Dodaj do ulubionych

no dobra, kulki gejszy

22.01.18, 17:15
Ktoś się może zna? Chciałam zabłysnąć przed facetem, nabyłam, zainstalowałam- jakby nic nie było. Chodzę po domu i po mieście, nie muszę napinać mięśni, nic się nie dzieje, nic się nie ćwiczy.
Mogę oczywiście przyjąć, że jestem tak oszałamiająco wąska a mięśnie mam jak obcęgi po samym fitnesie, ale biorę pod uwagę, że może nie umiem używać ustrojstwa...

To ja poproszę o rady i komentarzesmile
Obserwuj wątek
    • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:17
      A co to sa kulki gejszy ?
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:21
        Proszszsz: portalzdrowiaseksualnego.pl/udane-zycie-erotyczne/kulki-gejszy/ ale już widzę, że mi nie pomożesz
        • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:22
          Fuj fuj.

No w tym zakresie niestety nie pomoge.
          • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:27
            Fuj fuj?
            Przecież to zachowania prozdrowotne, a nie żadne wyuzdanie.
            • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:34
              Cosmetic, wybacz za pytanie wprost i nie jest ono ironiczne czy zlosliwe - co wy dziewczyny, popuszczacie ?
              • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:42
                Ale to nie tylko dla tych, które popuszczaja. I pozdrowienie i jako urozmaicenie w sztuce kochania.
                • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:44
                  Pozdrowienie ?
                  • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:58
                    Prozdrowotnie 😁
                • wilowka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:16
                  Pozdrowienia za pomocą kulek gejszy mnie pokonało big_grin big_grin big_grin
                  • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 23:53
                    Ding-dong ! Jaskinia rozkoszy wita i otwiera swe podwoje 😁
                    • aerra Re: no dobra, kulki gejszy 29.10.19, 17:32
                      Dobrze, że mam refleks, bo miałabym zapluty monitor... Pozamiatałaś wink
              • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:50
                Jeszcze nie popuszczał, i po to używam kulek, żeby mnie to nie dotknęło jak będę w wieku ryzykownym 😀
                No i seks jest fajniejszy jak się ma wycwiczone mięśnie dna miednicy.
                • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:51
                  Zamiast ł ma być m.
                  • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:59
                    Aaa nie to nie dla mnie
                    • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:26
                      Masz pewność, że nietrzymanie moczu cię nie dopadnie?
                      • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:30
                        Skupilam sie na seksie, prawdzie powiedziawszy
                        • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:39
                          A widzisz, zupełnie niepotrzebnie, bo lepszy seks jest tylko skutkiem ubocznym.
                          Poza tym młoda jesteś, jeszcze może się zdarzyć, że będziesz uprawiać seks 😜
                          • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:44
                            A seks to sie z tymi kulkami uprawia ? To znaczy mezczyzna + kobieta + kulki ? Trudno mi sobie to technicznie wyobrazic.
                            • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:49
                              Jeśli masz szeroką pochwę, to możesz razem z kulkami, możesz je sobie również wsadzić w tyłek.
                              • riki_i Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 18:18
                                1matka-polka napisała:

> Jeśli masz szeroką pochwę, to możesz razem z kulkami, możesz je sobie również w
                                > sadzić w tyłek.

Fuj!
                                • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 18:27
                                  Daruj sobie udawanie pruderii.
                                • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 18:29
                                  Ty za to wolisz parzyc sie jak koty, dla kazdego cos milego.
              • kk345 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 18:54
                >Cosmetic, wybacz za pytanie wprost i nie jest ono ironiczne czy zlosliwe - co wy dziewczyny, popuszczacie ?

Po pierwsze, to profilaktyka, ZANIM zacznie sie mieć problem z nietrzymaniem moczu, a w okresie okołomenopauzalnym rozluźniają się wszystkie mięśnie, warto temu zapobiegać wcześniej. Po drugie-chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak powszechny jest to problem i jak bardzo stygmatyzuje- to zresztą dobrze widać po twoim pytaniu. Po trzecie- jeśli przy okazji można poprawić jakość seksu, to jest już wisienka na torcie smile
                • owmordke Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 11:43
                  Po 60 roku zycia ok. 20% populacji kobiet popuszcza wiec problem jest dosc powszechny.
                  • picathartes Re: no dobra, kulki gejszy 24.08.21, 06:54
                    owmordke napisała:

> Po 60 roku zycia ok. 20% populacji kobiet popuszcza wiec problem jest dosc pows
                    > zechny.

Nie nie nie, to nie tak 😅
                    Po urodzeniu dziecka (a już drugiego i kolejnych to prawie zawsze) minimum 70% kobiet popuszcza (przynajmniej wysiłkowo), jeśli nie więcej. Czy cesarka czy poród naturalny nie ma tu nic do rzeczy, osłabienie mięśni dna miednicy następuje już przed porodem.
                    Ta ogromna większość na forum co nie popuszcza, się po prostu nie przyznaje, a ta mała część należy do szczęściar 😉
                    Statystyki sa moje, zboczenie zawodowe każe mi o to pytać klientki, więc zdaję sobie sprawę jak to wyglada. Nawet jak się niektóre od razu nie przyznaja, to szybko w praniu wychodzi.
                    I nie ma się czego wstydzić, natomiast warto nad tym pracować, bo można samemu dużo naprawić 😉
              • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:47
                A nawet jeśli popuszczają, to uważasz, że ta przypadłość to powód do wstydu?
          • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:41
            > Fuj fuj.

Zapytam wprost: czy Ty masz 13 lat?
            • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:44
              Prawie.
              • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:50
                I tak się właśnie zachowujesz.
                • adriana.la.cerva [...] 22.01.18, 21:04
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:05
                    Dziwne, że kontakt z własnym ciałem jest dla ciebie obrzydliwy.
                  • maslova Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:08
                    > Bo uwazam, ze wkladanie sobie do pochwy kulek czy jak to zwal, jest obrzydliwe?

Wkładanie do pochwy penisa też jest dla Ciebie obrzydliwe?
                    • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:10
                      Mam dziecko wiec jakos sie udalo wlozyc.
                      • maslova Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:13
                        Ale pewnie z obrzydzeniem?
                      • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:13
                        Raz, bo tak obrzydliwie było?
                      • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:21
                        Pipetą? Wysterylizowaną ofc.
                      • tapatik Re: no dobra, kulki gejszy 01.11.19, 21:42
                        adriana.la.cerva napisał(a):

> Mam dziecko wiec jakos sie udalo wlozyc.

A wyjąć? suspicious
                    • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:10
                      Powinno być gorsze, kulki można przynajmniej wyparzyć big_grin
                      • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:12
                        Penisa można rozcieńczonym domestosem smile
                        • maslova Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:14
                          Ale po co rozcieńczać? wink
                          • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:15
                            Z litości.
                  • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:11
                    Stosunek do swojego ciała i seksu masz obrzydliwo-wulgarny, kto ci dziecko taką krzywdę zrobił?
                    • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:13
                      Nie czuje sie pokrzywdzona, ale dziekuje za troske.
                      • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:17
                        Jeśli kulturowo narzucone obrzydzenie do seksu pokrywa się z twoją pierwotna naturą, to rzeczywiście nie ma problemuwink
                        • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:27
                          Wybebesze sie, jezeli masz troche empatii to fajnie, jezeli nie to moja strata.
                          Blisko dwa lata temu urodzilam martwe dziecko, porod sztucznie indukowany. Od tego czasu wszystko co wchodzi lub wychodzi ze mnie kojarzy mi sie tylko w jeden sposob. Nie, nie obrzydliwy czy wulgarny ale traumatyczny.
                          • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:30
                            Wyczuwam blef ale załóżmy, ze to prawda, co piszesz...Dlatego zapytam jak najbardziej neutralnie potrafię, rozważałaś terapię i co na to twój mąż?
                            • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:35
                              Ale jako blef ? Mam ci akt zgonu pokazac ? Daj mejla, wysle. Od tego momentu jestem na antydepresantach, ale powoli schodze juz z dawki.
                              • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:41
                                myśle, że w takiej sytuacji nawet jak już przeczytałąś nie powinnaś się w ogóle wypowiadać w tym wątku......
                                • adriana.la.cerva Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:45
                                  Wiem, ja nie powinnam byla wchodzic na ten watek, ale powaznie nie wiedzialam co to sa kulki gejszy.
                                  • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:47
                                    Nie masz googla???
                              • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:45
                                Chciałaś mi udowodnić, że twoje problemy z seksem są wynikiem traumy, zamiast tego obnażyłaś swoje podłe wnętrze. Teraz już mnie nie bawisz, tylko wzbudzasz obrzydzenie, skoro jesteś zdolna do takich zagrywek.
                          • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:31
                            To się nadaje na terapie.
                          • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:33
                            "kojarzy mi sie tylko w jeden sposob... traumatyczny.
                            I dllatego piszesz: "fuj, fuj", "podpiździe", "obrzydliwe". LOL
          • wlazkotnaplot Re: no dobra, kulki gejszy 29.10.19, 16:01
            😁
    • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:19
      A to nie trzeba hmmm...zaciskac zeby działały? Bo same z siebie to chyba nie. ..
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:21
        spodziewałam się, że trzeba je trzymać czy coś smile
      • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:22
        Oczywiście, że same z siebie też. Rozmiarem i ciężarem działają (trzeba dobrać). W chodzie najlepiej.
        • tanebo2.0 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:43
          Gorzej jak wypadną w autobusie...
          • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:08
            Nic nie wypadnie, tampon też przecież nie wypada.
            • effka454 Re: no dobra, kulki gejszy 23.08.21, 22:14
              Tampon jest lekki (wata), a kulki mają swoją wagę. I zapewniam, że jeżeli mięśnie są zwiotczałe, to niestety kulki potrafią wypaść, nawet jak się wydaje, że się te mięśnie zaciska sad
              Za to jak się ćwiczy, to stopniowo następuje poprawa. Na początku zalecane są krótkie "sesje" po 10 minut, stopniowo wydłużane, bo tak jak w przypadku innych mięśni - przy niewytrenowaniu robią się zakwasy i boli
              • effka454 Re: no dobra, kulki gejszy 23.08.21, 22:23
                Kuśwa, dałam się wciągnąć w wątek wygrzebany przez spamera tongue_out
                • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 24.08.21, 00:23
                  A nieszkodzi nieszkodzi ...bardzo wątek potrzebny..no i w końcu zamówiłam kilka gadżetów...😉🙈😜
        • wilowka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:23
          ale jak dobrać? Na oko, na wagę czy jak?
          • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:54
            Przy słabych mięśniach zaczynasz od kulki dużej ale lekkiej. Potem stopniowo, w miarę wzmocnienia zwiększasz ciezar kulki, a zmniejszasz rozmiar.
            • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:28
              i tak zrobię! smile
              • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 19:55
                Ja mam zestaw progresywny Je Joue Ami ( w kolorze fuksji 😁). Kosztuje dwie stówki, a starczy na całe życie big_grin
                • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 20:04
                  A jak ktoś większość życia ma już za sobą tego seksualnego też to który się nada??? 😂
        • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:27
          >Rozmiarem i ciężarem działają (trzeba dobrać).

Kurde, za tanie se kupiłam... big_grin
          widziałam takie ciężkie metalowe, wyglądały nieźle, ale drogie
          • kk345 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:49
            Dociąż te swoje tanie folią aluminiową, albo ciężarkami wędkarskimibig_grin
      • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:29
        Same z siebie, w tej kulce jest mniejsza kulka i mięśnie muszą pracować, żeby to trzymać, pewnie gdzieś na necie to lepiej jest opisane.
    • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:24
      no wygląda jednak na to żeś oszałamiająco wąska specjalistka jak na rasową ematkę przystało big_grin
      • wilowka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:26
        big_grin ległam big_grin
      • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:27
        Haha haha!
      • mid.week Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 18:20
        big_grin big_grin big_grin
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:37
        czyli zdałamsuspicious
        • gaga-sie Re: no dobra, kulki gejszy 29.10.19, 16:58
          Zdałaś. Tylko uważaj, żeby ci do bidetu nie wypadły, bo miskę potłukąsmile
          • eliksir_czarodziejski Re: no dobra, kulki gejszy 29.10.19, 17:30
            I nie wkładaj do zmywarki jak będziesz chciała wyczyścić.
    • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:39
      Tak, przy chodzeniu mięśnie powinny się zaciskać mimowolnie. Jesli nie czujesz efektu to pewnie nie jestes targetem takiego rozwiązania. Kulki są dedykowane raczej paniom po kilku ciężkich porodach sn. Skoro nie czujesz grawitacji to znaczy, że nie masz czym sie przejmować.
      • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:53
        Albo ma za lekką kulkę.
    • berdebul Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 17:55
      Są takie z ciężarkami. suspicious
      • aqua48 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:41
        berdebul napisała:

> Są takie z ciężarkami. suspicious

Tych się używa do francuskiej gry w bule.
      • chicarica Re: no dobra, kulki gejszy 28.02.18, 00:32
        Siatkę kartofli można dowiesić, poręczne i praktyczne.
    • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 18:00
      Padłam 😁
    • feliz_madre Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 18:09
      Nie wiem, nie używam, ale jak pierwszy raz o nich usłyszałam, to się zastanawiałam, czym się różni trzymanie w pochwie kulki od zwykłego tamponu.
      • cosmetic.wipes Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 18:11
        Głównie wagą wkładu. No i kulka nie jest chłonna 😁
      • dziennik-niecodziennik Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 18:15
        Tym ze kulka jako rzecz obła i gładka ma temdencje do wypadania i trzeba ja przytrzymywac.
        Tampon raczej nie wypada.
      • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:43
        Kulka ma w środku drugą kulkę i gdy chodzisz to ona się porusza, co stymuluje mięśnie do zaciskania się, czyli ćwiczen. W tamponie nic nie lata wink
        • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:48
          no ale ona chyba dzwięków nie wydaje?? bo tak srednio w autobusie siedziec i tam z krocza dzyń dzyń tongue_out
          • kk345 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:53
            Ma w środku drugą kulkę, nie dzwoneczki Rudolfa, czerwononosego reniferabig_grin
            • wilowka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:44
              "Poprzez białe droogi z mrozem za pan braaat, pędzą nasze saaanie szybkie niby wiatr.
              Pada śnieg pada śnieg dzwonią dzwonki PAŃ! big_grin big_grin
          • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:55
            No skąd tongue_out To jest gumowa kulka, ktora nie spada niewiadomo skąd, tylko lekko drga. Nic tam nie słychać.
            • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:01
              aaa, juz myslałam......w sumie z takimi dzwoneczkami to czad byłby big_grin big_grin
              • kk345 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:43
                Wersja świąteczna z janczaramismile
                • chicarica Re: no dobra, kulki gejszy 28.02.18, 00:33
                  Ja poproszę wersję patriotyczną grającą Boże coś Polskę.
          • chatgris01 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:25
            beata985 napisała:

> no ale ona chyba dzwięków nie wydaje?? bo tak srednio w autobusie siedziec i ta
            > m z krocza dzyń dzyń tongue_out
            >
            Ómarłaś mnie! big_grin
            • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:36
              wink
              • wiosennaburza1 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:44
                beata!!! siedzi se laska a z krocza jej milion bells pobrzmiewabig_grin
                • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:46
                  o matko i córko, siedzę i kwiczę big_grin big_grin big_grin
            • wilowka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 23:30
              Bo to by były takie dzwony rurowe... Mike Oldfileld na takich grywał.
    • amb_hs_ob Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 18:29
      Nie wiem, jak to skomentować...
      Świat przewraca się do góry nogami.. Do czego to doszło, żeby kobieta pisała publicznie o tym, jak, zadowolić swojego mężczyznę??? To takie wulgarne. ..
      Ciasto byś mu upiekła. Dobry obiad ugotowała a nie tylko seks i seks.
      • memphis90 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:18
        Ale to nie jest dla faceta. Chyba, że sobie te kulki w dupę wsadzi.
      • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:31
        Wyczuwam lekka nutkę ironicznego Milordzie😁
        • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:53
          "Wyczuwam lekka nutkę ironicznego Milordzie😁"
          https://gaia.adage.com/images/bin/image/xx-large/hotels_leglift_ispot_3x2.jpg
      • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:30
        Mój się jakoś o wiele bardziej cieszy z dobrego seksu niż z dobrego ciasta smile
        • amb_hs_ob Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:45
          Znasz powiedzenie, że droga do serca mężczyzny, wiedzie przez żołądek? Chyba nie znam takiego, który pogardzi dobrym ciastem, przygotowanym z atencją, przez połowice jego wink
          Najedzony meżczyzna, to szczęśliwy mężczyzna, który w ramach zadośćuczynienia czy rewanżu za trudy swojej kobiety, jest gotów zaspokoić jej najbardziej wyuzdane fantazje. Pod warunkiem, że i ona mu służy oraz zajmuje się nim należycie.
          • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:55
            "Znasz powiedzenie, że droga do serca mężczyzny, wiedzie przez żołądek?"
            A wiesz, że trochę poniżej jest droga ekspresowa?
            • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:56
              big_grin
              • karme-lowa Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:58
                big_grinbig_grinbig_grin
          • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:06
            Ja mam niejadka u boku, więc wolę tę szybszą drogę, o której już dziewczyny pisały poniżej.
          • kk345 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:41
            No mają tez kulki w wersji owocowej say-yes.pl/jajka-i-kulki/169-slodkie-wisnie-kulki-kegla-w-ksztalcie-wisni-5902670871858.html
            to może spełniają definicję"przez żołądek do serca"? big_grin
            • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:54
              noooo od cipci do żołądka i serce na koncu tongue_out
              • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 22:00
                a jeszcze jama ustna na samym końcu wink
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:32
        Ale on już przejedzony i dosłodzony, chciałby te kalorie teraz spalić. I nie będzie miał nic przeciwko, żeby je spalić dość wulgarnie.
    • stacie_o Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:08
      Ómarłaś mnie.
    • stacie_o Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:08
      Ómarłaś mnie.
    • memphis90 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:16
      Armatnia wink
    • 89mumin Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 19:32
      Że się tak spytam - jak chcesz sprawdzić efekty? big_grin Kulki raczej nie działają nagle, od jednego razu nic się nie zmieni, a i po miesiącu "efekty" mogą być subtelne albo może ich nie być (to chyba zależy też od hmmm dopasowania, i to nie tylko kulek smile). No i jakoś tak mi się wydaję, że jednak te "efekty", to bardziej chłop odczuje, ale wąską specjalistką w tym zakresie nie jestem. W każdym razie, plastikowy duży szajs ma to do siebie, że trzyma się na miejscu bez większego problemu. Szłabym w metal i mniejszy rozmiar, ale większa waga.
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:34
        > jak chcesz sprawdzić efekty?
        zasadniczo sprawdzać efekty będę późniejwink ale skoro nie muszę się martwić o to, żeby "łapać" kulki, to te mięśnie co miały pracować nie pracują i efektów nie będzie. To dość proste.
        • 89mumin Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:45
          Pytam, bo ja nie czułam jakiejś oszałamiającej różnicy - tzn mięsień, mięśniem, zakwasy były, więc na starość będzie jak znalazł. Natomiast życie seksualne swoją drogą, zafiksowałam się na oczekiwaniu na efekt wow, coś tam sobie wkręciłam, że się zmienia, aż w końcu stwierdziłam, że to placebo i lepiej kamasutrę postudiować smile Ale fakt, że ja słomiany zapał mam do ćwiczeń.
          • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:49
            ja mam fioł sportowy, więc mi odpowiada, że te mięśnie też wyćwiczę big_grin
            od kamasutry się nie odżegnuję wink
          • ichi51e Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 20:54
            Mozesz sprobowac chodzenia na palcach. To tez cwiczy miesnie dna miednicy
            • bywalec.hoteli Re: no dobra, kulki gejszy 27.02.18, 23:20
              a te kulki mogą wypaść i wytoczyć się przez nogawkę na podłogę? smile
    • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:27
      Ja po kilku godzinach miałam zakwasy, odczuwane są jako ból taki trochę jak przy okresie. Jak długo nosiłas, może rozmiar masz nieodpowiedni?
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:50
        z tego co dziewczyny piszą na bank rozmiar i waga nie te- nosiłam pół dnia, i właściwie zapominałam, że są.
        • rysiowa85 Re: no dobra, kulki gejszy 28.02.18, 00:56
          ha ha ha zakwasy. Moze dlatego ze ich się nie nosi godzinami jak piszecie. Kulki musza byc dobrane tzn zmnijsza się z czasem ich wielkosc, zwieksza wagę, ale ćwiczy 15 minut dziennie. Liczy się powtrzanie. Przecież to są mieśnie (np. chyba nie cwiszysz jednej pati mieśni brzucha przez 3 godziny)

A nietrzymanie moczu to akurat dotyka wile kobiet w wieku menopauzalnym wiec nie rozumiem skąd te tekst forumek "a fuj, chyba nie masz nietrzymania moczu..". A po porodzie SN (wcale nie musi być ciężki) to chyba warto poćwiczyć.

Niby emama taka postępowa a tu się zdziwiłam, ze coś takiego jak ćwiczenie mięśni może być wyśmiewane, albo według emamy dedykowane jedynie kobietom z problemami.

p.s. jak sobie teeraz pomyśle ze w komunikacji miejskiej jeżdżą forumki przekonane ze musza godzinami cwiczyc kulkami wiec je sobie włożyły również na czas jazdy autobusem, to juz rozumiem te pełne skupienia i zaciecia twarze.
    • spirit_of_africa Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 20:41
      Być moze masz kulki nie dostosowane do swojego przypadku. Ja kupowałam kulki tu i sugerowałam sie tym:www.kinkywinky.pl/blog/poradnik/jak-wybrac-kulki-gejszy.html (sklep swego czasu oddawał procent każdej z każdych zakupów na schronisko Ciapkowo w Gdyni)
      • chocolatemonster Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 23:57
        Przeczytałam 'Cipkowo '😁
        • spirit_of_africa Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 17:36
          Tematyka postu nasuwa takie skojarzenie smile
        • wilowka Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 17:37
          big_grin big_grin big_grin
        • chicarica Re: no dobra, kulki gejszy 28.02.18, 00:36
          Płaczę big_grin big_grin big_grin
    • usmiech144 Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:07
      Długo szukałam informacji jakie najlepiej kulki kupić. Wybrałam w końcu takie które w zestawie mają 4 różne wagi. Można je zamieniać w zależności od stopnia "wyćwiczenia". Jak przesadzi się z czasem noszenia, dostaje się normalnych zakwasów!! Ból jak na @. Jeśli nic nie czujesz to znaczy że masz nieodpowiednie.
    • 1matka-polka Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 21:45
      Napisałam prawie to samo, siostro winkwinkwink
    • fil.lo Re: no dobra, kulki gejszy 22.01.18, 23:07
      Ja mam takie kulki. Ćwiczyłam kiedyś, potem przestałam. Ale ten wątek jakoś mnie zachęcił do powrotu do tematu big_grin
      Z tym, że mam taką zagwozdkę: ostatnio ginekolożka powiedziała mi, że mam nadżerkę (ektopię pewnie, choć lekarka wypowiedziała słowo na "n"), cytologia wyszła bardzo dobrze. I nie wiem: mogę ćwiczyć z tymi kulkami czy nie? Jak myślicie?
      • bazia8 Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 00:33
        Kulki kulkami, ale nie lepiej po prostu ćwiczyć podczas mikcji?
        Z drugiej strony, to chciałabym nauczyć się wypuszczać kółka dymu...
        • romans_petitem Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 07:05
          To mit, że mięśnie dna miednicy ćwiczy się przez wstrzymanie moczu. Może to prowadzić do stanów zapalnych pęcherza.
          • lauren6 Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 08:08
            Dokładnie. Takie wstrzymanie moczu jest niezdrowe. Nie "ćwiczcie" tak.
    • bywalec.hoteli Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 00:17
      a instrukcji do kulek nie dali? nie czytałaś? smile
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 23.01.18, 20:39
        wiesz, instrukcja jest bardzo, ale to bardzo-bardzo prosta big_grin
    • beata985 Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 06:51
      Się mi wątek przypomniał...😁
      Masz?.kupiłaś? Używasz??
      Jakieś efekty odnotowałaś?
      • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 09:25
        Porzuciłam kulki i robiłam ćwiczenia bezkulkowe. Efekty jakieś tam zaobserwowałam, ale bez efektu wow. Plus był taki, że nie trzeba chować sprzętu do ćwiczeń przed dziećmi tongue_out
        Może jeszcze sobie kupię te metalowe, bo przeleciałam okiem stary wątek i tak mnie korci spróbować.
        • piekna_remedios4 Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 14:13
          wiesz co cudnie działa na mięśnie dna miednicy? Pilates.
          Ja zawsze miałam mocne mięśnie pochwy, robiłam te rożne sztuczki w trakcie i było zaskoczenie u partnerów (może nie aż tak spektakularne jak Tajlandki na pokazach big_grin ), ale na Pilatesie wzmacniasz przede wszystkim mięśnie głębokie, co jest trudne ale działa
          • anorektycznazdzira Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 15:34
            chodzę na taniec brzucha, też jest niezły smile
            na pilatesie w życiu nie byłam, może trzeba się przejść...
            smile
    • dwanascie_kopiejek Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 15:40
      A w jakim wieku dobrze by było takie kulki zacząć nosić? Z myślą o przyszłym nietrzymaniu moczu itd. Mówimy o nieródce.
    • dwanascie_kopiejek Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 15:53
      I drugie pytanie - czy takie kulki nie zwiększają ryzyka infekcji?
      • bovirag Re: no dobra, kulki gejszy 29.12.18, 18:17
        Ja też ich używam. I tak: powinnaś przy chodzeniu mieć mięśnie napięte w taki sposób, jakbyś miała te kulki wciskać z powrotem do środka. Jeśli nic nie czujesz, kulki są dla Ciebie za lekkie. One mają różne wagi, można je kupić w zestawach wagowych. Jeśli nic nie czujesz, to bez sensu je nosisz, zmień je na cięższe!
        • bywalec.hoteli Re: no dobra, kulki gejszy 29.10.19, 18:11
          Wow smile
    • mama-ola Re: no dobra, kulki gejszy 23.08.21, 22:35
      No wreszcie na coś mi się przydało przeczytanie Greya! Nareszcie. Wiem, co to są kulki gejszy, a nie każdy wie. Brawo ja smile
      (Na swoje usprawiedliwienie dodam, że czytałam to na zajęcia z literatury popularnej, był tam jeszcze któryś King, Dan Brown i inne takie rzeczy masowo czytane).
    • bei Re: no dobra, kulki gejszy 24.08.21, 07:16
      Może masz już silne mięśnie i jestes b wąska, albo źle dobrałaś rozmiar i wagę…..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka