Dodaj do ulubionych

co myślicie?

02.09.17, 15:21
Właśnie zmieniłam pracę (zaczęłam 01 września). Bardzo wysokie stanowisko, super kasa...dzisiaj test ciążowy i dwie kreski. Bardzo się cieszę bo to ostatni dzwonek. Zresztą jestem po przejściach w tym temacie. Z drugiej strony wiem, ze pewnie nie będę miała czego szukać po powrocie w tej firmie.Teraz tylko się modlę żeby wszystko przebiegło pomyślnie z ciążąsmile. Jak zwykle wszystko naraz...
Obserwuj wątek
    • 1papryczka.chili Re: co myślicie? 02.09.17, 15:23
      Ja myślę że Ci pogratuluję co niniejszym czynię ☺☺
      • stolikowa Re: co myślicie? 02.09.17, 15:25
        Trzymaj kciukismileciąża to dla mnie priorytet. Chyba powinnam napisać:,,A walić tę robotę!''
        • 1papryczka.chili Re: co myślicie? 02.09.17, 15:33
          Dla mnie też nigdy praca nie była na pierwszym miejscu. Są w życiu ważniejsze rzeczy ☺
    • wielki_uscisk Re: co myślicie? 02.09.17, 15:38
      Będzie co będzie - zresztą zależy też, jak szybko będziesz chciała tam wrócić po porodzie.

Znam menedżerkę, co wróciła 3 m-ce po urodzinach... tylko po to, by po następnych 3 m-cach dowiedzieć się, że jej cały departament leci.
      Szkoda tylko było jej poświęcenia się - i ona sama też żałuje.

Więc są rzeczy ważne i ważniejsze... ale zawsze możesz swemu szefowi za 9 m-cy powiedzieć, że tak z kolacją, winem i śniadaniem świętowałaś tą nową pracę smile
      • wielki_uscisk Re: co myślicie? 02.09.17, 15:39
        No i gratuluję - i trzymam kciuki! - oczywiście! smile
      • stolikowa Re: co myślicie? 02.09.17, 16:24
        Wiesz co? Też zawsze byłam w pracy na 120% . To, że jestem zawodowo tu gdzie jestem zawdzięczam tylko sobie...ale w tej sytuacji mam to chyba w tyłku. Chcę oddać się w pełni tej ciąży i macierzyństwu. Oczywiście jeśli Bóg da!
        • saszanasza Re: co myślicie? 02.09.17, 17:15
          stolikowa napisał(a):

> Wiesz co? Też zawsze byłam w pracy na 120% . To, że jestem zawodowo tu gdzie je
          > stem zawdzięczam tylko sobie...ale w tej sytuacji mam to chyba w tyłku. Chcę od
          > dać się w pełni tej ciąży i macierzyństwu. Oczywiście jeśli Bóg da!

Spokojnie. Jeżeli doszłaś do takiej pozycji zawodowej, jaką masz aktualnie, zrobisz to kolejny raz po powrocie z macierzyńskiego/wychowawczegosmile Gratuluję dwóch kresekwink
          • jasnoklarowna Re: co myślicie? 02.09.17, 17:31
            o to to.
            Zawsze możesz po macierzyńskim zacząć budować pozycję od nowa, udało się teraz to uda się i za 2 lata. ale to pesymistyczny scenariusz.
            optymistyczniejszy jest taki, że wcale nie jest powiedziane że wszystko przepadnie. Może właśnie będzie do czego wracać.
            a tak w ogóle to wielkie i szczere gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • stolikowa Re: co myślicie? 02.09.17, 17:45
              Dankewink
    • maniaczytania Re: co myślicie? 02.09.17, 17:15
      Gratulacje i trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło smile
      I nie ma co się zamartwiać pracą -może wrócisz na swoje stanowisko?
    • livia.kalina Re: co myślicie? 02.09.17, 17:28
      Wszystko się super układa. Jesteś w ciąży, zarobisz teraz więcej, będziesz miała godny macierzyński. A co będzie potem? A może koniec świata? A może bez problemu wrócisz do tej pracy? Nie ma sensu przejmować się rzeczami, na które nie mamy wpływusmile GRATULACJE!smile
      • stolikowa Re: co myślicie? 02.09.17, 17:30
        Dzięki to krzepi
    • eliszka25 Re: co myślicie? 02.09.17, 17:30
      bo w zyciu czesto tak jest, ze jak sie wali, to wszystko na raz, a jak sie zaczyna ukladac, to nagle az za bardzo wink. gratuluje i pracy i dwoch kresek! bedzie dobrze, bo masz do tego prawidlowe podejscie - nie sama praca czlowiek zyje smile. trzymam kciuki!
      • stolikowa Re: co myślicie? 02.09.17, 17:30
        Dzięki
    • suchawloszkana3 Re: co myślicie? 02.09.17, 17:40
      miałam bardzo podobną sytuację z pierwszym dzieckiem. praca marzeń i po dwóch miesiącach dwie kreski (drugi miesiąc ciąży).
      trzymiesięczny okres próbny, więc nic nie mówiłam nikomu do momentu podpisania umowy o pracę na czas nieokreślony.

miałam wyrzuty sumienia, ale byłam dobra w tym co robiłam, więc wiedziałam, że firma na mojej ciąży nie straci.
      pracowałam właściwie do rozwiązania (tyle, że od 6tego miesiąca zdalnie) .
      na początku - powiedziałam o ciąży w 4tym miesiącu, jak zaczęła być powoli widoczna
      • stolikowa Re: co myślicie? 02.09.17, 17:46
        Dzięki za dobre słowo
        • suchawloszkana3 Re: co myślicie? 02.09.17, 18:02
          spox, tylko balansuj odpowiednio, bez przeginki w żadną stronę. jak się źle czujesz, lekarz, jak dobrze, to nie zwalniaj.
          mi wtedy brakowało takiej obiektywnej rady wink jakby co, to wywołuj mnie na forum - trzecią ciążę też trafiłam w momencie wielkich przemian i perspektyw zawodowych (i też była niespodziewajką), więc jestem ekspertką w temacie właściwego bilansowania tych sfer wink na priv nie pisz, bo konto mi nie działa, ale na emamie jestem codziennie wink

mało rzygania, jasności mózgu i optymizmu oraz jędrnych cycków na te następne cudowne miesiące Ci życzę wink
          ps. z doświadczenia - nie wiem dlaczego, ale kobiety w ciąży pracujące , robią wrażenie mega profesjonalistek , choćby całe dnie spędzały na alledrogo wybierając kołyski wink
          • stolikowa Re: co myślicie? 02.09.17, 18:23
            Cha cha pięknewink dzięki
    • aguar Re: co myślicie? 02.09.17, 17:55
      A ile masz lat, że to ostatni dzwonek? Bo już na tym forum niejedna trzydziestoparolatka tak pitoliłasmile Dobra kasa to dobre pieniądze na macierzyńskim i na ewentualnym zwolnieniu. Też kiedyś zaszłam w ciążę niecałe pół roku po podjęciu nowej pracy, pracowałam do połowy ciąży, a po macierzyńskim i tak mnie z powrotem nie przyjęli więc żałowałam, że nie poszłam na zwolnienie od razu.
      • suchawloszkana3 Re: co myślicie? 02.09.17, 18:04
        a mnie przyjęli i zaraz po macierzyńskim dostałam 50% podwyżkę za lojalność i wyniki.
        • aguar Re: co myślicie? 02.09.17, 18:07
          Fajnie, czyli dobrze oszacowałaś. A ja wtedy źle oceniłam sytuację i pracowałam chociaż źle się czułamsad
    • 18lipcowa3 Re: co myślicie? 02.09.17, 18:45
      No co, jak to ematka- do 9 miesiaca pracujesz, po porodzie ze szpitala zdalnie, potem macierzynski i wracasz heja do pracy
    • regina-phalange Re: co myślicie? 03.09.17, 19:12
      A później zdziwko, że pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet. Ale cóż, gratulacje, skoro się cieszysz.
      • niutaki Re: co myślicie? 03.09.17, 20:16
        super, gratuluje kiss
    • kkalipso Re: co myślicie? 03.09.17, 20:31
      Dziwne pytanie?!

Na czym Tobie bardziej zależy? Pracy czy ciąży/macierzyństwie? Skakałabym z radości na Twoim miejscu, szczerze gratuluję.
      • perspektywa13 Re: co myślicie? 03.09.17, 20:36
        Gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka