdę womitować się chce od tej chorej ekscytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:42 niebieskie.oko napisała: > Obejrzyj sobie ostatni filmik, na ktorym Magda probuje sie wyrwac grupie Arabow > , szarpana i ciagana. Gdzie to sie dzieje? Na korytarzu w hotelu? Czy w szpital > u? Za swoje czyny odpowiadasz sama, ale jesli jestes ubezwlasnowolniona przez d > ragi, to juz za bardzo nie masz pojecia co robisz i co z Toba robia. I nie wyob > razam sobie, ze bedac obok w pokoju hotelowym, radosnie sobie wypoczywam i udaj > e, ze nic sie nie dzieje. Nie wyobrazam sobie tego. Po prostu. > Zwykla ludzka solidarnosc, empatia oraz swiadomosc, ze byc moze w przyszlosci k > iedys i ja moge sie znalezc w podobnej sytuacji a inni beda udawac, ze nic sie > nie dzieje. Ze jest Ok. Sprawa nie dzieje sie w Kolobrzegu ani w innym Sopocie > tylko w kraju oddalonym tysiace km od Polski, w odmiennym kregu kulturowym i ob > ecnie srednio bezpiecznym. Nie zapala Ci sie czerwona lampka w glowie? To jest szpital, trzymają ja bo ucieka na oślep i zagraża sobie i innym. Niestety tak to wyglada jak ktoś sie rzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:03 To jest szpital. Ona świruje, a oni próbują ją obezwładnić/powstrzymać/uspokoić. Nie chcę martwić, ale w sumie to zawsze tak wygląda, jeśli w szpitalu niepsychiatrycznym jakiemuś pacjentowi odbije, to nie jest tak, że w odległości minuty stacjonuje oddział fachowych pielęgniarzy, którzy błyskawicznie i bez szkody dla pacjenta go obezwładnią, tylko cały personel w zasięgu usiłuje zrobić cokolwiek, żeby pacjent nie zrobił krzywdy sobie albo komuś innemu (pacjentowi, komuś z personelu). Czasem dość nieudolnie. Co do pomocy - po pierwsze, trzeba wiedzieć, że coś się dzieje nie tak, po drugie - nikt nie pochyla się z troską nad wszystkimi czasem nieco dziwacznie zachowującymi się współuczestnikami wycieczki, bo na takich wyjazdach ludziom zdarza się wypić za dużo i zachowywać się nieco niestandardowo. Lecisz do każdego, kto się zatacza po korytarzu hotelowym i pytasz, czy to na pewno tylko alkohol, a nie dragi/pigułka gwałtu/szok po gwałcie? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:27 W jednym artykułów napisane jest, że Magda już w Polsce, na lotnisku zachowywała się niestabilnie (zeznania innych uczestników wycieczki), raz była mocno apatyczna, innym razem agresywna. Wychodzi na to, że znacznie wcześniej coś złego się z nią działo. I wcale nie musiała to być ani pigułka gwałtu, ani jakaś trauma przeżyta podczas pobytu w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 11:16 Tak, piszą, że zachowywała się dziwnie już na lotnisku i od razu pierwszego dnia zaraz po przylocie i już pierwszego dnia rezydent kontaktował się z rodziną i o tym poinformował. Tak więc wszystko wskazuje na to, że jeśli mamy do czynienia z jakimś działaniem osób trzecich, to musiało do niego dojść jeszcze w Polsce. Z tego wszystkiego coraz bardziej wygląda to na nagły problem zdrowotny z psychozą w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 11:23 Kto pisze, se ona już na lotnisku zachowywała się dziwnie? Mam nadzieje ze naprawdę sprawa się szybko rozwiąże i ewentualni odpowiedzialni zostaną zidentyfikowani. I powtarzam moje doświadczenia- pojechałam na urlop z przypadkowa grupa ze studiów, sympatyczna i spokojna łaska nagle dostała paranoi, uważała ze chcemy ja zabić, była bardzo agresywna. Nie wiedzieliśmy do z nią zrobić, nikt jej za bardzo nie znał, kto wid może była pijana/ naćpana. Zawieźliśmy ja do szpitala (panna się rzucała jakbyśmy ja ba smierć wieźli ), s szpitalu traktowali ja jak narkomankę, dopiero po badaniach okazało się, ze miała zapalenie opon mózgowych. Dziewczyna naprawdę zachowywała się okropnie, jak chora psychicznie. Nie mówię se coś takiego stało się i w tym przypadku, ale czasem wyjaśnienie może być prozaiczne. A ja się oduczyłam wyjazdów z mniej znanymi ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 12:17 finanse.wp.pl/nowe-fakty-ws-magdaleny-zuk-nieznana-historie-opowiadaja-przedstawiciele-operatora-6120447158101634a " Wedle relacji jednej z uczestniczek wycieczki już na lotnisku w Katowicach Magdalena Żuk, po pożegnaniu z partnerem, wykazywała wzburzenie emocjonalne i płakała - wyjaśnia Radomir Świderski, rzecznik operatora wycieczki. - Także po przyjeździe na miejsce obsługa hotelu oraz goście zauważyli jej dziwne zachowanie - dodaje. Jak opowiada, już pierwszego dnia pobytu rezydent miał kontaktować się z rodziną i zgłaszać jej nietypowe zachowanie." Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 12:20 Tak, tak, a egipska służba zdrowia pośmiertnie zdiagnozowała dziewczynie depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 13:00 Nikt nie mówi o depresji. Miała jakiś epizod psychotyczny i co do tego nie ma wątpliwości (a czym spowodowany, to już inna bajka, bo tego nadal nie wiadomo), to jest o jakieś trzy kalibry poważniejsze od depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Nie? 09.05.17, 13:04 wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,21782056,raport-egipskich-lekarzy-magdalena-zuk-byla-w-ciezkiej-depresji.html#BoxLokKrajImg Nie? Naprawdę? Nagły rzut depresji u pięknej blondynki byłby bardzo wygodną wersją wydarzeń dla tego całego dziwnego klubowego towarzystwa ze znajomymi islamistami na fb. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Nie? 09.05.17, 14:07 mysle ze akurat mieskzaniec i obywatel Egiptu i jego znajomi muzułmanie na FB to nie jest jakis dziw nad dziwy Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 09.05.17, 14:27 Ech, co by policja i prokuratura zrobiły bez jematek, które już oczywiście wiedzą na 200 procent wiedzą, co się stało i dlaczego na pewno nie to, co mówią lekarze. Dżiiiizas... Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Nie? 09.05.17, 19:09 A ja bardzo się cieszę, że ludzie grzebią, bo dzięki temu jest nadzieja, że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan. Ot, miała depresję i popełniła samobójstwo, no trudno. Takiego mamy pecha, że przylatują do nas Europejki i wyskakują przez okno. Taki klimat może. Co na to poradzimy. Nie pierwsza nie ostatnia. A mnie na przykład interesuje, czy przy następnym pobycie w Marsa Alam czy Sharm nie wypadnę przez okno z powodu głębokiej depresji. A co do Arabów, to ja trochę poznałam ich mentalność i funta kłaków za nich bym nie dała. Zresztą którzy lekarze, bo na tym filmie ze szpitala co najmniej 3 ludzi to byli ludzie z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 09.05.17, 19:53 Ludzie nie grzebią, tylko snują domysły - to dość spora różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 09.05.17, 22:44 Ludzie nie grzebią dlatego, że są tak przejęci losem tej dziewczyny, a li dlatego, by zaspokoić własne wścibstwo. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 08:26 Nie, grzebią bo sprawa jest zagadkowa i niejednoznacznaniejednoznaczna. Mnie zastanawia też ilość przypadków- przypadkowo Marcus i jego towarzystwo to bliscy znajomi innej modelki, która w dziwnych okolicznościach powiesiła się w Karpaczu w styczniu 2016 po imprezie z nimi. Magda też bywała w Karpaczu. Dziwne, że obie dziewczyny w dobrym momencie życia, radosne pełne energii i planow nagle zabijaja się. Karolina, robiąc karierę w Londynie modelka pod wpływem narkotyków powiesila sie na kablu od prostownicy, Magda wyskakuje z okna wcześniej słysząc kroki w pokoju i zachowując się nietypowo dla siebie agresywnie. Moim zdaniem ta sprawa śmierdzi na kilometr. Do tego chłopak Karoliny ps. Złoty , ponoć diler, dzwoni do Markusa gdy on nagrywa rozmowę z Magdą, tę słynn6a ostatnią. Cały ten Markus i jego świta Solczak i Rostkowski oraz Złoty to podejrzane towarzystwo - zamieszane w narkotyki. Poza tym na zdrowy rozum - która dziewczyna po kilku miesiącach znajomości bierze pożyczkę u rodziców na kilka tysięcy by zafundować chłopakowi weekend majowy w Egipcie? Wśród znajomych robili, jesli juz, tak faceci i z własnej kasy no i kilka lat wstecz bo dziś nikt ze znajomych do Egiptu już nie lata. Należy bezwzględnie obie te sprawy Magdy i Karoliny przeswietlic. Nie mówiąc o tym że nikt z rodziny Magdy nie miał paszportu by pojechać na miejsce ? Hello w tych czasach? Zwlaszcza ze wydano by im go od ręki jako ze sprawa nagła i szczególna. U mnie nawet dzieci mają od 3 m-ca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 10.05.17, 08:33 Grzebią, by zaspokoić własne wścibstwo. Od wyjaśniania takich spraw jest policja i prokuratura, nie internautki łykające plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 10.05.17, 09:08 Ależ będzie niektórym głupio w pyszczku, kiedy okaże się, że w tym "dzikim kraju", pełnym potencjalnych gwałcicieli, biedną dziewczynę załatwiło jakieś szemrane towarzystwo z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 10.05.17, 09:15 Myślę, że będą upierać się przy swoim. Jak zwykle w takich sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 13:14 oczadziałaś? od początku w tym wątku najwięcej podejrzeń wzbudzał ten marcus. głosem, nagrywaniem, niepojechaniem z nią. więc raczej się szykuj na rozczarowanie swoją teorią... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 10.05.17, 09:58 Wiesz, oprócz paszportu trzeba mieć jeszcze 2 tygodnie wolnego. A to zazwyczaj trudno załatwić w pracy z dnia na dzień. Nie ma znaczenia czy pracujesz na etacie czy masz własną firmę: urlop planuje się z wyprzedzeniem. Zgadzam się, że obie sprawy powinny zostać zbadane i ma nadzieję, że prasa będzie nas rzetelnie informować o ustaleniach śledztwa. W mediach społecznościowych pojawiły się informacje od innych kobiet, którym rzekomo coś dosypano do drinków, gdy wypoczywały w hotelach all in w Egipcie w tym samym czasie co Magda. Nie wiem czy to ściema, czy nie, ale temat poszedł w świat i polskie służby powinny się do tego ustosunkować, bo panika w sieci narasta. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 10.05.17, 11:20 Tak, zwłaszcza wiarygodna jest ta laska, znajoma Rutkowskiego, i jej rzekome przygody. Nie twierdzę, że takie rzeczy nie mają miejsca. Tyle, że gdyby ogłoszono apel pt "kogo spotkała podobna przygoda (zaczepki, dosypanie czegoś do drinka) w warszawskim klubie" (albo gdziekolwiek, w innym kraju, w miejscowości turystycznej)" to tłumy mogłyby się zgłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Nie? 10.05.17, 11:40 www.youtube.com/watch?v=q9CLioWpEOU Rzeczywiście bardzo wiarygodna Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie? 10.05.17, 11:57 > Tyle, że gdyby ogłoszono apel pt "kogo spotkała podobna przygoda (zaczepki, dosypanie czegoś do drinka) w warszawskim klubie" (albo gdziekolwiek, w innym kraju, w miejscowości turystycznej) to tłumy mogłyby się zgłosić. Dokładnie. Pisałam w wątku "Efekt Żuk", że to był ryzykowny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Nie? 10.05.17, 10:24 modelka, naprawdę zawodowa modelka ? to je jedna fotka udostepeniana przez brukowiec raczej nie wskazywała na rasową modelkę, działąjąca w profesjonalnym modelingu Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 13:08 nawet nie masz pojęcia jak dużo osób nie ma paszportów moja kuzynka z 3 dzieci - nikt nie ma paszportu, młoda ok. 30-tki moi rodzice, co prawda mój ojciec chyba wyrobił bo się wybierał do mojego syna na komunię, ale jak sie dowiedział, że trzeba wizę wyrabiać to spasował, ale teraz to się przedawnił raczej ogólnie - to nic dziwnego, myślę że u mnie w dalszej rodzinie idzie fifty-fifty Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 13:33 No nie wiem może ja mam inne środowisko i ludzie sporo podróżują nawet w wieku moich rodziców mają paszporty i jeżdżą. Moi rodzice mają nawet wizy amerykańskie i nawet tam ich wywialo choć są już starsi. W rodzinie rzadko kto nie ma paszportu czy wśród znajomych a tak zeby cała rodzina nie miała paszportów czyli dorosłe dzieci z rodzinami ani ich rodzice to chyba nie znam. Poza tym to do załatwienia ekspresem i raczej rzadko który pracodawca nie udzielilby urlopu w takich okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Nie? 10.05.17, 14:07 Znakomita większość ludzi nie rusza się poza Europę, a na wakacje jezdzi do Grecji lub Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie? 10.05.17, 08:50 > A ja bardzo się cieszę, że ludzie grzebią, bo dzięki temu jest nadzieja, że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan. Masz rację - zresztą sprawa, która znalazła się w mediach, staje się publiczna i można o niej dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 10.05.17, 11:42 Echtom, dyskusja to jedno, ale tu dochodzi do teorii spiskowych, oskarżeń ludzi (np. tego Markusa, który jest fryzjerem i podejrzewam, że ma dość bliski kontakt ze światem modelingu z powodu wykonywanego przez siebie zawodu) i wydawań wyroków. Nie widzisz tych absurdów? Chłopak winny, rezydent winny, ISIS, islam, została zamordowana, bo ładna. Nie widzisz tych absurdów? I tego niezdrowego podniecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie? 10.05.17, 12:00 > Nie widzisz tych absurdów? I tego niezdrowego podniecenia? Widzę, ale w takich przypadkach trudno dyskutować bez emocji. Z dwojga złego lepiej tak niż pozwolić na wyciszenie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 10.05.17, 12:08 Tylko że te emocje już dawno osiągnęły niezdrowy poziom. Spójrz na ten wątek. Panie już wiedzą, co się stało i dlaczego. Internet kipi od teorii spiskowych. Każdy oficjalny komunikat jest przez gawiedź traktowany jak ściema, bo gawiedź wie lepiej. Z tego nie wynika NIC dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Nie? 10.05.17, 19:03 Z tego nie wynika NIC dobrego. Owszem, wynika. Policja dostaje podpowiedzi od internautów, którym chciało się spędzić wiele godzin i przeanalizować taśmy. Jesteś pewna, że policji będzie się chciało? Albo że mają wystarczająco dobry sprzęt? Zresztą o czym mówimy, skoro nawet nie potrafisz przeanalizować tego nagrania z monitoringu szpitala, gdzie wyraźnie widać, że otaczający ją 3 mężczyźni to żadni pielęgniarze, tylko napastnicy. I że dziewczyna została pobita tak, że nie mogła się ruszyć. To wszystko widać w zwolnieniu, nie trzeba żadnych teorii spiskowych, panno 'tylko ja mam rację inni to wścibska gawiedź'. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 10.05.17, 19:26 Nie trzeba tego oglądać na zwolnieniu. Widać, że dwóch facetów ją trzyma, a trzeci bije. Pytanie czy po upadku z 2 piętra da się w ogóle udowodnić, że została pobita. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 10.05.17, 22:59 lauren6 napisała: > Nie trzeba tego oglądać na zwolnieniu. Widać, że dwóch facetów ją trzyma, a trz > eci bije. Które konkretnie nagranie? Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Nie? 10.05.17, 23:28 Aż obejrzałam i też się zastanawiam, skąd one to wzięły. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 10.05.17, 23:39 Skąd wzięły to bicie? Ze swojej chorej od nienawiści wyobraźni, Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 08:32 regina-phalange napisała: > Aż obejrzałam i też się zastanawiam, skąd one to wzięły. Obawiam się, że się nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 10.05.17, 19:56 Ależ, droga panno, ja wcale nie uważam, że mam rację. Nie mogę jej mieć, ponieważ nie wiem, co się wydarzyło i nie ośmieliłabym się kategorycznie twierdzić, że wiem. I tym się właśnie różnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 10.05.17, 22:05 >Policja dostaje podpowiedzi od internautów, którym chciało się spędzić wiele godzin i przeanalizować taśmy. Jesteś pewna, że policji będzie się chciało? Albo że mają wystarczająco dobry sprzęt? No skądże..... wiadomo, że pierwszy z brzegu internauta jest lepszym specjalistą od analizy tego, czego nie widać i nie słychać. I sprzęt też ma lepszy od policji. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 07:53 Do wejścia na fb, żeby posprawdzać znajomych obu zmarłych pań i wyrysować powiązania potrzebny jest specjalistyczny sprzęt zwany komputerem lub smartfonem. Ja uważam, że burza w sieci tej sprawie dobrze zrobiła. Z pierwszych doniesień prasowych z gw czy tvn wynikało, że zamierzają to wrzucić do szuflady: kolejna naćpana wariatka, która się zabiła. Teraz już tak się nie da. Nie wykluczam żadnej wersji wydarzeń, ale niech sprawa zostanie zbadana przez najlepszych z najlepszych by nikt nie miał wątpliwości, że ostateczny wynik sledztwa trzyma się kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 09:56 lauren6 napisała: > > Nie wykluczam żadnej wersji wydarzeń, ale niech sprawa zostanie zbadana przez n > ajlepszych z najlepszych by nikt nie miał wątpliwości, że ostateczny wynik sled > ztwa trzyma się kupy. Brawo Rutkowski! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 10.05.17, 12:26 echtom napisała: > > Nie widzisz tych absurdów? I tego niezdrowego podniecenia? > > Widzę, ale w takich przypadkach trudno dyskutować bez emocji. Z dwojga złego le > piej tak niż pozwolić na wyciszenie sprawy. Taaa... dziesiątki kobiet w Polsce ginie, jest gwałconych, maltretowanych, zabijanych i jakoś żadnej z Was one nie interesują. Nagłówki pojawiają się i nikną, nikogo nie interesuje co dalej. Ta jest ważniejsza BO? Bo ŁADNA i W EGIPCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 13:15 mówisz że iwoną wieczorek na forum zainteresowania nie było? bo brzydka i w sopocie? ej, kłamczuszka? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 10.05.17, 13:20 volta2 napisała: > mówisz że iwoną wieczorek na forum zainteresowania nie było? bo brzydka i w sop > ocie? Dodaj jeszcze Ewę Tylman (też ładna) a i tak żadna z tych spraw nie budziła takich emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 13:31 oczywiście, w ogóle nikt się ewą tylman nie zainteresował, pewnie też dlatego że brzydka... oj, aracelce sie teoria rypła, może jeszcze kogoś przypomnisz, skoro nad wisłą i wartą dziesiątki dziewuch popełniają masowo te samobójstwa w niewyjaśnionych okolicznościach? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 13:36 Dokładnie, bzdury pisze sprawa Tylman też poruszyła Polaków podobnie Iwony Wieczorek i innych osób które zaginęły czy zginęły w dziwnych okolicznościach. Sprawa Krzysztofa Olewnika też poruszyła ludzi. Pewnie dlatego ze był młody i przystojny ... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 10.05.17, 13:39 bergamotka77 napisała: > Dokładnie, bzdury pisze sprawa Tylman też poruszyła Polaków podobnie Iwony Wiec > zorek i innych osób które zaginęły czy zginęły w dziwnych okolicznościach. No to wymień jakie 'inne'. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 14:21 to ty wymień - wszak piszesz o dziesiątkach kobiet nie z egiptu. więc wymieniaj chociaż ten jeden dziesiąteczek samobójczyń znad warty. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 10.05.17, 13:41 volta2 napisała: > oczywiście, w ogóle nikt się ewą tylman nie zainteresował, pewnie też dlatego ż > e brzydka... OJP! Przecież ona właśnie ŁADNA Kompletnie wszystko wam się miesza w tym szale. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 14:23 w szale? to ty jesteś w szale pisząc o dziesiatkach (łaskawie nie dodałaś ilu?) kobie samobójczyń które nie wzudziły zainteresowania swoim bójstwem na terenie rp. a czy ładne czy brzydkie - to już kwestia gustu, mnie plastiki się nie podobają, kwestie urody poruszasz ty. w szale oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 10.05.17, 14:42 volta2 napisała: > o dziesiatkach (łaskawie nie dodałaś ilu?) > kobie samobójczyń Nie napisałam o ANI JEDNEJ samobójczyni. Tak jak napisałam - w SZALE nie widzicie już nic. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 16:33 no nie, bo ty napisałaś o dziesiatakach zamordowanych i maltretowanych- a tu mamy samobójczynię dla ciebie oczywiście to nie różnica, skoro jedno z drugim zestawiasz a mówiłaś, że psów masz sporo dookoła, może ci wytłumaczą, co znaczy samobójczy (tajemniczy) skok do warty, z okna szpitala a zarobienie w piąchę od męża? stąd ekscytacja jednym mega tajemniczym przypadkiem większa niż innymi gwałconymi, choc karoliną p. ekscytajca chyba była należyta, skoro o niej nie wspominasz? dobrze, że ty zachowujesz zimną krew, ryjąc capslokiem Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 10.05.17, 17:22 volta2 napisała: > no nie, bo ty napisałaś o dziesiatakach zamordowanych i maltretowanych- a tu ma > my samobójczynię > dla ciebie oczywiście to nie różnica, skoro jedno z drugim zestawiasz AAAA... pierdzikanapa Volta - WIE, że to było samobójstwo! Tłuszcza w końcu wie najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 11.05.17, 12:02 udzielając się w tym wątku sama jesteś rozdartą tłuszczą, nie wiedziałaś? o, pierdzikanapa? to już nie kochanka i nie utrzymanka? rozszerzyłaś słownictwo? i teraz to nowe hasło jest sygnałem że kończą ci się argumenty i musisz se ulać do nicka bezpośrednio? dziękuję za dyskusję, jak się ucywilizujesz - odezwij się. z ktos kto nie umie rozmawiać bez osobistych wtyczek - powinien się udać do psychiatry a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 09.05.17, 19:37 triss_merigold6 napisała: > wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,21782056,raport-egipskich-lekarzy-magdalena-zuk-byla-w-ciezkiej-depresji.html#BoxLokKrajImg > Nie? Naprawdę? > Nagły rzut depresji u pięknej blondynki byłby bardzo wygodną wersją wydarzeń dl > a tego całego dziwnego klubowego towarzystwa ze znajomymi islamistami na fb. Źródło rewelacji: Rutkowski. Nieeee! Naprawdę? Czy naprawdę w tym szale łykasz WSZYSTKO jak leci czy tylko to co pasuje do Twojej nienawiści do 'beżowych'? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Nie? 09.05.17, 19:41 Od kiedy to jej chłopak i kumpel jego sa beżowi? W wiadomościach podawali ze jest jakaś zbieżność imion i ksywek osób zamieszanych w inna smieć blondynki .... Odpowiedz Link Zgłoś
budovnicka Re: Nie? 09.05.17, 19:52 Patrzcie jaką imprezę sobie urządzili Rutkowski i jego świadek po zakończeniu "Uwagi". Dla mnie zupełnie straciła wiarygodność. www.youtube.com/watch?v=q9CLioWpEOU Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 09.05.17, 20:10 No ale przecież niektóre forumki dałyby się za niego pokroić i posolić: szalona-matematyczka 08.05.17, 18:31 Rutkowski ma prawdziwa firme detektywistyczna, gdzie zatrudnia detektywow z licencja. Mamy wolny rynek, wiec rodzice ofiary moga sobie zatrudnic kogo chca. Przypominam, ze to rodzice Magdy zwrocili sie do Rutkowskiego a nie odwrotnie. (..) forum.gazeta.pl/forum/w,567,163847566,163847566,Egipt_smierc_Polki.html?p=163882136 Już to widzę, jak to rodzice Magdy poprosili Rutkowskiego o poprowadzenie śledztwa. Na pewno. Na pewno. A ta dziewczyna to na 100% podstawiona jest. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Nie? 10.05.17, 09:22 Taaa, detektywi z licencją, jak ten koleś, co w materiałach z Katarzyną W. stoi za Rutkowskim w kominiarce. Pracownik niewykwalifikowany robiący za kierowcę, bez wykształcenia i uprawnień, a ubrali go w kominiarkę i postawili, żeby poważniej wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Nie? 10.05.17, 12:25 Rosa, myslenie nie boli. Pomysl, zanim cos napiszesz. Jerzy Dziewulski, ekspert do spraw bezpieczeństwa, komentuje: "Kobieta lecąc samotnie do Egiptu musi być świadoma tego, że w oczach miejscowych mężczyzn będzie wyglądała prowokująco już samym brakiem mężczyzny u swojego boku. Miejscowi będą patrzyli na nią jak na zdobycz. Natomiast zupełnie inny stosunek będą mieć do kobiet ubranych zgodnie z obowiązującymi w danym kraju regułami. (...) Lecąc do któregoś z krajów arabskich wymagana jest szczególna ostrożność, nawet jeśli wiemy, że będziemy przebywać tylko w strefach turystycznych. To dotyczy szczególnie kobiet. Już samo nawiązywanie kontaktu z miejscowymi czy samotne przesiadywanie w hotelowym barze może być odebrane jako nachalna prowokacja. Wtedy poprzez tzw. pocztę pantoflową bardzo szybko może roznieść się informacja, o tym, że np. atrakcyjna, samotna blondynka znajduje się w określonym hotelu czy barze" zas o Magdzie Z.: "Sprawa śmierci Magdaleny Żuk od początku wydaje się bardzo dziwna i podejrzana. Na nagraniach, które mogliśmy zobaczyć w internecie i telewizji, widać, że jest ewidentnie pod wpływem jakichś środków odurzających." Podaje linka (bo niektore z was nie maja na tyle wysokiego IQ by same znalezc): wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Jerzy-Dziewulski-dla-Radia-ZET Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 10.05.17, 12:39 Prawdziwy odkrywca Ameryki ten Dziewulski Smierć Magdy Z. wydała mu się "dziwna i podejrzana". A niby jak ją można inaczej widzieć? jako naturalną? I to, co pisze o samotnej kobiecie w Egipcie - tak samo odkrywcze. To jest turystyczne ABC, jesli jedzie się do kraju tak odmiennego kulturowo i obyczajowo. Hotele nie są taką bezpieczna enklawą, by zapominac, że jest się jednak w Egipcie. Bo jednak spokojni i bogobojni muzułmanie nie idą pracowac w takie miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Nie? 09.05.17, 20:12 Haa.... pewnie podstawiona panna, cały Rutkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 12:40 Hm, dziwne, bo wczesniej wielu uczestnikow wycieczki zeznawalo, ze Magda na lotnisku, podczas lotu zachowywala sie normalnie (zreszta, gdyby tak szalala w lecacym samolocie to samolot by musial miec miedzyladowanie). Dopiero po przylocie do Egiptu, jak juz byla w hotelu, zaczely sie dziwne sytuacje (zaczelo sie od tego, ze o 3 w nocy kontaktowala sie z chlopakiem, ze ktos jest w jej pokoju hotelu, zas nastepnego ranka jej zachowanie bylo juz odbiegajace od normy). Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 12:42 Zreszta na lotniskach sa kamery i mozna zobaczyc jak sie zachowywala, gdy wsiadala w Polsce do samolotu lecacego do Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 13:02 Pokaż te zeznania wielu uczestników albo się zamknij. Gdyby każdy samolot, w którym ktoś się tylko dziwnie zachowuje, musiał lądować, nikt nigdzie by nie doleciał. Nie musiała od razu latać z plastikowym nożem między fotelami. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 20:10 To może łaskawie podasz linki do tych zeznań? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 09:23 Ależ bardzo chętnie. Daj linki (albo się zamknij). Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 14:04 Możesz podać jakieś linki do tych wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 12:19 A co internet nie dziala ? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 14:52 O, Chuck Norris na miarę naszych możliwości czytający codziennie do porannej kawy CAŁY internet? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 17:10 Przecież to było przewidzenia, że nie poda żadnego linka, bo te jej "rewelacje" po prostu nie istnieją. Za to kilkakrotnie podano do informacji publicznej, że są świadkowie, którzy twierdzą, że Magda już na polskim lotnisku i podczas lotu do Egiptu zachowywała się co najmniej dziwnie. Raz była mocno nieobecna, apatyczna, by za chwilę być agresywną. No, ale te informacje zupełnie nie pasują do teorii spiskowych niektórych emam. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 18:40 A ja czytalam, ze jej "zmiana zachowania" zaczela sie dopiero po przyjezdzie do Egiptu. Linku nie podam,bo nie chce mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 18:46 Ja czytalam gdzies, ze mogła dostać flakke - tzw. narkotyk zombie. Akurat wczotaj oglądałam filmiki na YT co robi z ludźmi ten narkotyk - przerażające i makabryczne... Zauważyliście, że coraz częściej pisze się o narkotykach i handlu ludzmi w kontekście tej sprawy? Moim zdaniem są przecieki, ze ta sekcja coś takiego wykazała. Widziałam konfę Ziobry, choć nic konkretnego nie powiedział niestety. Czekam na wyniki sekcji. Biedna dziewczyna, miała taki sympatyczny głos, miałam dreszcze jak mówiła"Ja już nie wrócę stad". Doskonale wiedziała co ja czeka Tego Markusa też zbyt dobrze nie znała, zaledwie 2 m-ce... Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 11:03 kupila wycieczke kolesiowi znanemu 2 miechy ? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 11:07 No śmierdzi na kilometr. I rodzicom nie powiedziała, ze leci do Egiptu, przecież o takich rzeczach się rozmawia, a ona pojechała i rodzice nie wiedzieli gdzie? Może Ziobro się wreszcie wykaże czymś innym niż tylko wyrzucanie sędziów z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 11:48 babcia.stefa napisała: > finanse.wp.pl/nowe-fakty-ws-magdaleny-zuk-nieznana-historie-opowiadaja-przedstawiciele-operatora-6120447158101634a > > " Wedle relacji jednej z uczestniczek wycieczki już na lotnisku w Katowicach Ma > gdalena Żuk, po pożegnaniu z partnerem, wykazywała wzburzenie emocjonalne i pła > kała - wyjaśnia Radomir Świderski, rzecznik operatora wycieczki. - Także po prz > yjeździe na miejsce obsługa hotelu oraz goście zauważyli jej dziwne zachowanie > - dodaje. > > Jak opowiada, już pierwszego dnia pobytu rezydent miał kontaktować się z rodzin > ą i zgłaszać jej nietypowe zachowanie." A co ty to cytujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 11:57 Czytać nie umiesz? Fragment wypowiedzi jednej z uczestniczek, która twierdzi, że Magda już w Polsce zachowywała się niestabilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:24 > zadnej wyplaty ubezpieczenia, sprowadzenie ciala na koszt rodziny.. Ubezpieczenie nie zostało wykupione. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:22 sumire napisała: > W TVP nie pracują już osoby, które szanowałyby godność kogokolwiek. Skoro nadar > za się okazja do zaspokojenia chorych apetytów tłuszczy i podratowania lecącej > na łeb oglądalności, to czemu nie skorzystać? Dla mnie taką osobą jest pan Rutkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 08:55 "Monika Z padla ofiara handlarzy zywym towarem to ta sama siatka ktora wspolkierowala corka Jana B muzyka slynnego polskiego zespolu rockowego LP Marcus w to syn dziennikarza gazety wyborczej oraz osobisty fryzjer zony przydenta Wroclawia - Rafala D. Marcus W. juz wczesniej byl zamieszany w morderstwo w Karpaczu w 2016 roku - sprawa Karoliny Kaczorowskiej która tez zostala zamordowana !!! Przypadkiem pojawia sie znowu Rutkowski - ten czlowiek jest zamieszany w ukrywanie dowodow i zamiatanie spraw pod dywan tak jak wykupy samochodow ktore najpierw kradli z a pozniej odzyskiwali - perpetum mobile Krzysztofa R. SBka patalacha. Monika znalzla sie w szpitalu w wyniku gwaltu jakiego dokonali wbrew jej woli odurzajac ja GHB ktorym Marcus dealuje po nocnych klubach . Swiadkiem w sprawie jest Ukrainka ktora opisala na swoim FB gwalt na Monice w hotelu - posiadam zrzuty ekranu. gwaltu dokonali : rezydent oraz jego znajomi handlarze zywym towarem z Polski - to wlasnie ta trojka jest znajomymi Marcusa a Monika byla la nich tylko twoarem ktory mieli dostarczyc i wyprobowac - chodzi o zlamanie psychiki dziewczynie zaraz po przylocie by pozniej ja odsprzedac do haremow i domow publicznych - taki byl cel tej wycieczki. trzeja zwyrodnialc z Polski bioracy udzial w gwalcie to : syn posła parlamentu Europejskiego mozna sprawdzic nagrania z wyjazdu Maciej S w ich srodowisku uznawany jest za goscia od brudnej roboty - jego tworczosc o mordowaniu kobiet jest dostepna w sieci Ci wszyscy ludzie ktorych wymienilem od rezydenta po Krzysztofa R biorą udzial w handlu zywym towarem" No to się już Markus Włodarski i reszta szajki nie wywinie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:06 Ło rety, a córka Szczerby nie jest w to zamieszana? Dziwne.. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 09:08 O proszę, dziennikarz wyborczej zdementował informację jakoby był ojcem Markusa W., prawackie trolle znów trafiły, jak z córką SZczerby, kulą w płot. Smuteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 09:27 antyideal napisała: > O proszę, dziennikarz wyborczej zdementował informację jakoby był ojcem Markusa > W., prawackie trolle znów trafiły, jak z córką SZczerby, kulą w płot. Smutecze > k. Tłuszcza w amoku atakuje wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 11:58 Tłuszcza nie dzieli się na prawą czy lewą. Tak tylko przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:49 gwaltu dokonali : rezydent oraz jego znajomi handlarze zywym towarem z Polski - to wlasnie ta trojka jest znajomymi Marcusa a Monika byla la nich tylko twoarem ktory mieli dostarczyc i wyprobowac - chodzi o zlamanie psychiki dziewczynie zaraz po przylocie by pozniej ja odsprzedac do haremow i domow publicznych - taki byl cel tej wycieczki. Wszystko możliwe skoro ona chyba na tym nagraniu mowi ze juz nie wróci. Swoja droga dziwne ze rezydent miał numer do jej faceta w Polsce, skoro jej komórka była wyłączona. To niby skad? Wiadomo ze wszystko to mógł byc przypadek, jednak dla mnie Hm on jest dziwny. Dla mnie troche dziwnie ze dziewczyna nie daje znaku życia po przylocie i nikt z rodziny za nia nie jedzie. Po 24 godzinach kupuje bilet i lecę za dzieckiem które sie nie kontaktuje. Tylko ze ja ma świra. Obawiam sie ze prawdy sie nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 09:55 Masz świra. Dorosła kobieta nie ma obowiązku regularnie raportować się rodzicom, zwłaszcza gdy jest na wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:11 masz świra. jedziesz za 27-letnim dzieckiem? w dodatku będącym na zorganizowanej wycieczce???? a jak ci takie dziecko wyjedzie z plecakiem w świat to co robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:26 Tak tylko pisze na forum, żeby zapewnić przede wszystkim samą siebie, że jest czujną matką i jest w stanie uchronić swoje dziecko. W realu pewnie by tak nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:12 Sądząc po pierwszym akapicie - tak, masz świra. Ludzie, co wy macie w głowach, że z całym przekonaniem oglaszacie, co się stało? Albo raczej - czego nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:13 3-mamuska napisała: > Wszystko możliwe skoro ona chyba na tym nagraniu mowi ze juz nie wróci. > Swoja droga dziwne ze rezydent miał numer do jej faceta w Polsce, skoro jej kom > órka była wyłączona. To niby skad? Skoro rezydent od poczatku klopotow był kontakcie z rodziną, co rodzina potwierdza, to choćby za jej pośrednictwem dostał nr chłopaka. Albo odwrotnie, chłopak dostał nr do niego. > > Wiadomo ze wszystko to mógł byc przypadek, jednak dla mnie Hm on jest dziwny. > Dla mnie troche dziwnie ze dziewczyna nie daje znaku życia po przylocie i nikt > z rodziny za nia nie jedzie. > Po 24 godzinach kupuje bilet i lecę za dzieckiem które sie nie kontaktuje. Tylk > o ze ja ma świra. > Obawiam sie ze prawdy sie nie dowiemy. > Nikt z bliskiej rodziny nie miał ważnego paszportu jak twierdzą, chłopak też, poleciał znajomy. Nie zostawili jej samej sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:29 łoo matko...ematka na śledczych i do MSZ.... no nie ma bata. dorosli ludzie niby z tej ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:38 Gdybyś miała odrobinke rozumku nauczyłabys się odróżniać informacje potwierdzone od domysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:35 3mamuska nie ma pojęcia, że gdy się wyjeżdża za granicę (lub zaczyna np. nową pracę), to się podaje numery kontaktowe do najbliższych, gdyby była potrzebna ich pomoc lub trzeba by było zawiadomić rodziców/chłopaka/męża/narzeczonego/dzieci o jakimś nagłym, złym zdarzeniu. Ale muundrzy się! Oj, jak się mundrzy Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:19 Może nie maja pieniędzy? Może im rutek rekomenduje zostanie s kraju? Może nigdy nie byli zagranica i tam czuliby sid jeszcze bardziej zagubieni niż s Polsce? Mozd nie znają żadnego języka obcego i nie maja pieniędzy na tłumacza? Na pewno maja tysiące powodów dla których nie pojadą do rgipfu Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:27 "A co o za cytat? " List rodziny zmarłej tragicznie modelki, która w dziwnych okolicznościach poznała TE SAMĄ grupę osób. Rodzina nigdy nie uwierzyła w samobójstwo kobiety, wszelkie śledztwa były prowadzone niechluje i sprawa przycichła. Rodzina tamtej młodej kobiety zamieściła ten list na bardzo wielu forach społecznościowych, żeby nadać sprawie nowy rozgłos. List znalazłam tez w mojej poczcie mailowej. Jak się powbija w Google te nazwiska - to aż skóra cierpnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:32 Kupa bzdur wymyślona przez trolle, łykana jak gęsi przez internautów takich jak jesienna nuta, którzy z przejęciem i w poczuciu misji przeklejaja te głupoty dalej Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:51 jesienna - skąd czerpiesz takie informacje. Wiesz, że jeśli się mylisz to ten człowiek może cię pozwać za pomówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 11:27 A kto to jest Monika z pierwszego postu? Bo jedyna jaką kojarzę, to taka tancerka sportowa na rurze, która zaginęła w centrum Warszawy. To ta sama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 11:43 To nie była żadna tancerka sportowa tylko pani zarabiająca pod Marriottem (ta, która zaginęła w środku nocy - spotkała się z klientem). Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 11:52 Aha. I ona była Monika. Ta z Egiptu to dotychczas mówiono, że Magda. A tutaj, że Monika. To już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:29 wolnosc24.pl/2017/05/08/eksperci-o-zachowaniu-magdaleny-zuk-i-markusa-w-ona-jest-ewidentnie-kontrolowana-a-on-ja-nagrywa-w-celu-zbudowania-sobie-alibi-wideo/3/ Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 11:33 TeZ bym się przed rutkowskim ukrywała, facet niejednemu spieprzyl życiorys Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:32 www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/tajemnica-samobojstwa-pieknej-modelki-w-hotelu-w-karpaczu-karolina-kaczorowska/eevfg24 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:51 Same wiarygodne źródła informacji Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 11:15 laska, weź coś na wstrzymanie, przecież to szmatławce bazujące na sensacji. Podajesz do wiadomości publicznej dane ludzi oskarżając ich o morderstwo, ochłoń powaga. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:41 Przy okazji - brakuje mi wątku kosmitów w tej opowieści, popros o dopisanie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:49 Za to jest tu jedna, co ma teorię, że w sprawę śmierci Magdy są zamieszani bojownicy z ISIS. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 10:48 To do jesiennej nuty zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: Egipt -smierc Polki 09.05.17, 15:07 Tu ktos przedstawia hipoteze tego, co moglo sie ewentualnie wydarzyc. www.youtube.com/watch?v=5i2Ukxi1tLk Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 19:42 E nie, wysłuchalam prawie do końca, calkiem do rzeczy gada - tylko ten styl, ten styl... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonagreen3 Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 00:04 No wlasnie, ciezko sie slucha ale ok, wyslucham do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 10.05.17, 13:39 >Miliony Polaków jeździły do Egiptu i myślą jak ja, ze to się mogło przytrafić którejś z nas albo koleżance, kuzynce itd To mało realne. Skoro miliony jeździły, to o wielu podobnych historiach byśmy słyszeli. A jednak nie słyszeliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Nie? 10.05.17, 18:46 Lady, jak nie slyszalas to wpisz sobie w Google "Egipt molestowanie turystek" albo "Egipt gwalty turystki" we wszystkich mozliwych jezykach, ktore znasz i wtedy zobaczysz jak duzo turystek (z Polski, Niemiec, Austrii, Rosji, USA itp.) bylo molestowanych podczas ich pobytu w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 10.05.17, 19:36 A czy ja mówię, że nie ma takiego zjawiska? jest, w dodatku w tych niby enklawach jest pod tym względem gorzej, niż np w Kairze. Bo w Kairze przyjeżdżające kobiety wiedzą, że muszą stosowac się do miejscowych zasad i nawet im do głowy nie przyjdzie zachowywac się swobodnie, jak w Europie. Poza tym co to ma do rzeczy? pajacowanie Rutkowskiego pozostanie tylko pajacowaniem. Zaczepiane turystki z poprzednich sezonow nie rzucą światła na tę sprawę, bo tym razem wydarzyło się coś więcej, niż proszek w drinku i wykorzystanie samotnej dziewczyny. Skoro tak pilnie śledzisz sprawę, to sama chyba to widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 10.05.17, 14:23 Chciałabyś poznać prawdę - a przyjmiesz ze spokojem, jeśli okaże się, że albo sprawcami byli Polacy, albo żadnych sprawców nie było?... Bo tak też może się okazać, wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 14:28 I moze w ostatnich latach latają do Hiszpanii czy Grecji, wcześniej najpopularniejsze były kierunki wymagające paszportu czyli Egipt Turcja albo Tunezja. A paszport dorosłego tak szybko nie wygasa. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Nie? 10.05.17, 14:38 Może po prostu wrażenie, że latali tam 'wszyscy' jest złudne. Z tego co pamiętam, ok. 1/3 Polaków ma paszport, reszta prawdopodobnie nie odczuwa z tego powodu żadnego dyskomfortu, a inne kontynenty wydają im się równie odległe jak Księżyc. Tez uwazam, ze to dziwne, ale nie jest to rzadkie kuriozum. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 14:29 ale czemu prymitywne od razu? są osoby które nawet nie chcą z polski na wakacje wyjeżdżać, to wg ciebie prymitywy jakieś? to sorki, ale sama trącisz prymitywnością myślenia. nie ma nakazu posiadania ważnego paszportu ani jakiegokolwiek innego. i oby! Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Nie? 10.05.17, 14:32 Bo tak, tacy ludzie maja węższe horyzonty, nie na darmo mówi sie ze podroze kształcą...... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 15:09 Tak prymitywne jest myślenie, ze świat się tylko ogranicza do Europy. Dla mnie to obce bo wyroslam w rodzinie z ciekawością świata i od małego wyjezdzalam z rodzicami a to do byłej Jugosławii a to na Węgry do Francji czy Włoch. Warunki byly orzasne doalidmy na campingach a czasem i w aucie, ale to mnie zahartowalo i obudziło chec poznawania świata. I tak, uważam osoby, które się nigdy poza Europę nie ruszyły ani poza Polskę za dość ograniczone. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 10.05.17, 15:23 No popatrz. Mój ojciec jest wykształconym i utalentowanym człowiekiem, który nie znosi podróżować i ostatnio za granicą był ponad 20 lat temu. W ogóle niechętnie się rusza poza swój ukochany ogródek. Nie lubi. Dobrze wiedzieć, że w oczach bergamotki jest dość ograniczony... Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Nie? 10.05.17, 15:36 Kant nigdy nie wyjechal poza Królewiec i jakos mu to nie zaszkodziło, więc i dla Twojego ojca jest jeszcze nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 15:37 Wykształcony.. .podróże też kształcą i to bardziej niż nam się wydaje. Widzę to, gdy spotykam się z ludźmi, którzy nigdy nie wysciubili nosa poza swój ogródek. To oni najczęściej są rasistami, ksenofobami i nacjonalistami oraz wyborcami PISu Nie byli, nie widzieli, nie poznali, nie rozmawiali z ludźmi z innych kultur ale wiedzą lepiej. Moim zdaniem tylko obycie w świecie dopełnia wykształcenie. Bez poznania świata człowiek nie może mówić o swoim wykształceniu, bo nie o wszystkim można przeczytać w sieci, książkach czy zobaczyć w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 15:49 Poza tym to starszy pan zapewne i może w młodości czy dojrzałym wieku się już najezdzil. Rozumiem ze osoby starsze mogą czuć potrzebę komfortu i niedogodności podróży ich mecza - to zrozumiałe. Ja pochodzę z rodziny młodej duchem, ciekawej świata i ludzi i zarówno moi dziadkowie jak i rodzice podróżowali, my z bratem też to robimy a nasze dzieci poznają świat od urodzenia niemal. Ale osoba w wieku 30-40 lat, która ma czas i pieniądze ale woli wymienić auto na lepsze, zmieniać meble co 3 lata i skupiać na innych materialnych potrzebach zamiast pokazać dziecku świat, jest dla mnie ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Nie? 11.05.17, 10:13 A zdajesz sobie sprawę z tego, że niektórzy nie wymieniają mebli i samochodów a i tak ich nie stac na podróż do Azji? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 10:44 Vaikiria, no co ty! To już według niektórych tak maksymalne ograniczenie, że przebywając w więzieniu ludzie są wolniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 11.05.17, 12:21 raczej sobie nie jest w stanie wyobrazić, te podróże co odbyła psu na budę a nie na poszerzenie horyzontów się zdały... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 10.05.17, 15:57 Może porozmawiajmy o homoseksualnym wyglądzie, pani obyta... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 16:25 Nie kompromituj się. Sami geje wiedzą jak to jest wyglądać ciotowato albo jak heteryk - podobnie u dziewczyn jest. Spora część ma bardzo zmaskulinizowany wygląda choć sa i kobiece lesbijki. Zauważ na slubach lesbijskich jedna kobieta zwykle ma suknię a druga krótkie włosy i garnitur lub coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 10.05.17, 16:26 Byłam na kilka ślubach lesbijskich w Hiszpanii i w Niemczech i wszystkie panny młode miały białe długie ślubne suknie. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Nie? 10.05.17, 15:46 Niech zgadnę, ze sumie rownież nie ruszyła sie poza ten ogródek albo w przypływie odwagi i przedsiębiorczości wyprowadziła sie na następna ulice ? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 10.05.17, 16:39 A ja się zastanawiam, czy ona jest w stanie to samo o tym ograniczeniu powiedzieć to swojej przyjaciółce, która poza granice Polski się w ogóle nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Nie? 10.05.17, 16:37 ty wyrosłaś w takiej a inny w innej rodzinie daj każdemu żyć wedle woli inaczej - trącisz prymitywizmem i podróże nic cię nie nauczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Nie? 10.05.17, 19:04 bergamotka77 napisała: > Tak prymitywne jest myślenie, ze świat się tylko ogranicza do Europy. Dla mnie > to obce bo wyroslam w rodzinie z ciekawością świata i od małego wyjezdzalam z r > odzicami a to do byłej Jugosławii a to na Węgry do Francji czy Włoch. Warunki > byly orzasne doalidmy na campingach a czasem i w aucie, ale to mnie zahartowal > o i obudziło chec poznawania świata. I tak, uważam osoby, które się nigdy poza > Europę nie ruszyły ani poza Polskę za dość ograniczone. > Jak zawsze mniej wiecej sie z toba zgadzam. To tym razem uważam ,ze osoby sa dosc mocno ograniczone jeśli uważają ,ze wszyscy musza zyc tak oni uważają za słuszne. Sa ludzie z dusza podróżniczka ,kochają się szwędać gdzie ich oczy poniosą, spac pod gołym mieniem namiotem i gdzie sie da. A sa osoby które nienawidzą jeździć, pakować sie zwiedzać , a namiot przyprawia ich i dreszcze. Poza tym wyjazd wyjazdowi nie równy. Moze byc tak ze latasz po całym świecie a siedziesz w hotelu nad basenem i niby to jest taki podróżnik. A inaczej jeśli zwiedzasz fajne miejsca i wogole. Same wyjazdy tez o niczym nie świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 10.05.17, 19:22 Nieprawda. Bo nieważne gdzie i jak podróżujesz i tak się uczysz- odwiedzasz nowe miejsca, doświadczam innego klimatu, poznajesz ludzi ich zwyczaje, jezyki, zasady funkcjonowania w codziennym życiu itd. Wiesz gdzie potrzebne sa wizy i paszportu, jak załatwia się różne sprawy poza Polską . I np. będąc w Egipcie 3 czy 4 razy doskonale wiem, że wybierajac sie tam trzeba mieć paszport z półrocznym terminem ważności a po wylądowaniu trzeba mieć euro/dolary na odpłatną wize - nie wykupilabym wycieczki dla kogoś nie wiedząc czy ma paszport odpowiednik dlugo ważny. Mało tego, nie wszyscy wiedzą ze paszport musi być ważny kilka m-cy do przodu a nie tylko na czas wyjazdu za granice bo linie lotnicze nie dokonają rezerwacji. Człowiek uczy się mnóstwa rzeczy mimo woli. Dlatego dla mnie pewne rzeczy są oczywiste. Oglądając Milionerów widzę ile pytań banalnych ludzie kładą bo brak im oczytania, obycia czy "opodróżowania". Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Nie? 10.05.17, 19:37 Oglądałam własnie program informacyjny na polsacie i na tvn i muszę powiedzieć że nawet w najbardziej szaleńczej teorii w tym wątku kryje się prawda. To jakiś obłęd!!! Co oni zrobili tej dziewczynie, jak musi się czuć rodzina dziewczyny, która w każdym programie informacyjnym widzi streszczenie chwil swojego dziecka, siostry. A jednocześnie jaką "ulgę - może to nie trafione słowo" czuje rodzina dziewczyny zamordowanej w Karpaczu gdzie po 2 latach ma szansę na uzyskanie odpowiedzi. ' Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Nie? 10.05.17, 22:10 A co mowili na polsacie i na tvn (nie mieszkam w Polsce, stad te pytanie) ? Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Nie? 10.05.17, 22:18 Że chłopak dziewczyny był znajomym tej modelki co popełniła samobójstwo w karpaczu, wypowiadali się współpracownicy dziewczyny, że była normalną fajną, uśmiechnięta dziewczyną i nigdy nie przejawiała skrajnych zachowań, tłumaczuli rozmowę po arabsku w tle, że ten rezydent zdawał relację jakiemuś bosowi, że ma ciągle dziewczyne na oku i oglnie wiadomości były w tonie, że dziewczyna padła ofiarą handlu żywym towarem, że jej coś podali. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 00:08 A przyszło wam do głowy, że chłopak Magdy jest fryzjerem i pracuje w modelingu, więc siłą rzeczy zna wiele modelek? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 08:00 O tym, że możemy mieć doczynienia z handlem ludźmi mówił również Ziobro. Natomiast Marcus i tych 2 pozostałych kolesi, którzy sa powiazani z obiema nieżyjacymi dziewczynami, wynajeli adwokata i zamierzają pozywać ludzi za groźby w necie. Acha, reporter tvp pokazał miejsce skąd miala wyskoczyć Magda i tym samym obalił teorie Rutkowskiego o tym, że spadła na trawę. Generalnie internauci wykazują, że Rutkowski na konferencji kłamał, a do Egiptu pojechał się zabawić, a nie pomóc w prowadzeniu śledztwa Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 08:12 Mnie też to zastanowiło, ze powiedział o handlu ludźmi i nie podał wyników sekcji. Gdyby nic w niej nie było takiego to by powiedział i rozwial wątpliwości. Ja pamiętam scenę z filmu Trade gdzie Alicja B-C na koniec popełnia samobójstwo by uciec handlarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 09:59 Od kiedy Ziobro jest dla ciebie autorytetem? Wcale im się nie dziwię, że wynajęli adwokata. To co się dzieje, woła o pomstę do nieba. Rutkowski nie był w Egipcie, tylko w Bogatyni. On tam posłał "swoich ludzi". Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Nie? 11.05.17, 10:17 Jesli nieważne gdzie i jak podróżujesz, to dlaczego bez podróży poza Europę jest się według Ciebie ograniczonym? Nie musiałam być w USA, żeby wiedziec, że potrzebny jest tam paszport i wiza. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Nie? 11.05.17, 17:13 bergamotka77 napisała: > Nieprawda. Bo nieważne gdzie i jak podróżujesz i tak się uczysz- odwiedzasz no > we miejsca, doświadczam innego klimatu, poznajesz ludzi ich zwyczaje, jezyki, z > asady funkcjonowania w codziennym życiu itd. Wiesz gdzie potrzebne sa wizy i p > aszportu, jak załatwia się różne sprawy poza Polską . Troche przesadzasz bo nikt na 10 dniowym urlopie nie pozna języka zwyczajów i funkcjonowania w życiu codziennym. A jak ktoś nie rusza sie często gęsto z polski to mu niepotrzebna wiedza na temat spraw urzędowych. Ludzie sa różni i nie każdego to bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 11.05.17, 17:47 Otóż to. Nawiasem mówiąc, nasunął mi się zabawny przykład - w ostatniej książce o Japonii "podróżniczka" Beata Pawlikowska pierniczy takie farmazony, że można się zastanawiać, czy w ogóle tam była. Sam fakt bywania tu i tam o niczym nie świadczy. I piszę to jako osoba spędzająca dużo czasu poza Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 18:00 Czytałam te książkę Pawlikowskiej - faktycznie beznadziejna ale generalnie ta pan pisze farmazony i to infantylnym stylem i dziwi mnie jej popularność. Ale ja nie pisze o zawodowych podróżniczkach tylko osobach, które sa ciekawe świata, lubią go poznawać a nie kisić się tylko w Polsce najdalej docierając nad Bałtyk. Potem widać jacy Polacy są ograniczeni i kseno- i homofobiczni i niechętni innym zwyczajom i stylom życia. Bo nigdy nie opuszczają swojej strefy komfortu i bezpieczeństwa polskich zasad zwyczajów i tradycji przebywajac z ludźmi wyłącznie podobnymi do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Nie? 11.05.17, 18:11 Czy piszą "niechętni innym zwyczajom i stylom życia" masz na myśli na przykład takich ludzi, którzy wyśmiewają kogoś, bo ma pasierbów, starszego partnera albo niewielkie mieszkanie? To prawda, zdarzają się tacy Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 19:16 Vaikiria, ja się zastanawiam, czy przedpiszczyni jest w stanie to samo powiedzieć prosto w oczy tris, z którą deklaruje tutaj wielką przyjaźń tris niejednokrotnie pisała, że wakacje z dziećmi spędza tylko w Polsce i nie jest zainteresowana wyjazdami za granicę. Według bergatmoty to musi być bardzo ograniczona osoba, jej partner i dzieci również Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Nie? 12.05.17, 09:36 Ej, dlaczego ktoś wyciął Bergamotkę? Napisała coś więcej niż zwykle? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 12.05.17, 09:43 zalinkowała coś, co nie podoba się moderacji (bo pewnie takie są wytyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 12.05.17, 11:59 Przekroczyła regulamin i jej wypowiedzi zostały skasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 12.05.17, 13:59 Jaki regulamin rosa ? Robisz tu za moderatorke? Na miejscu adminki ukrocilabym twoje zapedy do dyrygowania tym forum. Zresztą dostałaś już ochrzan ze głupoty wypisujesz bez jej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 11.05.17, 18:15 Ależ ta książka to właśnie doskonały przykład na to, że podróże kształcą tylko niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 18:20 Bzdury piszesz sumire. Pani Beata to specyficzna osoba, moim zdaniem nieszczęśliwa w życiu osobistym i te jej książki obrażają nierzadko czytelników ale ja piszę o niego innego rodzaju wiedzy nie wiem czy zauważyłaś. Nie każe ludziom książek pisać ale ja zawsze lepiej dogaduje się z ludźmi, którzy podobnie jak coś w życiu zobaczyli a nie tylko trzymają się swojego polskiego ogródka. I nie muszą byc to ludzie młodzi czy przy kasie. I chyba tylko w PL podróże uwaza się nierzadko za kosztowne fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Nie? 12.05.17, 09:39 A poza tym to można nie ruszyć się z Polski i dowiedzieć się, że są ludzie innych kultur, wyznań i mówiący innym językiem. Moim zdaniem warto łapać te okruchy wielokulturowej Polski, póki jeszcze są. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 18:11 Chyba mamuska nigdzie nie wyjeżdżasz i nie zwiedzasz bo wyobraź sobie, że da się i w 10 dni duzo dowiedzieć i doświadczyć jeśli się chce. Moje dzieci dowiedziały się mnóstwo podczas 5-dniowego wyjazdu do Rzymu. Mnóstwo zwiedzili, poznali i dowiedzieli o historii, kulturze i sztuce czy kuchni tego miasta choć jeden miał 5 lat a drugi niecałe 13. I uważam, że to nie przypadek ze starszy zainteresował się historia bo zawsze z nami podróżował, dopytywal się o przeszłość danego kraju i relacje Polski z innymi krajami, ich historie, zwyczaje czy języki plus mieszkał w dwóch krajach poza Polską więc doświadczył odmienności kulturowej. Nie reaguje dziwnie na osoby innej rasy, narodowości czy wyznania. Jest tolerancyjny i ciekawy świata. Na podobnego rośnie jego brat. Uważam że inwestycja w podróże jest równie ważna jak inwestycja w wykształcenie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Nie? 11.05.17, 20:31 bergamotka77 napisała: > Chyba mamuska nigdzie nie wyjeżdżasz i nie zwiedzasz bo wyobraź sobie, że da > się i w 10 dni duzo dowiedzieć i doświadczyć jeśli się chce. Moje dzieci dowie > działy się mnóstwo podczas 5-dniowego wyjazdu do Rzymu. Mnóstwo zwiedzili, pozn > ali i dowiedzieli o historii, kulturze i sztuce czy kuchni tego miasta choć jed > en miał 5 lat a drugi niecałe 13. I uważam, że to nie przypadek ze starszy zain > teresował się historia bo zawsze z nami podróżował, dopytywal się o przeszłość > danego kraju i relacje Polski z innymi krajami, ich historie, zwyczaje czy > języki plus mieszkał w dwóch krajach poza Polską więc doświadczył odmienności > kulturowej. Nie reaguje dziwnie na osoby innej rasy, narodowości czy wyznania. > Jest tolerancyjny i ciekawy świata. Na podobnego rośnie jego brat. Uważam że in > westycja w podróże jest równie ważna jak inwestycja w wykształcenie dzieci. > Jakbyś nie zauważyła odniosłam sie do POZNANIA JĘZYKA i codziennych zwyczajach domowych. Nie o cześci do zwiedzania kulturze kuchni, choć przeciez nie poznasz całej kuchni w 5 dni. O kulturze danego kraju sztuce mozna sie dowiedzieć bez jeżdżenie po świecie. To samo z historia. Wiec nie wmawiaj mi ze tylko będąc w danym kraju mozna poznać jego historię. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie? 10.05.17, 19:44 > Moze byc tak ze latasz po całym świecie a siedzisz w hotelu nad basenem i niby to jest taki podróżnik. Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Nie? 10.05.17, 22:31 Na necie gosc ktory mowi po arabsku przetlumaczyl to co mowia ci faceci ktorych jest tam z nią kilku. Zbiorowy gwalt to jedno. Nie bede cytowac ale gadali obrzydliwe rzeczy nie pozostawiajace watpliwosci ze zostala nawaszerowana i zgwałcona. Natomiast sam fakt ze Pan Markus wykonal te żałosne alibi w postaci filmiku kreconego siedzac sobie z zalozonymi nogami na stole, pipijajac herabtke i chrzaniac te farmazony kotku, myszko, piesku, anioleczku, kochana myszenko itp przez 15 minut nie zwracajac uwagi na jej koszmarny stan i przerazenie - beknie za to. I za tamta modelke i za Magdalene ktora znal dwa miesiace i niby slub planowal a bilet wystawial na fakrowym koncie na facebooku. Bo na swoim mial pana Rezydenta w znajomych podobnie jak gosc ktory mial po nią jechac. Koszmar. Oby tym razem sledztwo zakonczylo sie nie na tym co jen zrobili ale kto i po co ją tam wysłał. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Nie? 11.05.17, 09:46 A wiesz, że w necie każdy może napisać, że zna dany język i dokonać " tłumaczenia", czyli wrzucic dowolne głupoty ? Nikt tego nie zweryfikuje. Podobnie jak każdy może wrzucić dowolną bzdure, która zostanie powtorzona przez te tysiące detektywów na forach i grupach bez zastanowienia i sprawdzenia wiarygodności. Nie wiadomo jak było w sprawie tej dziewczyny, może jest grubsza, ale to co się wypisuje przekroczyło juz dawno granice absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 10:08 Z jednej strony mamy na internecie ewidentne przekraczanie granic dobrego smaku. Z drugiej strony na początku tej historii wydawało się, że polskie władze ignorują to zdarzenie, a pewna prasa próbuje ukręcić sprawie łeb. Internauci może przesadzają doszukujac się tutaj układu polityczno-biznesowego. Może nie. Pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 10:10 lauren6 napisała: > a pewna prasa próbuje ukręcić sprawie łeb. Zostałaś poproszona o podanie jaka. Przerosło? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 10:17 wiadomosci.wp.pl/plk-wronski-o-smierci-polki-w-egipcie-to-wierzcholek-gory-lodowej-6121217761912961a Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 10:27 lauren6 napisała: > wiadomosci.wp.pl/plk-wronski-o-smierci-polki-w-egipcie-to-wierzcholek-gory-lodowej-6121217761912961a WP 'zamiata sprawę pod dywan' artykułem 'śmierć Polki w Egipcie: to wierzchołek góry lodowej'? Tobie naprawdę odwala w tym amoku Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 10:38 Wiesz w tym steku wyzwisk, które wypisujesz, ciężko się połapać czy chodzi ci o link do prasy mówiacej o układzie, czy zamiatającej pod dywan. W przypadku nr 2 wejdź sobie w odpowiedni tag na tvn24 i sama poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 10:47 lauren6 napisała: > Wiesz w tym steku wyzwisk, które wypisujesz, ciężko się połapać czy chodzi ci o > link do prasy mówiacej o układzie, czy zamiatającej pod dywan. Przecież ZACYTOWAŁAM konkretne TOWJE słowa. > i sama poszukaj. I to jest właśnie odpowiedź, która mówi o Tobie, że kłamliwie pierdo.iłaś a teraz więc teraz nie potrafisz udowodnić. y Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 10:11 Nie sadze, zeby władza ignorowała to zdarzenie, skoro sam Ziobro tam siedzi. swoją droga to dla niego idealna sprawa dzięki której mógłby trochę podreperować swój image Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Nie? 11.05.17, 11:45 Ziobro trochę się wkopal bo internauci już wszystko ustalili, już wszystko wiedzą, tylko czekają na potwierdzenie, ale jeśli nie będzie za bardzo czego potwierdzać to Ziobro zostanie wrogiem publicznym i będzie oskarżony, ze kryje układ i bierze udział w wielkiej zmowie, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 13:45 I stąd parcie na jak najszybsze wskazanie winnych? Każdy powód jest dobry.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 10:34 lauren6 napisała: > Z jednej strony mamy na internecie ewidentne przekraczanie granic dobrego smaku > . O! jak fajnie, że to w końcu zauważyłaś. > Z drugiej strony na początku tej historii wydawało się, że polskie władze ignor > ują to zdarzenie, a pewna prasa próbuje ukręcić sprawie łeb. Słowo klucz - wydawało się. Internauci może pr > zesadzają doszukujac się tutaj układu polityczno-biznesowego. Może nie. Pożyjem > y zobaczymy. Sama należysz do tych internautów, nie zapominaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rozvielitka Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 23:11 Kamila, która w "Uwadze" z ramienia Rutkowskiego przestrzegała przed Arabami z Egiptu nawiązała z pewnym Mahmoudem całkiem ciepłą relację podczas wakacji (nie mylić z rezydentem), któremu to wysyłała swoje seksowne fotki i podziwiała jego budowę ciała. Po swoim wystąpieniu w TVN-ie poprosiła go o usunięcie wspólnych fotek z Instagrama: www.wykop.pl/link/3734733/przyjazn-kamili-swiadka-rutkowskiego-z-uwagi-z-mahmoudem/ Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 04:50 To ta, z którą Rutkowski już po konferencji prasowej świetnie się bawił przy alko i disco polo? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 08:15 Uważam, celowo nie napisałam pewnych informacji o Marcusie. Powiem tylko tyle, że nie bez powodu PIS nagle zainteresował się tą sprawą i Ziobro wczoraj przez 40 minut gadał z prokuratorem generalnym Egiptu. Kroi się wieksza afera. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 08:21 Dokładnie. Jak doczytałam, śledztwo nadzoruje osobiście prokurator generalny Egiptu. Chyba każdy laik może się domyślic, że nie zajmuje się on każdą sprawą związaną ze śmiercią cudzoziemki na terenie jego kraju....Zastanawia mnie ogromna ilość mężczyzn, ktorzy kręcili się koło Magdy w tym szpitalu. Nie wyglądali na pracowników szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nie? 11.05.17, 08:28 Też tak uważam. Również mam wrażenie, że to wierzchołek góry lodowej. Tak jak w Sopocie - samobójstwo jednej nastolatki doprowadziło do ujawnienia całego wieloletniego procederu stręczenia małolatek panom z sopockiej elity. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 11.05.17, 08:33 Ty tak uważasz? To jednak nie dzicz napadła w biały dzień przypadkową turystkę? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 10:04 Aaaa..! tris, to już nie islamiści i ISIS dokonali morderstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 10:07 Ej No chyba nikt nie pisał, ze Isis było w to wplatane. Ale przyznam, ze głupio by było gdyby się okazało, ze Polacy sprzedawali "swoje" (w domyśle polskie) dziewczyny za te zła granice Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nie? 11.05.17, 10:10 Po ludziach, którzy mają kontakty towarzyskie z muzułmanami można się wszystkiego spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 11.05.17, 10:12 >Po ludziach, którzy mają kontakty towarzyskie z muzułmanami można się wszystkiego spodziewać. Ogłoszono jakis konkurs na najgłupszy post roku? gdzie można głosować? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 10:15 W grudniu 2017, ja już nominuje cały ten wątek, a powyższy post ma niestety tutaj całkiem niezła konkurencje Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 10:19 Ja bym z marszu nominowała niektóre w kategorii "pożyteczna idiotka" Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 10:25 lauren6 napisała: > Ja bym z marszu nominowała niektóre w kategorii "pożyteczna idiotka" Pierwsza nominowana: Lauren6. Rzuca się naj wesz na grzebieniu a poproszona o konkrety (linki do filmów i artykułów) nie potrafi podać NIC. Po prostu bezmyślnie przeklepuje przeczytane na FB komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 10:45 A siebie typowałabyś na pierwsze miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 10:15 lady-z-gaga napisała: > >Po ludziach, którzy mają kontakty towarzyskie z muzułmanami można się wszy > stkiego spodziewać. > Ogłoszono jakis konkurs na najgłupszy post roku? gdzie można głosować? Mnie najbardziej śmieszy, że one po takich tekstach potrafią stwierdzić, że wcaaaaale nie są rasistkami Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 10:21 Mnie najbardziej śmieszy, że ktoś używający liczby mnogiej "one" pod postem 1 osoby uważa, że nie jest ograniczony Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 10:22 lauren6 napisała: > Mnie najbardziej śmieszy, że ktoś używający liczby mnogiej "one" pod postem 1 o > soby uważa, że nie jest ograniczony Uderz w stół - liczba mnoga Triss się odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 10:39 Jeśli nie potrafisz rozróżnić rozmówczyń to świadczy o twojej niskiej inteligencji. Chwalisz się czy żalisz? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 10:13 Tak, markus to na pewno hipsterski lewak. Jeśli doszło do handlu żywym towarem (ale dlaczego opublikował rozmowę na której dziewczyna ewidentnie jest w złym stanie? Przecież to ewidentnie na ja jego niekorzyść), to raczej dlatego ze pecunia non olet, a nie ze jest otwarty na rożne kultury. Co jest w sumie jeszcze gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 11.05.17, 11:35 triss_merigold6 napisała: > Po ludziach, którzy mają kontakty towarzyskie z muzułmanami można się wszystkie > go spodziewać. Jeden właśnie siedzi naprzeciwko mnie. Co trzeba mieć zamiast rozumu, żeby coś takiego napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 11.05.17, 11:52 Jest zbyt fajny, żebym pozdrawiała go od bandy rasistek. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 11:39 sumire napisała: > Co trzeba mieć zamiast rozumu, żeby coś takiego napisać? Moja teściowa by odpowiedziała, że g..na rozbełtane. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 10:13 W tym wątku bergamota pisała o ISIS, a tris rzuciła hasłem o islamistach, a loren jest święcie przekonana, że dziewczyna została zgwałcona i zamordowana z powodu oszałamiającej urody. Pewnie, że byłby wstyd, ale póki co, zamiast oskarżać ludzi i pisać na ich tematy nieskończone głupoty, to nasze prorokinie powinny się zamknąć i poczekać na rezultaty tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 08:19 bergamotka77 napisała: > Dziwne, ze sie wszyscy tak pochowali skoro nie mają nic do > ukrycia ? Tłuszcza z Bergamotką na czele robi polowanie i nie rozumie dlaczego ludzie się 'chowają'? Wasza głupota jest porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 08:24 Araceli a ty co jest mamusia tego M. czy kogoś z tego towarzystwa ze tak zaciekle nas hejtujesz i wyzywasz od tłuszczy? Razem z niejaka Sumire? To tyle na temat solidarności kobiet z kobietami. Zginęła dziewczyna są różne hipotezy a ty wiesz najlepiej ze to wariatka i chcecz wyciszyć temat. Jaki masz w tym cel? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 08:30 bergamotka77 napisała: > Araceli a ty co jest mamusia tego M. czy kogoś z tego towarzystwa ze tak zaci > ekle nas hejtujesz i wyzywasz od tłuszczy? O proszę! Już atak > Zginęła dziewczyna są różne hipotezy a ty > wiesz najlepiej ze to wariatka i chcecz wyciszyć temat. Jaki masz w tym cel? Tłuszcza w amoku. Nigdzie nie napisałam, że była wariatką ale co tam - lepiej bić się z własnymi urojeniami Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 08:35 Ty jesteś w amoku. Co ci przeszkadza ze sobie dywagujemy na ten temat? Dla mnie brak info o wynikach sekcji i zaangazowanie urzędników najwyzszego szczebla jest dostateczną przesłanką, ze to grubsza sprawa. Mam nadzieję, ze ich wszystkich dopadna bo w to, że radosna , pelna planów dziewczyna nagle wpadła w depresję nad tym pięknym morzem w niedepresyjnym kraju pełnym słońca nie wierzę od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 08:38 bergamotka77 napisała: > Co ci przeszkadza ze sobie dywagujemy na ten temat? A naprawdę nie wstyd Ci podawać nazwisk, ferować wyroków, oskarżać bez praktycznie żadnej wiedzy? Życzę z całego serca, żeby ktoś Twojego wsnusia przeczołgał w ten sposób - może zrozumiesz co to 'przeszkadza'. I nie - nie jestem związana z żadnym uczestnikiem tej sprawy. Po prostu mierzi mnie to polowanie. Taniec tłuszczy na grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 08:44 Dokładnie. Skoro po sesji zwłok do sprawy wkraczają prokuratorzy generalni obu krajów to znaczy, że sprawa mocno śmierdzi. Komuś jeszcze się wydaje, że sprawę kieruje się na najwyższy szczebel, gdy chodzi o narkomanke, która miała bad trip?? I tak, sprawa bardzo mnie bulwersuje, bo mamy XXI wiek i wydawałoby się, że taka historia nie ma prawa się wydarzyć. Magda mogła być naszą przyjaciółką, siostrą, nawet córką. Chce wiedzieć, że za kilka lat gdy moje dzieci pojada gdzieś z polskim biurem podróży to będą bezpieczne i nie wrócą w metalowym pudełku. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Nie? 11.05.17, 09:10 lauren6 napisała: > Dokładnie. Skoro po sesji zwłok do sprawy wkraczają prokuratorzy generalni obu > krajów to znaczy, że sprawa mocno śmierdzi. (...) Chce wiedzieć, że za kilka lat gdy moje dzieci pojada gdzieś z > polskim biurem podróży to będą bezpieczne i nie wrócą w metalowym pudełku. Jaaasne. Wkroczenie Ziobry i jego egipskiego odpowiednika z pewnoscia zapewni bezpieczenstwo twoim dzieciom jadacym gdzies z polskim biurem podrozy. Fascynujacy ciag (a)logiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 09:30 Jeśli ktoś tutaj jest z logiką na bakier to te, które usilnie odrzucają tezę, że dziewczyna mogła paść ofiarą miedzynarodowego gangu handlarzy ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 11.05.17, 09:33 ale chyba rozumiesz, że jeśli ta teza jest prawdziwa, to ona musiała przynajmniej częsciowo dobrowolnie się w to wplątać? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 09:42 Może jej chodzi o to, ze tka jak wcześniej wspomniana prostytutka, są zachowania/ profesje które są bardziej podatne na krzywdę. Np prostytutka ma większe szanse zostać poćwiartowania gdzieś w wawskm pustostanie niż np ty. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Nie? 11.05.17, 09:44 To chyba Ty wspominałaś, że chciałabyś, aby Twoje dzieci były bezpieczne? no więc muszę Cię zmartwić: przestępcy nie znikną z powierzchni Ziemi, wszystkich gangow nikt nigdy nie zlikwiduje. Musisz uczyć swoje dzieci, jak dbac o bezpieczeństwo, jak dobierać sobie znajomych, jak uczciwie zarabiac na życie. A jak dorosną, modl się, żeby nie zapomniały tych nauk. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 10:09 I jaka dramaturgia: [i]I tak, sprawa bardzo mnie bulwersuje, bo mamy XXI wiek i wydawałoby się, że taka historia nie ma prawa się wydarzyć. Magda mogła być naszą przyjaciółką, siostrą, nawet córką.[/] Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nie? 11.05.17, 08:57 <Dla mnie brak info o wynikach sekcji i zaangazowanie urzędników najwyzszego szczebla jest dostateczną przesłanką, ze to grubsza sprawa. Nie wiem, co rozumiesz pod "grubsza sprawa" - ogólnie sama śmierć w podejrzanych i niewyjaśnionych okolicznościach do cienkich spraw nie należy. Ziobro się zaangażował, bo sprawa głośna, w rezultacie zaangażował się jego egipski odpowiednik. Podawanie pełnych wyników sekcji i wniosków ze śledztwa chyba nie jest w zwyczaju żadnej policji na świecie przed zakończeniem postępowania. Przecież nie będą odsłaniać wszystkiego , co mają, bo przestępca się przygotuje na tego typu zarzut. BTW:na badania toksykologiczne czy inne specjalistyczne czeka się raczej dość długo. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 09:04 morekac napisała: > Ziobro się zaangażował, bo sprawa głośna, > w rezultacie zaangażował się jego egipski odpowiednik. No właśnie jeszcze przed chwilą panie twierdziły, że dobrze, że się internauci zaangażowali bo sprawa zrobiła się głośna i się nią służby zajęły. Teraz zajęcie się jest dowodem 'śmierdzenia'. I w ten sposób tłuszcza się nakręca. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 09:32 > BTW:na badania toksykologiczne czy inne specjalistyczne czeka się raczej dość długo. Zgadza się. Natomiast zwykła sekcja zwłok może potwierdzić lub wykluczyć tezy o pobiciu lub zbiorowym gwałcie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 09:34 lauren6 napisała: > tezy o pobiciu Teraz to 'teza'? Bo wczoraj twierdziłaś, że na filmie widać, że dwóch ją trzyma a trzeci bije... Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 09:35 Pewnie potwierdziła lub wykluczyła, ale dlaczego policja miałaby k jej wynikach krzyczeć na 4 wiatry, za mało kryminałów czytałaś Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 08:34 Robi się ciekawie, naprawdę mam nadzieje, ze to się jakoś rozwiąże . Ale powtarzam- przed rutkowskim to i ja bym się chowała, a wszyscy wiedza zd nakręceni ludzie w necie naprawdę mogą komuś zniszczyć życie- patrz kolega Ewy tylnan. W takiej sytuacji nawet gdybym była niewinna, tez bym brała adwokata i walczyła z ludźmi, którzy pisaliby ze np męża wysłałam ba pewna smierć Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 08:36 obrus_w_paski napisała: > Ale powtarzam- przed rutkowskim to i ja bym się chowała, a wszyscy wiedza zd n > akręceni ludzie w necie naprawdę mogą komuś zniszczyć życie- patrz kolega Ewy > tylnan. W takiej sytuacji nawet gdybym była niewinna, tez bym brała adwokata i > walczyła z ludźmi, którzy pisaliby ze np męża wysłałam ba pewna smierć Dokładnie. Rutkowski wielu niewinnym osobom zszargał reputację. W sprawie Iwony Wieczorek nawet zmarłemu (ten już się nawet nie mógł bronić) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 11.05.17, 11:42 Widzisz, bergamotka, moją solidarność z kobietami wyrażam w taki sposób, że nie grzebię w życiu tej dziewczyny i nie pieprzę, że na pewno ją beżowi zgwałcili, bo była ładna, a w ogóle to znajomy znajomego zna kogoś, kto wie, że szajka przestępcza ją zlikwidowała. Od tygodnia zaglądacie tej biednej dziewczynie w majtki - to dla ciebie solidarność? Dla mnie to obrzydliwe. Ale może za mało obyta jestem i dlatego dostrzegam nietakt w sianiu plot. Nie to, co ty. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 13:00 sumire napisała: > Widzisz, bergamotka, moją solidarność z kobietami wyrażam w taki sposób, że nie > grzebię w życiu tej dziewczyny i nie pieprzę, że na pewno ją beżowi zgwałcili, > bo była ładna, a w ogóle to znajomy znajomego zna kogoś, kto wie, że szajka pr > zestępcza ją zlikwidowała. Beżowi? Różnica jest taka ze ja bym nie użyła tego określenia. A akurat grzebanie w życiu tej dziewczyny pomoże ustalić czy zrobiono z niej wariatke czy miała powody by zachowywać się tak z powodu osób trzecich i ich działania. Od tygodnia zaglądacie tej biednej dziewczynie w maj > tki - to dla ciebie solidarność? Dla mnie to obrzydliwe. Ale może za mało obyta > jestem i dlatego dostrzegam nietakt w sianiu plot. Nie to, co ty. Miłego dnia. > Wskaż w którym miejscu zaglądam jej w majtki? Ale ty jesteś oblesna i wulgarna z tym swoim słownictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Nie? 11.05.17, 13:04 grzeban > ie w życiu tej dziewczyny pomoże ustalić czy zrobiono z niej wariatke czy miał > a powody by zachowywać się tak z powodu osób trzecich i ich działania. Pomoze sledczym. Ale nie internautom. Naprawde publiczna mielonka na podstawie niepelnych i niesprawdzonych/niepotwierdzonych danych nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 13:16 Jeśli się okaże, że to nie był atak psychozy tylko sprawa ma drugie dno to zostanie ono odkryte dzięki uporowi internautów. W przeciwnym wypadku sprawa zostałaby zamieciona pod dywan jak to rzekome samobójstwo dziewczyny z Karpacza. Ja bym tu dodała kolejne wątki historii, bo np gdzie były polskie służby, konsulat, ambasada gdy Magdzie działa się krzywda? Przecież przerażona rodzina błagała ich o pomoc kilka dni przed śmiercią Magdy. Dlaczego w szpitalu Magda została nagrana przez kamery w obstawie jakiś nieznanych Arabów, a nie ma przy niej żadnego pracownika polskiej ambasady? Tu też wypadałoby docisnąć nasza kochaną władzunię. Myślisz, że bez nacisku opinii publicznej ktoś ci odpowie na te pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 13:23 Tya, medal dostaniesz. Nie nakręcaj się , smierć obywatela innego kraju na organizowanej wycieczce zawsze się ciągnie. Tutaj mamy niebezpieczny kraj (tam się na urlop nie powinno s ogóle jechać), znane i dobre BP, wycieczkę organizowana (!), sama papierkowa robota to orka na ugorze, a smierć naprawdę nie jest typowa. Myśle ze i bez pomocy internautów by się ta sprawa należycie zajęto. Sa jeszcze dziennikarze sledzczy (to oni wraz z matka rozdmuchali sprawę krystka), policja, prokuratura itp. W bliskiej rodzinie męża był śmiertelny wypadek na urlopie w innym kraju, naprawdę trudno sprawę zamieść pod dywan, rozmowy z policja, prokuratura były codziennie, a sprawa właściwie jednoznaczna. A internauci nie zawsze pomagają, patrz sprawa Iwony wieczorek (matka narzekającą na internautów którzy tylko jątrzą), czy sprawę profesora uw (tam rodzina interweniowała na grupach fb prosząc rozpaczliwie o "ciszę") Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nie? 11.05.17, 13:32 O właśnie, jak się skończyła sprawa Krystka i kto z sopockich elit ma z jej tytułu problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 13:40 Z elit nikt, co jest okropne. Jestem tez jakoś dziwnie pewna, ze to ma związek z Iwona wieczorek...chyba tylko kozioł ofiarny krystek siedzi, a pan T. Wywinął się nawet z seksu z nieletnimi Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Nie? 11.05.17, 14:21 Nikt specjalnie, a już na pewno nie pan znany biznesmen Marius O., znany amator młodych dup. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Nie? 11.05.17, 13:34 ja tu cigale czegos nei rozumiem : jakie "kilka dni pzred smiercią" skoro wyjechala wpiatek a w niedziele juz nie żyła? to kiedy ta rodzian blagala o pomoc ? przed jej wyjazdem ? ktos z ambasady w szpitalu ? no jakis zart. myslisz ze tych pracownikwów są setki i tylko czekają , gdzieby tu pojechac po kraju i posiedziec w szpitalu przy łóżku jakiesgos rodaka ? moze sam konsul ma im rosołek nosic ? NIeznani Arabowie w szpitalu w Egipcie ? no pacz pani? a kto ma byc ? znajomy Japończyk czy koptyjski patriarcha? Egipt to kraj arabski , o czym zdaje sie wszyscy zapominają niby dorosle jestescie , w swiecie oblatane a jak przedszkolaki Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Nie? 11.05.17, 13:50 mozambique napisała: > ja tu cigale czegos nei rozumiem : jakie "kilka dni pzred smiercią" skoro wyjec > hala wpiatek a w niedziele juz nie żyła? > to kiedy ta rodzian blagala o pomoc ? przed jej wyjazdem ? > Jaki piątek? Podają, że w Egipcie wylądowała we wtorek www.tvn24.pl/wroclaw,44/polka-zmarla-w-egipcie-prokuratura-wyjasnia-co-sie-wydarzylo,736900.html Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Nie? 11.05.17, 14:59 W poscie startowym napisalam blednie date przybycia do Egiptu. Ona wyleciala 25 kwietnia (wtorek). W piatek rozmawiala z Markusem (ta nagrana rozmowa). Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Nie? 11.05.17, 13:35 Mialas mnie wygasic ! Odpowie. Ze do obowiazkow pracownikow ambasady nie nalezy... interesant powinien... zalecana jest lektura odnosnych ustaw i rozporzadzen co do zakresu/mozliwosci dzialan sluzb konsularnych i innych... Generalnie na pytanie "gdzie byly sluzby" odpowiedz zwykle brzmi "w pracy" i czesto jest to prawdziwa odpowiedz. Ta akurat sprawa zakonczyla sie tragedia, ale Magda nie byla jedyna obywatelka polska w tym czasie w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 13:51 lauren6 napisała: > Jeśli się okaże, że to nie był atak psychozy tylko sprawa ma drugie dno to zost > anie ono odkryte dzięki uporowi internautów. W przeciwnym wypadku sprawa został > aby zamieciona pod dywan jak to rzekome samobójstwo dziewczyny z Karpacza. AAAA... Ty WIESZ, że w Karpaczu to było RZEKOME samobójstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 13:55 Gdzie użyłam słowa WIEM? Zamiast wyzywać ludzi od tłuszczy, motłochów, komunistow, prawakow i lewakow łyknij sobie coś na uspokojenie i zacznij czytać posty, na które odpowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 14:03 lauren6 napisała: > Gdzie użyłam słowa WIEM? Piszesz w formie twierdzącej. Napisałaś, że tamta sprawa 'została zamieciona pod dywan'. Nie 'być może' - tylko w formie twierdzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 15:30 A co Ty araceli tak podejrzanie lobbujesz za zostawienie ? Twoje zachowanie jest dziwne. Masz powiązania z osobami z tej sprawy? Tu jest kilka forumek z Wrocławia więc może słyszeliście o tym Markusie i jego imprezowym towarzystwie z klubu Grey? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 19:01 bergamotka77 napisała: > A co Ty araceli tak podejrzanie lobbujesz za zostawienie ? Twoje zachowanie j > est dziwne. Masz powiązania z osobami z tej sprawy? Tu jest kilka forumek z Wro > cławia więc może słyszeliście o tym Markusie i jego imprezowym towarzystwie z > klubu Grey? Ja rozumiem, że w amoku świat jest czarno-biały -kto nie brandzluje się tą sprawą i nie tańczy na grobie to 'lobbuje za zostawieniem'? Tego typu zabawa tłuszczy jest obrzydliwa - poczytaj sobie co przeżywała matka Iwony Wieczorek kiedy jej sprawa była tanią rozrywką gawiedzi. Od rozwiązywania spraw jest policja a nie anonimowa kretynka na forum poszukująca 'imprezowego towarzystwa z klubu Grey'. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Nie? 11.05.17, 14:38 Mogli ja nacpac i się powiesiła bo wiesz działanie narkotyków jest takie, że robisz różne dziwne rzeczy pod jej wpływem. To samo towarzystwo bawiło w Karpaczu. Przypadek ze po kontakcie z nimi piękne dziewczyny zabijają się? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nie? 11.05.17, 13:56 lauren6 napisała: > Jeśli się okaże, że to nie był atak psychozy tylko sprawa ma drugie dno to zost > anie ono odkryte dzięki uporowi internautów. W przeciwnym wypadku sprawa został > aby zamieciona pod dywan jak to rzekome samobójstwo dziewczyny z Karpacza. O tak! Powinnaś pierwsza stanąć na piedestale zaciekłości, fałszywych oskarżeń, nielogicznych domysłów itp. Nie, to nie upór internatów cokolwiek spowodował. Raczej są to typowe jazdy niespełnionych ludzi, którzy żywią tą śmiercią, przede wszystkim z powodu niskich pobudek i dla własnej, chorej przyjemności. > > Ja bym tu dodała kolejne wątki historii, bo np gdzie były polskie służby, konsu > lat, ambasada gdy Magdzie działa się krzywda? Przecież przerażona rodzina błaga > ła ich o pomoc kilka dni przed śmiercią Magdy. Dlaczego w szpitalu Magda został > a nagrana przez kamery w obstawie jakiś nieznanych Arabów, a nie ma przy niej ż > adnego pracownika polskiej ambasady? I znowu udowadniasz, że swoją wiedzę na ten temat bierzesz z jakichś szmatławców albo z chorej wyobraźni. > > Tu też wypadałoby docisnąć nasza kochaną władzunię. Myślisz, że bez nacisku opi > nii publicznej ktoś ci odpowie na te pytania? Nie musisz wszystkich mierzyć swoją miarką. Naprawdę. To nie jest obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Nie? 11.05.17, 14:18 Z Kairu do Marsa jest prawie 800 km, serio myslisz, ze konsulat deleguje pracowników do każdego turysty, który wyląduje w szpitalu? W środku nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 16:22 Swoją droga podobają mi się komentarze w necie: marcus operował w klubie znanym wśród "lewicowych srodowisk", tj na wypadek gdyby ktoś nie wiedział, klub dla lewicowych środowisk czyli "dla gejów i jednocześnie burdel dla arabskich klientów". Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Nie? 11.05.17, 14:24 A jeśli się okaże, że winne są nie - pardą le mot - kebaby tylko Polacy, to będą jakieś oficjalne przeprosiny od forumowiczek dla kebabów, czy niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie? 11.05.17, 13:20 Poziomu wulgarności, na który wzbiły się pewne osoby w tym wątku, nie osiągnę i tak. I jak słusznie ktoś zauważył - od grzebania są specjaliści, nie internauci. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 13:58 Zastanawiam się co takie wrażliwe i dystyngowane damy robia na jednym forum z "tłuszczą", "motłochem" i "rasistkami". To jakiś rodzaj masochizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nie? 11.05.17, 08:32 Nie araceli, to ty zachowujesz się jak pożyteczna idiotka, która na siłę będzie bronić układu. I zapamiętajmy sobie, które media próbowały zamieść sprawę pod dywan robiąc z Magdy przećpaną wariatkę. To może być ciekawa informacja, gdy zostaną ujawnione kolejne wyniki ze śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 08:34 lauren6 napisała: > Nie araceli, to ty zachowujesz się jak pożyteczna idiotka, która na siłę będzie > bronić układu. A - Ty już rozwiązałś sprawę > I zapamiętajmy sobie, które media próbowały zamieść sprawę pod dywan robiąc z M > agdy przećpaną wariatkę. Twoja kłamliwość nie zna granic. Naprawdę. NIGDZIE czegoś takiego nie napisałam ale widać dla Ciebie ważne jest tylko kłamać i atakować. A do tego zapowiadasz, że będziesz pamiętać tylko własne KŁAMSTWA. Pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nie? 11.05.17, 09:21 A które media twierdziły, ze ona zacpala, bo mi umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Nie? 11.05.17, 10:49 obrus_w_paski napisała: > A które media twierdziły, ze ona zacpala, bo mi umknęło? No przecież według niej tvn24 ale sama sobie poszukaj bo tłuszcza nie poda Odpowiedz Link Zgłoś