20.10.17, 21:00
Po angielsku. Po 5 latach bycia kura domowa. Jezu, idzie mi jak krew z nosa... Nie wiem czy ktokolwiek mnie zatrudni, nie wiem czy sama siebie bym zatrudnila.

Macie jakies wskazowki? Porady. Plis.

Czy 3 strony CV to za duzo?
Obserwuj wątek
    • czarniejszaalineczka Re: Pisze CV 20.10.17, 21:06
      za dużo
      i pisz osobne cv pod kazda firmę
      • owmordke Re: Pisze CV 20.10.17, 21:23
        A 2 strony beda ok? Bo jak ma byc jedna, to chyba bede musiala pisac czcionka 5 i dorzucic szklo powiekszajace w gratisie.

Pod kazda firme?! Jezu.
        • czarniejszaalineczka Re: Pisze CV 20.10.17, 21:40
          a w każdej starasz się o takie samo stanowisko ?
          • owmordke Re: Pisze CV 20.10.17, 21:54
            Dobre pytanie. Raczej tak. Moja dotychczasowa kariera byla mocno jednokierunkowa.
      • simply_z Re: Pisze CV 21.10.17, 19:39
        gdybym chciała pisać pod każdą firmę i stanowisko CV..to chyba bym zwariowała.
    • bazia8 Re: Pisze CV 20.10.17, 21:28
      Dwie będą ok, ale pocieszę Cię - w niektórych branżach sytuacja jest taka, że jak przyjdzie choć jedno CV to cieszą się jak łysy do sera, takżeten.
      • owmordke Re: Pisze CV 20.10.17, 21:34
        Fajnie by bylo (z tym jedym CV), ale az tak waska specjalistka nie jestem.

Sprobuje zmiescic sie w dwoch stronach. Juz raz to nieszczesne CV napisalam, ale potem stwierdzilam ze jest do d... i rozgrzebalam wszystko od nowa.
        • magata.d Re: Pisze CV 20.10.17, 21:45
          Pisz tylko konkrety, bez zbędnych wywodów i opisów.
          • owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 14:05
            Template jaki dostalam to taki wlasnie z wodolejstwem. Personal statement, kilka zdan o kazdym stanowisku, tak ze uklada sie to w spojna historie. Zobaczymy, jak nie beda odpisywac, to bede modyfikowac.

W kazdym razie skonczylam. 2 strony. Teraz bede wysylac.
            • zuzi.1 Re: Pisze CV 21.10.17, 14:59
              Powodzenia, teraz jest rewelacyjny czas na szukanie pracy. Przy pierwszej po długiej przerwie nie wybrzydzaj tylko lap sie na nią, kolejnej szukaj juz pod swoje zawezone oczekiwania.
              • owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 15:07
                Dzieki! Taki mam plan, cokolwiek (no prawie, musi byc moja branza) zeby wskoczyc z powrotem na rynek pracy.
                • leyre1 Re: Pisze CV 21.10.17, 16:31
                  Aplikijesz o konkretne pozycje czy piszesz ogolne c.v do jakiejs agencji?
                  • owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 16:50
                    Bede aplikowac przez Linkedin. Wydaje sie dosc popularne w mojej branzy. Na agencjach sie nie znam - jest sens przez nie aplikowac (Londyn)?
                    • leyre1 Re: Pisze CV 21.10.17, 16:57
                      Oczywiscie. Poszukaj branzowych
    • lucerka Re: Pisze CV 21.10.17, 19:26
      Moze wypowiem sie od tej strony zatrudniajacej ale w Niemczech:

- strona A4 (nigdy dluzsze)
      - nie wpisywac podstawowki
      - wypisac pozycje, ktore maja zwiazek ze stanowiskiem lug generalnie dzialalnoscia firmy.
      - chronologia: na gorze doswiadczenie zawodowe, najswiezsze na samej gorze, tak samo z edukacja - ostatnia szkola/uniwerek
      - nie siedzialas w domu z dziecmi przez 5 lat...moze doskonalilas hobby rowniez w tym czasie? Moze chodzilas na kurs jezykowy/czy jakikolwiek inny? Cos sie na pewno znajdzie...
      • owmordke Re: Pisze CV 21.10.17, 19:35
        Dzieki. Sa 2 strony, jednej sie po prostu nie da. Ostatnie zatrudnienie jest jako pierwsze i najszerzej opisane. Ktos tu zasugerowal wyspecjalizowana agencje pracy, wiec bede jeszcze z nimi to CV konsultowala.

Przez 5 lat niewiele sie dzialo. Probowalam zrobic prawo jazdy - 3 razy nie zdalam... Byl tez jakis wolontariat i udzial w trojce klasowej:]
        • lucerka Re: Pisze CV 21.10.17, 19:59
          Czyli dolozylas sie w ciagu tych 5 lat do samorozwoju wink Bardzo fajne trzy pozycje wymienilas: zaangazowanie w zycie spoleczne i szkolne/przedszkolne + zdobywanie dodatkowych kwalifikacji. Podoba mi sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka