Dodaj do ulubionych

Podroz marzen

• dziennik-niecodziennik Re: Podroz marzen 06.05.17, 19:24
      1. Grenlandia. Nie wiem czy sie uda, bo chlop nienawidzi zimna big_grin
      2. rejs Nilem - no cóż, obecnie groźnie dość.
      3. Islandia, Chiny, Japonia - koszty, koszty! ale kiedys sobie uskładam smile
      • dziennik-niecodziennik Re: Podroz marzen 06.05.17, 19:30
        a szczytem marzeń jest Amazonka i taki rejs po niej w stylu Martyny Wojciechowskiej czy Tonego Halika smile ale nie ma takiej opcji, boje sie panicznie węży i pająków i innych robali...
      • princesswhitewolf Re: Podroz marzen 07.05.17, 11:53
        latem w Grenlandii sa dodatnie temperatury, wiec spokojniesmile
    • bywalec.hoteli Księżyc, Mars, Jowisz :) 06.05.17, 19:34
      Księżyc, Mars, Jowisz smile
    • simply_z Re: Podroz marzen 06.05.17, 19:53
      RPA-ale się boję, Papua i Nowa Gwinea też się boję i Zimbabwe np..
      Sporo tych miejsc jest, kto wie..może kiedyś
    • bisiek10 Re: Podroz marzen 06.05.17, 19:54
      Turcja.
    • jak_matrioszka Re: Podroz marzen 06.05.17, 22:32
      Do Wloch bym chciala pojechac w lipcu, wiem ze nie pojade.
      Seszele, ale nie w wersj niskobudzetowej, i nie samolotem a statkiem - wycieczkowcem z basenem wielkosci boiska pilkarskiego na pokladzie.
      Do Indii bym sie wybrala, malzonkek powiedzial ze jak wyrobie paszport to moze, moze...
      • bi_scotti Re: Podroz marzen 06.05.17, 22:45
        Chcialam jeszcze dodac, ze jest mnostwo miejsc, do ktorych chce wrocic i to sa dopiero "nieziszczalne" marzenia, bo o czas coraz trudniej i wybor jest wciaz ten sam: albo tam, gdzie nas jeszcze nie bylo, albo back tam, gdzie juz bylismy. I prawie zawsze "nowe" wygrywa choc nie zawsze spelnia oczekiwania, eh ... I co roku sobie obiecujemy, ze czesc wakacji bedzie "new", a czesc "old", no i w tym roku znow nie spelnimy tych obietnic, bo beda co najmniej 2 a moze i 3 "new". Okropnosc wink
    • muchy_w_nosie Re: Podroz marzen 06.05.17, 22:48
      Chciałabym polecieć do innej galaktyki np Słonecznika, a z bardziej przyziemnych to przelecieć przez nasz układ słoneczny i zobaczyć z bliska planety i księżyce.
    • zuzann-a Re: Podroz marzen 06.05.17, 22:56
      Floryda, Nowy Jork , Seszele.
    • aj_riszka Re: Podroz marzen 06.05.17, 23:58
      ichi51e napisała:

> Macie jakies miejsca do ktorych chcielibyscie pojechac a wiecie ze nie pojedzie
      > cie?

Mam: Seszele, Malediwy, Australia, Wyspa Wielkanocna.
      Ale pewnosci, ze tam nie pojade - nie mam smile

• piepe Re: Podroz marzen 07.05.17, 00:20
      Zwykłe miejsce, ale w przeszłości - wielokrotnie później tam byłam, ale to nie towink
      Malediwy, Bali i Hawaje proponuję obejrzeć w Google street view - szczena opada, jakie to wszystko syfiaste.
    • anorektycznazdzira Re: Podroz marzen 07.05.17, 00:32
      Nie, w tym sensie, że jakoś tak mi się wydaje, że gdziekolwiek NAPRAWDĘ BARDZO chciałabym pojechać, to z pewnością bym pojechała. Realizuję w sumie tę zasadę krok po krokuwink
      No, może na Marsa nie polecę.
    • princesswhitewolf Re: Podroz marzen 07.05.17, 00:47
      moim marzeniem jest by dostac robote w ktorej nie bede musiala wyjezdzac. By tylko jezdzic nad morze we Francji czy w UK, i czasem do Polski.

Jak sie za duzo jezdzi to czlowiekowi obrzydnie. Perspektywa wleczenia sie znowu gdzies samolotem wywoluje we mnie torsje. Nie cierpie hoteli. Nie znosze lotnisk
    • czekoladazzurawina Re: Podroz marzen 07.05.17, 09:14
      Mnie się marzy objazd własnym samochodem Ameryki i Kanady, wyjechać tak na kilka miesięcy. Nigdy się to nie spełni, chyba, że wygram w totka albo syn zostanie drugim Lewandowskim, na co raczej się nie zanosi, bo nienawidzi piłki nożnej wink
    • klaviatoorka Re: Podroz marzen 07.05.17, 10:02
      hmm... daleka podróż marzeń do Azji... teoretycznie mnie stać, może nawet czas by się znalazł, ale układy rodzinne i zawodowe, oraz odpowiedzialność za zwierzaki duże i małe- na razie trzymają mnie na tyłku.
      No i wygodnictwo- chociaż co roku jeżdżę w fajne miejsca po Europie bo blisko, jednakk nie lubię "raise fieber", pakowania się, logistyki podróży, bariery językowej
      Miejsce nie jest istotne, dla mnie ważniejsze jest towarzystwo, z którym się podróżuje, zawsze wyjeżdżamy za granicę w dobrym towarzystwie
      I ludzie, których mogłabym tam spotkać- chciałabym poznać osobiście jakiegoś swojego idola, ale niekoniecznie w jego rodzimej Korei smile

Ale tak- Azja z pewnością
    • mamusia1999 Re: Podroz marzen 07.05.17, 11:31
      Seszele katamaranem. W kwestii Iranu biję się z myślami, bo jak mi już będzie obyczajowo przyjazny (no mam schizę, że mnie za podwianą spódnicę ukamieniują) to się zwalą tłumy. ..
      • berber_rock Re: Podroz marzen 07.05.17, 17:10
        mamusia1999 napisała:

> Seszele katamaranem. W kwestii Iranu biję się z myślami, bo jak mi już będzie o
        > byczajowo przyjazny (no mam schizę, że mnie za podwianą spódnicę ukamieniują) t
        > o się zwalą tłumy. ..

A Ty o tym Iranie chociaz cos wiesz albo czytalas? Bo po powyzszym wpisie sadze ze nieszczegolnie
        • princesswhitewolf Re: Podroz marzen 07.05.17, 18:55
          to taki efekt amerykanskiej propagandy lol....
    • regina-phalange Re: Podroz marzen 07.05.17, 12:14
      U mnie też Egipt - marzył mi się rejs po Nilu ze zwiedzaniem Kairu i Gizy oraz krótkim wypoczynkiem. Zawsze odkładałam i wybierałam Grecję lub Hiszpanię, no i póki co jest już po ptokach.
      Za to ze względów finansowych odpadają Meksyk, Brazylia i Stany, a konkretnie Floryda, Kalifornia i Nowy Jork, tam bym chciała najbardziej.
    • bywalec.hoteli Re: Podroz marzen 29.06.18, 10:50
      ciekawy wątek smile
      • berber_rock Re: Podroz marzen 30.06.18, 01:56
        Z moich nieosiagalnych
        SYRIA I JEMEN
        Powód prosty: juz nie istnieje to po co chciałam tam jechać.
    • mirkad Re: Podroz marzen 29.06.18, 11:07
      Australia
    • berber_rock Re: Podroz marzen 30.06.18, 01:46
      A dlaczego do Iranu akurat teraz nie chcesz?
      Ja byłam i wybieram się kolejny raz tak mi się spodobało.
    • maadzik3 Re: Podroz marzen 30.06.18, 12:39
      U mnie to nie do końca gdzie (choć mam swoje miejsca marzen) a Z KIM. Część wspólnych marzeń o podróżach spelnilismy cześć mam nadzieję spełnić. Oby!
    • claudel6 Re: Podroz marzen 30.06.18, 13:46
      Polinezja Francuska.
      • claudel6 Re: Podroz marzen 30.06.18, 13:46
        wakacje Vaiany smile
    • leanne_paul_piper Re: Podroz marzen 30.06.18, 14:32
      Ichi, może właśnie teraz jest dobry czas, aby pomyśleć o Egipcie?
      Ja wracam po dwóch latach, tym razem do Marsa Alam, więc raczej nie będzie zwiedzania, bo mają to być wakacje pod znakiem 5 x s.
      Ale już kiedy byłam w czerwcu 2016, było zupełnie bezpiecznie. Poruszaliśmy się wieczorami po Hurghadzie i ani chwili nie czułam się zagrożona. A muzeum kairskie co prawda podobno trochę splądrowane, ale coś tam może jednak jeszcze zostało.
      A piramidy warto zobaczyć, nigdy żaden widok z googla nie da ci tego, co zobaczysz na żywo. Łatwo też zweryfikować, kto naprawdę je widział, a kto plecie banialukiwink.
    • drinkit Re: Podroz marzen 30.06.18, 15:55
      Tak, wypad na orgie kulinarne i na ubaw do Tel Awiwu. Wycieczka relatywnie latwa do zrealizowania, bo lataja tam tanie linie.
    • tanebo2.0 Re: Podroz marzen 30.06.18, 15:58
      Tak. Jest nim Mars.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka