• jak_matrioszka Re: Makijaż 15.10.17, 18:07
      Czasem nic, mniej do mycia wink
      Czasem puder na nos (szczegolnie zima, na mrozie mi czerwienieje) i tusz do rzes (kiedys brazowy, ale czarny latwiej kupic i sie przestawilam.
      Jak mi przyjdzie do glowy "podbic" nieco urode, to dokladam cienie do powiek (brazy, makijaz dla opadajacej powieki) i rozswietlacz.
      Na wyjscia, czyli makijaz wieczorowy, mam dodatkowo kredke i roz, i niebiesko-srebrno-szara palete cieni. Podkladu, mimo prob, nie umiem uzywac sad Pozostaje jedynie bogom dziekowac za cere e-matki, niewymagajaca duzej korekty wink
    • tryggia Re: Makijaż 15.10.17, 18:20
      Podkład (korektor pod oczy, jeśli trzeba, ale nie zawsze), tusz do brwi (brązowy), róż, tusz do rzęs. I albo kredka albo szminka.
      Wieczorowy to mocne oko.
    • 21mada Re: Makijaż 15.10.17, 18:23
      Bawią mnie sformułowania typu: lekki podkład, delikatny rozświetlacz, muśnięcie różem.
      A czy któraś z Was stosuje może ciężki podkład, mocny rozświetlacz i wali kupę różu na policzki? (Tak tylko pytam!) ;-b
      • tryggia Re: Makijaż 15.10.17, 18:28
        Fakt. Ja nawet nie wiem jaki to jest lekki i ciężki podkład. Rozumiem, że ciężki to sceniczny albo medyczny, np na poparzenia.
        • miss_fahrenheit Re: Makijaż 15.10.17, 18:35
          Jest jeszcze pośmiertny.
      • miss_fahrenheit Re: Makijaż 15.10.17, 18:33
        Nie znam się na rozświetlaczach i różu, ale podkłady jak najbardziej można podzielić na te o lżejszej konsystencji (za to mniej kryjące) i te o cięższej (Revlon Color Stay, EL Double Wear), co w tym dziwnego?
      • thank_you Re: Makijaż 15.10.17, 18:34
        Bawią, bo?

Są podkłady dające pełne krycie i podkłady lekkie, które wyrównają koloryt, ale np. piegów czy innych niedoskonałości cery nie zakryją.

Są rozświetlacze holofraficzne lub z drobinkami, dające efekt latarni morskiej i delikatne, lekko lśniące.

• edelstein Re: Makijaż 15.10.17, 18:48
        Oczywiscie,ze stosuje ciezki podklad,na duze wyjscia i jesli mnie wypryszczy.Rozu nie stosuje wcale
      • paloma_blauwinder Re: Makijaż 15.10.17, 21:53
        Przeciwieństwem lekkiego podkładu jest dla mnie podkład kryjący. Ale bardzo mi się podoba walenie kupy różu na policzkismile
      • princesswhitewolf Re: Makijaż 15.10.17, 22:52
        no ja zima ciezszy typu Double Wear a latem Dior Nude... Nie nosze rozswietlaczy. Co to w ogole jest? Chodzi o roz czy bronzer czy szto eto?
      • nuta15 Re: Makijaż 16.10.17, 09:25
        Mój makijaż jest bardzo minimalistyczny jasny puder, róż, tusz do rzęs, na powieki kredka szara lub granatowa, różowa szminka na usta i jako druga warstwa malinowa witaminowa pomadka Nivea . Latem tylko tusz do rzęs i kredka do oczu, szminka albo witaminowa pomadka.
    • bei Re: Makijaż 15.10.17, 18:31
      Wersja lżejsza- maskara na końce rzęs (gdy latem rozjaśnia je słońce)
      Wersja średnia -maskara na całe rzęsy.
      Stopień wyżej kolorówką kreska (kolor granat, lub grafit)
      I najwyższy stopień- do poprzedniego krem BB

Zazwyczaj nie maluję się, ale zawsze zabezpieczam usta bezbarwna pomadką.
    • chocolatemonster Re: Makijaż 15.10.17, 18:38
      Ja jestem urody nienachalnej z jasną oprawa oczu. Makijaż mnie ratuje przed wyglądem ciastkowatego zombie. Zazwyczaj mam korektor (zamiast fluidu i pudru),krem matujący strefę T,żel do brwi ,róż ,olejek do ust, tusz do rzęs. Czasem dołożę do tego granatowa kredke do oczu lub szminke w zdecydowanym kolorze np gdy jestem ubrana w stonowane kolory to szminka jest czerwona,fuksjowa.
    • anika772 Re: Makijaż 15.10.17, 18:42
      Podkład, puder sypki (ryżowy), bronzer/róż, rozświetlacz, wosk do brwi, mascara.
      Na "okazje" robię oko cieniami i maluję usta.
    • chocolatemonster Re: Makijaż 15.10.17, 18:49
      A! Ja do pracy malować się w ogóle nie mogę więc do pracy tylko krem. Na szczęście mam ciemne oprawki okularowe wiec widać gdzie mam oczy.
      • mag1_k Re: Makijaż 15.10.17, 22:22
        zaciekawiło mnie to, jaką pracę wykonujesz smile
        • chocolatemonster Re: Makijaż 15.10.17, 23:09
          Sprawdzam jakość produktu medycznego, który jest stosowany podczas operacji. Chciałabym napisać, że robię coś bardziej 'niesamowitego '.
          • princesswhitewolf Re: Makijaż 16.10.17, 08:45
            Ja nie wiem ale dla mnie brzmi to bardzo ciekawie...
    • kondolyza Re: Makijaż 15.10.17, 19:45
      serum
      podklad
      roz/bronzer
      brwi ale naturalnie czyli brązowym cieniem
      delikatny cień na powieki -brązowo-złoty lub różowo-beżowy
      kredka tylko na dolnej powiece
      rzęsy mam zrobione
      rozswietlacz pod oczy czasem
      matująca pomadka lub pielegnacyjna pomadka bezbarwna
    • jem.gluten.i.cukier Re: Makijaż 15.10.17, 22:06
      Najczęściej: trochę pudru matującego na noc, czoło i brodę i tyle
      Wersja "chce mi się": krem bb+puder matując+tusz do rzęs
      Czasami do tego dokładam roztartą pomadkę w kredce Yves Rocher - lubię, bo nie wysusza i daje naturalny efekt.
      Nie lubię się malować, nudzi mnie to i szybko się niecierpliwię
    • a.va Re: Makijaż 15.10.17, 22:40
      Jak mam mało czasu: podkład mineralny, kredka do brwi, kredka na dolej powiece, tusz do rzęs, szminka.
      Jak mam więcej czasu dokładam cienie i kreskę na górnej powiece.
    • taki-sobie-nick Re: Makijaż 16.10.17, 00:01
      Nie maluję się, acz uczciwie przyznam, że to nie z nadmiaru urody, tylko umalowana źle się czuję.
    • magia Re: Makijaż 16.10.17, 08:26
      Kremy, korektor jasny i niebieski, podkład, puder sypki, puder brązujący, cienie jasne, tusz, kredka do brwi. Tyle.
      Czasem bezbarwny błyszczyk na usta, ale rzadko bo usta mam pełne i podkreślanie ich wygląda karykaturalnie.
    • kanga_roo Re: Makijaż 16.10.17, 09:12
      puder i brązowy tusz do rzęs. tylko.
      oczywiście mówię o makijażu codziennym.
    • solejrolia Re: Makijaż 16.10.17, 09:16
      Lekki podkład. Puder w kamieniu.
      Trochę różu, i ewentualnie maźnięcie rozświatlaczem.
      Maskara, i czarna kredka (rzadko).
      Na usta wazelina różana lub pomadka ochronna, rzadziej błyszczyk.
    • dziewczyna_z_plazy Re: Makijaż 16.10.17, 09:30
      Fluid z apteki/bb cream i brązowa mascara. Czasem cień do powiek i brązowa kredka przy linii rzęs. Żadnych korektorów, pudrów, brązerów i rozświetlaczy. Na usta pomadka ochronna.
    • 1st.world.problems Re: Makijaż 16.10.17, 13:37
      codziennie:
      podklad lekko kryjacy (latem krem bb lub brak podkladu),
      puder sypki,
      tusz do rzes,
      jezeli skora pod oczami wyglada zle to korektor pod oczy,
      pomadka nude lub balsam do ust.

w weekendy raczej sie nie maluję, chyba że okazja/wyjscie

wyjsciowo - cienie, baza matujaca, pomadka mauve, kredka do brwi
    • drinkit Re: Makijaż 16.10.17, 13:45
      Makijaz codzienny: krem bb/cc, puder, róż, korektor, jasnobrązowy cień, tusz, błyszczyk.
      Makijaż imprezowy/knajpiany/wieczorowy - podkład, puder, róż, korektor, ciemny cień+kredka lub eyeliner, tusz
    • nanuk24 Re: Makijaż 07.11.17, 05:30
      BB cream, korektor, cienie neutralne, kredka, tusz, puder, róż, błyszczyk
    • maggi9 Re: Makijaż 07.11.17, 08:43
      Ostatnio w ogóle zrezygnowałam z makijażu oka. Tylko tusz, żadnych cieni, kredek. Stwierdziłam, że jakoś nie umiem nakładać cieni, kredki tym bardziej, źle jakoś w tym wyglądam i chcę wyglądać jak najbardziej naturalnie.
      Na twarz nakładam rozświetlający podkład zmieszany z rozświetlaczem w kremie, pod oczy korektor. Wszystko nakładam wilgotną gąbeczka. Na to puder, róż, rozświetlacz. Wszystko spryskuję tonikiem lub wodą termalną. Dzięki temu twarz nie jest zmatowiona na mur beton (nie znoszę tego) i wygląda maksymalnie naturalnie. Tuszuję rzęsy, na usta najczęściej pomadka ochronna albo coś delikatnie podkreślającego kolor ust - np. Mac Syrup. I to wszystko.
      Nie wydaje mi się, żeby to był mocny makijaż, raczej delikatne poprawienie urody. Mocno nie maluje się prawie wcale bo nie mam ochoty, nawet na wieczorne wyjścia.
      • aqua48 Re: Makijaż 07.11.17, 09:28
        A ja uwielbiam poszaleć z makijażem oczu. Na codzień.
    • kaki11 Re: Makijaż 29.04.21, 14:21
      U mnie najprostszy makijaż to podkład do twarzy, tusz do rzęs i pomadka do ust. Zwykle używam jeszcze kolektora aby ładnie przykryć bliznę którą mam na czole. Taki make-up no make-up smile w wersji bardziej rozbudowanej używam też cienia do powiek i/lub odrobinę bronzera z rozświetlaczem. W wersji codziennej pomadki w neutralnym kolorze i minimalny makijaż oka, w wersji mocniejsze te oczy lub usta podkreślam intensywniej smile
      Natomiast zawsze to co na owali (podkład, bronzer, rozświetlacz ma być subtelne i niemal nie widoczne. Mało co wygląda dla mnie tak źle jak dziewczyna z wyraźnym bronzerem na policzkach.
    • majenkirr Re: Makijaż 24.10.25, 14:35
      🙄
    • zyciemniekocha2000 Re: Makijaż 24.10.25, 18:52
      Na co dzień się nie maluję. Czasami lekko podkreślam górną powiekę zieloną kredką — delikatnie, ledwo widocznie, ale dzięki temu moje oczy nabierają zielonego odcienia. Brwi i rzęsy mam ciemne i gęste, więc tylko je reguluję.
      Od kiedy używam tretinoiny, moja cera wygląda świetnie. Zmarszczek i tak nie da się dobrze zamaskować podkładem, więc z niego zrezygnowałam. Czasami stosuję jasną kredkę w kącikach oczu i pod oczami, bo mam tam lekkie cienie. Usta blyszczykiem
    • kurt.wallander Re: Makijaż 24.10.25, 19:14
      Na codzień, to u mnie tylko tusz do brwi, tusz do rzęs i szminka, sporadycznie też odrobina różu. Czasem jasny cień na powieki. Podkład rzadko, raczej na wyjścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka