owmordke 20.10.17, 21:00 Po angielsku. Po 5 latach bycia kura domowa. Jezu, idzie mi jak krew z nosa... Nie wiem czy ktokolwiek mnie zatrudni, nie wiem czy sama siebie bym zatrudnila. Macie jakies wskazowki? Porady. Plis. Czy 3 strony CV to za duzo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarniejszaalineczka Re: Pisze CV 20.10.17, 21:06 za dużo i pisz osobne cv pod kazda firmę Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Pisze CV 20.10.17, 21:23 A 2 strony beda ok? Bo jak ma byc jedna, to chyba bede musiala pisac czcionka 5 i dorzucic szklo powiekszajace w gratisie. Pod kazda firme?! Jezu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Pisze CV 20.10.17, 21:40 a w każdej starasz się o takie samo stanowisko ? Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Pisze CV 20.10.17, 21:54 Dobre pytanie. Raczej tak. Moja dotychczasowa kariera byla mocno jednokierunkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Pisze CV 21.10.17, 19:39 gdybym chciała pisać pod każdą firmę i stanowisko CV..to chyba bym zwariowała. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: Pisze CV 20.10.17, 21:28 Dwie będą ok, ale pocieszę Cię - w niektórych branżach sytuacja jest taka, że jak przyjdzie choć jedno CV to cieszą się jak łysy do sera, takżeten. Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Pisze CV 20.10.17, 21:34 Fajnie by bylo (z tym jedym CV), ale az tak waska specjalistka nie jestem. Sprobuje zmiescic sie w dwoch stronach. Juz raz to nieszczesne CV napisalam, ale potem stwierdzilam ze jest do d... i rozgrzebalam wszystko od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Pisze CV 20.10.17, 21:45 Pisz tylko konkrety, bez zbędnych wywodów i opisów. Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 14:05 Template jaki dostalam to taki wlasnie z wodolejstwem. Personal statement, kilka zdan o kazdym stanowisku, tak ze uklada sie to w spojna historie. Zobaczymy, jak nie beda odpisywac, to bede modyfikowac. W kazdym razie skonczylam. 2 strony. Teraz bede wysylac. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Pisze CV 21.10.17, 14:59 Powodzenia, teraz jest rewelacyjny czas na szukanie pracy. Przy pierwszej po długiej przerwie nie wybrzydzaj tylko lap sie na nią, kolejnej szukaj juz pod swoje zawezone oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 15:07 Dzieki! Taki mam plan, cokolwiek (no prawie, musi byc moja branza) zeby wskoczyc z powrotem na rynek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
leyre1 Re: Pisze CV 21.10.17, 16:31 Aplikijesz o konkretne pozycje czy piszesz ogolne c.v do jakiejs agencji? Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 16:50 Bede aplikowac przez Linkedin. Wydaje sie dosc popularne w mojej branzy. Na agencjach sie nie znam - jest sens przez nie aplikowac (Londyn)? Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Pisze CV 21.10.17, 19:26 Moze wypowiem sie od tej strony zatrudniajacej ale w Niemczech: - strona A4 (nigdy dluzsze) - nie wpisywac podstawowki - wypisac pozycje, ktore maja zwiazek ze stanowiskiem lug generalnie dzialalnoscia firmy. - chronologia: na gorze doswiadczenie zawodowe, najswiezsze na samej gorze, tak samo z edukacja - ostatnia szkola/uniwerek - nie siedzialas w domu z dziecmi przez 5 lat...moze doskonalilas hobby rowniez w tym czasie? Moze chodzilas na kurs jezykowy/czy jakikolwiek inny? Cos sie na pewno znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 19:35 Dzieki. Sa 2 strony, jednej sie po prostu nie da. Ostatnie zatrudnienie jest jako pierwsze i najszerzej opisane. Ktos tu zasugerowal wyspecjalizowana agencje pracy, wiec bede jeszcze z nimi to CV konsultowala. Przez 5 lat niewiele sie dzialo. Probowalam zrobic prawo jazdy - 3 razy nie zdalam... Byl tez jakis wolontariat i udzial w trojce klasowej:] Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Pisze CV 21.10.17, 19:59 Czyli dolozylas sie w ciagu tych 5 lat do samorozwoju Bardzo fajne trzy pozycje wymienilas: zaangazowanie w zycie spoleczne i szkolne/przedszkolne + zdobywanie dodatkowych kwalifikacji. Podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś