Dodaj do ulubionych

bilboardy wstydu PIS

04.04.18, 15:07
wyruszają w Polskę. Myślę że to niezły pomysł opozycji.
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:06
      bardzo dobry pomysł. Mogę się nawet dorzucić na jego finansowanie.
    • mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:13
      Od dawna się dziwię czemu tak mało jest takich akcji. Mam nadzieję, że tego nie schrzanią.
      • mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:38
        mamma_2012 napisała:

> Od dawna się dziwię czemu tak mało jest takich akcji. Mam nadzieję, że tego nie
        > schrzanią.

no właśnie....jak wczoraj usłyszałam o Ujazdowskim jako kandydacie popieranym przez PO to mnie odrzuciło sad
        • alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:54
          Opozycja jest tak słaba, że PiS musiałby kolektywnie popełnić seppuku, by opozycja doszła do władzy. Normalnie banda idiotów na czele ze Schetyną. PiS im się tak podkłada, że głowa mała, a ci nie robią z tym nic.
          • mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 17:07
            alpepe napisała:

> Opozycja jest tak słaba, że PiS musiałby kolektywnie popełnić seppuku, by opozy
            > cja doszła do władzy.

nie jest może słaba, jest różnorodna. Przejaw demokracji
            • alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 17:19
              Jest słaba, nie wygryzą PiSu, nie ma kim.
              • pani-noc Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 18:06
                Jest durna. PO bóg opuścił skoro stawiają na tego starego prawackiego oszołoma.
          • mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 18:00
            Ależ PiS popełnia seppuku. I to, moim zdaniem, na dwóch frontach. Dogada się z UE, pójdzie na ustępstwa odejdzie cześć, której marzyła się wielka Polska katolicka, pojąc „spragnione konie u wodopoju” zniechęca tych, których straszyła „świniami przy korycie”, poza tym zaczęło się prawdziwe kotłowanie w środku.
            Następna akcja powinna być oparta o to, żeby pokazać jak poobijani już nie klęczymy, a leżymy.
            • alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 19:04
              I co z tego, jak nie ma ich kim zastąpić? Dla mnie Tusk jest politykiem europejskiego formatu, ale on jest jeden i wątpię, by mu się chciało znów ciągnąć ten wózek, poza nim nikogo, nawet ten rudy z Partii Razem, ten młody komunista, mądry jest, ale nie potrafi współpracować, Lubnauer z Nowoczesnej też się przewrót nie udał, była wielka tylko w cieniu Ryśka, a Ryśkowi zapachniała cip.ka pozamałżeńska i przepuścił swój kapitał nawet mimo tych 6 Króli.
              • mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 19:14
                Wystarczy, że tak jak tutejsza forumka w ostatnich wyborach uznają, że nie ma na kogo głosować i zostaną w domach.
                • asia-loi Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 21:19
                  mamma_2012 napisała:

> Wystarczy, że tak jak tutejsza forumka w ostatnich wyborach uznają, że nie ma na kogo głosować i zostaną w domach.

O mnie mowa?
                  Oglądałam wywiad z Tuskiem, powiedział że jak zakończy działalność w UE, to nie wybiera się na emeryturę.
                  A co do wyborów to dalej nie wiem czy pójdę na wybory. Nie mogę patrzeć na tę wojnę polsko-polską i bardzo martwi mnie ta polska nienawiść do rodaków.
                  Chociaż bardzo pozytywne wrażenie robi na mnie posłanka PO Izabela Leszczyna z mojego miasta. Widziałam ją na czarnym marszu (byłam), widziałam ją w protestach pod sądami (na tych na których byłam) coraz częściej widzę ją w telewizorze np. dzisiaj w TVN24 i mądrze kobieta mówi. I widzę, że się kobiecie chce działać.
              • mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 19:59
                alpepe napisała:

> I co z tego, jak nie ma ich kim zastąpić?

juz nie opowiadaj takich rzeczy. W sumie prawie każdy /oprócz jakichs totalnych oszołomów/będzie lepszy niz PIS.Najwyżej będzie jakaś koalicja.
                • tiszantul Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:23
                  > juz nie opowiadaj takich rzeczy. W sumie prawie każdy /oprócz jakichs totalnych
                  > oszołomów/będzie lepszy niz PIS.Najwyżej będzie jakaś koalicja.

Koalicja Grzegorza Schetyny z Ryśkiem Petru? Nie dostrzegacie żadnych przemian? Dzisiaj wizerunek oszołomów ma PO i Nowoczesna, a Wasz dystrybutor szacunku się zepsuł kilka lat temu. Moim skromnym zdaniem. Nie będę się upierał, bo chętnie poczytam o rządzie dusz Schetyny, Petru i Wyborczej. Naród za Wami pójdzie, powiedzcie tylko słowo smile
                  • mdro Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:51
                    Opowiesz, tituszko, jak to z tymi premiami jest? Należały się czy nie? Bo pamprezes mówił, że się należały i że trzeba pokazać pazurki, a teraz każe oddawać i mówi, że nic o pazurkach nie mówił.
              • araceli Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 20:06
                alpepe napisała:
                > I co z tego, jak nie ma ich kim zastąpić?

Tak - zostańmy wszyscy w domu, nie idźmy na wybory! Od dawna pisze, że opozycję wykończy jej własny elektorat uncertain
                • alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 21:30
                  Nie rozumiesz, że ludzie widzą pięćset plus i ochronę przed muzułmańskimi najeźdźcami, zwanymi dla niepoznaki uchodźcami? Trybunał, sądy? Kogo to obchodzi. Premie, tak premie zabolą, zakaz handlu również, ale czy na tyle, by głosować na byle kogo?
                  • mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 21:38
                    Zakaz handlu zaboli i obstawiam, ze z 12% trochę spadło dzięki temu, 500+ wszyscy będą wykorzystywać w bardziej populistycznych wersjach (PiS bogatym nie może zabrać, ale inni jak najbardziej). Premie nisą ładunek emocjonalny większy niż ośmiorniczki, bo który suweren wie ile kosztują, ale 6-8 tysięcy dodatku do pensji potrafią zrozumieć (nawet jeśli nie rozumieją, że to tylko dodatek do pensji i innych korzyści)
                  • araceli Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 22:03
                    alpepe napisała:
                    > Nie rozumiesz, że ludzie widzą pięćset plus i ochronę przed muzułmańskimi najeź
                    > dźcami, zwanymi dla niepoznaki uchodźcami? Trybunał, sądy? Kogo to obchodzi. Pr
                    > emie, tak premie zabolą, zakaz handlu również, ale czy na tyle, by głosować na
                    > byle kogo?

Acha - tylko elektorat PiSu głosuje big_grin
                • asia-loi Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 21:21
                  araceli napisała:

> Tak - zostańmy wszyscy w domu, nie idźmy na wybory! Od dawna pisze, że opozycję
                  > wykończy jej własny elektorat uncertain

To niech opozycja w końcu ruszy swoje cztery litery i zacznie działać, a nie tylko straszyć PiS-em.
      • tiszantul Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:26
        > Od dawna się dziwię czemu tak mało jest takich akcji. Mam nadzieję, że tego nie
        > schrzanią.

Uwielbiam ten słomiany entuzjazm zwolenniczek opozycji eksponowany w kolejnych wątkach.
        Billboardy jeszcze nie wyruszyły, temat już jest schrzaniony, a zwolenniczki opozycji są już cztery wątki do przodu.
    • 1elka26 [...] 04.04.18, 19:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 20:01
        Głosowałaś na złodziei, dobrze, że chociaż to zauważyłaś.
      • kolibeer2 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 20:52
        jak robicie takie ambitne bilbordy, to chociaż by się przydało literówki ogarnąć
        a coś w temacie nagród dla Szydlo pachnącej rosołem i jej ministrów napiszesz ?
        • mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 21:00
          „Należało im się, bo dobrze pracowali po 20h, a peło tylko jadło ośmiorniczki i ukradło biliony” (to nie błąd w ogarnianiu zer, a słowa posła)
          • 1elka26 Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:29
            No proszę. Mój wpis został usunięty. Zapewne dlatego, że zamieszczony był mem z programem wyborczym Platformy. No cóż, to nie moja wina, że jedyny program PO to "my chcemy żeby było tak jak było.

A tymczasem:
            "Oświećcie mnie, bo może czegoś nie uchwyciłem.
            Platforma Obywatelska organizuje akcję pod hasłem "Oddajcie kasę", żeby ministrowie Beaty Szydło zwrócili pieniądze z nagród bo to pieniądze obywateli (słusznie).
            Jednocześnie biorą do akcji 50 reklam przyczepowych, z czego dzień pracy takiego pojazdu to ok.300 złotych. 50 reklam x 300 zł = 15.000 zł DZIENNIE. Zakładam, że przy takiej ilości dostają zniżki.
            Tak, to też z Waszych pieniędzy."

www.facebook.com/Lemingopedia/videos/1223904477740591/?hc_ref=ARSZhnvGgF8oecO4AVSKwubntkYijxsnoYG1huySiTV2tsaWfAEtF1LhPF30bHiwtxs&fref=nf
            • mdro Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:37
              Ojej, a z czyich pieniędzy partia PiS opłaca swoje kampanie reklamowe? A np. ochronę prezesa Kaczyńskiego?

Nie kompromituj się. Że nad Wołgą nie wiedzą, jak są finansowane partie w Polsce, to nic dziwnego, ale my Polacy wiemy.
    • taki-sobie-nick Jakieś takie mało rzeczowe 04.04.18, 22:09
      i, niestety, potoczne.

"Taki i owaki wziął tyle złotych". Kiedy wziął? Za co wziął? Wziął legalnie czy nielegalnie?

No i wieczne "oddajcie kasę!"

Kasa, proszę bardzo tongue_out

https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/a4/da/c1/mini-sejf-kasa-pancerna-metalowa-skarbonka-super-pozostale-pomorskie-345606807.jpg
      • taki-sobie-nick Poza tym program typu 04.04.18, 22:11
        "przeciwnik jest be" nie pociąga mnie, doprawdy.

Czy Morawiecki wziął pieniądze czy nie, mnie się od tego ani nie pogarsza, ani nie poprawia.
        • sumire Re: Poza tym program typu 04.04.18, 22:20
          To ci się tak tylko wydaje, misiu patysiu. Pensje i premie miłościwie nam panującym wiesz, kto wypłaca? Ty.
          • taki-sobie-nick Re: Poza tym program typu 04.04.18, 22:23
            sumire napisała:

> To ci się tak tylko wydaje, misiu patysiu. Pensje i premie miłościwie nam panuj
            > ącym wiesz, kto wypłaca? Ty.

A panująca nam dawniej platforma to zadowalała się podstawą pensji poselskiej i jeszcze jej połowę wpłacała na cele charytatywne, tak? tongue_out
            • taki-sobie-nick Re: Poza tym program typu 04.04.18, 23:54

> A panująca nam dawniej platforma to zadowalała się podstawą pensji poselskiej i
              > jeszcze jej połowę wpłacała na cele charytatywne, tak? tongue_out

A na to jakoś nikt nie chce odpisać. tongue_out
              • mdro Re: Poza tym program typu 05.04.18, 00:17
                A co ma Ci odpisać? Że za PO ministrowie ani premierzy nie przyznawali sobie wielotysięcznych comiesięcznych premii? Może przypomnieć głodzonego przez Tuska Gowina?
              • sumire Re: Poza tym program typu 05.04.18, 00:34
                Tak, tak.
                Cudownie dowodzisz, że jak PO mogło, to PISS może bardziej.
                Pokora, praca, umiar big_grin
              • mamma_2012 Re: Poza tym program typu 05.04.18, 07:12
                Jakby ograniczyli się do pensji, tak jak PO, to nie byłoby afery, która jest tym bardziej uzasadniona, że szli do wyborów z hasłem „praca, umiar, pokora”, „my nie będziemy kraść”, „tanie państwo” i krytykowali Bieńkowską za wyrwane z kontekstu słowa, że za 6.000 nikt nie będzie pracować.
        • araceli Re: Poza tym program typu 04.04.18, 22:22
          taki-sobie-nick napisała:
          > Czy Morawiecki wziął pieniądze czy nie, mnie się od tego ani nie pogarsza, ani
          > nie poprawia.

Naprawdę można być tak głupim, żeby coś takiego napisać?
          • alicia033 Re: Poza tym program typu 04.04.18, 23:19
            araceli napisała:

> Naprawdę można być tak głupim, żeby coś takiego napisać?

Oczywiście.
            A taki-sobie-nick właściwie codziennie to na forum pokazuje.
            • alpepe Re: Poza tym program typu 04.04.18, 23:37
              Najlepsze, że ona kiedyś pod innym nickiem chwaliła się członkostwem w Mensie.
              • taki-sobie-nick Nigdy nie chwaliłam się 04.04.18, 23:52
                członkostwem w Mensie, bowiem do niej nie należę.

Jeśli ktoś sobie ubrdał coś innego, to jest jego sprawa.
                • alpepe Re: Nigdy nie chwaliłam się 05.04.18, 00:13
                  co to się stało, że mnie odblokowałaś? Łał, to zwracam honor, kochanico.
            • taki-sobie-nick A ty, Alicia, nie możesz 04.04.18, 23:54
              mi darować wpisu na temat chorych dzieci oraz polskiego NFZ.

Dlatego przy każdej okazji się mnie czepiasz.
          • tiszantul Re: Poza tym program typu 05.04.18, 19:18
            > Naprawdę można być tak głupim, żeby coś takiego napisać?

Życzliwie przypomnę opozycji, że od miotania obelg nic Wam nie przybędzie, wręcz przeciwnie.
            • mdro Re: Poza tym program typu 05.04.18, 19:54
              A ty to czasem jakiegoś strajku włoskiego nie stosujesz? Bo najpierw wyciągasz wieloletniego trupa z jakimiś odczapnymi wstawkami, a teraz dostajesz biegunki w wątku, który pisior powinien ze wstydu omijać z daleka... Czy też naprawdę myślisz, że jak bąkniesz coś o Petru (nb. przypomnieć "przejęzyczenia" Morawieckiego?) to temat premii odjedzie w niebyt?
    • tiszantul Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:15
      Już mamy nowe wąteczki opozycji, a ten od wczoraj leży zapomniany... Już nie chcecie dyskutować o "billboardach wstydu"? Tyle nadziei wiązaliście z tym pomysłem jeszcze wczoraj, a dzisiaj nikt się nie przyznaje?

> wyruszają w Polskę. Myślę że to niezły pomysł opozycji.

to znakomity pomysł opozycji. Kiedy wyruszą ciężarówki?
      • sumire Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:22
        No przecież billboardy, sądząc po dzisiejszym posunięciu Jarosława, wyraźnie przyniosły skutek big_grin Wiemy, że dostajesz od posta, to i wątki trzeba podbijać, ale żeby aż tak bezmyślnie? Słabo, słabo...
        • mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:00
          sumire napisała:

> No przecież billboardy, sądząc po dzisiejszym posunięciu Jarosława, wyraźnie pr
          > zyniosły skutek big_grin
          otóż to!
    • 1elka26 Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:20
      Widoku elektrowni atomowej budowanej przez PO nic nie jest w stanie przebić.
      Przypomnę tylko jakie wynagrodzenie pobierał zarząd tej jakże intensywnie pracującej spółki:

"Prawie 100 tys. zł miesięcznie wynosiła płaca w zarządzie spółek państwowego koncernu PGE, zajmujących się przygotowaniem pierwszej polskiej elektrowni atomowej....
      wyborcza.pl/1,155287,18010385,Sowite_zarobki_przy_szykowaniu_elektrowni_atomowej.html
      Co miesiąc czlonkowie zarządu kasowali po 100 tysięcy. Czy ktoś zna efekty tej mrówczej i jakże dobrze opłacanej pracy?

https://images82.fotosik.pl/1036/1d63d7f69358766emed.jpg
      • asia-loi Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:26
        1elka26 napisał(a):

"Prawie 100 tys. zł miesięcznie wynosiła płaca w zarządzie spółek państwowego koncernu PGE, zajmujących się przygotowaniem pierwszej polskiej elektrowni atomowej....

Ale nikt tego nie neguje, i za takie m.in deale PO przegrała wybory.
        PiS szedł do wyborów z hasłami, że nie będzie tak robił jak PO. Miała być: pokora, umiar, ciężka praca - a jak jest? Deale na jeszcze większą skalę. I o to chodzi, że PiS robi jeszcze gorzej niż PO. uncertain
      • mdro Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:28
        A coś się zmieniło w kwestii zarobków w radach nadzorczych spółek skarbu państwa? Poza faktem, że PiS zlikwidował warunek powiadania odpowiednich kwalifikacji? I czy coś się zmieniło w kwestii budowy elektrowni atomowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka