jak_matrioszka Re: Makijaż 15.10.17, 18:07 Czasem nic, mniej do mycia Czasem puder na nos (szczegolnie zima, na mrozie mi czerwienieje) i tusz do rzes (kiedys brazowy, ale czarny latwiej kupic i sie przestawilam. Jak mi przyjdzie do glowy "podbic" nieco urode, to dokladam cienie do powiek (brazy, makijaz dla opadajacej powieki) i rozswietlacz. Na wyjscia, czyli makijaz wieczorowy, mam dodatkowo kredke i roz, i niebiesko-srebrno-szara palete cieni. Podkladu, mimo prob, nie umiem uzywac Pozostaje jedynie bogom dziekowac za cere e-matki, niewymagajaca duzej korekty Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Makijaż 15.10.17, 18:20 Podkład (korektor pod oczy, jeśli trzeba, ale nie zawsze), tusz do brwi (brązowy), róż, tusz do rzęs. I albo kredka albo szminka. Wieczorowy to mocne oko. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Makijaż 15.10.17, 18:23 Bawią mnie sformułowania typu: lekki podkład, delikatny rozświetlacz, muśnięcie różem. A czy któraś z Was stosuje może ciężki podkład, mocny rozświetlacz i wali kupę różu na policzki? (Tak tylko pytam!) ;-b Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Makijaż 15.10.17, 18:28 Fakt. Ja nawet nie wiem jaki to jest lekki i ciężki podkład. Rozumiem, że ciężki to sceniczny albo medyczny, np na poparzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Makijaż 15.10.17, 18:33 Nie znam się na rozświetlaczach i różu, ale podkłady jak najbardziej można podzielić na te o lżejszej konsystencji (za to mniej kryjące) i te o cięższej (Revlon Color Stay, EL Double Wear), co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Makijaż 15.10.17, 18:34 Bawią, bo? Są podkłady dające pełne krycie i podkłady lekkie, które wyrównają koloryt, ale np. piegów czy innych niedoskonałości cery nie zakryją. Są rozświetlacze holofraficzne lub z drobinkami, dające efekt latarni morskiej i delikatne, lekko lśniące. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Makijaż 15.10.17, 18:48 Oczywiscie,ze stosuje ciezki podklad,na duze wyjscia i jesli mnie wypryszczy.Rozu nie stosuje wcale Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: Makijaż 15.10.17, 21:53 Przeciwieństwem lekkiego podkładu jest dla mnie podkład kryjący. Ale bardzo mi się podoba walenie kupy różu na policzki Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Makijaż 15.10.17, 22:52 no ja zima ciezszy typu Double Wear a latem Dior Nude... Nie nosze rozswietlaczy. Co to w ogole jest? Chodzi o roz czy bronzer czy szto eto? Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Makijaż 16.10.17, 09:25 Mój makijaż jest bardzo minimalistyczny jasny puder, róż, tusz do rzęs, na powieki kredka szara lub granatowa, różowa szminka na usta i jako druga warstwa malinowa witaminowa pomadka Nivea . Latem tylko tusz do rzęs i kredka do oczu, szminka albo witaminowa pomadka. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Makijaż 15.10.17, 18:31 Wersja lżejsza- maskara na końce rzęs (gdy latem rozjaśnia je słońce) Wersja średnia -maskara na całe rzęsy. Stopień wyżej kolorówką kreska (kolor granat, lub grafit) I najwyższy stopień- do poprzedniego krem BB Zazwyczaj nie maluję się, ale zawsze zabezpieczam usta bezbarwna pomadką. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Makijaż 15.10.17, 18:38 Ja jestem urody nienachalnej z jasną oprawa oczu. Makijaż mnie ratuje przed wyglądem ciastkowatego zombie. Zazwyczaj mam korektor (zamiast fluidu i pudru),krem matujący strefę T,żel do brwi ,róż ,olejek do ust, tusz do rzęs. Czasem dołożę do tego granatowa kredke do oczu lub szminke w zdecydowanym kolorze np gdy jestem ubrana w stonowane kolory to szminka jest czerwona,fuksjowa. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Makijaż 15.10.17, 18:42 Podkład, puder sypki (ryżowy), bronzer/róż, rozświetlacz, wosk do brwi, mascara. Na "okazje" robię oko cieniami i maluję usta. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Makijaż 15.10.17, 18:49 A! Ja do pracy malować się w ogóle nie mogę więc do pracy tylko krem. Na szczęście mam ciemne oprawki okularowe wiec widać gdzie mam oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Makijaż 15.10.17, 23:09 Sprawdzam jakość produktu medycznego, który jest stosowany podczas operacji. Chciałabym napisać, że robię coś bardziej 'niesamowitego '. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Makijaż 16.10.17, 08:45 Ja nie wiem ale dla mnie brzmi to bardzo ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Makijaż 15.10.17, 19:45 serum podklad roz/bronzer brwi ale naturalnie czyli brązowym cieniem delikatny cień na powieki -brązowo-złoty lub różowo-beżowy kredka tylko na dolnej powiece rzęsy mam zrobione rozswietlacz pod oczy czasem matująca pomadka lub pielegnacyjna pomadka bezbarwna Odpowiedz Link Zgłoś
jem.gluten.i.cukier Re: Makijaż 15.10.17, 22:06 Najczęściej: trochę pudru matującego na noc, czoło i brodę i tyle Wersja "chce mi się": krem bb+puder matując+tusz do rzęs Czasami do tego dokładam roztartą pomadkę w kredce Yves Rocher - lubię, bo nie wysusza i daje naturalny efekt. Nie lubię się malować, nudzi mnie to i szybko się niecierpliwię Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Makijaż 15.10.17, 22:40 Jak mam mało czasu: podkład mineralny, kredka do brwi, kredka na dolej powiece, tusz do rzęs, szminka. Jak mam więcej czasu dokładam cienie i kreskę na górnej powiece. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Makijaż 16.10.17, 00:01 Nie maluję się, acz uczciwie przyznam, że to nie z nadmiaru urody, tylko umalowana źle się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Makijaż 16.10.17, 08:26 Kremy, korektor jasny i niebieski, podkład, puder sypki, puder brązujący, cienie jasne, tusz, kredka do brwi. Tyle. Czasem bezbarwny błyszczyk na usta, ale rzadko bo usta mam pełne i podkreślanie ich wygląda karykaturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Makijaż 16.10.17, 09:12 puder i brązowy tusz do rzęs. tylko. oczywiście mówię o makijażu codziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Makijaż 16.10.17, 09:16 Lekki podkład. Puder w kamieniu. Trochę różu, i ewentualnie maźnięcie rozświatlaczem. Maskara, i czarna kredka (rzadko). Na usta wazelina różana lub pomadka ochronna, rzadziej błyszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_plazy Re: Makijaż 16.10.17, 09:30 Fluid z apteki/bb cream i brązowa mascara. Czasem cień do powiek i brązowa kredka przy linii rzęs. Żadnych korektorów, pudrów, brązerów i rozświetlaczy. Na usta pomadka ochronna. Odpowiedz Link Zgłoś
1st.world.problems Re: Makijaż 16.10.17, 13:37 codziennie: podklad lekko kryjacy (latem krem bb lub brak podkladu), puder sypki, tusz do rzes, jezeli skora pod oczami wyglada zle to korektor pod oczy, pomadka nude lub balsam do ust. w weekendy raczej sie nie maluję, chyba że okazja/wyjscie wyjsciowo - cienie, baza matujaca, pomadka mauve, kredka do brwi Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Makijaż 16.10.17, 13:45 Makijaz codzienny: krem bb/cc, puder, róż, korektor, jasnobrązowy cień, tusz, błyszczyk. Makijaż imprezowy/knajpiany/wieczorowy - podkład, puder, róż, korektor, ciemny cień+kredka lub eyeliner, tusz Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Makijaż 07.11.17, 05:30 BB cream, korektor, cienie neutralne, kredka, tusz, puder, róż, błyszczyk Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Makijaż 07.11.17, 08:43 Ostatnio w ogóle zrezygnowałam z makijażu oka. Tylko tusz, żadnych cieni, kredek. Stwierdziłam, że jakoś nie umiem nakładać cieni, kredki tym bardziej, źle jakoś w tym wyglądam i chcę wyglądać jak najbardziej naturalnie. Na twarz nakładam rozświetlający podkład zmieszany z rozświetlaczem w kremie, pod oczy korektor. Wszystko nakładam wilgotną gąbeczka. Na to puder, róż, rozświetlacz. Wszystko spryskuję tonikiem lub wodą termalną. Dzięki temu twarz nie jest zmatowiona na mur beton (nie znoszę tego) i wygląda maksymalnie naturalnie. Tuszuję rzęsy, na usta najczęściej pomadka ochronna albo coś delikatnie podkreślającego kolor ust - np. Mac Syrup. I to wszystko. Nie wydaje mi się, żeby to był mocny makijaż, raczej delikatne poprawienie urody. Mocno nie maluje się prawie wcale bo nie mam ochoty, nawet na wieczorne wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Makijaż 07.11.17, 09:28 A ja uwielbiam poszaleć z makijażem oczu. Na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Makijaż 29.04.21, 14:21 U mnie najprostszy makijaż to podkład do twarzy, tusz do rzęs i pomadka do ust. Zwykle używam jeszcze kolektora aby ładnie przykryć bliznę którą mam na czole. Taki make-up no make-up w wersji bardziej rozbudowanej używam też cienia do powiek i/lub odrobinę bronzera z rozświetlaczem. W wersji codziennej pomadki w neutralnym kolorze i minimalny makijaż oka, w wersji mocniejsze te oczy lub usta podkreślam intensywniej Natomiast zawsze to co na owali (podkład, bronzer, rozświetlacz ma być subtelne i niemal nie widoczne. Mało co wygląda dla mnie tak źle jak dziewczyna z wyraźnym bronzerem na policzkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zyciemniekocha2000 Re: Makijaż 24.10.25, 18:52 Na co dzień się nie maluję. Czasami lekko podkreślam górną powiekę zieloną kredką — delikatnie, ledwo widocznie, ale dzięki temu moje oczy nabierają zielonego odcienia. Brwi i rzęsy mam ciemne i gęste, więc tylko je reguluję. Od kiedy używam tretinoiny, moja cera wygląda świetnie. Zmarszczek i tak nie da się dobrze zamaskować podkładem, więc z niego zrezygnowałam. Czasami stosuję jasną kredkę w kącikach oczu i pod oczami, bo mam tam lekkie cienie. Usta blyszczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Makijaż 24.10.25, 19:14 Na codzień, to u mnie tylko tusz do brwi, tusz do rzęs i szminka, sporadycznie też odrobina różu. Czasem jasny cień na powieki. Podkład rzadko, raczej na wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś