Dodaj do ulubionych

Ból u dentysty pomimo znieczulenia

13.03.18, 20:43
Podczas leczenia zębów u dentysty nie działają na mnie znieczulenia w zastrzykach. Ból jest koszmarny. Dentyści twierdzą, że dają najmocniejsze znieczulenie i nie może boleć. Czy jest jakieś rozwiązanie? Jakieś nowe metody znieczulania?b
Obserwuj wątek
    • kobalt_e Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 13.03.18, 20:55
      Może gaz? Nie orientuję się, czy to u stomatologów funkcjonuje na pewno, ale poszukaj.
    • dziennik-niecodziennik Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 13.03.18, 22:07
      Narkoza.
    • madami Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 13.03.18, 22:13
      Miałam tak gdy byłam w niezdiagnozowanej niedoczynności tarczycy. Dziwnym trafem minęło gdy doszłam dobrych poziomów hormonów dzieki suplementacji i juz znieczulenie na mnie działa
    • 1matka-polka Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 14.03.18, 08:52
      Nie nadużywasz alkoholu?
      • tola1992 Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 14.03.18, 09:05
        Nie pije w ogóle. Ten problem mam od dziecka.
        • jola-kotka Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 14.03.18, 09:06
          To pozostaje ci jak ktos wyzej napisal narkoza
        • 1matka-polka Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 14.03.18, 09:33
          A czujesz znieczulenie? Drętwieją ci wargi, policzki, język? Może masz nietypowe unerwienie albo nie reagujesz tak jak przeciętny pacjent. W takim przypadku narkoza też może zadziałać tylko częściowo...
    • konsta-is-me Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 14.03.18, 09:09
      Rozni dentysci i ROZNE znieczulenie?
      Tez tak mam, ale przyczyna tkwi w jakosci leku.
      U jednego dzialalo doskonale, u wielu.. niezbyt.
      Plus mam duze nerwy w zebach i wymagaja wiekszej dawki.
    • kitek87 Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 14.03.18, 09:38
      Miałam podobnie. Nie działają na mnie znieczulenie, gdzie jest artekaina (artekaina?). Gdy podają mi lidokaina znieczulenie działa bez problemu. Ale muszę się o nią za każdym razem upominać,bo lekarze nie chcą jej podawać jako lek starszej generacji. Natomiast podobnie miałam przy cesarce. Przy pierwszej znieczulenie nie zadziałało do końca i częściowo czułam pierwsze cięcie. Uśpiło mnie wtedy całkiem. Przy drugiej cesarce podali mi inny środek i było ok. Może jakiś typ substancji znieczulających po prostu na ciebie nie działa.
      • e-ness Re: Ból u dentysty pomimo znieczulenia 14.03.18, 09:45
        Mam tak samo, leczenie kanałów to był koszmar 😰 znieczulenia miałam podane po 2 różne w maksymalnych dawkach, plus po każdym nawiercaniu wpuszczane bezpośrednio w nerw a i tak wyłam z bólu .
        Moja dentystka nie wiedziała co ma robić, teraz zdecyduje się ma narkozę jak będę zmuszona coś grzebać , nigdy więcej „na żywca „

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka