Dodaj do ulubionych

dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :)

30.06.17, 13:16
zakochalam sie w tych ponizej ... wiem wiem, juz moja siostra oczy robila straszne ... na milosc jednak nie ma rady [piorun sycylijski!] i wlasnie dostalam maila, ze je do mnie wyslano i powinnam dostac przed wyjazdem na konferencje w przyszlym tygodniu, lalalala

pokazcie cos swojego [wartego by jatke wywolac] big_grin

https://www.eschuhe.de/media/catalog/product/cache/small_image/300x300//0/0/0000199239878_eva_minge-lucinda_1g_17mj1372160es_710_ab_01.jpg

i jeszcze takich zapragnelam i pewnie sobie kupie ...

https://www.eschuhe.de/media/catalog/product/cache/small_image/300x300//5/9/5902632139293_1__ab.jpg
Obserwuj wątek
    • paszewa Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:18
      te srebrne są super, te czarne paskudne wink
      • zlotarybka_1 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:20
        uwazam dokladnie tak samo
        • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:22
          ja uwielbiam takie "wycinane" albo "przekladane" buty.

a te srebrne sa jeszcze w wersji "stare zloto" smile
          • zlotarybka_1 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:24
            mam takie espadryle w koloze pudrowy roz posrebrzany, super sie je nosi
            • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:26
              > mam takie espadryle w koloze pudrowy roz posrebrzany, super sie je nosi

no mam nadzieje, ze beda wygodne ... ja mam wymagajace stopy, niestety ... kupilam sobie niesamowite sandalki, srebrny aksamit, paseczek na palcach i wlasnie takie wysokie zapiecie na kostce i zalozylam raz i teraz zdymki lecze, hehe
      • princesswhitewolf Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:24
        tez sie zgodze. Wyobrazam sobie jak te czarne potrafia obetrzec nogi
        • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:25
          > tez sie zgodze. Wyobrazam sobie jak te czarne potrafia obetrzec nogi

tu pewnie masz racje ...
          ... ale w nich sie nie chodzi, tylko stoi, siedzi i pokazuje nogi ... tongue_out
          • princesswhitewolf Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:20
            buty do siedzenia? hmm...

ok, Nie moja bajkasmile))
            • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:41
              > buty do siedzenia? hmm...

no siedzisz i wszyscy Twoje nogi w butach do siedzenia podziwiaja ... chodzic sie w nich nie da ...
              • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:04
                Sa jeszcze buty do lozka wink
                • gama2003 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:17
                  Do leżenia !
                  Albo stania z pejczem.
              • nickbezznaczenia Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:22
                Podziwiać tez nie.
                Chciałaś jatki. smile

kura17: [...]wszyscy Twoje nogi w butach do siedzenia podziwiaja
                • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:26
                  > Podziwiać tez nie.

haha, podziwiac NOGI w butach ... jak sie odpowiednio ustawisz, to na BUTY nikt nie zwroci uwagi, hehe
                  • nickbezznaczenia Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:28
                    I dlatego te buty są zbędne. smile
                    • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:00
                      > I dlatego te buty są zbędne. smile

no nie zgodze sie ... czasem trzeba za obcas chwycic ...
                      ... albo kogos przyszpilic (doslownie ... ) smile
                      • nickbezznaczenia Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:07
                        Obcas rzecz przydatna, ale dlaczego góra szkaradna? smile
                        • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:11
                          nie szkaradna, tylko po-wy-ci-na-na smile
                          (jesli to o moich drugich butach, bo juz drzewko mi sie rozjezdza, hehe)
                          • nickbezznaczenia Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:20
                            O drugich, jak najbardziejsmile

Idę spać i ma nadzieję,że trochę pojatkowałam.
                            • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:21
                              dobranoc smile
      • koronka2012 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:53
        A ja uważam dokładnie odwrotnie... srebrne jakieś niezgrabne, i nie chodzi o koturn.
      • regina-phalange Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 17:58
        > te srebrne są super, te czarne paskudne wink

To u mnie odwrotnie - srebrne dramat, czarne niezłe. wink
    • dido_dido Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:25
      Nie moja bajka ale życzę aby się dobrze nosiły smile
      Najważniejsze, że Tobie się podobają!
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:27
        > Najważniejsze, że Tobie się podobają!

haha smile
        pokaz jakies swoje, chcialabym zobaczyc, co jest Twoja bajka smile
    • black.sally Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:27
      te drugie fajne.Te pierwsze też nie są złe. może kolorek ciut nie mój, i ten pasek skaracjący nogę, ale... uważam,że obciachu nie będzie.
      Daj potem foty jak na nodze leżą smile
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:29
        > te drugie fajne.Te pierwsze też nie są złe. może kolorek ciut nie mój, i ten pasek
        > skaracjący nogę, ale... uważam,że obciachu nie będzie.

smile a za mna wlasnie cos srebrnego chodzilo, od zimy zeszlego roku ... i znalazlam. sa jeszcze zlotawe.
        i tez sie troche balam tych paskow, ale mam kilka par z podobnym rozwiazanie, nosze je glownie do spodni (waskie rurki) i wyglada to naprawe fajnie (nogi ponoc mam niezle)

> Daj potem foty jak na nodze leżą smile

hehe, az tak odwazna to raczej nie jestem ...
    • miss_fahrenheit Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:28
      O kurczę... te drugie - nie mój styl, ale akceptowalne (choć nie na codzień raczej), a te pierwsze... i tak najważniejszy jest charakter i osobowość smile
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:32
        pokaz jakies swoje, Panna Madralinska - przeciez jatka ma byc smile a bez obrazkow ja nie moge sie ponabijac tongue_out
        • lady-z-gaga Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:41
          Nie znasz się na jatkachsmile zabawa polega na tym, że ktos się podklada, a reszta w niego wali smile zasada wzajemności nie obowiązuje
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:42
            > Nie znasz się na jatkachsmile zabawa polega na tym, że ktos się podklada, a reszta
            > w niego wali smile zasada wzajemności nie obowiązuje

HAHA
            to walcie smialo! big_grin
        • miss_fahrenheit Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:00
          U mnie nudy. Na codzienne chodzenie:

https://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/6/30/8684487_aldoshoes.jpg
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:09
            > Na codzienne chodzenie:

... a na niecodzienne? wink

takich, jak Twoje, nie kupilabym, ale nie uwazam ich za brzydkie.
            ja lubie miec cos "innego" (moze i babciowego, jak pisala Mozambique, ale innego) i czesto pada albo na buty, albo na naszyjniki ... naszyjniki to mam najrozniejsze, z kamieni, z metali, ze szkla, z kosci, z lisci metalizowanych miedzia ... mam nawet prawdziwego pieknego zielonego chrzaszcza zalanego w plastiku ...
            • miss_fahrenheit Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:17
              > takich, jak Twoje, nie kupilabym, ale nie uwazam ich za brzydkie.

Bo to miała być taka nudna klasyka smile

A na niecodzienne nie znalazłam, wszystkie mają "pełne pięty" albo podwyższenie (koturn) pod palcami i 12 cm wink a ja chcę odsłonięte palce, piętę i najwyżej 8-10 cm i czarne do tego wink
              • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:33
                > A na niecodzienne nie znalazłam, wszystkie mają "pełne pięty" albo
                > podwyższenie (koturn) pod palcami i 12 cm wink a ja chcę odsłonięte palce, piętę i
                > najwyżej 8-10 cm i czarne do tego wink

to podwyzszenie pod palcami to sie chyba "platforma" nazywa wink i rzeczywiscie pelno jej wszedzie teraz ...
                szukaj szukaj, znajdziesz! smile
            • miss_fahrenheit Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:20
              kura17 napisała:

> naszyjniki to mam najrozn
              > iejsze, z kamieni, z metali, ze szkla, z kosci, z lisci metalizowanych miedzia
              > ... mam nawet prawdziwego pieknego zielonego chrzaszcza zalanego w plastiku ...

Prawdziwego chrząszcza?

Ja mam podobnie z kolczykami wink (wyłączając chrząszcza big_grin)
              • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:39
                > Prawdziwego chrząszcza?

tak! taki opalizujacy, zielonkamy - no piekny. i spory, jakies 4 cm.

> Ja mam podobnie z kolczykami wink (wyłączając chrząszcza big_grin)

ja tak mialam z kolczykami tez, ale od jakis 10 lat prawie ich nie nosze (choc mam mnostwo swietnych), a przerzucilam sie na naszyjniki wlasnie. zaczelo sie od wielkiego pieknego kamienia w kolorze moich oczu (zielono-brazowym), ktory dostalam od mamy i siostry na urodziny wink
        • nowel1 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:02
          https://mosaic01.ztat.net/vgs/media/pdp-zoom/FE/21/1N/00/0C/11/FE211N000-C11@12.jpg

Oszalałam dla nich.
          • memphis90 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:08
            Na lato???
            • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:09
              > Na lato???

u mnie dzis oberwanie chmury i zimno i tak od tygodnia... mam na nogach podobne (no ok, moje maja malowane srebrne kwiatki, huh)
            • nowel1 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:10
              Nie smile Na jesień. Jakoś tak zawsze prawie kupuję buty niezgodnie z aktualnym sezonem big_grin
            • kanga_roo Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:11
              ekhem, chciałam powiedzieć, że wyjeżdżam na weekend do znajomych, i zamierzam zabrać glany moje ukochane - na zapowiadaną pogodę jak znalazł.
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:16
            Nowel, fajne - lubie taka "stara" skore smile
            • nowel1 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:20
              No smile Fajnie, że doceniłaś wink
              • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:40
                mam taka kurtke czarna skorzana, nie jest bardzo stara (6-7 lat?), a wyglada totalnie vintage i ta skora jest az zielonkawa "ze starosci" ... pewnie wynika to z kiepskiej jakosci kurtki, ale i tak ja kocham smile
          • iskierka3 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:45
            Bardzo fajne!
    • beata985 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:28
      ja sukienek nakupiłam jak goopi śrubek i kurcze chyba się uzależniałam, chciałabym więcej...:

https://images.orsay.com/media/catalog/product/cache/allstores/thumbnail/80x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/4/6/462023_98s_1.jpg

tą na plaże i na codzień
      https://pics02.bonprix.pl/imgc/0/0/1/7/0/2/5/3/6/6/_640/17025366/dluga-letnia-sukienka.jpg

ta na wesele
      https://images.orsay.com/media/catalog/product/cache/allstores/thumbnail/80x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/4/6/462022_98f_7.jpg

tą na promocji
      https://yups.pl/img/imagecache/14001-15000/b3dac4d6e2090fc3d5955601031cb95320497de2.jpg

a chciałabym jeszczę tą suspicious
      https://pics02.bonprix.pl/imgc/0/0/1/7/0/2/5/3/6/3/_640/17025363/sukienka.jpg
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:34
        Beata smile
        "ta na codzien, ta na wesele, ta na promocji" smile))
      • aqua48 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:35
        Oo sukienek ja też nabrałam jak głupia, ale mam taki ulubiony sklepik na końcu świata...Co do butów podziwiam ale z obawą. Ja z koturnów zwyczajnie spadam, ześlizguję się, a takie paseczki nie trzymają mi wystarczająco mocno stopy i wykręcam sobie w nich kostki uncertain
        • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:42
          > Co do butów podziwiam ale z obawą. Ja z koturnów zwyczajnie spadam, ze
          > ślizguję się, a takie paseczki nie trzymają mi wystarczająco mocno stopy i wykr
          > ęcam sobie w nich kostki uncertain

no a ja wlasnie koturny wyjatkowo lubie, choc kostki mam "wykretne" - dobrze sie na nich trzymam i mam poczucie obcasa, choc nie mam szpilki wink
        • kura17 Aqua 30.06.17, 14:03
          tutaj sa jedne z moich ukochanych butow, przewygodne, koturny wlasnie (i z paseczkow wink ).
          powoli sie rozwalaja, nie moge ich juz nigdzie znalezc i strasznie zaluje!

https://lh6.googleusercontent.com/-OriZsN32oWQ/T80FukVKAoI/AAAAAAAAAAk/TshB9Qr0UHw/s720/DSC_5263.JPG
          • miss_fahrenheit Re: Aqua 30.06.17, 14:09
            O, te mi się bardzo podobają.
            • kura17 Re: Aqua 30.06.17, 14:10
              > O, te mi się bardzo podobają.

mnie tez, uwielbiam je!
              i nie mialam pojecia do niedawna, jakie wrazenie robia na facetach (dowiedzialam sie przypadkiem, hehe)
              • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Aqua 30.06.17, 15:09
                Ale fajne buty smile no i zgrabne male stopki
                • kura17 Re: Aqua 30.06.17, 15:16
                  > no i zgrabne male stopki

haha, dobre ujecie - kuzyn robil ... mam rozmiar 39, bardzo wysokie podbicie i szeroka stope ... naprawde daleko mi do "zgrabnej malej stopki", ale dziekuje smile
          • princesswhitewolf Re: Aqua 30.06.17, 14:21
            no te to rozumiem. w tych da sie chodzic. Sama bym takie chciala
          • aqua48 Re: Aqua 30.06.17, 14:52
            Ładne są, niestety mimo nawet niewielkiego koturna nie dla mnie, ach nie dla mnie smile Po prostu moje nogi nadają się do obcasów - słupków, albo szpilek, ale w butach stabilnie obejmujących całą stopę, w takich tylko się nie zabijam.
            Ale tak naprawdę, kocham nieco wariackie baleriny Hegos smile W nich się czuję najlepiej.
            • kura17 Re: Aqua 30.06.17, 14:58
              > Po prostu moje nogi nadają się do obcasów - słupków, albo szpilek, ale w
              > butach stabilnie obejmujących całą stopę, w takich tylko się nie zabijam.

oczywiscie nie chce Cie namawiac, ani przekonywac, ale te buty wlasnie sa stabilne - te paski sa na calej stopie, z tylu tez, dosc wysoko i trzymaja stope dobrze. ja z tych wrazliwych, prawdziwych szpilek mam 2 pary (i rzadko nosze, choc sa czerwone i zajefajne), a w tych moge caly dzien pomykac ... no ale nogi sa rozne, wiem to dobrze!

> Ale tak naprawdę, kocham nieco wariackie baleriny Hegos smile W nich się czuję naj
              > lepiej.

pokaz smile
              • aqua48 Re: Aqua 30.06.17, 15:38
                Takie jak te zamszowe np:
                polki.pl/moda-i-uroda/dodatki,jesienne-propozycje-hegos,10025275,artykul.html
                • kura17 Re: Aqua 30.06.17, 15:48
                  no takie zamszowe to bym zalozyla, O ILE bylaby inna podeszwa! no te cieniutkie plasterki w balerinach strasznie mi sie nie podobaja, lubie konkretne podeszwy ... ale gora swietna, bardzo w moim stylu smile
                  • aqua48 Re: Aqua 30.06.17, 15:58
                    kura17 napisała:

> no takie zamszowe to bym zalozyla, O ILE bylaby inna podeszwa! no te cieniutkie
                    > plasterki w balerinach strasznie mi sie nie podobaja, lubie konkretne podeszwy
                    > ... ale gora swietna, bardzo w moim stylu smile

Wiesz, w Hegosach ta podeszwa jest bardzo ok - wystarczająco i twarda i elastyczna, ja np mocno ścinam obcasy, a te butki poszły do szewca pierwszy raz dopiero po czterech latach użytkowania, to o czymś świadczy.

• kura17 Re: Aqua 30.06.17, 16:37
                      mnie "estetycznie" ta podeszwa sie bardzo nie podoba. lubie "ciezkie" buty - albo wlasnie przez podeszwe, albo przez obcas - a tu ani ani ...
                • pade Re: Aqua 30.06.17, 23:30
                  Bordowe cudnesmile
        • beata985 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:57
          aqua48 napisała:

Ja z koturnów zwyczajnie spadam, ze
          > ślizguję się,
          oj, to dziwne, bo koturny to najwygodniejsze buty jaki do tej pory znałam....i to nie tylko moje zdanie.
          nawet zimowe mam 12 cm i mogę w nich spędzic cały dzień-ematka poleciła i miała rację smile
          • aqua48 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:01
            beata985 napisała:

> Ja z koturnów zwyczajnie spadam, ześlizguję się

> oj, to dziwne, bo koturny to najwygodniejsze buty jaki do tej pory znałam....i
            > to nie tylko moje zdanie.

To pewnie jakiś problem w budowie stopy. Z łatwo się wykręcającymi kostkami miała problemy moja babcia, tato, a teraz ma mój syn. Koturny bardzo mi się podobają, ale po dwóch parach butów tego typu stwierdziłam - trudno.
            • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:12
              > To pewnie jakiś problem w budowie stopy. Z łatwo się wykręcającymi kostkami
              > miała problemy moja babcia, tato, a teraz ma mój syn. Koturny bardzo mi się
              > podoba ją, ale po dwóch parach butów tego typu stwierdziłam - trudno.

ale przeciez Ci powtarzamy, ze nie masz racji! w koturnach ma Ci byc wygodnie i juz! smile prosze udac sie do sklepu w celu zakupu!
              • aqua48 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:35
                kura17 napisała:

> ale przeciez Ci powtarzamy, ze nie masz racji! w koturnach ma Ci byc wygodnie i
                > juz! smile prosze udac sie do sklepu w celu zakupu!

OMG! Zadzieram kiecę i lecę jak mawiał mój tato smile
                • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:35
                  > OMG! Zadzieram kiecę i lecę jak mawiał mój tato smile

moj dziadzius tez tak mowil!!! smile
                  zadzieraj!
                  • beata985 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:09
                    I moja mama 😅
                    Leć.
      • chocolate-cakes Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:17
        Sukienki piękne smile
        A ja nic nie kupuję letniego. U mnie jak zwykle 17 stopni i pada deszcz, raz na tydzień wyjdzie słońce i jest ciepło, potem znowu tydzień chłodu sad
        Uwielbiam takie sukienki ale mogę nosić jedynie gdy wyjeżdżam na tydzień do ciepłych krajów, w tym roku akurat nie wyjeżdżam.
        Uwielbiam takie sukienki.

Co do butów, jestem nudna, noszę głównie baleriny.
      • barefoot_duck Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:31
        Beata, ta w zielone liście super. Powiedz proszę, że sklep internetowy - i podaj linka od razu smile
        • beata985 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:11
          Bon prix..z telefonu nie zalinkuje ale szukaj w sukienkach letnich...teraz mają darmową wysyłkę.
        • beata985 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 09:23
          www.bonprix.pl/style/dluga-letnia-sukienka-653151951/?catalogueNumber=976603&category=1700&type=image&source=7
    • loola_kr Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:32
      mnie ten piorun uderzył sukienką. Oszalałam i ją kupiłam.
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:33
        loola_kr napisała:

> mnie ten piorun uderzył sukienką. Oszalałam i ją kupiłam.

pokaz!
        • loola_kr Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:58
          trochę się boję... wink

https://static.zara.net/photos///2017/I/0/1/p/5598/227/800/2/w/560/5598227800_2_2_1.jpg?ts=1495808706722
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:04
            haha, na milosc nie ma rady smile
            fajnie wyglada na Tobie?
            • loola_kr Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:11
              big_grin no nie ma.
              tak, wygląda fajnie.
              Nie wiem gdzie w niej wystąpię, dobrze, że mam urodziny więc czy pasuje czy nie zakładam na imprezę big_grin
              • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:15
                to swietnie smile mi sie podoba bardzo ta haftowana gora, zreszta hafty bardzo modne w tym sezonie.
                fason dla mnie fatalny - mam duuuzy biust i ta falbana odpada. za to dlugosc fajna! ja bym ja nosila do wysokich sznurowanych kozakow na plaskim obcasie wink mam takie (zdjecie nie bylo robione butom, wyszly "przy okazji"):

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/be/bd/eyza/4qFe8r6dWccMcUe1iX.png
                • princesswhitewolf Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:22
                  fatalne zdjecie. Nic nie widac.
                  • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:33
                    > fatalne zdjecie. Nic nie widac.

buty widac tongue_out
                    • aqua48 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:54
                      kura17 napisała:

> buty widac tongue_out

I zgrabne nóżki smile
                      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:59
                        > I zgrabne nóżki smile

hehe, nozki chyba mam niezle (ja je lubie, ale tylko w rajstopach/ponczochach i obute), chyba nawet kaz to zdjecie kiedys pochwalil (olaboga) tongue_out

dziekuje!
                        • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:02
                          > chyba nawet kaz to zdjecie kiedys pochwalil (olaboga) tongue_out

o! wywolalam wilka z lasu! wlasnie sie w watku pojawil ze swoja klasyczna propozycja, LOL
                          • kaz_nodzieja Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:22
                            Wysoka jesteś. Myślałam, że typowa niemiecka spyra stąd kompleksy.
                            Ubierz szpilki na obcasie (klasyczne, nie "zabudowane" u góry), mini i hey....
                            Buty z fasonem "zabudowanym" optycznie skracają nogi (tak jak te nr 2).
                        • loola_kr Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 17:00
                          zgrabne nóżki i duży biust! Bosko!
                • lucerka Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 08:48
                  Buty super! No i te nóżki oh la la...
          • setia Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 18:12
            Loola_kr - najlepsza z rzeczy tu dziś zalinkowanych.
            • loola_kr Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:36
              dziękuję smile
          • yennefer.00 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:00
            Piękna, skad?
            • loola_kr Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:37
              z Zary.
          • regina-phalange Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 18:03
            Fajna kiecka, pasuje do drugich butów Kury. Poszłabym tak na jakieś wieczorne wyjście. smile
    • mozambique Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:48
      a ponoc e-matka woli boso chodzic niz wlożyc but o babciowym kroju - a tu proszę
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:05
        > a ponoc e-matka woli boso chodzic niz wlożyc but o babciowym kroju - a tu proszę

wiesz co, ja po watkach butowych to jestem pewna, ze nie jestem ematka ... ani te wychwalane, ani te opluwane nie sa zupelnie w moim stylu tongue_out
    • lady-z-gaga Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:56
      Pioruna nie poczułam, ale calkim fajne te pierwsze. Drugie wywołują ból nóg od samego patrzeniasmile
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 13:59
        > Drugie wywołują ból nóg od samego patrzeniasmile

no bo one SA do patrzenia, nie do noszenia, hehe smile
      • sacea Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:02
        Drugie też super, mam podobne z mięciutkiej skórki, chodzi się jak w kapciachsmile
        • nowel1 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:06
          Rozumiem, że masz i lubisz, ale te teksty o chodzeniu jak w kapciach są zabawne smile
          • mid.week Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:02
            Jak się nosi takie "papucie" to nie ma różnicy smile

https://teatralnagra.blog.onet.pl/files/2014/02/hs228_red_buty_100_pvc.jpg
    • nowel1 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:07
      Srebrne bardzo fajne, myślę że też wygodne.
      Takich jak te drugie nie cierpię. Jakoś tak estetycznie mnie odrzucają wink
    • mama.nygusa Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:18
      Obie pary chetnie bym nosila, tfu, w tych drugich chetniew bym siedziala smile
    • beata985 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:47
      a co do butów to jeszcze klapki kupiłam,
      zdaję sobie sprawę, że moze nie są zbyt urodziwe, za bardzo nie pasują mi do niczego ale zaintrygowana ceną przymierzyłam je no i już wiedziałam, że moje nogi z nich nie zrezygnują, istne spa...

https://www.decathlon.pl/media/835/8358386/big_8575d69f-5bb8-4497-92ef-5ed4c76f0cdd.jpg
    • kaz_nodzieja Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:56
      Nie, nie i jeszcze raz nie.
      Daj zdjęcie swojej sylwetki na priw. Dobiorę Ci za darmo odpowiedni zestaw.
    • konwalka Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 14:59
      Ha! To ja się wpraszam do rzeźni big_grin. Otóż od długiego czasu szukałam srebrnych butów. Na lato. Wygodnych. Na szpilce. I jak to połączyć? Wiec wpadłam na myśl światła i poszukałam w sklepach z butami dla tancerzy. I to była ta złota (srebrna) myśl. Buty sa takie mniej więcej, tyle ze zamiast kieliszka jest klasyczna szpilka: www.dance-artis.pl/dl-49.html
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:01
        totalnie nie w moim guscie, ale swietnie rozumiem potrzebe srebrnych butow i mam nadzieje, ze beda sie bosko nosily! smile
        • konwalka Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:04
          To nie te, ale cus w podobie. Ja mam pod nosem sklep z obuwiem do pląsów i sobie mierze. Wygoda, wygoda, wygoda. A do tego realizacja neurotycznej potrzeby srebrnych letnich szpilek do jeansów j takich przeboskich fru-fru bluzek, które sprzedają u mnie n bazarze Nepalczycy,
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:15
            no wlasnie ja tez bardzo chcialam srebrne buty, na poczatku nawet szpilki (tez do jeansow, ale nie do fru-fru bluzek, bo ja duza baba jestem), ale jak zobaczylam te, to juz zadne inne ... wink

pokaz te swoje smile Felusiom robisz zdjecia, to zrob teraz srebrnym ...
            • konwalka Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:22
              Pokaże jak kupię. Na razie snuje się w mękach wyboru pomiędzy dwoma parami. Mogłabym, jak prawdziwa kobieta, kupić oczywiście dwie pary, ale, jak mawia kiepski Ferdynand, Tk nie sa tanie rzeczy. Obiecuje zdjęcie jatkowe natychmiast po decyzji i zrealizowaniu zakupu, tak?
              • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:36
                oczywiscie pokaz jatkowe, jak kupisz smile
                ale moze pokaz fotki PRZED - pomozemy wybrac??? tzn te, na ktore zaglosuja ematki, odpadaja smile
                • konwalka Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:37
                  Raczej nie tongue_out ps pierwsze zalinkowane srebrzaki - cudne; kocham espadrule na takich koturenkach
                  • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:39
                    > ps pierwsze zalinkowane srebrzaki - cudne; kocham espadrule na takich
                    > koturenkach

a wiesz, ze ja nigdy espadryli nie mialam?? podobaly mi sie, ale jakos "sie nie skladalo" ... no to te sie zlozyly, hehe
                    nie moge sie na nie doczekac!
      • quelquechose Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 17:21
        Ale wiesz, że te buty dla tancerzy mają specjalną zamszową podeszwę? Nie nadaje się ona na chodzenie po dworze - jeśli więc ci to nie przeszkadza, to wybór spoko smile
        • konwalka Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 17:39
          No one maja być na takie stuk stuk do kawiarenki i żeby pomachać nóżka przy stoliku.
    • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:23
      no dobra, musze podkrecic te jatke troche, takie zamowilam, na ematce takie cos uchodzi za obciachowe kapcie:
      mosaic02.ztat.net/vgs/media/pdp-zoom/AN/61/1I/A1/1Q/11/AN611IA11-Q11@11.jpg

jeszcze nie przyszly, chcialam wlasciwie inne, ostatnio tak clarksy zachwalalyscie i jak juz upatrzylam co chce to sie okazalo, ze rozmiary wykupione. Ale jeszcze wroce do clarksow a na razie moze te sie nadzadza.
      • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:23
        w ogole to od dawna marza mi sie ladne sportowe sandaly ale albo sa brzydkie albo niewygodne i nadal nie mam nic.
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:36
        haha, okropne, ale ja sobie kupilam jeszcze gorsze niedawno (z czarnym kwiatkiem materialowym) wink
        te bylyby o niebo lepsze, gdyby nie ta biala podeszwa, bleh
        • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:55
          przyznaje, ze to nie szczyt marzen, jest szansa, ze beda niewygodne jak wiekszosc butow dla mnie, wiec je odesle. Te podobaja mi sie bardziej, choc podeszwa tez biala, ale mnie to nie przeszkadza:
          cdn.sarenza.net/_img/productsv4/0000129945/HD_0000129945_285906_09.jpg?201702062143&v=20170628154549&interpolation=lanczos-none&fit=inside|750:500
        • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:57
          pochwal sie chociaz jakims linkiem do tych butow!
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:00
            > pochwal sie chociaz jakims linkiem do tych butow!

no wlasnie szukalam, ale nie moge znalezc - to zwykle "klapki" z deichmanna
            popatrze jeszcze ...
            • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:10
              nie moge ich znalezc ... moze w domu fotke zrobie, jak nie zapomne
            • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:28
              z deimana mam obecnie takie:
              deichmann.scene7.com/asset/deichmann/p_pd_detail/Byszczce+espadryle+damskie+Graceland+-++-+deichmanncom--1342703_P.jpg?defaultImage=default&size=418,350

no to juz sie podlozylam na calego big_grin
              • iskierka3 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:31
                Czemu? Bardzo ok.
                • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:51
                  kapcie, nie sa sexy, nie wydluzaja nogi i do tego sa tanie wiec pewnie tandetne i zaraz sie rozwala. Aaa i skorzane tez nie sa. Zwykla szmata.
                  • iskierka3 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 17:07
                    No takwink ale po samym Twoim opisie juz lubie te butywink
                    Notabene czasem widuje panie w tych sexy wydluzajacych noge i w tym naprawde trzeba umiec chodzic by nie wywolywac wspolczucia dla niewygody dlugonogiej sexbombywink zdecydowana wiekszosc chodzi jak pelen godnosci bocian, ktory wlasnie byl polknal dorodna zabewink
                    Ja tez nie potrafie w takich chodzic, zeby nie bylo. Jak sie ostatnio wyelegantowalam to mialam ochote zdjac diabelstwo i wreszcie ruszyc z normalna predkoscia.
                    • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:07
                      ja wole miec niewydluzona optycznie noge (bo i po co?) i nie cierpiec, chodzenie nawet w najcudowniejszych butach nie wyglada dobrze jak sie ma udreczony butami wzrok wink
                      ja sie nawet nie probuje wyelegancic.
    • majenkir Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:38
      Nie zartuje big_grin
      • iskierka3 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 15:43
        Ja sie chetnie podlozylabym ale nie umiem wklejac zdjec, jeszcze w pospiechu i w tel. Ale kupilam piekne oliwkowewink sandaly na wielkim klockowym obcasiesmile uwielbiam jesmile
        Twoje pierwsze super fajne, drugie bardzo nie moj styl. I nie mam tego osilka co by mnie w nich nosilwink
        • iskierka3 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:35
          images2.booztx.com/vagabond/1300b/vga4147280_olive.jpg
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:38
            o, te oliwkowe bardzo fajne! i jeden z moich ulubionych kolorow!
            • iskierka3 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:48
              smile bardzo lubie buty tej firmy, niedawno ja odkrylam.
    • gama2003 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:16
      Pierwsze wyglądają na wygodne, dla mnie z serii do latania. Przygarnęłabym takie, tylko granatowe.

Drugi dyskusyjne wink, te konkretne mi się nie podobają, ale widziałam fajne tego typu, na żywo, na nogach znajomej i było ok. Te ze zdjęcia jakoś tandetnie ( wykonanie ) wyglądają.
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:18
        > Pierwsze wyglądają na wygodne, dla mnie z serii do latania. Przygarnęłabym taki
        > e, tylko granatowe.

z tych konkretnych byly tylko zlotawe jeszcze ... ale pewnie sa w necie, teraz moda na espadryle jest

> Drugi dyskusyjne wink

no ja wiem, ze one tak troche zdzirowato wygladaja, mam czasami takie napady wink na ogol za nimi nie podazam, tutaj tez sie waham ...

aha - a mnie sie wlasnie wykonanie podoba (bylo wiecej fotek) - to jest skora, cienka, tak wycinana we wzorek - dla mnie to jest zaleta akurat.
        • gama2003 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 16:44
          Trza przymierzyć.
          No i dzięki Tobie sobie przypomniałam, że miałam podobne zdzirowate. Tylko paski były podwójne, w sensie podszywane i robiły z siebie krateczkę na podbiciu, taka gestą. Gdzie ja je mam ?
          Tylko to były buty do siedzenia, albo leżenia, bo w komplecie miały cienką i wysoka szpilkę, z 11 cm....
        • nathasha Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:00
          no to teraz zdzirowatosc jest zdecydowanie w modzie, tzn powoli wychodzi wiec trzeba korzystac poki jeszcze mozna wink
    • zabka141 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 19:27
      Na konferencje????!!!!
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 20:13
        > Na konferencje????!!!!

a tak, fizykom wolno, nikt i tak nie zauwazy! smile
        • klamkas Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:12
          Nie zauważy, a jeśli tak, to uzna to za szczyt elegancji wink.
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:16
            szczyt elegancji, albo szczyt seksapilu, haha
            • klamkas Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:27
              A to też, wszak to i obcas i odsłonięta stopa równocześnie <strach się bać>
              • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:59
                wiesz co, ja czasem tez tak mysle, a potem spotykam zony moich kolego - MEGA laski - i sobie uswiadamiam, jaka naiwna jestem big_grin
                • klamkas Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:04
                  Ja naiwna nie jestem - nie bez powodu na konferencje zabieram ołówkowe spódnice i szpilki. No ale ja muszę (sprzedać). Ale jakbym była uczestnikiem, nie przedstawicielem, to ciepły sweter (zimą) i fikuśna bluzeczka do dżinsów latem, plus płaskie buty czyniłyby ze mnie seksbombę big_grin.
                  • klamkas Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:06
                    O przepraszam, latem bym zaszalała i zabrała bawełniane sukienki, ale we wzorki, które sprawiają, że nie wyglądają jak dresówki. I sandałki. O! (parę dni temu wróciłam z konferencji, tak się nosiły najatrakcyjniejsze dziewczyny w ciągu dnia big_grin).
                  • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:14
                    Klamka, smile
                    u nas sie nic nie sprzedaje, dowolnosc jest pelna. raczej pelen luz i nonszalancja, ale mam (mialam, bo juz nie pracuje w fizyce) kolezanke, ktora zawsze, ale to zawsze ubierala sie niesamowicie seksownie (moze nawet zdzirowato? ale mnie sie podobalo) i miala najbardziej niesamowite buty - zawsze! i wzbudzala - i u kobiet i u mezczyzn "w branzy" dwojakie wrazenie - albo byla ikona kobiecosci, albo "zdzirowatosci" ... jednak ona rzeczywiscie ubierala sie mega seksownie ...

a ja mam takie jeansy (kupione w nowym jorku, ha!), ktore na facetach na konferencjach robia niesamowite wrazenie (a sa to dzwony!). moze dlatego, ze mam w nich swietny tylek? nie wiem, ale wiem, ze wystarczy, iz je zaloze i moge mowic dowolne glupoty, nawet na konferencji, i wszyscy mezczyzni sie ze mna zgoda, haha
                    • klamkas Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:33
                      Nie od dziś wiadomo, że jak "wyglądasz" (cokolwiek to znaczy), to nie do końca ważne co mówisz. Wiem, że to seksistowskie, ale tak jest i żal z tego nie korzystać wink.

• kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:45
                        ja staram sie nie korzystac w trakcie waznych wystapien - mam wtedy wrazenie, ze "zdobylam cos" (chocby podziw dla moich wynikow) nieuczciwie ...
                        ... ale juz w czasie aktywnosci "po" wcale sie nie przejmuje ...
                        na ostatniej konferencji bylam w miare "zachowawczo" ubrana w ciagu dnia (czarna bluzka i czarne spodnie typu "slacks"), ale juz "po godzinach" dokladalam do tego czerwone szilki rylko i okazalo sie, ze wszyscy zauwazyli, hehe
                        • klamkas Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:05
                          Nieuczciwie by było, gdybyś słabe wyniki reklamowała dekoltem, czy innym pośladkiem.

W trakcie ważnych wystąpień nie można przesadzać ani w jedną, ani w drugą stronę, ale... Można (i moim zdaniem trzeba) wyglądać profesjonalnie i dobrze jednocześnie wink.

Przykład z tej samej konferencji - dziewczyna miała super wyniki, ale całą sobą przepraszała, że żyje. Referat zrobił wrażenie chyba tylko na mnie, bo akurat znam temat, również doświadczalnie i ona osiągnęła poziom x razy wyższy, a wiem jakie to trudne.

Dobre wystąpienia to temat rzeka smile. Można sprzedać nijakie wyniki wiarą w to co się robi/odpowiednią kiecką/tylko wiarą w siebie, a można utopić świetne rzeczy byle literówką, albo złymi nawykami językowymi.
                          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 09:56
                            Klamkas, oczywiscie ze dobra prezentacja wynikow to sztuka. ja czesto i tydzien spedzam po prostu wymyslajac "historie", ktora wynikami opowiem i nawet jak przedstawiam te same wyniki kilka razy, to za kazdym razem przygotowuje sie na nowo, w zasadzie nie zdarza mi sie uzywanie tego samego wystapienia do _tych samych_ wynikow ...
                            ubieram sie tez "lepiej", zeby podreslic "wage zdarzenia". jednak nie zdzirowato smile czyli tych moich drugich butow bym nie zalozyla wink

pewnosc siebie tez wazna, ja to robie juz ponad 20 lat, wiec umiem kryc swoja treme...
                    • gama2003 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:56
                      Czyli fizyk nie fizyk a zgrabną pupę zauważy smile.
                      • klamkas Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:14
                        O, fizycy mają oko do szczegółów, wielkie. Nie zawsze dostrzegają wagę tych pup czy innych kształtów, ale spostrzegawczości nie można im odmówić.

Na branżowych konferencjach pojawiają się zawsze ci sami, przez X lat. Tydzień temu zadziwił mnie jeden pan (zupełnie mi obcy), upierając się, że kiedyś widział mnie z taką błyszczącą czarną spinką we włosach. Wydawało mi się to niemożliwe, bo nigdy nie miałam takiej spinki, ale z ciekawości przejrzałam zdjęcia - faktycznie, na jednej konferencji (zbliżonej geograficznie ze wspomnieniami pana) miałam w trakcie uroczystej kolacji ozdobny grzebień w czarnym kolorze. Nawet nie pamiętam skąd go miałam i co się z nim stało, a panu się zapamiętał wink.
        • zabka141 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:27
          Jestem w szoku. Chodze na inne konferencje, gdzie standard to buty na obcasie (ewentualnie plaskie balleriny lub teraz te modne bez piety), stonowana sukienka lub spodnie/zakiet. Na pewno nie espadryle! Ja bym espadryli do pracy nie zalozyla (no moze w piatek), bo to sa buty typowo na wakacje.
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 09:51
            > Jestem w szoku. Chodze na inne konferencje, gdzie standard to buty na obcasie (
            > ewentualnie plaskie balleriny lub teraz te modne bez piety), stonowana sukienka
            > lub spodnie/zakiet. Na pewno nie espadryle! Ja bym espadryli do pracy nie zalo
            > zyla (no moze w piatek), bo to sa buty typowo na wakacje.

Zabko, no wsrod pracownikow naukowych to inaczej wyglada.
            do pracy mozna przyjsc w doslownie wszystkim (byle byc ubranym) - sa i kolorowe wlosy i porwane grunge'owo-gotyckie rajtki i garnitury "swiatowej slawy" (to na ogol wlosi i rzaaaadko) oraz cale spektrum przecietnosci, zlego i dobrego gustu.
            oczywiscie na dyrektorskich stanowiskach jakis tam umowny dress code obowiazuje, ale naukowcow nie.

tak samo jest na konferencjach - nosich co chcesz, w zasadzie czesto po prostu to, co do pracy. czasem ludzie sie przebieraja na obiady konferencyjne, ale nie zawsze i czasem nawet czasu nie ma - seminaria koncza sie o 18, co czesto oznacza przeciagniecie do 19, a ok 19:30 autobus gdzies tam nas wiezie ...

to nie swiat korporacyjny, czy "wielkich pieniedzy" wink
            • zabka141 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 10:10
              Kurde tez jestem pracownikiem naukowym - tyle ze w business school i wiem ze wyglada to inaczej niz na uniwersytecie bez takiego profilu. Jest dress code i wykladowcy ubieraja sie idealnie na seminaria (garnitury, panie bardzo tez w tym stylu). Ale nie az tak inaczej. No moze fizycy to ewenement?
              • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 10:27
                znam tez chemikow, informatykow, matematykow - to samo.
                mysle, ze kluczowe jest slowo "business" ... oraz fakt, ze my zajmujemy sie tzw "naukami podstawowymi", czyli mamy malo polaczen z biznesem i przemyslem w ogole. u nas na ogol pracownik naukowy oznacza takiego stereotypowego nerda, co siedzi albo w laboratorium, albo w biurze, zapatrzony w swoj komputer. nie spotykamy sie z "klientami", czasem jest jakis wyklad - najwazniejsza jest strona merytoryczna, o granty ubiegamy sie "pisemnie". reszta zajmuja sie dyrektorzy instytutow naukowych i oni rzeczywiscie blizsi sa dress code'owi, choc akurat nasz dyrektor naukowy dosc rozchelstany jest ...

i na konferencjach mowimy "sami do siebie", czyli na ogol do ludzi, ktorych znamy od lat, "sami swoi" ...
      • magata.d Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 12:30
        zabka141 napisał(a):

> Na konferencje????!!!!

Widać, że nigdy nie byłaś na prawdziwej konferencji wink Konferencja to nie tylko część oficjalna, wykłady, sesje itp.
    • edelstein Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 20:45
      www.blue-tomato.com/en-GB/product/O+Neill-Batida+Beads+Sandals+Women-381798/?varid=302410764
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:04
        o, te calkiem fajne sa! i brazowe mi sie bardziej podobaja ... kurcze, moze sobie nawet sprawie? masz? wygodne?
        • edelstein Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:08
          Nie nosze brazow.B.wygodne.Miekka skora,lekko profilowane,specjalnie do dlugiego chodzenia kupilam.
          • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:27
            dzieki, naprawde dobra propozycja (dla mnie).
          • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:04
            kupilas w necie czy gdzies (gdzie?) stacjonarnie? bardzo fajne smile
            • edelstein Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:22
              Stacjonarnie, ale ja nie mieszkam w Polsce.
              • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:31
                ja tez nie, zdradzisz jak sie nazywa sklep? no chyba ze to jeden jedyny w twoim miescie tylko i nigdzie indziej.
                • edelstein Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 08:09
                  No akurat jedyny i nie w moim miescie tylko w miescie obok w dodatku outlet.
    • barefoot_duck Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:46
      Bo to jak wszyscy, to wszyscy - ja też się podłożę smile

Przyszły do mnie takie. Nie są szczytem piękności, aczkolwiek na nodze wyglądają dużo lepiej i lżej (no ale to w końcu zasługa przezgrabnej ematkowej łydki wink ). Ale to są naprawdę NAJWYGODNIEJSZE BUTY ŚWIATA!!! To już mój 3 kolor z tych butów, w zeszłym sezonie kupiłam najpierw granatowe, a zaraz potem srebrne. Kupię chyba więcej na zapas smile

https://gratia.pl/pol_pm_Sandaly-Dolce-Pietro-0888-010-01-1-2538_1.jpg
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 21:58
        sluchaj, wcale nie sa zle! podasz link do sklepu? tego konkretnego koloru bym nie chciala (za mdly?), ale jakis inny - kto wie? u mnie wygoda jest bardzo wazna!
        • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:10
          gratia.pl
          ciekawy sklep, nie znalam wczesniej smile
        • barefoot_duck Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:13
          kura, a mówiłam już, że całe skórzane (i z zewnątrz i wkładka) i taniutkie smile ? Ten szary na żywo ciemniejszy i z "łuską".
          Buty to Dolce Pietro model 0888 no i potem końcówki wedle koloru). Ja kupiłam na eobuwie.pl ale są też w innych sklepach - szukaj gdzie taniej - linka nie podam, bo mi spam wykrywa. Wymiarówkę trzymają standardowo.

• kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:17
            znalazlam na niemieckim odpowiedniku tego sklepu! i sa czarne w luske, ha!
            a propos - to w tym samym sklepie kupilam swoje smile
      • gama2003 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:39
        Fajne ! Mówisz, że wygodne ?
        Potrzebuję czegoś na dłuższe spacery wakacyjne, mam klapki, płaskie, wygodne, ale po kilku godzinach pięty bolą.
        A te Twoje mają lekki koturnik wink
        • barefoot_duck Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:00
          gama - to są buty z gatunku uszczęśliwiających! Nigdy przed nimi nie miałam tak wygodnych letnich butów. Niech świadczy za nimi fakt, że mam już 3 pary i myślę o kolejnej. No i cena w zależności od koloru pomiędzy 110 a 150 zl za skórzane buty - dla mnie naprawdę tanio.
      • kondolyza Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:12
        ile masz lat?

jezzssszuuuu......
        • barefoot_duck Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 02.07.17, 18:26
          kondolyza napisała:

> ile masz lat?
          >
          >
          > jezzssszuuuu......

Bliżej czterdziestki niż trzydziestki smile I czemu Jezu? Że mnie wygoda buta uszczęśliwia? Od uszczęśliwiania wizualnego mam ciuchy i buty "do siedzenia", do chodzenia wymagam jednak butów uszczęśliwiających wygodą - tym bardziej, że stopę mam trudną.
          A może matkę oburzyła haniebnie niska cena butów? Widać typową matką nie jestem, bo jeśli nie muszę wydać fortuny na porządną rzecz, to radość mam z tego.
    • miss_fahrenheit Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:05
      Te mi się podobają, gdyby tylko obcas nie był tak prosty, a bardziej pod piętą, w kształcie kieliszka:

https://www.tclangkampfen.com/images/Best/Shoes/Sandals/EU%2036%20UK%203%205%20Up%20To%2056%20off%20Women%20Pura%20Lopez%20High%20heeled%20sandals%20-%20black%20xaSE2UMKd5BcBvm%2010066.jpg
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:09
        o matko! piekne sa! kupuj!
        ... ipodaj, co to ... maja inne kolory??? takie "nude" by mi sie przydaly ooooooooo
        • miss_fahrenheit Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:23
          Buty Pura Lopez, znalazłam na Zalando, tam są tylko czarne i w promocyjnej cenie 847 zł... Są śliczne, w rzeczy samej, tylko gdyby ten obcas był pod piętą (i dlatego mam tak mało butów/ubrań, cały czas wybrzydzam wink )- wtedy byłyby idealne.
      • mikams75 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 22:12
        oo i to sa wlasnie ematkowe buty! kupuj, bo po tym watku juz zwatpilam w emame!
    • kondolyza Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:11
      pierwsze obleśne, drugie ku...kie.

jakie to niesprawiedliwie że Pan Bóg tak niefajnie dzieli poczucie gustu...
      • semihora Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 02.07.17, 10:29
        kondolyza napisała:

> pierwsze obleśne, drugie ku...kie.
        >
        > jakie to niesprawiedliwie że Pan Bóg tak niefajnie dzieli poczucie gustu...

Bardziej niesprawiedliwy jest podział dóbr materialnych oraz bezpieczeństwa. Poczucie gustu to fraszka i za to akurat chwała, że każdy ma inne!

No i właściwie czemu właśnie to twoja opinia o butach ma być obowiazująca? To ja już wolę gust kury17, przynajmniej nie jest nadętą paniusią.
        • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 02.07.17, 11:25
          > To ja już wolę gust kury17, przynajmniej nie jest nadętą paniusią.

wiele mi mozna zarzucic, ale na pewno nie jestem nadeta paniusia - dziekuje smile
          i choc wiem, ze to Twoje powyzsze zdanie NIE jest komplementem ("to ja juz wole" ... hehe), to jednak sprawilo mi przyjemnosc.
    • piepe Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:21
      Widzę niepokojące lizanie po ... wiadomo czym.
      Buty drugie odpadają z tak wielu powodów, które wszystkie rozumieją, że nie warto pisać dlaczego.
      Buty pierwsze to klasyka w połączeniu z tzw "najnowszymi trendami", czyli srebrem/złotem dawanym teraz wszędzie.
      Gdybyście miały jednak córkę lat 13-15 to wiedziałybyście, że złoto/srebro to całkowity obciach, o ile nie jest tzw. hologramem, czyli srebrem, które mieni się kolorami tęczy.
      A to jest zasadnicza różnica.
      Wszelkie czyste srebra/złota to jest wersja dla ubogich obecnego trendu, a to jest oczywiście niedopuszczalne.
      Oczywiście hologram jest dość trudno dostępny zwłaszcza w wygodnych czy praktycznych fasonach czegokolwiek - hologramowe fajne trampki kosztują fortunę, hologramowy plecak rozwala się po miesiącu, a buty dla dorosłych kobiet to tylko szpilki.

• edelstein Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 08:11
        Widzialam w tureckich sklepach butow hologramowych od lichatongue_out w Deichamnnie tez byly.
      • kura17 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 10:00
        wiesz, ja gustu nie mam (juz na forum stwierdzone), nie szukam rzeczy "trendy" , nie obchodzi mnie, ze zostane nazwana "wiesniara" ...
        ... natomiast zdania takie jak tw wkurzaja mnie mocno:

> a buty dla dorosłych kobiet to tylko szpilki.

otoz nie. z bardzo wielu powodow.
        przestancie (przestanmy) w koncu mowic innym kobietom co im wolno, a czego nie wolno!
      • thank_you Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 18:13
        Buty hologramowe miałam zanim jeszcze powstał hologramowy trend, podobnie jak ze zdobytymi w koncu loafersami - tak tak, złotymi i to na dodatek brokatowymi.
        Co znaczy byc modnym? Horodyńska jest modna, Ta była managerka Dody także - a ja chyba pod ziemie bym sie zapadła, gdybym miała gdziekolwiek wyjsć ubrana tak jak one. Wole założyć swoje "niemodne" wg piepe buty i czuć sie doskonale, bo w swoim - wyjątkowym - stylu.
      • semihora Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 02.07.17, 10:24
        piepe napisał(a):

> Widzę niepokojące lizanie po ... wiadomo czym.
        > Buty drugie odpadają z tak wielu powodów, które wszystkie rozumieją, że nie war
        > to pisać dlaczego.
        > Buty pierwsze to klasyka w połączeniu z tzw "najnowszymi trendami", czyli srebr
        > em/złotem dawanym teraz wszędzie.
        > Gdybyście miały jednak córkę lat 13-15 to wiedziałybyście, że złoto/srebro to c
        > ałkowity obciach, o ile nie jest tzw. hologramem, czyli srebrem, które mieni si
        > ę kolorami tęczy.
        > A to jest zasadnicza różnica.
        > Wszelkie czyste srebra/złota to jest wersja dla ubogich obecnego trendu, a to j
        > est oczywiście niedopuszczalne.
        > Oczywiście hologram jest dość trudno dostępny zwłaszcza w wygodnych czy praktyc
        > znych fasonach czegokolwiek - hologramowe fajne trampki kosztują fortunę, holog
        > ramowy plecak rozwala się po miesiącu, a buty dla dorosłych kobiet to tylko szp
        > ilki.
        >

To jest tak zabawna wypowiedź, że prawie przy każdym zdaniu obśmiałam się jak norka. Poza ostatnim, które przebiło wszystko - nie, szpilki to nie są jedyne buty dla dorosłych kobiet... Ze swoim sztywnym podejściem sprawiasz wrażenie, że usiadłaś na takiej szpilce i weszła ci za głęboko. Może spróbuj ją wyjąć spomiędzy pośladków, to poczujesz trochę luzu?
    • kondolyza Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:25
      moje zakupy na lato:

na lato na działkę, na plażę
      www.birkenstock.com/pl-en/arizona-nubuck-leather-soft-footbed-pink/0057781-0057783-0000000.html#prefn1=refinementColor&prefv1=Pink&start=29

na wyjścia te

www.kazar.com/pl/sklep/11482-multikolorowe-czolenka-damskie-28453-01-95.html

ale nie mogłam sobie odmówić i kupiłam też te, nienawidze centrów handlowych więc jak już się wybrałam, to stwierdziłam że warto się zaoipatrzeć

www.kazar.com/pl/sklep/11659-czarne-sandaly-damskie-28456-01-00.html

a do miasta po zakupy itp kupiłam klasyczne sandałki
      www.zalando.pl/see-by-chloe-sandaly-na-platformie-nero-se311l00c-q11.html
      są mega wygodne!
      • miss_fahrenheit Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:30
        Trzecie nawet ok, choć sama nie lubię połączenia sandałów z zakrytą piętą. Reszta... hmm, jak to napisałaś "jakie to niesprawiedliwie że Pan Bóg tak niefajnie dzieli poczucie gustu..."
        • magata.d Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 01.07.17, 10:11
          Oj, tak. Zgadzam się winkwinkwink
      • beata985 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 02.07.17, 11:30
        O matko.....ceny mnie powalily....a ja się zastanawiam czy kolejną kiecka to już nie będzie za wiele....to jest dopiero niesprawiedliwość.. suspicious
    • bang_bang30 Re: dawno nie bylo jatki: buty sobie kupilam :) 30.06.17, 23:37
      ...images/Ms2Dfb
      Takie planuje teraz kupic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka