miomamamia 31.10.17, 08:23 Emamy co robicie dobrego na jutrzejszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werdipurke Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 08:43 żur rosol dla dzieci spaghetti z pulpetami z sosem dyniowym dla dzieci my obowiazkowo pieczona gęś, chutney, marchewka,puree ziemniaczano/dyniowo/imbirowe Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 08:47 chlopaki na sniadanie chca owsianke, wiec dzien zaczniemy od owsianki na obiad jeszcze nie wiem, moze gdzies pojdziemy, albo zrobimy jakies spagetti. zaraz ide do sklepu, wiec moze cos mnie natchnie Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 08:51 Dla dzieci rosół a później pizza. Dla nas pieczona golonka* pod pierzynką z kapusty kiszonej. *samo mięso z golonki, bez kości, skóry i tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 08:56 jutro będzie to co zostanie z dzisiejszej imprezy: sałatka z pomidorami suszonymi, karczochami i chipsami z szynki serrano, parmigiana, jajka faszerowane, zupa dyniowa, żeberka z kapustą zasmażaną, pizza różne rodzaje: z szynką parmeńską i rukolą, serowa, z pepperoni, z szynką, margarita, dakłas kawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:02 Zależy, co będzie w menu szpitalnym Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:03 Mam zamówiony tort na urodziny syna ale w klimacie Halloween, upiekłam ciastka mumie, pająki - na slono. I mam sałatkę standardową: gyros, żeby można bylo się najeść. Mam podpisane soki typu: glutowy sok - zielony, sok z robaków- pożeczka i sok ze zgniłej dyni - pomarańcza. Talerzyki, kubeczki, rurki, sztućce, wystrój domu - w klimacie - zamawiałam dekoracje już z miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:20 Bosze myślałam że to o Halloween a nie o Wszystkich Świętych, mama mi dzisiaj przywiezie gołąbki. My nie biesiadujemy, jadę na jeden cmentarz, później na drugi i wieczorem znowu do taty na cmentarz, wieczorem wino albo piwo - ostatnio odkrywam różne, polecam: jurajskąpomarańcze Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:12 Idziemy do rodziców , ale niedawno na proszony obiad zrobiłam zupę soczewicową i pieczoną pierś z indyka ze śliwkami, podaną z pieczonymi jabłkami, groszkiem i ryżem (za dużo ludzi było na obieranie ziemniaków ). Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:26 Rosół na szybko, po przyjściu. Po przerwie danie zasadnicze - kaczka pieczona z jabłkami, filetowymi ziemniakami (nie widze specjanej różnicy w smaku, ale zostały mi i trzeba wykorzystać) oraz batatmi (pomarańczowe, dla kontrastu) oraz żurawiną. Kaczka pieczona długo w niskiej temperaturze, więc po przyjściu nie powinniśmy zbyt długo czekać (w domu ktoś będzie, aby zareagować w nagłym "przypadku") Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:30 Bedzie salatka jarzynowa i grzyby w ciescie. Jak je sobie zrobia. Ja odpoczywam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:35 A ja się dłuższą chwilę zastanawiałam co jutro za święto, że się robi uroczysty obiad. Nie skojarzyłam od razu, bo groby odwiedziliśmy w weekend i jutro mamy dzień jak codzień, a poza tym u nas nigdy nie było tradycji uroczystych obiadów z tej okazji. Najczęściej coś w restauracji w drodze na/z cmentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:41 Zazwyczaj robię coś sycącego żeby było na rozgrzewkę po powrocie z cmentarza. Grochówka, sznycle z buraczkami zasmażanymi i ziemniakami, pieczona dynia z imbirem. Sernik. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:47 Rosół z makaronem, Szynka pieczona glazurowana karmelem, warzywa na parze, Panna Cotta z wiśniami. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 09:53 Kanapki na rower i w droge brzegiem oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 11:17 Wlasnie jestem w drodze do babci do Legionowa a tam jutro bedzie coroczny dramat ges nadziewana kasza gryczana i grzybami,bleee,zrobie sobie salatke grecka. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 11:20 taka gąska to cudo! zawsze robiłam nadziewana jabłkami ale w tym roku na 11.11 zrobię jak Twoja babcia Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 11:22 Ges jest tlusta ja nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 16:21 Idziemy do teściowej Dziś za to zupa z dyni na kolację, żeby pasowało do klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 16:23 Co podadzą objazd po rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Menu wszystkoswiateczne😊 31.10.17, 16:44 Nic, cudowne nic. Jedziemy do rodziny. Pewnie będzie rosół, dobre mięsko, ze dwie sałatki, sporo placków ( bratowa uwielbia piec) i bigos. Niestrawność murowana Odpowiedz Link Zgłoś