Dodaj do ulubionych

Pies kuwetowy

04.08.17, 14:04
W innym wątku przeczytałam, ze piesek york robi do kuwety.
Mam psa w typie yorka malutkiego mam też koty i kuwety i za cholerę nie mogę sobie Rambo naszego który załatwia sie do kuwetysmile
Pytanie na serio jak pies z takiej kuwety korzysta? Robi na żwirek jak kotek? Bo przecież nogę podnosi to musi być wszystko na około zasikane jeśli to pies no suka to już ławiej chyba ma ale trudno mi sobie takiego psa w żwirku wyobrazić, i np. kuweta zamknieta to jak tam wchodzi bo nasz Rambo to kiedyś sie do kuwety władowal i za cholerke wyjsc z niej nie mógł futra go pogoniły to prawie z kuweta na głowie i po domu biegał i zachodze w głowę jak to możliwe jak to wyglada z tym podnoszeniem nogi najbardziejsmile
Obserwuj wątek
    • nadzieja101 Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 14:20
      Tak wyglądają kuwety dla psów:
      allegro.pl/listing?string=kuweta%20dla%20psa&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-hou-1-4-0803
      Z tego co ja wiem to kładzie się tam na podstawkę taką matę z włókniny jak rozkłada się na łóżkach pacjentów leżących. Widziałam tylko sikające do kuwety suczki. Przy psach może się to nie sprawdzić.
      • ada.maris Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 14:26
        Pies sąsiadów, bynajmniej nie suka, jest wlasnie psem kuwetowym i sika jak szczenię, a ma ponad 2 lata. Chyba nie miał okazji nauczyć sie podnosić łapy. Nawet jak zdarzy sie, ze wyjdzie na zewnatrz, to sika przysiadającuncertain
    • default Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 14:52
      Ja przede wszystkim nie rozumiem po cholere ludzie, ktorzy nie chca/nie lubia/nie moga chodzic z psem na spacery, kupuja sobie psa. Niech sobie chomika trzymaja, albo tarantule czy rybki.
      • morgen_stern Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 16:21
        Zwłaszcza, że pies to stworzenie, które potrzebuje spacerów nie tylko do załatwienia potrzeb fizjologicznych.... ale już tu nie raz przekonywały mnie właścicielki takich piesków, że piesek spacerować naprawdę nie lubi, siłą go trzeba wyciągać, a poza tym co się czepiasz, skoro masz kota, który korzysta z kuwety! No ale kot to nie pies... może ten piesek kuwetowy to też nie pies...
        • olena.s Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 17:18
          No, ja kurat zajmuję się psem, który ni cholery nie lubi. Zmuszam go z trudem, bo to taki kurdupel, że w szeleczkach xxs potrafi sie wywinąć, zrzucić i gnać do domu. Jedyną opcją jest wyniesienie cholery o kilkaset metrów, i wtedy ciągnie do chałupy sikając ewentualnie po drodze.
          • morgen_stern Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 17:25
            Wg mnie to jest pies, który powinien być zaprowadzony do behawiorysty, bo normalne to nie jest.
            • olena.s Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 17:26
              Moim zdaniem psy poniżej pewnych gabarytów to jest w ogóle inny gatunek zwierząt. Włascicielką nie jestem, relacjonuję obserwacje, które byc może dotyczą własnie takich krasnoludków.
              • berdebul Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 22:21
                To nie jest kwestia rozmiaru, tylko rasy. Mam mikropsa, o charakterze wioskowego rębajły (sukę, lecjącą z zadartą łapą), moja koleżanka ma psią damę, zwiewną leliję, ale rasa zupełnie inna. wink
    • rozwiane_marzenie Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 21:55
      Moja przyjaciółka ma takiego pieska. Załatwia się w większości do kuwety. Kuweta wygląda jak podkład, taki dla ludzi chorujących, leżących. Piesek wychodzi też na dwór, tak z dwa razy dziennie, ale jak nie chce mu się wyjść to wędruje do kuwety. Wygodne to. No i o ile na dworze załatwia się z podniesioną nóżką, o tyle do kuwety robi na podkurczonych nogach, jak suczka. Jak widać wszystkiego można nauczyć psa. Odkąd poznałam tego pieska (york), uważam je za bardzo, ale to bardzo mądre zwierzęta.
      • ammazuko_powrot Re: Pies kuwetowy 04.08.17, 22:22
        Nasz york od kotów się nauczył korzystać z kuwety i nawrót zakupje swoje odchody 😂
        Na spacery jest wprowadzany regularnie, jak jesteśmy w domu to daje znać, że czas na siku i wychodzimy z nim. W nocy i jak jest sam, korzysta z kociej kuwety 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka