• asmarabis Re: Pustka 04.03.18, 09:10
      Ha, odwieczny dylemat osob ktore sie nie wyszalaly za mlodu. Spedzily cale zycie z jednym czlowiekiem i w jednym miescie i nagle kolo 40 budza sie i zauzazaja ze zycie im ucieklo.

Mi sie wydaje ze nie tedy droga, nie da sie na sile znalezc hobby po to zeby je miec. To przychodzi naturalnie. Jak bedziesz tak na sile sobie ustalac jakie masz hobby i zapiszesz sie na kurs jakis to zaraz zrezygnujesz i bedziesz jescze bardziej sfrustrowana

Wyluzuj i sprobuj jakos zmienic swoje zycie skoro sie w nim dusisz a nie szukac tematow zastepczych typu hobby
      • banksia Re: Pustka 04.03.18, 15:07
        "Ha, odwieczny dylemat osob ktore sie nie wyszalaly za mlodu. Spedzily cale zycie z jednym czlowiekiem i w jednym miescie i nagle kolo 40 budza sie i zauzazaja ze zycie im ucieklo."

wooow zapiszmy to zlotymi gloskami w historii forum: ZGADZAM SIE Z ASMARABIS big_grin
        • blue_meerkat Re: Pustka 05.03.18, 08:02
          "sprobuj jakos zmienic swoje zycie skoro sie w nim dusisz a nie szukac tematow zastepczych typu hobby"

Tez sie musze zgodzic. Jesli frustruje cie puste zycie, zamiast uciekac od tej pustki w wynajdywanie hobby, zastanow sie czego ci tak naprawde brakuje. Ludzi? Uwagi? Zrozumienia? Atrakcji?
          • banksia Re: Pustka 05.03.18, 08:41
            Cos mi sie zdaje ze refleksja autorki tak daleko nie siega. Przynajmniej na razie. Za bardzo jest skupiona na uzasadnianiu wszystkim dlaczego nic sie nie da.
    • bramstenga Re: Pustka 04.03.18, 09:14
      Jeśli lubisz chodzić, polecam opencaching/geocaching. Świetna zabawa dla "zadaniowców" (znam ten ból), fajne towarzystwo (starzy, młodzi, grubi, chudzi).
    • banksia Re: Pustka 04.03.18, 15:05
      mamoooo nudze sie, nie mam sie w co bawic.

takie zale sa moze normalne u 10letniej dziewczynki, u doroslej kobiety to zenada i zabawa w "tak, ale."

wolontariat odpada bo jestes gruba, czy z jakiejs innej przyczyny?
      moze zrob prawo jazdy? zacznij brac prozac? naucz sie szyc? zapal se jointa? pomaluj kuchnie? wyjedz na weekend do Pragi czy Berlina? w gory? pisz bloga o nieznosnej lekkosci bytu?
      dobra, nie tlumacz sie, i tak wiem ze niczego nie zrobisz, cala energie stracisz na szukanie wymowek.

"Przegadałam z kolegą wiele godzin na ten właśnie temat. On twierdzi, że na każdy jego argument mam kilka kontrargumentów i tak naprawdę nie chcę nic robić, tylko gnić przy kompie."
      i zapewne to sluszna diagnoza
      • triss_merigold6 Re: Pustka 04.03.18, 15:19
        Qźwa, co Wy z tym wolontariatem? To jakiś czasoumilacz czy jak?

Rada z jointem dobra.wink
        • banksia Re: Pustka 04.03.18, 15:41
          co do wolontariatu, to jest cala masa opcji i niekoniecznie musi to byc jakis obciazajacy emocjonalnoe hardkor.

autorka jest nauczycielka, moze moglaby sie podlaczyc pod organizacje jakichs fajnych zajec/warsztatow dla dzieci z biedniejszych domow czy dzieci ukrainskich (o ktorych sama pisze powyzej) realnie pomagajac w ich adaptacji do nowego kraju. nie wierze, ze satysfakcja z tego jest mniejsza niz z kolorowanek i planszowek wink

wolontariat nie po to, by sie rajcowac wlasna zajebistoscia, tylko po to, by realnie pomagac i zobaczyc efekty, jednoczesnie dokonujac pewnego przewartosciowania i dochodzac do slusznego wniosku, ze wiele problemow w naszym zyciu jest problemami z doopy.

a joint pozwala spojrzec na niejeden temat z nowej strony wink
        • korolla-x Re: Pustka 04.03.18, 15:46
          Chcesz być szczęśliwa? Załóż sobie ogród. Serio, to bardzo angażuje, pozwala przebywać na świeżym powietrzu, wymaga ruchu, a ruch pociąga za sobą poprawę nastroju. Przy okazji schudniesz, a ile będziesz miała radości i satysfakcji patrząc na rozwijające się rośliny.
          • butch_cassidy Re: Pustka 04.03.18, 20:56
            Choćby w donicach jeśli problem z przestrzenią - trendy będzie wink
        • 3-mamuska Re: Pustka 05.03.18, 00:10
          triss_merigold6 napisała:

> Qźwa, co Wy z tym wolontariatem? To jakiś czasoumilacz czy jak?
          >
          > Rada z jointem dobra.wink

A wiesz dlaczego wolontariat :bo po pierwsze nie trzeba kupować sprzętu , płacić za karnet, mozna poznać nowych ludzi, zrobic cos dobrego (jest udowodnione ze osoby bezinteresownie pomagające lepiej sie czuja)
          Nie musisz byc od do jak w pracy ,możesz wybrac czas i ilośc pomocy jaki chcesz oferować.
          Często oni nie maja wymagań bo ci nie płaca a każda para rak sie przyda.

Na początek dobre wyjście z domu w nowe miejsce ludzie i ogóle ruszyć sie troche.
    • noemi29 Re: Pustka 04.03.18, 23:08
      Powiem taksadi nie będzie to złośliwe) skoro masz czas, żeby myśleć w ogóle o hobby, to jesteś w bardzo dobrej sytuacji. Twoje życie nie przypomina kieratu i ciągłej walki z czasem. To jest bardzo dobre. Teraz tylko wystarczy zmienić myślenie.
    • peonka Re: Pustka 05.03.18, 00:28
      Ja zaczęłam się uczyć szydełkowac. Nie dlatego, że lubię, ale dlatego, że chce robić ośmiorniczki dla wczesniakow. Nigdy wcześniej nie szydelkowalam, manualnie jestem noga big_grin
    • butch_cassidy Re: Pustka 24.03.18, 08:57
      Abstrahując od spamowania, to ja kupuję książeczki - motywy buddyjskie lub literackie, jedną mam o herbacie.
    • nutella_fan Re: Pustka 24.03.18, 09:39
      Powiem ci że masz problem z dupy. Ciesz się że nie masz prawdziwych problemów. Wiele bym dała żeby moim jedynym problemem był brak pasji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka