pade 30.06.17, 00:16 Mamy maturzystów sprawdzałyście już? Ja tak, ufff, młody zdał bardzo przyzwoicie, ale się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_i_p Re: Wyniki matur 30.06.17, 07:34 Gratuluję! Ja nie mama, ale idę do szkoły dzisiaj sprawdzić swoje dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Wyniki matur 30.06.17, 07:57 A kiedy są podawane średnie? Znajdę je gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wyniki matur 30.06.17, 08:08 Na OKE Wrocław jest informacja, że o 9:00 w CKE jest konferencja prasowa i wtedy podadzą średnie wojewódzkie i krajową. Podejrzewam, że opublikują to też na stronach CKE i wszystkich OKE praktycznie natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Wyniki matur 30.06.17, 08:12 Mój maturzysta nie odebrał kodu dostępu wiec dowiemy się jak zdał dopiero gdy dziś koło południa odbierze świadectwo. Napięcie rośnie! A w weekend będzie pewnie burza mózgów dotycząca rekrutacji - jakie kierunki, jakie priorytety Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Wyniki matur 30.06.17, 12:51 dido_dido napisała: > Mój maturzysta nie odebrał kodu dostępu wiec dowiemy się jak zdał dopiero gdy d > ziś koło południa odbierze świadectwo. > Napięcie rośnie! > > A w weekend będzie pewnie burza mózgów dotycząca rekrutacji - jakie kierunki, j > akie priorytety To on zdawał maturę, a jeszcze nie wie na jaki kierunek studiów pójdzie???? Rozumiem,że przedmioty maturalne ,rozszerzenia itd, to wybierał na chybił trafił,a teraz dopiero poszukacie uczelni i kierunku na którym te przedmioty są punktowane?Jeśli tak to podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wyniki matur 30.06.17, 12:56 Nie da się na chybił trafił, bo wybiera je się idąc do ogólniaka. Owszem, można profil zmienić po 1 klasie, ale to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Wyniki matur 30.06.17, 12:58 Nie do mnie, ale skomentuję. Teraz można aplikowac na dowolna liczbe kierunków i uczelni. Maturzysta interesujacy się np informatyką może zdawac w Warszawie np. na Politechnikę, UW, SGGW. Im mniejsza pewność kierunku "najlepszego" (bo przewazyć może jeden głupi punkt), tym bardziej trzeba zabezpieczac tyły i wybrać plan B,C,D. Z drugiej strony jak ktoś ma doskonałe wyniki, nie ma sensu płacenia ze rekrutację na million uczelni , bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Wyniki matur 30.06.17, 13:00 Tak, maturę zdawał z historii tańca i filozofii a teraz się zastanawia czy studiować biologię molekularną czy socjologię Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Wyniki matur 30.06.17, 18:09 tak na moje wyczucie, to większość studentow tez nie do końca wie co chce studiować Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wyniki matur 30.06.17, 10:53 dziubdziuś zgubił loginy i żyjemy w błogiej nieświadomości Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Wyniki matur 30.06.17, 11:16 To gratulacje dla syna. Jeden problem z głowy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Wyniki matur 30.06.17, 11:19 A tak ogólnie to jakiś kosmos dla mnie, mam nadzieję, że wprawy nabiera się z wiekiem czy doświadczeniem. Jak ja drżę przed klasówką z polaka, to co będę czuć przy maturze? Nie-wy-trzy-mam. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wyniki matur 30.06.17, 11:30 Kiedy moja córa pisała test szóstoklasisty (rocznik 2003) nie denerwowałam się w ogóle. Nic a nic, bo wiedziałam, ze sobie poradzi i z takim świadectwem jakie miała dostanie się tam, gdzie chce. Kiedy syn pisał egzamin gimnazjalny trochę się denerwowałam, ale nie aż tak, żeby w kółko o tym myśleć. Zrobiłam z nim kilka testów wcześniej, żeby sprawdzić czy da sobie radę, stwierdziłam, że da, więc o 8 czy 9, nie wiem kiedy zaczynali, pomyślałam o nim ciepło, a potem zajęłam się czymś innym. Ekhm, jeśli chodzi o maturę, to przez cały rok straciłam tyle nerwów, że kiedy szedł na egzamin nie czułam nic. Koleżanki z pracy patrzyły na mnie dziwnie Że jak to tak, nie przeżywam, paznokci nie gryzę? A ja sobie myślałam, że co będzie to będzie. Nauczycielka od matematyki syna powiedziała mi w sumie banał, ale bardzo prawdziwy, zwłaszcza w naszej sytuacji, że są większe problemy niż niezdana matura i, że mam się cieszyć, bo ona tak dobrze wychowanych uczniów jak mój syn widuje baardzo rzadko. Młody zdał, dwa przedmioty na ponad 90%, w tym rozszerzenie. On twierdzi, że ma w życiu szczęście. I chyba faktycznie tak jest, więc przestaję się już o niego martwić Ale ten rok szkolny dał mi tak do wiwatu, że powinnam chyba do jakiegoś sanatorium pojechać Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Wyniki matur 30.06.17, 11:49 Gratuluję takich wyników! Ja nadal czekam na informację o wynikach Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wyniki matur 30.06.17, 12:16 Mój nie chciał wiedzieć Wczoraj koło południa, powiedziałam mu, ze wyniki będzie można sprawdzić o 24. A on na to: no to ja po pracy pójdę sprawdzić Bał się. W końcu koło północy przyniósł karteczkę z danymi do logowania i powiedział: sprawdź, ale nic mi nie mów. No to sprawdziłam. Powiedziałam mu od razu, po co ma się chłopak męczyć Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Wyniki matur 30.06.17, 11:57 Witam Gratulacje! I co dalej? Idzie na studia? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wyniki matur 30.06.17, 12:18 Dzięki Nie wiem, szczerze mówiąc. Moje działania przynoszą skutek odwrotny do zamierzonego. Więc kwestię studiów niech rozstrzygnie sam. Jest dorosły w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Wyniki matur 30.06.17, 12:46 Mój dziubdziuś zdał! I to bardzo dobrze! Matematyka rozszerzona 90% (99 centyl) Fizyka 83% (98 centyl) Wygląda na to, że indeks na PW ma w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Wyniki matur 30.06.17, 12:50 dido_dido napisała: > Mój dziubdziuś zdał! > I to bardzo dobrze! > Matematyka rozszerzona 90% (99 centyl) > Fizyka 83% (98 centyl) > > > Wygląda na to, że indeks na PW ma w kieszeni Super😀😀😀! Gratki! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wyniki matur 30.06.17, 13:11 ufff, zdane polski i angielski wysoko-90-100 pkt. matematyka i fizyka nieco gorzej ale najważniejsze, że zdane można cieszyć się wakacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Wyniki matur 30.06.17, 14:12 Mam nadzieję, że za 8 lat też się pochwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
damakama Re: Wyniki matur 30.06.17, 14:31 Gratulacje! Ja z drugiej strony - nauczycielskiej - cieszę się - moi wszyscy maturzyści zdali i to naprawdę dobrze (a o niektórych się bałam)! Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Wyniki matur 30.06.17, 18:06 20% niezdanych matur to może jeszcze nie dramat, ale to ze z niektorych przedmiotow mediana wynikow i to od wielu lat jest poznizej 50% a rozklady wynikow często nie są Gaussowskie chyba powinna nareszce sklonic egzaminujących do przemyslen. Albo dzieciaki sa zle uczone albo to czego oczekuje się na egzaminie slabo pokrywa się z programem nauczania. Najwygodniej jednak pewnie obwinić o glupote dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Wyniki matur 30.06.17, 21:57 Też się pochwalę: mojemu niuniusiowi poszło dobrze, nawet bardzo dobrze (najważniejsze wyniki w przedziale 95-100%, z jednego przedmiotu 99. centyl). Parę tygodni temu skrytykowałam na forum organizację rozszerzonej matury z polskiego od razu po podstawie (zostałam zjechana jako przewrażliwiona), ale na szczęście to niuniusiowi nie zaszkodziło, napisał na 95%😀 Odpowiedz Link Zgłoś