Dodaj do ulubionych

puder lily lolo

22.09.17, 11:59
namowilyscie mnie i zamowilam
a teraz musicie mi wyjasnic jak sie go uzywa - tam sa w polowie wieczka takie dziurki. Mam wysypac gdzies przez te dziurki i nakladac pedzlem? maczac pedzel w tych dziurkach?
I zatykac tym czyms do przekrecania w wieczku te dziurki po kazdym uzyciu?

Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: puder lily lolo 22.09.17, 12:07
      Haha, i ja zamowilam probke. Poniewaz opakowanie jest malutkie-wysypuje na dlon i pedzlem nakladam na twarz.
      • snakelilith Re: puder lily lolo 22.09.17, 12:15
        Próbki są w mały,ch prostych opakowaniach bez możliwości reguacji otwartych dziurek. Oryginalne opakowanie jest nieco wygodniejsze.
    • martishia7 Re: puder lily lolo 22.09.17, 12:11
      Na dekielek wysypujesz. Znaczy pokrywkę wink Pędzel maczasz, nadmiar otrzepujesz o rancik (znaczy brzeg) i nakładasz kolistymi ruchami. Poszukaj filmików w internetach jak nakładać podkład mineralny, na przykład na YT.
      • lady-z-gaga Re: puder lily lolo 22.09.17, 12:21
        Ja tez sypię na wieczko i stamtąd nabieram pędzlem.
        Dodam tylko, że mnie uczono nakładac inaczej - to jest puder sypki, a nie podkład, omiatam pędzlem twarz od środka w kierunku zewnętrznym, bardziej od gory do dołu. Ponieważ jest to wykończenie makijażu, nie należy pędzlem podnosić meszku na skórze, ktory prawie każdy ma, mniej lub więcej. Stąd ruch zgodny z kierunkiem włosków.
    • snakelilith Re: puder lily lolo 22.09.17, 12:12
      Nie mam pudru tej firmy, ale cienie i róże, wszystkie (oryginalne opakowanie, nie próbki) są opakowane tak samo, czyli posiadają po zdjęciu nakrętki, wewnętrzną ruchomą przykrywkę, którą regulujesz sobie stopień otwarcia dziurek. Tak, by wysypało się mniej lub więcej pudru, albo by opakowanie było całkowcie szczelne i nie wysypywało się nic, podczas transportu na przykład. Opowiednią, małą ilość pudru nasypujesz do wnętrze nakrętki i pobierasz pędzlem. Nakrętkę można co jakiś czas czyścić/myć/dezynfekować jak masz taką potrzebę, do dziurek bym pędzlem nie właziła, choć w składach sypkich produktów lily lolo nie ma praktycznie nic co ulegałoby zepsuciu. To tylko puder mineralny, bez talku, olejów i innych składników odżywczych. Chronić należy tylko przed wilgocią, bo wtedy puder może się zbijać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka