Dodaj do ulubionych

Manifest dzidzi piernik

19.06.17, 13:56
Jak pewne część z was wie (a jak nie wie to się dowie) mam dzidzia piernikowaty gust. To znaczy noszę się kolorowo, radośnie, łączę najdziwniejsze rzeczy i wzory. Stosuje odwróconą zasadę Coco Chanel - po ubraniu się spoglądam w lustro i dla pewności zakładam do mojego stroju dodatkową broszę w kształcie jaja sadzonego (to przykład bo mam też kolczyki w kształcie babeczek albo ananasów). Wszelkie: klasyczne, bezowe i na lata bo dobrej jakości - omijam szerokim łukiem (no chyba że da się do tego doszyć brokatowe guziki wielkości talerzy).

Całe życie byłam przekonana że to po prostu kiepski gust i po wzruszeniu ramionami żyłam sobie dalej kombinując jakby to domowym sposobem zrobić sobie niebieskie pasemka.
Ale nie - to oficjalne - jest nas więcej. Mało tego mamy od paru dni manifest smile

Duma mnie ogarnęła. teraz mogę już wsystko. Bo jak coś ma nazwę to już nie jest tylko szmyrgiel.
tu link do manifestu: Tekst linka

Tak mi sie radośnie zrobiło. Tym bardziej że nakupiłam materiałów na sukienkę i zastanawiałam się czy mogę sobie uszyć taką samą jaką uszyłam córce. I teraz już wiem MOGĘ.
Już niedługo podbiję świat w takiej kiecce smile
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/ba/a8/d5/baa8d5bf86e70dc24c5d95f90492e333.jpg
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja [...] 19.06.17, 14:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:08
        Ale co ma do tego moja otyłość. Będę dokładnie tak samo gruba jak założę czarne z czarnym w połączeniu z beżowym. Nie czarujmy się nie ma AZ TAK magicznych strojów, które mogą mnie wyszczuplić. Zatem po co się ograniczać. A po drugie - o ile miło mi że pamiętasz i zawracasz na to uwagę to nie jest wątek o moim ciele. No chyba że bardzo chcesz.
        • nowel1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 20:15
          Bardzo mi się podoba ta sukienka, i wyobrażam sobie wesołą kobietę, która ją nosi smile
          Poza tym niesamowity jest Twój dystans do samej siebie.
        • taki-sobie-nick Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 20:10
          beataj1 napisała:

> Ale co ma do tego moja otyłość. Będę dokładnie tak samo gruba jak założę czarne
          > z czarnym w połączeniu z beżowym.

Tja, ja też będę tak samo za gruba i krótkonoga, jeśli założę zwężane białe spodnie 3/4. Niemniej wyglądać będę inaczej.
        • anorektycznazdzira Re: Manifest dzidzi piernik 21.06.17, 18:31
          Beatka, BRAWO!
          smile
      • milka_milka Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:15
        Ale ona ma, he he, nadwagę, fajnego (z tego co pisze) faceta i dziecko. A Ty nie. Nie masz nadwagi, ani faceta, ani dziecka. Weź się za siebie.
        • kaz_nodzieja Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:18
          Tym bardziej powinna schudnąć. Nie tylko dla siebie, ale swojego mężczyzny i dziecka. Otyłośc to nie tylko wygląd, ale przede wszystkim kwestia zdrowia.
          • iwles Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:22

ty podobno szcupłe jesteś, a ze zdrowiem nie teges big_grin
            • kaz_nodzieja Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:25
              Otyłość by tego nie poprawiła, a wprost przeciwnie, doszłyby do tego dodatkowe problemy zdrowotne i psychiczne.
              • snakelilith Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:31
                Za późno. Te dodatkowe problemy masz już od dawna, twoja waga nie ma z ty nic wspólnego. Zresztą, jak pisałoś twoje zrzucone kilogramy też wróciły, więc niewykluczone, że po 40-tce dopadnie cię też nadwaga i będzie komplet nieszczęścia. Więc lepiej nie chojrakuj.
              • iwles Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:32

stąd wniosek, że szczupłość nie ma wpływu na płodność.
                • kaz_nodzieja Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:37
                  W przypadku sporej otyłości lekarze rekomendują zrzucenie wagi, chyba że zalecenia się zmieniły by nie drażnić "puszystych"?
                  • snakelilith Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:39
                    A kto tu jest otyły?
                  • milka_milka Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:39
                    Sugeruję zajęcie się swoimi problememi.
                    • kaz_nodzieja Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:14
                      Odpowiadam do wątku autorki, jak jej przeszkadzam to sama powie.
                  • iwles Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:45
                    kaz_nodzieja napisała:

> W przypadku sporej otyłości lekarze rekomendują zrzucenie wagi, chyba że zalece
                    > nia się zmieniły by nie drażnić "puszystych"?
                    >

i co? lekarze dają gwarancję, że zeszczuplenie spowoduje ozdrowienie ? a już na pewno przywróci płodność ? big_grin
                    • kaz_nodzieja Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:17
                      zdrowie.dziennik.pl/dziecko/artykuly/511353,problemy-z-zajsciem-w-ciaze-otylosc-a-plodnosc.html
                      • iwles Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:19

a jak to się ma do twoich doświadczeń ?
                        • kaz_nodzieja Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:51
                          Z otyłością miałabym zerowe szanse na ciążę. Teraz mam niewielkie, ale mam.
                          • sumire Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:04
                            Taak, czytałam ostatnio o jednym transseksualiście, co w ciąży jest.
                          • aka10 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 20:22
                            kaz_nodzieja napisała:

> Z otyłością miałabym zerowe szanse na ciążę. Teraz mam niewielkie, ale mam.
                            >

Plec zmieniasz ? Powodzenia!
                          • hallbera.jarlakappi Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 20:28
                            z c**ką mialbys większe
              • cosmetic.wipes Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:43
                Bardziej psychiczne już nie będziesz big_grin
              • dziennik-niecodziennik Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:29
                Jeszcze wieksze?
                To moze faktycznie nie tyj big_grin
          • turzyca Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 22:09
            Tluszcz tluszczowi nierowny, lepiej miec stabilna nadwage i prowadzic zdrowy tryb zycia niz spedzac zycie na dietetycznym jojo czy byc skinny fat.
          • hummorek Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 19:46
            kaz_nodzieja napisała:

> Tym bardziej powinna schudnąć.
            Ale to chyba obowiązkowe nie jest wink? Niech sobie będzie, jaka chce. Dla siebie.
            A kiecka super wink
        • taki-sobie-nick Można zacząć od nadwagi? :-P 20.06.17, 20:11
          milka_milka napisała:

> Ale ona ma, he he, nadwagę, fajnego (z tego co pisze) faceta i dziecko. A Ty ni
          > e. Nie masz nadwagi, ani faceta, ani dziecka. Weź się za siebie.
          >
      • nangaparbat3 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:22
        Stary piernik też milej wygląda jak założy coś kolorowego wink
        • butch_cassidy Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:13
          Nawet taki krąglejszy piernik smile
    • bella_roza Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:11
      pasuje mi ! big_grin
    • sumire Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:11
      Nosiłabym!
    • pani_libusza Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:11
      Fakt kolorowo bardzo, ja tam szara myszka jestem ale lubię takie pozytywnie zakręcone babeczkismile
    • nangaparbat3 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:21
      Prześliczna.
      I zdecydowanie jestem za Manifestem, im więcej kolorów, tym więcej radości smile))
    • beata985 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:23
      no cóż, ja dziękuję postoje ale Tobie życzę powodzenia, jak się dobrze w tym czujesz to czemu nie...smile
    • vodyanoi Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:24
      Od zawsze staram się być Elegancka. Jak mi się podobają te kobiety, które noszą granatowe cygaretki, białe koszule i buty przyzwoicie zasłaniające co niezbyt piękne.
      Podobają mi się, staram się, a i tak kończę w czerwonej opasce z czerwoną kokardką, bluzce wyglądającej, jakby ktoś na nią wylał kilka litrów farby w różnych kolorach, dżinsowej spódnicy niebędącej na pewno spódnicą ołówkową i butami z pasków (niskiej jakości, bo nawet te najlepszej jakości umierają, jak wlezę w nich w błoto. A włażę. Albo gorzej - w psią kupę. A włażę, bo łażę po trawnikach). To taka moja dzisiejsza stylizacja, uzupełniona spinkami mojej córki, bransoletką z wiszącą wisienką itd.
      Fakt, do pracy w tym nie idę big_grin Tzn. w tej opasce, bo nawet już w tych spinkach chodzę.

Po prostu - jak zaczynam te cygaretki i białą koszulę zakładać, to czuję się jak klaun. Jak przebrana. Jakby każdy widział - o, vodyanoi chyba dłuuugo przed lustrem stała, buhahahaha. Za to nikt na mnie uwagi nie zwraca (przynajmniej ja się tak czuję), gdy wyglądam jak dzidzia piernik. Najwidoczniej w duszy taka jestem.
      Do kaznodziei - jestem niewysoka i drobna. A to chyba najgorsze, bo wtedy jest z tyłu liceum, z przodu muzeum.
      • beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:31
        O ja dokładnie też tak miałam. Jak byłam młodsza to też próbowałam. I przysięgam - mam teorię, że moje ciało fizycznie odrzuca rzeczy eleganckie, klasyczne i na lata.
        Jak się tak ubiorę to po pierwsze dziwnie się w tym czuje (sztywno) a po drugie zaraz coś się wydarzy - zachlapię się, pogniotę albo zrobię sobie dziurę w widocznym miejscu. Tak jakby cały świat próbował mi powiedzieć - no weź sie nie wygłupiaj - to nie ty.
        Od kiedy się z tym pogodziłam jest pięknie. I na kwiatowym wzorze mniej widać plamy z ketchupu smile
        • turzyca Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 22:17
          A ja umiem byc elegancka zakladajac sukienke, bo sukienki kocham miloscia wielka i odzwajemniona, tak samo jak kapelusze. Ale za chiny nie umiem byc nonszalancko i elegancko rozchelstana. Dzis rano pod wyrazna presja rodziny mierzylam rzeczy, ktore nalezy nosic zwieszajace sie z ktorejs strony, uszyte symetrycznie, ale do noszenia asymetrycznego, albo z jakimis niskimi rekawami (krotko mowiac zostalam zawleczona do Zary i podobnych) no i niestety ale ja w tym wygladam nie nonszalancko ale jak ostatni niechluj.
      • banksia Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:47
        "jestem niewysoka i drobna. A to chyba najgorsze, bo wtedy jest z tyłu liceum, z przodu muzeum."

a to, prepraszam, wolalabys byc "muzeum" i z tylu i z przodu?

tez jestem drobna i niewysoka, mam maly tyleczek, prawie zero cellulitu, fajny cyc, szczuple i proporcjonalnie dlugie nogi. waga ta sama od liceum (teraz +10 kg bo ciaza - wygladam jak z pokaznym arbuzem, reszta bez zmian).
        moja figure traktuje jak blogoslawienstwo i dziekuje moim genom, ze nie sprawily iz po 35 zaczelam zamieniac sie w matrone.

z przodu tez nie calkiem "muzeum", ludzie przewaznie na oko daja mi ok 8-9 lat mniej niz mam, ale nie bede sciemniac, ze wygladam na 20tke.

ubieram sie bardzo mlodo (choc nie gowniarzowato, raczej jak studentka niz licealistka) i w glebokim powazaniu mam czy kdla kogos podpada to pod kategorie dzidzi piernik, czy nie.
        • vodyanoi Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:35
          To był do kaznodziei, a nie ogólnie.
          Ogólnie to ja jestem zadowolona ze swojej figury i mam nadzieję, ze za lat kilkadziesiąt będę robiła na nastolatkach takie wrażenie, jak moja ciotka o podobnej figurze. Ciotka z tyłu wygląda jak dziewczynka. Teraz ma już 80 lat i jest zgarbiona, ale 20 lat temu, jak ktoś widział ją z tyłu, to brał za nastolatkę. Przerażenie w oczach nastolatków po tym, gdy próbowali ją zaczepiać - bezcenne big_grin
          • black_magic_women Re: Manifest dzidzi piernik 21.06.17, 14:25
            vodyanoi napisał:

> . Pr
            > zerażenie w oczach nastolatków po tym, gdy próbowali ją zaczepiać - bezcenne big_grin

Lat temu 20 sąsiadka opowiadała, że na skwerze zaczepiło ją dwóch młodzieńców. Gdy się odwróciła powiedzieli "eee, myśleliśmy, że jakaś młodsza" wink
    • snakelilith Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:34
      Lubię kolory i wzory, ale pechowo wiele kolorów mnie przytłacza, a w beżach i innych monotonnych nudach wyglądam za to bardzo dobrze, więc jestem elegancka nie z powodu ideologii, a zwykłej próżności.
    • panterarei Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:37
      jeej, uszyłabyś więcej takich??? Córce bym sprawiłasmile
    • kawka74 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 14:54
      Nie lubię takich połączeń, nie podobają mi się wzory ludowe, wyglądałabym fatalnie, blablablablabla, a i tak gęba mi się cieszy do tej kiecki, jest kolorowa i zabawna.
      BTW gdzie kupiłaś materiały? Ten pierwszy gdzieś widziałam i pewnie bym sobie przypomniała po paru miesiącach, gdzie, ale drugiego ni cholery.
      • beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:04
        oba materiały (to dresówka) sa ze sklepu sprzedajemytkaniny.pl

zreszta. teraz jest taki wybór ze praktycznie nie ma ograniczeń - poza finansowymi
        • kawka74 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:18
          Myślałam, że to tkanina.
          Widać przyszedł czas na odwiedziny w ulubionym sklepie z dzianinami smile
          • beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:21
            Polecam. Od kiedy udoskonalono (a co za tym idzie jest nieco taniej) technikę druku cyfrowego na tkaninach i dzianinach jest tyle przepięknych wzorów że czasem aż nie wiadomo co wybrać. I to zwykle są dosyć krótkie serie zatem jest pewność że nie zobaczysz połowy miasta w tym samym.
            Ja tam jestem zachwycona - a córka jeszcze bardziej smile
            • kawka74 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:23
              Już przebieram nóżkami, ale nie wiem, kiedy pojadę do Łodzi. Kiedyś mieli wzory głównie piżamowo-śpioszkowe, rok temu było już dużo lepiej, więc żywię nadzieję, że dokonał się kolejny skok rozwojowy.
              • beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:40
                Teraz jest genialnie. Popatrz w necie. Coraz więcej artystów drukuje swoje własne kolekcje. I to są naprawdę fajne rzeczy. Ja osobiście od 3 dni prowadzę wojnę sama ze sobą. Zamarzyła mi się bluza z dresówki w pszczoły. O tej.
                https://dzianabelka.pl/wp-content/uploads/2017/03/PSZCZOLKI2-600x600.png

Ale naprawdę nie powinnam już kupować nowych tkanin dopóki nie wyszyje tej wielkiej sterty tkanin którą już mam. Ale ten nadruk jest taki faaajny.
                • kawka74 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:41
                  Z tego to ja bym chciała portki.
                  I uszyję sobie, póki nie zwinęłam maszyn, a co.
                  A stosy tkanin i dzianin zalegają mi wszędzie, część sprzedałam, części nie potrafię się pozbyć.
                  • beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:45
                    To tak jak ja. Mam całe kartony tkanin z etapu patchworkowego. Teraz zaczełam szyć ciuchy to powiększam kolekcję dzianin. A tu jeszcze do odkrycia softshell czy papier washable na torby.
                    Mam za mały dom smile
                    • kawka74 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:58
                      Gdybyś chciała się pozbyć tych patchworkowych, to ja chętnie smile
                      Tak, też uważam, że mam za mały dom. Opcja 'za dużo materiałów' to nieporozumienie ;p
                      • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 21:34
                        Dziewczyny a te dzianiny to overlokiem szyjecie czy zwykla? Bo ja na zwyklym starym luczniku, mam nowego singera overlock ale na razie nie umiem go uzywac sad
                        • beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 21:39
                          Na zwykłej, taniej silverce z Lidla. Ma ściegi elastyczne. Plus podwójna igła i na moje potrzeby wystarcza.
                          Czasem mi się marzy over ale jeszcze za mało umiem na takie inwestycje.
                        • kawka74 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 06:18
                          Ja na overlocku. Starego łucznika używam do szycia toreb, ma tę moc wink
                          W overlocku najbardziej wkurzające jest nawlekanie nici, a największym zdziwieniem była niemożność ryglowania ściegu. Jakość nieporównywalna, aczkolwiek do okazjonalnego szycia zwykła maszyna wystarczy.
                          • taki-sobie-nick Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 20:22

> W overlocku najbardziej wkurzające jest nawlekanie nici

W overlocku najbardziej wkurzająca jest CENA!
                            • kawka74 Re: Manifest dzidzi piernik 21.06.17, 07:00
                              To akurat rzecz względna. Za swój zapłaciłam niewiele więcej, niż za niezłą stebnówkę, co prawda nie przemysłowy, ale wytrzymał bardzo intensywne szycie. Dlatego uważam, że w stosunku do moich potrzeb i jakości maszyny cena była bardzo atrakcyjna.
                              Wszystko zależy od potrzeb, możliwości i perspektyw.
                • agua_de_coco Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 06:27
                  Bierz te pszczoły, koniecznie! Super są smile
                  Ależ Wam zazdroszczę daru szycia...
    • quelquechose Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:07
      Super sukienka smile Podoba mi się twoje podejście. Ja również uwielbiam kolory - zwłaszcza w szarej Belgii, którą ktoś mógłby nazwać 50 shades of grey wink Moje podejście jest jeszcze dziwniejsze, bo ja mam bardzo zmienny styl - mnie się szybko wszystko nudzi, w związku z tym styl też mam bardzo niestały. Jednego dnia to dzikie kolory, drugiego klasyka i czerń, dziś mam na sobie spodnie z wysokim stanem w stylu lat 40-tych. Ale kolory jednak wracają, bo inaczej deprecha. Też uważam, że nie należy się przejmować wiekiem i trzeba nosić się z fantazją - jedynie ze smakiem i nie ździrowato, ale ostatecznie, co tam kto lubi tongue_out

Samochód mam żółciutki wink

(nie wiedziałam tylko, że podpadam pod dzidzie piernik big_grin)

A sukienkę zamówiłabym dla córki smile
      • bi_scotti Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:30
        Przepiekne, cudowne, amazing, nieprzetlumaczalne "dzidzia-piernik" kojarzy mi sie raczej z kolnierzykiem bebe i falbaneczkami gdzie popadnie, niekoniecznie z crazy colours & patterns wink Ale niech Ci bedzie, jesli to tez podpada pod przynaleznosci dzidzi-piernik, niech ma big_grin
        Moi? Ja jestem zdecydowanie zbyt leniwa ubraniowo zeby szalec - do szalenstw trzeba miec czas i pasje. Mnie pasji do fashion brak totalnie, z trudem odrozniam brands, o ktorych ludzie lubia rozmawiac, nie mam pojecia co jest/nie jest "modne" - najwazniejsze dla mnie jest zawsze zeby sie latwo pralo (nie kupuje wlasciwie nic, co wymaga dry cleaning!), nie mielo i pasowalo na co najmniej kilka okazji tudziez dalo sie w tym przetrzec podloge w kuchni bez rujnowania kreacji wink Ale juz tu pisalam, ze gdy w przyszlym wcieleniu pojawie sie na swiecie jako black jazz singer (specjalnie dla kaz_nodziejo: definitely with extra kilograms!), to na pewno bede sie ubierac jak najbardziej kolorowa papuga, why not? big_grin Milego lata w kolorowych szmatach! Cheers.
      • quelquechose Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:05
        Na stare lata mogę być taka:

https://media.licdn.com/mpr/mpr/AAEAAQAAAAAAAAavAAAAJDMwYzRmM2EyLTg2ZDEtNDg3ZS05YWZlLTMxZDQ3YmUzNjRhYg.jpg

https://40plusstyle.com/wp-content/uploads/2012/04/oldandbeautiful.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/47/55
/ff/4755ffdc541caa719c5d44ac3d7de84d.jpg
        • beneficia Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 22:28
          Ale to nie jest styl dzidzia-piernik.
          Te kobiety są eleganckie. Kolorowa stylizacja, owszem, ale przemyslana.
          Natomiast załozycielka wątku oraz autorka tego pożal się boże "manifestu" mylą kreatywność z bezguściem.
          • bi_scotti Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 01:45
            beneficia napisał(a):

> załozycielka wątku oraz autorka tego pożal się boże "manifestu" mylą
            > kreatywność z bezguściem.

Because?
            Nie mozesz tego tak zostawic, Dear Beneficio (he? she?)! Definicje "kreatywnosci" tu prosimy a zaraz potem definicje "bezguscia" i dowod w punktach. Inaczej to jest po prostu brak poczucia humoru i radosci zycia z Twojej strony, czego nawet udowadniac nie trzeba, bo kon jaki jest kazdy widzi tongue_out Cheers.

https://www.wattix.com/blog/chilligan/that-color-scheme-should-be-illegal.jpg
            • beneficia Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 14:42
              >Definicje "kreatywnosci" tu prosimy a zaraz potem definicje "bezguscia"<

Serio nie odróżniasz elegancji od tandety? W takim razie żadne definicje na to nie pomogą.

>Inaczej to jest po prostu brak poczucia humoru i radosci zycia z Twojej strony, czego nawet udowadniac nie trzeba, bo kon jaki jest kazdy widzi<

Tak, to, że ja odrózniam kreatywnośc od jarmarku świadczy o braku poczucia humoru i radosci zycia z mojej strony. Własnie tak jest. Cheers, idiotko.
              • miss_fahrenheit Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 19:55
                beneficia napisał(a):

> Tak, to, że ja odrózniam kreatywnośc od jarmarku świadczy o braku poczucia humoru i radosci zycia z mojej strony. Własnie tak jest.

Masz rację, nie świadczy.

> Cheers, idiotko.

Za to to już trochę tak uncertain
          • quelquechose Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 10:57
            No to jest mój cel - nie jest powiedziane, że mi się uda big_grin
        • nenia1 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:56
          Te pani się ubierają kolorowo, ale to wszystko jest wysmakowane kolorystycznie, a to duża sztuka, potrafić łączyć kolory. Różne rzeczy można o nich powiedzieć, ale na pewno żadna z nich nie wygląda jak dzidzia piernik. IMHO żeby coś móc powiedzieć o tym jak ktoś się ubiera, samo określenie "kolorowo" jeszcze nic nie znaczy. Kolorowo może oznaczać wysmakowanie właśnie jak również jarmarczną tandetę.
        • latarnia_umarlych Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 09:49
          Ja też mogę być jak te panie, prześliczne są smile
          Ale muszę się zgodzić z przedmówczyniami - to w żaden sposób nie jest dzidzia-piernik. Te panie mają styl i nie ma w nich nic jarmarcznego.
    • nie-mama Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:17
      To super!

Ja za kazdym razem kiedy widze kolorowo ubrana babeczke (i to zupelnie niezaleznie od wagi czy wieku), to humor mi sie poprawia!
    • alpepe Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:17
      Podoba mi się, choć ja z tych, co szare, granatowe, białe, czarne, czerwone, aczkolwiek w lato mam chyba z pięć polówek w różnych odmianach różu i pomarańczu. I broń Boże za dużo biżuterii.
    • bei Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:22
      Cudna sukienka😊👌, ja nie mam odwagi, jestem mdła to i tak ubieram się. Radość barw czerpię z patrzenia na wesoła garderobę innych.
      Dzidzia piernik to niechodzi o kakofonię barw, tylko o niedobrany krój ubrań do sylwetki .
    • miss_fahrenheit Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:32
      Nie mój styl, nie mój typ, ale niech ci się dobrze nosi!
    • wisniowy_sad Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 15:48
      Też jestem bardzo cycata, wysoka i uwielbiam sukienki i spodnie ogrodniczki, wspomniane tu przez kogoś kołnierzyki bebe, kolorowe torebki i zabawne akcesoria (szczególnie do włosów) smile Jakoś tak mam, że jednego dnia wskakuję w koszulę z krawatem lub wieczorowe rękawiczki, a drugiego w... kombinezon onesie wink Beataj1, trzymaj tak dalej i nigdy się nie poddawaj big_grin Szkoda, że na żywo nie znam drugiej takiej osoby jak ja, a to dziwne, bo jeszcze (w porównaniu do większości ematek) młodzież ze mnie...
    • kokoryczko Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:01
      kurczę, podoba mi się pomysł na sukieneczkę dla córki jak z fotki. Być może górę bym zrobiła prostą białą z delikatnym haftem / koroneczką, ale spódniczka jest cudowna.. smile
      Popieram manifest, też miałam taką fazęsmile Teraz wolę czerń i pastele (beż, róż, szarość) choć pozostał mi sentyment do pstrokacizny.
    • butch_cassidy Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:11
      Rany, nie wiedziałam, że do tego trzeba aż manifestu smile
      Od zawsze tak się mniej więcej ubieram i... zawsze czułam się w tym dobrze, nigdy nie miałam wątpliwości, czy wypada.
      Za to zdarzało mi się słyszeć, że ktoś się dzięki tym moim wygłupom odważył smile ubrać mniej klasycznie, czy że mam fajny styl.
    • stephanie.plum Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:14
      mam taką zasadę, jeśli chodzi o moje ubrania: każdy kolor dobry, byle był to kolor SZARY.

nie wiem dlaczego tak jest, ale mam prawie wyłącznie szare ubrania.
      jak kupię sobie coś w innym kolorze, to nie mogę się zmusić, żeby to włożyć...

no, ostatecznie jeszcze może być czarny, czekoladowy brąz, khaki albo taki gołębi błękit.
      wzorów nie cierpię, chyba że takie delikatne, roślinne albo zwierzakowate (nie, nie chodzi o cętki!)

natomiast wizualnie, na kimś, soczyste motywy ludowe wprost uwielbiam!
      • hallbera.jarlakappi Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 17:17
        normalnie jak moja siora , czarny , bialy, szary
        granatowy dla niej jest za bardzo kolorowy !!!!

ja kocham rozowy , lila i błękitny bo jestem kurnia ksiezniczka!!!
    • butch_cassidy Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:14
      Dodam może jeszcze, że Cię właśnie kojarzę z forum, jako tę, która się potrafi ubrać smile
    • angazetka Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 16:26
      Nosiłabym taką kieckę big_grin
      Ja dopiero niedawno, po trzydziestce, zaczęłam bawić się strojem. Noszę na kolorowo i na młodzieżowo, i mam wrażenie, że mi z tym do twarzy.
    • gama2003 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 17:12
      Nie jesteś dzidzia piernik a kolorowy ptak !
      Dzidzia by założyła koroneczki z kolnierzykiem, skarpetki z koronkowym ,, wyłogiem,, i sandałki na kaczuszce do tego.
      A kolorowy ptak/flaming/papuga/paw to musi mieć kolorowo i wesoło na sobie. Inaczej siedzi napuszony i łypie nieżyczliwie.

Mam fazy kolorowe i dostojne, w szafie od nobliwości po oczopląsy smile
    • hallbera.jarlakappi Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 17:14
      zajefana big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • marcelina4 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 19:03
      odważna kreacja, taka ...łowicka jakby, mocno przykuwająca uwagę, jeżeli Tobie się podoba i chcesz ją uszyć, to na zdrowie smile
      • ponis1990 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 07:16
        Ja bym chętnie całą kieckę w ten górny wzór smile Oj, nosiłabym1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka