panna_lila 20.08.17, 10:59 macie doświadczenie z różnymi? Planuję rozstać się z Plusem, bo nam nie po drodze ostatnio i potrzebuję jakiegoś w zamian. Może macie porównanie z innymi? Telefon dla doroslej osoby więc ma służyć głównie rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: operator komórkowy, którego wybrać? 20.08.17, 11:31 Też jestem wieloletnim abonentem Plusa i miesiąc temu rozważałam przeniesie do konkurencji, bo w Plusie dla starych klientów było coraz gorzej. Ale zaproponowali mi umowę: no limit na komórki, stacjonarne, sms-y, 8 GB pakiet internetowy, mms-y płatne. Bez telefonu. Cena 29 zł netto, bo mam fakturę elektroniczną (tak by było 39 zł). Więc przedłużyłam nową umowę z Plusem, 2 miesiące starej umowy, płacę już po nowej niższej cenie. Rozważ może oferty Plusha. Plush to jest jakiś twór Plusa, a mają moim zdaniem całkiem fajne oferty i tańsze. www.plushbezlimitu.pl/abo/przenies-numer/lista I niedawno odkryłam takie forum o telefoniach komórkowych. www.telepolis.pl/forum/viewforum.php?f=23&sid=ad379379651e7a0b0d22c34e78688e77 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 20.08.17, 11:32 No proszę cię, przecież to oczywiste, ze każda ematka poleci swojego, na co inna natychmiast go wyśmieje- czyli statystycznie na koniec dyskusji nadal nie będziesz miała wymiernych rad. Wyslij do każdego opa prośbę o ofertę i porównaj, wybierając co ci pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 20.08.17, 11:40 Mobile Viking 29 zł SMS, mmsy za darmo, rozmów komórkowe i stacjonarne tez za free, 10 GB Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: operator komórkowy, którego wybrać? 20.08.17, 11:43 kk345 napisała: > No proszę cię, przecież to oczywiste, ze każda ematka poleci swojego, na co inna natychmiast go wyśmieje- Wkleiłam link moim zdaniem do fajnego forum, gdzie można sobie samemu porównać oferty, i poczytać co piszę ludzie z innych sieci. A i jeszcze, z tego co ja się zorientowałam, to teraz we wszystkich sieciach płaci się ratę za telefon, więc lepiej sobie przeliczyć, ile nas wyniesie abonament + rata za telefon, zwłaszcza że rata za telefon jest najczęściej na 36 miesięcy, a abonament na 24 miesiące. Mnie wyszło, że taniej wyjdzie wziąć sam abonament, a telefon sobie kupić samemu na wolnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 08:59 Ja nie polecę swojego, bo od kilkunastu lat jestem klientką plusa i właśnie zamierzam zmienić operatora. To co plus odstawia dla "starych" klientów, to jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 09:06 Ja również nie polecę swojego tmobile. Czekam na koniec umowy i zamierzam się przeniesć do konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 09:56 Ja w plusie id wielu lat i nie zmieniam. Plusem plusa jest dobry zasięg i fajny net. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 10:56 Ale masz drożej biż za ten sam pakiet u innych operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 18:55 wszedzie oferta lepsza dla nowych klientow trzeba zmieniac siec (to samo dotyczy bankow) conajmniej raz w roku staly klient w Polsce = naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: operator komórkowy, którego wybrać? 20.08.17, 12:00 Przez lata byłam wierna t-mobiliwi ale rowniez ma tak beznadziejna ofertę dla stalych klientow, ze najpierw wykupilam synowi w niu, a potem przeszlam i ja. jestem bardzo zadowolona. IMO najlepsza oferta na rynku i bez wiazania sie umowa. w grudniu konczy mi sie jeszcze internet w tmobile i zamierzam wykupic w niu. Co istotne: ostatnio wracalam z gdanska do warszawy. 99% trasy telefon w niu mial LTE, a ipad w tmobile 3G. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 08:57 może twój ipad nie ma LTE?😂 Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 09:21 Przez 2 lata mielismy njumobile. Za 2 numery bez jakichkolwiek limitow(rozmoey,sms,mms,internet) wychodzilo 49pln brutto.teraz przenioslam do play,2 numery bez limitow i internet "biurowy"-do 60 urzadzen moze byc podłączone przez wifi-70pln netto. Router wifi zapewnil play,telefony we wlasnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 10:43 aktualnie za niu bez limitów , 25GB Internetu i dwa numery telefonów płacę 36 zl (29 zl numer glowny i 9 dodatkowy) do tego planuje dokupic internet 20 GB za 19,90 Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 19:00 > za niu bez limitów , 25GB Internetu i dwa numery telefonów płacę 36 zl (29 zl numer glowny i 9 dodatkowy) te 25GB internetu rozklada sie na oba telefony? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 10:38 zdecydowanie ma LTE poniewaz w moim domu dziala Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 10:44 Witam Plus ma najlepszy zasięg, z tego co zauważyłam. Mam telefon w Plusie i często znajomi korzystają z mojego telefonu na wakacjach, jak im siada zasięg. Tmobile zwłaszcza, ale inne też. Może się jeszcze z Plusem nie rozstawaj, tylko weź sobie jakąś tańszą taryfę, opcję. Wiele osób żałuje ucieczki z Plusa. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 10:52 Plus miał najlepszy zasięg-ale Play go już dogonił. Ja też mam Plusa od nastu lat właśnie z powodu zasięgu, ale moje córki testują Playa już ponad pół roku- zasięg mają jeszcze lepszy i nawet za granicą wypadł lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lot.ti Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 11:08 Play w małych miejscowościach często nie łapie LTE, bywa że w ogóle jest problem z zasięgiem. znacznie lepiej pod tym względem jest w Orange. nie wiem jak w innych. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 11:11 Witam Nie dogonił. Moja córka ma telefon w Play i tam, gdzie ja mam zasięg, ona go traci. Sprawdzone w boju pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 13:48 Czyli zasięg dalej zależy od tego gdzie się przebywa(najczęściej) i w jakiej odległości od anteny. U mnie dopiero od pewnego czasu w ogóle jest zasięg Playa, ale w ekstremalnych warunkach -tam gdzie Plus ledwo daje radę(ale jeszcze zipie)-tam już Play na ful. Dlatego testuję Playa-zastanawiam się czy w końcu nie zrezygnować z Plusa i nie wiem, czy wolę ledwo zipiącego Plusa-ale jednak nigdy nie zawiódł, czy nowo testowanego Playa. Orange i T-mobile u mnie odpada zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: operator komórkowy, którego wybrać? 14.02.18, 21:07 Wszystko zależy od lokalizacji. Teściowie mają plusa od lat i żeby zadzwonić muszą wychodzić na balkon Ja mam w tym samym miejscu LTE z orange. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 21.08.17, 10:46 Płacę dokładnie 29,94 zł brutto za komórkę mamy w T-mobile. Umowę podpisałam niedawno. Rozmowy na pewno do wszystkich sieci za darmo, nie wiem co z sms-ami ani z netem, bo mama nie korzysta, ale coś na pewno jest w pakiecie. Oferta bez telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: operator komórkowy, którego wybrać? 14.02.18, 21:11 Tacie załatwiłam ostatnio tel w T-mobile - podobna cena, wszystko jest bez limitów. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: operator komórkowy, którego wybrać? 14.02.18, 21:04 Jeśli korzystasz z internetu za granicą to tylko orange. Ja przez lata miałam t-mobile, później virgin, a teraz od prawie roku orange na kartę. Po przeniesieniu numeru mam za 25zł nielimitowane rozmowy i sms i 35gb pakiet, który się kumuluje jeśli nie wykorzystam. Przede wszystkim sprawdz jaki masz zasięg danej sieci. Ja z virgin przeniosłam się właśnie dlatego, że gubiłam sygnał co chwilę, w orange mam cały czas LTE, a mieszkam na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: operator komórkowy, którego wybrać? 14.02.18, 21:19 W plusie masz miesiąc wypowiedzenia umowy. Wypowiedz, zobaczysz, ile ofert dostaniesz, w czwartym tygodniu najkorzystniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sterka03 Re: operator komórkowy, którego wybrać? 06.06.18, 13:30 zerknij sobie na ofertę polskiego operatora Otvarta. Patrzyłam ostatnio na ich abonamenty i najtańszy z nich kosztuje niecałe 8 zł miesięcznie ( przy umowie na czas nieokreślony). Ja chyba podpiszę umowę na 2 lata i wtedy za najbardziej rozbudowany pakiet będę płacić 28,99 zł/mc. Odpowiedz Link Zgłoś