Dodaj do ulubionych

Kaśka Nosowska

18.05.17, 07:30

natemat.pl/208343,sypie-sie-projekt-jacka-kurskiego-tym-razem-z-wystepu-w-opolu-rezygnuje-katarzyna-nosowska
Kolejny dowód na klasę tej Pani.

A tak przy okazji wzięło mnie na wspominki.
Rok, pewnie 90 , myślę że jeden z pierwszych jej publicznych występów. ( tak, tak to jeszcze czsy przed Hey). Zaśpiewała gościnnie z niejakim, punkowym Włochatym Odkurzaczem. Tak się wstydziła, że stała do nas tyłem( oczywiście, przepraszając). Co ukrywać, wyszło super. W drodze powrotnej spotkaliśmy ją w autobusie, i na całe gardło: Kaśka dobrze było! A ona : No, to wy? No i mamy: " No co wy".
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 07:43
      Słusznie.
      Muszę przyznać, że jak zobaczyłam wczoraj to nagranie to mnie zemdliło. Po co jej to było?

Nie potrafię sobie przypomnieć czy Maryla udzielała się kiedykolwiek w jakiś ważnych sprawach, czy zabierała stanowisko? Może cała sympatia do niej wynika z tego, że była cicho? A jak sie odezwała... Aż żal. Bardziej niż koni.
      • gama2003 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 07:53
        A prezes Kurski jaki naturalny. Szczerość bijąca z pokornie ustawionych dłoni wzruszyła mnie dogłębnie. Uwierzyłam w każde słowo.
        • mid.week Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:02
          prawda? On jest tak lepki, że aż mi się powieki sklejają od samego patrzenia.
          • gama2003 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:08
            W tym filmiku prezentuje chwilową uniżoność i niewinność. To znaczy chciałby.

A Maryla ) pewnie chwilę wcześniej wycałowana po rękach ) mnie osłabiła. Absmak.
            • mid.week Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:20
              Powinna była zrezygnowac jako pierwsza. Ona akurat nie potrzebuje rozgłosu, ani w publiczej ani w innej, jej koncerty same się sprzedają, nie ma w tym kraju sylwestra bez "Małgośki" etc. Generalnie wszystkie "wyrobione" nazwiska powinny kurskiemu podziękować za udział.
              • gama2003 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:29
                Coś bąkała o rezygnacji, ale teraz nie jestem pewna, czy to przed, czy po wizycie w tvp.
                Dziwne czasy, żenujące.
                • mid.week Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:03
                  Jakoś mało we mnie wiary, że to bąkanie ma coś wspólnego z wyższymi wartościami niż "sypnął mi się scenariusz koncertu"... Ale chciałabym aby Maryla wyszła z tego z klasą, wydała sensowne oświadczenie i otworzyła lawinę rezygnacji.
                  • szarsz Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:07
                    Hyhy. No dowcip dnia Ci wyszedł big_grin
                  • maslova Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:34
                    > Ale chciałabym aby Maryla wyszła z tego z klasą, wydała sensowne oświadczenie i otworzyła lawinę rezygnacji.

Zaśpiewa dwie piosenki więcej z Zenkiem Martyniukiem, czym doprowadzi do ekstazy publiczność zarówno opolską, jak i TVPisowską. Nikt z oglądających (niestety) nie będzie rozkminiał, dlaczego w Opolu nie wystąpiła Kayah czy Nosowska
                    • maslova Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:37
                      PS Pozostaje tylko wierzyć w niską oglądalność tego "show"
                      • nathasha Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:27
                        nie liczylabym na to
                    • lellapolella Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:39
                      "Nikt z oglądających (niestety) nie będzie rozkminiał, dlaczego w Opolu nie wystąpiła Kayah czy Nosowska"

A ktoś to w ogóle będzie oglądał? Może jeszcze i to?
                      opole.wyborcza.pl/opole/7,35086,21825982,opole-2017-na-koncert-pietrzaka-solidarnosc-zwiezie-wlasnych.html
                      • zona_glusia Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 12:26
                        To już się nie tylko artystów dobiera, ale i publiczność, żeby przypadkiem nikt "zasłużonego mistrza" nie wygwizdał.
          • lellapolella Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:37
            Taki był słodziuchny, że zapomniał zrobić zaskoczonej miny słuchając "żartu" Maryli... Czyżby to nie było z jej strony spontaniczne?
            Co do Nosowskiej, czapki z głów. Zawsze była kimś wyjątkowym i krzepi myśl, że nic się nie zmieniło.
      • joa66 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 07:53
        Przykro na to patrzeć. Nigdy nie lubiłam jej piosenek , ale kiedyś zaimponowała mi mówiąc w jakimś programie, że zawaliła jako matka. Nie rozwodziła się nad tym specjalnie, po prostu ze smutkiem stwierdziła fakt. W powodzi zachwytów i samozachwytów celebrytów nad własnym rodzicielstwem, ona po prostu przyznała, że za mało jej bylo w domu, że nie zawsze podejmowała najlepsze decyzje, nie zawsze umiała mądrze rozwiązywać konflikty. Nie było żadnych wielkich tragedii, które zmusiły ją do refleksji, sama "się zmusiła". Bardzo mi tym zaimponowała. Tym bardziej teraz przykro.

p.s. A Nosowska zawsze wielka.
        • joa66 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 07:54
          Ten dłuższy post powyżej to o Rodowicz oczywiście.
      • black.sally Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:53
        ooo Marylka tylko mnie utwierdziła,że jest głupia.
      • szarsz Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:06
        > Muszę przyznać, że jak zobaczyłam wczoraj to nagranie to mnie zemdliło. Po co jej to było?

Ale dlaczego Cię to dziwi? Przecież Rodowicz największą karierę robiła za komuny i to jednak nie dlatego, że była taka anty i niezłomna, tylko wręcz przeciwnie. Ona ma podlizywanie się władzy w genach. Każdej władzy.
        • memphis90 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:37
          No właśnie miałam napisać, że Marylka nie pierwszy raz z wladzuchną pod rękę chadza...
        • maslova Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:42
          No niby tak, ale kobieta ma już wyrobiona dożywotnią pozycję gwiazdy, kasy chyba jej nie brakuje, więc z jej pozycją tak naprawdę to ona powinna dyktować warunki tego koncertu. Przecież gdyby postawiła twarde warunki, to nie wierzę, że Kurski by się nie ugiął, bo położyłoby mu to cały ten jego festiwal i kolejny raz ośmieszyło. Maryla naprawdę IMO nie miała NIC do stracenia na tym, żeby zachować się przyzwoicie. Nie tylko w stosunku do publiczności, ale (jak dla mnie przede wszystkim) w stosunku do swoich przyjaciół.
          • spanish_fly Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:57
            Myślę, że jest mniej głupia niż się Wam zdaje i na starość ostatnia rzecz jakiej jej potrzeba to stać się "public enemy no 1" dla Dobrej Zmiany. Tym bardziej właśnie, że jest mnóstwo rzeczy z przeszłości, które jej mogą wyciągnąć. Nawet jeśli nie straciłaby na tym finansowo, to "niepokorne" media wylałyby na nią mnóstwo gnoju, jak to mają w zwyczaju. Jestem w stanie zrozumieć, że walkę z reżimem zostawia młodszym ludziom, chociaż musi być świadoma, że chwały jej to nie przynosi.
            • memphis90 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:44
              A jak była młodziutka, to "walkę z rezimem" zostawiala starszym o ugruntowanej pozycji, którym walka nie zaszkodzi...?
              • spanish_fly Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:47
                Ja jej wcale nie bronię, bo nie ma czego, po prostu nie zgadzam się, że nie ma nic do stracenia.
                • gama2003 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 11:01
                  Paradoksalnie - nie idąc do tvp zachowałaby status gwiazdy ponad podziałami, teraz cokolwiek zrobi będzie źle, z marketingowego punktu widzenia. Co znaczy, że szczególnie mądra nie jest. Co Kurski, skromnie palce splatając, wykorzystał.
                  • spanish_fly Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 11:30
                    Możliwe, ale to tylko pokazuje, że jakby się nie obróciła to dupa zawsze z tyłu.
                    • szarsz Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 12:08
                      Rodowicz ma przeszłość jaką ma i tego nie zmieni, więc wszelkie obroty niewiele wnoszą. Ja mogę się tylko skrzywić z niesmakiem pt. no i czegóż można się było spodziewać po systemowej ulubienicy? Co zresztą niczego nie zmienia.
          • szarsz Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:57
            No niby masz rację. Niby, bo widzę jeden słaby punkt: żeby zachować się przyzwoicie, trzeba rozumieć to słowo. A tu mamy "niech żyje bal" :\
      • vaikiria Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:04
        to, że ktoś umie śpiewać to nie jest powód, żeby jego stanowisko w ważnych sprawach było9 wazniejsze niż zwykłego obywatela. Straszne jest to robienie autorytetu z byle zapiewajły.
        • spanish_fly Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:10
          Nie Tobie decydować, kto dla kogo jest autorytetem. Ludzie sobie sami wybierają autorytety.
          • vaikiria Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:47
            Ludziom wolno sobie wybrać autorytet, a mnie wolno smiać się do rozpuku, że dziennikarz pyta o ocenę polityki zagranicznej piłkarza czy pgoodynkę.
            • spanish_fly Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:48
              A kogo ma pytać? Waszczykowskiego?
              • iziula1 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:52
                spanish_fly napisała:

> A kogo ma pytać? Waszczykowskiego?

W sumie racja. Waszczykowski to totalne zero więc większą wartość ma wypowiedź pogodynki w zakresie polityki zagranicznej niż samego ministra.
                • vaikiria Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 11:03
                  No tak, skąd dziennikarz ma wiedzieć, z kim rozmawiać o polityce zagranicznej. To tak jakby oczekiwać, że nauczyciel sam przygotuje sprawdzian, zamiast wydrukować gotowce od wydawnictwa. Przykładanie się do pracy to frajerstwo.
                  • spanish_fly Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 11:26
                    Nie wiem, o co Ci chodzi, kochana, ale jestem za tym, żeby dziennikarze znacznie częściej przepytywali Nosowską na dowolny temat niż wielu rzekomych ekspertów. Obawiam się niestety, że ona nie na każdy temat będzie chciała się wypowiedzieć.

Nie każdy artysta czy celebryta staje się automatycznie autorytetem, ale bycie artystą czy celebrytą nie oznacza, że się nim stać nie może. Niektórych owszem warto pytać jedynie o najlepsze metody ukrywania worków pod oczami, inni mogą mieć bardzo ciekawe spostrzeżenia na znacznie poważniejsze tematy.
                    • vaikiria Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 11:44
                      Chodziło mi o zdziwienie, że Rodowicz nie zajmuje stanowiska i nie wypowiada się w waznych kwestiach, a nie o Nosowską. Bardzo dobrze, że się nie wypowiada, bo z jakiej racji by miała? Jakie ma ku temu kwalifikacje? Że wyśpiewała parę hitów?
                      • spanish_fly Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 12:30
                        Wszystko jedno tak naprawdę. Dla kogoś innego opinia Rodowicz może być cenna. Ważne kwestie bywają różne, nie zawsze trzeba mieć wiedzę ekspercką, żeby coś ocenić, czasem wystarczy zdrowy rozsądek, doświadczenie, poczucie własnej godności.

Czy dobrze rozumiem, że Twoim zdaniem artyści nie powinni mieć prawa do wypowiadania się np. na temat rujnowania przez PIS ustroju Polski poprzez niszczenie niezależności sądownictwa?
    • nenia1 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:22
      Kocham Nosowską, jest jak perła w błocie, nie ulega komercji, nie wdzięczy się do mediów, nie robi selfi z dziubkiem i nie wypina pośladków, po prostu jest sobą i jest świetna w tym co robi i jak robi.
      • iziula1 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:15
        nenia1 napisała:

> Kocham Nosowską, jest jak perła w błocie, nie ulega komercji, nie wdzięczy się
        > do mediów, nie robi selfi z dziubkiem i nie wypina pośladków, po prostu jest s
        > obą i jest świetna w tym co robi i jak robi.

Ja pamiętam jej pierwszy wywiad po urodzeniu syna. Była tam tak szczerze rozbrajająca swoją nieporadnością z mężem że zdobyła moje serce na zawsze.
        Mówiła,że przez kilka dni siedzieli w domu z zasuniętymi zasłonami, żeby dziecka nie wystraszyć . Aż przyszła jej matka pootwierała okna i powiedziała by przestali się wygłupiać i żyli normalnie smile
    • nathasha Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:24
      uwielbiam Nosowska - choc w czasach przedHeyowych jej nie znalam. Ale jak juz byla dosc popularna to koncert Hey byl moim pierwszym w zyciu. Pamietam tez ze w szczycie mojego uwielbiania wystapila na festiwalu w Sopocie - i ja, jak ta wariatka, wskoczylam na lawke i spiewajac kazda piosenke a w przerwach machajac jej jak szalona - chyba nawet mi odmachala smile za to moj ojciec udawal ze mnie nie zna smile ech, mlodosc
    • kropkacom Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 08:27
      Już w oderwaniu od Opola, pani Nosowska napisała też:

"Gdyby mój syn otrzymał zaproszenie na urodziny kolegi, którego mama nie uwzględniłaby na liście dzieci (i tu dowolnie): z domów niezamożnych, innego wyznania itp. - to zostałby w domu. Po prostu. Po ludzku. Ślę ukłony, ze słonecznego ponad podziałami Mokotowa."

I za ten tryb myślowy ma u mnie brawa. No ale to trzeba mieć trochę empatii jednak i uczyć swoje dzieci empatii.
      • volta2 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 12:51
        z punktu widzenia publicznosci, bo to dla niej jest festiwal organizowany, nie dla kurskiego przecież - to zachowała się dokładnie jak ta mama, co nie uwzględnia na liście tych owych i jeszcze innych.

• lady-z-gaga Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:09
      Miło czasem poczytac, że nie wszyscy i nie wszystko jest ns sprzedaż.
    • cosmetic.wipes Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 09:47
      Nosowska zachowała się tak, jak można się było po niej spodziewać. Z klasą, taktem i konsekwentnie. Wspaniały człowiek i wybitna poetka.
    • chocolatemonster Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 10:18
      Zawsze ja lubilam. Mądra, ciepła kobieta. Świetnie opisuje, co jej w duszy gra. Do tego wszystkiego piekna i skromna.
    • fornitta69 Re: Kaśka Nosowska 18.05.17, 11:37
      Nosowska jest swietna i ma duza klase. Rodowicz- szkoda slow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka