koraba30 28.12.17, 15:15 Obie w cenie 799. parametry zbliżone... hmmm. To dla mamy. I nie wiem . A budżet taki A nie inny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 15:18 koraba30 napisała: > Obie w cenie 799. parametry zbliżone... hmmm. To dla mamy. I nie wiem . A budże > t taki A nie inny. Ta marka nazywa się Beko, bo robią sobie beko z klientów. Serio to wybór między dżuma a cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 16:10 Indesit, w obu wynajmowanych mieszkaniach takie mamy i nawet lokatorom nie udało ich się za*&bać, jedna ma kilkanaście lat (a były kupowane z założeniem "i tak szybko zepsują, więc choć niech będzie tanio"). Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 16:21 babcia.stefa napisała: > Indesit, w obu wynajmowanych mieszkaniach takie mamy Najmowałem lokal gdzie całe AGD było od Indesitu łącznie ze zmywarką, piecem, mikrofalówką oraz płytą grzewczą. Za darmo był tych produktów nie wziął. Ale prawdą jest, że na 2.5 roku jak tam mieszkałem to nic się nie zepsuło. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka005 Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 16:27 moja Beko ma 3 lata. spoko, nie psuła się tylko nie wiem dlaczego strasznie gniecie mi ubrania podczas wirowania Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 16:37 zuzanka005 napisała: > tylko nie wiem dlaczego strasznie gniecie mi ubrania podczas wirowania bo jest do dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 17:18 moje dwie pralki, jedna boscha, jedna aeg, takie z wyższej półki, też gniotą ubrania, też są do dupy? Co ciekawe, nie zawsze, a piorę zwykle na tym samym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 16:10 Moi rodzice mieli Indesit przez 20 lat. Byli zadowoleni. No ale nie wiem jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 16:30 Mam beco, polecił znajomy człowiek naprawiający pralki. Powiedział że teraz wszystkie to jednorazówki i psują się zaraz po gwarancji a naprawa to kilkaset pln. Pralka ma już kilka lat, ciągle na gwarancji bo kupiliśmy w promocji z gwarancją 5 letnią. Pierze jak marzenie, super wypłukuje (córka ma alergię na proszki i zaraz by odczuła jakby było niedopłukane), ma super pojemność 7 kg. Nie ma co rozkminiać marki tylko szukać najdłuższej gwarancji i rozsądnej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 19:00 Nie bój nie bój po 5 latach i tak pewnie się rozwali. Mi się właśnie "kończy" pralka electrolux - gwarancja przedłużona do 5 lat. Minęła 2 miesiące temu. Pralce poszły chyba jakieś łożyska bo przy wirowaniu hałasuje jak diabli. Polecony ekspert powiedział, że nie da rady wymienić a jak już to koszt będzie oscylował w granicach ceny nowej pralki. Także tego... Odpowiedz Link Zgłoś
bibiam Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 17:29 Do wynajmowanego mieszkania kupiliśmy beko służyła nam 6lat bezawaryjnie pewnie nie wymienialabym gdybyśmy nie wyprowadzili się. Z uwag które miałam to to że po treningu mocno przepocone rzeczy trzeba było prać dwa razy, kilka rzeczy dzieci wrzuciłam bo nie dało rady doprac. Myślę ze obecna pralka by sobie z tymi plamami dała radę. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 18:03 Kilka miesięcy temu moi rodzice zmienili najtańszego indesita na najtańsze beko.ta pierwsza działała 9 lat bez awarii.beko póki co tez bez problemu.do końca roku zelmer daje 5 lat gwarancji na duże AGD ,moze maja jakiś tani model?ponoc zmywarki maja świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 18:16 Za plamy to odpowiedzialny jest słaby detergent a nie pralka. Odpowiedz Link Zgłoś
bibiam Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 19:48 Detergent ten sam używam i widzę różnicę ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 18:55 Mamy Beko od 1 roku i 4 miesięcy z przedłużoną gwarancją. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 19:12 juz nigdy nie kupie beko- nic po moim trupie Odpowiedz Link Zgłoś
kubek290713 Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 19:37 Mamy dwie pralki tj. Whirpool która zepsuła się po 2 latach a kosztowała 2600 zł i ostatnio dokupiliśmy Indesit za 700 zł. W praniu nie widzę różnicy. Żałuję że pierwszą pralkę kupiłam taką drogą. Acha w sklepie oglądałam beko i Indesit. Beko ma niefajne uszczelki tzn wg mnie za miękkie więc wydaje mi się że długo nie wytrzymają wyższej temperatury prania. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Pralka Indesit czy Beco? 28.12.17, 20:41 Mam beko z tych prostszych modeli. Średnio jestem zadowolona bo słabo płucze pranie. Wcześniej miałam lg i była o niebo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś