mama303 04.04.18, 15:07 wyruszają w Polskę. Myślę że to niezły pomysł opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_mujer75 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:06 bardzo dobry pomysł. Mogę się nawet dorzucić na jego finansowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:13 Od dawna się dziwię czemu tak mało jest takich akcji. Mam nadzieję, że tego nie schrzanią. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:38 mamma_2012 napisała: > Od dawna się dziwię czemu tak mało jest takich akcji. Mam nadzieję, że tego nie > schrzanią. no właśnie....jak wczoraj usłyszałam o Ujazdowskim jako kandydacie popieranym przez PO to mnie odrzuciło Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 16:54 Opozycja jest tak słaba, że PiS musiałby kolektywnie popełnić seppuku, by opozycja doszła do władzy. Normalnie banda idiotów na czele ze Schetyną. PiS im się tak podkłada, że głowa mała, a ci nie robią z tym nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 17:07 alpepe napisała: > Opozycja jest tak słaba, że PiS musiałby kolektywnie popełnić seppuku, by opozy > cja doszła do władzy. nie jest może słaba, jest różnorodna. Przejaw demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 17:19 Jest słaba, nie wygryzą PiSu, nie ma kim. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 18:06 Jest durna. PO bóg opuścił skoro stawiają na tego starego prawackiego oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 18:00 Ależ PiS popełnia seppuku. I to, moim zdaniem, na dwóch frontach. Dogada się z UE, pójdzie na ustępstwa odejdzie cześć, której marzyła się wielka Polska katolicka, pojąc „spragnione konie u wodopoju” zniechęca tych, których straszyła „świniami przy korycie”, poza tym zaczęło się prawdziwe kotłowanie w środku. Następna akcja powinna być oparta o to, żeby pokazać jak poobijani już nie klęczymy, a leżymy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 19:04 I co z tego, jak nie ma ich kim zastąpić? Dla mnie Tusk jest politykiem europejskiego formatu, ale on jest jeden i wątpię, by mu się chciało znów ciągnąć ten wózek, poza nim nikogo, nawet ten rudy z Partii Razem, ten młody komunista, mądry jest, ale nie potrafi współpracować, Lubnauer z Nowoczesnej też się przewrót nie udał, była wielka tylko w cieniu Ryśka, a Ryśkowi zapachniała cip.ka pozamałżeńska i przepuścił swój kapitał nawet mimo tych 6 Króli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 19:14 Wystarczy, że tak jak tutejsza forumka w ostatnich wyborach uznają, że nie ma na kogo głosować i zostaną w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 21:19 mamma_2012 napisała: > Wystarczy, że tak jak tutejsza forumka w ostatnich wyborach uznają, że nie ma na kogo głosować i zostaną w domach. O mnie mowa? Oglądałam wywiad z Tuskiem, powiedział że jak zakończy działalność w UE, to nie wybiera się na emeryturę. A co do wyborów to dalej nie wiem czy pójdę na wybory. Nie mogę patrzeć na tę wojnę polsko-polską i bardzo martwi mnie ta polska nienawiść do rodaków. Chociaż bardzo pozytywne wrażenie robi na mnie posłanka PO Izabela Leszczyna z mojego miasta. Widziałam ją na czarnym marszu (byłam), widziałam ją w protestach pod sądami (na tych na których byłam) coraz częściej widzę ją w telewizorze np. dzisiaj w TVN24 i mądrze kobieta mówi. I widzę, że się kobiecie chce działać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 19:59 alpepe napisała: > I co z tego, jak nie ma ich kim zastąpić? juz nie opowiadaj takich rzeczy. W sumie prawie każdy /oprócz jakichs totalnych oszołomów/będzie lepszy niz PIS.Najwyżej będzie jakaś koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:23 > juz nie opowiadaj takich rzeczy. W sumie prawie każdy /oprócz jakichs totalnych > oszołomów/będzie lepszy niz PIS.Najwyżej będzie jakaś koalicja. Koalicja Grzegorza Schetyny z Ryśkiem Petru? Nie dostrzegacie żadnych przemian? Dzisiaj wizerunek oszołomów ma PO i Nowoczesna, a Wasz dystrybutor szacunku się zepsuł kilka lat temu. Moim skromnym zdaniem. Nie będę się upierał, bo chętnie poczytam o rządzie dusz Schetyny, Petru i Wyborczej. Naród za Wami pójdzie, powiedzcie tylko słowo Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:51 Opowiesz, tituszko, jak to z tymi premiami jest? Należały się czy nie? Bo pamprezes mówił, że się należały i że trzeba pokazać pazurki, a teraz każe oddawać i mówi, że nic o pazurkach nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 20:06 alpepe napisała: > I co z tego, jak nie ma ich kim zastąpić? Tak - zostańmy wszyscy w domu, nie idźmy na wybory! Od dawna pisze, że opozycję wykończy jej własny elektorat Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 21:30 Nie rozumiesz, że ludzie widzą pięćset plus i ochronę przed muzułmańskimi najeźdźcami, zwanymi dla niepoznaki uchodźcami? Trybunał, sądy? Kogo to obchodzi. Premie, tak premie zabolą, zakaz handlu również, ale czy na tyle, by głosować na byle kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 21:38 Zakaz handlu zaboli i obstawiam, ze z 12% trochę spadło dzięki temu, 500+ wszyscy będą wykorzystywać w bardziej populistycznych wersjach (PiS bogatym nie może zabrać, ale inni jak najbardziej). Premie nisą ładunek emocjonalny większy niż ośmiorniczki, bo który suweren wie ile kosztują, ale 6-8 tysięcy dodatku do pensji potrafią zrozumieć (nawet jeśli nie rozumieją, że to tylko dodatek do pensji i innych korzyści) Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 22:03 alpepe napisała: > Nie rozumiesz, że ludzie widzą pięćset plus i ochronę przed muzułmańskimi najeź > dźcami, zwanymi dla niepoznaki uchodźcami? Trybunał, sądy? Kogo to obchodzi. Pr > emie, tak premie zabolą, zakaz handlu również, ale czy na tyle, by głosować na > byle kogo? Acha - tylko elektorat PiSu głosuje Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 21:21 araceli napisała: > Tak - zostańmy wszyscy w domu, nie idźmy na wybory! Od dawna pisze, że opozycję > wykończy jej własny elektorat To niech opozycja w końcu ruszy swoje cztery litery i zacznie działać, a nie tylko straszyć PiS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:26 > Od dawna się dziwię czemu tak mało jest takich akcji. Mam nadzieję, że tego nie > schrzanią. Uwielbiam ten słomiany entuzjazm zwolenniczek opozycji eksponowany w kolejnych wątkach. Billboardy jeszcze nie wyruszyły, temat już jest schrzaniony, a zwolenniczki opozycji są już cztery wątki do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 [...] 04.04.18, 19:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 20:01 Głosowałaś na złodziei, dobrze, że chociaż to zauważyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 20:52 jak robicie takie ambitne bilbordy, to chociaż by się przydało literówki ogarnąć a coś w temacie nagród dla Szydlo pachnącej rosołem i jej ministrów napiszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: bilboardy wstydu PIS 04.04.18, 21:00 „Należało im się, bo dobrze pracowali po 20h, a peło tylko jadło ośmiorniczki i ukradło biliony” (to nie błąd w ogarnianiu zer, a słowa posła) Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:29 No proszę. Mój wpis został usunięty. Zapewne dlatego, że zamieszczony był mem z programem wyborczym Platformy. No cóż, to nie moja wina, że jedyny program PO to "my chcemy żeby było tak jak było. A tymczasem: "Oświećcie mnie, bo może czegoś nie uchwyciłem. Platforma Obywatelska organizuje akcję pod hasłem "Oddajcie kasę", żeby ministrowie Beaty Szydło zwrócili pieniądze z nagród bo to pieniądze obywateli (słusznie). Jednocześnie biorą do akcji 50 reklam przyczepowych, z czego dzień pracy takiego pojazdu to ok.300 złotych. 50 reklam x 300 zł = 15.000 zł DZIENNIE. Zakładam, że przy takiej ilości dostają zniżki. Tak, to też z Waszych pieniędzy." www.facebook.com/Lemingopedia/videos/1223904477740591/?hc_ref=ARSZhnvGgF8oecO4AVSKwubntkYijxsnoYG1huySiTV2tsaWfAEtF1LhPF30bHiwtxs&fref=nf Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:37 Ojej, a z czyich pieniędzy partia PiS opłaca swoje kampanie reklamowe? A np. ochronę prezesa Kaczyńskiego? Nie kompromituj się. Że nad Wołgą nie wiedzą, jak są finansowane partie w Polsce, to nic dziwnego, ale my Polacy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Jakieś takie mało rzeczowe 04.04.18, 22:09 i, niestety, potoczne. "Taki i owaki wziął tyle złotych". Kiedy wziął? Za co wziął? Wziął legalnie czy nielegalnie? No i wieczne "oddajcie kasę!" Kasa, proszę bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Poza tym program typu 04.04.18, 22:11 "przeciwnik jest be" nie pociąga mnie, doprawdy. Czy Morawiecki wziął pieniądze czy nie, mnie się od tego ani nie pogarsza, ani nie poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Poza tym program typu 04.04.18, 22:20 To ci się tak tylko wydaje, misiu patysiu. Pensje i premie miłościwie nam panującym wiesz, kto wypłaca? Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poza tym program typu 04.04.18, 22:23 sumire napisała: > To ci się tak tylko wydaje, misiu patysiu. Pensje i premie miłościwie nam panuj > ącym wiesz, kto wypłaca? Ty. A panująca nam dawniej platforma to zadowalała się podstawą pensji poselskiej i jeszcze jej połowę wpłacała na cele charytatywne, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poza tym program typu 04.04.18, 23:54 > A panująca nam dawniej platforma to zadowalała się podstawą pensji poselskiej i > jeszcze jej połowę wpłacała na cele charytatywne, tak? A na to jakoś nikt nie chce odpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Poza tym program typu 05.04.18, 00:17 A co ma Ci odpisać? Że za PO ministrowie ani premierzy nie przyznawali sobie wielotysięcznych comiesięcznych premii? Może przypomnieć głodzonego przez Tuska Gowina? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Poza tym program typu 05.04.18, 00:34 Tak, tak. Cudownie dowodzisz, że jak PO mogło, to PISS może bardziej. Pokora, praca, umiar Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Poza tym program typu 05.04.18, 07:12 Jakby ograniczyli się do pensji, tak jak PO, to nie byłoby afery, która jest tym bardziej uzasadniona, że szli do wyborów z hasłem „praca, umiar, pokora”, „my nie będziemy kraść”, „tanie państwo” i krytykowali Bieńkowską za wyrwane z kontekstu słowa, że za 6.000 nikt nie będzie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Poza tym program typu 04.04.18, 22:22 taki-sobie-nick napisała: > Czy Morawiecki wziął pieniądze czy nie, mnie się od tego ani nie pogarsza, ani > nie poprawia. Naprawdę można być tak głupim, żeby coś takiego napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Poza tym program typu 04.04.18, 23:19 araceli napisała: > Naprawdę można być tak głupim, żeby coś takiego napisać? Oczywiście. A taki-sobie-nick właściwie codziennie to na forum pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Poza tym program typu 04.04.18, 23:37 Najlepsze, że ona kiedyś pod innym nickiem chwaliła się członkostwem w Mensie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Nigdy nie chwaliłam się 04.04.18, 23:52 członkostwem w Mensie, bowiem do niej nie należę. Jeśli ktoś sobie ubrdał coś innego, to jest jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Nigdy nie chwaliłam się 05.04.18, 00:13 co to się stało, że mnie odblokowałaś? Łał, to zwracam honor, kochanico. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick A ty, Alicia, nie możesz 04.04.18, 23:54 mi darować wpisu na temat chorych dzieci oraz polskiego NFZ. Dlatego przy każdej okazji się mnie czepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Poza tym program typu 05.04.18, 19:18 > Naprawdę można być tak głupim, żeby coś takiego napisać? Życzliwie przypomnę opozycji, że od miotania obelg nic Wam nie przybędzie, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Poza tym program typu 05.04.18, 19:54 A ty to czasem jakiegoś strajku włoskiego nie stosujesz? Bo najpierw wyciągasz wieloletniego trupa z jakimiś odczapnymi wstawkami, a teraz dostajesz biegunki w wątku, który pisior powinien ze wstydu omijać z daleka... Czy też naprawdę myślisz, że jak bąkniesz coś o Petru (nb. przypomnieć "przejęzyczenia" Morawieckiego?) to temat premii odjedzie w niebyt? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:15 Już mamy nowe wąteczki opozycji, a ten od wczoraj leży zapomniany... Już nie chcecie dyskutować o "billboardach wstydu"? Tyle nadziei wiązaliście z tym pomysłem jeszcze wczoraj, a dzisiaj nikt się nie przyznaje? > wyruszają w Polskę. Myślę że to niezły pomysł opozycji. to znakomity pomysł opozycji. Kiedy wyruszą ciężarówki? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 19:22 No przecież billboardy, sądząc po dzisiejszym posunięciu Jarosława, wyraźnie przyniosły skutek Wiemy, że dostajesz od posta, to i wątki trzeba podbijać, ale żeby aż tak bezmyślnie? Słabo, słabo... Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:00 sumire napisała: > No przecież billboardy, sądząc po dzisiejszym posunięciu Jarosława, wyraźnie pr > zyniosły skutek otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:20 Widoku elektrowni atomowej budowanej przez PO nic nie jest w stanie przebić. Przypomnę tylko jakie wynagrodzenie pobierał zarząd tej jakże intensywnie pracującej spółki: "Prawie 100 tys. zł miesięcznie wynosiła płaca w zarządzie spółek państwowego koncernu PGE, zajmujących się przygotowaniem pierwszej polskiej elektrowni atomowej.... wyborcza.pl/1,155287,18010385,Sowite_zarobki_przy_szykowaniu_elektrowni_atomowej.html Co miesiąc czlonkowie zarządu kasowali po 100 tysięcy. Czy ktoś zna efekty tej mrówczej i jakże dobrze opłacanej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:26 1elka26 napisał(a): "Prawie 100 tys. zł miesięcznie wynosiła płaca w zarządzie spółek państwowego koncernu PGE, zajmujących się przygotowaniem pierwszej polskiej elektrowni atomowej.... Ale nikt tego nie neguje, i za takie m.in deale PO przegrała wybory. PiS szedł do wyborów z hasłami, że nie będzie tak robił jak PO. Miała być: pokora, umiar, ciężka praca - a jak jest? Deale na jeszcze większą skalę. I o to chodzi, że PiS robi jeszcze gorzej niż PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: bilboardy wstydu PIS 05.04.18, 20:28 A coś się zmieniło w kwestii zarobków w radach nadzorczych spółek skarbu państwa? Poza faktem, że PiS zlikwidował warunek powiadania odpowiednich kwalifikacji? I czy coś się zmieniło w kwestii budowy elektrowni atomowej? Odpowiedz Link Zgłoś